Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از گفت و گوی جنجالی دکتر محمد مرندی استاد دانشگاه تهران و پیرس مورگان
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
💢رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ / کشورهای همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران

⬅️ سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری محصولات دامی ، شیلاتی ، کشاورزی و غذایی کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد که نسبت به سال ماقبل رشد ۲۲.۵ درصدی در ارزش داشته است .

⬅️ سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت : در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی ، زراعی ، گلخانه ای ، لبنی و فرآورده های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر ، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش  همراه بوده است .

📌ارزآوری ۱۳ درصدی صادرات کشور با محصولات غذایی و کشاورزی

⬅️ وی افزود : سهم  محصولات کشاورزی و غذایی  از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد  ارزآوری برای کشور است.

⬅️ لطیفی در ادامه گفت : از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ ،  گروه محصولات زراعی ، گلخانه ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در  ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن   ، گروه   محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن ، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار ، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه  محصولات فرآوری شده ، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش  کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل  شده است .

⬅️ وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروههای صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹ درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته ، گروه کالایی محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده  نسبت به سال ۱۴۰۱ ، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است .

📌 ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی دو برابر سایر کالاهای صادراتی

⬅️ سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالاهای صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالاها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند تر(۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها)  بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه های غذایی ، کشاورزی و دامی ) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود .

⬅️ وی افزود : در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن  نسبت به متوسط صادرات کشور حدود چهار  برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالاهای صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است .

📌 عراق خریدار ۳۱.۵ درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران

⬅️ لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار،  ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار ، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار ، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار ، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشورهای همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار،  آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار ، قطر با ۷۰ میلیون دلار ، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار ، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان  با ۱۷ هزار دلار قرار دارند .
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
مسیرهایی که ‎#ایران را دور می‌زنند

سوم اریبهشت ۱۴۰۳، ترکیه، قطر و امارات تفاهم‌نامه همکاری با ‎#عراق را در پروژه کریدوری «راه توسعه» امضا کردند. این چندمین ‎#کریدور_منطقه‌ای است که ایران در آن نقشی ندارد| تجارت‌نیوز

tejaratnews.com/n/4biF

https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
📍 مصاحبه «وانگ‌ یی» با الجزیره؛ تشریح مواضع چین از غزه تا انتخابات آمریکا

🗣 وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و وزیر امور خارجه چین:

◀️ تأخیر حل درگیری در غزه منجر به یک فاجعه انسانی شده است که نباید اتفاق می‌افتاد و از خط پایانی تمدن مدرن فراتر رفته است.

👈اولویت اصلی در حال حاضر؛
1⃣ باید برای برقراری آتش بس فوری و پایان دادن به جنگ در اسرع وقت تلاش کرد.
2⃣ کانال امداد بشردوستانه باید همیشه تضمین شود و این یک مسئولیت اخلاقی فوری است.
3⃣ باید از سرریز تأثیرات منفی درگیری جلوگیری شود و این یک نیاز عملی برای جلوگیری از کنترل خارج شدن وضعیت منطقه است.
4⃣ بی عدالتی تاریخی مردم رنج دیده فلسطین باید به موقع اصلاح شود. این راه نهایی برای حل مناقشه غزه است.

◀️ انتخابات ایالات متحده امور داخلی آمریکاست، چین هرگز در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نکرده است و این روش را دنبال نمی‌کند. روابط چین و آمریکا نمی‌تواند به گذشته بازگردد، اما باید و می‌تواند آینده خوبی داشته باشد.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
🔺نیچیروان در تهران و ستایش پرشور بازی گردان!

ملت ایران و ملت فلسطین یک ملتند، انقلاب ایران و انقلاب فلسطین یک انقلابند، به رهبری یک رهبر: امام خمینی!
سخن فوق از یاسر عرفات است که بلافاصلە پس از پیروزی انقلاب اسلامی راهی تهران شد و از شادی سقوط شاه و یافتن متحدی قدرتمند به ستایش از رهبران جدید ایران پرداخت.
همزمان با فلسطینی ها، بارزانی های سرخورده از خیانت شاه و کیسینجیر هم با آغوش باز به پیشواز انقلاب اسلامی رفتند و پیروزی آن را جشن گرفتند.
سخنان امروز نیچیروان بارزانی در تهران ناظر به یادآوری این دوران و ماه عسل طولانی پانزده سالەی آنها با ایران است:
بدون ایران معلوم نبود چه بر سر جنبش کرد می آمد و امام خمینی رهبر ما هم بود...

گرچه ماه عسل حزب دمکرات و ایران طولانی تر از ماه عسل جمهوری اسلامی و ساف بود، اما در نهایت هر دو یک سرنوشت یافتند.
هر دو رابطه که با عشق فراوان و شتابی شورانگیز آغاز شد، پس از فراز و نشیب هایی بسیار به وخامت گرایید.
ایران در هر دو فقره، رابطەی نزدیک تری با رقبای آنها پیدا کرد و کردها و فلسطینی های مزبور هم به محورهای در منطقه نزدیک شدند که رقیب ایران محسوب می شد.
آنچه این دو سرگذشت مشابه را از هم جدا می کند، سفر اخیر نیچیروان بارزانی به تهران در راس هیاتی بلندپایه و بازگشت به سنت " ستایش انقلابی " از تهران است.
سنتی که در سال های اخیر به عرف مشترک گروهها و جریانات وابسته به " محور مقاومت " تبدیل شده است.
دستکم از این لحاظ می توان سفر بارزانی را دیداری متفاوت قلمداد کرد. دیداری که ظاهرا ابتدا به ساکن با درخواست طرف کرد انجام شده است.

از این رو این سوال پیش می آید که هدف از این ابتکار عمل برای بهبود روابط خراب شده با تهران چیست؟
آنچه این سفر را معنادار و متفاوت می سازد، این است که هنوز مدت زیادی از حملات موشکی ایران به اهدافی در اربیل و تبادل پیام های تند میان دو طرف نگذشته است.
واقعیت این است که حزب دمکرات با یکی از مبرم ترین مسائل سی سال خود روبروست و برای عبور از توفان آن به هر دری می زند.
برگزاری انتخابات پارلمانی آتی اقلیم کردستان ذیل احکام دادگاه فدرال عراق و در چارچوبی کاملا متفاوت با چارچوب قبلی که عمدتا توسط حزب دمکرات طراحی شده بود.، تهدیدی مستقیم علیه حاکمیت آن است.
از کف رفتن اکثریت همیشگی این حزب به معنای از دست دادن دولت و ریاست اقلیم است و اهمیت آن برای حزب مزبور از تصرف اربیل توسط اتحادیەی میهنی در سال 1994 کمتر نیست.
در آن مقطع حزب دمکرات پس از آنکه از همکاری ایران برای جبران مافات ناامید شد به یک اتحاد تاکتیکی با بغداد دست زد و پس از دو سال کنترل اربیل را بدست گرفت.

شایان یادآوری است که ایران از سال 1374 به دلیل همکاری موثر اتحادیەی میهنی علیه اپوزیسیون کرد ایرانی، برای نخستین بار آن را بر حزب دمکرات ترجیح داد و وارد روابطی تنگاتنگ با آن گردید.
رابطەی نزدیک میان ایران و اتحادیەی میهنی از سال 64 آغاز شد ولی دستخوش فراز و نشیب های متعدد گردید و تا سال 1374 تثبیت نشد.
احتمالا تنها باری که رسانەهای اتحادیەی سخن رهبر فقیدشان را به دلیل مغایرت آن با سیاست های کلی حزب متبوعشان سانسور کردند، زمانی بود که طالبانی در تهران در سال 1365 گفت:
جمهوری اسلامی عطیەی تاریخ و خدا به بشریت معاصر است!

حزب دمکرات امروز احکام دادگاه فدرال و بازتعریف ساختار نهاد انتخابات را "عملیاتی سیاسی " علیه خود و به قصد " تصرف اربیل " می داند.
از این رو به زعم خود پس از دیدار نیچیروان با بازیگران عمدەی صحنەی سیاسی عراق، بلافاصله به تهران آمده تا با بازی گردان اصلی ملاقات نماید.

از دید پارتی، بغداد نسبتا منسجم و تثبیت شدەی امروز همان عراق داعش زده دیروز و غرق شده در جنگ داخلی شیعیان و سنی ها در پریروز نیست.
بدین معنا که امروز اتکا به آنکارا به تنهایی برای موازنه سازی با ایران و عراق کافی نمی باشد.
پارتی مشخصا از تهران تعویق انتخابات و تلطیف شمشیر بران دادگاه عالی را می خواهد.
طبعا ایران هم یک دوجین از خواسته ها را جلوی اربیل می گذارد: از اجرای کامل توافق نامەی امنیتی ایران و عراق گرفته تا همکاری نزدیک تر امنیتی با تهران و احیانا تغییر جهت گیری تبلیغاتی رسانەهای اربیل.

مسالەی دیگر این است که چقدر امکان عملی شدن توافق های احتمالی این سفر و گذار از ساختاری وجود دارد که بیش از سه دهه از شکل گیری آن می گذرد؟
آیا امکان دور زدن متغیرهای متعدد معادلەی عراق وجود دارد؟ روشن نیست!
قدر مسلم آن که که سفر آقای بارزانی سفری حزبی است و در بدترین شرایط اختلاف با طالبانی ها و دوپارگی حکومت اقلیم انجام می شود.
این به معنای قوی تر بودن موضع تهران است. اگر این مساله را در کنار اولویت دادن ترکیه به روابطش با عراق در قیاس با اقلیم کردستان قرار دهیم، معنایی جز تضعیف فزایندەی اقتدار اقلیم کردستان ندارد./ شارنامه
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
✂️ سه جریان ضد ایران پس از طوفان الاقصی کدام اند؟

طوفان الاقصی و خصوصا عملیات وعده صادق زبان مدح خیلی ها را گشود. ایران که در بحران سوریه چهره اش تخریب شده و متهم به طایفی گری و ترجیح منافع ملی شده بود حالا در حال ریبرندنیگ است. هم پیمانان جبهه مقاومت هم همین حال را دارند. حوثی های یمن که متهم به اشغال یمن بودند حالا مورد تمجید هستند.

شنقیطی از علمای موثر‌ جهان اسلام که به یاد دارم در زمان شهادت فخری زاده به رژیم اعتراض کرده و نام شهدای دانشمند ترورشده عراقی و مصری را نیز نوشته بود و مورد فحاشی قرار گرفته بود و همچنین از آن سو، بازگشت حماس به سوریه را غیراخلاقی می‌دانست حالا در دفاع از حوثی ها می‌نویسد ولی در عین حال سه جریان هستند که هنوز بشدت علیه ایران و جبهه مقاومت مینویسند و حتی حماس را سرزنش میکنند:

۱) وهابیت جامی یا مدخلی
فیلم هایی که از برخی علمای سعودی در این چند ماه علیه حماس منتشر شد همه مربوط به این جریان بود. جریانی که مصداق تام عالم درباری است و تابع سیاست سعودی سخن می راند! در کنار آنها سروری ها که تم اخوانی دارند ولی در حد آزادی مقدور، علیه رژیم سخن گفتند. توسعه فکر جامی مطلوب برخی حکومت ها خصوصا اقلیم کردستان است!

۲) غربگرایان خصوصا اماراتی ها
جریان رسانه ای مثل بلینکس و امثالش نیز سخنانی علیه حماس و البته ایران و... منتشر کردند. اینها رویکردی غربگرایانه و تطبیعی دارند که امروز در سیاست امارات مشهود است. دعوای اینها با ما ایدیولوژیک و راهبردی است.

۳) اسلامگرایان سوری زده!
در میان اسلامگرایان نیز بخشی هستند که خلاف بدنه عمومی جریان شان ولی بخاطر دشمنی با ایران بر سر بحران سوریه و یمن، حاضر نیستند صداقت آشکار ایران را بپذیرند. فیصل قاسم را میتوان نماد این جریان دانست. کینه های گذشته ریشه این مخالفت است والا در عمل موافق رویه حماس هستند‌./ علیرضا کمیلی
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
وزیر امور خارجه هند می‌گوید که کشورش می‌خواهد با ایران در مورد مدیریت بندر چابهار به «توافق طولانی‌مدت» دست یابد.

این در حالی است که ساراباندا سونووال، وزیر کشتیرانی هند به ایران سفر کرده است و انتظار می‌رود در این مورد با مقام‌های ایرانی گفتگو کند.

اس. جایشانکار، وزیر خارجه هند روز دوشنبه، ۲۴ اردیبهشت به خبرنگاران در مومبای گفت: «همین که یک توافق بلندمدت منعقد شود، راه برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگتر در بندر "چابهار" باز خواهد شد.»

گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع نزدیک به وزارت کشتیرانی هند حاکی است که انتظار می‌رود آقای سونووال در این سفر از امضاکنندگان «قراداد حیاتی» بین دو کشور باشد که اجاره طولانی‌مدت بندر چابهار را به هند، تضمین می‌کند.

پیشتر نشریه «اکونومیک تایمز» گزارش داده بود که این قراداد «احتمالاً ۱۰ ساله» است و براساس آن اداره بخشی از بندر چابهار در اختیار هند قرار داده خواهد شد.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
✴️ کاهش 166 درصدی درآمد صادرات محصولات نیجریه

🔸درآمد بخش صادرات تولیدی با کاهش 166 درصدی به 778.4 میلیارد نایرا رسیده است، درحالیکه این رقم برای سال 2019 حدود 2.1 میلیارد نایرا بود.

🔸دست اندرکاران این بخش وضعیت ضعیف زیرساخت ها، لجستیک و سایر محدودیت های الزام آور را مقصر می دانند که به گفته آنها محیط عملیاتی را در سال های اخیر بدتر کرده است.

🔸روند از سال 2019 نزولی بوده و کاهش قابل توجهی را به ثبت رسانده است در سال 2020 و با توجه به COVID-19 آمارها عدد 960.7 میلیارد نایرا را ثبت کردند، درست است که یک بهبود جزئی در سال 2021 رخ داد و رقم 1.15 تریلیون نایرا ثبت گردید. اما در سال 2022 مجدداً یک افت شدید به 781.1 میلیارد نایرا را شاهد بودیم و یک کاهش قابل توجه دیگر به 778.4 میلیارد نایرا در سال 2023 ثبت شد.

🔸در همین مدت، سهم صادرات تولیدی به صادرات غیرنفتی نیز از 82.4 درصد در سال 2019 به 24.8 درصد در سال 2023 کاهش یافت.

🔸بانک جهانی در نشریه Africa Pulse خود به طور خاص کاهش تجارت خارجی نیجریه را به دلیل زیرساخت های ضعیف و لجستیک ناکارآمد، در میان عوامل دیگر، مقصر دانست./ اقتصاد آفریقا
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
انا لله و انا الیه راجعون...
اختصاصی/ وزیر امور خارجه کویت در مراسم تشییع رئیس جمهور شهید شرکت خواهد کرد.
اختصاصی/ معاون نخست وزیر چین در مراسم تشییع رئیس جمهور شهید و همراهان شرکت خواهند کرد.
اختصاصی/ معاون اول رئیس جمهور ترکيه در مراسم تشییع رئیس جمهور شهید و همراهان شرکت خواهد کرد.
اختصاصی/ رهبر ملی ترکمنستان در مراسم تشییع شهدای والا مقام خدمت شرکت خواهد کرد.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
اختصاصی/ امیر قطر در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور شهید و همراهان شرکت خواهد کرد.
اختصاصی/ رئیس جمهور تونس در مراسم تشییع رئیس جمهور شهید و همراهان شرکت خواهد کرد.
اختصاصی/ تا ساعاتی دیگر کفیل ریاست جمهوری ایران و محمد بن سلمان پیرامون تسلیت پادشاه عربستان برای رییس جمهور شهید، مسائل منطقه ای و ضرورت پایان جنگ علیه مردم غزه و همکاری های دوجانبه گفت و گو خواهند داشت.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
2024/05/24 15:13:26
Back to Top
HTML Embed Code: