Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران که روز جمعه ۱۳ تیر جهت شرکت در نشست سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان سفر کرده، در حاشیه این اجلاس با امام‌علی‌رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان دیدار و گفتگو کرد.
این نخستین سفر خارجی رئیس دولت جمهوری اسلامی پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل است. پزشکیان در هنگام ورود به محل اجلاس سران کشورهای سازمان‌ همکاری‌ اقتصادی (اکو) در باکو مورد استقبال الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان قرار گرفت.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤮4🤡21
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
احمد خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران، در سخنان امروز خود اعلام کرد حکم شرعی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعدام است. او گفت: «حالا من از این تریبون نماز جمعه، به عنوان مدرسی که در قم مدرس خارج فقه و اصول هستم، عرض می‌کنم که مجازات و حکم شرعی ترامپ و نتانیاهو، اعدام است. آنها سه عنوان فقهی برای اعدام دارند.»
🏁 🇬🇧 ManotoTV

🤖 @VahidOOnLine
🤡29🖕25😁32🍌2🤮1
با سقوط یک کابل برق فشاری قوی، بخش گسترده‌ای از جمهوری چک در خاموشی فرو رفت

بخشی از شبکه برق جمهوری چک دچار قطع گسترده شده است. شرکت اپراتور شبکه ملی برق این کشور اعلام کرد سقوط یک کابل فشار قوی در شمال چک موجب از کار افتادن خط انتقال برق شده و همین موضوع، قطع گسترده برق در مناطقی وسیع‌تر را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی این اختلال گسترده، ویت راکوشان، وزیر کشور چک، جمعه ۱۳ تیر گفت تاکنون هیچ نشانه‌ای از حمله سایبری یا تروریستی وجود ندارد و علت اصلی قطع گسترده برق، احتمالا نقص فنی بوده است.

او تاکید کرد شورای ملی وضعیت اضطراری در حال ارزیابی دقیق‌تر حادثه است.

گزارش‌ها حاکی‌ از آن است که برخی ایستگاه‌های انتقال برق در چک دچار اختلال شده و مناطقی از جمله پراگ، لیبرتس، بوهمیای شمالی، شرقی و مرکزی تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

به گفته وزیر حمل‌ونقل این کشور، قطع برق موجب توقف قطارها در تعدادی از خطوط ریلی شده و دست‌کم پنج منطقه از ۱۴ منطقه کشور تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

شرکت اپراتور شبکه ملی برق تایید کرده که منشا قطعی، سقوط یک خط انتقال برق بوده اما تحقیقات درباره دلیل اصلی ادامه دارد.

از میان هشت ایستگاه آسیب‌دیده، برق تاکنون در پنج ایستگاه وصل شده است. با این حال، بخش‌هایی از شمال پراگ همچنان بدون برق هستند و تلاش برای بازیابی کامل شبکه ادامه دارد.

اپراتور شبکه برق لهستان اعلام کرده که این حادثه تاثیری بر سیستم برق این کشور نداشته و جمهوری چک درخواستی برای کمک ارائه نکرده است.

پتر فیالا،‌ نخست‌وزیر چک، این وضعیت را «فوق‌العاده» توصیف کرده و گفته است همه نهادهای مسئول برای بازگرداندن جریان برق در تلاش هستند.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
3😁2🥱1
محمدمهدی حسینی همدانی، نماینده خامنه‌ای در استان البرز گفت: «ما یک رزمایش ۱۲ روزه را رد کردیم و این مرحله تمرینی بود.»
او ادامه داد: «ابلاغ قانون تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی بهترین فرصت برای مسئولان هسته‎‌ای است که امور هسته‌ای را به طور مخفیانه دنبال کنند.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤣75🖕9🤡8👎54🤯3🐳2
♦️مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در گفتگو با شبکه «ان‌بی‌سی» در خصوص تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: مصوبه مجلس به این معنا نیست که ما قرار است همکاری خود با آژانس را قطع کنیم.
معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به قانون مجلس برای تعلیق همکاری‌ها با آژانس تاکید کرد: در آن قانون بند‌هایی وجود دارد که می‌تواند فضایی را برای همکاری ما با آژانس فراهم کند.
مجید تخت‌روانچی افزود: این شورای عالی امنیت ملی است که مسیر همکاری آینده ما با آژانس را مشخص خواهد کرد. سفیر ما در وین با مدیرکل آژانس در تماس است و این موارد را به او منتقل می‌کند.
او در پاسخ به این پرسش که برای ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد غنی شده شما چه اتفاقی افتاد؟ آیا ایران هنوز آن‌را در اختیار دارد؟ گفت: پیش از حمله اسرائیل، بازرسان به سایت‌هایی که اورانیوم بسیار غنی شده وجود داشت رفت و آمد داشتند. بنابراین آنها به طور کامل از وضعیت این مواد آگاهی داشتند. الان من نمی‌دانم آن مواد کجا هستند. و اصلا من نمی‌توانم بگویم که آن مواد کجا هستند. من تنها می‌توانم بگویم که پیش از حمله بازرسان به آن مواد دسترسی داشتند و آن را بازرسی می‌کردند.
تخت روانچی همچنین درباره جابجایی اورانیوم غنی شده یا بخشی از آن پیش از حمله آمریکا گفت: من نمی‌توانم نکته‌ای بیش از آنکه به شما گفتم ارائه دهم. من در موقعیت آن نیستم. من متخصص این امر نیستم. نمی‌دانم آن مواد کجا هستند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤣307🖕6💅1
بازداشت قهرمان سابق بوکس جهان به اتهام ارتباط با کارتل‌های مواد مخدر

خولیو سزار چاوز جونیور، بوکسور مکزیکی، به اتهام ارتباط با کارتل سینالوا در لس‌آنجلس بازداشت و روند اخراج او از ایالات متحده آغاز شده است.

به گزارش گاردین، اداره مهاجرت و گمرک آمریکا، خولیو سزار چاوز جونیور، قهرمان ۳۹ ساله بوکس اهل مکزیک را که فرزند خولیو سزار چاوز سینیور، قهرمان افسانه‌ای بوکس است، در کالیفرنیا بازداشت و فرآیند اخراج او را آغاز کرده است.

این اقدام به دلیل اتهام «ارتباط با کارتل‌های مواد مخدر، محکومیت‌های متعدد جنایی و حکم بازداشت فعال در مکزیک» انجام شده است.

چاوز جونیور، سه‌شنبه ۱۰ تیر در استودیو سیتی لس‌آنجلس دستگیر شد.

وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد او به‌طور غیرقانونی در آمریکا اقامت داشته و تهدیدی جدی برای امنیت عمومی است.

تنها پنج روز پیش از بازداشت، چاوز جونیور در مبارزه بوکس علیه جیک پال در آناهایم شرکت کرد و شکست خورد.

به گفته برگزارکنندگان، این رویداد پردرآمدترین مسابقه بوکس تاریخ مرکز هوندا آناهایم بود و بیش از ۱.۵ میلیون دلار درآمد داشت.

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

ورود به آمریکا و درخواست اقامت

چاوز جونیور، ماه اوت ۲۰۲۳ با ویزای توریستی شش ماهه وارد آمریکا شد و آوریل ۲۰۲۴ با استناد به ازدواج با یک شهروند آمریکایی، درخواست اقامت دائم کرد.

مقامات فدرال این درخواست را به‌دلیل «اظهارات متقلبانه متعدد» و ارتباط با کارتل سینالوا رد کردند.

اسناد وزارت امنیت داخلی نشان می‌دهد اگرچه چاوز دسامبر ۲۰۲۴ به عنوان «تهدید فاحش امنیت عمومی» شناخته شد، اولویتی برای اخراج او در نظر گرفته نشد.

ژانویه ۲۰۲۵ او از طریق گذرگاه سن یسیدرو مجددا وارد آمریکا شد.

تریسیا مک‌لافلین، معاون وزیر امنیت داخلی، با انتقاد از دولت جو بایدن گفت: «باور نکردنی است که دولت قبل در حالی که این مجرم را خطری برای امنیت عمومی می‌دانست باز هم اجازه خروج و ورود مجدد به آمریکا را به او داد.»

سوابق جنایی گسترده

به گفته مقامات فدرال، چاوز جونیور سوابق طولانی در جرایم سازمان یافته دارد.

در مکزیک، او به اتهام قاچاق سلاح و ساخت مواد منفجره بدون مجوز تحت تعقیب است.

در آمریکا نیز سابقه جنایی او به بیش از یک دهه پیش برمی‌گردد: چاوز جونیور در سال ۲۰۱۲ به‌دلیل رانندگی در حال مستی و ژانویه ۲۰۲۴ به اتهام نگهداری غیرقانونی سلاح، محکوم شد.

این بوکسور که زمانی (۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲) عنوان قهرمانی میان‌وزن شورای جهانی بوکس را داشت، سال‌های اخیر با مشکلات اعتیاد و مسائل قانونی دست‌وپنجه نرم کرده است.

در همین حال، شهروند آمریکایی‌ای که چاوز از طریق ازدواج با او درخواست کارت سبز کرده بود مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته مقامات وزارت امنیت داخلی، این زن پیش‌تر با یکی از پسران خواکین «ال چاپو» گوزمان، قاچاقچی مکزیکی پرآوازه و رهبر کارتل سینالوا رابطه داشته؛ هر چند اتهامی علیه او مطرح نشده است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
6👍5👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران که روز جمعه به دعوت الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان و به منظور شرکت در هفدهمین اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری‌های اقتصادی، اکو، به این کشور رفته است، در حاشیه این نشست با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دیدار و گفتگو کرد.
پزشکیان پیش از این دیدار با رئیس جمهوری تاجیکستان و نخست وزیر پاکستان نیز دیدار کرده بود.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤮20🤡64
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بر اساس گزارش‌ها و ویدیوهای دریافتی، ماموران شهرداری شیراز صبح پنج‌شنبه ۱۲ تیر در شهرک گلستان، با صاحب یک مغازه درگیر شده و او را مجروح کردند.

این درگیری پس از آن رخ داد که ماموران شهرداری اقدام به تخریب تابلوی مغازه کردند.

به گفته شاهدان، صاحب مغازه توضیح داده بود که تابلو به‌صورت موقت نصب شده، اما ماموران با بی‌توجهی به توضیحات در واکنش به تلاش این مغازه‌دار برای جلوگیری از تخریب این تابلو، با او درگیر شدند.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤬446👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به کشته‌شدن مهدی عبایی و علیرضا کرباسی با شلیک نیروهای بسیج در همدان، طی پیامی گفت: «این دو جوان، نه نخستین قربانیان این رژیم‌اند و نه آخرین‌شان خواهند بود. تا زمانی که این رژیم پابرجاست، قتل جوانان و مردم بی‌گناه ادامه خواهد داشت.»
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
79👍20🤡14🖕2
سیزدهمین روز از تیر ماه، روز ملی دماوند و جشن تیرگان است.
روزی که آرش از دماوند کوه، تیر از کمان رها کرد تا مرز توران و ایران مشخص کند.
دماوند کوه، با ارتفاع ۵٬۶۱۰ متر، بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه است.
در تاریخ نام‌های بسیاری بر این کوه گذاشته‌اند؛ دنباوند، بیکنی، جبل لاجورد، و گنبد ایران از این دست نام‌ها است.
فردوسی دماوند را مسکن دیو سپید میداند‌ و در اساطیر ایرانی این کوه مرکز جهان و جایگاه میترا خوانده شده است.
در تاریخ بلعمی نیز دماوند را محل زیست کیومرث که بنابر روایت اسطوره‌های ایرانی، نخستین انسان و نخستین شهریار بوده میدانند.
آسمان اگر غبار آلود نباشد دماوند را می‌توان از تهران تا سواحل چمخاله و کیاشهر در استان گیلان، از ارتفاعات نطنز در استان اصفهان و تا جنوب ابهر در استان زنجان یا حتی دورتر، در بخش‌هایی از کشور ترکمنستان در نزدیکی دریای خزر دید.
بر روی اسکناس‌های دوران رضا‌شاه و‌ محمد رضا شاه پهلوی نیز تصویر کوه دماوند درج شده و در میان نماد سلسله پهلوی نیز تصویر از دماوند قرار دارد
🏁 🇬🇧 ManotoTV

🤖 @VahidOOnLine
30👎2🍌1
دیپلماسی تبعیض؛ افغانستانی‌ها چگونه در ایران به «دشمن» تبدیل شدند؟

در سایه بحران‌های اقتصادی و سیاست‌های تبعیض‌آمیز جمهوری اسلامی، مهاجرستیزی علیه افغانستانی‌ها در ایران به پدیده‌ای نگران‌کننده بدل شده است؛ اما این تنفر اجتماعی، نتیجه فرهنگ مردم نیست، بلکه بازتاب سالها بهره‌کشی، بی‌حقوق‌سازی و تبلیغات رسمی است.

تصاویر و گزارش‌ هایی که این روزها از مرزهای شرقی ایران منتشر می‌شود، تکان‌دهنده‌تر از هر خبر رسمی درباره بحران مهاجرت است. هزاران مهاجر افغانستانی در یک روز از سوی ماموران جمهوری اسلامی بازداشت و با تحقیر، ضرب‌وشتم و بی‌احترامی اخراج می‌شوند. در میان آنها زنان، کودکان، کهنسالان، بیماران و حتی پناهجویانی با مدارک قانونی نیز دیده می‌شوند. موجی از روایت‌های دردناک در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که به‌روشنی از خشونت سیستماتیک، تحقیر نهادینه‌شده و فروپاشی همدلی انسانی در برخورد با این مهاجران حکایت دارد.

این خشونت از کجا می‌آید؟ چرا جامعه‌ای که خود زیر فشار شدید اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است، اینچنین مهاجرستیز می‌شود؟ آیا این مهاجرستیزی ریشه در فرهنگ مردم ایران دارد یا نتیجه مستقیم سیاست‌های ناعادلانه جمهوری اسلامی است؟

مهاجران افغانستانی؛ از همراهی تا حاشیه‌نشینی

مهاجرت گسترده افغانستانی‌ها به ایران از اوایل دهه ۱۳۶۰ خورشیدی آغاز شد؛ زمانی که جنگ، ناامنی و فروپاشی دولت مرکزی در افغانستان، هزاران خانواده را وادار به ترک کشورشان کرد. در دهه‌های نخست، بسیاری از مهاجران افغانستانی در ایران پذیرفته شدند. آنها به ساخت‌وساز، کشاورزی و کارگری مشغول شدند و در بسیاری از نقاط کشور روابط اجتماعی مثبتی با مردم محلی برقرار کردند. افغانستانی‌ها در بازسازی بسیاری از شهرهای ایران نقش کلیدی داشتند؛ به‌ویژه در شهرهایی چون مشهد، قم، تهران، کرمان و یزد.

اما از همان ابتدا، حضور افغانستانی‌ها با محدودیت‌هایی نیز همراه بود. دولت ایران، به‌رغم پذیرش موج مهاجران، آنها را از بسیاری حقوق شهروندی محروم کرد: دسترسی نداشتن به بیمه، محدودیت در مالکیت، ممنوعیت تحصیل رسمی برای کودکان و محرومیت از اقامت دائم. این محدودیت‌ها در سال‌های بعد نه تنها کاهش نیافت بلکه با سیاست‌های کنترل‌گرانه‌تری تقویت شد.

حکومت و ساختار تبعیض: سیاست‌های مهاجرستیزانه

جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها هرگز سیاست مهاجرتی روشن و حمایت‌محور نداشته، بلکه از ابتدا حضور مهاجران، به‌ویژه افغانستانی‌ها، را نه به‌مثابه یک واقعیت انسانی یا مسئولیت اخلاقی، بلکه به‌مثابه ابزاری برای کنترل، فشار، و مدیریت بحران‌های داخلی و خارجی در نظر گرفته است.

به‌عنوان مثال، حکومت ایران بارها از مهاجران افغانستانی به‌عنوان اهرم فشار بر دولت‌های افغانستان استفاده کرده است. در دوره‌هایی که روابط تهران و کابل تیره می‌شد، چه در دوران حامد کرزی و چه در دوران اشرف غنی، موج‌هایی از اخراج، تهدید، سختگیری در صدور کارت اقامت و اعمال محدودیت در اشتغال و آموزش مهاجران آغاز می‌شد. یکی از نمونه‌های روشن آن، قطع ثبت نام کودکان افغانستانی در مدارس دولتی در برخی استان‌ها در سال ۱۳۹۴ بود که با واکنش گسترده در فضای عمومی ایران و افغانستان همراه شد.

همچنین در سال‌های پس از سقوط دولت اشرف غنی، با گسترش حضور مهاجران تازه وارد، دولت ایران اخراج‌های دسته‌جمعی را شدت بخشید، به‌گونه‌ای که به‌گفته منابع رسمی طالبان، تنها در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون مهاجر افغانستانی به‌صورت اجباری و در شرایطی غیرانسانی از ایران اخراج شدند.

این استفاده ابزاری، تنها به حوزه دیپلماسی محدود نماند؛ بلکه در سطحی هولناک‌تر، به جذب نظامی مهاجران انجامید. از سال ۱۳۹۲، سپاه قدس با تاسیس «لشکر فاطمیون »از میان مهاجران افغانستانی مقیم ایران، آنها را با وعده اقامت دائم، حقوق مالی یا تحت فشارهای غیرمستقیم، برای جنگ در سوریه به خدمت گرفت.

گزارش‌هایی از سازمان‌های حقوق بشری و رسانه‌های بین‌المللی مانند دیدبان حقوق بشر، خبرگزاری رویترز و نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد که حتی نوجوانان ۱۴ تا ۱۶ ساله نیز در میان این نیروها بوده‌اند. برخی از این افراد پس از بازگشت به ایران به حال خود رها و دچار مشکلات روانی یا بی‌سرپناهی شدند. این سوءاستفاده نظامی، مصداق آشکار بهره‌کشی از شرایط آسیب‌پذیر انسانی و نقض فاحش حقوق بشر است.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
👎186🤡4🤣1
بازیکن پیشین آرسنال به ۵تجاوز و یک آزار جنسی به ۳زن متهم شد

توماس پارتی، هافبک پیشین تیم آرسنال، به پنج فقره تجاوز و یک فقره آزار جنسی متهم شده است. بر اساس اعلام پلیس لندن، دو مورد از اتهامات تجاوز مربوط به یک زن، سه مورد مربوط به زن دوم و اتهام آزار جنسی نیز مربوط به زن سومی است. این اتفاقات ادعایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ رخ داده‌اند.

پارتی ۳۲ ساله قرار است در تاریخ ۵ اوت در دادگاه «وستمینستر مَجیستریتس» حاضر شود. پلیس متروپولیتن اعلام کرده این اتهامات پس از آغاز تحقیقاتی در فوریه ۲۰۲۲ و دریافت گزارش اولیه تجاوز مطرح شده‌اند.

جسوانت نروال، نماینده دادستانی سلطنتی بریتانیا (CPS)، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دادستانی سلطنتی پس از بررسی دقیق پرونده‌ای جامع، اجازه پیگرد قضایی توماس پارتی به اتهام چندین فقره تجاوز را صادر کرده است. دادستان‌ها در همکاری نزدیک با پلیس متروپولیتن که مسئول تحقیق در این پرونده بوده، مدارک را بررسی و در مورد اتهامات مناسب مشاوره داده‌اند. ما یادآوری می‌کنیم که این روند قضایی اکنون فعال است و متهم از حق دادرسی عادلانه برخوردار است.»

وی در ادامه تأکید کرد: «با وجود علاقه گسترده عمومی به این موضوع، تأکید می‌کنیم که از هرگونه گزارش‌دهی، اظهارنظر یا انتشار مطالب در فضای مجازی که ممکن است به روند رسیدگی آسیب بزند، باید جداً خودداری شود.»

با وجود پایان یافتن رسمی قرارداد، تا بعدازظهر جمعه و پس از انتشار خبر اتهامات، نام پارتی همچنان در فهرست بازیکنان باشگاه آرسنال در وب‌سایت رسمی باشگاه وجود داشت و پیراهن‌هایی با نام او نیز قابل خریداری بود.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
🤬98🤯2🤣2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک شهروند با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال، وضعیت نامناسب جاده‌ها را به تصویر کشیده و با انتقاد از زیرساخت‌های ناکارآمد، به نبود خدمات اولیه مانند آسفالت مناسب، برق پایدار و پلیس راه اشاره کرده است. او می‌گوید مردم هر روز در این مسیرهای پرخطر رفت‌وآمد می‌کنند.

این شهروند با اشاره به دهه‌ها تمرکز حکومت بر مسائل نظامی و امنیتی، خواستار رسیدگی فوری به مشکلات اساسی مردم شد.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
👍162
با وجود گذشت سه هفته از زمان آغاز جنگ، کشته‌شدن صدها نیروی نظامی، دولتی و امنیتی جمهوری اسلامی از جمله فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و نیروی انتظامی، و همچنین پایان درگیری با آتش‌بس، هنوز علی خامنه‌ای، رهبر حکومت ایران، پیام عزای عمومی و تسلیتی برای مرگ مقام‌ها صادر نکرده است.

خامنه‌ای پس از آغاز جنگ به پناهگاهی زیرزمینی منتقل شد و همچنان در هیچ برنامه و مکان عمومی ظاهر نشده است.

رهبر جمهوری اسلامی حتی در مراسم عزاداری ماه محرم که هرساله در حسینیه دفتر خودش برگزار می‌شود نیز شرکت نکرده است.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤣402💅2😁1
رویترز: حزب‌الله در حال بررسی کاهش توان تسلیحاتی خود است

رویترز به نقل از سه منبع آگاه از مسائل داخلی گروه مسلح حزب‌الله لبنان که تحت حمایت جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند، گزارش داد که این گروه بازنگری استراتژیک بزرگی را آغاز کرده و در حال بررسی کاهش نقش خود به‌عنوان یک گروه مسلح است، هرچند هنوز تصمیم به خلع سلاح کامل خود نگرفته است.

خبرگزاری رویترز جمعه نوشت که تصمیمات در این زمینه هنوز نهایی نشده اما نشان‌دهنده فشارهای شدیدی است که بر این گروه شبه‌نظامی لبنانی پس از آتش‌بس ماه نوامبر با اسرائیل اعمال شده است.

نیروهای اسرائیلی همچنان مناطقی را که تحت نفوذ حزب‌الله هستند هدف قرار می‌دهند و این گروه را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند، اتهامی که حزب‌الله آن را رد می‌کند.

این گروه همچنین با بحران مالی شدید، درخواست‌های آمریکا برای خلع سلاح و کاهش نفوذ سیاسی خود پس از روی کار آمدن کابینه‌ای جدید با حمایت آمریکا در لبنان، روبه‌روست.

مشکلات حزب‌الله با دگرگونی‌های عظیم در توازن قدرت منطقه‌ای وخیم‌تر شده است. اسرائیل در سال گذشته فرماندهی این گروه را از بین برد، هزاران نیروی آن را کشت و بخش عمده‌ای از زرادخانه‌ تسلیحاتی‌اش را نابود کرد.

همچنین بشار اسد، متحد حزب‌الله، سقوط کرد و این امر یکی از خطوط مهم تامین تسلیحات این گروه از مبداء ایران را قطع کرد.

پیشتر منابع آگاه به شبکه العربیه گفته‌ بودند که با وجود اظهارات مکرر نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، درباره بازسازی ساختار داخلی این گروه، حزب‌الله با کاهش چشمگیر توان نظامی و انسانی روبه‌رو شده است.

با استناد به اظهارات حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزب‌الله، این گروه تا اکتبر ۲۰۲۱ حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی آموزش‌دیده در اختیار داشت، اما منابع آگاه به العربیه گفته‌اند حدود ۱۰ هزار نفر از نیروها در جریان جنگ اخیر با اسرائیل از خدمت خارج شده‌اند و شمار فعلی نیروهای حزب‌الله به حدود ۶۰ هزار نفر کاهش یافته است.

یک منبع امنیتی منطقه‌ای و یک مقام ارشد لبنانی، به رویترز گفتند که مشخص نیست جمهوری اسلامی پس از جنگی سنگین که با اسرائیل داشت، اکنون چقدر می‌تواند به حزب‌الله کمک کند.

یک مقام ارشد دیگر که از جلسات داخلی حزب‌الله مطلع است و نخواست نامش فاش شود، گفت که این گروه گفت‌گوهای پنهانی درباره گام‌های بعدی خود برگزار کرده و کمیته‌های کوچکی به‌صورت حضوری یا از راه دور تشکیل جلسه داده‌اند تا درباره ساختار رهبری، نقش سیاسی، فعالیت‌های اجتماعی و توسعه‌ای و تسلیحات بحث کنند.

به گفته این مقام و دو منبع دیگر، حزب‌الله به این نتیجه رسیده که زرادخانه‌ای که برای بازدارندگی در برابر اسرائیل جمع‌آوری کرده بود، اکنون به یک نقطه‌ ضعف تبدیل شده است.

این مقام گفت: «حزب‌الله بیش از حد قدرت داشت. تمام این قدرت تبدیل به نقطه ضعف شد.»

حزب‌الله تحت رهبری حسن نصرالله که سال گذشته کشته شد، به یک بازیگر نظامی منطقه‌ای تبدیل شد که ده‌ها هزار مبارز، راکت و پهپاد در اختیار داشت و آماده حمله به اسرائیل بود. این گروه همچنین از گروه‌های شبه‌نظامی متحد خود در سوریه، عراق و یمن پشتیبانی می‌کرد.

از زمان جنگ اخیر میان حزب‌الله و اسرائیل، حزب‌الله برخی از انبارهای تسلیحاتی خود در جنوب لبنان را طبق مفاد آتش‌بس سال گذشته به ارتش لبنان تحویل داده است، هرچند اسرائیل می‌گوید زیرساخت‌های نظامی وابسته به حزب‌الله در آن مناطق را هدف قرار داده است.

منابع آگاه به رویترز گفتند که حزب‌الله اکنون در حال بررسی تحویل برخی دیگر از تسلیحات خود در نقاط دیگر کشور است، به‌ویژه موشک‌ها و پهپادهایی که به‌عنوان تهدیدی بزرگ برای اسرائیل شناخته می‌شوند.

بر اساس این گزارش، شرط حزب‌الله برای چنین کاری عقب‌نشینی اسرائیل از جنوب لبنان و توقف حملاتش است.

اما این گروه قصد ندارد تمام زرادخانه خود را واگذار کند. به گفته منابع، برای مثال، حزب‌اللهه قصد دارد سلاح‌های سبک و موشک‌های ضدتانک را حفظ کند تا در برابر حملات احتمالی آینده بتواند از خود دفاع کند.

تلاش حزب‌الله برای حفظ هرگونه توانایی نظامی‌ با اهداف اسرائیل و آمریکا مغایر خواهد بود. بر اساس مفاد آتش‌بس با میانجیگری آمریکا و فرانسه، ارتش لبنان موظف به ضبط «تمام سلاح‌های غیرمجاز» حزب‌الله شده است.

آمریکا و اسرائیل حزب‌الله را یک گروه تروریستی می‌دانند.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
8😁2🥰1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️موج گرما در آلمان باعث آتش‌سوزی در چندین ایالت شرقی این کشور شده است. آتش‌نشانان در تلاش برای مهار آتش‌سوزی‌ها هستند.
پلیس گزارش داد که خلبانان در یک روز ۳۵ پرواز انجام دادند و ۶۳ هزار لیتر آب را روی آتش‌سوزی‌ها در زاکسن ریختند.
صدها آتش‌نشان از روز چهارشنبه در حال مبارزه با آتش‌سوزی جنگلی در نزدیکی گوسلدورف در منطقه سالفلد-رودولشتات آلمان هستند. در این منطقه «وضعیت اضطراری» اعلام شده است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
5💔4👍2🔥2🎉1
2025/07/13 13:25:34
Back to Top
HTML Embed Code: