Telegram Web Link
Forwarded from انتخابات آمریکا... ادامه راه (ALIREZA SARFARAZI)
توافق!

دانلد #ترامپ به طور رسمی و علنی اعلام کرده است که ایران "به نحوی" در مذاکرات با او به توافق رسیده است.

اظهارات #ترامپ در این زمینه به طور جدّی در رسانه‌های اسرائیلی منتشر شده است.

لپید به عنوان مهمترین رهبر اپوزیسیون کنیست... امروز با نتانیاهو دیدار خواهد کرد تا بریفینگ رسمی رهبر اپوزیسیون را دریافت کند.

واکنش او پس از شنیدن حرفهای نتانیاهو، جالب توجّه خواهد بود.

@usgelections
👍2
🔺راز دو لحن ترامپ درباره ایران!

موضوع ایران به بخش ثابتی در سخنان ترامپ در سفر به منطقه تبدیل شده است؛ اما به اشکال متفاوت و تقریبا با دو لحن مختلف.

در عربستان لحن ترامپ آمیزه‌ای از طعنه، سرزنش و تحقیر بود. با جزئیات به بحران‌ها و معضلات داخلی برای ایرانی‌ها همچون برق و آب و....اشاره و وضعیت را با عربستان مقایسه کرد. البته در کنار این مسائل گریزی هم به تمایل خود برای توافق با ایران زد، ولی طعنه و تمسخر خميرمايه كلامش بود.

با این حال، ترامپ در سفرش به قطر از یک سو به شکل قابل تاملی بیشتر از سفرش به ریاض بر روی مساله ایران تمرکز کرد و از دیگر سو نیز لحن او با وجود برخی تهدیدهای ضمنی، متفاوت و بسیار نرم و چاشنی گفتگو و توافق به وضوح بر آن چیره بود.

رویکرد ترامپ در قبال ایران فعلا مذاکره برای توافق است، اما این که این روند به کجا ختم خواهد شد، شاید خود ترامپ هم پاسخ دقیق و روشنی برای آن نداشته باشد. اما چنان که قبلا نیز نگارنده بیان داشته است، احتمال منتهی شدن این روند در نهایت پس از فراز و فرودهای فراوان به توافق بیشتر از عدم توافق است.

اما سرّ دو لحن تقریبا متفاوت ترامپ در ریاض و دوحه چیست؟ به نظر می‌رسد که به شکل و ماهیت گفتگوهای دو میزبان با او بر می‌گردد. این که برای نخستین بار در ریاض با آن ادبیات طعنه و تحقیر به مسائلی جزئی و در عین حال مهم درباره ایران پرداخت، احتمالا بروندادی از مسائل مطرح شده در دیدار با بن سلمان و مقایسه‌‌های صورت گرفته باشد.

به قول دوستی اظهارنظرهای متناقض ترامپ درباره یک مساله بیشتر به این بر می‌‎گردد که با چه کسی قبل از بیان این سخنان دیدار و یا گفتگو کرده و به عبارتی مخ او را زده است.

حالا اگر هم سخنان ترامپ در ریاض تحت تاثیر مسائل مطرح شده در دیدارها در عربستان نبوده باشد، اما اظهارات او در دوحه به احتمال زیاد خروجی گفتگویش با شیخ تمیم بوده است؛ خود ترامپ هم بر این مساله صحه می‌گذارد و به تکاپوی او برای توافق میان ایران و آمریکا و جلوگیری از وقوع درگیری نظامی در منطقه اشاره می‌کند.

روشن است که موضوع غزه و ایران دو دستور کار مهم قطری‌ها در دیدار با ترامپ بوده است. در مورد غزه که نتانیاهو طرف مستقیم آن است، «تا این لحظه» در نتیجه سرسختی و لجاجت او گشایشی در کار نیست و ترامپ هم به دلایلی از جمله پیشبرد سیاست خود در دیگر پرونده‌های منطقه تمایلی به فشار جدی بر نتانیاهو و اسرائیل ندارد. تا ببینیم در این پرونده گفتگوهای کنونی دوحه به کجا ختم می‌شود.

اما درباره ایران از سخنان دیروز و امروز ترامپ پیداست که امیر قطر به شکل ویژه و جدی این موضوع را با او مطرح و در خصوص آن گفتگو کرده است؛ تا آنجا که رئیس جمهور آمریکا از تهران خواست که قدردان امیر قطر باشد که به گفته او برخلاف دیگران با حمله نظامی به ایران مخالف است.

ترامپ در عین حال بیان داشت که می‌خواهد مذاکرات با ایران موفقیت آمیز باشد و از نزدیک بودن توافق گفت. البته در این باره چندان نمی‌‎شود، به این سخنان اتکا کرد. یک ماه پیش هم که مذاکرات شروع شده بود، تقریبا با همین مضمون از نزدیک شدن به توافق سخن گفت، اما اتفاق خاصی تاکنون نیفتاده و مواضع آمریکا هم اخیرا سخت‌تر شده است.

در این میان، اما روابط نزدیک شیخ تمیم و ترامپ و سیاست دوحه در قبال تهران چه بسا قطر را در جایگاه گزینه‌ای مناسب‌تر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا در مذاکرات قرار دهد. از دو فاکتور بالا عمان بیشتر حائز دومی است؛ یعنی روابط حسنه و سیاست خوب در قبال تهران، اما درباره نوع روابط آن با آمریکا می‌توان گفت که بیشتر با سیستم سنتی و شناخته شده این کشور است تا ترامپ و دولتش که تقریبا تافته‌ای جدا بافته هستند و سلطان هیثم هم بر خلاف ولیعهد عربستان و امیر قطر روابط نزدیکی با ترامپ و تیم کاری نزدیک به او ندارد.

این مساله را می‌توان در شرکت نکردن سلطان هیثم در نشست دیروز چهارشنبه سران شورای همکاری خلیج فارس با رئیس جمهور آمریکا دید. ناگفته هم نماند که سلطان عمان خیلی کم در چنین نشست‌هایی شرکت می‌کند، ولی اگر روابط نزدیکی با ترامپ داشت، احتمالا مسقط هم ایستگاهی در سفر منطقه‌ای او می‌شد و یا خود هیثم بن طارق در نشست ریاض شرکت می‌کرد.

با این حال به نظر می‌رسد که ایران در مقایسه با دیگر بازیگران عرب در خلیج فارس بیشترین اعتماد را به عمان دارد و حالا هم که مسقط را به عنوان میانجی انتخاب کرده، تغییر آن بسیار بعید است؛ ولی احتمالا در آینده دوحه نیز در کنار مسقط نقش تسهیل‌گر و پررنگی در مذاکرات ایفا کند.
#صابر_گل_عنبری
@Salehnikbakht
👍101
Forwarded from هم‌میهن
ترامپ مصاحبه شمخانى را بازنشر كرد

🔹دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، مصاحبه علی شمخانی با شبکه ان‌بی‌سی درباره آمادگی ايران برای «صرف نظر از اورانیوم با غنای بالا» را در شبکه اجتماعی خود، تروت سوشال، بازنشر کرد.

🔹ترامپ در این‌باره اظهارنظری نکرده و تنها لینک این مصاحبه را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشته است.

🔹شمخانی، مشاور سياسى رهبر انقلاب، در این مصاحبه گفته است تهران آماده است «مشروط به تحقق برخی شرایط» و در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی، با آمريكا وارد توافق هسته‌ای شود.

🔹او تاکید کرده که در صورت چنین توافقی، جمهوری اسلامی حاضر است از غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالا صرف‌نظر کند./ رصد

@hammihanonline
👍3
Forwarded from صالح نیک‌بخت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیا تا جهان را به بد نسپُریم
به کوشش همه دست نیکی بریم

نباشد همی نیک و بد، پایدار...
همان بِه که نیکی بود یادگار

۲۵ اردیبهشت روز فردوسی است. حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر و حماسه‌سرای ایرانی و سراینده شاهنامه است.
او را یکی از بزرگ‌ترین شاعر‌ان پارسی‌گو می‌دانند.

@salehnikbakht
4
Forwarded from راهبرد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ویدئو: استیو ویتکاف: اگر ترامپ ایران و کشورهای عربی را گردهم آورد، خاورمیانه می‌تواند از نظر اقتصادی از اتحادیه اروپا پیشی بگیرد. کشورهای خلیج به شدت کم‌ارزش هستند. اروپا ناکارآمد است. یک خلیج متحد می‌تواند از اروپا پیشی بگیرد.

@javadrooh
👍5
🔷آئینه گر نقش نو بنمود راست ...

👈 یدالله اسلامی دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

شوربختانه سخنان #ترامپ درباره نابسامانی‌ها و بحران و کمبود برق و انرژی و از بین رفتن منابع آبی ‌و درهم‌شکستگی دشت‌های حاصلخیز درست و با واقعیت همخوانی دارد.

بسیاری از کنشگران دراین‌باره بارها و بارها نوشته‌اند و هشدار داده‌اند. آقای پزشکیان هم که هر چه از زبانش بیافتد، ناترازی نمی‌افتد، همین را می‌گوید.

انگیزه ترامپ از این هم‌سنجی بین ایران و کشورهای عربی خلیج‌فارس هرچه باشد، چیزی از واقعیت کم نمی‌کند. آقایان هم بهتر است به‌جای واکنش‌های هیجانی و شتابزده خود را به خواب نزنند.

سال‌ها گفتند که تحریم‌ها ما را قوی‌تر می‌کند. سال‌ها گفتند تحریم نعمت است. کاسبان تحریم هنر دور زدن تحریم‌ها را به عهده گرفتند و چشم و چراغ حاکمان شدند.

سالهاست که رهبران کشور از مدیریت ناکارآمد ویرانگرتر از تحریم گفته‌اند و همه می‌دانند ناکارآمدی زیان‌های بسیار به کشور وارد کرده است.

بد نیست به چند پرسش ساده پاسخ گفته شود:

▪️اختلاس‌های ویرانگر هم کار آمریکا بود؟
▪️چای دبش را هم آمریکا درست کرد؟
▪️قرارداد کرسنت را هم آمریکا درهم شکست؟
▪️مدیریت منابع آبی کشور هم بر دوش آمریکا بود؟
▪️در روزهای پایانی دولت روحانی چه کسانی مانع امضای برگشت به برجام شدند؟ قانون اقدام راهبردی چرا و با چه هدفی به تصویب رسید؟

اگر بخواهیم درست بررسی کنیم؛ آقای ترامپ در دیپلماسی همگانی گام مهمی برداشت. مشاورانش به او فهماندند که با نام خلیج‌پارس بازی نکند که درهم خواهد شکست و به او هم گفتند که در هم‌سنجی بین ایران و کشورهای جنوبی خلیج‌پارس به موضوعاتی بپردازد که مردم بارها و بارها به آن اشاره کرده‌اند و ‌از آن نالیده‌اند.

کاش کارگزاران نظام در واکنش‌های سیاسی خود، نیم‌نگاهی به این‌گونه واقعیت‌ها داشته باشند. نپذیرفتن خطا  بزرگ‌ترین خطاست. خود شکن! آئینه شکستن خطاست...
@salehnikbakht
👍72👎2👏1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بهر یک جرعه می منت ساقی نکشیم
اشک ما باده ما دیده ما شیشه ما

*هنر و صدا در یک قاب*

پگاه حاجی محمدی خواننده و مجسمه ساز

@salehnikbakht
7👍2
🔴توجیه نهج‌البلاغه‌ای

🔺۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

🔘امیدوار بودن در ایران خیلی سخت است ولی از سوی دیگر محکوم به امیدیم و باید این وضع را تحمل کنیم شاید محکوم به رفتار افسانه سیزیف هستیم که سنگی را بالای کوه ببریم ولی تا رسیدن به قله دوباره به پایین سقوط می‌کند. شخصا اگر امید نداشته باشم می‌میرم، حتی اگر به لحاظ جسمی هم نفس بکشم؛ ارزشی ندارد. هر وقت می‌آییم قدری شاد و امیدوار شویم خبر ناامیدکننده بعدی را باید هضم یا تحمل کنیم.

🔘۱۲۰،۰۰۰ مراسم برای آقای رییسی می‌خواهند بگیرند کسانی که قادر نیستند ۱۲۰ خط مثبت و مستدل در وصف دوره مدیریت او بنویسند. ولی این هم برای من مهم نیست ۱۲۰،۰۰۰،۰۰۰ مراسم هم بگیرند اگر از جیب مبارک و شخصی خودشان باشد به من ربطی ندارد ولی بعید می‌دانم حاضر شوند ۱۲ مراسم از جیب خود بگیرند.

🔘حالا این جماعت را کاری ندارم جماعتی که شعار عدالت هم می‌دهند. ولی آقای پزشکیان حتما توجیهی عقلی و شرعی و قانونی و اخلاقی برای این اتلاف منابع از جیب ملت دارند ان را اعلان نمایند. وفاق خوبه نه از جیب فقرا. اقای پزشکیان آیا شما خودتان حاضرید هزار تومان برای برگزاری چنین مراسمی کمک کنید؟

🔘ایشان راه افتاده و دستان خود را برای مدرسه سازی مناطق محروم بسوی دیگران و مردم باز کرده که اقدام پسندیده‌ای است، ولی بفرمایند این بودجه کلان که صرف چنین مراسمی می‌شود سودش به جیب چه کسانی می‌رود؟ کدام کودک فقیر از ان بهره‌مند می‌شود؟ به نظرم خشکه به آنان بدهند بهتره که ملت را خشمگین و پر از نفرت کنند.

🔘همه اینها یک طرف این برنامه‌ها به زیان آن مرحوم هم هست. البته این به ما ربطی ندارد هنگامی که متولیان امر چنین دغدغه‌ای ندارند به ما چه ربطی دارد؟

🔘حداقل انتظار می‌رفت که پس از تبلیغات ویرانگر ترامپ، تاییدیه آن را با این کارها صادر نکنید. من فقط، مانده‌ام این برنامه از کدام ذهن‌های خلاق و ضد حکومتی بیرون می‌آید. جالبه بعدش هم مثل عجوزه‌ها می‌گویند بیگانگان علیه ما تبلیغ می‌کنند.

🔘به دلایلی نمی‌خواستم در این مورد چیزی بنویسم ولی هر چه فکر کردم دیدم پا گذاشتن روی وجدان حرفه‌ای خیلی بدتر از مردن و سخت‌تر از ناامید شدن است.
👍5😭2
🔴«نتیجه مدیریت فشل پیرانی با افکار پوسیده

گفته اند: فارغ از گوینده! ببین چه میگوید؟ «انظر الی ما قال و لاتنظر الی من قال»
لذا زمانیکه «حقیقت تلخی» عین واقعیت است یا باید پذیرفت
، یا اگر ظرفیت اقرار و عذرخواهی نداریم سکوت کنیم، چرا که ردّ مواردی که با گوشت و پوست مردم درک و لمس شده نهایت وقاحت و بیخردی است

ترامپ خطاب به میزبانان عرب اش گفت:
«در حالی که کشورهای عربی بیابان‌ها را به زمین‌های حاصلخیز تبدیل می‌کنند، رهبران ایران زمین‌های سبز را به بیابان‌های خشک تبدیل کرده‌اند، چون فاسد هستند»
وی در ادامه گفت: «در حالی که بلندترین آسمان‌خراش‌های جهان در جده و دبی ساخته می‌شوند، ساختمان‌های تاریخی در تهران (ایران) در حال فروپاشی و تبدیل‌شدن به آوار هستند»
او با اشاره به وضعیت نابسامان زیرساختی و زیست‌محیطی ایران گفت: «دهه‌ها بی‌توجهی و سوءمدیریت، ایران را در تاریکی فرو برده و قطعی‌های مکرر برق هر روز چندین ساعت ادامه دارد»

ترامپ با اشاره به بحران آب گفت: «مافیای آب باعث خشک‌شدن رودها و بحران کم‌آبی برای مردم شده» و ادامه داد:
«در حالی که کشورهای عربی بر تبدیل‌شدن به ستون‌های ثبات منطقه‌ای و تجارت جهانی تمرکز کرده‌اند، رهبران ایران تمرکزشان بر دزدیدن ثروت مردمشان برای تأمین مالی تروریسم و خونریزی در خارج از کشور است»

ترامپ همچنین گفت: «تراژیک‌ترین بخش ماجرا این است که آن‌ها کل منطقه را با خود به پایین کشیده‌اند» و تاکید کرد: در جریان تلاش ایران برای حفظ رژیم در حال فروپاشی سوریه، «جان بسیاری از مردم از دست رفت
»

🔹نه احدی میتواند وضع رقت بار زیرساخت ها و فرسودگی صنایع و عقب ماندگی های متنوع مان در موضوعات مختلف را انکار کند
نه احدی میتواند فروپاشی اقتصادی و کاهش شرم آور ارزش پولی ملی در چند دهه حاکمیت فقهاء را نادیده بگیرد
نه احدی میتواند ورشکستگی های مدیریت آبی، برق، گاز، (انرژی) وضعیت تأمین مسکن، اشتغال پایدار، شرایط غم انگیز حمل و نقل هوایی، ریلی، و جاده ای، فرسودگی مدارس و بیمارستانها و تجهیزات حوزه سلامت، وضعیت غمبار محیط زیست «تالاب ها، رودها، دریاچه ها، جنگل ها، مراتع و آب های زیر زمینی و آلودگی هوا» و... را انکار کند
نه...
بله! سخن از اینگونه امور، سخن از موارد عینی و حقایق میدانی ملموسی است که دروغ بودن هر حرف معارضی، بلافاصله ثابت میشود و ثمری جز آبروریزی ندارد و قرآن هم به تصریح میگوید برخی چنان زیبا سخن میگویند و خدا را بر گفته های شگفت انگیزشان گواه می‌گیرند که شنونده را به اعجاب وا میدارد در حالیکه  اینها در عمل و حقیقتِ زندگی، کینه‌توزترین دشمنان خدا و دین هستند و اگر فرصت پیدا کرده و سوار بر کار شوند با نابودی اقتصاد و عمر نسلها، زندگی مردم را جهنم میکنند (آیات ۲۰۴ و ۲۰۵بقره)

🔸ایکاش مسئولین تراز اول ما، رسماً با بالاترین حقوق ماهانه، در بهترین کاخ ها زندگی میکردند و از بهترین غذا و امکانات بهره می‌گرفتند ولی با سیاست گذاری های غلط و سوء مدیریت شان تمام منابع و امید و هستی  را نابود نمیکردند
دیگران ثروت شان را خرج رفاه مردم و توسعه همه جانبه کشورشان میکنند و ما خرج تونل های چند لایه غزه و حفظ اسد
و تأمین حقوق حزب‌الله و حماس و زینبیون و فاطمیون و تقابل های خسارتبار غیرقابل مذاکره‌ای میکنیم که ضمن به ارمغان آوردن انواع تحریم ها، حتی پول برای نوسازی مدارس و بیمارستانها نداشته باشیم و چاله و چوله های جاده های مان نابود کننده لاستیک و زیرو بند ماشین‌هایی باشد که در یک سیکل معیوبِ انحصاری، اعصاب و روان سالمی برای مردم مان نگذاشته است

🔸بله! آنها مشغول ساختن رؤیاهایشان در خیره کردن چشم جهانیان در به مانیتور بردن پیشرفت های همه جانبه‌ای هستند که موجب غرورشان است و ما هم‌چنان مشغول إعمال سخت ترین فیلترینگ ها و تحمیل بدعت حجاب اجباری و امنیتی کردن فضای جامعه و پر کردن زندان‌ها از زندانیان سیاسی عقیدتی و امثالهم بنام اسلام و روحانیت و مقدسات دینیِ به بازیچه گرفته شده ای هستیم که فرهنگ و اعتقادات و انسانیت مان را نیز بر باد داده است
بله، ما همچنان مشغول إعمال استاندارهای دوگانه ای هستیم که مراسم گرفتن، برای همدردی با مردم بندرعباس و سخن گفتن از فاجعه اسکله شهید رجایی تابو است و همزمان آماده میشویم تا ۱۲۰ هزار مراسم برای سالگرد رئیسی بگیریم!!
بله، آنها مشغول سرمایه گذاری های هزاران میلیارد دلاری هستند و ما گیر دعوای ۷ میلیارد دلاری که در کره داشتیم! و...
علی ایحال «دشمن بشادی و تحقیر» یعنی همین عملکرد نادرستی که گفتنِ برخی حقایقش توسط فردی چون ترامپ نیز حرف دل مردم بحساب آید.

اکبر دانش سرارودی

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
👍141
Forwarded from صالح نیک‌بخت
آن‌ها که کهن شدند و این‌ها که نواند
هریک به مرادِ خویش یک تک بدوند

این کهنه جهان ،به کس نمانَد باقی
رفتند و رویم و دیگر آیند و روند

۲۸ اردیبهشت ، روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری ، فیلسوف، رباعی‌سرا ، منجّم و ریاضیدانِ نابغۀ ایرانی فرخنده باد.

@salehnikbakht
7👍2
Forwarded from هم‌میهن
حرف های بابک زنجانی برایتان شرم آور نیست؟/ این است قدرت‌نمائی اقتصادی یک مفسد بزرگ

روزنامه جمهوری اسلامی توئیت بابک زنجانی، از مفسدان اقتصادی بزرگ را بازنشر داده و نوشته است:

🔹#زنجانی در توئیتی نوشته است؛ ایجاد کنسرسیوم‌های پفکی و لب و دهنی که با پول دولت در بانک‌ها میخان سهام دولت را بخرن بیشتر یک شوی تبلیغاتی است. برای رقابت در خرید سهام سایپا باید بیش از دو میلیارد دلار پول نقد رو کرد، چون تصور خرید سهام یک میلیاردی در رقابت کارساز نمیشه بنابراین وقتشان را با ایجاد کنسرسوم سازی نگیرند.

🔹این روزنامه می نویسد، این قدرت‌نمایی اقتصادی از یک مفسد بزرگ، آیا برای مسئولین شرم‌آور نیست؟!

@hammihanonline
👍5
Forwarded from گاهنامه مدیر (مهدی صانعی)
چالش سلیمان

*نشر:* گاهنامه مدیر
■اصطلاح چالش سلیمان که با نام پارادوکس سلیمان (Solomon’s Paradox) هم شناخته می‌شود، پدیده‌ای است که طبق آن افراد در مواجهه با مشکلات خود نمی‌توانند عاقلانه عمل کرده و تصمیم‌های درستی بگیرند اما وقتی به افرادی که همان مشکلات را دارند می‌رسند، مشاوره‌های خوبی ارائه می‌دهند.
https://www.tg-me.com/gahname_modir
□پارادوکس سلیمان، در واقع از نام حضرت سلیمان برداشته شده است که در اوج دانش و خرد و راهنمایی کردن دیگران، نتوانست زندگی خود را آنگونه که باید مدیریت کند.

●ایگور گراسمن، محققی از دانشگاه واترلو در انتاریوی کانادا، درباره چالش سلیمان تحقیقی انجام داد. در این تحقیق او آزمایشی طراحی کرد که در آن دو گروه از افراد باید به پرسشنامه‌ای درباره خیانت پاسخ می‌دادند. گروه اول باید تصور می‌کردند که همسرشان به آنها خیانت کرده اما گروه دوم باید فرض می‌کردند، بهترین دوست‌شان در رابطه‌اش با خیانت روبه‌رو شده است. سپس باید می‌گفتند در اینگونه مواقع چه اقدامی صورت خواهند داد.

○در مرحله دوم این آزمایش جای افراد گروه اول با گروه دوم عوض شد و اقدامات دوباره آنها در وضعیت جدید ارزیابی شد. چالش سلیمان در این تحقیق رخ داد. در واقع افراد وقتی به مشکل خیانت از زاویه دید سوم شخص نگاه می‌کردند، تصمیم‌های عاقلانه‌تری می‌گرفتند و در برابر مشکل، حکمت بیشتری از خود نشان می‌دادند.

■محققان در بررسی‌ این پدیده به این نتیجه رسیدند، وقتی افراد مشکلات دیگران را می‌بینند و دید سوم شخص دارند، از احساسات و عواطف شخصی خود فاصله می‌گیرند که به آن «دوری از خود» گفته می‌شود. در این حالت، دید وسیع‌تری درخصوص مشکل پیدا می‌کنند و با احساسات و افکار خود محدود نمی‌شوند و در کل بی‌طرفانه عمل می‌کنند. آنها مشکل را واضح‌تر دیده و آن را بهتر ارزیابی می‌کنند و درنهایت به راه‌حل‌های منطقی‌تری دست می‌یابند.

□اما وقتی مشکلات خود فرد مطرح می‌شود، این توانایی کمتر می‌شود و به‌دلیل احساسات منفی فرد، او نمی‌تواند ذهن خود را باز و منعطف نگهدارد و متعصبانه برخورد می‌کند.

●این آزمایش با افراد مسن‌تر هم تکرار و مشخص شد تمام گروه‌های سنی تحت تاثیر چالش سلیمان قرار می‌گیرند.

○با کسب مهارت‌هایی چون درک دیدگاه‌های دیگران، افزایش خودآگاهی و توانایی نگاه به مسائل از بیرون و سوم شخص می‌توان در تصمیم‌گیری‌های زندگی عاقلانه و منطقی‌تر عمل کرد و گرفتار چالش سلیمان نشد.
*منبع:*
https://www.6seconds.org/2018/07/18/solomons-paradox-reserve-wisdom-others-unleash-wisdom-within/
----------
 گاهنامه مدیر = گاهواره دانایی
----------
👩‍💻تلگرام گاهنامه مدیر
https://www.tg-me.com/gahname_modir
🧑‍💻تلگرام راهنامه مدیر
https://www.tg-me.com/rahname_modir
👩‍💻سایت
http://gahnamemodir.ir/
🧑‍💻اینستاگرام
www.instagram.com/gahname_modir
_
🟨🟩🟦🟪🟫🟥🟧
👍52
Forwarded from بامداد خاور
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حکومت ایران مذاکرات هسته‌ای را به سرمایه گذاری مستقیم شرکت‌های نفتی آمریکا در ایران گره بزند/ با این کار آمریکا مجبور می‌شود برخی از تحریم‌ها را بردارد


محمود سریع القلم، استاد علوم سیاسی دانشگاه بهشتی:

🔹هر کشور و جریانی هرچه دلش بخواهد علیه ایران می‌گوید، چرا؟ چون ما به اقتصاد جهان قفل نیستیم.
@Bamdad_Khavar
👍5
امروز، روز بزرگداشت حکیمی خجسته‌سخن و فیلسوفی روشن‌بین و حقیقت‌گوست؛ عمر خیام نیشابوری، که عقل را به خم شراب برد و دل را به دایرهٔ شک و یقین کشاند.
چه شیرین است لحظه‌ای از مطالعه، آنگاه که صدایی از پس پردهٔ قرون برمی‌خیزد و در ذهن طنین می‌افکند؛ صدایی نه از جنس باد و برق، که از جنس جان و جوهر. گویی در فضایی اثیری، نه تویی و نه کتابی، بلکه تویی و صاحب کتاب، که دیده در چشم تو دوخته، و دستی بر شانه‌ات نهاده، و سخن بر زبان رانده؛ سخنی که نه می‌خوانی، که می‌چشی؛ نه می‌شنوی، که می‌فهمی؛ نه می‌گذرانی، که با دل می‌شنوی و با جان گره می‌زنی.

عجبا از کلماتی که نه سبک‌اند و نه سست، نه گم‌گشته‌اند و نه گنگ؛ بل از آن دست کلمات‌اند که به گفتهٔ شیخ ابوحیان توحیدی، هرگز به صاحب خویش نمی‌گویند «از من بگذر»، بل فریاد می‌زنند: «مرا دمی دریاب، که جانت را خبری‌ام.» و چنان‌اند که حافظ گفت: «چو باد بهاری، گره‌گشای‌اند»، بی‌آنکه با دستی گره بگشایند؛ خود را بر جانت می‌بافند، و قفل از دل می‌گشایند.

چشم که می‌بندی، و باز می‌گشایی، باز هم همان‌جایی، و باز هم همان صدایی. صدایی که نه از بیرون، که از درون می‌خروشد؛ از ژرفنای جان، از خلوت‌خانهٔ وجدان. و آنگاه درمی‌یابی که این صدا، نه صدای خیام است، که صدای خودِ توست، آنگاه که خیام‌وار شده‌ای و درمی‌یابی که این درد، که جانت را می‌خراشد، نه نوپدید است و نه کهنه؛ درد دیرین انسان است که هر روز نو می‌شود؛ دردی که از آغاز تاریخ، بر جان مردمان نشسته، و قلم‌ها و دل‌ها را به خروش و جوشش واداشته. این همدردیِ تاریخی، این همنواییِ قرون، تو را آرام می‌دارد و امید می‌بخشد؛ چه آنکه درمی‌یابی: رنج، نه ننگ است، که نشان است؛ نشان بزرگی، نشان برگزیدگی.

و خیام، این حکیمِ دلیر و شاعرِ شکاک، نه تنها در دل رندان نشسته، که قلمش در نوشته‌های فیلسوفان و زبانش در گلوی متکلمان نیز طنین انداخته است. همهٔ آنان که جسارت گفتن نداشتند، در خلوت کلمات‌شان راهی گشودند و فرصتی یافتند، تا سخنی بر زبان رانند که خیام بی‌پرده و بی‌پروای زمانه، آن را در رباعی ریخت و به یادگار نهاد.

او گفت، و دیگران تکرار کردند؛ او شک کرد، و دیگران مؤمن شدند تا شاید در پناه ایمان، جرأتِ شکِ او را بیازمایند.

🔸فضیل بن عیاض، آن ابر اشکبار گوید:" برپیغامبران رشگ نمی برم، ایشان هم گوری و رستاخیزی و صراطی در پیش دارند. بر فرشتگان نیز رشگ نمی برم زیرا آنان عشق و دردهای آن را ندارند. رشگ من برکسی است که از مادر نخواهد زاد!".

✔️"احیاءعلوم دین، أبوحامد محمد بن محمد الغزالي الطوسي"
4/161 احوال الصحابه
در تذکره اولیاء هم به این شکل آمده:

در آخر کار می‌گفت: از پیغمبرانم رشک نیست که ایشان[را/که شان] هم لحد هم صراط هم قیامت در پیش است و جمله، با کوتاه‌دستی، نَفْسی نَفْسی خواهند گفت. و از فرشتگان رشک نیست که خوف ایشان زیادت از خوف بنی آدم است، و ایشان را درد بنی آدم نیست، و هرکه را این درد نبود من آن نخواهم. لکن از آن کس رشک است که هرگز از مادر نزاد و نخواهد زاد.

تذکرةالاولیاء، ج 1/ 84 [در ترجمه فضیل عیاض]
🔸یاد این شعر افتادم که همان درد است به روایتی دیگر:

افلاک که جز غم نفزایند دگر
ننهند بجا تا نربایند دگر
ناآمدگان اگر بدانند که ما
از دهر چه میکشیم، نایند دگر!

✔️عمر خیام


«جمشید در اول پادشاهی سخت عادل و خدای‌ترس بود و جهانیان او را دوست‌دار بودند و بدو خرم و ایزد تعالی او را فری و عقلی داده بود که چندین چیزها بنهاد و جهانیان را به‌زر و گوهر و دیبا و عطرها و چهارپایان بیاراست چون از ملک او چهارصد و اند سال بگذاشت دیو بدو راه یافت و دنیا در دل او شیرین گردانید، و دنیا در دل کسی شیرین مباد...»

نوروزنامه، خیام
✔️سخن آخر:

ای بیخبران شکلِ مُجَسَّم هیچ است
وین طارَمِ نُهْ‌سپهرِ اَرْقَم هیچ است
خوش باش که در نشیمنِ کَوْن ‌و فَساد
وابستهٔ یک دمیم و آن هم هیچ است!

خیام
@sahandiranmehr
👍31
Forwarded from 🔵 وکلاپرس
🌐 بیانیه خانواده مهرجویی درباره دادنامه صادره؛ پست اینستاگرامی مانوش منوچهری، وکیل مدافع خانواده مهرجویی

🔗 وکلاپرس @vokalapress
▫️وبسایت ▫️ایتا▫️سروش▫️بله▫️اینستاگرام▫️فیسبوک▫️توییتر
🔚
👍41
چه بر سر تهران خواهد آمد

طی ۱۰ روز اخیر نظاره گر همه سدهای تامین کننده آب کلانشهر تهران بودم. وضعیت خوب نیست. سطح آب سدها تا مرز فاجعه پایین آمده است. افزایش برداشت از منابع زیرزمینی برای تامین آب، خطر فرونشست در غرب و جنوب غرب تهران را افزایش داده است. این در حالی است که فرسودگی شبکه پخش آب نیز مزید بر علت بوده است.

با فرض تحقق پیش بینی پاییز بسیار خشک پیش رو، و به ویژه تداوم ناکارآمدی مدیریت شهری در زمینه تامین آب، کم‌ احتمال نیست تهران تا مدت نامعلومی برای زیستن جای مناسبی نباشد. نمی خواهم باور کنم که کوچ‌ کلان از تهران‌ در پیش خواهد بود. چه بسا در چنین وضعیتی بهای مسکن‌ در پایتخت به شدت افت کرده و به مرز مفت نزدیک شود.

این پیام ناقص و فرضی، هشداری به حکومت، دولت و مردم برای آینده نگری کوتاه مدت و گذر کردن‌ از این وضعیت نامیمون است.
#یدالله_کریمی_پور
@salehnikbakht
👍10
2025/07/12 16:38:38
Back to Top
HTML Embed Code: