Telegram Web Link
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺یکشنبه‌ چهارم خرداد ۱۴۰۴                        
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران: 57 درصد از ظرفیت صنعت در سال 1403 غیرفعال بود.

▫️حسن فروزان فرد عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران: بحران‌های زیرساختی، انگیزه سرمایه گذاری را از بین برده است.

▫️عطالله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران: اگر وضعیت آب به همین منوال ادامه پیدا کند، تولید 50 درصد محصولات کشاورزی ما کاهش پیدا می‌کند.

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/555a099d42
▪️همدلی با فرافکنی

✍️احمد دوست‌حسینی، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت

🔺 پزشکیان تاکنون بارها بر وجود مشکلات و چالش‌‌‌های جدی پیش‌روی کشور، از جمله ناترازی انرژی سخن گفته است. ایشان با اشاره به اینکه این دولت وارث این ناترازی‌‌‌ها بوده، از قطعی گاز و برق عذرخواهی و اعلام کرده‌اند که شخصا به صورت روزانه پیگیر رفع این ناترازی‌‌‌ها هستند.

🔺در اظهارات اخیرشان در سفر ۲۵اردیبهشت به کرمانشاه تصریح کرده‌اند: ما داریم نزدیک به ۳۰‌هزار مگاوات برق خورشیدی را کار‌سازی می‌‌‌کنیم که ان‌شاءالله در عرض امسال به خط بیاوریم. همچنین گفته‌اند که اجرای ۲‌هزار مگاوات برق بادی را نیز در دست دارند و به‌سرعت این موارد را دنبال می‌کنند.

🔺احداث ۳۰‌هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۲هزار مگاوات مزرعه بادی، طرح و پروژه‌‌‌هایی هستند که باید مکان، میزان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی و چگونگی تامین آنها، سطح فناوری و زمان آغاز و پایان هریک مشخص باشد تا قابلیت ردیابی و ارزیابی داشته باشند. اینکه رئیس جمهور از بدمصرفی انتقاد و به درست مصرف کردن و خاموش کردن لامپ‌‌‌های اضافی توصیه شود قابل درک و مورد استقبال است؛ اگرچه مسوولیت دولت فراتر از توصیه، اتخاذ سیاست‌‌‌های آینده‌نگرانه و ارائه اطلاعات دقیق و گزارش‌‌‌‌‌‌ درست و به‌‌‌هنگام است.

🔺اما فراز فرافکنانه آن سخنان این ادعای غیردقیق است که «بالاخره ما الان شش‌برابر اروپا برق مصرف می‌‌‌کنیم.» متاسفانه مشابه این گزاره غیردقیق را در مناسبت‌‌‌های مختلف تکرار کرده‌ و به نوعی مسوولیت این شرایط وخیم و بحرانی کشور را به گردن مردم انداخته‌اند. در این ادعا مشخص نشده که منظور از اروپا، قاره اروپا با جمعیت حدود ۷۴۵میلیون نفر است یا اتحادیه اروپا با جمعیت حدود۴۵۰میلیون نفر. ایران ۸۶میلیون نفری نمی‌‌‌تواند شش‌برابر قاره اروپا یا اتحادیه اروپا مصرف برق داشته باشد و هر واجد درک مقیاس (sense of scale) در این زمینه شکی در نادرستی این ادعا ندارد.

🔺کل مصرف برق در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۶۰۰تراوات ساعت و برای ایران در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۲۰تراوات ساعت گزارش شده است. به این ترتیب مصرف برق در ایران نه‌تنها شش‌برابر اتحادیه اروپا نیست، بلکه برعکس در اتحادیه اروپا حدود هشت‌برابر ایران است. اگر منظور مقایسه متوسط سرانه مصرف برق در سال باشد، این رقم در اتحادیه اروپا حدود ۵.۷مگاوات ساعت و در ایران ۳.۷مگاوات ساعت در سال است که نشانه بارز صنعتی بودن آن کشورها نسبت به ایران است. اگر منظور مقایسه برق مصرفی خانگی باشد، متوسط برق مصرفی سرانه در بخش خانگی اتحادیه اروپا در همین سال ۱.۶مگاوات ساعت در سال و برای ایران این رقم در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۱.۲مگاوات ساعت (حدود ۷۵‌درصد متوسط اتحادیه اروپا) بوده است.

🔺این نکته نیز حائز اهمیت است که حتی در اتحادیه اروپا هم به تناسب تفاوت سطح درآمد سرانه، فناوری، راندمان انرژی در ساختمان‌‌‌ها و لوازم خانگی و شرایط اقلیمی آنها شکاف زیادی (شکاف بیش از چهار برابری) بین مصرف سرانه برق خانگی وجود دارد. در ایران هم بنا به شرایط اقلیمی این تفاوت آشکار دیده می‌شود. متوسط مصرف سرانه مشترکان خانگی برق سه‌استان گرم جنوبی کشور (بوشهر، هرمزگان و خوزستان) بیش از هفت‌برابر کم‌مصرف‌ترین استان و نزدیک ۳.۵برابر میزان متوسط مصرف مشترکان در کل کشور بوده است. آیا می‌شود از مشترکان برق در این استان‌‌‌ها خرده گرفت که چرا شما این اندازه بیشتر برق مصرف می‌‌‌کنید؟

🔺وجه مهم تمایز در زمینه برق بین اتحادیه اروپا و ایران، تفاوت فاحش سهم انرژی‌های تجدید‌پذیر در کل عرضه برق است. سهم برق خورشیدی و بادی در تولید برق اتحادیه اروپا به ۲۷درصد رسیده که موجب ۵۹میلیارد یورو کاهش واردات سوخت‌های فسیلی از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ به این اتحادیه شده است و توانسته‌اند زمستان سخت را از سر بگذرانند. این نکته ناگفته نماند که سهم برق‌آبی نیز حدود ۱۱‌درصد تولید برق این اتحادیه بوده است که سهم آن در تولید برق در ایران کم و به دلیل شرایط اقلیمی اندک است. امید است با اراده‌ای‌ ‌‌که دکتر پزشکیان در این زمینه نشان داده‌اند و پیگیری روزانه‌ای ‌‌‌که می‌کنند، پروژه‌‌‌های برشمرده‌شده نیروگاه‌‌‌های خورشیدی و بادی که امکانات بالقوه آنها در کشور فراوان است و ظرفیت بالقوه تولید برق خورشیدی در ایران چند برابر اتحادیه اروپاست به‌خوبی اجرا شود و سهم قابل قبولی در تولید برق کشور پیدا کند.

🔺از مسوولان وزارت نیرو انتظار می‌رود در تبیین گزاره‌‌‌های مطرح‌شده از سوی رئیس‌جمهور محترم در این زمینه اقدام کنند. از مقامات کشور نیز انتظار می‌رود که با تسامح و اغماض از گزارش‌‌‌های مهمل، پوچ و احیانا گمراه‌کننده دستگاه‌‌‌های دولتی عبور نکنند و در راستی‌‌‌آزمایی آنها بکوشند و ارائه‌کنندگان آنها را پاسخگو کنند./ دنیای اقتصاد

https://news.tccim.ir/?79300
▪️اقتصادسنج (شماره 15)

🔺معاونت مطالعات اقتصادی و آینده‌پژوهی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در راستای افزایش آگاهی فعالان بخش خصوصی به ویژه هیات نمایندگان محترم اتاق، اقدام به گردآوری و تنظیم نوشتار حاضر نموده است.در این نوشتار، بر اساس تازه‌ترین آمارهای اقتصادی منتخب و با تکیه بر منابع رسمی داخلی و خارجی نمایی از اقتصاد کشور به تصویر کشیده شده است.

👈دریافت فایل کامل گزارش

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️موازی کاری در حوزه استاندارد صنایع غذایی و محصولات دامی رفع شود

🔺کاوه زرگران، رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق تهران، از ضرورت رفع موازی‌کاری سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی سخن گفت. او با بیان اینکه در سه سال گذشته قیمت ذرت در بازار داخلی ثابت بوده، ادامه داد: با این حال طی همین مدت، هزینه استاندارد افزایش یافته است.

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️سازمان ملی استاندارد هنوز در دولت صاحب کرسی نیست

🔺در بیست‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران فعالان اقتصادی مهمترین مشکلات خود در حوزه استاندارد با رئیس سازمان استاندارد مطرح کردند. فرزانه انصاری در واکنش به مطالبات فعالان اقتصادی گفت که بسیاری از موارد مطرح شده به سازمان استاندارد ارتباطی ندارد و چنانچه سازمان در جایگاه اصلی خود قرار گیرد می‌تواند به این امور رسیدگی کند اما این سازمان هنوز در هیات دولت صاحب کرسی نیست.

@TEHRANCHAMBER
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران مطرح کرد

▪️ضرورت اصلاح فوری رویه‌های تجارت خارجی با مشارکت بخش خصوصی

🔺مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به شرایط دشوار تجارت خارجی در کشور طی دهه‌های اخیر، بر لزوم بازنگری فوری در قوانین و رویه‌های مربوط به واردات و صادرات تأکید کرد و گفت که محدودیت‌های اعمال شده منجر به کاهش تولید شده است.

👈ویدئوی این گفت‌وگو را در کانال آپارات اتاق بازرگانی تهران تماشا کنید:

https://www.aparat.com/v/sbx5r73

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79304
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️یک تحلیلگر و متخصص بازارهای مالی پاسخ داد

▪️اثر اصلاح قیمت انرژی بر صنایع چه خواهد بود؟

🔺علیرضا توکلی‌کاشی، کارشناس ارشد بازارهای مالی و عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، با اشاره به تشدید ناترازی انرژی در کشور، عنوان کرد که اصلاح ساختار قیمت‌گذاری در حوزه انرژی، به‌ویژه گاز و برق، امری ضروری برای بقای صنعت و ثبات اقتصادی کشور است.

👈ویدئوی این گفت‌وگو را در کانال آپارات اتاق تهران تماشا کنید:

https://www.aparat.com/v/euin0q2

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79302
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️خودروهای داخلی در همان زمان تولید از رده خارج هستند

🔺عباس رجایی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با انتقاد از آنچه واردات محصولات درجه سه دنیا می‌‌خواند، گفت که لازم است نگرانی‌ها در حوزه استاندارد این محصولات برطرف شود.

🔺او افزود: در برخی محصولات مانند خودرو، تولید به گونه‌ای صورت می‌گیرد که گویی از روز اول از رده خارج است و 20 هزار جان باخته ناشی از تصادفات به استاندارد خودروها بازمی‌گردد که لازم است در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️موازی کاری بین سازمان‌های استاندارد و غذاودارو باید برطرف شود

🔺معاون صنایع عمومی وزارت صمت سپس با اشاره به مسئله و مشکل مربوط به موازی‌کاری سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه این موضوع از سوی وزارت صمت پیگیری و درخواست شده که این دو سازمان، مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر کفایت نتایج آزمایشگاه یکی از این دو سازمان، را ملاک عمل قرار دهند، تصریح کرد که فعالان بخش ‌خصوصی از این محل، متحمل هزینه‌های اضافی شده‌اند و وزارت صمت از این دو نهاد خواسته است که هر چه سریع‌تر به توافق برای تسهیل در فرآیند آزمایشگاهی درخواست‌‎های فعالان اقتصادی دست یابند.

@TEHRANCHAMBER
▫️در نشستی کارشناسی با حضور مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح شد

▪️رسوب‌سازان گمرک

🔺در میزگردی تخصصی با حضور بهمن عشقی مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی تهران، ولی‌اله افخمی رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت و روح‌اله لطیفی سخنگوی سابق گمرک ایران مساله مهم «انباشت و رسوب کالا در گمرکات» مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت؛ جایی که این سه کارشناس تاکید داشتند که چالش رسوب کالا، تنها یک مساله فنی یا گمرکی نیست، بلکه بازتاب یک بحران عمیق‌تر در ساختار حکمرانی اقتصادی کشور است. به گفته آنها اگرچه نگاه بین‌المللی به گمرک مبتنی بر اصل‌ «اظهار و عبور» و پس از آن کنترل و نظارت است، در کشور ما «کنترل قهری» اصل است و نگاه سیاستگذار توسعه‌گرا نیست.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/story?nid=79305
▪️۵۷ درصد از ظرفیت صنعت در سال ۱۴۰۳ غیرفعال بود

▫️محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران:

🔺ما از صادرات نفت‌محور به سمت صادرات کالاهای صنعتی و کشاورزی و امثال آن که برای کشور ارزش افزوده و مزیت نسبی دارد، حرکت می‌کنیم و این موضوع اصلی ماست و با همین نگاه تلاش می‌کنیم مجموعه اتحادیه‌ها و تشکل‌ها را در این مسیر یاری کنیم تا به این اهداف برسند.

🔺متأسفانه تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ منفی شد و به حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیارد دلار رسید و در سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۱۳ میلیارد دلار تراز منفی داشته‌ایم که این برای کشور زیبنده نیست. کشوری که قدرت و توان بسیاری در رقابت با کشورهای دیگر در بازارهای جهانی دارد، نباید با چنین وضعیتی مواجه باشد.

🔺در طول سال ۱۴۰۳، در استان تهران تقریباً ۴۳ درصد ظرفیت صنعت ما به کار گرفته شد و مابقی که حدود ۵۷ درصد است، غیرفعال بودند که این موضوع بر قیمت تمام‌شده کالاها و معیشت مردم اثرگذار است.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79306
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺دوشنبه‌ پنجم خرداد ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺دوشنبه‌ پنجم خرداد ۱۴۰۴                 
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:

▫️محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران: 57 درصد از ظرفیت صنعت در سال 1403 غیرفعال بود

▫️امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: تعرفه‌ها تیرخلاص به بنگاه‌های اقتصادی است.

▫️مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: اگر مذاکرات به نتیجه برسد، تشکیل اتاق مشترک می‌تواند نقطه عطفی برای اقتصاد ایران باشد.

▫️احمدرضا فرشچیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: مشکل اصلی واردات نه در ثبت سفارش بلکه در حوزه تخصیص ارز و دریافت تخفیف‌های ارزی از بانک مرکزی است.


👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/1d92b53dd5
2025/07/04 09:24:10
Back to Top
HTML Embed Code: