Telegram Web Link
Audio
📌بحثی درباره هذیان‌های جمعی

🎙 #دکتر_آذرخش_مکری

#موفقیت

🍀____

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
احساس تنهایی برای رفاقت یا همراهی مضر نیست، چرا که رفاقت تنها زمانی شکوفا می‌شود که هر یک از دو طرف فردیت خود را بخاطر داشته باشند.
اگر ما نتوانیم بودن با خودمان را تحمل کنیم، چگونه می‌توانیم از دیگران انتظار داشته باشیم که این کار را برای ما انجام دهند!

در واقع، ظرفیت بودن با خودمان همان‌گونه که هستیم (محدود، دارای عیب و نقص و عمیقا دچار اشکال) نه تنها "علاجی" برای احساس تنهایی ما خواهد بود، بلکه موهبتی پنهان برای دیگران است .

📕یافتن معنا در نیمه دوم عمر
✍️🏻 کارل گوستاو یونگ

🍃@abadispsych
🍃https://instagram.com/abadis.psych
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 از تراژدی با کودکان چه بگوییم؟

✍🏻 Kyle Pruett

ترجمه توسط کانال تلگرام علی نیک‌جو
@alipsychiatrist

"گرفته به نظر می‌رسی؟ اتفاقی افتاده؟" آن روز سَم، از یک برنامه بازدید گروهی با دوستانش برمی‌گشت. مضطرب به نظر می‌رسید و در پاسخ به این سوال، درباره نوعی اسلحه از من پرسید. از او پرسیدم که کجا درباره آن اسلحه شنیده است و او تعریف کرد که مادر دوستش که در حال خواندن اخبار در تلفن همراهش بوده ناگهان شروع به گریه کرده، و بعد فورا صفحه تلفنش را خاموش کرده، و در جواب سوالهای آنها گفته است که مردی به کودکان یک مدرسه با آن مدل اسلحه تیراندازی کرده است. و بعد سم شروع به پرسیدن سوالات بی‌وقفه‌ از من کرد که "آیا پلیس او را پیدا کرده است؟ .. اسم او چیست؟ .. کجا زندگی میکند؟ .. ممکن است به مدرسه مامان هم برود؟ .."

درباره تیراندازی خوانده بودم اما هیچ ایده‌ای نداشتم از اینکه سم هم ممکن است درباره آن شنیده باشد. اکنون لازم بود درباره چیزی که دور از دنیای فرزندم تصور میکردم با او حرف بزنم و شروع به جست‌وجو درباره این موضوع کردم که هنگام مواجهه کودکان با فاجعه چه باید کرد.

هیچ حرف تماما درستی برای اینگونه مواقع وجود ندارد. چیزی که بیشتر از گفتن یک حرف خاص اهمیت دارد، شنیدن است، چرا که سوالهای کودک به بهترین شکل به ما نشان می‌دهد که او چه اطلاعاتی را و‌ به چه میزان نیاز دارد. با گوش دادن بیشتر به حرفهای سم هرچه بیشتر به این نتیجه میرسیدم که پاسخی که او به آن نیاز دارد، نه قطر لوله و اندازه‌‌ی گلوله‌های اسلحه، بلکه اطمینان خاطر از در خطر نبودن جان خود و مادرش است.

تیراندازی در یک محل عمومی، جنگ در کشور همسایه یا هر اتفاق وحشت‌آور دیگری که به نوعی به زندگی روزمره ما راه پیدا می‌کند، از دنیای درونی کودکان هم دور نمی‌ماند و توصیه‌هایی برای نحوه تعامل با کودکان در ارتباط با آن وقایع وجود دارد:

هیچ جمله یا روشی برای خوب کردن وضعیت دنیا یا برگرداندن شرایط به حالت قبل از فاجعه وجود ندارد. پاک کردن هر تصویر منفی از ذهن کودک غیرممکن است و مجبور کردن او به حرف زدن زمانی که آمادگی آن را ندارد، کمکی نمیکند. زمان بدهید، دریچه‌های ارتباط را باز بگذارید و با کارهایی مثل گفتن درباره احساس خودتان، راحتی کافی برای حرف زدن را برای او فراهم کنید.‌

حرف زدن بهتر از سکوت کردن است. ساکت ماندن و اجتناب از هر نوع اشاره به موضوع، روشی ساده و‌ وسوسه‌کننده است اما باعث از دست رفتن فرصت کمک به کودک برای فهمیدن و کنار آمدن با موضوع در ذهنش می‌شود.

آنچه آسیب‌زننده است وقایع فاجعه‌بار هستند‌ و نه حرف زدن درباره آنها. این را در ذهنتان داشته باشید زمانی که در حال آماده شدن برای گفتگو با فرزندتان هستید.‌

شنیدن مداوم اخبار یا دیدن تصاویر آنها در تلفن همراه چیزی نیست که کودکان به آن نیاز داشته باشند. هنگام گوش دادن به اخبار از هدفون استفاده کنید یا آن را به بعد از خوابیدن کودکان منتقل کنید.

کتابها به کودکان در فهم احساساتشان کمک می‌کنند. خواندن داستان‌ برای کودکان و حرف زدن با آنها درباره احساس هر یک از شخصیت‌ها به کودکان کمک می‌کند که شروع به صحبت درباره احساسات و ترس‌های خودشان کنند.

با همه تلاش من برای پاسخ دادن به تمام سوالات سم، او در اولین برخورد پس از این اتفاق با مادربزرگش هم، تمام آن سوالها را دوباره تکرار کرد. در حالی‌که کمتر از ده دقیقه قبل از آن در حال پرسیدن آنها از پدربزرگش هم بود. هیچ‌کس به اندازه یک یک کودک پیش‌دبستانی ، که قصد فهمیدن موضوع مهمی را دارد، عاشق تکرار نیست.


#روان_پزشکی #روان_درمانی
#کودک‌ #فرزندپروری
#فاجعه #خبر #خبر_بد

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/once-upon-child/202207/what-say-and-when-say-it-after-the-next-tragedy
🆔@alipsychiatrist
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Audio
📌بحثی درباره کتاب اسب‌های تاریک

🎙 #دکتر_آذرخش_مکری

#کنکور
#موفقیت
#هوش
#آموزش_فرد_بنیاد

🍀____

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from مجله استعاره و روانشناسی وهنر (Mohammad hossein mozaffarian)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
؛

تاثیر عمیق تحقیر و به کار بردن کلمات نامناسب والدین بر فرزندان

@metaphortherapy🎧
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
New Recording 2
موضوع: «حدوث یک سوژه»
سخنران: دکتر مهدی ربیعی
ششم شهریور ۱۴۰۱


🍀__

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‍ ‌  با کودک حساس چطور برخورد کنيم؟

آيا کودک حساسی داريد؟ او کودکي است که هرچه از شما و ديگران می‌شنود را به دل می‌گيرد؟ کودکي که پوست نازک است و برای همه چيز احساس نگرانی و اضطراب می‌کند، به خصوص درباره مسائلی که خارج از کنترل اوست؟ کودکان حساس از اينکه ديگران درباره آنها چه فکری می‌کنند، احساس نگرانی می‌کنند. آنها می‌توانند خطر را پيش از ديگران حس کنند و پيامدها و عواقب رفتاری را پيش از وقوع می‌بينند. آيا اين حساسيت طبيعی است يا غيرطبيعی؟


⭐️ برآورد می‌شود که ۱۵ درصد از کودکان با خلق و خوی حساس تری متولد می‌شوند، که باعث می‌شوند از محيط اطراف خود و هر تغييری که ممکن است اتفاق بيفتد آگاه باشند. کودکان حساس آنتن‌هايی قوی براي شناسايی تغييرات ظريف در تغيير حالات افراد اطراف خود دارند. از طرفی اين قابليت براي آن‌ها خوب است، زيرا باعث مي‌شود بتوانند خود را با رفتارها و احساسات افراد ديگر وفق بدهند. هرچند کودکان حساس گاهي اوقات حرف ها يا حرکات ديگران را بيش از حد تعبير می‌کنند.

🔹هر دو جنبه شخصيت او را ببينيد

گاهی اوقات والدين آنها حرفي را بدون فکر کردن می‌گويند، يا دوست او براي تمام روز بدون هيچ دليلي جز اينکه او در خودش بوده است، او را ناديده بگيرد. يک کودک حساس اين مسائل را به دل می‌گيرد. آنها ممکن است بارها و بارها به يک موقعيت ساده فکر کنند و آن را تعبير کنند. به همين دليل کودکان حساس مضطرب يا خجالتی يا هردوی اينها هستند.

اگر کودک حساسی داريد، بايد به هر دو جنبه شخصيتي او توجه کرده و از آن قدردانی کنيد. آن جنبه شخصيتی که همواره از او می‌‎بينيم خجالتی و ترسوی هميشه نگران است، که از نشان دادن احساساتش جلوگيری می‌کند. سمت ديگر او يک کودک مهربان، همدل، احساسی و معمولاً خلاق است.


از آنجايی‌که دنيای کودکان در مدرسه شبيه به جنگل است، روح‌های حساس ممکن است در کنار همسالان خود صدمه ببينند. کودکانی که با احساس و قلب خود پيش می‌روند، گاهی اوقات ممکن است بوسيله حرکات بدون فکر همسالان خود، لحظات سختي را تجربه کنند. تحقيقات اخير درباره حساسيت کودکان نشان داد که حدود ۴۰ درصد از کودکان حساس نوعی از اضطراب واقعی را تجربه می‌کنند.

راز اينکه ۶۰ درصد از کودکان اضطراب را تجربه نمی‌کند، وجود فاکتورهای محافظتی مشخصی است. در صدر اين ليست شيوه‌هاي فرزندپروري قرار دارد. کودکان حساس از وجود داشتن والدين خوش‌بين و انعطاف پذيری که از آنها حمايت می‌کنند اما به آنها اجازه نمی‌دهند که مسائل را خيلي جدی بگيرند، سود می‌برند. هم‌چنين اگر والدين فرزند خود را براي برخورد راحت تر با ريسک‌ها و خطرات تشويق کنند، کمک کننده است.

ترکيبی از يک کودک حساس و والدين منفی‌نگر اصلاً ايده‌آل نيست. کودکان به والدينی نياز دارند که به آن ها يادآوری کند اتفاقات و رويدادهای ناخوشايند وجود دارند، ولي آنها مي‌توانند با آن کنار بيايند. آنها به والدينی نياز دارند که به آنها بگويد دنيا جای خوبی است و پر از خطر و عدم قطعيت نيست.

اگر والدين حمايت کننده باشند، يا حتی بهتر از آن آنقدر انعطاف ‌پذير باشند که کودک حساس آن‌ها بتواند شيوه کنار آمدن با آسيب‌ها، شکست‌ها و نااميدی‌های زندگی را ببيند، خيلی خوب خواهد بود.
زمانی که کودک حساس به شيوه متعادلی بزرگ می‌شود، در مسير درستي از رشد قرار دارد که باعث می‌شود در آينده شاد، سالم و خلاق باشد.

🍀__
#کودک
🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ماشین روح.zip
234.8 MB
📌بحثی درباره کتاب ماشین روح
نوشته‌ی جرج ماکاری
(سه بخش به صورت یکجا)

🎙 #دکتر_آذرخش_مکری

#ذهن_مدرن


🍀____

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Taghvaclinic
ملکه اعتقاد داشت "هرگز شکایت نکن و هیچ‌گاه بر زبان نیاور!" اما شاهزاده ویلیام ، برادرش هری و همسرش مگان برخلاف نظر مادربزرگ، درباره مشکلات سلامت روان خود صحبت کردند.همان طور که مادرِ دو شاهزاده، پرنسس دیانا از افسردگی بعد از زایمان و دردهای روانی خود بارها در محضر عموم صحبت کرده بود.
پرنس ویلیام به تازگی در مستند "فوتبال، پرنس ویلیام و سلامت روان" از تجربه شخصی طولانی خود به دنبال مرگ مادرش (پرنسس دیانا) صحبت می‌کند. پرنس هری از تاثیر افسردگی بر کودکی ناخوشایند و زندگی شخصی و کاری خود به دنبال بیش از بیست سال تحمل درد بیماری صحبت می‌کند. مگان همسر هری نیز از بیماری خود و تلاشی که برای رهایی از آن متحمل شده بود با رسانه‌ها صحبت کرده بود.
ویلیام، همسرش کیت و هری پنج سال پیش کارزاری ( کمپینی) با نام "Heads Together" برای مبارزه با انگ بیماری روانی در انگلستان به راه انداختند. این کارزار با هدف بهبود سلامت روان از مدرسه تا محیط کار فعالیت دارد.

#سلامت_روان_مهم‌_است
#انگ_نزنیم
@taghvaclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Dunning-Kruger effect


اثر دانینگ کروگر

طبق این اثر وقتی فرد برای اولین بار با مهارتی آشنا می‌شود، در ابتدا اعتماد به نفس لازم را ندارد! ولی وقتی صرفاً اندکی در آن ماهر می‌شود دچار توهم دانایی شده و فکر می‌کند استاد شده!
با گذشت زمان کم‌کم متوجه خواهد شد که اصلا چیزی نمی‌داند و شروع به ناامید شدن می‌کند. ولی دوباره با گذشت زمان و از سرگیری آموزش‌ها و تمرین و تکرار، با شیبی ملایم و معقول در آن کار و مهارت متخصص می‌شود.

🍀____

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/01 18:58:16
Back to Top
HTML Embed Code: