Telegram Web Link
🔵 امکان رفع تعهد صادراتی صادرکنندگان با بازگشت عین ارز

💬 کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات تصویب کرد:

🔹متعهدین ارزی و صادرکنندگانی که دارای تعهدات ارزی سررسید شده ایفا نشده می باشند، می توانند به منظور رفع تعهد صادراتی خود نسبت به بازگشت عین ارز اقدام کنند. همچنین براساس مصوبات کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات حد آستانه برخورداری از مشوق‌ها و معافیت‌ها برای تمامی صادرکنندگان به میزان ۷۰ درصد تعیین و از یکم مرداد اعمال می شود.

🔹وفق تصمیمات سی امین جلسه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۳ کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات،‌موضوع ماده (۲)‌آیین‌نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با عنایت به ماده (۷۲) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و حسب هماهنگی به عمل آمده با مرجع قضائی پرداخت عین ارز برای متعهدین ارزی صادراتی که مهلت بازگشت ارز ایشان به استناد مفاد تبصره مذکور منقضی شده فراهم گردید، از این رو صادرکنندگان که دارای تعهدات ارزی سررسید شده ایفا نشده می باشند می توانند به منظور رفع تعهد صادراتی خود نسبت به بازگشت عین ارز اقدام نمایند. همچنین در خصوص سایر اقدامات قانونی مندرج در ماده"۱۲" آیین نامه فوق متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.

🔹همچنین مستند به بند (۸) ماده (۳) آئین‌نامه اجرایی مذکور، حد آستانه برخورداری از مشوق‌ها و معافیت‌ها بر اساس تصمیمات جلسه فوق برای تمامی صادرکنندگان به میزان ۷۰ درصد تعیین و از اول مردادماه ۱۴۰۴ در سامانه‌های ذیربط اعمال می‌گردد.

@IGCEIRAN
🔵 تامین ارز ۶ میلیارد دلاری برای واردات در سال جاری / ۶۷ درصد ارز تامینی را صنایع دریافت کردند

🔹از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده است.

🔹۴ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک » و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.

🔹واردات کالاهای اساسی و دارو نیز یک میلیارد و ۷۵۲ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ یک میلیارد و ۴۶۲ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۲۹۰ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

🔹این گزارش حاکی است، ۱۹۷ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

@IGCEIRAN
🔵 گزارش تحولات بازرگانی خارجی گمرکی در سال ۱۴۰۳

منبع: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

@IGCEIRAN
📊 سهم تامین مالی بازار پول، بازار سرمایه و خارجی

منبع: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

@IGCEIRAN
📊 گزارش تحولات نرخ رشد نقدینگی

منبع: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

@IGCEIRAN
🔵 گزارش حساب جاری ترازپرداخت های خارجی کشور

منبع: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

@IGCEIRAN
🟡حراج شمش طلای یک کیلوگرمی در ۲۸ اردیبهشت ماه

🔸یکصد و نهمین جلسه حراج شمش طلا روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

🔸متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال(۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه، در یکصد و نهمین حراج این مرکز شرکت کنند.

🔸وزن هر قطعه شمش طلا یک کیلوگرم و با حداقل عیار ۹۹۵ در هزار خواهد بود.

🔸طبق شیوه نامه شماره ۶ مورخ ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳، «فروشندگان عمده شمش طلا»، «تولیدکننده و سازنده فعال مصنوعات طلا» و «خرده فروشان طلای آبشده» مجاز به خرید شمش طلا در مرکز مبادله ایران هستند. متقاضیان باید دارای پروانه کسب مجاز و معتبر باشند. پروانه کسب متقاضیان خرید که توسط اتحادیه‌های طلا و جواهر صادر می‌شوند، باید در درگاه ملی مجوزها ثبت و قابل استعلام باشند.

🔸معاملات به روش حراج حضوری و به صورت نقد صورت می‌گیرد.

@IGCEIRAN
🔵معامله ۹۷ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

🔹طی روز پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۵۰.۵ میلیون درهم، ۷۴.۹ میلیون دلار و ۵۹.۴ میلیون یوآن بوده است؛ معادل ارزش دلاری این حجم معاملات ۹۶.۹ میلیون دلار است.

🔹در این روز ۲۰۷ واردکننده و ۲۷ صادرکننده اقدام به معامله انواع نماد ارزی کردند.

@IGCEIRAN
📊نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
بازار ارز اشخاص و فروش امتیاز صادراتی در دستور کار مرکز مبادله ارز و طلا/ عرضه اوراق مرابحه ارزی ایران در بورس مسکو

💬 «محمدرضا فرزین» رییس کل بانک مرکزی تکالیف مجمع و برنامه‌های آتی مرکز مبادله ایران را جهت اجرای سیاست‌های بانک مرکزی در بازار ارز و طلا اعلام کرد:

1️⃣توسعه سامانه ارز تجاری از حالت بازار نقد به بازار سلف و فوروارد و پیمان‌های آتی

2️⃣راه‌اندازی بازار ارز اشخاص جهت توسعه صادرات غیر نفتی و عرضه ارز صادرکنندگان خرد به صورت طراحی امتیاز صادراتی به طوری که امکان تفکیک سیاست ارزی از سیاست تجاری به منظور تشویق صادرات فراهم شود.

3️⃣ راه‌اندازی بازار ارز خدمات به صورت غیرمتمرکز بر اساس زمانبندی مشخص به طوری که کلیه نیازهای ارزی در این سامانه تامین شود.

4️⃣راه‌اندازی بازار اسکناس مسافرتی؛ در این بازار لازم است ارزهای کشورهای منطقه که جزو مقاصد مسافرتی هموطنانمان است مثل لیر ترکیه، روبل روسیه و ریال عربستان راه اندازی شود.

5️⃣توسعه تامین مالی ارزی از طریق انتشار صکوک مرابحه ارزی و سایر ابزارهای تامین مالی؛ در این بخش لازم است اقدامات مربوط به رتبه‌بندی اوراق و پذیرش و عرضه آنها در یکی از بورس‌های منطقه از جمله بورس مسکو در دستور کار قرار گیرد.

@IGCEIRAN
🔵تامین ارز بانک مرکزی؛ صنایع حمل و نقل و خودرو، یک میلیارد دلار ارز دریافت کرد

🔹از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده است.

🔹۴ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک » و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.

🔹صنایع حمل و نقل و خودرو با یک میلیارد و ۹۵ میلیون دلار در صدر دریافت کنندگان ارز گروه صنعت قرار دارد.

🔹واردات کالاهای اساسی و دارو نیز یک میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ یک میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۳۰۷ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

🔹این گزارش حاکی است، ۲۰۵ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

@IGCEIRAN
🔵 طی هفته گذشته ۸۲۸ میلیون دلار در بازار ارز تجاری معامله شد

🔹طی ۶ جلسه معاملاتی بازار ارز تجاری در هفته گذشته، ۸۲۸ میلیون دلار انواع ارز مورد دادوستد بازرگانان قرار گرفت.

🔹 طی هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۸۳۵ میلیون درهم، ۴۹۳ میلیون دلار، ۳۴۳ میلیون یوآن، ۵۳ میلیون یورو و ۳ میلیون روبل بوده است.

🔹از ابتدای سال جاری تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران بر اساس ارزش دلاری، به ۳ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار رسید.

🔹حجم کل معاملات این بازار از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه، به تفکیک نوع ارز، ۴ میلیارد و ۷۷۲ میلیون درهم، ۲ میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار، یک میلیارد و ۷۹۶ میلیون یوآن، ۲۱۷ میلیون یورو و ۴۵۹ میلیون روبل بوده است.

@IGCEIRAN
📊نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
🟡 ۴۱ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله ایران معامله شد

🔸با معامله ۴۱ کیلوگرم شمش طلا در ۲۸ اردیبهشت ماه، حجم کل معاملات شمش مرکز مبادله ایران برای سال جاری به ۱۲۲۵ کیلوگرم رسید.

🔸 امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه، ۴۱ کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۳۳۵ میلیارد تومان در حراج شماره ۱۰۹ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت؛ میانگین قیمت این حجم معاملات، ۸ میلیارد و ۱۹۲ میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد ثبت شد.

🔸از ابتدای سال جاری تا کنون، ۱۲ جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که در نتیجه آن، ۱۲۲۵ کیلوگرم شمش به ارزش ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به فروش رسید.

@IGCEIRAN
🟡مراسم حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران به شماره ۱۱۰ رسید

🔸یکصد و دهمین جلسه حراج شمش طلا روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

🔸متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال(۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه، در یکصد و دهمین حراج این مرکز شرکت کنند.

🔸وزن هر قطعه شمش طلا یک کیلوگرم و با حداقل عیار ۹۹۵ در هزار خواهد بود.

🔸طبق شیوه نامه شماره ۶ مورخ ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳، «فروشندگان عمده شمش طلا»، «تولیدکننده و سازنده فعال مصنوعات طلا» و «خرده فروشان طلای آبشده» مجاز به خرید شمش طلا در مرکز مبادله ایران هستند. متقاضیان باید دارای پروانه کسب مجاز و معتبر باشند. پروانه کسب متقاضیان خرید که توسط اتحادیه‌های طلا و جواهر صادر می‌شوند، باید در درگاه ملی مجوزها ثبت و قابل استعلام باشند.

🔸معاملات به روش حراج حضوری و به صورت نقد صورت می‌گیرد.

@IGCEIRAN
📊نرخ انواع ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

📆دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

@IGCEIRAN
🔵 فروش ۱۱۴ میلیون دلاری ۴۲ صادرکننده در بازار ارز تجاری‌

🔹طی روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۲۰۸.۹ میلیون درهم، ۴۶.۸ میلیون دلار، ۵.۹ میلیون یورو، ۲۳.۶ میلیون یوآن و ۱.۹ میلیون روبل بوده است؛ معادل ارزش دلاری این حجم معاملات ۱۱۳.۶ میلیون دلار است.

🔹در این روز ۴۸۳ واردکننده و ۴۲ صادرکننده اقدام به معامله انواع نماد ارزی کردند.


@IGCEIRAN
🔵 تامین ارز سال ۱۴۰۴ به ۷ میلیارد دلار رسید / سهم ۷۰ درصدی صنایع از واردات

🔹از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۶ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۹۰۲ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده است.

🔹۴ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک » و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.

🔹واردات کالاهای اساسی و دارو نیز یک میلیارد و ۸۱۸ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ یک میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۳۲۸ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

🔹این گزارش حاکی است، ۲۱۴ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

@IGCEIRAN
آغاز عرضه ۲۰۰ میلیون یورویی اوراق صکوک مرابحه ارزی فولاد مبارکه در مرکز مبادله ایران/ مرحله اول ۱۱۰ میلیون یورو عرضه می شود

🔹عرضه پنجمین اوراق صکوک مرابحه ارزی مرکز مبادله ایران مربوط به شرکت‌ فولاد مبارکه اصفهان به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو از فردا سه شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه صورت می گیرد؛ این اوراق ارزی اولین نوع از اوراق ارزی است که فرایند عرضه آن با مشارکت صندوق توسعه ملی و در راستای اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه همکاری بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی با هدف توسعه ابزارهای تامین مالی ارزی انجام می‌شود.

🔹فردا سه شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه طی نشستی با حضور رییس کل بانک مرکزی، رییس و اعضا هیات عامل صندوق توسعه ملی، مدیرعامل بانک ملت، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان و مدیران ارشد وزارت صمت، معارفه و عرضه اوراق صکوک ارزی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مرکز مبادله ارز و طلای ایران صورت خواهد گرفت.

🔹حجم کل تامین مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان از طریق عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی معادل ۲۰۰ میلیون یورو است که در مرحله اول، ۱۱۰ میلیون یورو از اوراق مذکور منتشر می شود.

@IGCEIRAN
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 فرزین: در مرکز مبادله ایران اقدام به انتشار گواهی ارزی شرکت های ارزآور کرده ایم/ تامین مالی ارزی ۱۰ میلیارد دلاری در سال جاری

💬 محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس:

🔹برنامه ما در سال جاری این است که ۱۰ میلیارد دلار تامین مالی داشته باشیم.

🔹بخشی از تامین مالی ما در چین انجام می‌شود و ماه آینده سفری به چین داریم و مسائل را پیگیری می‌کنیم.

🔹۱۴ طرح تامین مالی ارزی در کشور چین انجام می‌شود و طرح های ساینوشور۱ و ۲ را در برنامه داریم.

🔹از سال گذشته در مرکز مبادله ایران انتشار گواهی ارزی را راه اندازی کردیم.

🔹 امروز نیز عرضه اوراق مرابحه ارزی شرکت فولاد مبارکه اصفهان به ارزش ۲۰۰ میلیون یورو در مرکز مبادله ایران آغاز می شود.

🔹برنامه دیگر ما این است که در بانک های داخلی ۲ میلیارد دلار سپرده‌گذاری کنیم تا بانک‌های داخلی تامین مالی ارزی کنند.

@IGCEIRAN
2025/07/13 11:56:07
Back to Top
HTML Embed Code: