Telegram Web Link
#یادداشت_اختصاصی

نویسنده:اعظم مومنیان
زمان مطالعه: ۵دقیقه

در این سرزمین چیزی هست شایستۀ زیستن | چرا مردم فلسطین رفتار متفاوتی با جنگ دارند؟

🔷تصویری که ما از جنگ داریم، رعب و وحشت در دل آدم‌ها و ویرانی‌ها در شهر است. تصویر اشتباهی هم نیست. هر کشور یا شهری که در آن جنگ می‌شود، همین حالت را دارد. اما فلسطین را ببینید؛ مشخصاً غزه. غذا برای خوردن، به‌سختی پیدا می‌شود، اما بلاگر آشپزی‌اش بچه‌ها دور هم جمع می‌کند و دسر درست می‌کند. مردم فلسطین چگونه مواجهه‌ای با جنگ دارند که زندگی را فراموش نکرده‌اند؟
خوشی‌های کوچک مردم فلسطین در دوران جنگ
صفحهٔ بسمة أبو شهلا را در اینستاگرام دنبال می‌کنم ؛ خانم جوان بلاگر فلسطینی. او ۵۴۰ هزار دنبال‌کننده دارد. خانه، فروشگاه آنلاین و تمام سرمایه‌اش را از دست داده، اما هنوز زنده است و زندگی می‌کند. در خرابه‌های خانه‌اش، با پس‌زمینه‌ای از لباس‌های شسته‌شدهٔ همسایه، آشپزی می‌کند. او دقیقاً وسط جنگ، رفتاری ضدجنگ دارد. او گریه نمی‌کند، جیغ نمی‌زند، شیون و زاری نمی‌کند. با آرامش و طمأنینه آشپزی می‌کند، به گل‌هایی که از جنگ جان سالم به در برده‌اند آب می‌دهد و استوری می‌گذارد.

🔷اما عجیب‌تر از بسمة هم هست. آقای حمدا؛ بلاگر آشپز فلسطینی که ۵۷۰ هزار دنبال‌کننده دارد . در شرایطی که غذا برای زنده‌ماندن هم به‌سختی پیدا می‌شود و گزینه‌ها بسیار محدود و پرهزینه هستند، آقای حمدا برای بچه‌ها دسر و رول دارچینی و همبرگر سبز درست می‌کند! او به‌سختی و با کمک سازمان‌های مردم‌نهاد مانند آشپزخانۀ مرکزی جهانی مواد اولیه را تهیه می‌کند، فقط برای اینکه یک لحظه بچه‌ها لبخند بزنند، علامت پیروزی نشان بدهند و با چهرۀ ذوق‌زده بگویند: «خوشمزه بود!». حمدا در صفحه‌اش گزارش می‌دهد که چه کارهایی برای خوشحال‌کردن کودکان آواره از دستش برآمده. امروز برای بچه‌ها دونات درست کرده؟ توانسته سس شکلات پیدا کند یا نه؟ او می‌گوید که بچه‌های غزه سزاوار زندگی‌کردن هستند. با دیدن آن‌ها و تلاش خستگی‌ناپذیرشان سؤالات زیادی به ذهنم می‌رسد.

این یادداشت به صورت اختصاصی در سایت خانه اخلاق پژوهان جوان منتشر شده است.

برای مطالعه متن کامل این یادداشت اینجا را لمس کنید
.
🗓 #رویداد

✳️سخنرانی علمی «اخلاق در پژوهش»

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
خانهٔ اخلاق‌پژوهان جوان برگزار می‌کند:

🔹 ۵۷مین کارگاه فلسفهٔ اخلاق
«نگاهی انتقادی به پروژه نواندیشی دینی در باب رابطه دین و اخلاق»

🌐 آشنایی با کارگاه‌های فلسفهٔ اخلاق

🎙 استاد محمدعلی عبداللهی
رییس دانشکدهٔ الهیات دانشکدگان فارابی


📆 شنبه ۱ دی‌ماه

ساعت ۱۶ تا ۱۸

📍 قم، خیابان ساحلی (مصلی)، بین کوچه ۲۰ و ۲۲، پلاک ۲۲۱

🟢 این جلسه فقط به‌صورت حضوری برگزار می‌گردد و شرکت برای عموم علاقه‌مندان، رایگان است.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
گزارش تصویری

۵۷مین کارگاه فلسفهٔ اخلاق
«نگاهی انتقادی به پروژه نواندیشی دینی در باب رابطه دین و اخلاق»

شنبه یکم دی ماه
#کارگاه

اینجا چراغی روشن است....

@EthicsHouse
.
💢 حس می‌کنم، پس اخلاقی‌ام.
معرفی شناخت‌گرایی و ناشناخت‌گرایی


🔹جملات اخلاقی بیان یک واقعیت عینی است یا صرفاً بروز احساسات گویندهٔ آن؟ این پرسشی است که نویسنده در این مقاله در تلاش است تا توضیحی برای آن ارائه کند. او با بیان نظر دو دیدگاه‌‌ که ذیل دانش فرااخلاق هستند، یعنی شناخت‌گرایی و ناشناخت‌گرایی، کوشیده است تا شکافی که در نظر به این پرسش وجود دارد را به درستی نشان دهد.

شناخت‌گرایی و ناشناخت‌گرایی چیست؟
مسائل اخلاقی برای همهٔ ما کم‌وبیش دارای اهمیت است. دلمشغولی‌های اخلاقیِ زیادی در موضوعاتی مانند جنایت، مجازات، کمک‌های بشردوستانه، آسیب به محیط‌‌ زیست یا حتی در مسائل روزمره همانند بد‌عهدیِ یک دوست وجود دارد. به نظر می‌رسد ملاحظات اخلاقی، تقریباً در تمامی جنبه‌های زندگی رخنه کرده است...
.
.
♦️ #ترجمه_اختصاصی | شماره ۲۵۶
📝 نویسنده: جاستین بارتلت| مترجم: امیر دانش
.
.
این مقاله به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان ترجمه شده و به‌صورت رایگان در دسترس قرار گرفته است.برای مطالعه متن کامل مقاله اینجا را لمس کنید.


زمان مطالعه: ۵ دقیقه

اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
مخاطبان عزیز
می‌توانید فعالیت‌های خانه‌ اخلاق‌پژوهان جوان را با هشتگ‌های زیر دنبال کرده و در زمینه مورد نظر خود از کانال ما استفاده مفید داشته باشید.

#ترجمه_اختصاصی
#مقاله
#گزارش_کتاب_اختصاصی
#یادداشت_اختصاصی
#رویداد


اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
#گزارش_کتاب_اختصاصی

خلوتی گم شده‌ام پشت هیاهوی خودم
📚  گزارشی از کتاب «انسان برای خویشتن»


اثر اریک فروم

🖋 نویسندهٔ گزارش: مهدی کهن

🔹 کتاب انسان برای خویشتن با عنوان انگلیسی «Man for himself an inquiry into the psychology of ethics» نوشتۀ اریک فروم توسط اکبر تبریزی در سال ۱۳۷۰ ترجمه و توسط انتشارات بهجت چاپ شد. این اثر در سال ۱۳۹۸ به چاپ دهم رسید. این کتاب در واقع پژوهشی در روان‌شناسی اخلاق به شمار می‌رود. نویسنده در این کتاب به بررسی وضعیت سردرگمی انسان مدرن می‌پردازد. از نظر نویسنده، این وضعیت ناشی از آن است که انسان دیگر به اصلی ایمان ندارد که با توسل به آن، زندگی خود را سامان ببخشد.
.

برای مطالعه متن کامل این گزارش اینجا را لمس کنید.

زمان مطالعه: ۸ دقیقه


اینجا چراغی روشن است...


@EthicsHouse
💢 ازدرون خودت چه خبر داری؟ | چطور از پیگیری اخبار، آسیب کمتری ببینیم؟

🔷یکی از عادت‌های روزانهٔ ما در جهان مدرن، یعنی جهانی که با تکنولوژی و انتقال سریع اطلاعات عجین شده، چک‌کردن مداومِ اخبار است. فرقی نمی‌کند چه ساعتی از روز باشد همهٔ ما به حسب عادت‌هایی که داریم، در کانال‌ها، سایت‌ها یا صفحه‌هایی عضو هستیم که به‌واسطۀ آن‌ها، در کسری از ثانیه از مهم‌ترین اخبار جهان خبردار می‌شویم. چک‌کردن اخبار آنچنان ربطی به کاری که می‌کنیم، شغل‌مان یا حتی سطح تحصیلات‌مان ندارد. لازم نیست دانشجو یا فعال در حوزۀ سیاست، اقتصاد، محیط‌زیست یا اجتماع باشیم تا اخبار را چک کنیم. تقریباً اکثر افراد از اخبار، مطلع‌اند. جالب اینجاست که حتی اگر خودمان تصمیم بگیریم از فردا پیگیر اخبار نباشیم، باز هم دوستان، همکاران یا خانواده‌مان، ما را از آن‌ها مطلع می‌کنند! ولی این کار، تا کجا درست است و باید ادامه یابد؟

🌐 یادداشت کامل رادر سایت خانه اخلاق پژوهان جوان بخوانید‌.

♦️ #یادداشت_اختصاصی | شماره ۹
📝 نویسنده: فاطمه زهرا مهری


اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
💢 شکنجه همیشه هم بد نیست!


🔹«شکنجه» به معنای هر اقدامی است که در آن درد یا رنج شدید، چه جسمی و چه روانی، عمداً توسط یک مقام رسمی یا با رضایت او بر شخصی اعمال می‌شود. این عمل نمونه‌ای از انحطاط اخلاقی است که ریشه‌کن کردن آن بسیار دشوار به نظر می‌رسد. این مقاله بر آن است که اخلاق شکنجه را بررسی کند: تنها در شرایطی که شکنجه برای جلوگیری از خطرات و تهدیدهای جدی انجام گیرد، می‌توان آن را به‌طور اخلاقی توجیه نمود. در بخش اول این مقاله، با استفاده از اصل «بیشترین خیر برای بیشترین تعداد» و مرتبط ساختن آن با فرضیه بمب ساعتی، مسئله جواز اخلاقی شکنجه مورد بحث قرار می‌گیرد.
.
.
♦️ #ترجمه_اختصاصی | شماره ۲۵۷
📝 نویسنده: گونالعل گجرال| مترجم: محمد دهنوی
.
.
این مقاله به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان ترجمه شده و به‌صورت رایگان در دسترس قرار گرفته است.

زمان مطالعه: ۱۵ دقیقه

اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
خانه اخلاق‌پژوهان جوان
خانهٔ اخلاق‌پژوهان جوان برگزار می‌کند: 🔹 ۵۵مین کارگاه فلسفهٔ اخلاق «امکان پرسش‌های اخلاقی از امر رُمان» 🌐 آشنایی با کارگاه‌های فلسفهٔ اخلاق 🎙 استاد ابراهیم اکبری دیزگاه نویسنده، شاعر و پژوهشگر 📆 دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه ساعت ۱۶ تا ۱۸ 📍 قم، خیابان ساحلی (مصلی)،…
اکنون ویدیوی کامل۵۵مین کارگاه فلسفهٔ اخلاق «امکان پرسش‌های اخلاقی از امر رُمان» در آپارات قابل مشاهده است.

🌐 آشنایی با کارگاه‌های فلسفهٔ اخلاق

🎙 استاد ابراهیم اکبری دیزگاه
نویسنده، شاعر و پژوهشگر

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
معرفی فیلسوف اخلاق؛
کارلا بنیولی


🔸این سلسله یادداشت‌ها به‌طور اختصاصی، توسط تیم محتوای خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان نگاشته شده است. در این یادداشت‌ها، به معرفی فیلسوفان اخلاقی معاصری می‌پردازیم که ایده‌های ارزشمندی دارند، اما در کشور ما، کمتر شناخته‌شده‌اند. اولین یادداشت از این مجموعه، به معرفی «کارلا بنیولی» می‌پردازد.

✏️نویسنده: فاطمه زهرا مهری
📮شماره: ۱
#معرفی_فیلسوف_اخلاق

متن کامل این مطلب را در سایت خانه اخلاق پژوهان جوان مطالعه کنید.

اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
🗓 #رویداد

✳️همایش ملی «فقه و اخلاق»

▪️هدف این پیام صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و خانهٔ اخلاق برگزارکننده نیست.

🌐 جزئیات بیشتر را در سایت پیگیری کنید.

اینجا چراغی روشن است...
@EthicsHouse
#گزارش_مقاله_علمی

صدق پیش آر که اخلاص به پیشانی نیست | خلاصه‌ای از مقالۀ «صداقت از منظر غزالی»

🔶این گزارش، خلاصه‌ای است جامع از مقالۀ علمی «صداقت از منظر غزالی» که حسین اترک (دانشیار فلسفۀ دانشگاه زنجان) آن را نوشته است و سال ۱۴۰۲ در مجلۀ تأملات اخلاقی به چاپ رسیده است.
🔶صداقت یکی از فضایل اخلاقی مهم است که غزالی در کتاب‌های خود از جمله احیاء علوم الدین به‌طور مفصل به آن پرداخته و جنبه‌های مختلف این فضیلت و رذایل مقابلش را بررسی کرده است. این مقاله، چیستی صداقت، انواع آن و فضایل و رذایل اخلاقی مرتبط با آن را از منظر غزالی مورد پژوهش قرار داده است....

✏️نویسنده: اعظم مومنیان
⭕️شماره:۱

برای مطالعه متن کامل این گزارش در سایت (خانه اخلاق پژوهان جوان) اینجا را لمس کنید.

اینجا چراغی روشن است...

@EthicsHouse
2025/07/05 21:46:34
Back to Top
HTML Embed Code: