Telegram Web Link
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺شنبه‌ سوم خرداد ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺شنبه‌ سوم خرداد ۱۴۰۴                        
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران: قطعی برق عامل گرانی سیمان شد.

▫️ تازه‌ترین گزارش «اقتصادسنج» اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که ترکیب صادرات ایران همچنان وابسته به مواد خام است.

▫️احمدرضا فرشچیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: موازی‌کاری‌ها و صدور مجوزهای یکسان اما از نهادهای مختلف موجب شده کالاها در بنادر رسوب کرده و با تاخیر ترخیص شوند.

▫️علیرضا کلاهی صمدی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: بخش فولاد در بین صنایع بیشترین ضرر را از ناحیه قطعی برق متحمل شده باشد.


👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/d4e451b970
▪️معمای منابع انسانی در حاکمیت

✍️علینقی مشایخی، اقتصاددان:

🔺آموزش عالی کشور بعد از انقلاب رشد زیادی داشته؛ به‌طوری که تعداد دانشجویان از ۱۷۵هزار نفر در قبل از انقلاب به حدود ۳میلیون و ۵۰۰هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است. رشد زیاد کمّی همراه با حفظ کیفیت تحصیلات دانشگاهی نبوده است، به‌رغم افزایش تعداد دانشجویان و فارغ‌‌‌التحصیلان دانشگاهی، سازمان‌های دولتی و مجلس از ضعف نیروی کارشناسی باکیفیت رنج می‌‌‌برند.

🔺در کشورهای موفق، مدیران رده‌بالا در قوای سه‌گانه از نخبگان و تحصیل‌‌‌کرده‌‌‌ها در بهترین دانشگاه‌‌‌‌ها و بهترین رشته‌‌‌های تحصیلی هستند. استعداد بیشتر و تحصیل بهتر، فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها را آماده پذیرش سمت‌های مدیریتی در حاکمیت یا شرکت‌ها و موسسات بزرگ دولتی و خصوصی می‌کند. در ایران نیز برای اداره خوب امور کشور در هر سه‌قوه باید از افراد نخبه و بااستعداد و درستکار که از دانشگاه‌های تراز اول فارغ‌التحصیل می‌شوند استفاده شود. در دوران اول بعد از انقلاب، عموما فارغ‌‌‌التحصیلان مسلمان دانشگاه‌‌‌های تراز اول نظیر دانشگاه‌‌‌های تهران، شریف، امیرکبیر، شیراز و شهید بهشتی (در حقوق و معماری) یا دانشگاه‌های معتبر خارجی در سمت‌‌‌های بالای مدیریتی قرار می‌گرفتند.

🔺اگرچه اکثر آنها نسبت به سمت‌‌‌هایی که می‌‌‌گرفتند جوان بودند، ولی از استعداد و تحصیلات خوب برخوردار بودند. وقتی مدیران رده‌بالا از نظر کیفیت که شامل هوشمندی و تخصص است انتخاب شوند، آن مدیران نیز همکاران بااستعداد و قوی را به کار می‌‌‌گیرند و در نتیجه نیروی کارشناسی و مدیریتی در حاکمیت به‌رغم جوان یا کم‌تجربه بودنشان از کیفیت خوبی برخوردار بودند. مدیران و کارشناسان شاغل در نظام حکمرانی در اوایل انقلاب شرایط به‌هم‌ریخته بعد از انقلاب و همچنین شرایط سخت دوران جنگ را اداره کردند.

🔺بعد از اوایل انقلاب، به‌تدریج ملاک‌‌‌های انتخاب مدیران، قرابت ایدئولوژیک با حاکمیت شد تا توانایی ذهنی و تخصصی افراد. سمت‌‌‌های مدیریتی بالا در قوای سه‌گانه بر عهده کسانی قرار گرفت که از دانشگاه‌‌‌های تراز اول فارغ‌‌‌التحصیل نشده بودند. اگر آماری گرفته شود که در ۲۰سال گذشته چند نفر از ۲هزار نفر اول کنکور دانشگاه‌ها در قوای سه‌گانه به عنوان کارشناس، مدیر، نماینده و قاضی جذب شده‌‌‌اند، بعید است به عدد قابل‌توجهی برسیم. بیشتر نیروهای نخبه مهاجرت کرده‌ یا از سازمان‌های حکمرانی خارج شده‌اند و در بخش خصوصی کار می‌کنند.

🔺بعد از انقلاب برخی افراد با سابقه تحصیلی ضعیف بدون آنکه ملاک‌‌‌های کیفی پذیرش در دوره‌‌‌های تحصیلات تکمیلی باکیفیت را داشته باشند، به دوره‌های تحصیلات تکمیلی وارد شدند و بدون آنکه با اصول و ضوابط کیفی مناسبی تحصیل کنند، عناوینی نظیر دکتر یا کارشناس ارشد را کسب کردند. این افراد در سمت‌‌‌های تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری و مدیریتی قرار گرفتند. با جاگیری افرادی با کیفیت ضعیف در سمت‌‌‌های مزبور، امکان جذب افراد نخبه و قوی با کیفیت ذهنی و تخصصی بالا در ذیل سمت‌‌‌های مزبور وجود ندارد.

🔺در واقع مدیران سقف تخصص و کیفیت جذب نیرو در سازمان‌ها را برقرار می‌کنند. در رده‌‌‌های پایین‌‌‌تر افرادی با ضعف تخصصی و ذهنی و البته ظاهری مورد پذیرش واحدهای گزینش قرار گرفتند. کارشناسانی هم که در سازمان‌های دولتی باقی مانده و به لحاظ ملاک‌های ایدئولوژیک احتمال ارتقا به سمت‌های مدیریتی را نمی‌دهند، بی‌انگیزه و بی‌تفاوت شده و چه‌بسا دچار لغزش‌های اداری فسادزا می‌شوند. در نتیجه، بدنه مدیریتی و کارشناسی نظام حکمرانی از استعدادها و تخصص‌‌‌های سطح بالای کشور برخوردار نشد. کیفیت تصمیمات، سیاست‌‌‌ها، قانون‌گذاری‌‌‌ها و تفاوت‌‌‌ها کاهش پیدا کرد و عملکرد نظام حکمرانی تنزل یافت.

🔺ناترازی در آب، برق، گاز و نفت، خالی شدن صندوق‌های بازنشستگی، به‌هم‌ریختگی و نابسامانی فرهنگی، بیکاری و افزایش فقر، حاصل کیفیت پایین و ضعیف تصمیم‌گیری‌‌‌ها و سیاستگذاری‌‌‌های نظام حکمرانی بوده است. به علاوه نظام حکمرانی در نتیجه تصمیمات و سیاست‌های خود، از نظر مالی و اقتصادی ضعیف شد. کاهش قدرت خرید حقوق‌ها و عدم‌کفایت دریافتی‌ها برای گذران زندگی و احساس بی‌عدالتی در تعیین مدیران سطح بالا توسط نیروی انسانی در بدنه حکمرانی زمینه‌ساز گسترش فساد شد.

🔺نابسامانی‌‌‌های موجود حاصل تصمیمات و سیاست‌‌‌های داخلی اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاست‌‌‌های خارجی بوده است. به‌منظور اصلاح امور باید در ملاک‌های تعیین و انتخاب مدیران، مسوولان و قانون‌گذاران تجدیدنظر و میدان برای نخبگان و فارغ‌‌‌التحصیلان دانشگاه‌‌‌های تراز اول داخلی و خارجی باز شود. این کار مستلزم اصلاح ساختار سیاسی یا حداقل تغییرات اساسی در سیاست‌ها و تصمیمات کلان و راهبردی در ساختار موجود است./ دنیای اقتصاد

https://news.tccim.ir/?79292
▫️در دیدار اعضای هیات مدیره انجمن روابط عمومی ایران با دبیرکل اتاق تهران مطرح شد

▪️فصل تازه همکاری‌های پارلمان بخش خصوصی و انجمن روابط عمومی ایران

🔺اعضای هیات مدیره انجمن روابط عمومی ایران طی نشستی با فریدون وردی‌نژاد، دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، توسعه همکاری‌های بیشتر بین قدیمی‌ترین نهادهای مدنی ارتباطی و اقتصادی کشور را خواستار شدند.

👈گزارش تصویری

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/?79293
▪️اتابک و چالش ناهماهنگی ارزی و تجاری

✍️حسین سلاح‌ورزی، رییس سازمان ملی کارآفرینی ایران

🔺اظهارات اخیر سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره زیان‌های سیاست‌های ارزی بر صادرات، گرچه به چالش واقعی ناهماهنگی سیاست‌های بانکی و تجاری اشاره می‌کند اما بیشتر به یک انتقاد سطحی شباهت دارد تا راهبردی برای حل معضل.

🔺اتابک با نکوهش الزام ثبت ارز صادراتی در اتاق مبادله و کسر ۴‌درصد از آن، صدای فعالان اقتصادی را بازتاب داده که در شرایط ارزآوری ۵۷‌میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی، با موانع جدی مواجه هستند. تاکید او بر حق صادرکنندگان برای مدیریت ارز خود، ظاهرا حمایتی است اما بدون پشتوانه عملی بیشتر به شعار شبیه است.

🔺این اظهارات از چند منظر نقدپذیرند؛ نخست، اتابک به‌جای ارائه راهکارهای مشخص مانند اصلاح فرآیندهای ارزی یا فشار برای هماهنگی با بانک مرکزی، به کلی‌گویی اکتفا کرده است.

🔺این رویکرد، شائبه‌فرافکنی و طفره رفتن از مسوولیت وزارت صمت را تقویت می‌کند به‌ویژه آنکه سیاست‌های این وزارتخانه مانند فرآیند پرپیچ‌وخم ثبت سفارش، خود به گره‌ای کور در مسیر تولید و تجارت بدل شده است.

🔺اقدامات اتابک، نظیر اعزام ۲۵رایزن تجاری یا درخواست احیای شورای‌عالی توسعه صادرات، گرچه مثبت به نظر می‌رسند اما بدون شفافیت در اجرا و نتایج ملموس، عملا ناکارآمدند. بدتر آنکه، دخالت‌های غیرمنطقی وزارت صمت در بازار و حتی اداره امور تشکل‌های بخش خصوصی، اعتماد فعالان اقتصادی را خدشه‌دار کرده و با ادعای حمایت از تجارت در تضاد است. این تناقض‌ها، کارنامه وزیر را زیرسوال می‌برد.

🔺می‌توان گفت اظهارات اتابک در شناسایی مشکل سیاست‌های ارزی، فاقد عمق و پشتوانه عملی است. بی‌توجهی به نقش مخرب سیاست‌های داخلی وزارت صمت، از جمله ثبت‌سفارش و مداخلات بازار، اثرگذاری سخنان او را به شدت کاهش داده است. وزیر باید با پیگیری جدی هماهنگی بین‌نهادی، ساده‌سازی فرآیندهای تجاری و توقف سیاست‌های دستوری، مسوولیت خود را بپذیرد. در غیراین صورت، این اظهارات تنها به فهرست وعده‌های بی‌ثمر دولت اضافه خواهد شد./ جهان صنعت

https://news.tccim.ir/?79294
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️دولت هزینه‌های استاندارد را کاهش دهد

🔺محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران در بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان به موازی‌کاری سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو اشاره کرد که به گفته وی، فعالان بخش‌خصوصی را با مشکلاتی از جمله افزایش هزینه‌ها و زمان‌بر شدن فرآیندهای اخذ گواهی استاندارد، مواجه کرده‌است.

🔺به گفته او، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی برای دریافت تائیدیه‌های آزمایشگاهی، میان این دو سازمان در رفت‌و‌آمد مداوم هستند در حالی که دولت باید تکالیف این دو نهاد را مشخص و اگر نیاز به اصلاح قانون است، اقدام کند.

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️استاندارد برخی شوینده‌ها 30 سال است که به‌روزرسانی نشده‌اند

🔺علیرضا کیانی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، مسئله تطبیق استانداردها را مطرح کرد و یادآور شد که بخشی از استانداردهای این صنعت بیش از سه دهه پیش تصویب و تدوین شده و ضرورت به‌روزرسانی آنها به شدت احساس می‌شود.

@TEHRANCHAMBER
▫️نامه‌نگاری رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی به رئیس مجلس

▪️رویکرد برخی نمایندگان مجلس منجر به دلسردی فعالان صنعت دارو شده است

🔺محمد عبده زاده، رییس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، در واکنش به موضع‌‌گیری برخی نمایندگان مجلس علیه صنعت دارو طی مکاتبه‌ای با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن تبیین جایگاه صنعت دارویی کشور و توانمندی‌ها و خدمات فعالان این صنعت به مردم، خواستار بازنگری در رویکردها به این حوزه شده است.

👈فایل نامه

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/?79295
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️عضو هیات نمایندگان اتاق تهران مطرح کرد

▪️ تعرفه‌ها به منزله تیرخلاص به بنگاه‌های اقتصادی


🔺امین مقدم، عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با انتقاد از کاهش تعرفه واردات پارچه به کشور عنوان کرد که فعالان صنایع نساجی به دنبال ممنوعیت واردات نیستند بلکه خواهان دستیابی به یک نقطه تعادل در تعرفه‌ها هستند که هم از تولید حمایت شود و هم رقابت منطقی با واردات وجود داشته باشد.

👈ویدئوی این گفت‌وگو را در کانال آپارات اتاق تهران تماشا کنید:


https://aparat.com/v/aqj16c6

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79296
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران مطرح کرد

▪️مقررات بانک مرکزی عامل اصلی رسوب کالا در گمرکات است

🔺داود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در واکنش به حادثه ناگوار و تاسف‌بار انفجار در بندر شهید رجایی در بندرعباس که خسارات جانی و مالی قابل‌توجهی بر جای گذاشت، تأکید کرد که بخشی از عوامل زمینه‌ساز این بحران، به مقررات پیچیده و ناکارآمد در نظام ارزی کشور بازمی‌گردد.

👈ویدئوی این گفت‌وگو را در کانال آپارات اتاق تهران تماشا کنید:

https://aparat.com/v/vpk9q47

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79299
▫️رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی در یادبود «محمد پارسا» نوشت

▪️در ستایش یک اندیشه ماندگار

✍️حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی

🔺سوم خرداد، برای جامعه انرژی، صادرات و صنعت برق کشور یادآور فقدان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های این حوزه‌ه است. زنده‌یاد «عوض‌محمد پارسا»، مردی که تفکر راهبردی، نهادسازی تخصصی و باور به توان ملی را در عمل به هم پیوند داد.

🔺او نه‌‌تنها بنیان‌‌گذار فدراسیون صادرات انرژی ایران بود، بلکه از پایه‌گذاران اصلی بخش خصوصی صنعت برق کشور بود که برای اولین بار در دهه پنجاه و سال‌های بعد از انقلاب، ایجاد هسته خودکفایی و در نهایت سندیکای صنعت برق ایران بود. او هم‌چنین بنیانگذار آزمایشگاه صنایع انرژی (اپیل) به شمار می‌رود؛ نهادهایی که امروز هر یک نقشی کلیدی در زنجیره تولید، توسعه فناری و صادرات انرژی کشور ایفا می‌کنند.

🔺مرحوم پارسا آینده را نه در قالب آرزو بلکه در بستر ساختار و اقدام می‌دید. او از جمله معدود مدیرانی بود که ضرورت نهادسازی بخش خصوصی در حوزه انرژی را درک کرد و با ابتکار، درایت و پشتکار بنیان نهادهایی را گذاشت که بتواند صدای مستقل و فنی صنعت باشند. نهادهایی که امروز مسیر توسعه صادرات ارتقای فناوری بومی و انسجام صنعت را ادامه می‌دهند.

🔺در دیدگاه پارسا، انرژی صرفاً یک منبع اقتصادی نبود، بلکه پیشرانی برای دیپلماسی اقتصادی، خلق ارزش افزود ملی و تقویت جایگاه ایران در سطح منطقه و جهان بود. او با تاکید بر دیپلماسی صادراتی بخش خصوصی، بستری را فراهم کرد که در آن، ایران بتواند با اتکا بر دانش، سرمایه انسانی و ساختارهای حرفه‌ای، نقش‌آفرینی بلندمدت و موثر در بازارهای بین‌المللی داشته باشد.

🔺امروز، آنچه از او به یادگار مانده است، صرفاً یک سابقه مدیریتی نیست. بلکه منظومه‌ای از اندیشه، نهاد و مسیر است. مسیری که با بینش و باور به آینده ایران آغاز شد و اکنون برعهده نسل‌های جدید قرار گرفته تا با همان صداقت، تعهد و عقلانیت ادامه یابد. در خاتمه، به یاد مهندس پارسای عزیز در این مسیر ما راهی جز موفقیت نداریم.

https://news.tccim.ir/?79298
▪️فراخوان همکاری در زمینه ترجمه متون اقتصادی

🔺معاونت مطالعات اقتصادی و آینده‌پژوهی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، به‌منظور بهره‌برداری از ظرفیت‌های ملی و تجارب ارزشمند مترجمان متون اقتصادی، از تمامی علاقه‌مندان دعوت به همکاری می‌کند.

🔺اگر شما نیز علاقه‌مند به ترجمه متون تخصصی در حوزه‌های مختلف کسب‌وکار و تجارت و مسلط به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و عربی هستید، می‌توانید رزومه و سوابق کاری خود را به آدرس پست الکترونیکی زیر ارسال فرمایید.

👈پست الکترونیک

[email protected]

معاونت مطالعات اقتصادی و آینده‌پژوهی اتاق بازرگانی تهران

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺یکشنبه‌ چهارم خرداد ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
2025/07/04 20:18:56
Back to Top
HTML Embed Code: