Telegram Web Link
📌صندوق بازنشستگی کشوری در وضعیت قرمز

🔹ضریب پشتیبانی صندوق بازنشستگی کشوری به ۰.۴۶ رسیده؛ یعنی به ازای هر ۱۰ بازنشسته، کمتر از ۵ نفر حق بیمه پرداخت می‌کند! این در حالی است که استاندارد جهانی برای پایداری صندوق‌ها، حداقل ۳ بیمه‌پرداز به ازای هر مستمری‌بگیر است و در حالت ایده‌آل این عدد باید به ۷ تا ۸ نفر برسد.

🔹مرادی، رئیس کمیته نظارت بر صندوق، هشدار داده که ورودی‌های جدید به صندوق به شدت کاهش یافته و اگر چاره‌ای اندیشیده نشود، ادامه پرداخت حقوق بازنشستگان به معجزه شبیه خواهد بود.

🔹در چنین شرایطی، نگاه‌ها به سمت مولدسازی دارایی‌های صندوق و استفاده از ظرفیت‌های تبصره ۵ قانون برنامه هفتم دوخته شده است؛ امیدهایی که اگر با برنامه‌ریزی واقعی همراه نشود، صرفاً مسکّنی موقت برای بحرانی ساختاری خواهد بود.

🔹در کنار آن، مقرر شده مطالبات بازنشستگان از مجموعه‌های اقتصادی، به‌صورت مستقیم به حساب آنان واریز شود و تکلیف کسورات حقوق تا پایان اردیبهشت تعیین شود.

🔹این وضعیت، زنگ خطری جدی برای آینده نظام بازنشستگی کشور است. اگر امروز برای نجات صندوق‌ها تصمیمات اساسی گرفته نشود، فردا ممکن است برای پرداخت حقوق بازنشستگان، حتی خزانه هم پاسخگو نباشد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍15
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌بانک آینده ۲۵۰هزارمیلیارد تومان اضافه‌برداشت دارد!

مجتبی ذوالنوری، نماینده مجلس:

🔹بانک در شُرف ورشکستگی آینده ۲۵۰هزارمیلیارد اضافه‌برداشت دارد.

🔹اینجا دستگاه‌های امنیتی، دولت و بانک مرکزی نقش خودشان را چطور ایفا مي‌کنند؟!

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍23👎1
هشدار استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی:
زلزله پرقدرت تهران یک فاجعه ملی خواهد شد

🔹مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی که وضع امسال کشور بابت خطر وقوع زمین لرزه‌های پرقدرت را تحلیل کرده، طی هفته‌های اخیر و از ابتدای اسفند پارسال درباره ضرورت مقاوم‌سازی بناها و ایجاد آمادگی فیزیکی و روانی در جمعیت توصیه‌ها و هشدارهایی مطرح کرده بود.


🔹تهران، استانبول و توکیو، نمونه‌های خاص و مهم از نظر تجمع بزرگ جمعیت در نزدیکی گسل فعال و در معرض آسیب‌پذیری بالا هستند و البته در این میان، شرایط تهران و استانبول نسبت به توکیو خاص‌تر است، چون در طول ۹۰ سال اخیر، کشور ژاپن، تنها کشور جهان است که بیشترین سرمایه‌گذاری و بیشترین انرژی را برای کاهش آسیب‌پذیری و افزایش تاب‌آوری در برابر زلزله انجام داده است.

#زلزله_تهران

📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
👍14👎1
امام صادق علیه‌السلام فرمودند :«از جستجوی روزی حلال و کسب معیشت خودداری مکن، زیرا که آن، کمک تو است برای حفظ دینت...».
امالی شیخ مفید ، ص ۱۷۲.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍44
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👤 سخنرانی دکتر سید علی مدنی‌زاده، گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی، در حضور مقام معظم رهبری

🗓 ۱۱ مهر ۱۴۰۳ | تبیین اولویت‌های اقتصادی دولت و مسیر اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👎98👍21
📌 جغرافیای فراموش شده در مسیر هاب گازی ایران

🔹در حالی که رایزنی‌های کارشناسی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در مسکو آغاز شده و موضوع "هاب گازی" به‌عنوان یکی از محورهای کلیدی در دستور کار قرار گرفته، واقعیت میدانی تبدیل ایران به هاب انرژی چیزی فراتر از توافقات دیپلماتیک است. بدون زیرساخت فیزیکی و صنعتی در جغرافیای استراتژیک کشور، هیچ هاب گازی‌ای شکل نمی‌گیرد.

🔹شمال کشور، به‌ویژه سواحل جنوبی دریای خزر، حلقه گمشده این راهبرد بزرگ است. در شرایطی که ایران با ظرفیت بالای واردات گاز از ترکمنستان و صادرات به جمهوری آذربایجان و ارمنستان می‌تواند محور ترانزیت و تبادل گاز در اوراسیا باشد، نبود صنایع پایین‌دستی و پتروشیمی در این منطقه، مزیت را عقیم می‌گذارد.

🔹اگر قرار است تفاهم با روسیه در قالب سند نهایی کمیسیون مشترک، از حالت صرفاً نمادین خارج شود و به قدرت واقعی در بازار انرژی منطقه تبدیل گردد، لازم است احداث زنجیره‌های پتروشیمی و پالایشی در شمال کشور فوراً در دستور کار قرار گیرد.

🔹ایجاد پتروشیمی در شمال، نه‌تنها موجب تکمیل زنجیره ارزش گاز و کاهش خام‌فروشی می‌شود، بلکه ایران را به تأمین‌کننده فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا برای بازارهای قفقاز، روسیه، آسیای میانه و اروپا تبدیل خواهد کرد.

🔹اکنون که دیپلماسی انرژی ایران با روسیه به نقطه حساسی رسیده، زمان آن است که تصمیم‌گیران با نگاه فراتر از خط لوله، به سمت خلق زیرساخت واقعی قدرت حرکت کنند؛ جایی در شمال کشور که می‌تواند هسته عملیاتی هاب انرژی ایران باشد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍12
📌اختلال در عملکرد سامانه جامع تجارت / کسی پاسخگو نیست

‼️عملکرد سامانه جامع تجارت با اختلالات گسترده ای مواجه شده است.

🔸بسیاری از ترخیص کاران و بازرگانان در گروه‌های تخصصی از اختلال در عملکرد سامانه جامع تجارت خبر می دهند. سامانه‌ای که با هزینه‌های کلان قرار بود تمامی حوزه های تجارت را برای تسهیل و شفافیت تجارت خارجی کشور پوشش دهد اکنون خود با عملکرد غیر شفاف، ابهام در چگونگی سهمیه بندی واردات، شخصی سازی مجوزها و پشت درهای بسته به معظلی بزرگ تبدیل شده و لقب «سامانه مانع تجارت» را به خود گرفته است.

🔸بنابر اعلام ترخیص کاران و بازرگانان؛ سامانه جامع تجارت، به‌عنوان یکی از ابزار‌های کلیدی در مدیریت و ساماندهی تجارت داخلی و خارجی، مدتهاست با مشکلات جدی مواجه شده است. بر اساس گزارش‌ها اختلالات فنی و قطعی‌های پی‌درپی در این سامانه، که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کند، باعث شده تا بسیاری از فعالان اقتصادی، از تولیدکنندگان گرفته تا واردکنندگان و تأمین‌کنندگان مواد اولیه، در انجام امور جاری خود با مشکلات جدی روبه‌رو شوند.

🔸این اختلالات که از حدود پنجاه روز پیش آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و اثرات مخرب آن روزبه‌روز بیشتر احساس می‌شود. از جمله مشکلات ایجاد شده عدم امکان ویرایش ثبت سفارش،توقف پرونده ها در مرحله کارشناسی،توقف کامل ترخیص کالا‌های درصدی و عدم امکان رفع تعهد ارزی واردکنندگان که به دلیل قطعی‌های مکرر، امکان انجام عملیات مرتبط با خروج کالا‌ها از گمرک برای تولیدکنندگان و واردکنندگان وجود ندارد. هرچند اعلام شده که کاربران می‌توانند از مسیر "ثبت و پیگیری مشکل" برای رفع مشکلات خود اقدام کنند، اما تجربه کاربران نشان می‌دهد که این بخش نیز کارایی لازم را نداشته و عملاً هیچ گامی در جهت حل مشکلات موجود برداشته نشده است. این وضعیت باعث سرگردانی تجار و ایجاد اختلال در زنجیره تأمین کالا‌های ضروری شده است .

🔸 این قطعی‌ها نه ‌تنها هزینه‌های مستقیم برای فعالان اقتصادی به همراه داشته، بلکه زمان ارزشمند آن‌ها را نیز هدر داده است. بسیاری از واحد‌های تولیدی به دلیل عدم امکان تأمین مواد اولیه، با خطر توقف تولید مواجه شده‌اند و در عرصه تجارت خارجی، اعتماد طرف‌های بین‌المللی به روند تجارت ایران نیز آسیب دیده است .

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍7
📌وام ۴۰۰ میلیونی مسکن روستایی به بانک‌ها ابلاغ شد

🔹تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با تصویب هیأت عالی بانک مرکزی و افزایش سقف به ۴۰۰ میلیون تومان، به هشت بانک عامل ملت، ملی ایران، بانک صادرات ایران، تجارت، رفاه کارگران، کشاورزی، پست بانک و سپه ابلاغ شد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍7👎4
📌تله تعرفه‌ای ترامپ؛ اقتصاد چین زیر فشار

🔹در پی تشدید تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا، بانک آمریکا پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۵ را از ۴.۵ درصد به ۴ درصد کاهش داد.

🔹این نهاد مالی معتبر هشدار داده است که شوک ناشی از تعرفه‌های تازه آمریکایی می‌تواند شدیدترین اثر خود را در سه‌ماهه دوم سال برجای بگذارد و رشد اقتصادی چین را در این دوره به ۱.۸ درصد تقلیل دهد.

🔹در صورتی که دولت پکن در اجرای سیاست‌های محرک اقتصادی تعلل کند، احتمال افزایش فشارهای رکودی در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۵ به‌طور جدی وجود دارد. تحلیلگران بر این باورند که اقتصاد چین در برابر این موج جدید از فشارهای خارجی، بیش از گذشته آسیب‌پذیر شده است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍8👎1
📌عقب‌نشینی آمریکا از ترس قفسه‌های خالی!

🔹گزارش‌ها از واشنگتن حاکی‌ست که سیاست‌های تعرفه‌ای تهاجمی ترامپ در برابر چین با مقاومت در داخل آمریکا مواجه شده است. به گزارش آکسیوس، مدیران‌عامل سه خرده‌فروش بزرگ آمریکا در جلساتی محرمانه به ترامپ هشدار داده‌اند ادامه این سیاست‌ها، زنجیره تأمین را به خطر می‌اندازد، قیمت‌ها را بالا می‌برد و قفسه فروشگاه‌ها را خالی می‌کند!

🔹در همین راستا، وال‌استریت ژورنال فاش کرده دولت آمریکا در حال عقب‌نشینی از موضع تند خود است و احتمالاً نرخ پایه تعرفه واردات از چین را از ۱۴۵ درصد به حدود ۵۰ تا ۶۵ درصد کاهش می‌دهد؛ یعنی بیش از نصف!

🔹اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود؛ دولت ترامپ به‌دنبال مدلی جدید برای اعمال تعرفه‌هاست، کالاهای «استراتژیک برای منافع آمریکا» مشمول تعرفه‌های سنگین تا ۱۰۰ درصد خواهند شد، ولی سایر اقلام ممکن است با تعرفه‌هایی در حدود ۳۵ درصد وارد کشور شوند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍8
📌جهش تاریخی ایران در صنعت فولاد؛ صعود به رتبه هفتم جهان

🔹تولید ۳.۳ میلیون تنی، ایران را در میان غول‌های جهانی نشاند

🔹ایران با جهشی قابل‌توجه در تولید فولاد، موفق شد از جایگاه دهم به رتبه هفتم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان صعود کند.

🔹بر اساس تازه‌ترین گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در آخرین ماه اعلام‌شده به ۳.۳ میلیون تن رسیده است؛ رشدی که باعث سبقت گرفتن از کشورهایی چون ترکیه، آلمان و برزیل شده و جایگاه ایران را در میان ۱۰ فولادساز برتر جهان تثبیت کرده است.

🔹رده‌بندی جدید نشان می‌دهد که چین، هند و ژاپن همچنان سه تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان هستند. پس از آن‌ها به‌ترتیب آمریکا، روسیه، کره‌جنوبی و حالا ایران قرار دارند. ترکیه، آلمان و برزیل نیز در جایگاه‌های بعدی ایستاده‌اند.

🔹این صعود چشمگیر نشان‌دهنده ظرفیت بالای ایران در صنایع معدنی و فلزی است؛ صنعتی که می‌تواند در کنار نفت و گاز، به یکی از پایه‌های ارزآور اقتصاد کشور تبدیل شود.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍18👎2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌آیین امضای سند نهایی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

🔹وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه در پایان هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه به میزبانی مسکو، سند نهایی توافقات دوجانبه در چارچوب این کمیسیون را امضا کردند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍17👎1
📌ایران، صدرنشین بازار پسته چین شد

🔹ایران در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ با پشت سر گذاشتن رقیب دیرینه خود یعنی ایالات متحده، به بزرگترین صادرکننده پسته به چین تبدیل شد.

🔹بر اساس تازه‌ترین گزارش گمرک چین، صادرات پسته ایران به این کشور در این بازه زمانی با جهشی ۸۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رقم چشمگیر ۱۰۱ میلیون دلار رسیده است؛ در حالی که این رقم در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ تنها ۵۴ میلیون دلار بوده است.

🔹در بین محصولات صادرشده، ۹۷ میلیون دلار مربوط به پسته با پوست و ۴ میلیون دلار مغز پسته بوده است. در مجموع، ایران بیش از ۶۰ درصد از کل واردات پسته چین را در این مدت تأمین کرده است؛ عددی که جایگاه اول را برای صادرکنندگان ایرانی تضمین کرده است.

🔹در طرف مقابل، صادرات پسته آمریکا به چین با سقوط چشمگیر ۷۰ درصدی، از ۲۱۵ میلیون دلار در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۴ به تنها ۶۴ میلیون دلار در سال جاری کاهش یافته است.

🔹این در حالی است که صادرات پسته ایران به چین در سال ۲۰۲۴ نیز با رشدی ۴ برابری به حدود ۲۷۰ میلیون دلار رسیده بود، که اکنون این روند صعودی ادامه‌دار به نظر می‌رسد.

🔹با ادامه این روند، به نظر می‌رسد پسته ایرانی نه‌تنها جایگاه خود را در بازار پرتقاضای چین تثبیت کرده، بلکه فرصت بی‌سابقه‌ای برای توسعه بازارهای آسیایی فراهم آمده است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍21
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه کلید خورد

🔹در جریان هجدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در مسکو، تفاهم‌نامه‌ای راهبردی میان دو کشور به امضا رسید که گامی بزرگ در همکاری‌های گازی محسوب می‌شود.

🔹جواد اوجی، وزیر نفت، با اعلام این خبر گفت: بر اساس این تفاهم، فاز نخست پروژه شامل واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه به ایران خواهد بود؛ معادل حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب در روز.

🔹پس از بررسی دقیق گزینه‌های مختلف، دو کشور تصمیم گرفتند انتقال گاز را از مسیر زمینی جمهوری آذربایجان انجام دهند. طبق برنامه‌ریزی‌ها، گاز وارداتی در منطقه آستارا تحویل ایران خواهد شد و هماهنگی‌های فنی و عملیاتی لازم بین روسیه و آذربایجان در حال انجام است.

🔹وزیر نفت همچنین تأکید کرد که این طرح دارای یک فاز دوم نیز هست که جزئیات آن در آینده نزدیک نهایی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

🔹این تفاهم‌نامه می‌تواند نقش مهمی در تقویت امنیت انرژی ایران، متنوع‌سازی مسیرهای تأمین گاز و تعمیق همکاری‌های استراتژیک با روسیه در شرایط تحریمی ایفا کند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍18
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌درآمد و دارایی فرزندان یکی از معیار های تعیین دهک خانوار

پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه‌و بودجه:
🔹آئین نامه ای در دولت براساس معیارهایی مانند مسکن، خودرو، سفر خارجی و گردش مالی افراد برای تعیین دهک بندی خانوار تصویب شد.

🔹براین اساس وزارت رفاه بنا به تکلیف قانون برخی را حذف می‌کند، ممکن است اشتباهاتی نیز در این مسیر رخ دهد که سازوکار رسیدگی آن پیش بینی شده است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👎13👍4
📌پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در شرایط ایمن

🔹با اعلام رسمی، پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس در پی حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس، همچنان در شرایط کاملاً ایمن قرار دارد و هیچگونه خللی در روند فعالیت‌های آن ایجاد نشده است.

🔹بر اساس این گزارش، حادثه انفجار مذکور هیچ ارتباطی با مخازن و تأسیسات نفتی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس نداشته و تمامی واحدهای عملیاتی این مجموعه به صورت طبیعی و بدون وقفه در حال فعالیت هستند.

🔹مسئولان پالایشگاه تأکید کردند که اقدامات لازم برای حفظ ایمنی و تداوم عملیات تولید و انتقال فرآورده‌های نفتی به صورت کامل در حال انجام است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍14
⭕️ کارآفرینان و فعالان اقتصادی دل خوش نکنند؛ هیاهوی هیات مقررات زدایی برای هیچ!

🔹طبق اعلام خبرگزاری شانا، دوشنبه نشست هشتاد وششم هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار پس از چند ماه تاخیر و تعلل، برگزار خواهد شد.

❗️ اما دستور جلسه ابلاغی حاکی از آن است که دبیرخانه این هیات صرفا برای فرار از فشار رسانه ها و نمایندگان مجلس اقدام به برگزاری این جلسه کرده و هیچ تسهیلگری خاصی در دستور کار نیست.
🔸این موضوع نشان‌دهنده آن است که این دبیرخانه توانایی خود در راستای آماده سازی پیشنهادات اصلاحی خود را از دست داده است.
‼️ عجیب ترین دستور جلسه آتی این هیات،
تصویب دستور العمل برگزاری جلسات هیات پس از برگزاری هشتاد و پنج نشست موفق است!
موضوعی که احتمالا تنها دستاویزی برای زیر سوال بردن اصول کاری مدیران قبلی خواهد بود.
🔹 این جلسه در حالی به این سبک و سیاق تشکیل خواهد شد که طبق شنیده‌ها، نماینده رئیس سازمان بازرسی در نشست قبلی این هیات نیز (که به ریاست دکتر همتی برگزار شده بود) انتقاد بسیار شدیدی به عملکرد دبیر و دستورات جلسه داشته است.
انتظار می‌رود با تعیین‌ تکلیف هر چه زودتر وزیر اقتصاد، وضعیت نا به‌سامان دبیرخانه هیات مقررات زدایی هم تغییر کند.
#هفتاد_خان_مجوز

✅️ کانال واحد اقتصاد موسسه مصاف
@masaf_eco
👍7
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خسارت انفجار در بندر شهید رجایی

🔹رئیس سازمان امداد و نجات کشور: تاکنون فوت ۴ نفر در حادثه بندر شهید رجایی تایید شده است.

#کریدور_شمال_جنوب

@Masaf
👎6👍2
📌لزوم بازسازی سریع بندر شهید رجایی پس از حادثه انفجار

🔹حادثه امروز در بندر شهید رجایی از منظر راهبردی تبعات بسیار فراتری از یک خسارت فیزیکی صرف دارد. بندر شهید رجایی، به‌عنوان مهم‌ترین گلوگاه لجستیکی کشور، سهمی معنادار در شبکه حمل‌ونقل بین‌المللی ایران ایفا می‌کند ۸۵٪ از عملیات کانتینری، ۷۰٪ از ترانزیت کالا، ۵۸٪ از بارگیری و تخلیه غیرنفتی و ۴۳٪ از فعالیت‌های نفتی از این بندر عبور می‌کند. این حجم از وابستگی، بندر را به ستون فقرات کریدور شمال-جنوب (INSTC) تبدیل کرده است.

🔹با توجه به دسترسی ممتاز بندر شهید رجایی به شبکه ریلی و جاده‌ای سراسری و اتصال سریع آن به تنگه هرمز، این بندر یکی از برگ‌های برنده ایران در رقابت منطقه‌ای ترانزیت کالا محسوب می‌شود. اما هرگونه وقفه در عملکرد این بندر می‌تواند پیامدهای غیرقابل جبرانی برای موقعیت ژئو‌اکونومیک ایران داشته باشد.

🔹در شرایطی که کریدورهای رقیب نظیر کریدور عرب مد (IMEC) با محوریت رژیم صهیونیستی، امارات، عربستان و هند با سرعت در حال سازماندهی و جذب سرمایه هستند، هرگونه تأخیر در بازسازی و راه‌اندازی مجدد بندر شهید رجایی به معنای واگذاری فرصت‌های بزرگ ترانزیتی به رقبای منطقه‌ای است. آی‌مک با پشتوانه مالی قوی و حمایت سیاسی غرب، به دنبال کاهش سهم کریدور ایران در ترانزیت جهانی است. هر روز تأخیر ما، یک گام پیشروی آنها خواهد بود.

🔹بنابراین، بازسازی فوری و بازگرداندن بندر شهید رجایی به مدار عملیاتی باید در اولویت مطلق سیاست اقتصادی و ترانزیتی کشور قرار گیرد. این اقدام نه تنها برای حفظ سهم ایران در تجارت جهانی، بلکه برای اعتبار سیاسی و اقتصادی کشور در رقابت‌های منطقه‌ای حیاتی است.

🔹تعلل در این مقطع، به معنای واگذاری قافیه به رقبایی است که سال‌ها مترصد فرصت برای تضعیف جایگاه ترانزیتی ایران بوده‌اند. ایران باید با بازسازی سریع، ارتقای ایمنی، بهبود زیرساخت و ارتقاء خدمات بندری، نشان دهد که همچنان مسیر برتر، کوتاه‌تر و قابل اطمینان‌تر برای اتصال آسیا به اروپا و فراتر از آن است.

#کریدور_شمال_جنوب

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍17
📌تحول نظام بانکی ایران با توسعه چک‌های صیادی و الکترونیک

🔹در پی اجرای قانون جدید چک و توسعه زیرساخت‌های الکترونیکی، نظام بانکی ایران گام بلندی در جهت افزایش شفافیت اقتصادی و ارتقای امنیت مبادلات مالی برداشته است.

🔹بانک مرکزی با راه‌اندازی سامانه چک‌های صیادی و معرفی چک الکترونیک، توانسته مشکلات سنتی چک‌های کاغذی را تا حد زیادی کاهش داده و بستر پرداخت‌های غیرحضوری را برای مشتریان فراهم کند.

🔹قانون جدید چک که از ابتدای سال ۱۴۰۰ با هدف افزایش اعتبار چک، کاهش تخلفات مالی و در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اجرایی شد، نتایج ملموسی به همراه داشته است. طبق گزارش‌های رسمی، این قانون منجر به کاهش چشمگیر ۳۰ درصدی چک‌های برگشتی نسبت به دوره‌های گذشته شده است.

🔹در ادامه این مسیر، بانک مرکزی در آبان ماه ۱۴۰۱ از محصول «چک الکترونیک» رونمایی کرد؛ محصولی فناورانه که با حذف نیاز به مراجعه حضوری، تمام مراحل صدور، انتقال و وصول چک را به صورت الکترونیکی امکان‌پذیر کرده است.

🔹با تداوم حمایت بانک مرکزی از فناوری‌های نوین، انتظار می‌رود که چک الکترونیک به زودی جایگاه خود را به عنوان ابزار اصلی پرداخت‌های غیرنقدی در کشور تثبیت کرده و نقش مهمی در تحول دیجیتال نظام بانکی ایفا کند.

#نظام_بانکی

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
👍9
2025/07/12 15:47:41
Back to Top
HTML Embed Code: