Telegram Web Link
🔹هدف والدین امروزی این است که فرزندشان را به شکلی خاص و دلخواه خود «بسازند» تا در بزرگ‌سالی فردی موفق شود. اما آلیسون گوپنیک، از روان‌شناسان پیشرو معاصر، از غیرعلمی‌بودن و همچنین زیان‌بار بودن این نگاه به فرزندپروی سخن می‌گوید. او نشان می‌دهد که چرا هرگز نباید دنبال ساختن و شکل‌دادن به فرزندانمان باشیم: کودکان طوری خلق شده‌اند که نامنضبط و بازیگوش و پیش‌بینی‌ناپذیر و خیال‌پرداز باشند؛ آن‌ها طوری خلق شده‌اند که هم بسیار متفاوت از والدینشان و هم بسیار متفاوت از یکدیگر باشند. گوپنیک همچنین معتقد است که از فرزندانمان باید طوری مراقبت کنیم که بیاموزند در جهانی پیش‌بینی‌ناپذیر افرادی انعطاف‌پذیر، خلاق و مقاوم باشند.   

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پافشاری بر یک مسیر غلط ما را بدین سرانجام رساند...

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
اگر میخواهید بدانید کشوری توسعه می یابد یا نه اصلا سراغ فناوری کارخانه و ابزاری که استفاده میکند نروید ؛ اینها را به راحتی میتوان خرید یا دزدید یا کپی کرد ...

برای دیدن توسعه بروید :
در مدارس ببینید آنجا چگونه بچه ها را آموزش میدهند مهم نیست چه چیزی آموزش میدهند بلکه ببینید چگونه آموزش میدهند .
اگر کودکان شما را پرسشگر، خلاق،  صبور، دارای روحیه گفتگو , تعامل ودارای روحیه مشارکت  و کار تیمی بار آورند , اینها انسانها و شخصیت هایی خواهند شد که میتوانند توسعه ایجاد کنند .

داگلاس نورث ، برنده نوبل اقتصاد

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
«چنان از عالم طبیعت مسخ و بریده شده‌ایم که فقط معدودی از ما توان تشخیص یک گل یا حشره را در محیط پیرامون خود دارند و می‌توانند نسبت به سرعت انقراض آنها توجه کنند»

▪️جیمز لاولاک | زمین یک موجود زنده
[منبع: بوم‌شناسی علم عصیانگر؛ ترجمه عبدالحسین وهاب‌زاده ؛ جهاد دانشگاهی مشهد: ۱۳۹۳]
▫️عکس: کانال موسسه کودک‌و‌طبیعت دامون

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
والدی که متولد می‌شود

بهمن ماه ۱۴۰۳
میخواهم این‌بار از مگوهای مادری‌ام بگویم🤱
مدتی است که تناقضی عمیق وجودم را فرا گرفته، از سویی هر لحظه سرشار لذتم از بودنش. دیدن تلاشش برای راه رفتن، رساندن منظورش با ایما و اشاره و گاهی واژه‌ها، خنده‌هایش، رقصیدنش، کنجکاوی‌ها و بازیگوشی‌هایش و حتی شیر خوردن و خوابیدنش. تازگی یادگرفته تلاش می‌کند با آن دستان ظریف و کوچکش سرم را در آغوشش بگیرد، این کارش کِیفم را تمام می‌کند. بودن با او، مراقبت از او و برآورده‌کردن نیازهایش لحظه‌هایم را معنیِ نو بخشیده است.
از سوی دیگر گاهی با هویت پیشین اجتماعی و شغلیم احساس غریبگی و دورافتادگی می‌کنم. گاهی از خودم می‌پرسم آیا می‌توانی با این‌همه دورافتادگی دوباره به جایگاهت برگردی؟ آیا اکنون هویتی جز مادر رها بودن داری؟ آیا بازهم توانِ ساختن داری؟ و...
آخر من به خوبی می‌دانم که هویت مادری‌ام چه هویت کاملی است وبسیارهم دوستش دارم اما نمی‌دانم چرا بازهم وجودم درگیر این پرسش‌ها و دغدغه‌ها می‌شود!

#روایت‌های‌یک‌مادر

@parentsbirth

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
نوبانگ اندیشه
والدی که متولد می‌شود بهمن ماه ۱۴۰۳ میخواهم این‌بار از مگوهای مادری‌ام بگویم🤱 مدتی است که تناقضی عمیق وجودم را فرا گرفته، از سویی هر لحظه سرشار لذتم از بودنش. دیدن تلاشش برای راه رفتن، رساندن منظورش با ایما و اشاره و گاهی واژه‌ها، خنده‌هایش، رقصیدنش، کنجکاوی‌ها…
بعد از این پست با چند نفر از دوستان که لطف کردند و نظرشان را گفتند گفت و گویی داشتیم که من را به فهمی دقیق تر از شرایط رساند. فهم من از این موقعیت اینگونه است: به گمانم تناقضی که از آن حرف زدیم ویژگی مادری در دنیای امروز است. مادری که پیش از تولد فرزندش هویت اجتماعی داشته که در آن زیست می‌کرده و با آن پیوندی عمیق داشته، اکنون به هرحال کمابیش از آن فاصله می‌گیرد و احتمالا گاهی دلتنگش یا نگرانش می‌شود و نیاز به تعاملی با آن پیدا می‌کند. به گمانم نمی‌توان گفت این حس و نیاز بد است یا خوب، فقط می‌توان گفت که هست، واقعی است. معنی این بودن هم این نیست که حتی کمی از حس لذت و نیاز به تجربه مادری کم شود، بلکه معنی اش حضور هردوی اینها کنار هم است. آری شاید تناقض آمیز باشد، اما اگر حضور هردوی این حس‌ها و نیازها را بپذیریم و به رسمیت بشناسیم شاید یاد بگیریم که با این تناقض زندگی کنیم. در سال‌های اولِ تولدِ فرزند، ضروری‌ترین مشغله مادر که تقریبا همه زمان او را می‌گیرد، بودن با کودک است که می‌تواند با لذت بردن از لحظه‌لحظه بودن با فرزند ، مراقبت از او، وابستگی‌ به او و دیدن وابستگیِ او به خود، رصدِ دقیقِ تغییراتش و... به بهترین شکل بگذرد و معنی اش این است که در این دوره نیازی به فاصله گرفتن موقت از آن هویت اجتماعی است. فاصله‌ای که دقیقا هم نمیدانی کِی و چگونه از آن عبور می‌کنی (به خیلی چیزها ازجمله موقعیت آن هویت و ویژگی‌های کودک و مادر بستگی دارد). اما در همین زمان می‌تواند دلتنگی برای آن هویت اجتماعی، مشغله ذهنی در رابطه با آن و شوق به بازگشت به آن در وجودت باشد و نخواهی آن را سرکوب یا پنهان کنی و اجازه دهی اوهم گوشه ای از وجودت بماند و وجودش را به رسمیت بشناسی. به گمانم حضور هردو این حس‌ها لازم است، از سویی شوق به تجربه مادری و از سویی شوق به حضور در بستر اجتماعی. تجربه مادری برای اکنون ضروری است و حضور در بستر اجتماعی برای سال‌های آینده که او روز به روز بیشتر نیاز به استقلال پیدا می‌کند و می‌خواهد از مادر فاصله بگیرد به کار می‌آید‌.
الان نه تنها او به مادر وابسته است که مادر هم بسیار به او وابسته است. اما آرام آرام نیرویی از درون او را به سمت فاصله از مادر و نزدیکی به همسالانش می‌کشاند. درحالیکه مادر از درون همچنان وابسته‌ است و باید آگاهانه خودش از بیرون به این وابستگی غلبه کند و فرصت استقلال به او بدهد. اینجا به گمانم آن شوق بازگشت به هویت اجتماعی به کار خواهد آمد تا توازنی میان آن‌ها برقرار کند.
به گمانم پذیرش وجودِ این "هویت اجتماعیِ سیال" در آرامش ما در تجربه مادری هم بسیار موثر است. هویتی که بتوانیم در دوره‌ای از آن فاصله بگیریم ولی با حفظ شوقی به آن یا خط اتصال باریکی به آن دوباره بتوانیم شاید به شکلی جدید و متفاوت به آن برگردیم.

#روایت‌یک‌مادر
@parentsbirth

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
نوبانگ اندیشه برگزار می‌کند:
کارگاه آنلاین تسهیلگری ارتباط کودک با طبیعت
لطفا جهت ثبت نام به شماره ۰۹۹۰۴۷۷۶۱۵۰ در تلگرام یا پیامک، پیام دهید.
📌📌📌📌توجه درصورت ثبت‌نام تا ۲۵ اسفندماه شامل ۱۰ درصد تخفیف می‌شوید.

@NobangAndisheh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کودکانمان را از تجربه سرما محروم نکنیم...

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
جاناتان هایت در کتاب نسل مضطرب ابتدا خطر رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان و نوجوانان گوشزد کرده و به این نکته اشاره می‌‎کند که هزینه‌ی رسانه‌های اجتماعی برای نوجوانان بیش از بزرگ‌سالان و در مقابلْ مزیت‌هایش برای آنان بسیار اندک است. سپس طبیعت دوران کودکی را می‌کاود و درباره‌ی اینکه چرا کودکان به بازی احتیاج دارند یا چگونه آن‌ها به بزرگ‌سالان توانا و خودشکوفا تبدیل می‌شوند، تحقیق می‌کند.

https://castbox.fm/vd/763496486

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
Forwarded from Abdol-Hossein Vahabzadeh
با کودکان آنگونه رفتار کنیم که ذات و تمایل واقعی آنها حکم می‌کند نه میل و اراده ما.این کتاب می‌تواند در این کار راهنمای خوبی باشد.
از سری کتابهای" کودک و تجربه طبیعت" انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بچه‌ها را از بچگی کردن محروم نکنیم....

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امروز کودک را فدای فردای مبهم او نکنید...

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
🌱«کودکی» مرحله اثرات دیرپاست؛
دورانی که خوب یا بد، بر همه عمر سایه می‌افکند. این دورانِ تأثیرگذار امروزه محور پیشرفت برای هر ملتی است که قصد توسعه واقعی داشته باشد و تلاش می‌شود که این مرحله سرنوشت‌ساز زندگی هر چه پربارتر شود.

🔹اما کتابی که به عنوان راهنمای عملِ این تسهیلگران به زبان ساده باشد، موجود نبود و کتابِ پیشِ رو با امید به اینکه چنین کمبودی را برطرف کند آماده شده است.

🔸کتاب پیشِ رو می‌تواند به‌عنوان درسنامه و روش کار ساده تأمین تجربه طبیعت برای مربیان مهدکودک‌ها، آموزگاران مدارس ابتدایی، والدین و تسهیلگران مدارس طبیعت، منبع مناسبی باشد.


📝نویسنده: رات ویلسون
مترجم: عبدالحسین وهاب‌زاده
ناشر: انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
سال انتشار: ۱۴۰۳
قطع: وزیری
تعداد صفحات: ۱۵۲ صفحه

💥برای تهیه کتاب اینجا کلیک کنید💥
«شب مژگان احمدیه»
به پاسداشت چند دهه فعالیت در حوز‌ه فرهنگ،کودک و طبیعت ،صلح ، مجله بخارا با همکاری فصلنامه صنوبر و خانه اندیشمندان علوم انسانی شبی را به تجلیل از ایشان اختصاص داده‌اند .
در این نشست که هشتصد و بیست وششمین شب از سلسله شب‌های بخارا است و شنبه یازدهم اسفند ماه ۱۴۰۳ ساعت ۵در فرهنگسرای نیاوران، خیابان پاسدارن، مقابل پارک نیاوران، سالن خلیج فارس برگزار خواهد شد .

📌لطفا لیوان شخصی به همراه داشته باشید.

👈🏻 برای ورود به کانال " نوبانگ اندیشه " روی لینک زیر کلیک کنید:

@NobangAndisheh
Forwarded from محمد درویش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟢 برسد به دست استاندار خراسان رضوی! 🟢

🔖@darvishnameh

1️⃣خوانندگان عزیز این سطور یادشان هست چند ماه پیش زمانی که اعلام شد غلامحسین مظفری به سمت استاندار خراسان رضوی انتخاب شده است، از اینکه یک مدیر دوچرخه‌سوار و محیط‌زیستی چنین مقامی را بدست آورده، ابراز امیدواری کردم که ایشان کمک کنند تا روند تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به بوم‌محوری در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی شتاب گرفته و مردم مشهد دوباره - مانند زمانی که وی فرماندار نیشابور بود و با دوچرخه تردد می‌کرد - استاندار و مدیران عالی‌رتبه استان را دست‌کم هفته‌ای یک روز سوار بر دوچرخه ببینند؛ اما حدود شش ماه از آن تاریخ می‌گذرد و نه‌تنها مردم مشهد که مردم اصفهان هم استانداران دوچرخه‌سوار خود را دیگر سوار دوچرخه ندیدند که هیچ؛ عملاً هیچیک از وعده‌هایی که در گفتگوی نخست قول داده بودند محقق نشد! چرا؟

2️⃣ پنجم اسفند ۱۴۰۳ در گفتگویی که با برخی از اساتید دانشگاه، مدیران و فعالان خراسان رضوی در گروه علمی‌صنعتی خراسان داشتم، به این موضوع پرداخته و مراتب ناخشنودی خویش را از قدرندانستن سرمایه اجتماعی شخص استاندار توسط خودش بیان داشتم.

3️⃣ هنوز البته فرصت هست تا غلامحسین مظفری و مهدی جمالی‌نژاد با دوچرخه در خیابان‌های شهر رویت شده و سرمایه اجتماعی خود را راحت نسوزانند ... و فرصت هست تا استاندار خراسان رضوی دستور دهد تا مراسم نکوداشتی وزین در شان استاد عبدالحسین وهاب‌زاده برگزار گردد ...

4️⃣ برای اینکه ما را از کنشگری و تغییر بدون خونریزی ناامید کنند، مدام در گوش ما می‌کنند که مدیران جمهوری اسلامی هرگز در اثر مطالبه مردمی تغییر نخواهند کرد؛ شاید اینگونه باشد! اما من باور دارم که یک مدیر به دلیل ارادتش به ایران، ممکن است به نفع مردم تغییر کند.

🔤 نسخه کامل:

https://youtu.be/3METMEBe1LQ?si=zAOwLMjLZwBYUFlx


#عبدالحسین_وهابزاده
#محمد_درویش
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شب مژگان احمدیه

با سخنرانی عبدالحسین وهاب‌زاده، شیوا دولت‌آبادی، مینو مرتاضی لنگرودی، کمال اطهاری، احمد محیط طباطبایی، مانیا شفاهی و علی دهباشی


شنبه یازدهم اسفندماه ۱۴۰۳
فرهنگسرای نیاوران، سالن خلیج فارس
@senobarmag
2025/07/01 09:57:13
Back to Top
HTML Embed Code: