Telegram Web Link
📷 گزارش تصویری نشست تحولات اجتماعی فرهنگی دین در ایران

🗓 دوشنبه 5 خرداد 1404

🏡سالن حافظ

💢موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔
@iranianhht
3👍3
📷 گزارش تصویری نشست تحولات اجتماعی فرهنگی دین در ایران

🗓 دوشنبه 5 خرداد 1404

🏡سالن حافظ

💢موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔
@iranianhht
5👍4
📝کتاب تازه انتشار نجاتی حسینی 🔻

"خوانش جامعه شناختی صلح دینی در اسلام و تشیع"
۱۴۰۴ / انتشارات منشور صلح

🔹فهرست محتوایی و مضمونی کتاب🔻

۱/پیش در آمد و درآمد و پی در آمد

( معرفی مطالعات جامعه شناسی های دین- اسلام-تشیع / خوانش های جامعه شناسی دین و دینی / الگوی نظری خوانش جامعه شناختی از صلح دینی در اسلام و تشیع )

۲/مقدمه

(دین در رویارویی با وفاق و تضاد - از جامعه شناسی دین تا فلسفه اجتماعی دین و الاهیات گفتگویی هابرماسی )

✔️بخش اول :مطالعات متنی

۳/الاهیات فرهنگی و صلح پژوهی دینی
۴/ظرفیت‌های متون دینی برای صلح
۵/اخلاقیات صلح در حکمت دینی

✔️بخش دوم:مطالعات تجربی

۶/صلح دینی و سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران
۷/ جهانی شدن و اسلام سیاسی در خاورمیانه
۸/الاهیات سیاسی اسلامی و صلح دینی
۹/توانش صلح پیمان بینادینی ابراهیم اعراب و اسرائیل

✔️پیوست ها

۱۰/درسگفتار دین و صلح و ناصلح
۱۱/جامعه شناسی دینی صلح در اسلام
۱۲/الاهیات رادیکال اسلامی خاورمیانه

@smnejatihosseini
#خوانش_جامعه_شناختی_صلح_دینی
#نجاتی_حسینی۶خرداد۱۴۰۴
👍52🤣1
♦️گفت‌‌وگو در باره‌ی ایده‌ئولوژی‌ی ایران‌شهری‌گری

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۶ خرداد ۱۴۰۴


دی‌روز مجال این را پیدا کردم با یکی از پی‌روان و مدافعان افکار و آثار دکتر سیدجواد طباطبایی جناب آقای دکتر ابراهیم صحافی در باره‌ی افکار و آثار دکتر سیدجواد طباطبایی گفت‌وگو کنم.


در این گفت‌وگو برخی از ویژه‌گی‌های یک شخصیت ایده‌ئولوژی‌ساز -دکتر سیدجواد طباطبایی- و برخی از ویژه‌گی‌های ایده‌ئولوژی‌ی ایران‌شهری‌گری را مورد بحث قرار دادم.

بحث از پاره‌ای دیگر از ویژه‌گی‌های این ایده‌ئولوژی ماند برای نوبت بعدی. از موضوعات متنوعی در این گفت‌وگو - از جمله از کتاب مقدس ایده‌ئولوژی‌ی ایران‌شهری‌گری یعنی شاه‌نامه- نیز اشاراتی به‌میان آمد.

امیدوار ام این گفت‌وگو به‌زودی منتشر شود و مورد توجه مخاطبان قرار گیرد!


#شاه‌نامه
#ایده‌ئولوژی
#کتاب_مقدس
#ایران‌شهری‌گری
#ابراهیم_صحافی
#سیدجواد_طباطبایی

@NewHasanMohaddesi
👍30👎32
♦️آیا حیوانات نیز دین دارند؟ معرفی مختصری از کتاب عواطف دینی

دکتر مهدی نوریان
۷ خرداد ۱۴۰۴


دُنُوان اُ. شِیفِر در کتاب عواطف دینی: حیوانیت، تکامل، و قدرت، به نقد چارچوب‌های زبان‌محور و انسان‌محور در مطالعات دینی می‌پردازد و برای به‌پرسش‌گرفتنِ این چارچوب‌ها رویکردی جدیدی را پیشنهاد می‌دهد که ریشهٔ دین را در عاطفه جست‌وجو می‌کند؛ یعنی نیروهایی تنانه‌شده، پیشازبانی، و هیجانی که بدن‌های انسان‌ها و غیرانسان‌ها را به حرکت وامی‌دارد. او این‌طور استدلال می‌کند که دین صرفاً شناختی یا نمادین نیست، بلکه اساساً حیوانی، مادی، و عاطفی‌ست.

شیفر کتاب خود را با نقل روایتی از نخستی‌شناسِ معروف، جِین گودال از شامپانزه‌هایی آغاز می‌کند که گردِ یک آبشار مشغول «رقصیدن» بودند؛ گودال «رقص» را رفتاری بدوی-دینی تفسیر می‌کند. این نمونه، این فرض را که دین منحصر به انسان‌ها بوده و وابسته به زبان یا باور است، به چالش می‌کشد و این پرسش را پیشِ‌روی ما قرار می‌دهد که: چه می‌شود اگر دین از جنس باور یا زبان نباشد، بلکه در پیوند با این ایده باشد که چطور بدن‌ها در پاسخ به جهان، احساس می‌کنند و به حرکت در می‌آیند؟ شیفر همچنین به نقد میراث اندیشمندانی همچون جاناتان زِد. اسمیث می‌پردازد که دین را به‌مثابهٔ نظامی مفهومی و زبانی تفسیر کردند که ریشه در اندیشه و گفتمان دارد. هرچند او به اهمیت دیدگاه اسمیث در مقابله با دیدگاه‌های ذات‌باور یا غیرتاریخی از دین توجه می‌دهد، اما استدلال می‌کند که تأکید بیش‌ازاندازه روی زبان، درواقع نقش نیروهای غیرزبانی—عواطف—را در حیات دینی نادیده می‌گیرد.

برهمین اساس، شیفر، از نظریهٔ عاطفه به‌عنوان مکمل مطالعات دینی یاد می‌کند. به‌نظر او نظریهٔ عاطفه به‌دنبال توضیح این است که هیجانات، احساسات تنانه، و امیال چگونه رفتار انسان و حیوان را بیرون از زبان شکل می‌دهد. پیشنهاد شیفر در این کتاب، نوعی سنتز میان نظریهٔ عاطفه، پدیدارشناسیِ مادی‌گرا، و مطالعات انتقادی حیوانات است تا به‌مددِ آن بتوان چگونگی تقاطع قدرت، دین، و هیجان را فراتر از بروز زبانی، کاوید. شیفر همچنین به نقد استثناگراییِ انسانی برآمده از اندیشهٔ روشنگری پرداخته و آن را به نقد می‌کشد و خواهان یک مطالعات دینی پساانسانی می‌شود که تدوام‌های میان حیات انسانی و حیوانی را به‌رسمیت می‌شناسد. او این رویکرد را هم‌راستایِ با چرخشِ پساسکولار می‌داند که درتلاش است تا دین را بیرون از مرزبندی‌های الهیات سنتی یا خردگرایی مورد بازنگری قرار دهد.

شیفر در این کتاب، تلاش می‌کند تا با رویکردی پایین‌به‌بالا دین را مورد بازنگری قرار دهد. پس از متون یا باورها آغاز نمی‌کند، بلکه از بدن‌ها، احساسات، و تاریخ تکاملی می‌آغازد. دراین‌راه، پیشنهاد او، چارچوبی غیر انسان‌محور، بلکه عاطفی-مادی‌گرا برای مطالعات دینی‌ست که تمرکز رشته‌ای بر زبان و شناخت را به چالش کشیده و توجه ما را به اهمیت حیوانات، هیجان، و مادیت جلب می‌نماید.
—————
@mavaajid

#دین
#حیوانات
#مهدی_نوریان
@NewHasanMohaddesi
👍64
🔸🔸🔸نقد🔸🔸🔸




♦️نقدی بر مقاله‌ی «غرب‌نگری انتقادی» دکتر حسن محدثی

✍️ مجتبی سلطانی
[با یاری هوش مصنوعی]

مقاله‌ی اخیر دکتر حسن محدثی با عنوان «غرب‌نگری‌ی انتقادی؛ ایضاح مفهومی‌ی بیش‌تر» تلاش ارزشمندی برای صورت‌بندی دوباره‌ی مسئله‌ی غرب و مدرنیته در گفتمان فکری ایران است. با این‌حال، نکاتی در ساختار نظری و روش‌شناختی آن قابل تأمل و نقد است:

1️⃣ ابهام در چارچوب نظری
اصطلاح «غرب‌نگری انتقادی» به‌عنوان مفهوم محوری مقاله، بدون ارجاع روشن به سنت‌های فکری مشخص (پست‌مدرن، پسااستعماری، پدیدارشناختی و...) ارائه شده و در نتیجه انسجام نظری خود را از دست داده است.

2️⃣ دوگانگی در برخورد با مفاهیم
در حالی‌که مقاله «غرب» را پدیده‌ای برساخت‌شده و گفتمانی می‌نامد، با مدرنیته به‌گونه‌ای برخورد می‌کند که گویی سنتی واحد و یکپارچه با ویژگی‌های عینی و مشخص است. این تناقض، بنیان نظری متن را تضعیف می‌کند.

3️⃣ خلط مفهومی میان غرب، مدرنیته و مدرنیزاسیون
مقاله بدون تفکیک دقیق این سه، به بازآفرینی بومی مدرنیته می‌پردازد. چنین التقاطی، راه را برای نسبی‌گرایی فرهنگی و تحلیل‌گری سطحی باز می‌گذارد.

4️⃣ غیبت تحلیل قدرت
غرب، تنها یک «دیگری گفتمانی» نیست؛ بلکه ساختاری تاریخی از سلطه و هژمونی است. مقاله‌ی دکتر محدثی از پرداختن به این بعد بنیادی غرب چشم‌پوشی کرده و در نتیجه، نقدش از غرب در سطحی امن باقی مانده است.

با همه‌ی این ملاحظات، مقاله‌ی محدثی در گشودن مسیر بحث‌های جدید در باب مدرنیته ایرانی قابل توجه است، اما برای تبدیل‌شدن به یک پروژه‌ی نظری منسجم، نیازمند بازبینی در مفاهیم، روش و نسبت خود با سنت‌های فکری انتقادی معاصر است.

#غرب
#توسعه
#مدرنیته
#غرب‌گرایی
#تمدن_غربی
#غربی_شدن
#مدرن_شدن
#غرب‌ستیزی
#فرهنگ_غربی
#مجتبی_سلطانی
#غرب‌نگری_انتقادی
#مدرنیته‌ی_بازاندیشانه
#مدرنیته‌ی_خواب‌گردانه
@NewHasanMohaddesi
👍51👎1🥴1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️این ایرانی است که ما می‌خواهیم

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۷ خرداد ۱۴۰۴

ما ایرانی می‌خواهیم که عرب و ترک و کرد و لر و بلوچ و فارس و ترکمن و گیلک و لک و غیره همه‌گی در آن عزیز، در رفاه، و شاد باشند؛ ایرانی بدون هرگونه تبعیض، بدون هرگونه انحصارگرایی و ایرانی چندفرهنگ‌گرایانه و کثرت‌گرایانه و غیر مرکزگرا.

ما ایرانی می‌خواهیم که همه در غم و شادی با هم یگانه باشند و برادرانه و خواهرانه و بدون تبعیض و فاصله‌ی اجتماعی با هم پیوند داشته باشند و هیچ جمعیتی برتر از جمعیت‌های دیگر ننشیند و قرار نگیرد و همه به‌یک‌سان از مواهب و فرصت‌ها در این سرزمین برخوردار شوند.


#ایران
#کثرت‌گرایی
#غیرمرکزگرایی
#چندفرهنگ‌گرایی
@NewHasanMohaddesi
👍4816👏8👎5
Audio
♦️سخن‌رانی‌ی جامعه‌ی پسادینی‌ی غیر شریعت‌مدارانه: تحولات دین و دین‌داری در ایران کنونی
در تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۴


🎙پوشه شنیداری🔺
(۵خرداد۱۴۰۴/ ۱۶۰ دقیقه:
پرزنت و بحث+ گفتگو+ نقد و نظر+ مناظره +پرسش و پاسخ باحضار )
#تحولات_اجتماعی_دین_در_ایران

🔹مستندات آرشیوی بحث 🔻

https://www.tg-me.com/iranianhht/30914

https://www.tg-me.com/iranianhht/31084

https://www.tg-me.com/iranianhht/31088

📔سلسله نشست های تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر
نشست سوم:
تحولات اجتماعی فرهنگی دین در ایران

#علیرضا_شجاعی_زند
#محمدرضا_طالبان
#حسن_محدثی_گیلوایی
#سیدمحمود_نجاتی_حسینی

🗓 دوشنبه 5 خرداد 1404 ساعت 18

🏡سالن حافظ

💢موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران💢
🔶بخش جامعه شناسی دین

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢
🔶گروه علوم اجتماعی

🆔
@iranianhht

https://www.tg-me.com/smnejatihosseini/11583

https://www.tg-me.com/NewHasanMohaddesi/12698

https://www.tg-me.com/ISSRUT/106
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

@smnejatihosseini
#نجاتی_حسینی۸خرداد۱۴۰۴


@NewHasanMohaddesi
3👍3
🔸🔸🔸گزارش🔸🔸🔸


♦️در خانه اندیشمندان علوم انسانی مطرح شد:
آیا دین‌داری در ایران کنونی رو به افول است؟

بهرام انجم‌روز

۸ خرداد ۱۴۰۴

نشستی با موضوع « تحولات اجتماعی و فرهنگی دین در ایران » در تاریخ 05/03/1404 در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار گردید و دکتر حسن محدثی گیلوایی(استادیار جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی) بحثی را با عنوان « جامعه پسادینی غیر شریعت‌مدارانه: تبیینی تجربی از تحولات دین و دین داری در ایران کنونی» باز کرد. او در ابتدا خاطر نشان کرد که مباحث طرح شده مبتنی است بر داده های تجربی و تحقیقات کمّی و کیفی. وی ابتدا به پیشینه کوتاهی از زیست ادیان در فلات ایران پرداخت و ادیان متنوعی که وجود داشته و هنوز وجود دارند و اینکه دین مسلط معمولاً سعی در حذف سایرین را داشته است و پس از نام بردن از تعدادی از ادیان موجود به دو انشعاب داخل دینِ مسلط رسید و به جمعیت اهل تسنن و اهل تشیع کشور اشاره داشت و شاخه های ذیل هر کدام را شرح داد. نکته قابل تامل و بررسی که از سوی ایشان در این قسمت بیان شد این بود که بیشتر جمعیت مسلمان ایران تا پیش از این اهل سنّت بوده اند و بعد ها به ضرب شمشیر شاه اسماعیل است که اکنون اکثریت مسلمانان کشور شیعه هستند و نیز به لحاظ دوری شهرهای مرزی از مرکز است که پراکندگی اهل سنت در مرز ها بیشتر دیده می شود و در واقع شمشیر شاه اسماعیل بدان نقاط نرسیده است.

بروز اجتماعی بی دینی
وی در ادامه اظهار داشت که بروز اجتماعی مردمان بی دین در حال حاضر نسبت به گذشته بیشتر و راحت تر است و اتفاقی که در ایران بعد از انقلاب افتاده است این است که برای نخستین بار بی دین ها و ضددین ها می توانند حضور اجتماعی داشته باشند. او در توضیح نظرات خود اضافه کرد که منظورش از جامعه پسادینی ، جامعه ای تهی از دین یا ضد دین نیست بلکه منظورش از جامعه پسادینی جامعه ای است که در آن فقط دین نیست که حضور اجتماعی دارد بلکه با جامعه ای روبرو هستیم که در آن هم دین داران حضور و بروز اجتماعی دارند و هم بی دین ها و ضد دین ها .

وی سپس شش نکته زیر را بیان داشت:
یک- تحقیقات کمّی و کیفی نشان می دهد که میزان دین داری به شدت افول کرده است. ( به غیر از نگاه خداتوجیهی)
دو- اعتبار معارف دینی از فقه گرفته تا عرفان اسلامی و علوم حدیث و ... افول داشته است.
سه- افزایش احتمال نوگروی در دوران زندگی
چهار-تاثیر نهاد دین بر نهاد های دیگر به شدت افول کرده است.( به عنوان نمونه در میان کارگزاران نهاد های اقتصادی)
پنج- افول اعتبار روحانیت و کارگزاران دینی
شش- مقایسه سه نسل در یک خانواده ( پدر، خود، فرزند) نشانگر افول دین داری از نظر سِنّی است.


ایشان سپس ادامه داد که در ایران امروز ، دین داری شریعت مدارانه به شدت افت کرده و اَشکال دیگر دین داری مانند دین داری مناسکی یا اخلاقی و ... را بیشتر می بینیم و از میزان کسانی که شریعت مدارانه زیست می کنند به شدت کاسته شده و بر اَشکال دیگر دین داری افزوده شده است.

دکتر محدثی در انتها به تحقیقاتی اشاره کرد که از سوی یکی از نهاد های معتبر درباره میزان دین داری در جامعه امروزی ایران انجام شده و به خاطر نتایج حاصله ( افول دین داری){ فعلاً} «غیر قابل انتشار » تشخیص داده شده است.

به تعبیر دکتر محدثی در ایران بعد از انقلاب ۱۳۵۷ یک برون‌ریختگی فرهنگی تاریخی رخ داده و اعتبار دین زیر سوال رفته و با قماری که روحانیت انجام داده است وارد عصر جدیدی از تاریخ ایران شده ایم که نظیری در گذشته ندارد و دیگر هیچ وقت دین و به ویژه فقه و روحانیت اعتبار گذشته را در میان مردم نخواهند داشت.

ایراد دکتر علیرضا شجاعی زند (دانشیار جامعه شناسی مدانشگاه تربیت مدرس) بر سخنان دکتر محدثی


دکتر شجاعی‌زند در واکنش به این سخنان دکتر محدثی اظهار داشت که نظرات دکتر محدثی سوگیرانه است و سخنان وی را همراه با اغراق و بزرگ نمایی توصیف کرد. دکتر شجاعی‌زند افزود اینکه محدثی می گوید علت سنّی ماندن شهرهای مرزی نرسیدن شمشیر شاه اسماعیل به آن نقاط است و علت اکثریت بودن جمعیت شیعیان در مرکز، ضرب و زور شاه اسماعیل بوده است در واقع جعل و تحریف تاریخ است و علت جنگ ها چیز دیگری بوده است که در این جا مجال بازکردن آن نیست. دکتر شجاعی‌زند از مدیر نشست خواست که شرایطی را برای مناظره و گفت و گوی مبسوط با دکتر محدثی فراهم آورد تا بتوان به این موضوع مهم پرداخت. به باور دکتر شجاعی‌زند، آمارها و روی کردهایی که دکتر محدثی بیان می کند دارای اِشکال است و باید در جلسه مستقلی مطرح گردد.

ادامه 👇👇👇

#دین
#دین‌داری
#جامعه‌ی_پسادینی
@NewHasanMohaddesi
5👍3🤔1🤣1
وی با گوشه چشمی به سخنان دکتر محدثی اضافه کرد که درکل شاهد افول رهایی بخشی هستیم و دغدغه رهایی بخشی در سطح جهانی از دست رفته است و این افول از سایر افول ها مهم تر است. دکتر شجاعی‌زند در تعریض دیگری بر سخنان دکتر محدثی گفت که روشنفکری هم مرجعیت خود را از دست داده است.


وی تا پایان جلسه چند بار دیگر بر این درخواست خود (لزوم برگزاری نشست گفت وگوی جداگانه با دکتر محدثی) پافشاری کرد.



🔸محدثی: سپاس فراوان از آقای بهرام انجم‌روز عزیز که در این جلسه حضور داشتند و گزارشی از این جلسه نوشتند و ارائه کردند!

#دین
#دین‌داری
#جامعه‌ی_پسادینی
@NewHasanMohaddesi
👍3🤪3
♦️آشنایی با نویسنده‌ی عزیزی از گناباد: علی نسائی

حسن محدثی‌ی گیلوایی

۸ خرداد ۱۴۰۴

آقای علی‌ی نسائی‌ی عزیز از گناباد محبت کردند و کتاب‌های‌شان را برای من ارسال کردند. از هدایای ارزش‌مند ایشان قدردانی می‌کنم و امیدوار ام هم‌چنان با علاقه و پشت‌کار کار فکری‌شان را ادامه بدهند!

👇👇👇


#علی_نسائی
@NewHasanMohaddesi
8🥴1
♦️سه اثر از آقای علی نسائی / دوستی از گناباد

#علی_نسائی
@NewHasanMohaddesi
8🤔1🥴1
Audio
🎵 پوشه شنیداری نشست علمی تحولات اجتماعی فرهنگی دین در ایران


(۵خرداد۱۴۰۴/ ۱۶۰ دقیقه:
پرزنت و بحث+ گفتگو+ نقد و نظر+ مناظره +پرسش و پاسخ باحضار )
#تحولات_اجتماعی_دین_در_ایران

📔سلسله نشست های تحولات اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر
نشست سوم:
تحولات اجتماعی فرهنگی دین در ایران

#علیرضا_شجاعی_زند
#محمدرضا_طالبان
#حسن_محدثی_گیلوایی
#سیدمحمود_نجاتی_حسینی

🗓 دوشنبه 5 خرداد 1404 ساعت 18

🏡سالن حافظ

💢موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران💢
🔶بخش جامعه شناسی دین

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢
🔶گروه علوم اجتماعی

مشاهده فایل تصویری از آپارات:
https://www.aparat.com/v/ycb4qn9

گزارش تصویری:
https://www.tg-me.com/ISSRUT/106

🆔 @ISSRUT | موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران

https://www.tg-me.com/smnejatihosseini/11622

🆔
@iranianhht
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️تغییر ترکیب جمعیتی‌ی ایران، اقدامی ضد توسعه

✍️حسن محدثی‌ی گیلوایی

۸ خرداد ۱۴۰۴
👇👇👇

#مهاجرپذیری
#دکتر_مدبرنیا
#برون‌ریخته‌گی_فرهنگی
@NewHasanMohaddesi
👍62🤪2👌1
♦️تغییر ترکیب جمعیتی‌ی ایران، اقدامی ضد توسعه

✍️حسن محدثی‌ی گیلوایی

۸ خرداد ۱۴۰۴

شکی ندارم که مهاجران افغانستانی یا غیر افغانستانی به ایران، حقوقی انسانی دارند و همه‌ی ما و از جمله حکومت وظیفه داریم از حقوق‌شان پاس‌داری کنیم. من در مورد این‌گونه امور با دکتر مدبرنیای عزیز و سخنان‌شان و با تمامی‌ی مدافعان حقوق افغانستانی‌های مهاجر و دیگر مهاجران به ایران موافق ام.

اما با تغییر ترکیب جمعیتی‌ی ایران از ره‌گذر مهاجرپذیری‌ی افسارگسیخته و بی‌قاعده و قانون، شدیدا مخالف ام و آن را اقدامی ضد توسعه می‌دانم که جامعه را به عقب می‌برد.

حتا اگر دلایل امنیتی و اقتصادی و اجتماعی و دیگر موارد را هم چشم‌پوشی کنیم- که نباید چشم‌پوشی کنیم- دست زدن به ترکیب جمعیتی‌ی ایران از ره‌گذر پذیرش جمعیت زیاد مهاجران، اقدامی غیر قابل قبول است. دلیل من این است که مردم ایران در چهار دهه‌ی اخیر تجربه‌ای تاریخی را پشت سر نهاده اند و وارد مرحله‌ی تاریخی‌ی جدیدی از ره‌گذر فرآیند برون‌ریخته‌گی‌ی فرهنگی-تاریخی شده اند.

تغییر ترکیب جمیعتی‌ی ایران از ره‌گذر پذیرش افسارگسیخته و بی‌قاعده‌ی مهاجران افغانستانی یا غیر افغانستانی ثمرات این تحول تاریخی را تا حد زیادی خنثا می‌کند. لذا به‌جد با این نوع مهاجرپذیری مخالف ام و آن را ضد توسعه‌ی اجتماعی و فرهنگی‌ی ایران می‌دانم.

از این رو، معتقد ام سیاست‌های مهاجرپذیری و مهاجرفرستی می‌بایست یک معیار پایه‌ای داشته باشد: توسعه‌ی اجتماعی‌ی کشور. از نظر من سیاست‌گذاری در حوزه‌ی مهاجرت می‌بایست بر اساس چنین معیاری انجام گیرد.

#مهاجرپذیری
#دکتر_مدبرنیا
#توسعه‌ی_اجتماعی
#برون‌ریخته‌گی_فرهنگی
@NewHasanMohaddesi
👍31🤣43👎2
2025/07/13 17:07:00
Back to Top
HTML Embed Code: