Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«خسارت» ناشی از «قطع برق» شبکه برق شبه‌‌‌جزیره ایبری چقدر برآورد شد؟ / چه صنایعی بیشترین آسیب را دیدند؟

🔹چند هفته پیش که شبکه برق شبه‌‌‌جزیره ایبری در عرض چند دقیقه فروپاشید، در اسپانیا، پرتغال و بخش‌‌‌هایی از جنوب غربی فرانسه زندگی روزمره به‌‌‌طور ناگهانی مختل شد و کشورهای درگیر تقریبا فلج شدند.

🔹البته یک روز بعد از این خاموشی گسترده، ‌‌کارخانه‌‌‌ها، فروشگاه‌‌‌ها و هتل‌‌‌ها کم‌کم به حالت عادی برگشتند.

🔹این قطعی برق (10 تا 12 ساعته) حدود ۱.۶ میلیارد یورو یا ۰.۱‌درصد از تولید ناخالص داخلی را کاهش می‌دهد.

🔹برخی تحلیلگران بانکی انتظار زیانی بین ۲.۲۵ تا ۴.۵ میلیارد یورو را داشتند. در حالی که برخی دیگر معتقد بودند ممکن است میزان خسارت کمتر باشد، چون بخشی از زیان‌‌‌های تولیدی در طول سال قابل جبران است.

🔹در این کشورها بسیاری از شرکت‌های صنعتی ناچار به توقف تولید شدند.

🔹گزارش‌‌‌هایی از آسیب دیدن برخی تاسیسات صنعتی به دلیل قطع ناگهانی برق هم منتشر شده است.

🔹صنعت گوشت زیانی تا سقف ۱۹۰ میلیون یورو را برآورد کرده است.

🔹بسیاری از سوپرمارکت‌‌‌ها مجبور شدند کل محصولات یخچالی و منجمد خود را دور بریزند.

🔹بسیاری از فروشگاه‌‌‌ها و رستوران‌‌‌ها زودتر تعطیل کردند و بسیاری از مردم برای خرید آب، کنسرو، چراغ‌‌‌قوه و رادیوهای باتری‌‌‌خور (برای مطلع شدن از اخبار) به فروشگاه‌‌‌ها هجوم برده بودند، اما همه پول نقد همراه نداشتند.

🔹خاموشی سراسری موجب افزایش شدید درخواست‌‌‌های بیمه‌‌‌ای می‌شود. چنین خساراتی ممکن است ذخایر سرمایه‌‌‌ای برخی شرکت‌های بیمه اتکایی (پشتیبان شرکت‌های بیمه اصلی) را کاهش داده و منجر به کاهش رتبه اعتباری آنها شود.

🔹بسیاری از منتقدان بلافاصله انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر را مقصر دانستند اما مقصر دانستن خورشید نسخه جدیدی از تفکر نادرست درباره انرژی است. انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر باعث این قطع برق نشدند. باد و خورشید طی سه سال گذشته قیمت عمده‌‌‌فروشی برق در اسپانیا را ۲۰‌درصد کاهش داده‌‌‌اند و می‌توانند تا سال ۲۰۳۰ این کاهش را به ۲۰‌درصد دیگر برسانند.

🔹قطع برق در اسپانیا نتیجه مدیریت ناکارآمد بود، نه نقص فناوری. این اتفاق به دلیل کاهش ناگهانی تولید انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و قطع خودکار تاسیساتی رخ داد که برای تحمل تغییرات فرکانس آماده نبودند.


منبع دنیای اقتصاد
‼️وقتی گفتی فن حمام را در بیار ولی اوضاع بدتر از قبل شده!


💢 در اینجا ناظر چند خطای توامان داشته که به دلیل ناآگاهی و عدم آموزش مناسب، قبل از اخذ مسیولیت هست

اولا؛ حق تغییر در نقشه را به صورت سرخود و آتش به اختیار ندارید. لذا حتما نقشه را کنترل کنید و آنرا با مقررات انطباق بدید
اگر از موضوعی و بندهای قانونی اش اطلاع ندارید ،سریع نگید نقشه غلط بوده و طراح اشتباه کرده
(شاید اتفاقا طراح مطلع و شما کم اطلاع بودی که مثلا فکر میکردی که کلا فن در حمام ممنوع هست)

📍دوم؛ اگر مطمئن شدی که نقشه ایراد داره باز هم سر خود ،نمیتونی چیزی حذف کنی و باید درخواست اصطلاح نقشه کنی



در اینجا ناظر سر از خود دستور حذف فن در حمام را داده در صورتیکه دقیقا در نقشه فن بوده(فارغ از صحیح یا غلط بودنش)

‼️سوم ؛این نحوه حذف،باعث ناایمن تر شدن شرایط شده
الان سیم های چسب شده در معرض بخار آب و کاملا در دسترس هستند و شرایط خطرناک تر از قبل هست


♨️در دوره گزارش نویسی و مبانی نظارت برق، بدون اضافه گویی های بی ثمر، به نکات اصلی نظارت برق خواهیم پرداخت.

برای اطلاع از شرایط با ما در تماس باشید 👇
@alireza_sajjad
www.alireza-sajad.ir
🔴 متهم بی‌برقی کیست؟

🔹خاموشی‌ها قرار بود مطابق وعده‌ پایان یابد اما کشور همچنان با بحران بی‌برقی دست و پنجه نرم می‌کند.

🔹ناترازی که در تابستان سال۱۴۰۰ چیزی حدود ۳ تا ۵هزار مگاوات بود، امروز در سناریوی خوش‌بینانه به سطح ۲۴هزار مگاوات رسیده و ظاهرا بدون چاره‌اندیشی، بی‌برقی را از خانه تا نیروگاه گسترش داده است.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف نهایی سرانه برق در بخش خانگی کشور تفاوتی با استاندارد‌های جهانی ندارد و سهم مصرف برق در بخش‌های صنعتی، تجاری و خدماتی نیز مشابه کشورهایی مانند کره‌جنوبی و روسیه است.

🔹«شدت انرژی» در ایران اما بسیار فراتر از اقتصادهای صنعتی مانند کانادا، آمریکا، آلمان و حتی چین است.

🔹این شاخص، بیانگر میزان مصرف انرژی معادل نفت برای هزار دلار تولید ناخالص داخلی است و بالا بودن آن بیش از هر چیز به فرسودگی زیرساخت‌های تولید و انتقال بازمی‌گردد.

🔹کارشناسان بیان میکنند دولت به جای قطع برق صنایع و انتقاد از مشترکان خانگی، باید با احیای اقتصاد برق و بسترسازی برای جذب سرمایه، حل پایدار بحران خاموشی را چاره کند.

📍منبع:دنیای اقتصاد
کاش خیلی ها ببینند و انگشت اتهام را از مردم بردارند
لینک
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from کانال تاسیسات الکتریک مهندس سجاد (Alireza sajjad |علیرضا سجاد)
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔲⭕️توسعه ایران کلاشینکف می خواهد!
مجتبی لشکربلوکی

دکتر لنت پریچت؛ متخصص اقتصادد توسعه است و فارغ التحصیل دکترای اقتصاد از MIT، او ۲۰ سال برای بانک جهانی کار کرده و سه سال هم در در اندونزی و سه سال در هند زندگی کرده و سپس حدود ده سال در دانشکده (مدرسه) حکمرانی هاروارد تدریس داشته. او نظریات جالبی در مورد چگونگی پیدا کردن مسیر توسعه در کشورها دارد.

او می گوید ام۱۶ اسلحه متعارف در ارتش آمریکا است که در مقایسه با کلاشینکف بسیار دقیق‌تر و کشنده تر است، چون کلاشینکف بیش از چند صد متر نمی‌تواند به هدف بزند. اما کلاشینکف (ساخت شوروی) با همه ضعف هایش محبوب‌ترین اسلحه در جهان است! چرا؟ چون کلاشینکف را چنان طراحی کرده اند که به طرز باورنکردنی محکم است؛ مهم نیست با آن چکار کرده و چه بلایی سرش آورده باشید، به محض کشیدن ماشه شلیک می‌کند. آموزش هم نمی خواهد. در واقع به هرکس بخواهید می‌‌‌‌‌توانید بدهید و به‌راحتی استفاده کند. اسلحه آمریکایی خیلی عالی است اما اگر تمیز نگهش ندارید و در شرایط خوبی نباشد شلیک نخواهدکرد. نگهداری و استفاده از آن آموزش جدی می خواهد (رفرنس: دنیای اقتصاد، دکتر جعفر خیرخواهان- لینک)

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:

مساله اینست که وقتی ام۱۶ با طراحی کامل و بی‌‌‌‌‌نقص را به یک سرباز صفر بیچاره در یک محیط کثیف می‌دهید این اسلحه کار نخواهد کرد. شبیه به همین مساله را در توسعه مناطق، جوامع یا کشورها داریم. اشتیاق و اعتقاد به الگوبرداری از بهترین ها، باعث می شود که برویم سراغ ام۱۶. به‌جای اینکه به طرح‌هایی فکر کنیم که متناسب با شرایط ما باشند. گاهی اوقات تلاش می کنیم بدون فکر کردن طرح‌هایی را از خارج/دیگران/بهترین ها وام بگیریم و آنها را برای سازمان/جامعه/منطقه/کشور خود به کار بگیریم که چنین چیزی در عمل موفق نمی‌شود. بعدش هم هیچ کسی رویش نمی شود که بگوید بابا جان ما اصلا کلاشینکف نیاز داشتیم و نه ام۱۶!
خب چه باید کرد؟

1) اصول توسعه را از الگوهای توسعه تفکیک کنیم. مثال: تضمین حقوق مالکیت جزو اصول توسعه است. یعنی اینکه دارنده یک دارایی که می تواند هر چیزی باشد از جمله کارخانه، تابلوی هنری، ایده کسب وکاری، کد نرم افزاری، آهنگ موسیقی، فیلم سینمایی؛ مطمئن باشد که دارایی اش محفوظ و محترم است و همچنین منافع آن دارایی به خودش برمی گردد و کس دیگری حق دخل و تصرف و تغییر منافع را ندارد حتی حکومت. حالا در یک کشور این مساله حقوق مالکیت رو با الگوی الف حل و فصل می کنند (مثلا قانون گذاری در مجلس) در کشوری دیگر قواعد اخلاقی و هنجارهای اجتماعی. الگو مهم نیست، اصول مهم است.

2) میوه چینی ممنوع! تجربه دیگر کشورهای جهان بسیار گرانبهاست حتما باید آن تجربیات را دید و فهمید. ولی فقط میوه ها را نباید دید بلکه باید ریشه ها را فهمید. مثلا ما دانشگاه، پارلمان و روزنامه را از جهان مدرن می گیریم اما مثل این است که درخت را از کمر قطع می کنیم و بدون ریشه در خاک یکاریم و سپس انتظار بکشیم میوه بدهد.

3) کپی مجاز نیست! تجربه دیگر کشورهای جهان و به خصوص کشورهای موفق، در سه متغیر زمینه ای مهم شکل گرفته است: جغرافیا و تاریخ و فرهنگ. بنابراین ایده بگیریم اما کپی نکنیم.

4) از راه حل شروع نکنیم. از مساله شروع کنیم. اگر می خواهیم توسعه پیدا کنیم باید تمرکز کنیم روی مسایل. سپس با درک عمیق اصول (بند 1)، افتان و خیزان و در یک فرآیند سعی و خطای هوشمندانه و رفت و برگشتی و یادگیری، راه حل اختصاصی (الگوی) خود را پیدا کنیم.

بگذارید سه مثال بزنم.
•سنگاپور مساله ترافیک و آلودگی را با عوارض الکترونیکی سنگین، مالیات بر خودرو و توسعه حمل و نقل عمومی حل می کند اما کپنهاگ آن را با تبدیل شدن به پایتخت دوچرخه جهان.
• آلمان مساله انرژی را با تمرکز بر انرژی بادی و خورشیدی محلی با مشارکت شهروندان از طریق تعرفه های تشویقی برای تولیدکنندگان خانگی حل می کند اما چین با سرمایهگذاری کلان در مزارع خورشیدی و بادی عظیم و استفاده از مقیاس اقتصادی برای کاهش هزینه های تولید انرژی.
• سیستم مسکن اجتماعی با اجاره های تنظیم شده دولتی در وین (اتریش) جواب داده است به گونه ای که پایین ترین نرخ بی خانمانی در اروپا را دارد و ۶۰٪ جمعیت در این واحدها زندگی می کنند. اما در فنلاند با سیاست «اول مسکن!» با ارائه مسکن رایگان یا یارانه ای بدون پیش شرط این مساله را حل کرده است.

5) هیچ راه حلی، راه حل پایانی نیست. تمام راه حل هایی که در سه مثال بالا گفتم نیز ایراد دارند، در طول زمان باید افتان و خیزان یاد گرفت و به پیش رفت.

سخن آخر؛ توسعه یعنی حل مهم ترین و کلیدی ترین مسایل جمعی. ام۱۶ (بهترین تجارب ممکن اما غیرمرتبط با جغرافیا، تاریخ و فرهنگ) را ببنیم، الهام بگیریم ولی رها کنیم و برویم سراغ راه حل هایی که اصول را رعایت می کنند اما الگوی شان با گروه خونی ما سازگار است

@Dr_Lashkarbolouki
ناظر می‌تونه ادعا کنه لوله را تازه کشیدن و به من اطلاع ندادند؟

به نظرتون چه مدت از این اجرای این لوله کشی افتضاح گذشته ؟

در دوره نظارت گام به گام موارد اجرایی پرتکرار در نظارت برق را بررسی میکنیم

@alireza_sajjad
www.alireza-sajad.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‼️کلا بدون شرح ....
صفیر بیدارباش

👤 پويا جبل‌عاملي؛ اقتصاددان

✍️ یکی از اتفاقات خاصی که در کره‌شمالی رخ می‌دهد، صفیر صبحگاهی است که مردم را از خواب بیدار می‌کند.

✍️ شما چه بخواهید، چه نخواهید باید در ساعتی که دولت تعیین کرده از رخت‌خواب بیرون بروید. گویی شهر پادگان است و شهروندان سرباز! در کره‌شمالی حقوق خصوصی معنی ندارد.

✍️ از بد حادثه ما نیز چند صباحی است که به دردی کم و بیش مشابه گرفتار شده‌ایم. اگر آنجا ایدئولوژی صدای بوق صبحگاهی را درمی‌آورد، اینجا هم نگاه ایدئولوژیک باعث می‌شود کاری که در همه‌جا برای استفاده از روشنایی مرسوم است، یعنی کشیدن ساعت‌ها به میزان یک ساعت به جلو، رخ ندهد.

✍️ در نتیجه کسری برق بیش از پیش خودنمایی می‌کند و دولت مجبور است شروع کار را طوری تعیین کند که شهروندان کشور ساعت ۵ صبح بیدار باشند. آیا ما پادگانی دیگر نساخته‌ایم؟

✍️ در مورد جلو نکشیدن ساعت، هیچ ذی‌نفع مستقیمی وجود ندارد و تنها یک برداشت افراطی ایدئولوژیک موجب شده تا با وجود ناترازی شدید برق، کشور نتواند از روشنایی طبیعی بهره ببرد و ناترازی تشدید شده است.

✍️ برداشتی که حتما می‌خواهد ظهر ساعت۱۲ باشد و برای این خواسته، حاضر است میلیون‌ها نفر را از نعمت برق محروم کند. البته ناترازی برق تنها با این یک‌ساعت رفع نمی‌شود، اما مساله، آسیبی است که نگاه ایدئولوژیک به شهروندان می‌زند.

✍️ نمونه‌های بسیار دیگر نیز می‌توان آورد که چگونه اندیشه ناصواب، کشور را از توسعه‌یافتگی دور می‌کند. اما یک مثال بارز اخیر، عدم تعطیلی شنبه است.

✍️ درحالی‌که بسیاری از مراجع، این امر را منع نکرده‌اند، اما برداشتی ایدئولوژیک موجب شده تا توصیه فعالان اقتصادی و بدنه کارشناسی دولت مورد وثوق قرار نگیرد و عملا مساله تعطیلات آخر هفته بعد از سال‌ها بحث، هنوز لاینحل باشد.

✍️ در این مورد هم عدم تعطیلی شنبه ذی‌نفع مستقیمی ندارد، بلکه نوع اندیشه تصمیم‌گیرندگان موجب شده این مساله ساده که در همه کشورهای اسلامی حل شده است، در کشور ما حل نشود.

✍️ بد حادثه این است وقتی تصمیمات بر مبنای برداشتی از یک مرام فکری باشد، هرچند شما با طرف مقابل جلسه بگذارید، استدلال بیاورید، هزینه‌ها را گوشزد کنید و... اثری نخواهد داشت و تغییری روی نمی‌دهد.

✍️ اندیشه سیاستگذاران، یکی از عوامل کلیدی است که روند تحولات کشور را شکل می‌دهد. بر مبنای آن اندیشه‌محوری البته ذی‌نفعانی سربرمی‌آورند که اصلاح را بسیار سخت می‌کنند.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد

پانوشت: این مطلب را هم در این ارتباط بخوانید
https://www.tg-me.com/Electrical_installation1/2129
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/06 05:33:39
Back to Top
HTML Embed Code: