Telegram Web Link
🔵 رتبه کشورها در شاخص آمادگی برای فناوری‌های پیشرو
READINESS FOR FRONTIER TECHNOLOGIES INDEX

🔹 بنا بر گزارش کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل، «تکنولوژی و نوآوری در سال ۲۰۲۱»؛ ایالات‌متحده، سوئیس، انگلیس، سوئد، سنگاپور، هلند و کره‌جنوبی کشورهایی هستند که بیشترین فرصت را برای استفاده برابر از این فناوری‌ها فراهم کرده‌اند.

🔹 اقتصادهای درحال گذار همچون چین و روسیه نیز در تلاشند استفاده برابر از این فناوری‌ها را در کشور خود ارتقا بخشند. درحال حاضر چین در این رتبه‌بندی در جایگاه ۲۵ و روسیه در جایگاه ۲۷ ایستاده است. همچنین باید در انتظار رشد سریع هند در این رتبه‌بندی بود.

🔹 به‌طور کلی مناسب‌ترین بسترها برای استفاده برابر شهروندان از فناوری‌های پیشرو در آمریکای شمالی و اروپا فراهم شده و ضعیف‌ترین بسترها در آفریقاست. جای تعجب نیست که کشورهایی که بیشترین تولید را در فناوری‌های پیشرو دارند، بییشترین بهره را نیز از آن خواهند برد.

🔸 رتبه ایران در این شاخص ۷۱ام از میان ۱۵۸ کشور است.
@monitoreconomy_ir
🔴 نسبت قیمت مسکن به درآمد

🔸 همواره شهرهای بزرگی همچون هنگ‌کنگ یا سانفرانسیسکو، به دلیل گرانی بازار مسکن و مستغلات مشهور هستند، اما شهرهای بسیاری نیز در جهان وجود دارد که انتظار این حجم از گرانی در بازار مسکن آنها انتظار نمی‌رود که شامل چند شهر در استرالیا، نیوزلند و کانادا می‌شود.

🔸 طبق آخرین گزارش ارائه شده توسط Demographia در خصوص میزان سختی خانه‌دار شدن در جهان برای سال ۲۰۲۱، ۱۰ مورد از گران‌ترین شهرهای دنیا برای تهیه مسکن، به استرالیا و نیوزلند، و سه مورد دیگر به آمریکا اختصاص یافت.

🔸 قابل توجه است که سخت‌ترین مکان برای تهیه مسکن، هنگ‌کنگ است. در این شهر، قیمت یک واحد خانه متوسط، حدود ۲۱ برابر متوسط درآمد سالانه ناخالص خانوار این شهر است.

🔸 این نسبت در ایران بر اساس متوسط درآمد ۵۴ میلیون تومانی خانوار شهری در پایان سال ۱۳۹۸ و در نظر گرفتن یک واحد آپارتمان ۶۰ متری با متوسط قیمت هر متر مربع ۱۶ میلیون تومان در تهران (بر اساس متوسط قیمت در اسفند سال ۱۳۹۸) ۱۸ برابر می‌باشد.
@monitoreconomy_ir
پالس پیش‌نگر از تورم مسکن

🔸 تورم پیش‌نگر مسکن -تغییرات قیمت تمام‌شده ساخت- پس از سه ماه روند کاهشی، در ماه تغییر انتظارات، چرخش کرد. نتایج تازه‌ترین نظرسنجی ماهانه از مدیران شرکت‌های ساختمانی در گزارش طرح شاخص مدیران خرید، نشان می‌دهد ماه گذشته هزینه‌های ساخت‌وساز رشد «صفر» را تجربه کرد. این در حالی است که مطابق اعلام شرکت‌ها، از آبان‌ماه همزمان با سقوط انتظارات تورمی، هزینه‌ها نیز با رشد منفی همراه شد.

🔸 اکنون چرخش تورم پیش‌نگر مسکن به سمت رشد مثبت علامتی از تاثیرگذاری تحولات بیرونی بر بازار ساخت‌وساز است. مطابق یک شاخص سازنده‌ها هنوز خوش‌بین هستند.
@monitoreconomy_ir
📚 هنر جهش اقتصادی / موانع، میان‌برها و پرش در سیستم‌های نوآوری

▫️ نویسنده: کئون‌ لی
▫️ مترجمان:
دکتر حمید پاداش، دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد

🔹 این کتاب واضح و شفاف، تحقیقی اندیشه‌آفرین است که راه‌باریکه‌های پرخطر و مملو از نااطمینانی را به خوبی شناسایی می‌کند و در عین حال راه‌های جایگزینی را هم به کشورهای در حال توسعه و هم به کشورهای توسعه‌یافته برای پیشرفت در مسیر پایدار توسعه و تحول اقتصادی ارائه می‌کند.

🔹 کئون لی امید کشورهای در حال توسعه برای جهش اقتصادی و شکل دهی به تفکر اقتصادی و سیاست‌های عمومی مناسب برای جهانی جدید و بهتر را زنده کرده است. خواندن این کتاب برای سیاست‌گذاران حوزه سیاست‌های عمومی و محققان اقتصاد توسعه و پژوهش‌های نوآوری بسیار ضروری است.
▫️ لکویندر سینگ، استاد اقتصاد دانشگاه پنجاب، هند
▫️ نشر نهادگرا
#هنر_جهش_اقتصادی
@monitoreconomy_ir
F6898.pdf
277.3 KB
🔴 توسعه صنعتی در ایران؛ تاثیرات تحریم و جنگ
@monitoreconomy_ir
چرا ایران از کاروان توسعه صنعتی جا ماند؟

🔹 این پرسشی است که بازوی پژوهشی وزارت صمت سعی کرده در گزارشی کوتاه به آن پاسخ دهد.

🔸 موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی در این پژوهش ضمن تجزیه و تحلیل توسعه صنعتی ایران از زاویه تاریخ و انقلاب‌های چهارگانه، ریشه‌های ناتوانی کشور در تبدیل شدن به یک قطب صنعتی را «هرج‌ومرج‌های سیاسی» و «جنگ و منازعات مرزی» اعلام کرده و هشدار داده تمامی کانال‌های انتقال و یادگیری برای کسب فواید دور چهارم انقلاب صنعتی برای ایران مسدود است.

🔸 این موسسه در عین حال «تحریم‌ها»، «ماندگاری کشور در مدارهای توسعه‌نیافتگی صنعتی» و «فقدان توسعه زیرساخت‌های انقلاب صنعتی چهارم» را سه عاملی قلمداد کرده که موانع اصلی بهره‌مندی کشور از مواهب انقلاب صنعتی چهارم هستند.

🔸 این پژوهش تصریح می‌کند که در همه دوره‌های قبلی انقلاب صنعتی، عوامل سیاسی مانع مهم بهره‌مندی ایران از فرصت‌های تاریخی رشد صنعتی بوده‌اند. این عوامل سیاسی باعث شده تا در طول ۲۵۰ سال گذشته منابع کشور صرف توسعه صنعت و رشد تولید نشود.

🔸 این گزارش در راستای برخورداری از انقلاب جدید صنعتی، پیشنهاد تاسیس «مرکز رصد تحولات انقلاب صنعتی چهارم» را به سیاست‌گذاران حوزه اقتصاد و صنعت ارائه کرده است.

🔸 در عین حال نویسندگان گزارش توصیه کرده‌اند با توجه به پیشتازی چین، آلمان و آمریکا در موج چهارم انقلاب صنعتی و ناتوانی کشور از جذب فناوری‌های این حوزه از کشورهای تحریم‌کننده، بهتر است استراتژی کشور نزدیک شدن به کشورهایی نظیر کره جنوبی، ژاپن و چین باشد تا زیرساخت‌های انقلاب صنعتی چهارم از این طریق فراهم شود.
@monitoreconomy_ir
درباره کتاب هنر جهش اقتصادی:

🔷 تلاش اقتصاددانان برای یافتن پاسخ‌های ممکن در حل معمای رشد و توسعه کشورها و سازوکارهای جبران عقب ماندگی آنها، پس از گذشته سه قرن از پیدایش علم اقتصاد کماکان ادامه دارد.

🔷 یکی از پاسخ‌های درخور تأمل که توجه بسیاری از صاحب نظران را در دهه اخیر به خود جلب کرده، نظریه "جهش اقتصادی" است.

🔷 در کتاب حاضر، دکتر کئون لی با تکیه بر تجربه توسعه اقتصادی کشورهای شرق آسیا شامل کره جنوبی، چین و تایوان، به ارائه چارچوبی برای تبیین جهش اقتصادی این کشورها پرداخته است.

🔷 لی در این اثر نظریه‌ خود را با تمثیل‌های آموزنده و ابتکاری شکل می‌دهد و برای غلبه بر چالش‌‌های توسعه، راه‌‌حل‌های سیاستی به زبان غیرفنی ارائه می‌کند. لی استدلال می‌کند که جهش نهایی و جبران عقب‌ماندگی کشورها مستلزم دنبال کردن مسیری است که با مسیر پیموده شده توسط پیشگامان متفاوت باشد.

🔷 این کتاب بسیار اصیل و قابل فهم است و مطالعه‌ آن برای دانشجویان، محققان، دست اندرکاران و هر فرد علاقه‌مند به توسعه اقتصادی و نوآوری جذاب خواهد بود.
#هنر_جهش_اقتصادی
@monitoreconomy_ir
رشد اقتصادی پاییز ۱۳۹۹

🔹 آمارهای منتشرشده از سوی مرکز آمار نشان می‌دهد رشد اقتصادی فصلی در پاییز، پس از ۱۰ فصل مثبت شده است.

🔹 در فصل پاییز رشد اقتصادی کشور، به مثبت ۰.۸ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت به مثبت ٠.٢ درصد رسیده است.

🔹 هم‌چنین براین اساس، رشد گروه کشاورزی به مثبت ۵.۵ درصد، گروه صنایع و معادن به مثبت ٣.٧ و گروه خدمات به منفی ١.٨ رسیده است.

🔹 محصول ناخالص داخلی به قيمت ثابت سال ۱۳۹۰ در ٩ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ به رقم ۵۲۳ هزار ميليارد تومان با نفت و ۴۵۴ هزار ميليارد تومان بدون احتساب نفت رسيده است كه نشان از رشد منفی ۱.۲ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و منفی ١ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در ٩ ماهه نخست سال ١٣٩٩ دارد.
#رشد_اقتصادی
@monitoreconomy_ir
Ghoddusi_Financial_Markets.pdf
3 MB
یک چارچوب نظری برای تحلیل نظام مالی
▫️ حامد قدوسی
@monitoreconomy_ir
🔴 تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران 

🔹 دکتر جواد صالحی اصفهانی، در مقاله‌ای از تاثیر شوک‌آور تحریم‌های اقتصادی سخن گفته و نوشته از سال ۲۰۱۰ میلادی به این سو، نرخ فقر در مناطق روستایی دو برابر شده و در مناطق شهری ۶۰ درصد رشد کرده است. این مساله سبب شده است حدود ۸ میلیون شهروند ایرانی که در «طبقه متوسط» دسته‌بندی می‌شدند، به «طبقه متوسط پایین» منتقل شوند.

🔸
مقاله دکتر صالحی اصفهانی نشان می‌دهد که تا قبل از آغاز تحریم‌ها در سال ۲۰۱۰ درآمد سرانه ایرانی‌ها روند صعودی داشت اما از آن سال به بعد درآمد سرانه نزولی شده است. این روند نزولی با افزایش تحریم‌ها تشدید شده و در دو سال گذشته و با خروج آمریکا از برجام و افزایش بی‌سابقه تحریم‌ها به اوج خود رسیده است.
@monitoreconomy_ir
ناظر اقتصاد
📚 هنر جهش اقتصادی / موانع، میان‌برها و پرش در سیستم‌های نوآوری ▫️ نویسنده: کئون‌ لی ▫️ مترجمان: دکتر حمید پاداش، دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد 🔹 این کتاب واضح و شفاف، تحقیقی اندیشه‌آفرین است که راه‌باریکه‌های پرخطر و مملو از نااطمینانی را به خوبی شناسایی می‌کند…
کتاب جدید کئون لي با تعمق در مورد فرایند و میانبرهای تحول اقتصادی آغاز می‌شود و به سرعت به رساله جذاب و اعلامیه درخشانی از سازوکارهای تغییرات اقتصادی پایدار تبدیل می‌شود. این کتاب در انتها به یک راه کار سیاستی مناسب برای کنترل و مدیریت مسائل بزرگی تبدیل می‌شود که خواب را از چشم اقتصاددانان، رهبران سیاسی، متخصصان توسعه و شهروندان عادی می‌رباید. کئون لی نقشه مسیر دستیابی به رستگاری اقتصادی را ترسیم می‌کند.
▫️ سلستین مونگا، نایب رئیس گروه بانکی توسعه آفریقا
📚 هنر جهش اقتصادی / موانع، میان‌برها و پرش در سیستم‌های نوآوری
▫️ نویسنده: کئون‌ لی
▫️ مترجمان: دکتر حمید پاداش، دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد
▫️ نشر نهادگرا
#هنر_جهش_اقتصادی
@monitoreconomy_ir
عدم رابطه بین «بازده سرمایه (ROI)» و «بازده سهام (ROE)» شرکت‌ها!

✍🏻 حامد قدوسی

🔹 یکی از جالب‌ترین، پیچیده‌ترین و غیربدیهی‌ترین نتایجی که مطالعه «اقتصاد مالی» به ما می‌آموزد این است که در بلندمت بین «بازده سرمایه‌گذاری شرکت‌ها یا ROA» و «بازده سهام یا ROE» آن‌ها هیچ رابطه‌ای وجود ندارد! طبعا چنین نتیجه قوی و در عین حال غیربدیهی، در نگاه اول مخالفان زیادی دارد خصوصا کسانی که مباحث مالی را عمدتا از منظر حسابداری یا مدیریت می‌نگرند و خیلی به چارچوب بازده تعادلی بازار سهام دقت ندارند.

🔹 توضیح تئوریک: بازده روی دارایی یا همان ROI همیشگی، یعنی عملکرد کل شرکت روی مجموعه دارایی‌های ملموس و غیرملموس. در حالی که بازده روی سهام (یا ROE) یعنی پاداشی که به صاحبان سهام بابت پذیرش ریسک می‌رسد.

🔹 خب چرا این دو عدد یکی نیست؟ چون آن وسط یک عامل سوم بدهی یا Debt هست که یک بازده ثابت طلب می‌کند. ما باید از بازده کل شرکت پاداش صاحبان بدهی را بدهیم و «هر چه که این وسط ماند یا به اصطلاح Residual Payment» (که گاه ممکن است صفر هم باشد) به صاحبان سهام می‌رسد. چون «ریسک» جریان نقدی سهام شرکت خیلی با ریسک جریان نقدی عملیات شرکت (EBIT) فرق دارد، در تعادل بازار «بازده یا همان پاداش ریسک» این دو می‌تواند با هم خیلی فرق کند!

🔹 تنها حالتی که ROA=ROE می‌شود، در شرکتی است که ۱۰۰٪ دارایی آن از محل سهام باشد، هیچ بدهی نداشته باشد، در بازار رقابتی فعال باشد و همه دارایی‌هایش هم ملموس و با قیمت لحظه‌ای روز ارزیابی شده باشند. هر کدام از این فروض نقض بشود (که در واقعیت معمولا می‌شود)، دو عدد از هم فاصله می‌گیرند، گاه زیاد.

🔹 اول به چارچوب نظری موضوع فکر کنیم که چه طور شرکت‌هایی با فاندامنتال قوی و ROA or ROI‌های بالا، ROE های پایینی دارند. دقت کنید که خیلی از «اهل تجربه» ممکن است در نگاه اول فکر کنند که این ادعا غلط است و برای‌شان بدیهی باشد که ROA و ROE به هم ربط دارند. مثال‌های بعدی موضوع را بیش‌تر روشن خواهد کرد.
@monitoreconomy_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تحول بزرگ صنعتی

🔹 جهان در آستانه یک تحول بزرگ صنعتی است و خودروهای برقی در طی ده سال آینده به جریان اصلی صنعت خودرو تبدیل خواهند شد و این یعنی ایجاد یک تحول بزرگ در همه صنایع وابسته به این صنعت مهم از جمله صنعت انرژی و صنعت نفت.

🔸 با آنکه سوخت همه استفاده از نفت و مشتقات آن نیست، اما حرکت جهان به سمت استفاده از سوخت‌های غیرفسیلی از جمله استفاده از خودروهای برقی در افق ده سال آینده، این صنعت و قیمت جهانی نفت را روز به روز به سمت پایین‌تر هدایت خواهد کرد و این یعنی یک تغییر ژئوپولوتیک مهم در جهان و مناطق نفت خیز جهان همانند خاورمیانه.

🔹 مجمع جهانی اقتصاد در این ویدیو کوتاه به بررسی این تحول پرداخته است.
▫️ موسسه مطالعات اقتصادی بامداد
@monitoreconomy_ir
🔵 ۶ نکته برای پیروزی در تحولات دیجیتال

🔹 تحولات دیجیتال که توسط تکنولوژی‌های جدید آغاز شدند، در دوران پاندمی کرونا سرعت رشد و گسترش بیشتری پیدا کرده‌اند.

🔹 داده‌های اخیر نشان می‌دهد که #پذیرش_دیجیتال (Digital Adoption) در طول هشت هفته در دوران پاندمی کرونا، تقریبا به اندازه ۵ سال رشد کرده است. پذیرش دیجیتال به معنای آن است که یک سازمان از تمام ابزارها و منابع دیجیتالی خود به بهترین نحو استفاده کند. پس کسب‌وکارها برای اینکه بتوانند خود را با تغییرات موجود وفق دهند، باید قابلیت‌های دیجیتالی خود را بهبود دهند.
@monitoreconomy_ir
متن کامل گزارش مک‌کنزی:
https://b2n.ir/p45604
پاسخ بانک مرکزی به انتقاد رشد نقدینگی در ٣ سال گذشته

🔹️ وقتی به دلیل مشکلات ساختاری متوسط رشد نقدینگی در ۲۰ سال گذشته ۲۷.۶ درصد است، ریاضیات پایه به ما می‌گوید هر سه سال نقدینگی دو برابر می‌شود؛ فرقی نمی‌کند سیاستگذار پولی چه کسی باشد.
@monitoreconomy_ir
🔵 راهبردهای جهش اقتصادی و میانبرهای توسعه

به بهانه انتشار کتاب "هنر جهش اقتصادی؛ موانع، میان برها و پرش در سیستم های نوآوری" نوشته کئون لی استاد اقتصاد دانشگاه سئول (انتشارات کمبریج، ۲۰۱۹)، ترجمه دکتر حمید پاداش و دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد (انتشارات نهادگرا، ۱۳۹۹)

🔷 چگونگی دست‌یابی به رشد اقتصادی پایدار با وجود آن‌که مدت‌ها موضوع تحقیقات اقتصادی بوده، هنوز ناشناخته باقی مانده است.

🔷 مطالعات انجام شده در حوزه‌ رشد اقتصادی، همگی تلاش می‌کنند به عاملی جهانشمول برای رشد اقتصادی دست‌یابند که صرف نظر از سطح درآمد و تفاوت‌های ساختاری، در مورد همه‌ کشورها و در همه‌ مراحل صدق کند.

🔷 اقتصاددانان همواره به دنبال یافتن عوامل «عمومی» و نه «اختصاصی» رشد اقتصادی هستند. در مدل قدیمی رشد، انباشت سریع سرمایه به عنوان حلقه مفقوده جهش اقتصادی کشورهای عقب‌تر تلقی می‌شود. لذا کشورهای در حال توسعه به دنبال دست‌یافتن به رشد اقتصادی از طریق تقلید از روش‌ها و نهادهای اقتصادهای پیشرفته هستند. برای نمونه می‌توان به اجماع واشنگتن اشاره کرد که به دنبال ترویج بسته‌ای از سیاست‌هاست. هدف این سیاست‌ها کاهش دخالت دولت و خصوصی‌سازی، آزادسازی مالی و تجاری، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) توسط شرکت‌های چندملّیتی (MNC) در شرکت‌های داخلی و حمایت جدی از حقوق مالکیت می‌باشد.

🔷 با وجود این، برخی از صاحبنظران این توافق‌ را به دلیل عملکرد ضعیف، منسوخ اعلام کرده و خواستار جستجو برای یافتن جایگزینی برای آن شده است. برخی دیگر همچون جوزف استیگلیتز، برنده‌ جایزه‌ نوبل، توجه پژوهشگران را بار دیگر به سیاست‌های صنعتی جلب کرده‌اند. همچنین، جایگزین‌هایی نظیر مفهوم جدید اقتصاد ساختاری ظهور یافته‌اند.
@monitoreconomy_ir
❇️ خلاصه‌ای از کتاب را‌ در لینک‌ زیر مطالعه بفرمائید:
ناظر اقتصاد pinned «🔵 راهبردهای جهش اقتصادی و میانبرهای توسعه به بهانه انتشار کتاب "هنر جهش اقتصادی؛ موانع، میان برها و پرش در سیستم های نوآوری" نوشته کئون لی استاد اقتصاد دانشگاه سئول (انتشارات کمبریج، ۲۰۱۹)، ترجمه دکتر حمید پاداش و دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد (انتشارات نهادگرا،…»
قمار بزرگ بایدن

🔸 اکونومیست همزمان با دفاع رئیس‌جمهور آمریکا از بسته ۱.۹ تریلیون دلاری مطرح کرد: زمانی که کرونا اتفاق افتاد ترس از رکود اقتصاد جهانی طبیعی بود. آمریکا اما این بدبینی را به مبارزه طلبیده است و با پیشی گرفتن از پیش‌بینی‌های رشد از تابستان گذشته، در حال اضافه کردن سوخت مالی به مخلوط سیاست‌های اقتصادی آتشین است. لایحه محرک اقتصادی ۱.۹ هزار میلیارد دلاری جو بایدن مبلغ هزینه‌های مربوط به بیماری کرونا را از دسامبر گذشته به حدود ۳ هزار میلیارد دلار‌(یعنی حدود ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی قبل از وقوع کرونا) و ۶ هزار میلیارد دلار از زمان آغاز شیوع کرونا، خواهد رساند.

🔸 طرح‌های تازه فدرال رزرو و خزانه‌داری نیز امسال ۲.۵ هزار میلیارد دلار دیگر به سیستم بانکی تزریق خواهند کرد و نرخ بهره حدود صفر باقی خواهد ماند. با اینکه در دهه بعد از بحران مالی جهانی سیاست‌گذاران اقتصادی آمریکایی بسیار ترسو و محتاط بودند، امروز بسیار احساسی عمل می‌کنند.

🔸 بسته محرک اقتصادی بایدن یک قمار بزرگ است؛ در صورتی که نتیجه بدهد، آمریکا از تورم بسیار پایین و نرخ‌های پایین که ژاپن و اروپا در آن گیر افتاده‌اند، جلوگیری کرده است، سایر بانک‌های مرکزی نیز ممکن است برنامه فدرال رزرو را تقلید کنند. محرک‌های مالی گسترده می‌توانند به عکس‌العملی طبیعی در مقابل رکودها تبدیل شوند. اما این خطر وجود دارد که آمریکا با بدهی‌های روز افزون، معضل تورم و بانک مرکزی که اعتبارش زیر سوال رفته است، تنها بماند. اکونومیست ترجیح می‌داد محرک اقتصادی بایدن کوچک‌تر باشد. افسوس که سیاست‌های آشفته آمریکا اجازه تنظیم دقیق سیاست‌گذاری‌ها را نمی‌دهد و دموکرات‌ها هرچه را که قادر به گرفتنش هستند می‌خواهند. قمار بایدن بهتر از عکس‌العمل نشان ندادن است، ولی هیچ کس نباید در اندازه این شرط‌بندی شک کند.
@monitoreconomy_ir
تصویب افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد کارگران

🔹 در دویست و نود و هفتمین نشست شورای عالی کار حداقل دستمزد ۳۹درصد افزایش یافت.

🔹 جلسه تعیین دستمزد کارگران پس از حدود ۶ ساعت مذاکره فشرده با تصویب افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ به پایان رسید و پایه حقوق کارگران را از یک میلیون و ۹۱۲ هزار تومان به بیش از دو میلیون و ۶۵۰ هزار تومان افزایش داد.

🔹 اعضای شورای عالی کار همچنین با افزایش مبلغ کمک هزینه مسکن و بن خواربار موافقت کردند و بر این اساس بن خواربار کارگران را ۴۵۰ هزار تومان و حق مسکن کارگران را ۶۰۰ هزار تومان به تصویب رساندند.

🔹 افزایش سایر سطوح مزدی نیز ۲۶ درصد تصویب شد. (ایسنا)
@monitoreconomy_ir
2025/07/08 23:24:38
Back to Top
HTML Embed Code: