Telegram Web Link
📌نشست
[شناخت تاریخ کودکی و اهمیت آن در چگونگی نقش والدینی ما]
و
[باغبان باشیم یا نجار: پدر‌ و مادر بودن در دنیای مدرن]

▪️از سلسله نشست‌های تخصصی آشنایی با رویکرد مدرسه‌طبیعت

📍در این نشست‌ از منظرهای مختلف و کاربردی به کودک و کودکی و نقش بزرگسال در زندگی و رشد کودکان می‌پردازیم.

🗓 جمعه ۱۴ دی‌ماه {ساعت ۱۰ تا ۱۳}

▪️ محدوده، جردن، اسفندیاری
💳مبلغ ثبت نام ۶۰۰ تومان

📋 برای ثبت‌نام می‌توانید تا سه‌شنبه ۱۱ دی  از طریق ارسال پیام به شماره ۰۹۳۵۲۳۳۳۱۴۲ در تلگرام اقدام نمایید.

▫️▫️▫️

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
توران میرهادی از تجربه مدرسه‌ای در دل طبیعت در اطراف پاریس می‌گوید که کودکان در آن آزادند و از عمل خود فرامی‌گیرند.
آیا امروز کودکان ما در شهر‌های بزرگ از این امکان برخوردارند؟

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh

@tooranmirhadi
نوبانگ اندیشه برگزار می‌کند:
کارگاه آنلاین تسهیلگری ارتباط کودک با طبیعت
لطفا جهت ثبت نام به شماره ۰۹۹۰۴۷۷۶۱۵۰ در تلگرام یا پیامک، پیام دهید.
📌📌📌📌توجه درصورت ثبت‌نام تا اول دی‌ماه شامل ۱۰ درصد تخفیف می‌شوید.

@NobangAndisheh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مدارس به چه مسیری در این سال‌ها رفتند؟
مدارس طراحی شده‌اند که تفاوت‌ها را نادیده بگیرند و تحقیر کنند...
بزرگترین ابزارشان برای تحقیر تفاوت‌های فردی هم مقایسه‌ کردن کودکان با یکدیگر است...

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
*(همانگونه که نیک می‌دانید، فرصت تجربه‌ی ناب و آزادانه‌ی طبیعت حق همه‌ی کودکان جهان است)*
نوشته فوق بخشی از نامه‌ای است که انجمن حمایت از حقوق کودکان برای افزودن حق کودکان به طبیعت برای پیمان نامه‌ی جهانی حقوق کودک به مرکز جهانی یونیسف، با تلاش استاد گرامی آقای وهاب‌زاده و پیگیری خانم مژگان احمدیه، نوشته و در حال به ثمر رسیدن است.
با توجه به اهمیت موضوع حق کودک و طبیعت، از خانم احمدیه عزیز تقاضا کردیم تا کارگاهی بدین مناسبت در تاریخ چهار‌شنبه برابر با ۱۹ دی ‌ماه ساعت ۱۷ الی ۱۹ از طریق پلتفرم گوگل‌میت در گروه برگزار نمایند.
شرکت سایر علاقه‌مندان به موضوع کودک و محیط زیست‌، نیز آزاد است.

📌لینک وبینار:
meet.google.com/fhb-vykg-vyb
🔴 رویکرد کتابهای درسی، بچه ها را از تفکر واگرا و پرداختن به زوایای مختلف مسئله و راه حل های خلاقانه منع می کند.

🔸شاگرد باید اطلاعاتی که در کتاب نوشته را دریافت کند، کاملا مطالب بیان شده را فراگرفته، دستورات آن را مو به مو اجرا کرده، و عین آن را در هنگام امتحان بازگوید.

🔸در این صورت، فهم شاگرد نسبت به یک موضوع، عینا آن چیزی است که در کتاب درسی آمده است. نه کم و نه بیش!

🔸او باید دیدگاههای مطرح شده در کتاب را باید عینا پذیرفته، و عبارات مهم آن را بی کم و کاست عینا حفظ کند.

🔸این یعنی ما به زور کتابهای درسی، بچه ها را به تفکر همگرا سوق داده، و آنها را ترغیب می کنیم، تنها از زاویه‌ی محدودی به مسئله نگاه کنند، و فقط از روشهای قدیمی و بیان شده برای حل مسئله استفاده کنند.

🖋اردوان مجیدی



برگرفته از کانال خشت کج | نقد نظام آموزشی

🆔️ @kheshtekaj



👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی ۲ نفر هیچ چیز یاد نمی گیرند/ ایران در عملکرد خود در آزمون تیمز روند نزولی داشته است

طبق نتایج آزمون تیمز، ۲۱ درصد از دانش‌آموزان ایران عملکرد بسیار ضعیفی دارند و از هر ۵ دانش‌آموز، ۲ نفر هیچ‌چیزی نمی‌آموزند. این وضعیت ناشی از روش‌های نامناسب آموزش و سیاست‌های نادرست در حمایت ناکافی از مدارس دولتی و دانش‌آموزان ضعیف است.

آیا زمان آن نرسیده است که بازنگری جدی در حوزه تعامل با کودکانمان داشته باشیم؟ آیا از خودمان می‌پرسیم که چرا کودکانمان را به مدارس می‌فرستیم؟

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
«بچه که بودم دوست داشتم در باد بدوم، با باد یکی شوم...دائم یا بالای درخت بودم یا دستم توی جوب یا تو گل بود ... شکل می‌ساختیم، از درخت بالا می‌رفتیم، بدون اجازه وارد خانه همسایه‌ها می‌شدیم. آن ترس‌ها را دوست داشتیم، که باغبان دنبالمان کند، چون میوه می‌کَندیم؛ دزدی نبود، شیطنت بود...توی حیاط همه چی می‌ساختیم، آدمک می‌ساختیم، قلعه، خونه...»

«رابطه شهودی ما با طبیعت در کودکی شکل می‌گیرد، زمانی که هنوز آموخته‌ها و برداشته‌هایمان چارچوب‌های مفهومی را نساخته و بدون واسطه با محیط‌مان زیست می‌کنیم.»

«رویت زمین آن‌طور که هست،
با خطوط و رنگ‌هایش،
نرمی و نوازهایش،
شکل‌ها، فرم‌هایش
و فضایی که این‌چنین شفاف ما را در بر گرفته است.»

▫️بخشی از گفتگوی سهراب مهدوی با مریم سالور
▪️منبع: صنوبر | سال چهارم | شماره دهم | بهار و تابستان 1399 [ص.30 و 31]
عکس: مینا حسینی

برگرفته از کانال مطالعات کودک و طبیعت

@cnstudy

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶 "تحصیل کرده بودن" چه معناست؟

🔹چامسکی جواب می‌دهد...

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
🎯 «بازی‌های مخاطره‌آمیز» نقش مهمی در توسعۀ مهارت‌های کودکان دارد

🔴 بعضی از بازی‌ها برای والدین ترسناک و برای کودکان هیجان‌انگیز هستند: بالا رفتن از سطوح شیب‌دار، پریدن از ارتفاع یا کاوش در گوشه‌‌وکنار پارک بدون نظارت مستقیم والدین. اگرچه این لحظات گاهی برای والدین اضطراب‌آورند، اما مطالعات علمی نشان داده‌اند که «بازی‌های مخاطره‌آمیز» به کودکان امکان ماجراجویی می‌دهند و نقش مهمی در توسعۀ مهارت‌های شناختی، احساسی و اجتماعی آن‌ها دارند. «بازی‌های مخاطره‌آمیز» به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که همراه با هیجان و عدم قطعیت هستند و ممکن است به آسیب‌های جسمی کوچک یا گم‌شدن منجر بشوند.

🔴 مطالعاتی که طی دو دهه گذشته انجام شده، نشان می‌دهند که بازی‌های مخاطره‌آمیز، به‌ویژه در فضاهای باز، نه تنها استرس و اضطراب کودکان را کاهش می‌دهند، بلکه مهارت‌های مدیریت هیجانات را نیز تقویت می‌کنند. دکتر هلن داد از دانشگاه اکستر انگلستان معتقد است که چنین فعالیت‌هایی کودکان را با واکنش‌های جسمی مانند ترشح آدرنالین آشنا می‌کند و کودکان یاد می‌گیرند که چگونه با احساساتی چون ضربان قلب بالا و هیجان شدید کنار بیایند و آن را مدیریت کنند.

🔴 سابقۀ پژوهش دربارۀ بازی‌های پرریسک به ۱۹۹۶ بازمی‌گردد، زمانی که نروژ قانونی را در زمینۀ ایمنی زمین‌های بازی تصویب کرد. این قانون الزام می‌کرد که تجهیزاتی مانند دستگیره‌ها و وسایلی که خطر آسیب‌دیدگی را به حداقل می‌رسانند، به زمین‌های بازی اضافه شوند. چند سال بعد، الن سندستر روانشناس، متوجه شد که تجهیزات زمین‌های بازی دارند حذف می‌شوند و امکان بازی‌های مخاطره‌آمیز کمتر و کمتر می‌شود. این موضوع از نظر او نگران‌کننده بود. چرا که مطالعاتش نشان می‌داد کودکانی که فرصت ماجراجویی‌ دارند، در آینده کمتر به رفتارهای پرخطر روی می‌آورند.

🔴 فواید بازی‌های مخاطره‌آمیز حتی برای سازمان‌های ایمنی نیز قابل چشم‌پوشی نیست. پملا فوسلی، رئیس یک سازمان پیشگیری از آسیب در کانادا، دربارۀ این نوع بازی‌ها می‌گوید: مزایای اجتماعی، جسمی و روانی این بازی‌ها به‌قدری گسترده است که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. با این حال، نگرش‌ها نسبت به ریسک در کشورهای مختلف متفاوت است. در اسکاندیناوی، فرهنگ عمومی و نظام سلامت همگانی، به والدین اجازه می‌دهد به کودکان فرصت تجربه‌های بیشتری بدهند. اما در کشورهایی مانند انگلستان یا کانادا، نگرانی‌های حقوقی و بیمه‌ای مانعی جدی برای این موضوع است.

🔴 در حالی که بسیاری از متخصصان بر اهمیت بازی‌های مخاطره‌آمیز تأکید می‌کنند، دنیای مدرن اغلب ایمنی را به حداکثر می‌رساند و فرصت‌های ریسک‌کردن را از کودکان می‌گیرد. قوانین سختگیرانه، طراحی‌های بیش‌ازحد ایمن در زمین‌های بازی و نگرانی‌های والدین، امکان ماجراجویی‌های طبیعی را محدود کرده است. محققان، از جمله ماریانا بروسونی از دانشگاه بریتیش کلمبیا، معتقدند که تغییرات شهری، طراحی زمین‌های بازی و آموزش والدین می‌توانند نقش کلیدی در بازگشت به بازی‌های آزاد و ماجراجویانه داشته باشند.

🔴 طرفداران ماجراجویی وبازی‌های مخاطره‌آمیز شعارشان این است: «کودکان باید به اندازۀ لازم ایمن باشند، نه به اندازۀ ممکن». این به معنای فراهم کردن محیط‌هایی است که کودکان بتوانند مرزهای توانایی‌های خود را کشف کنند. دکتر سندستر، که فرزندش پس از سه سال تمرین، سرانجام به بالای یک درخت بلند رسید، می‌گوید: این حس شادی‌آور و شجاعانه، نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز ضروری است.

📌 برگرفته از مطلب «Why kids need to take more risks: science reveals the benefits of wild, free play» که در تاریخ ۸ ژانویۀ ۲۰۲۵ در وب‌سایت نیچر منتشر شده است.

برگرفته از کانال ترجمان
@tarjomaanweb

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
هیچ‌های شیرین؛ هیچ‌های خاکستری
▪️درس‌هایی از مدرسه طبیعت
▫️عبدالحسین وهاب‌زاده

كودكي دوران خاطرات به‌ يادماندني براي همه‌ي عمر است، چيزهاي به ظاهر كوچك كه اگر از شادماني ، سرخوشي و رهايي حکایت داشته باشند لذت يادآوري‌شان در روزهاي گرفتار بزرگسالي، روح‌‌انگيز و التيام‌‌بخش است و اگر در چارديواري‌هاي محبوس و لگام‌های تنگ گذشته باشند روح را فسرده خواهند داشت. ٩٦ درصد مردم در همه‌ جای دنیا ، در نظرسنجي‌‌ها، شيرين‌‌ترين خاطرات كودكي خود را مرتبط با بودن در طبيعت توصيف كرده‌‌اند. اين به ظاهر « هيچ‌‌هاي شيرين» اما ، امروز براي كودكان ما ، اسير در چنبره‌ي كنترل خانواده ، مدرسه و حواشي مرتبط با آن ، جاي خود را به « هيچ‌‌های خاكستري» مي‌‌دهند .
بيایيد در مورد كودكي و نيازهاي واقعي آن بازانديشي كنيم. بيایيد به جمله نصب شده بر ديوار دفتر كار آلبرت انیشتين در دانشگاه پرينستون عميق‌تر بنگريم كه مي‌گويد: « نه هر چيز كه به شمارش آمد، به حساب آيد و نه هر چيز كه به شمارش نامد به حساب نيز نيايد.»
منبع:
https://www.tg-me.com/madresehtabiat
عکس:
مدرسه طبیعت کوچار

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
والد بودن یعنی چه؟
والد یعنی حمایت از همه آنچه که فرزند هست...
👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
کارگروه کودک و طبیعت تعاونی زیست پایدار مانا با همکاری« مطالعات کودک طبیعت» برگزار می‌کند:

نشست"گفتگوی مشارکتی پیرامون کتاب باغبان و نجار"

این نشست در روز پنج شنبه ۱۱ بهمن ماه ساعت ۱۳ تا ۱۶ در محل خانه کتابدار کودک و نوجوان به نشانی:خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیره،خیابان اسدی منش، کوچه دهستانی، نبش بن بست دوم،پلاک ۲ برگزار خواهد شد.
در این نشست آقای محمد(بهمن) عظیمی پژوهشگر و فعال حوزه کودک و طبیعت ما را همراهی خواهند کرد. محتوای این جلسه طوری طراحی شده است که بدون مطالعه کتاب "باغبان و نجار" هم می‌توانید در آن حاضر شوید.‌

جهت ثبت نام در نشست به شماره تلفن  ۰۹۱۱۲۲۷۵۱۶۹ (شیرین احمدیان) پیغام بدهید. حضور در این نشست برای همگان آزاد و رایگان است.
همچنین حضور کودکان به همراه یکی از والدین در کتابخانه بلامانع است.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مدرسه با ما چه می‌کند؟

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
Forwarded from محمد درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎂 قدردانی محمد درویش از ضیافت پرشوری که برای تولد ۵۹سالگی‌اش برپا کردند! 🎂

🔖@darvishnameh

1️⃣ عصر امروز - ۶بهمن ۱۴۰۳ - در تالار کنفرانس دانشکده نفت دانشکده فنی دانشگاه تهران، گفتگوی صمیمانه‌ای با گروهی از کارآفرینان دلسوز وطن داشتم که از قضا تمامی آنها افتخارشان به عضویت در پیشاهنگی در دوران پیش از انقلاب بود! یادم افتاد به دوران پیشاهنگی خودم که به عنوان یک شیربچه در دبستان هراتی اصفهان چه خاطره‌های دلپذیری را با زیستن در کنار طبیعت، کارهای گروهی و سرودهای کودکانه تجربه کرده‌ام ...

2️⃣ آن خاطره‌ها هنوز رهایم نمی‌کند و با اشتیاق آنها را همواره در آغوش می‌گیرم، بخصوص تجربه حضور در اردوگاه رامسر در نخستین سفر بدون پدر و مادر در تابستان سال ۱۳۵۳، زمانی که هنوز نه سالم نشده بود ...

3️⃣من از همان لحظه‌ها احساس می‌کردم توانم برای درآوردنِ گلیمم از آب کافی است! تا اینکه بعدها دریافتم یونگ هم در توصیف بهشت می‌گوید: "جایی است که توان درونی‌ات برای مبارزه با مشکلات بیرونی کافی باشد. " این کودکی‌ها را باید قدر بدانیم و محافظت کنیم ... به همین دلیل، شب گذشته و در آیین پرشکوه نخستین دوره مسابقه دکتر بسکی، جایزه ممتاز و نخست در حوزه کودک و محیط‌زیست را به محسن مشارزاده عزیز و یارانش دادیم که بیش از یک دهه است برای آفریدن حال خوش کودکان در کودکی با وجود سختی‌های فراوان، می‌کوشند و می‌جنگند ...

4️⃣ گراهام گرین سال‌ها پیش گفته بود: "برخی آدم‌ها سبب می‌شوند تا صدای خنده‌ی شما کمی بلندتر، لبخندتان اندکی درخشان‌تر و زندگی‌تان یه خورده بهتر شود." می‌خواهم در پایان تجربه ۵۹ سالگی رازی را با شما دنبال‌کنندگان عزیز صفحه محمد درویش در میان نهم: اینکه نخستین آدمی که در این صفِ قشنگ توصیف‌شده توسط گراهام گرین ایستاده، کودکی‌های خودِ ماست، آنهایی که کودک درون را همواره به رسمیت شناخته و انکارش نمی‌کنند، این بخت را بیشتر دارند تا آدم‌های درجه یک، مهربان، قدرشناس و درخشان‌تری را در مسیر زندگی‌شان درک کرده و بر وسعت شور و شوقِ زیستن‌شان بیافزایند ... درست مثل ده‌ها هزار پیام تبریک و جشن‌ها و کیک‌های تولدی که در این چند روزه برایم تدارک دیدید تا کیف کنم هر روز بیشتر از دیروز بابت اینکه ایران به دنیا آمدم و در ایران می‌مانم در جمع مردمانی که ایران را بیشتر از خودشان دوست دارند ...

#تولد_۵۹سالگی
#بهانه_های_سرکردن_زمستان
#دلنوشته_های_محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎤
سخنرانی دکتر عبدالحسین وهاب زاده، عضو سیاستگذاران و هیئت داوران جایزه دکتر بسکی در همایش بزرگداشت نود و سومین زادروز دکتر غلامعلی بسکی و اختتامیه نخستین دوره جایزه بنیاد علمی دکتر بسکی و اعلام اثر برگزیده نهایی جایزه در محور کودک و محیط زیست.

۵ بهمن ماه ١۴۰۳
🍃🍃🍃

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ما چقدر ویژگی‌های بچه‌ها را به رسمیت می‌شناسیم؟

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
2025/07/01 13:37:08
Back to Top
HTML Embed Code: