Telegram Web Link
رادیو آینده‌نگر 30
تاریک تر از همیشه
▫️پادکست شماره ۳۰ آینده‌نگر منتشر شد

▪️تاریک تر از همیشه

🔺پادکست شماره ۳۰ آینده‌نگر به جدیدترین شماره ماهنامه آینده‌نگر که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ منتشر شده، اختصاص یافته است. در پادکست خلاصه‌ای از موضوعاتی که در نشریه به آن پرداخته شده،‌ بیان می‌شود و به نوعی نشریه به صورت صوتی برای علاقمندان مرور می‌شود.

🔺شماره ۱۵۳ نشریه آینده‌نگر، با عنوان «تاریک تر از همیشه» منتشر شد و تلاش کرده به این پرسش پاسخ دهد که ناترازی انرژی به کجا می‌رسد و با عواقب آن باید چه کرد؟ در این شماره ه محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران در یادداشتی با عنوان « ۱۴ پیش نیاز اساسی تحقق شعار سال» به این موضوع پرداخته است که
چگونه می توان به سرمایه گذاری بیشتر دست پیدا کرد.

@TEHRANCHAMBER
▪️شهریاران خانه‌‌‌های نیم‌‌‌ساخته

✍️نوید رئیسی، اقتصاددان

🔺«کشورهای عربی، بیابان‌‌‌های خشک را به زمین‌‌‌های حاصل‌‌‌خیز تبدیل کرده‌‌‌اند.» این عبارتی بود که دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌‌‌متحده، در اولین سفر خارجی خود در مجمع سرمایه‌گذاری سعودی-آمریکایی در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در ستایش روند توسعه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس بر زبان راند. این ستایش، ناخودآگاه ذهن را به زمانی می‌‌‌برد که جیمی کارتر، رئیس‌‌‌جمهور دموکرات ایالات‌‌‌متحده، در سفر خود به تهران در دی‌ماه ۱۳۵۶، ایران را «جزیره ثبات در یکی از بی‌‌‌ثبات‌‌‌ترین مناطق جهان» توصیف کرد. طی این دوره تقریبا ۴۷ساله، خط و ربط‌‌‌ سیاسی کشورها و شاید از آن مهم‌تر، وضعیت اقتصادی در شمال و جنوب خلیج‌فارس زیر و زبر شده است.

🔺براساس آمار بانک جهانی، اقتصاد ایران که در سال ۱۳۵۷ با تولید ناخالص داخلی ۹۰میلیارد دلاری حدود ۸۰درصد اقتصاد ۱۱۰میلیارد دلاری عربستان و سه‌برابر اقتصاد ۳۰میلیارد دلاری امارات بود، در سال ۱۴۰۳ با تولید ناخالص داخلی ۴۰۰میلیارد دلاری کمتر از نصف اقتصاد ۱.۱تریلیون دلاری عربستان و حتی کوچک‌تر از اقتصاد ۵۱۰میلیارد دلاری امارات شده است. در همین بازه زمانی، اقتصاد قطر از ۵.۵میلیارد به ۲۱۰میلیارد دلار یعنی تقریبا نصف اقتصاد ایران رسیده است. این تصویر ناخوشایند، پرسش‌‌‌های مهمی را در مورد روند توسعه جنوب خلیج‌فارس پیش می‌‌‌کشد؛ توسعه‌‌‌ای که مانند ایران ۴۷سال پیش بر مدار خودکامگی در گردش است. آیا آنچه مشاهده می‌‌‌کنیم تکرار تاریخی رویایی شکوهمند است که ناگزیر در غیاب توسعه اجتماعی-سیاسی با شکست مواجه می‌شود؟

🔺نگرش متعارف سیاسی در دهه‌‌‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، کشورها را به دو گروه اصلی «دموکراسی‌‌‌های توسعه‌‌‌یافته» و «دیکتاتوری‌‌‌ها و شبه‌‌‌دموکراسی‌‌‌های توسعه‌‌‌نیافته» تقسیم می‌‌‌کرد. سایر کشورها در این نگرش به عنوان کشورهای در حال ‌گذاری در نظر گرفته می‌‌‌شدند که تلاش می‌‌‌کردند حکمرانی سیاسی بسته را با حکمرانی اقتصادی توسعه‌‌‌گرا ترکیب کنند. در مقام تمثیل، این کشورها به «خانه‌‌‌های نیم‌‌‌ساخته‌‌‌ای» تشبیه می‌‌‌شدند که به‌‌‌زودی یا با حرکت در جهت تقویت مشارکت سیاسی تکمیل شده یا با سر فرود آوردن در برابر توفان‌‌‌های اقتصادی و سیاسی به ویرانه تبدیل می‌‌‌شوند.

🔺روند شتابان حرکت رو به جلوی نظام خودکامه چین نشان داد که خانه‌‌‌های نیم‌‌‌ساخته می‌‌‌توانند در شرایط تاریخی و فرهنگی متفاوت، از آنچه تصور می‌‌‌شد پایدارتر باشند. این روند البته تنها به چین محدود نبوده است: گزارش دموکراسی ۲۰۲۵ نشان می‌دهد امروز نزدیک به سه‌نفر از هر چهار نفر در جهان (حدود ۷۲درصد) در حکومت‌‌‌های خودکامه زندگی می‌کنند.

🔺طی دهه‌‌‌های گذشته، فروکاسته شدن دموکراسی نمایندگی به صندوق‌های رأی تزئینی از سویی و درگیری دموکراسی‌‌‌های نابالغ با ناپایداری‌‌‌های سیاسی از سوی دیگر، شهروندان عادی را در بسیاری از کشورهای در حال توسعه نسبت به مردم‌‌‌سالاری‌‌‌ بدبین کرده است. واقعیت این است که برخلاف پنج‌دهه پیش، امروز بخش بزرگی از ساکنان خانه‌‌‌های نیم‌‌‌ساخته دیگر به دموکراسی به عنوان یک الگوی ایده‌‌‌آل نگاه نمی‌‌‌کنند؛ آنها با مشاهده دوگانه شکست‌‌‌های دموکراتیک و پیروزی‌‌‌های استبدادی، به این باور رسیده‌‌‌اند که زیستن در سایه خودکامگانی که توسعه را برایشان به ارمغان می‌‌‌آوردند، بر مواجهه با عدم‌‌‌قطعیت‌‌‌ها و ناپایداری‌‌‌های سیاسی-اقتصادی دموکراتیک در کشورهای فاقد پیشینه فرهنگی مردم‌‌‌سالار ارجحیت دارد.

🔺بدیهی است که نه جیمی کارتر دموکرات دلبسته ایران و ایرانیان بود و نه دونالد ترامپ جمهوری‌خواه شیفته فرش بنفش و رقص‌‌‌های عربی است. شاید هیچ‌چیز بهتر از عکس یادگاری دونالد ترامپ با محمد الشرع که زمانی نه‌چندان دور تصویرش با جایزه ۱۰میلیون دلاری بر صفحه وزارت امور خارجه آمریکا نقش بسته بود، نتواند منطق واقع‌‌‌گرایانه حاکم بر روابط بین‌الملل را به صورت عریان نمایش دهد./ دنیای اقتصاد

👈متن کامل این یادداشت را در سایت اتاق بازرگانی تهران مطالعه کنید:

https://news.tccim.ir/?79308
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️روی محصولات خام کشاورزی نظارت وجود ندارد

🔺کاوه زرگران، رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق تهران، طی سخنانی به ضرورت پایش استاندارد محصولات کشاورزی خام از مزرعه تا مصرف به ویژه محصولاتی که به سایر کشورها صادر می‌شود، اشاره کرد.

@TEHRANCHAMBER
▪️«صنعت پلاسما در روند توسعه: چالش‌ها و افق پیش‌رو»

🔺نشست خبری
انجمن تامین‌‌کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی با حضور اعضای این انجمن و خبرنگاران رسانه‌ها با مشارکت اتاق بازرگانی تهران در حال برگزاری است.

🔺این نشست که رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو نیز حضور دارد، چالش‌ها و مشکلات توسعه این صنعت مهم در حوزه اقتصاد سلامت کشور مورد بحث و بررسی است.

👈خبر این نشست به زودی از طریق سایت و شبکه‌های اجتماعی اتاق تهران منتشر می‌شود.

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی در حوزه استاندارد استقبال می‌کنیم

🔺فرزانه انصاری، رئیس سازمان ملی استاندارد با حضور در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: هرجایی که بخش خصوصی اقدام به ایجاد آزمایشگاه کند از آن حمایت کرده و کمک می‌کنیم که با سرعت بیشتری فرایند تایید صلاحیت را طی کند.

@TEHRANCHAMBER
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️صفحه نخست چند روزنامه اقتصادی                           
                                   
🔺سه‌شنبه‌ ششم خرداد ۱۴۰۴               
                           
@TEHRANCHAMBER
«اتاق در رسانه‌‌»
🔺سه‌شنبه‌ ششم خرداد ۱۴۰۴                 
                                                                 
🔺بولتن دیجیتال اتاق در رسانه‌ها که به صورت روزانه توسط روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران تهیه می‌شود شامل چهار بخش اخبار اتاق تهران، اتاق ایران، اتاق‌های استانی و اخبار اقتصادی است.

👈خلاصه‌ای از اهم اخباری که در این بولتن آمده است:
▫️ مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران: فیلترشکن‌ها فقط تهدید امنیتی نیستند، بلکه پشت آن‌ها بیزینسی قدرتمند وجود دارد؛ بیزینسی که مانع اصلی دسترسی آزاد به اینترنت شده است.

▫️محمدرضا نجفی‌منش، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق تهران: صادرات غیرنفتی، تنها مسیر قابل اتکا برای ارزآوری در شرایط فعلی است.

▫️محمدرضا بهرامن، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: زیرساخت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری جدید معدنی مهیا نیست.

▫️ نشست «روند توسعه صنعت پلاسما» در اتاق تهران برگزار شد: بوروکراسی اداری و تغییر سیاست‌ها با تغییر مدیران، چالش اصلی این صنعت

👈اخبار بیشتر در بولتن روزانه اتاق بازرگانی تهران:

http://www.newswire.ir/bulletin/944cdf2dcc
▪️تحريم‌ جديد امريكا عليه ساخت‌وساز ايران

✍️حسين سلاح‌ورزي، رییس سازمان ملی کارآفرینی ایران

🔺هفته گذشته وزارت امور خارجه امريكا تحريم‌هاي جديدي عليه بخش ساخت‌وساز ايران اعمال كرد. فهرستي از ۱۰ ماده صنعتي با كاربرد دوگانه، از جمله آلياژ نيكل-كروم آستنيتي، شمش منيزيم، پركلرات سديم، مس تنگستن و ورق‌ها و لوله‌هاي آلومينيوم آلياژ خاص، مشمول اين محدوديت‌ها شده‌اند. اين مواد به بهانه استفاده احتمالي در برنامه‌هاي هسته‌اي، نظامي و موشكي ايران هدف قرار گرفته‌اند.

🔺بخش ساخت‌وساز يكي از اركان اصلي اقتصاد ايران است كه نقش محوري در ايجاد اشتغال، تحرك صنايع مرتبط و رشد اقتصادي ايفا مي‌كند. تحريم‌هاي جديد با تمركز بر قطع زنجيره تامين مواد اوليه و محدود كردن دسترسي به بازارهاي جهاني مي‌توانند اثرات عميقي بر اين بخش و اقتصاد ايران خواهد داشت.

🔺ايران براي تامين اين مواد به‌ شدت به واردات وابسته است و محدوديت‌هاي جديد پروژه‌هاي ساخت‌وساز را با تاخير مواجه می‌کند هزينه‌هاي توليد را افزايش داده و كيفيت محصولات نهايي را كاهش می‌دهد. همچنین تحريم‌هاي ثانويه كه شركت‌هاي غيرامريكايي همكار با ايران را هدف قرار مي‌دهند، مي‌توانند شركاي تجاري ايران در كشورهايي مانند چين، تركيه و روسيه را تحت فشار بگذارند. اين امر نه‌تنها تامين مواد اوليه را دشوار مي‌كند، بلكه امكان سرمايه‌گذاري خارجي در پروژه‌هاي زيرساختي ايران را نيز به ‌شدت كاهش مي‌دهد.

🔺در كوتاه‌مدت هزينه‌هاي توليد به دليل وابستگي به بازار سياه يا مواد جايگزين با كيفيت پايين‌تر افزايش مي‌يابد. پروژه‌هاي بزرگ زيرساختي به دليل كمبود مواد اوليه با تاخير مواجه خواهند شد و فعاليت‌هاي اقتصادي در مناطق مختلف را كاهش داده و بر اشتغال و درآمد خانوارها تاثير منفي مي‌گذارد. شركت‌هاي ساختماني، به‌ويژه آنهايي كه به نهادهاي دولتي وابسته‌اند، با مشكلات نقدينگي مواجه مي‌شوند، زيرا تحريم‌ها جريان مالي آنها را هم مختل مي‌كنند. در نهايت اين محدوديت‌ها به بخش مسكن نيز سرايت كرده و با افزايش هزينه‌هاي ساخت، قيمت مسكن و اجاره‌بها را بالا مي‌برند. با تورم ۳۵ تا ۴۰ درصدی در ایران، اين افزايش قيمت‌ها فشار مضاعفي بر خانوارها وارد مي‌كند.

🔺در بلندمدت اقتصاد كلان ايران را تحت تاثير قرار مي‌دهند. كاهش فعاليت‌هاي ساخت‌وساز متوسط رشد اقتصادي را كه در سال‌هاي اخير كمتر از ۲ درصد بوده، به صفر يا حتي منفي سوق مي‌دهد. با كاهش فعاليت این بخش، نرخ بيكاري كه در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد است، افزايش می‌دهد و فشار بيشتري بر سيستم‌هاي رفاهي وارد كند.

🔺علاوه بر اين، تحريم‌هاي ثانويه سرمايه‌گذاري خارجي در پروژه‌هاي زيرساختي، مانند توسعه بنادر و راه‌آهن را كاهش مي‌دهند كه اين امر نه‌تنها رشد اقتصادي را محدود مي‌كند، بلكه انتقال فناوري و دانش فني به ايران را نيز مختل مي‌سازد. از سوي ديگر، كاهش درآمدهاي دولت از پروژه‌هاي ساخت‌وساز و ماليات‌هاي مرتبط، كسري بودجه را كه به دليل تحريم‌هاي نفتي تشديد شده، افزايش مي‌دهد. اين موضوع ممكن است دولت را به چاپ پول بيشتر سوق دهد كه نتيجه آن تورم بالاتر و كاهش قدرت خريد مردم خواهد بود.

🔺يك استراتژي‌ تلاش براي خودكفايي در توليد مواد تحريم ‌شده است كه به دلیل پیشرفته بودن فناوری برخی از مواد، دشوار به نظر مي‌رسد. استراتژي ديگر، تقويت روابط تجاري با كشورهايي مانند چين، روسيه و تركيه است. اما تحريم‌هاي ثانويه مي‌توانند اين كشورها را نيز از همكاري با ايران منصرف كنند.

🔺استفاده از بازارهاي غيررسمي و واسطه‌ها نيز روش دیگری است کخ هزينه‌هاي بالايي دارد و مي‌تواند به فساد مالي و اقتصادي دامن بزند. در مجموع، تحريم‌هاي جديد امريكا عليه بخش ساخت‌وساز ايران بخشي از استراتژي فشار حداكثري است كه با هدف محدود كردن منابع مالي و توانايي‌هاي صنعتي ايران طراحي شده است. اين تحريم‌ها با افزايش هزينه‌ها، ايجاد تاخير در پروژه‌ها و فشار بر بازار مسكن، در كوتاه‌مدت چالش‌هاي جدي ايجاد مي‌كنند. در بلندمدت، كاهش رشد اقتصادي، افزايش بيكاري، كاهش سرمايه‌گذاري خارجي و تشديد كسري بودجه دولت از مهم‌ترين پيامدها خواهند بود. ايران ممكن است با تكيه بر خودكفايي، تنوع‌بخشي به شركاي تجاري و استفاده از بازارهاي غيررسمي تلاش كند اثرات اين تحريم‌ها را كاهش دهد، اما محدوديت‌هاي فناوري، مالي و فشارهاي بين‌المللي موفقيت اين استراتژي‌ها را محدود مي‌كنند.

🔺رفع يا كاهش اين تحريم‌ها به پيشرفت در مذاكرات ديپلماتيك بين ايران و امريكا بستگي دارد، مذاكراتي كه با پيچيدگي‌ها و موانع متعددي مواجه است. در اين شرايط، بخش ساخت‌وساز و اقتصاد ايران بايد براي دوره‌اي از فشارهاي فزاينده آماده شوند، در حالي كه راه‌حل‌هاي بلندمدت براي كاهش وابستگي به منابع خارجي و تقويت تاب‌آوري اقتصادي بيش از پيش اهميت مي‌يابند./ تعادل

https://news.tccim.ir/?79313
▫️رئیس اتاق تهران در واکنش به اجرای تفاهم‌‎نامه صمت و نیرو اعلام کرد

▪️قطعی برق واحدهای صنعتی و تولیدی ادامه دارد

🔺محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه تفاهم‌‌نامه اخیر وزارت صمت و وزارت نیرو در مورد مدیریت مصرف برق حاوی مفاد بسیار خوبی از جمله مستثنی کردن برخی واحدهای تولیدی از قطعی برق است، از عدم اجرای آن انتقاد کرد و خواستار اعمال نظارت جدی بر اجرای این تفاهم‌‌نامه شد.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79311
▫️رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران خبر داد

▪️فراخوان برگزاری رویداد هکاتون انرژی در صنعت

🔺 سحر بنکدارپور، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران از برگزاری «هکاتون انرژی در صنعت» در خرداد ماه سال جاری به منظور دریافت چالش‌ها و مسائل واقعی صنعت و با هدف شناسایی و ارائه راه‌حل‌های نوآورانه در حوزه کاربردهای انرژی در صنعت خبر داد.

👈لینک رویداد:

https://service.tccim.ir/dp?form_id=334

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79310
▪️از بحران استطاعت تا الزامات اصلاح ساختاری

✍️حسین عبده تبریزی، اقتصاددان

🔺یکی از حساس‌ترین موضوعات اقتصاد ایران، بحران مسکن است که با متخصصان این حوزه درباره آن گفت‌وگو شده است.حتی خانوارهای طبقه متوسط نیز قادر به خرید واحدهای مسکونی کوچک نیستند. کاهش درآمد واقعی، عدم تطابق وام‌های مسکن با قیمت واقعی ملک، و تورم مزمن، این بحران را تشدید کرده‌اند. بازار رهنی در ایران وجود ندارد و مردم باید کل مبلغ خرید خانه را در دوره‌ای کوتاه تأمین کنند؛ امری که در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای مرسوم نیست.

🔺در پیوند با بحران استطاعت، روند نزولی دستمزد واقعی و شکاف عمیق میان رشد قیمت مسکن و دستمزد، مورد نقد جدی قرار گرفت. افزایش نرخ تورم، در کنار بی‌اثر بودن سیاست‌های حمایت از درآمد، باعث شده که اندک وام‌های مسکن اعطایی در بانک مسکن هم کارایی لازم را برای دهک‌های پایین و متوسط نداشته باشند.

🔺بازار تأمین مالی مسکن در ایران، بسته، سنتی و ناکارآمد است. مشارکت‌کنندگان از نبود بازار اولیه رهن، بازار رهن ثانویه، اوراق بهادارسازی مطالبات رهنی (MBS)، و ابزارهای نوین تأمین مالی مانند صندوق‌های زمین و ساختمان به‌شدت انتقاد کردند. این ضعف به نرخ بالای تورم مربوط است که هر نوع قرارداد بلندمدت را ناممکن می‌کند. مقررات‌زدایی و بسط نوآوری‌های مالی هم در این عرصه از جمله پیشنهادات مطرح‌شده بود. بدون توسعه بازار رهن و اعطای وام‌های بلندمدت با نرخ بهره شناور گره کور مسکن باز نخواهد شد. اصلاحات ساختاری که منجر به کاهش نرخ تورم و نرخ بهره شود، ضرورت دارد.

🔺برخی نگاه مالکانه به دارایی را حق مشروع دانسته و احتکار ملک را مفهومی نادرست می‌دانند. در مقابل، گروهی دیگر معتقدند نگهداری ملک بدون عرضه، موجب اخلال در بازار شده و باید با ابزارهایی چون مالیات‌های تنظیمی کنترل شود. این تضاد، نمایانگر چالش بنیادین در درک مفهوم بازار در ایران است.

🔺نقش مالیات در تنظیم بازار و مقابله با سوداگری از دیگر محورهای بحث بود. مالیات بر املاک خالی، مالیات سالانه بر دارایی ملکی، و مالیات بر عایدی سرمایه از جمله ابزارهایی بودند که به آن‌ها پرداخته شد. اجرای این سیاست‌ها، به‌ویژه در غیاب نظام شفاف مالکیت (کاداستر)، با چالش‌های نهادی و فنی روبه‌رو است. ضعف زیرساخت‌های دیجیتال و مقاومت نهادی از موانع جدی اجرای موفق این سیاست‌ها شمرده شدند.

🔺در نقد نقش دولت، دو رویکرد عمده دیده شد: رویکردی که دولت را ناتوان در مدیریت و سیاست‌گذاری مسکن می‌داند، و دیدگاهی که با تحلیل ریشه‌ای‌تر، ضعف دولت‌ها در کنترل بازار زمین را منشأ بحران می‌داند. طرح‌هایی مانند نهضت ملی مسکن به دلیل فقدان هماهنگی نهادی، نبود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و نبود منابع بانک‌ها ناکام مانده‌اند.

🔺با انتقال تقاضا از خرید به اجاره، بازار اجاره با جهش شدید قیمت مواجه شده است. اکثر تحلیل‌گران تأکید کردند که بدون مهار تورم و اصلاح بازار زمین، سیاست‌های نقطه‌ای در بازار اجاره بی‌اثر خواهند بود. تنظیم بازار اجاره با مشوق‌های مالیاتی و شفاف‌سازی قراردادها نیز مورد بحث قرار گرفت.

🔺طبقه‌بندی بازار به دو بخش مصرفی و سرمایه‌ای، تحلیل‌های دقیق‌تری را ممکن ساخته است. در بازار مصرفی، سیاست‌گذاری باید مبتنی بر حمایت از خانه‌اولی‌ها و تقویت قدرت خرید باشد. اما در بخش سرمایه‌ای، شفافیت، مالیات و ابزارهای تنظیم‌گر مالی اولویت دارند.

🔺کارشناسان به مقایسه با کشورهایی چون ترکیه، چین، آمریکا و کشورهای اسکاندیناوی پرداختند. در همه این کشورها، بازارهای رهنی توسعه‌یافته، کنترل زمین، و استفاده از ابزارهای مالیاتی برای تنظیم بازار مرسوم است. بهره‌گیری از این تجربیات برای ایران ضروری دانسته شد.

🔺در نهایت، ریشه اصلی بحران، ضعف حکمرانی، تورم ساختاری، و محدودیت سطح درآمد شهروندان دانسته شد. تا زمانی که ثبات کلان ایجاد نشود و ساختارهای نهادی تقویت نشوند، هیچ اصلاح نقطه‌ای کارساز نخواهد بود. اصلاح ساختار حکمرانی، کنترل تورم و تقویت نهادهای سیاست‌گذار مورد درخواست مشارکت‌کنندگان در بحث بود.

🔺بخشی از بحران مسکن در ایران، به بازتولید و تعمیق نابرابری در جامعه انجامیده است. در حالی‌که اقشار بالادست می‌توانند با بهره‌گیری از تورم و دارایی‌های ملکی، ثروت خود را افزایش دهند، طبقات پایین‌تر حتی در پرداخت اجاره نیز با مشکل روبه‌رو هستند. شکاف بین دارا و ندار، نه فقط در مالکیت مسکن، بلکه در کیفیت، موقعیت جغرافیایی و سطح دسترسی به خدمات نیز آشکار است. نابرابری مکانی که در کلان‌شهرها به‌صورت جدایی فیزیکی طبقات بروز کرده، بازتابی از شکست سیاست‌های مسکن است. از این منظر، اصلاح سیاست‌های مسکن، گامی در مسیر تحقق عدالت اجتماعی نیز خواهد بود./ آینده‌نگر

https://news.tccim.ir/?79315
▫️موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق بازرگانی تهران برگزار می‌کند

▪️دوره‌های آموزشی در حوزه تجارت، مدیریت و مالی

🔺موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران (آیتک) 24 دوره آموزشی متنوع و کوتاه‌مدت را در حوزه تجارت، مدیریت و مالی را در خرداد ماه جاری با هدف توانمندسازی فعالان اقتصادی و آموزش به اعضای اتاق بازرگانی تهران برگزار ‌می‌کند.

👈کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام

👈بیشتر بخوانید:


https://news.tccim.ir/?79309

https://itecc.tccim.ir/courses?category=4#courses_list
▫️فعالان صنعت پلاسما در یک نشست خبری در اتاق بازرگانی تهران اعلام کردند

▪️دولت احساس می‌کند در رقابت با بخش خصوصی است

🔺اعضای هیات مدیره انجمن تامین‌‌‌کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمائی استان تهران و نمایندگان این صنعت با حضور در اتاق بازرگانی تهران، ضمن معرفی توانمندی‌های صنعت پلاسما در بومی‌سازی این فناوری علمی و پزشکی مهم و دستاوردهای آن در تولید دارو برای درمان بیماری‌ها، عنوان کردند که دولت به‌ویژه در استان‌ها خود را رقیب بخش خصوصی در این حوزه می‌‌‌داند که باعث شده است توسعه این صنعت حیاتی و مهم دچار چالش شود.

👈بیشتر بخوانید:

https://news.tccim.ir/?79312
2025/07/04 03:53:12
Back to Top
HTML Embed Code: