Telegram Web Link
💎 همایش های جمع بندی کنکور ارشد وزارت بهداشت

💯 همراه با برترین اساتید کنکور وزارت بهداشت کشور
🔻 بیوشیمی همراه با دکتر جعفرنژاد
🔻سلولی مولکولی همراه با دکتر ابرقویی
🔻هماتولوژی همراه با دکتر نامجو
🔻میکروبیولوژی و ویروس شناسی پزشکی همراه با دکتر کشفی
🔻ژنتیک پزشکی همراه با استاد فراهانی
🔻زبان انگلیسی همراه با استاد شاه رضا


کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام
@Biocan_support
اولین ایمپلنت مغزی Neuralink دچار مشکل شد


🧠 در ماه فوریه فردی به نام "Noland Arbaug" تحت عمل جراحی شرکت "Neuralink" قرار گرفت و ایمپلنت مغزی در جمجمه‌اش کار گذاشته شد، اما‌ عملکرد دستگاه بعد از یک ماه شروع به کاهش کرد و تعدادی از رشته‌های تراشه به‌دلیل نامعلومی از مغز جدا شدند.

👤 طبق شواهد، کاهش الکترود‌های تراشه، توانایی‌های آرباگ را با مشکل مواجه نکرد و او هم‌چنان می‌توانست برای بازی شطرنج از این ایمپلنت استفاده کند و حتی وی مدعی است که این تراشه زندگی او را تغییر داده‌است؛ اما تراشه کامل نبوده و مشکلاتی نیز دارد.

📟 این تراشه یک‌نوع تراشه پردازشی بودو و باتری را در خود جای داده‌است و ازطریق ۶۴ رشته ظریف با بافت مغز و سیگنال‌های عصبی ایجاد شده، تعامل دارد که سبب می‌شود تا آرباگ بواند دستگاه‌های رایانه‌ای مانند صفحه کلید یا مکان‌نمای ماوس را با ایمپلنت خود کنترل کند.

📑 شرکت "Neuralink" قبل از این‌که اولین کاشت ایمپلنت را روی انسان انجام دهد، سال‌ها روی حیواناتی مثل گوسفند، خوک و میمون، آن‌ را آزمایش کرده‌است، اما در اوایل سال جاری در یکی از مراکز تحقیقاتی کالیفرنیا مشکلاتی در سوابق کنترل کیفیت و ثبت این تراشه یافت شده‌است.


•مسیحا عدالتی•
•نادیا جمالدار•


🆔@UIBiologists🌱💡
biology students union.pdf
643.2 KB
Factors associated with body weight gain and insulin-resistance: a longitudinal study


عوامل مرتبط با افزایش وزن بدن و مقاومت به انسولین


🖇 اطلاعات بیشتر


•فاطمه براری•


🆔@UIBiologists🌱💡
📌معجزه پزشکی به تراژدی تبدیل
شد!

👨🏾‍🦲 ریچارد اسلیمن، به نوعی بیماری کلیوی مبتلا بود که سالانه، بیش از ۸۰۰ هزار نفر در آمریکا به آن مبتلا می‌شوند. این بیماری، در میان سیاهپوستان رواج بیشتری دارد و با وجود تمام این موارد، تعداد کمی کلیه برای پیوند موجود است. تقریبا ۹۰ هزار نفر در لیست انتظار ملی برای دریافت کلیه قرار دارند.

🧬 پیشرفت‌های اخیر در مهندسی ژنتیک، به محققان اجازه می‌دهد که ژن‌های اعضای حیوانات را طوری تغییر دهند که با گیرندگان خود سازگار‌تر شوند. در همین راستا، دانشمندان برای کلیه خوک این بیمار، سه ژن را حذف کرده و هفت ژن دیگر اضافه کردند. آن‌ها همچنین ویروس‌هایی را که ممکن است برای انسان‌ها ضرر داشته باشند، غیرفعال کردند.

🐖 با این حال، ریچارد اسلیمن، که در سن ۶۲ سالگی به‌عنوان اولین فرد دریافت‌کننده کلیه خوک اصلاح‌شده ژنتیکی شناخته شده‌بود، حدود دو ماه پس از عمل فوت کرد با این وجود، عمل او افراد زیادی از سراسر دنیا که منتظر پیوند هستند، به زندگی امیدوار کرده‌است.

📝 دیانا صادقیانی

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
نیاسین، دوست یا دشمن؟!


💊 نیاسین یا ویتامین B3، یکی از ضروری‌ترین ویتامین‌های مورد‌ نیاز برای بدن است که ما می‌توانیم برای تأمین آن در بدن، از برخی مواد غذایی ازجمله گوشت‌ قرمز، ماهی، برنج قهوه‌ای، موز و هم‌چنین غلات استفاده کنیم.

🩺 این ویتامین به‌حدی نقش کلیدی در حفظ سلامت پوست، اعصاب و سیستم گوارشی دارد که کمبود آن منجر‌به بروز نوعی بیماری به‌نام پلاگر می‌شود که در آن فرد مبتلا حالاتی مانند سردرگمی ذهنی، ناتوانی و از دست دادن اشتها را تجربه می‌کند.

📚 حال با‌وجود این میزان از اهمیت، طبق پژوهشی که به‌تازگی در مجله "Nature Medicine" چاپ شده‌است، یکی از محصولات حاصل از تجزیه نیاسین که "4PY" نام دارد، یکی از پیش‌فاکتورهای التهابی است که باعث گرفتگی عروق قلبی و در‌نهایت آترواسکلروز می‌شود.

📍‌ بنابراین میزان مصرف نیاسین باید کنترل شود، البته لازم به ذکر است که مقدار دریافتی این ویتامین از طریق مواد‌غذایی، نیازی به کنترل ندارد و تنها افرادی که ویتامین را به‌صورت مکمل دریافت می‌کنند؛ نیازمند کنترل مداوم هستند.


•زهرا سعیدی حمزه خانلو•


🆔@UIBiologists🌱💡
#معرفی_پایگاه_داده

🔷️ پایگاه داده String، گنجینه‌ای از اطلاعات در مورد برهمکنش‌های پروتئین-پروتئین


💻 پایگاه String، که مخفف "Search Tool for the Retrieval of Interacting Genes/Proteins" است، یک منبع جامع از برهمکنش‌های پروتئین-پروتئین (PPIs) می‌باشد که این پایگاه داده شامل اطلاعاتی از منابع مختلف، از جمله موارد زیر است:

● داده‌های تجربی: این شامل نتایج آزمایش‌های مختلفی است که برهمکنش‌های فیزیکی یا عملکردی بین پروتئین‌ها را نشان می‌دهد.

● روش‌های پیش‌بینی محاسباتی: این روش‌ها از الگوریتم‌های کامپیوتری برای پیش‌بینی PPIs بر اساس توالی پروتئین، ساختار و سایر داده‌ها استفاده می‌کنند.

● مجموعه‌های متن عمومی: این شامل مقالات علمی، پایگاه‌های داده ژنوم و سایر منابعی است که ممکن است حاوی اطلاعات مربوط به PPIs باشند.

💸 پایگاه داده String به صورت رایگان در دسترس است و به طور مرتب با اطلاعات جدید به‌روز می‌شود. می‌توانید از آن برای جستجوی PPIs بین دو پروتئین خاص، مرور شبکه‌های PPIs برای یک پروتئین یا ارگانیسم خاص و یا دانلود داده‌ها برای تجزیه و تحلیل خود استفاده کنید.

🔻برخی از کاربردهای پایگاه داده String عبارتند از:

✓ کشف دارو: دانشمندان می‌توانند از String برای شناسایی پروتئین‌هایی که ممکن است در بیماری‌ها نقش داشته باشند و اهداف بالقوه جدیدی برای داروها را پیدا کنند.

✓ روابط بیولوژیک: String می‌تواند برای مطالعه نحوه تعامل پروتئین‌ها با یکدیگر و تشکیل شبکه‌های پیچیده سلولی استفاده شود.

✓ تکامل پروتئین: دانشمندان می‌توانند از String برای مطالعه نحوه تکامل PPIs در طول زمان استفاده کنند.

‼️ جهت مطالعه انواع، نحوه سرچ و چگونگی تحلیل داده‌های String کلیک کنید.


✍🏻 محمدرضا هوشمند


╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💻 پایگاه داده String (برهمکنش پروتئین _ پروتئین)

🔷️قسمت اول🔷️


╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
ادرار منبعی ارزشمند


🔆 در دنیایی که به‌دنبال راه‌های نوآورانه برای تولید انرژی پاک هستیم، استفاده از منابع در‌دسترس، حتی ادرار انسان می‌تواند گامی مهم در این مسیر باشد.

🔌 تحقیقات نشان داده‌اند ادرار، که پیش‌تر به‌عنوان ضایعه‌ای بی‌ارزش تلقی می‌شد، می‌تواند به‌عنوان یک منبع انرژی مفید و قابل تجدید مورد استفاده قرار گیرد. محققان با استفاده از ادرار بازیافتی موفق به تولید برق برای شارژ تلفن‌های همراه و روشنایی لامپ‌ها شده‌اند.

📌 در مرکز بیوانرژی بریستول انگلستان، عموم مردم می‌توانند ادرار خود را برای تحقیقات علمی به این مرکز اهدا کنند. به‌طوری‌که در مرحله اول ادرار در مخازنی جمع‌آوری می‌شود و به‌عنوان ماده اولیه برای پیل‌های سوختی میکروبی استفاده می‌شود.

🦠 درون این سلول‌های سوختی، باکتری‌های خاصی هستند که ادرار را به اجزای تشکیل‌دهنده خود تفکیک کرده و در‌نتیجه الکترون‌هایی را آزاد می‌کنند. این الکترون‌ها به‌عنوان منبع تولید برق و انرژی قابل ذخیره‌سازی به کار می‌روند و برای شارژ تلفن همراه می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

💡 دانشمندان بر این باورند که ادرار تازه دارای پتانسیل بیش‌تری برای تولید برق است و این رویکرد نه تنها می‌تواند به تأمین برق در مناطق محروم کمک کند، بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک شایانی می‌‌کند.


•زهرا رستمی•


🆔@UIBiologists🌱💡
ارائه دانشجویی پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت

عنوان: نانوبیولوژی 🔹💠


ارائه‌دهنده: اناهیتا فتحی دانشجو زیست سلولی مولکولی دانشگاه شهرکرد

‌‌‌
برای شنیدن این توضیحات ساعت ۲۲ به لینک زیر مراجعه کنید:

🖇🔘 https://www.skyroom.online/ch/union/ghgg

نام کاربری و رمزعبور: 123


🆔@UIBiologists🌱💡
‌‌‌
📣 فراخوان جذب نیرو برای تکمیل کادر سرچ خبر اتحاد زیست‌شناسان

📌 اتحاد زیست‌شناسان به‌منظور تکمیل تیم سرچ مدیا از علاقه‌مندان دعوت به همکاری می‌کند. لطفاً در صورت داشتن شرایط زیر به آیدی ذکر شده پیام دهید.

● آشنایی با مباحث زیست‌شناسی

○ داشتن علاقه

● داشتن وقت آزاد و کافی

○ مسلط به اصول سرچ

● داشتن ذهنی باز و خلاق

○ مسلط به اصول ترجمه


🆔@Nadiya_jdr
📍 سرنخی برای درمان دیابت نوع ۱

🔬 دانشمندان در مسیر جست‌وجوی درمان‌های جدید برای دیابت نوع ۱ به ژنی برخوردند که فرم جهش‌یافته آن، در سراسر جهان تنها در یک خواهر و برادر دیده شده‌است. در این خواهر و برادر یک فرم ژنتیکی نادر از دیابت نوع ۱ طی چند هفته اول زندگی تشخیص داده شده‌بود‌.

🧬 محققان در بررسی این خواهر و برادر هیچ جهشی در هیچ یک از علل شناخته‌شده دیابت نوع ۱ (دیابت خودایمنی) نیافتند؛ در ادامه، توالی‌یابی کل ژنوم خواهر و برادر جهشی را در ژن کدکننده PD-L1 نشان داد که می‌تواند مسئول دیابت خودایمنی زودرس آن‌ها باشد. این پروتئین با اتصال به گیرنده خود یعنی PD-1 باعث توقف پاسخ ایمنی می‌شود.

💡 سیستم ایمنی در خواهر و برادری که نقصPD-L1 داشتند، از جنبه‌های مختلف کاملاً عادی به‌نظر می‌رسید. احتمالا زمانی که نقص و کمبودPD-L1 وجود داشته باشد، PD-L2 که لیگاند دیگری برای PD-1 است، به‌عنوان جایگزین PD-L1 عمل می‌کند؛ بنابراین PD-L1 برای ممانعت از دیابت خودایمنی ضروری است، اما برای عملکرد معمول سیستم ایمنی ضروری نیست.

📑 دانشمندان در پی یافتن نقش حیاتی PD-L1 برای جلوگیری از تخریب سلول‌های پانکراس توسط سیستم ایمنی دریافتند که سلول های بتای پانکراس و انواع خاصی از سلول های ایمنی در پانکراس PD-L1 را بیان می‌کنند و آن‌چه باید بررسی شود، ارتباط حیاتی بین این سلول‌های مختلف است که سبب ممانعت از بروز دیابت خودایمنی می‌شود.

📝 زکیه خادمی

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
Forwarded from Biocan_magazine
📌حل مسئله چیست؟

📝حل مسئله به عبارتی تعیین علت مشکل، شناسایی، اولویت‌بندی و انتخاب گزینه‌های جایگزین برای پیدا کردن راه‌حلی مناسب است.
.
.
📍به منظور مدیریت مؤثر و اداره یک سازمان موفق، رهبر باید کارکنان خود را هدایت کند و تکنیک‌های حل مسئله را توسعه دهد. یافتن راه‌حل مناسب برای مسائل را می‌توان با پیروی از فرآیند چهار مرحله‌ای که در زیر بیان شده است، انجام داد.
.
.
🔹۱. تعیین مشکل
واقعیت را از عقیده متمایز کنید و علت‌های زمینه‌ای را مشخص کنید.
برای پیدا کردن اطلاعات با افراد دانا در این زمینه‌ها مشورت کنید. مشکل را به‌طور خاص بیان کنید. مشخص کنید چه استاندارد یا انتظاری نقض شده‌است و مشکل در کدام فرآیند نهفته است. از تلاش برای حل مشکل بدون اطلاعات کافی بپرهیزید.
.
.
🧐برای حل مسئله، ابتدا باید وضعیت را تشخیص داده و روی مسئله تمرکز کنید. بهترین روش‌های حل مسئله شامل استفاده از نمودار جریان برای شناسایی مراحل مورد انتظار یک فرآیند و نمودار علت و معلول برای تعریف و تجزیه و تحلیل علت‌های اصلی است.
.
.
🔸۲. ایجاد راه‌حل‌های جایگزین
همه‌ی افراد درگیر در مسئله باید در ایجاد گزینه‌های جایگزین در نظر گرفته شوند.‌ گزینه‌های سازگار با اهداف سازمانی را مشخص کنید.‌ جایگزین‌های کوتاه مدت و بلند مدت را مشخص کنید. در مورد ایده‌های دیگران طوفان فکری ایجاد کنید وبه دنبال جایگزین‌هایی باشید که ممکن است مشکل را حل کند.
.
.
🔖پیشنهاد می‌شود قبل از انتخاب یک راه‌حل، چندین راه‌حل دیگر نیز بررسی شود. بررسی چندین راه‌حل می‌تواند ارزش راه‌حل نهایی‌ شما را به‌شدت افزایش دهد.
.
.
قبل از ارزیابی نهایی، باید چندین راه‌حل جایگزین برای مسئله پیدا شود. یک اشتباه رایج در حل مسئله آن است که بهترین راه‌حل انتخابیِ قابل قبول در نظر گرفته شود حتی اگر بهترین گزینه برای حل مسئله نباشد. اگر به دنبال کسب نتایج دقیق هستید، ممکن است فرصت یادگیری موارد جدید را به‌طور کامل از دست بدهید، درصورتی که این موارد می‌تواند به فرآیند حل مسئله‌ی شما بسیار کمک کند.
.
.
🔹۳. ارزیابی کردن مسئله و انتخاب جایگزین
از بین جایگزین‌های مطرح‌شده، بهترین گزینه انتخاب شود. یک فرد ماهر، هنگام انتخاب بهترین راه‌حل، از یک سری ملاحظات استفاده می‌کند:
۱- آیا یک راه‌حل خاص، مسئله‌ی را بدون ایجاد مشکلات ناخواسته‌ی دیگر حل خواهد کرد؟
۲- آیا تمام افراد درگیر، راه‌حل را قبول خواهند داشت؟
۳- آیا پیاده‌سازی راه‌حل احتمال دارد؟
۴- آیا راه‌حل جایگزین با محدودیت‌های موجود تناسبی دارد؟
.
.
🔸۴. پیاده‌سازی و پیگیری راه‌حل
۱- برنامه‌ریزی و اجرای آزمایشی راه‌حل جایگزین
۲- بازخورد را از همه‌ی طرف‌های آسیب‌دیده جمع‌آوری کنید.
۳- به دنبال پذیرش یا اجماع همه کسانی باشید که تحت تأثیر قرار می‌گیرند.
۴- اقدامات و نظارت مستمر را ایجاد کنید.
۵- نتایج بلندمدت را بر اساس راه‌حل نهایی ارزیابی کنید.
.
.
📚منابع حل مسئله
شما می‌توانید مقالات، مطالعات موردی و نشریات را برای منابع حل مسئله جستجو کنید.
.
.
نویسنده: اسما وفادار
ویراستار: مونا انصاری
.
.
.
🌱@biocan_magazine🌱
چگونه گورخر راه‌راه شد؟

🦒 چرا زرافه گردنی به این درازی دارد و گورخر راه‌راه است؟ چرا جنس نر نیز پستان دارد؟ چرا گله‌ی بوفالوها کمابیش دموکراتیک است اما فیل‌ها دیکتاتوری را ترجیح می‌دهند؟ این‌ها از جمله پرسش‌هایی هستند که لئو گراسه، زیست‌شناس تکاملی در کتاب «چگونه گورخر راه‌راه شد؟» به آن‌ها پاسخ داده است.

🦓 گراسه در این کتاب، به انتخاب طبیعی و تکامل زیستی جانوران و مسائلی که درگذشته پاسخ داده‌شده، اما حال دوباره پرسش برانگیز شده‌اند، پرداخته‌ است. برای نمونه، مدت‌ها تصور‌ می‌شد که دراز بودن گردن زرافه، به‌دلیل خوردن برگ‌ها در ارتفاع بالا است، اما واقعیت این است که زرافه‌ها بیشتر برای جنگیدن به این گردن نیاز دارند.

📖 این کتاب از معدود آثار در زمینه نظریه تکامل است که براساس منابع جدید و بیانی مفرح نوشته و با ترجمه‌ی کاوه فیض‌اللهی و توسط نشر نو در ایران منتشر شده‌است. با هشتگ #کتاب_با_اتحاد همراه باشید تا هرهفته، سری به دنیای کتاب‌های علمی و زیستی بزنیم.

•آذین عتیقی•


🆔@UIBiologists🌱💡
biology students union.pdf
1.1 MB
Analysis of factors associated with depressive symptoms in stroke patients based on a national cross-sectional study


تجزیه و تحلیل عوامل مرتبط با علائم افسردگی در بیماران سکته مغزی

🖇 اطلاعات بیشتر


•فاطمه براری•


🆔@UIBiologists🌱💡
‌بیوتکنولوژی در فضا💫

از اونجایی که بیوتکنولوژی مرز بین رشته‌ها رو از بین برده و در تمامی حوزه‌ها حضور فعالی داره، در این پست به معرفی آستروبیوتکنولوژی و کاردبرد‌های اون پرداختیم💥

🪐چند نفر از شما بیوتکنولوژیست‌ها به مطالعات مربوط به فضا علاقه‌مند هستین؟

آخرین اخباری که در این حوزه شنیدین چی بوده؟

باهامون به اشتراک بذارین👇

─━⊱ آکادمی بیوتکنولوژی ایران
🪴@ir_biotech_academy
🩺 پزشکی فردمحور

🥼 در این پست، به تعریف دقیق پزشکی فردمحور و تفاوت‌های آن با پروتکل‌های درمانی کنونی پرداختیم. همچنین گرایش‌های مختلف آن، فرصت‌های شغلی و جایگاه زیست‌شناسان در این حوزه را بررسی کردیم.

در انتها نیز، به سواستفاده‌هایی که در حال حاضر در کشور، با عنوان پزشکی‌ فردمحور انجام می‌شود پرداخته‌ایم.


👥 پیش‌بینی شما برای روش‌های درمانی آینده چیست؟ به نظر شما روش‌های آنالیز ژنتیکی و ویراش ژنوم، می‌توانند به طور کلی جایگزین روش‌های درمانی کنونی شوند؟


🆔@UIBiologists🌱💡
2024/05/18 00:47:28
Back to Top
HTML Embed Code: