Telegram Web Link
Audio
فايل صوتی میزگرد علمی «خدا و غزه»

از حضور و مداخله خداوند در فجایع بشری مانند آنچه امروزه در غزه می‌گذرد، چه تصوری می‌توان داشت؟

سخنان دکتر شریعتمداری 2:22
سخنان دکتر پورمحمدی 19:00
سخنان دکتر سهرابی فر 37:00

نکات سخنرانان ناظر به دیدگاه های یکدیگر 57:00

سوالات حضار 1:05:50

پاسخ ها 1:24:50

@Sohrabifar_Vahid
3
ذکر استخلاص بخارا


...و روز دیگر را که صحرا از عکس خرشید طشتی نمود پر از خون دروازه بگشادند و در نفار و مکاوحت بربستند و ائمه و معارف شهر بخارا به نزدیک چنگیزخان رفتند و چنگیزخان به مطالعه حصارو شهر در اندرون آمد و در مسجد جامع راند و در پیش مقصوره بایستاد و پسر او تولی پیاده شد و بر بالای منبر برآمد. چنگیزخان پرسید سرای سلطان است؟ گفتند خانه یزدان است. او نیز از اسب فرو آمد و بر دو سه پایه منبر برآمد و فرمود صحرا از علف خالی است. اسبان را شکم پر کنند. انبارها که در شهر بود گشاده کردند و غله می کشیدند و صنادیق مصاحف به میان صحن مسجد می آوردند و مصاحف را در دست و پای می انداخت و صندوقها را آخُر اسبان می ساخت و کاسات نبیذ پیاپی کرده و مغنیات شهری را حاضر آورده تا سماع و رقص می کردند و مغولان بر اصول غنای خویش آوازها برکشیده و ائمه و مشایخ و سادات و علما و مجتهدان عصر بر طویله آخُر سالاران، به محافظت ستوران قیام نموده و امتثال حکم آن قوه را التزام کرده بعد از یک دو ساعت چنگیزخان بر عزیمت مراجعت با بارگاه برخاست و جماعتی که آنجا بودند روان می شدند و اوراق قرآن در میان قاذورات لگدکوب اقدام و قوائم گشته در این حالت امیر جلال الدین علی بن الحسن الرندی که مقدّم و مقتدای سادات ماورالنهر بود و در زهد و ورع مشارالیه، روی به امام عالم رکن الدین امام زاده که افاضل علمای عالم بود - طیب الله مرقدهما- آورد و گفت مولانا چه حالت است؟ این که میبینم به بیداری است یا رب یا به خواب؟ مولانا امام زاده گفت خاموش باش، باد بی نیازی خداوند است که می وزد سامان سخن گفتن نیست.

تاریخ جهانگشای جوینی، ج1 ص 186-187 نشر هرمس.

* این متن مقدمه از سخنرانی بنده در توصیف فجایع تاریخی بود که به دلیل ضیق وقت مجال قرائت آن در جلسه فراهم نشد.

@Sohrabifar_Vahid
👍2
💠 پوچی، ایمان و روایت معنادار از زندگی

در این مقاله سعی کرده ام سه تقریر از پوچی را صورت بندی کنم. این تقریرها برگرفته از اندیشه فیلسوفانی چون نیگل، کامو، استیس، شوپنهاور و نیچه است. سپس با بحث از معنای زندگی به مثابه روایت زندگی، سعی کرده ام راهی برای عبور از بحران پوچی بیابم. از نظر من، روایت عنصر لازم برای معناداری است و ایمان دینی می تواند به یافتن روایتی معنادار از زندگی کمک کند. با توجه به امکان روایت های متنوع در مورد زندگی، مسئله داوری میان روایت های مختلف، بخش دیگری از این مقاله است. سعی کرده ام ملاک اولیه ای در این زمینه مطرح کنم.

تمام آنچه در این مقاله طرح شده است، به مثابه طرح بحث است و فضا برای طرح دیدگاه های انتقادی گشوده است. امیدوارم از نظرات خوانندگان گرامی مقاله بهره مند شوم.

این مقاله در شماره اخیر مجله Religious inquiries منتشر شده است.

لینک مقاله:

🔗 ri.urd.ac.ir/article_183642.html

⭕️ @Sohrabifar_Vahid
شماره اخیر مجله باور پرونده ویژه ای را در مورد چارلز تیلور به مخاطبانش عرضه کرده است. در این شماره، مصاحبه ای داشتم در باب اهمیت اندیشه تیلور، نگاه انتقادی او نسبت به مدرنیته و دین و نیز قرابت برخی از پرسش های تیلور و وضعیت فعلی جامعه ما.
فارغ از مشارکت ناچیز من، کیفیت مطالب و نیز نحوه چاپ مجله، آن را به یک اثر خواندنی تبدیل کرده است.

⭕️ @Sohrabifar_Vahid
در شماره اخیر مجله پژوهش های فلسفی، مقاله ای از من منتشر شده است تحت عنوان «واکاوی انتقادی دیدگاه توماس نیگل در باب پوچی زندگی». نیگل یکی از فیلسوفان بزرگ معاصر است و دیدگاه او در باب پوچی بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است.

لینک مقاله:

philosophy.tabrizu.ac.ir/article_15805.html

⭕️ @Sohrabifar_Vahid
2👍1🔥1
«بر اساس خواست خودت زندگی کن، نه تحمیل دیگران»

زندگی اصیل چیست؟ آرمان اصالت و اخلاق برآمده از آن چه ویژگی هایی دارد؟ چه پیامدها و نقدهایی در پی دارد؟ در این جلسه حول این پرسش ها گفتگو خواهیم کرد.

حضور برای همگان آزاد و رایگان است.

⭕️ @Sohrabifar_Vahid
👍5
گزارش مصور جلسه «اخلاق اصالت»
به زودی فایل جلسه همرسان خواهد شد.

@Sohrabifar_Vahid
👍1
2025/07/09 02:08:11
Back to Top
HTML Embed Code: