Telegram Web Link

آموزش، دیدن کودک است همانگونه که هست، بدون القای ایده‌آلِ آنچه ما فکر می‌کنیم او باید باشد.

جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti

امنیت در رابطه

طلب ایمن بودن در رابطه، بروز غم، اندوه و ترس را اجتناب‌ناپذیر می‌کند. این به دنبال حس امنیت بودن، احساس ناامنی را فرا می‌خواند.

آیا تا به حال در هیچیک از روابطتان امنیت را یافته‌اید؟ واقعاً یافته‌اید؟ اکثریت ما به دنبال امنیتی هستیم که در دوست داشتن و دوست داشته شدن فکر می‌کنیم هست. اما آیا زمانی که هر یک از ما به دنبال حس امنیت خویش، به دنبال مسیر مختص تأمین امنیت خودمان هستیم، عشق وجود خواهد داشت؟ ما دوست داشتنی نیستیم چون نمی‌دانیم چگونه دوست بداریم.

(طالب امنیت بودن، انسان را دوست‌نداشتنی می‌کند و کیفیت عشق را در انسان زائل می‌نماید.)

جیدو کریشنامورتی



Security in Relationship

The demand to be safe in relationship inevitably breeds sorrow and fear. This seeking for security is inviting insecurity.

Have you ever found security in any of your relationships? Have you? Most of us want the security of loving and being loved, but is there love when each one of us is seeking his own security, his own particular path? We are not loved because we don't know how to love.

- Jiddu Krishnamurti
Freedom from the Known, 78

تشکر از ویدا برای ترجمه

@Krishnamurti

جنگ

مادامی که ما به یک گروه و یا ایدئولوژی بچسبیم، تا زمانیکه آرزومند باشیم، به دنبال موفقیت باشیم، در حال ایجاد جنگ هستیم. ممکن است این جنگ، یک جنگ با تخریب‌های بیرونی نباشد، اما با دیگران و در درون خودمان دچار تضاد هستیم، که در واقع شکلی از جنگ است. فکر نمی‌کنم ما این موضوع را متوجه باشیم، و حتی اگر متوجه باشیم، در مورد آن جدی نیستیم. ما به دنبال معجزه‌ای هستیم که اتفاق بیفتد تا جنگ متوقف شود، در حالیکه ما در ساختار اجتماعی کنونی به زندگی ادامه می‌دهیم و در این ساختار اجتماعی پول در می‌آوریم، بدنبال منصب، قدرت، پرستیژ هستیم و تلاش برای مشهور شدن و دیگر چیزها می‌کنیم. این الگوی زندگی ماست، و مادامیکه این الگو در ذهن‌ها و قلب‌های ما وجود دارد، ما جنگ را تولید می‌کنیم.

جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti

بنابراین بسیار مهم است که به روابط خود نگاه کنیم. نه تنها روابط صمیمانه‌تان، بلکه رابطه‌تان با سایر جهان. دنیای بیرون به هم وابسته است، شما از بقیهٔ دنیا جدا نیستید. شما بقیهٔ دنیا هستید. مردم رنج می‌برند، اضطراب‌ها و ترس‌های بزرگی دارند، توسط جنگ تهدید می‌شوند، همانطور که شما با جنگ تهدید می‌شوید. آنها در حال جمع‌آوری تسلیحات گسترده برای نابودی یکدیگر هستند و شما هرگز متوجه نیستید که ما چقدر به هم مرتبط هستیم.

جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti
‌‌
رهایی از دانستگی

تنها در صورتی که عملی انجام شود که مغز را از گذشته آزاد کند، فردا هم همین‌گونه ادامه نخواهم داد.

جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti
‌‌
إشعار(خودإشعاری) چیست؟

منظور از "خوداشعاری" (consciousness) مجموعهٔ دانسته‌هایی است که در ظرف ذهن انباشته، و فرد نسبت به آن‌ها مشعر است و آن‌ها را به عنوان "هستی روانی" یا "منِ" خود فرض می‌کند.

پاورقی مترجم(محمدجعفر مصفا) در فصل هفتم از کتاب «شعلهٔ حضور و مدیتیشن»

@Krishnamurti
‌‌
تا زمانی که ما خود را به عنوان فردی که جدا از افراد دیگر است نگاه می‌کنیم، استمرار ملی‌گرائی، قبیله‌گرائی، و جنگ و ستیز بین انسان‌ها امری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

جیدو کریشنامورتی
کتاب «شعلهٔ حضور و مدیتیشن»

@Krishnamurti
‌‌
فردا نیز هم‌چون امروز خواهم بود، مگر آن‌که کاری پیش آید که مغز را از بندِ گذشته رها سازد.

جیدو کریشنامورتی

مترجم: بهروز صفرزاده

@Krishnamurti

زندگی پیاپی در می‌زند

هنگامی‌که در و پنجره های خانه را بستیم و داخل آن هستیم، گمان می‌کنیم که احساس امنیت و آرامش داریم.
اما زندگی چیزی شبیه به این نیست.

زندگی پیاپی با ضربه‌هایش به شما هشدار می‌دهد، به در و پنجره می‌زند تا شما را مجبور کند که پنجره را باز کنید تا بیشتر ببینید. اما اگر بترسیم و از ترس در را قفل کنیم و همه پنجره‌ها را مهر و موم، آنگاه ضربه زدن‌ها بلندتر و بلندتر می‌شوند. هر چه بیشتر به امنیت‌مان چنگ بزنیم و در پی آن باشیم، زندگی با قدرت بیشتری به ما فشار می‌آورد. هر چه بیشتر بترسیم و سعی کنیم خود را محدود کنیم زندگی با رنج‌های بیشتری وارد می‌شود؛ زیرا زندگی ما را تنها به حال خودمان رها نمی‌کند.

ما امنیت را جستجو می‌کنیم درحالی‌که زندگی می‌گوید نمی‌توانی امنیت داشته باشی و سپس از این نقطه است که تقلا کردن و کشمکش شروع می‌شود.

ما در جستجوی امنیت در ارتباط با جامعه، سنت، روابطمان با پدر مادر و همسر هستیم و این در حالی است که زندگی همیشه دیوارهای امنیت را شکسته و وارد می‌شود.

جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti
‌‌
بسیاری دربارهٔ درستی یا نادرستی جنگ بحث می‌کنند. اما بی‌تردید نمی‌توان به دو شیوهٔ متفاوت به این پرسش نگریست. جنگ — چه دفاعی و چه تهاجمی — اساساً نادرست است.

برای اندیشیدن از همان آغاز به این مسئله، ذهن باید کاملاً از بیماری ملی‌گرایی آزاد باشد. آنچه ما را از اندیشیدن بنیادین، مستقیم و ساده بازمی‌دارد، همان تعصباتی است که طی قرون متمادی، در پوشش میهن‌پرستی و با همهٔ بی‌معنایی‌هایش، بهره‌برداری شده‌اند.

بدین‌سان، ما در طول قرون، عادت‌ها، سنت‌ها و پیش‌داوری‌های بسیاری پدید آورده‌ایم که فرد را از اندیشیدن کامل و بنیادی دربارهٔ مسائل حیاتی انسانی بازمی‌دارند.

جیدو کریشنامورتی
نخستین گفت‌وگوی عمومی، ریو دو ژانیرو، ۱۹۳۵

So many discuss the rightness and the wrongness of war. Surely there cannot be two ways of looking at that question. War, defensive or offensive, is fundamentally wrong.

To think from the very beginning with regard to that question, the mind must be entirely free of the disease of nationalism. We are prevented from thinking fundamentally, directly and simply because of the prejudices which have been exploited through the ages under the guise of patriotism, with its absurdities.

So we have created through the centuries many habits, traditions and prejudices, which prevent the individual from thinking completely, fundamentally, about vital human questions.

Jiddu Krishnamurti

First public talk at Rio de Janeiro, 1935

@Krishnamurti

خودت را از ساختار روانی جامعه آزاد ساز. یعنی از جوهر تضاد خودت را خلاص کن.

جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

Let’s stop this conflict
Jiddu Krishnamurti


From the second seminar with scientists at Brockwood Park, 1984

این وضع را متوقف کنیم
جیدو کریشنامورتی


برگرفته از دومین همایش با دانشمندان در پارک براکوود، سال ۱۹۸۴

@Krishnamurti
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

There has been no security for man
Jiddu Krishnamurti

From the sixth talk in Saanen, 1984

هیچ امنیتی برای انسان نبوده است.
جیدو کریشنامورتی

@Krishnamurti
2025/07/06 11:50:11
Back to Top
HTML Embed Code: