Telegram Web Link
📸: گزارش تصویری

بخش پایانی همایش بزرگ فرهنگی "انجمن ترویج فرهنگ تالشان" در روستای تاریخی و باستانی مَریان و بازدید برخی از حضار محترم از دلمن های هشت هزار ساله، با توضیحات استاد فرزانه دکتر رهنمایی گرامی


پنج شنبه            1404/03/01

🌏 ://
aztaleshim.ir

🆔 : //
www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
به نام خداوند جان وخرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد

با درود به هموندان عزیز
خدا را شاکریم که با درایت آقای "دکتر محمدتقی رهنمایی" و حمایت مسئولان محترم شهرستان هشتبر، نماینده محترم مجلس، فرماندار محترم، شهردار محترم، بخشدار محترم بخش مرکزی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره میراث فرهنگی و گردشگری، شورای شهر هشتبر، اداره آموزش و پرورش، شورای اسلامی و دهیار روستای تاریخی مریان، به خصوص مساعدت چشمگیر حامیان فرهنگ و زبان تالشی، انجمن ترویج فرهنگ تالشان توانست به بهترین وجه سومین همایش استانی خود را در یکی از نخستین زیستگاه‌های انسان‌های اولیه در مَریان زیبا برگزار کند.
حضور گسترده مردم از استان گیلان و خارج از استان، خانواده‌ها با لباس زیبای تالشی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و محصولات غذایی، سخنرانی، شعرخوانی و موسیقی تالشی، مطرح شدن برخی از مطالبات مردم منطقه و تالش، بازدید از دلمن‌های چندهزار ساله و توضیحات آقای دکتر رهنمایی عزیز برای معرفی آثار تاریخی و باستانی تالش در حیاط مدرسه مریان که بی شباهت به بهشت نبود، روز بسیار خوبی را برای همه ما رقم زد.
://
www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
جای خرسندی است که استان گیلان در ده روز میزبان چندین برنامه و همایش تالشی بود.
برگزاری دورهمی و اجرای برنامه‌های فرهنگی در ساحل اسالم و روستای گشته روخون، برگزاری برنامه چهارشنبه خاتون در شهرستان مرزی بندر آستارا، برگزاری برنامه فرهنگی ورزشی در روستای شالمای شفت و همچنین همایش بزرگ فرهنگی تالشان در روستای تاریخی مریان نوید روزهای خوش برای تالش و تالشان می‌دهد.
این‌ها در سایه اتحاد و یکدلی کسانی که دل در گرو تالش دارند و اولویتشان ماندگاری زبان و فرهنگ مادری است روی می‌دهد.
انجمن ترویج فرهنگ تالشان از همه کسانی که برای برگزاری مراسم تلاش کردند سپاس‌گزاری می‌نماید.
امید است با یاری همه عزیزان، این همایش‌ها و نشست‌ها تداوم یابد و روزگاری خوش در انتطار تالش و تالشان باشد.

با احترام
روابط عمومی
انجمن ترویج فرهنگ تالشان

🌏 ://
aztaleshim.ir

🆔 ://www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنرانی و مطالبه گری آقای مجید نعمتی سیاهمزگی مدیر عامل محترم انجمن ترویج فرهنگ تالشان در همایش فرهنگی مریان

پنج شنبه            1404/03/01

📹: پریسا احمدی

🌏 ://
aztaleshim.ir

🆔 : //
www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
تالشان سپیدرود تا کورا/Dınyo Tolışon/ایسپی رو دا کورا pinned «به نام خداوند جان وخرد کزین برتر اندیشه بر نگذرد با درود به هموندان عزیز خدا را شاکریم که با درایت آقای "دکتر محمدتقی رهنمایی" و حمایت مسئولان محترم شهرستان هشتبر، نماینده محترم مجلس، فرماندار محترم، شهردار محترم، بخشدار محترم بخش…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شعر خوانی مهندس سید مومن منفرد چماچار(یکی از اعضای هیات مدیره انجمن) در همایش بزرگ فرهنگی "انجمن ترویج فرهنگ تالشان" در روستای تاریخی و باستانی مَریان.

📹: پریسا احمدی


پنج شنبه 1404/03/01

🌏 :
https://aztaleshim.ir

🆔
://www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
به نام خداوند جان وخرد
             کزین برتر اندیشه بر نگذرد

گزارش همایش بزرگ فرهنگی تالشان در مریان


مریان، مریان زیبا، سرزمین تاریخی تالشان، زیستگاه انسان‌های نخستین، جایگاه شکل‌گیری تمدن بشری، بهشتی در گیلان، سرزمین آب و آیینه، زلال همچون مردمان بی‌مانندش، در پنج‌شنبه یکم خرداد ۱۴۰۴ آغوش مهربانش را بر فرزندانش که مشتاقانه از همه جای ایران به سویش شتافته بودند باز کرد. فرزندانی که برای بزرگداشت تاریخ کهن و نیاکان  دلیر این سرزمین اهورایی به مریان رفته بودند.
برای من به سان حدود هزار نفری که آمده بودند شنیدن سخنان استاد رهنمایی از نیکان و چندهزار سال تاریخ تالش در کنار دلمن‌ها (خانه‌های انسان‌های نخستین) چقدر لذت‌بخش بود. چشم فروبستم و خود را کنار نیاکانم  دیدم. چه حس خوبی است هویت و تاریخ داشتن.
سومین همایش استانی انجمن ترویج فرهنگ تالشان که سزاوارانه "همایش بزرگ فرهنگی تالشان" نامگذاری شد با پیگیری دوماهه انجمن و تلاش سه‌ هفته‌ای دکتر رهنمایی عزیز و یاری مسئولان و همراهی مردم عزیز منطقه روزی خوش را برای تالشان رقم زد.
خانواده‌های تالش با لباس زیبای تالشی رنگین‌کمانی از رنگ را به نمایش گذاشتند. آیین پس از بازدید از غرفه‌های صنایع دستی و محصولات غذایی و کتاب ساعت ده و سی دقیقه با قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید و پس از سخنان اولیه آقای مهاجری، مجری برنامه، ابتدا دهیار جوان و فعال مریان ضمن معرفی مفاخر روستای تاریخی مریان به حضار خوش‌آمد گفت. پس از ایشان آقای رزمی، بخشدار مرکزی ضمن خیرمقدم به طرح برخی مشکلات منطقه ازجمله گاز و تعریض جاده پرداخت.
://
aztaleshim.ir
سپس دانش‌آموزان خردسال مدرسه مریان با لباس تالشی به شعرخوانی پرداختند که صفای همایش را صدچندان کرد. اجرای موسیقی تالشی به سرپرستی آقای مملکت خواه و خواننده نوجوان و همخوانی و همنوازی دو مهربانو با لباس تالشی شور و نشاط آفرید.
    آقای دکتر یاسر اسلام‌دوست، نماینده مردم ضمن خیرمقدم و تشکر از انجمن و دیگر دست‌ اندرکاران همایش ابراز امیدواری کرد که برگزاری این آیین‌ها تداوم داشته باشد و اعلام کردند با توجه به برنامه‌ریزی‌ها مشکلات حل خواهد شد. آقای دکتر کرمی، از جراحان حاذق منطقه خواستار حفظ اکوسیستم منطقه و رعایت مسائل زیست‌محیطی شدند.
مهندس سیدمومن منفرد، پژوهشگر و شاعر شاندرمنی و عضو هیات مدیره انجمن پس از اشاره مختصر به تاریخ تالش شعری تالشی خواندند که با استقبال مواجه شد. گروه موسیقی مولومه وا، از شهرستان ماسال به سرپرستی آقای رمضانی با اجرای دو ترانه تالشی بسیار زیبا تحسین برانگیختند. با دعوت آقای مظاهری و تشویق مردم آقای دکتر محمدتقی رهنمایی به جایگاه آمدند. ایشان که به همراه آقای صفرپور، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي هشتبر نقش پررنگی در برگزاری همایش داشتند به "زبان تالشی" خوش‌آمد گفتند و برگزاری این آیین‌ها را راهی برای ارتباط بیشتر مردم و مسئولان دانستند.
به شکل‌گیری جغرافیای گیلان و منطقه مریان از نظر زمین‌شناسی، پیشینه حضور انسان‌های نخستین در مریان، شکل‌گیری جنگل‌های هیرکانی و دوران تاریخی با پیشینه بیش از سه هزار سال پرداختند.
 فرماندار تالش‌زبان هشتبر، آقای دکتر جمشیدی با خرسندی از برگزاری همایش بزرگ تالشان در منطقه مریان و خیر مقدم به حاضرین ابراز امیدواری کرد که این همایش‌ها در همه مناطق تالش‌نشين برگزار شود تا به گسترش فرهنگ و زبان مادری یاری رساند. ایشان دقایقی به زبان تالشی با مردم سخن گفت.
//
www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
شعرخوانی حماسی خانم معصومه اپروز، از شاعران ممتاز تالش‌زبان درباره اقوام ایرانی و تالش با تشویق مردم روبه‌رو گردید. سپس توفیق صحبت به نگارنده رسید تا به تالشی از مردم و تلاش همه تلاشگران آیین؛ فرماندار محترم، شهردار محترم، بخشدار محترم بخش مرکزی، شورای شهر، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره میراث فرهنگی، اداره آموزش و پرورش، اعضای شورا و دهیار روستای مریان و به‌ویژه آقای دکتر رهنمایی و جناب صفرپور، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد و یاریگران همایش سپاس‌گزاری نمایم.
سپس به شناخت تالش از راه معرفی جاینام‌های تالشی از عنبران تا رودبار پرداختم و یکی از مطالبات چندین‌ساله تالشان؛ تأسیس موزه تالش در کاخ سردار امجد در هشتبر، با بازگویی شرحی کوتاه از اقدامات استادان و اهالی فرهنگ و مردم و نشست‌های انجمن با عالی‌ترین مقامات استانی و منطقه برای بازگشایی موزه را مطرح نمودم.
سپس خانم شجاعی، شاعر جوان تالش سروده‌ای خواند و پس از آن مردم را برای صرف نهار دعوت کردند.

با احترام
مجید نعمتی سیاهمزگی
مدیر عامل انجمن ترویج فرهنگ تالشان
🌏://
aztaleshim.ir

🆔
://www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
Forwarded from عکس نگار
بخش دوم:

نهاری عالی در ییلاقی عالی تالشان هشتبر و یاریگران این آیین بیش از هزار نفر را مهمان کردند. پس از نهار برخی به بازدید کاخ سردار امجد و حمام تاریخی رفتند و برخی به بازدید خانه‌های چندهزارساله. در جوار یکی از این دلمن‌ها آقای دکتر رهنمایی ایستاده بر سنگی با حوصله از ساخت، مصالح و پیشینه خانه‌ها سخن گفت و اینکه این خانه‌ها پس از مرگ صاحب‌خانه گور او می‌شد چون باور به زنده شدن مرده داشتند و غذا و لباس و سلاح در کنار مرده می‌نهادند.
خانه‌ها با دهنه و عرض و ارتفاع دو ونیم متر و طول حدود یازده متر به صورت خوشه‌ای و منظم در مساحتی بیش از هشت هکتار نشان از تمدن بشری دارد.
آقای دکتر رهنمایی از گورکاویی‌های غیرکارشناسی برای به دست آوردن عتيقه انتقاد و ابراز امیدواری کردند که با برنامه‌ریزی دقیق آثار به‌جامانده از قبل و پس از تاریخ منطقه کشف و در موزه نگهداری شود. این پایان آیین بود. امیدواریم دستاورد این همایش گشایش موزه تالش باشد.

       با احترام
     مدیر عامل انجمن
           مجید نعمتی سیاهمزگی


ُ1404/03/05

🌏 : //aztaleshim.ir

🆔 : //www.tg-me.com/Angoman_Taleshan
Forwarded from Talysh International TV
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تالش
از نظر پروفسور هوشنگ امیر احمدی

Tolış
Prof. Hoşəng Əmirəhmədi nəzədə

🔗 https://youtu.be/4uJaNROCm6E
کنسرت رسمی پاپ تالشی  در ایران
با صدای هنرمند مجبوب، شهرام شایان


وعده ما  ۲۰ خرداد
تالار مرکزی رشت

لینک خرید بلیط👇 :

://
www.melotik.com/event/4413


🆔 ://
www.tg-me.com/Espiarodakora
Forwarded from تاریخ آستارا
🔴 زبان تالشی - گویش آستارا

سوک suk : خروس

سوکلَه sukla : خروس کوچک


کتو kəto : کوتاه

کتولَه kətolâ : کوتوله ، خیلی کوتاه


وای ، وَی vây : عروس

وایلَه ، وَیلَه vâylâ : عروس کوچک ، عروسک

@tarikh_astara

#منطقه_تالش #تالش #تالشان #زبان_تالشی #تالشی #آستارا #کادوس #کاسپین #گیلان
Forwarded from آوای تالش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اولین کنسرت شهرام شایان هنرمند خوش صدا ، عزیز و گرانقدر سرزمین تالش ۲۰ خرداد در سالن مرکزی رشت برگزار خواهد شد.


لینک مستقیم خرید بلیت از ملوتیک ؛ 👇


🌐 https://www.melotik.com/event/4413


با آرزوی موفقیت برای شهرام شایان عزیز و دوست داشتنی ⚘


#آوای_تالش_اولین_رسانه_تخصصی_موسیقی_سرزمین_تالش

آدرس سایت ، تلگرام و روبیکا آوای تالش :        👇👇👇👇👇👇

▶️ @TaleshAva
🌐 www.Taleshava.ir
Forwarded from 💚♥️💙 تالشه گف 💙♥️💚 (ღ꧁ღ╭⊱ꕥ مهرداد پورمحمد ꕥ⊱╮ღ꧂ღ)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آموزش زبان تالشی بخش جدید ۴۵۱ از رسانه های اینستاگرام ، واتساپ ، تلگرام ، یوتیوب ، آپارات منتشر شد
کتاب ماهی سیاه کوچولو به زبان تالشی به کوشش رمضان نیک‌نهاد، برگردان یکی از بزرگ‌ترین شاهکار ادبیات کودکان ایران، اثر زنده یاد صمد بهرنگی است که با هدف پویایی زبان تالشی و یادگیری آسان خواندن و نوشتن دقیق متون تالشی از نثر فارسی به نثر ساده و روان تالشی بدون به‌کارگیری از واژگان بیگانه و جایگزینی با واژگان ناب و سره تالشی تهیه شده است.
این کتاب66 صفحه‌ای  و قطع وزیری با الفبای تالشی کادوس و گویش جنوبی(موسله روخون فومن) به نگارش درآمده و در اردیبهشت سال 1404 توسط انتشارات ترجمان نگار به چاپ رسیده است. نگارنده با ترجمه تالشی جمله به جمله متن فارسی در مقابل هم  و داخل جدول تلاش نموده است، کودکان و نوجوانان تالش و هم چنین نوآموزان و همه کسانی که در پی یادگیری و آسان زبان تالشی به ویژه با الفبای تالشی کادوس هستند به راحتی گام به گام مهارتهای خود را برای یادگیری اصولی و دقیق خواندن و نوشتن زبان تالشی افزایش دهند.
در بخش آغازین کتاب، مترجم با قدردانی از همه فرهیختگان تالش که در تدوین اثر بزرگوارانه همکاری نموده‌اند، از دکتر فرزاد بختیاری مرکیه و سرکار خانم بانو آزاد شولمی سپاس ویژه داشته است.
Forwarded from ایران زمین
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ما آریایی هستیم ؛ همه کردها ایرانی هستند. / فرهاد پیربال هنرمند اهل کردستان عراق


بومیان قدیمی مناطق آذربایجان، کردستان، همدان، ری ، تات‌ها و ... را بازماندگان « مادهای باستان » میدانند. مادها نیز از پایه‌های اصلی ایرانیان باستان ( همان آریایی‌ها ) بوده‌اند، همانگونه که در تاریخ هرودوت به این موضوع اشاره شده است 👈 اینجا

خویشـاونـدی و شبــاهت‌های فـرهنگی، تـاریخی و تبـاری ِ کردها و آذری‌ها آنقدر زیاد است که آدم شگفت‌زده میشود ! یکی از مهم‌ترین اشتراکات کردها و آذری‌ها « زبــــان » است ؛ تا پیش از دوره ایلخانی ؛ زبان آذری‌ها نیز مانند کردها از شاخه « شمال‌غربی ایرانی » و بازمانده پهلـوی بود، زبانی بسیار نزدیک به گویش‌های کردی و تاتی و تالشی که متاسفانه از میان رفت


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
Forwarded from Talysh International TV
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Firdovsinin “Şahnamə”sinin talış dilinə tərcüməsi
ترجمه شاهنامه فردوسی به زبان تالشی

🔗 https://www.youtube.com/@TalyshTV
به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد


به اطلاع می رساند، صفحه رسمی "انجمن ترویج فرهنگ تالشان در وات ساپ" نیز راه اندازی گردید
هموندان عزیز می توانند با عضویت در کانال از آخرین اخبار مربوط به انجمن مطلع گردند

با تشکر
روابط عمومی انجمن ترویج فرهنگ تالشان

1404/03/16

🌎
http://aztaleshim.ir

🆔
http://www.tg-me.com/Angoman_Taleshan

▶️
https://whatsapp.com/channel/0029VbAuZB81XquPEsvCo00G
جشنواره صنایع دستی و فرهنگی و هنری آستارا برگزار شد
عصر روز سه شنبه ۲۰ خرداد ماه 1404 بنای باستانی بقعه شیخ محمود خیوی واقع در بخش مرکزی عنبران، روستای لمیر محله  شاهد برگزاری جشنواره ای به مناسبت روز جهانی صنایع دستی بود که  با همکاری  فرمانداری، اداره میراث فرهنگی و گردشگری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا و دهیاری های عنبران محله و لمیر و به همت انجمن مردم نهاد ترویج فرهنگ تالشان (*نمایندگی آستارا*) برگزارگردید.
یک روز بسیار عالی و به یاد ماندنی برای دوستداران فرهنگ و زبان مادری آن هم در شهر  آستارا(فخر تالشان).
  حضور کثیری از مردم علاقه مند به اعتلای فرهنگ و زبان مادری ومسئولین عالی رتبه شهرستان از جمله  جناب آقای قهرمانی معاون عمرانی فرماندار، رئيس اداره ارشاد اسلامی آستارا،  با همراهی جمعی از  انجمن ها و گروه هایی که در زمینه صنایع دستی فعالیت می کنند  بر غنای  این مراسم افزوده بود.
این جشنواره پس از پخش تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز و آنگاه رئیس اداره میراث فرهنگی آستارا ضمن خوش آمد گویی به حضار  در خصوص صنایع دستی منطقه  و لزوم همکاری  ادارات دولتی  برای رونق دادن به  کسب کارها کوچک به ایراد سخن پرداختند، در ادامه آقای پژمان برناپور با تک نوازی دف و خواندن سرود عرفانی حالت روحانی به مجلس دادند که بسیار مورد توجه قرارگرفت.
دهیار عنبران از لزوم رسیدگی به آثار باستانی منطقه و توجه ویژه  بقعه در حال تخریب "شیخ محمود خیوی" پرداخت و این بنای باستانی را نماد هویتی  شهرستان و کشور دانست و از همه مسئولین تقاضای جدیت در رسیدگی به وضعیت نامناسب بقعه نمود.
آقای کاکایی یکی از کارآفرینان و دست اندرکاران گلیم منطقه  از روستای عنبران در خصوص نحوه  بافت گلیم و مشکلات بانوان گلیم باف سخن گفتند.
در خاتمه هم گروه دف نوازان مرساناز با موسیقی تالشی به هنرنمایی پرداختند که بسیار مورد توجه حاضرین قرارگرفت.

بقعه شیخ محمود خیوی در محوطه ای حدود سیزده هزار متر در ضلع جنوبی عنبران محله واقع شده و جزو آثار باستانی ثبت شده از زمان ایلخانیان می باشد.
انجمن ترویج فرهنگ تالشان که هدف اصلی آن حفظ و اعتلای فرهنگ و زبان مادری
می باشد، بسیار مفتخر است که به همت عزیزان عضو انجمن در آستارا با برگزاری این آیین  توانسته ضمن معرفی بیشتر یک اثر تاریخی به مردم عزیز استان و کشور  و نیز ایجاد ارتباط رودروی اهالی هنر و صنایع دستی و مسئولین محترم، گامی جهت بهبود وضعیت اقتصادی و فرهنگی منطقه بردارد. گام هایی که بی هیچ تردیدی در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
 
با احترام
روابط عمومی انجمن ترویج فرهنگ تالشان

🌎http://aztaleshim.ir

🆔http://www.tg-me.com/Angoman_Taleshan

▶️https://whatsapp.com/channel/0029VbAuZB81XquPEsvCo00G
2025/07/05 06:39:07
Back to Top
HTML Embed Code: