جهان دیپلماسی
⭕️یک هیات اقتصادی از کره شمالی راهی ایران شد 🔹خبرگزاری مرکزی کره شمالی از سفر یک هیات اقتصادی این کشور به ایران خبر داد. 🔹به گزارش اسپوتنیک، گفته می شود روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه، کره شمالی یک هیات اقتصادی به ایران اعزام کرده است. 🔹این هیات روز سه‌شنبه…
⭕️سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟

🔹خبرگزاری دولت کره شمالی اعلام کرد هیاتی از پیونگ یانگ به ریاست وزیر تجارت بین‌الملل این کشور سفر به ایران را آغاز کرد. براساس این خبر، "یون جونگ هو" وزیر روابط اقتصادی خارجی دیروز سه شنبه در رأس یک هیات ، پیونگ یانگ را به صورت هوایی به مقصد ایران ترک کرد. این خبرگزاری جزئیات دیگری ارائه نکرد. تا لحظه تنظیم این خیر، مقامات جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور میزبان هیات اقتصادی کره شمالی، این خبر را تایید یا تکذیب نکرده اند.

🔹یون جونگ هو در اوایل ماه آوریل به روسیه سفر کرده بود و در رسانه های دولتی به عنوان یکی از بازیگران کلیدی تجارت بین پیونگ یانگ و مسکو معرفی می شود. یون جونگ هو در کارنامه کاری خود فعالیت بر روی پرونده سوریه و نظارت بر رابطه دمشق و پیونگ یانگ را هم دارد.

🔹در حالی که بعید است کره شمالی جزئیات بیشتری در مورد این سفر فاش کند اما ناگفته پیداست که این دو کشور که هر دو رابطه خصمانه ای با ایالات متحده دارند همکاری های نظامی با یکدیگر داشته و دارند. کره شمالی آخرین بار در سال 2019 یکی از اعضای ارشد پارلمان خود را به ایران فرستاد.

🔹بان کیل جو، استاد پژوهشی دانشگاه کره جنوبی در این باره به تایم می گوید: جنگ اوکراین راه را برای همکاری بین کره شمالی و ایران هموار کرده است. کره شمالی اکنون در حال اعزام یک هیئت اقتصادی است، اما این آغاز یک همکاری نظامی گسترده‌تر بین این دو خواهد بود.

🔹ایالات متحده مدتهاست ایران و کره شمالی را به همکاری نظامی در زمینه های موشکی و هسته ای که از دهه 1980 تا دهه اول 2000 ادامه داشت، متهم کرده است. در سال های اخیر این همکاری به دلیل تحریم ها و همچنین توسعه تولید تسلیحات داخلی در هر دو کشور کاهش یافته بود.

🔹واشنگتن ، ایران و کره شمالی را به نقض تحریم‌ها در ارسال تسلیحات به روسیه برای جنگ در اوکراین متهم کرده است. لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل در ماه جاری در جریان سفر به کره جنوبی ادعا کرده بود که مسکو در ازای دریافت تسلیحات، به برنامه های تسلیحاتی کره شمالی و ایران کمک می کند.

🔹جونگ پاک، مقام ارشد وزارت امور خارجه ایالات متحده در پرونده کره شمالی این هفته در مصاحبه ای گفته بود که یکی از خطرهای موجود این است که ماهیت رابطه پیشرفته و سطح بالای کره شمالی و روسیه بتواند تسلیحات این کشور را برای گروه های دیگر در سراسر جهان جذاب کند.

🔹سازمان جاسوسی کره جنوبی هفته گذشته هشداری نادر درباره همکاری ایران و کره شمالی صادر و ادعا کرد این احتمال وجود دارد که پیونگ یانگ بتواند به ایران در حمله به رژیم اسرائیل کمک کرده باشد. کره جنوبی پیش از این نیز ادعا کرده بود که حماس از سلاح های کره شمالی علیه اسرائیل استفاده کرده است.

🔹کو گی یون، استاد پژوهشگر مرکز آسیای دانشگاه ملی سئول، با اشاره به سفر هیئت کره شمالی، گفت: «به نظر می‌رسد که این بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای ایجاد ائتلافی علیه ایالات متحده است.»

🔻متن کامل را در جماران بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1629904
@samassoumi
جهان دیپلماسی pinned «⭕️سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟ 🔹خبرگزاری دولت کره شمالی اعلام کرد هیاتی از پیونگ یانگ به ریاست وزیر تجارت بین‌الملل این کشور سفر به ایران را آغاز کرد. براساس این خبر، "یون…»
⭕️ملا متقی سه کشور همسایه افغانستان را پناه‌گاه و تمویل‌گاه داعش خواند

🔹ملا امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان در نشستی در کابل گفته که داعش در افغانستان سرکوب شده اما سه کشور همسایه به پناه‌گاه، آموزش‌گاه و تمویل‌گاه داعشیان تبدیل شده است.

🔹ملا متقی گفت: «در یک کشور به داعش نیروی انسانی زمینه‌سازی می‌شود، کشور دیگر مسیری شده که داعشیان از آنجا عبور می‌کنند و کشور سومی هم پناه‌گاه، مراکز تمویل‌ و محلات برنامه ریزی در اختیار داعشیان قرار داده است.»

🔹پیش از این استخبارات طالبان تاجیکستان و پاکستان به حمایت از داعش خراسان متهم می‌کرد، اما معلوم نیست که منظور ملا متقی از همسایه سومی کدام کشور است.

@samassoumi
✍️دانشجویان دانشگاه میشیگان شعر رفعت العریر، شاعر شهید فلسطینی را بر روی پارچه سفیدی نوشته و برای اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه آماده می‌شوند:

«اگر قرار است من بمیرم
شما باید بمانید
تا قصه‌‌ام را بازگفته،
دار و ندارم را فروخته،
تکه‌ای پارچه بخرید و چند رشته نخ،
چنان‌که کودکی در گوشه‌کناری از غزه
هنگام چشم‌دوختن به آسمان
به انتظار پدری که در آتش به جا گذاشت-
پدری که با هیچ‌کس خداحافظی نکرد
بادبادک را ببیند، بادبادک مرا که شما
ساخته‌اید، و اوج گرفته
و برای لحظه‌ای تصور کند یک فرشته
آنجاست
که عشق را بازمی‌آورد.
اگر قرار است بمیرم
بگذار مرگم امید به بار آورد
بگذار قصه شود.»/ جهان دیپلماسی

@samassoumi
♨️اکسیوس: آمریکا درحال بررسی برنامه‌های خود برای تحریم ارتش اسرائیل است

پایگاه خبری اکسیوس:
🔹آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی، اعضای کنگره و حتی مقامات ارشد دولت بایدن تحت فشار شدیدی برای تجدیدنظر درخصوص تحریم‌های احتمالی علیه رژیم صهیونیستی قرار دارد.

🔸به گزارش منابع مطلع آمریکا قصد داشته تا از ارائه کمک نظامی و آموزش به گردان «Netzah Yehuda» خودداری کند که خود اقدامی بی‌سابقه در روابط واشنگتن و تل‌آویو محسوب می‌شد.

@samassoumi
🔵 سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مسئولیت دستگاه دیپلماسی پس از عملیات وعده صادق:
⭕️ برجام و FATF همچنان در اولویت است
🔶 نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود

🔹 با توجه به اینکه جو تبلیغاتی علیه ایران تشدید شده‌ و این کشورها قصد دارند به‌دنبال تحریم ایران بروند، باید کارزار جدی دیپلماتیک در زمینه‌های مختلف، هم در منطقه و هم در اروپا و سازمان ملل داشته‌باشیم تا بتوانیم اقدام‌هایی را که کشورهای غربی قصد دارند علیه ایران انجام دهند، خنثی شود.

🔹 دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

🔹 مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود. در این زمینه به نظر می‌رسد که انگیزه‌های ایران و آمریکا مشابه یکدیگر باشد و ایران هم علاقه‌ای به گسترش منازعه در منطقه ندارد. اما در مورد برجام و مسائل مرتبط با آن، شاید هنوز وقت گفت‌وگو در این مورد فرا نرسیده‌باشد.

🔹 دولت از ظرفیت‌های دیپلمات‌های باتجربه و نخبه کشور برای مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند و اجازه بدهد که چه در حوزه مذاکرات هسته‌ای و چه در حوزه خارج شدن از فهرست سیاه FATF وضعیت از حالت توقف خارج شود و کارها پیش برود.

🔹 نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود. اگر روابط ما مثل شرایط کنونی محدود باقی بماند، قدرت‌های دیگر از این محدودیت سوءاستفاده خواهند کرد.

🔹 آینده منازعه ایران و اسرائیل بستگی به عملکرد طرف مقابل دارد. ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از آغاز جنگ غزه نشان داده‌بود که صبر استراتژیک در پیش گرفته‌است. اسرائیل به شیوه‌ای عمل کرد که ایران استراتژی‌اش را کنار گذاشت و وادار کرد وارد حالت تهاجمی شود. اگر اسرائیل اشتباه قبلی خود را تکرار کند، طبیعی است که مورد حمله ایران واقع خواهد شد.

🔹 اینکه در آینده قرار باشد تشکیلاتی مانند ناتوی عربی واقعاً شکل بگیرد، به شرایط آینده منطقه بستگی دارد و از الان نمی‌توان پیش‌بینی کرد؛ به‌خصوص اینکه کشورهای منطقه هم می‌دانند که اگر بخواهند وارد فاز یک ائتلاف شوند، آنگاه باید امنیت و آینده خود را دربست در اختیار آمریکا و اسرائیل قرار دهند و خودشان را با آنها هم‌سرنوشت کنند.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15240
@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🔵 سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مسئولیت دستگاه دیپلماسی پس از عملیات وعده صادق: ⭕️ برجام و FATF همچنان در اولویت است 🔶 نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود 🔹 با توجه به اینکه جو تبلیغاتی علیه ایران تشدید…»
⭕️ دیپلماسی را نادیده نگیریم

✍️ محمد علی سبحانی | سفیر پیشین ایران در لبنان، اردن و قطر

🔹 یکی از اشکال‌هایی که سیاست خارجی ما دارد این است که تحت تاثیر نهادهای بیرونی قرار گرفته‌است و در انجام وظایف ذاتی خودش دچار مشکل شده‌است.

🔹 در خیلی از فعالیت‌هایی که جریان دارد، وزارت خارجه گه‌گاه بی‌اطلاع است، یا دیر مطلع می‌شود. در سال‌های اخیر ما شاهد بودیم که خیلی اتفاق‌ها رخ داده‌است که وزارت خارجه کشور باید قبل از همه مطلع می‌شد و برای آن برنامه‌ریزی می‌کرد، اما متاسفانه نقش وزارت امور خارجه کاملاً نادیده گرفته‌شده‌است.

🔹 روابط ما در دنیا در شرایط کنونی، روابط متعادلی نیست، یعنی با تعدادی از کشورها انقدر روابط‌مان غیرمنطقی جلوه می‌کند که افکار عمومی نسبت به این روابط حساس شده‌اند. گاهی این احساس پدید می‌آید که گویی اجباری وجود دارد که این‌چنین وزنه برخی کشورها در سیاست خارجی کشور سنگین شود یا اینکه نفوذ از طرف قدرت‌های بدخواه باعث شده‌است که مسیر سیاست خارجی کشور از تعادل خارج شود.

🔹 در اتفاق‌های یکی دو سال گذشته، شاهد این بودیم که وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی روزبه‌روز بیشتر از تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها کنار گذاشته‌شده‌است.

🔹 متاسفانه نهادهای دیگری که دست‌اندرکار هستند، هنوز اهمیت و ضرورت ایفای نقش وزارت امور خارجه را در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری درک نکرده‌اند و به همین دلیل از ظرفیت این دستگاه غافل شده‌اند.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15239
@SaMassoumi
🎙️حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان:

 ⭕️ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر

⭕️تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد

⭕️همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود

⭕️عادی سازی به مثابه بازدارندگی از اصول رویکرد کشورهای عربی منطقه در قبال ایران است

⭕️ایران و اسرائیل برای کوتاه مدت به جنگ در سایه بازمی گردند

✍️سارا معصومی
 
🔹حتی اگر این حمله و این نمایش گسترده پهپادی و موشکی ایران اتفاق نمی افتاد باز هم کشورهای عربی در فردای جنگ غزه به سمت توسعه همکاری های امنیتی هرچند به صورت ضمنی با اسرائیل می رفتند. اساسا از زمان آغاز جنگ در غزه نوع رویکرد و عملکردی که ایران و متحدان آن در محور مقاومت از خود نشان دادند ادراک تهدید را در میان کشورهای عربی تا حد قابل توجهی بالا برد
 
🔹هرچند که هدف اصلی این اقدام بازترسیم قواعد درگیری با اسرائیل ، احیای بازدارندگی و جلوگیری از اقدام های مشابه و البته هشدار به آمریکا اعلام شد، اما به نظر من در شکل و گسترده ای که حمله طراحی و اجرا شده پیامی به کشورهای همسایه هم مستتر بود. پیامی با این محتوا که وقتی بحث امنیت ایران مطرح باشد و بخصوص وقتی که موضوع اسرائیل به میان آید، احتمال هر اقدامی از سوی ایران وجود دارد.  
 
🔹این حمله باعث شد که برنامه موشکی و پهپادی ایران بیشتر از گذشته در مرکز توجه بین المللی قرار بگیرد. اکنون نیز نشانه هایی از آن را در قالب بحث درباره وضع تحریم های جدید غرب و اتحادیه اروپاعلیه برنامه پهپادی و موشکی ایران می بینیم. این کشورها به احتمال زیاد به طرق مختلف اعم از راه های دیپلماتیک و ابزارهای دیگر فشار برای محدود کردن این برنامه های ایران را بیشتر خواهند کرد.
 
🔹زمانی که گزارش ها درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین توسط روسیه افزایش یافت، به نوعی در کشورهای حوزه خلیج فارس یک حس رضایت ایجاد کرد، مبنی بر اینکه ما سالیان سال نسبت به برنامه های نظامی ایران هشدار دادیم اما کسی جدی نگرفت و الان همین برنامه به تهدیدی برای خود اروپا تبدیل شده است.
 
🔹با قاطعیت می توانم بگویم که طرف غربی در هر مسیری که در آینده برای بحث دیپلماتیک تعریف شود قطعا پیش از گذشته ضرورت پرداختن به برنامه های موشکی، پهپادی و منطقه ای ایران را هم لحاظ خواهد کرد.
 
🔹به این دلیل که ابتدا حضور پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین به تهدید وجودی برای اروپا تبدیل شد و الان هم موضوع تشدید تنش ها با اسرائیل به خصوص در شرایطی که اروپا به دنبال یافتن راهی برای حل و فصل دیپلماتیک قضیه غزه است، در تضاد آشکاری با منافع اروپا قرار دارد.
 
🔹یکی از مبانی اصلی رویکرد کشورهای عربی به بهبود روابط با ایران بر مبنای «عادی سازی به مثابه بازدارندگی» بوده است. برای کشورهای عربی این نگرانی قطعا پررنگ است و سعی خواهند کرد در قالب همان سیاست «عادی سازی به مثابه بازدارندگی» این دغدغه را با خود ایران مدیریت کنند، اما طبعا امیدوار هم هستند که این موضوع در قالب مذاکرات و رایزنی های گسترده تری میان ایران و غرب هم مدنظر قرار بگیرد.

🔹اصلی ترین هدف کشورهای منطقه از مشارکت در دفاع از اسرائیل، ممانعت از بروز جنگ بود. نکته ای که  چه ایران و اسرائیل  و چه کشورهای منطقه و بازیگران فرامنطقه ای شامل آمریکا و کشورهای اروپایی درباره آن توافق دارند، این است که تشدید درگیری بین ایران و اسرائیل قطعا به جنگ بزرگ منطقه ای منجر می شود که هیچکس از اثرات آن در امان نخواهد بود .به نظرم باید این اقدام کشورهای عربی را در قالب دفاع از خود ببینیم و نه دفاع از اسرائیل

🔹ما در بهترین حالت شاهد یک جنگ سایه میان دو طرف خواهیم بود که در آن دو طرف گهگاهی از رفتن به زیر آفتاب هم ابایی نخواهند داشت. در چنین شرایطی می توان انتظار داشت که تنش ها از سطح کنترل هم خارج شود.

🔹در مجموع بعد از این اقدام ها و حمله ایران و پاسخ اسرائیل در قالب حمله به اصفهان به نظر می رسد که این آستانه منازعه تغییر کرده و البته یکی از جنبه های اصلی این اقدام رفت و برگشتی این بود که دو طرف خطوط قرمز خود را ترسیم بکنند.

⬇️متن کامل گفت و گو را در جماران بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630093

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🎙️حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان:  ⭕️ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر ⭕️تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد ⭕️همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود ⭕️عادی سازی…»
⭕️هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان/ تشریفات پاکستان در مراسم استقبال در سطح رئیس جمهور نبود

✍️یادداشتی از: محمد حسین بنی اسدی

🔹تبادل سفر و گفتگو های مستمر و مستدام در سطوح عالی بین دو کشور همسایه امری پسندیده و ضروری است مشروط بر اینکه اینگونه سفرها به نتایج ملموس منجر  و  موازین معمول و تشریفاتی در شأن  دو کشور نیز  مراعات شود.  

🔹در این سفر مواردی احساس می شود که نشان از عدم اشتیاق  طرف پاکستانی می دهد از جمله در حوزه تشریفات و استقبال از رئیس جمهور کشورمان نوعی عقب گرد نسبت به گذشته احساس می شود .

🔹ابراهیم رئیسی در بدو ورود به اسلام آباد از سوی آقای ریاض حسین پیرزاده وزیر مسکن پاکستان مورد استقبال قرار گرفت .

🔹به یاد دارم در سفر آقای روحانی به اسلام آباد در سال ۹۵ که شخصا شاهد بودم در همین  فرودگاه‌ شخص نواز شریف نخست وزیر وقت در پایین پلکان هواپیما از آقای حسن روحانی استقبال کرد، به هنگام خروج نیز شخص رئیس جمهور آقای ممنون حسین در فرودگاه  مهمان را بدرقه کرد و طی اقامت کوتاه  آقای حسن روحانی دو مراسم ضیافت نخست وزیر و رئیس جمهور  پاکستان برگزار شد.

🔹هدف‌گذاری  ده میلیاردی مبادلات تجاری  بین دو کشور نیز  با توجه به تحریم‌های ایران و تاکید پاکستان بر رعایت این تحریم ها  اقدامی حساب شده تلقی نمی شود به ویژه اینکه  طی چند دهه  گذشته دو کشور حتی نتوانسته اند سطح مبادلات خود را به ۵ میلیارد برسانند، حال ناگهان سطح ۱۰ میلیارد دلار را هدف گذاری کرده اند.

🔹روابط با پاکستان برای ایران اهمیت حیاتی دارد  و ایجاب می کند به جای این  سفرهای تشریفاتی با دست آوردهای ناچیز به موارد و مطالب عمیق  و سرنوشت ساز  تامین کننده منافع ملی ایران  تمرکز شود وگرنه فرصتهای موجود از بین می رود  به طوری که ترمیم آنها  در آینده  پر هزینه و ناممکن خواهد بود./ جماران

⬇️متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630131

@SaMassoumi
⭕️فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی

🔹تلویزیون اسرائیل گزارش داد یک هواپیمای این رژیم در خاک عربستان فرود آمده و احتمالا چند مقام اسرائیلی به ریاض رفته باشند./ فارس

@SaMassoumi
⭕️مقام روس: به رسمیت‌شناسی دولت در افغانستان مستلزم مشارکت همه اقوام در قدرت است


🔹میخائیل گالوزین، معاون وزیر خارجه فدراتیف روسیه می‌گوید به رسمیت‌ شناختن دولتِ در افغانستان، وابسته به حضور همه قومیت‌ها، مذاهب و گروه‌های سیاسی در قدرت است.

🔹رسانه‌های روسی به نقل از گالوزین نگاشته‌اند که دولت فراگیر در افغانستان مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی در آن شامل باشند.

🔹معاون وزیر خارجه روسیه گفته: «مسئله به رسمیت شناختن رهبری افغانستان به تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت همه نیروهای سیاسی بسته‌گی دارد.»

🔹این اظهارات معاون وزیر خارجه روسیه در حالی صورت می‌گیرد که مسکو طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد؛ اما با این گروه روابط نزدیک دارد و سفارت افغانستان در روسیه را نیز به طالبان واگذار کرده است.

@SaMassoumi
⭕️۳۰۸ هزار بشکه در روز، میانگین صادرات نفت عراق به امریکا

🔹میدل ایست نیوز: اداره اطلاعات انرژی امریکا در گزارشی اعلام کرد که میانگین صادرات نفت عراق به امریکا طی هفته گذشته به 93 هزار بشکه در روز رسید.

🔹در گزارش اداره اطلاعات انرژی امریکا آمده است: امریکا طی هفته گذشته به طور میانگین 5 میلیون و 548 هزار بشکه در روز از 9 کشور نفت وارد کرده است.

🔹امریکا طی هفته گذشته روزانه به طور میانگین 308 هزار بشکه نفت خام از عراق وارد کرده و این رقم نشان دهنده کاهش واردات نفت امریکا از عراق نسبت به هفته پیش از آن است که 309 هزار بشکه در روز نفت خام وارد کرده بود.

🔹اداره اطلاعات انرژی امریکا اعلام کرد بیشترین میزان واردات نفت طی هفته گذشته به ترتیب از کانادا به طور میانگین 3. 458 میلیون بشکه در روز، برزیل 492 هزار بشکه در روز، عربستان 398 هزار بشکه در روز و مکزیک 351 بشکه در روز بوده است.

🔹امریکا همچنین به طور میانگین 215 هزار بشکه در روز از کلمبیا، 136 هزار بشکه در روز از نیجریه، 124 هزار بشکه در روز از اکوادور و صد هزار بشکه نفت خام از لیبی وارد کرده است.

🔹بنابر گزارش مذکور امریکا طی هفته گذشته هیچ مقدار نفت خام از روسیه وارد نکرده است.

@SaMassoumi
🎙️وزیر خارجه اردن: اگر خروج از توافق با اسرائیل به نفع فلسطینیان بود، در انجام آن تردید نمی‌کردیم

🔹میدل ایست نیوز: ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، گفت که اگر لغو توافق صلح با رژیم صهیونیستی کمکی به مسئله فلسطین می‌کرد، اردن در لغو این توافق تردید نمی‌کرد.

🔹«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در نشستی در امان گفت که امضای توافق صلح میان اردن و اسرائیل «در چارچوب جمعی عربی» و با هدف «تحقق صلح فراگیر و عادلانه» انجام شده است و افزود که امضای این توافق بعد از آن بود که فلسطینیان توافق اوسلو را امضا کردند.

🔹وی افزود که از آن تاریخ، اردن از این توافق برای خدمت به ملت فلسطین و تضمین منافع خود استفاده می‌کند و با اشاره به اظهارات درباره ضرورت لغو این توافق پرسید: «چه کسی از لغو توافق استفاده می‌کند و این اقدام به کار چه کسی می‌آید؟».

🔹وزیر خارجه اردن افزود که این توافق موجب شد که اردن زمین‌های اشغالی خود را پس بگیرد و مرزهایش مشخص شود و نقش ویژه در اداره اماکن مقدس اسلامی و مسیحی بر عهده بگیرد و اگر این نقش نبود اسرائیل سلطه خود را بر این اماکن تحکیم می‌کرد.

🔹الصفدی تأکید کرد: اگر به این نتیجه برسیم که لغو توافق صلح به ملت فلسطین خدمت می‌کند یا اردن را حفظ می‌کند یا به اردن در عمل به مسئولیتش کمک می‌کند، در این باره تردید نخواهیم کرد.

🔹اردن و رژیم صهیونیستی در اکتبر 1994 توافق برقراری روابط و افتتاح سفارت امضا کردند.

@SaMassoumi
🔴 فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند

🔹زمانی که ایران در 13 آوریل بیش از 300 موشک و پهپاد را به سمت اسرائیل شلیک کرد، اردن به دفع حمله کمک کرد. گزارش‌های اولیه رسانه‌ها حاکی از آن بود که چندین کشور عربی دیگر در دفاع از رژیم اسرائیل کمک کرده‌اند؛ تلاش‌هایی که آنها بعداً آن را رد کردند.

🔹گروهی از رهبران اسرائیل و همچنین برخی ناظران در واشنگتن، این اقدامات را نشانه‌ای از یک تغییر بزرگ تفسیر کردند. محور این تحلیل ها این بود که این کشورهای عربی، در صورت ادامه تشدید درگیری اسرائیل با ایران، طرفدار اسرائیل خواهند بود

🔹با این حال، این ارزیابی‌ها بیش از حد مشتاقانه و خوش بینانه هستند و نمی‌توانند پیچیدگی چالش‌های منطقه را درک کنند. مطمئناً، با توجه به ماهیت بی‌سابقه حملات نظامی در ماه آوریل، استراتژی آینده اسرائیل علیه ایران ممکن است ملاحظات منطقه‌ای را بیشتر در نظر بگیرد. اما واقعیت‌های منطقه که مانع همکاری اعراب و اسرائیل می‌شود، تغییر قابل توجهی نکرده است.

🔹هیچ چیز درباره واکنش اعراب به این دور از رویارویی ایران و اسرائیل نشان نمی دهد که این مواضع تغییر کرده است. گروهی از دولت‌ها که بسیاری از اسرائیلی‌ها  از آنها به عنوان «اتحاد سنی» یاد می‌کنند، در واقع همچنان به دنبال متعادل کردن روابط خود با ایران و اسرائیل، حفاظت از اقتصاد و امنیت خود و مهم تر از همه، جلوگیری از درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر هستند./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630168

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🔴 فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند 🔹زمانی که ایران در 13 آوریل بیش از 300 موشک و پهپاد را به سمت اسرائیل شلیک کرد، اردن به دفع حمله کمک کرد. گزارش‌های اولیه رسانه‌ها حاکی از آن بود که چندین…»
⬇️گزارش جماران از عمارت متروک احمدشاه مسعود در دوشنبه؛
⭕️«خانه فرمانده» در انتظار حیات دوباره +تصاویر

📍راه اندازی مرکز آموزش زبان نیاکان، یکی از برنامه هایی است که برخی از چهره های فرهنگی و هنری منطقه به منظور حفظ و استفاده بهینه از خانه قدیمی احمدشاه مسعود در دوشنبه پیشنهاد کرده اند.

✍️سارا معصومی

🔹به سختی می توان به آن نام عمارت یا حتی خانه ای سرپا را داد؛ شاید بتوان آن را ساختمانی فرتوت و قدیمی خواند که در برابر فرو افتادن مقاومت می کند. در قلب دوشنبه پایتخت تاجیکستان، در منطقه ای که هم محل مراجعه اهل فرهنگ و هنر است و هم مکان رفت و آمد و خرید مردم کوچه و بازار، ساختمانی با بنای قدیمی جا خوش کرده است؛ بنایی که شاید رهگذران هم ندانند روزی و روزگاری میزبان احمدشاه مسعود فقید، سیاستمدار و فرمانده نظامی و وزیر دفاع پیشین افغانستان بوده که مردم عادی او را با القابی چون «آمر صاحب» و «شیر پنجشیر» می شناسند، اما عنوان «قهرمان ملی» هم به او در دوره ریاست جمهوری حامد کرزی در افغانستان داده شد و روز ترور شدن او، ۱۸ شهریور، به‌عنوان یک روز ملی، به‌نام روز مسعود، نام‌گذاری شده‌است.

🔹در شرایطی که بازگشت افغانستان به روزهای حضور طالبان در قدرت و اراده بخش قابل توجهی از مردم افغانستان برای مقاومت، یاد و خاطره احمدشاه مسعود را دوباره زنده کرده و در این مسیر، فرزند او نیز در میان مخالفان طالبان محبوبیت قابل توجهی پیدا کرده، محل اقامت احمدشاه مسعود فقید در تاجیکستان در آستانه تخریب قرار گرفته است.

🔹موقعیت جغرافیایی خانه قدیمی احمدشاه مسعود به گونه ای است که به دلیل جای گرفتن در قلب شهر دوشنبه، تبدیل شدن آن به موزه می تواند توجه بسیاری را به خود جلب کند. اما همزمان ایرادی که دارد این است که این محدوده از شهر دوشنبه، در راستای سیاست های کلان شهرداری دوشنبه، مشمول قاعده بلندمرتبه سازی ساختمان ها شده است.

🔹گفته می شود که خانواده احمدشاه مسعود موافق تبدیل کردن این خانه به موزه هستند، اما در بنیاد مسعود برخی افراد نگاه متفاوتی به قضیه داشته و تصور می کنند که می توان این خانه را در اختیار شهرداری شهر دوشنبه قرار داده و مکان دیگری را در همان شهر دوشنبه به موزه احمدشاه مسعود تبدیل کنند. این نگاه طبیعتا از کنار اهمیت تاریخی این بنا و این واقعیت که احمدشاه مسعود در این خانه رفت و آمد داشته، ساده عبور کرده است.

🔹براساس ویدئوهایی که برخی رسانه ها از خانه احمدشاه مسعود منتشر کرده اند، به سختی می توان از مراقبت از این خانه در 23سال گذشته سخن گفت. بخش های زیادی از خانه به دلیل عدم مراقبت کافی و مرمت به هنگام ، تا حدودی تخریب شده است. بسیاری از وسایلی که مورد استفاده شخصی احمدشاه مسعود قرار گرفته بود، به دلیل مرور زمان شکل و ماهیت اولیه خود را از دست داده و یا از بین رفته اند.

🔹کتاب ها و مجله هایی که ظاهرا در زمان حیات «آمر صاحب» مورد توجه و استفاده او بوده، در یک مکان و محفظه سربسته و مخصوص اسنادی که جنبه تاریخی دارند، قرار نگرفته و به همین دلیل زرد و به کاغذهای باطله شبیه شده اند.

🔹تا همین چند سال پیش، خودرو آمر صاحب در محوطه بسته انتهای حیاط این خانه بوده، اما اکنون خبری از آن نیست و مشخص نیست که آیا فروخته شده و یا به مکان دیگری منتقل شده است.

🔹از ظاهر خانه اینطور برمی آید که برخی افغان هایی که پس از بازگشت طالبان مجبور به جلای وطن شده اند، در این خانه سکونت موقت دارند و لباس های شسته شده خود را بر روی بندهایی که از یک سوی حیاط تا سوی دیگر کشیده شده انداخته اند.

🔹کف خانه پوشیده از فرش ها و موکت های قدیمی است که مشخص نیست در چه بازه زمانی به این خانه آورده شده اند.

🔹از جام ورزشی برنزی که بر روی دکور قدیمی گوشه اتاق توجه را جلب می کند تا ماشین تایپ قدیمی و بریده ای از یک آینه بر روی دیوار، همه گواه فراموشی خانه ای است که شاید روزی شیر پنجشیر در آن با صدای بلند برای همرزمانش خوانده است:

شب است و چشم ما همی چو چشم انتظارها / ستاره میکند به شب، یگان یگان شمارها/ ز اشک شسته دامنم، ز آه پر ز سوز و درد/ نشسته بسترم چنین، به دامن شرارها/ خذف گهر شود اگر، به آب همتم رسد/ چو باغ پر درخت که در حلول نو بهارها

🔹دولت تاجیکستان که میزبانی از برخی چهره های جریان مقاومت را بر عهده دارد، می تواند با تبدیل کردن خانه احمدشاه مسعود به موزه فرمانده مسعود و مرکزی برای تدریس و توسعه زبان فارسی، آرزوی شیر دره پنجشیر برای حفظ این ادبیات را برآورده سازد.

⬇️متن کامل گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630235

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «⬇️گزارش جماران از عمارت متروک احمدشاه مسعود در دوشنبه؛ ⭕️«خانه فرمانده» در انتظار حیات دوباره +تصاویر 📍راه اندازی مرکز آموزش زبان نیاکان، یکی از برنامه هایی است که برخی از چهره های فرهنگی و هنری منطقه به منظور حفظ و استفاده بهینه از خانه قدیمی احمدشاه…»
📝فارن پالیسی:
⭕️چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟

🔹چین دارای روابط گسترده ای با ایران است و تماس بلافاصله وزیر امور خارجه چین با تهران بعد از حمله و تمجید از اقدام متقابل ایران نشان می دهد که پکن علاقه ای برای دست شستن از این روابط ندارد. روابط با تهران یکی از ستون های اصلی اهداف پکن در خاورمیانه است. این اهداف شامل حفظ جریان نفت، ادعای پایبندی به اصول اخلاقی در مقایسه با آمریکا، ایجاد روابط با رهبران اقتدارگرا و امتناع از گرفتاری های پرهزینه است.

🔹به گفته یون سون، تحلیلگر مسائل منطقه این استراتژی وضعیت متناقضی را ایجاد می کند. چین احتمالا ترجیح دهد که ایالات متحده همچنان یک تضمین کننده امنیت خاورمیانه باقی بماند، هرچند که مکررا و به صورت علنی از این نقش انتقاد می کند. ائتلافی که برای دفع حملات ایران تشکیل شد نشان داد که ساختارهای ایجاد شده توسط ایالات متحده تا چه اندازه قدرتمند هستند و اردن و عربستان در دفع حملات موشکی و پهپادی ایران هر کدام در حال ایفای نقش خویش بودند.

🔹این جنگ تا حدودی موجب تضعیف اعتباری شده که چین در سال گذشته از طریق دیپلماسی موفق خود و کمک به شکل گیری یک توافق مصالحه بین ایران و عربستان اندوخته و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین آن را موجب ایجاد "موجی از مصالحه" خوانده بود. در ابتدا به نظر می رسید که جنگ اسرائیل و حماس در حال کمک به نزدیک تر کردن دولت های رقیب به یکدیگر است، اما حملات اخیر ایران نشان داد که شکاف بین این کشورها تا چه حد عمیق است.

🔹هرچند چین به دنبال حفظ روابط خود تقریبا با تمام طرف ها در خاورمیانه است، اما وضعیت موجود آسیب هایی جدی بر روابط چین با تل آویو وارد ساخته است. دیپلمات های چینی پشت درهای بسته تلاش می کنند همتایان اسرائیلی شان را قانع کنند که اظهارات علنی دولت چین نشان دهنده منویات قلبی پکن درباره لزوم مجازات دولت اسرائیل بابت اقداماتی که انجام داده است نیست و پکن همچنان خواهان حفظ روابط دوجانبه است./انتخاب

https://www.entekhab.ir/003Ghn
2024/04/29 14:15:49
Back to Top
HTML Embed Code: