Telegram Web Link
Audio
مروری بر کتاب" ویرانه‌های من"، جستارهایی از محمد طلوعی
مکان: #کتاب_فروشی_نشر_چشمه

🔷عباس کاظمی
🔸جمعه ۲ تیر ۱۴۰۲
#جستار #تجربه_رنج #کتاب #نقد_کتاب #سخنرانی #فایل_صوتی
@varijkazemi
رونمایی از کتابهای سرگذشت اجتماعی اشیا

زمان: یکشنبه ۱۱ تیر
ساعت : 5:30

مکان: شهر کتاب تجریش

@varijkazemi
آنتونی گیدنز:
عاملیت (agency)به معنای نیات و مقاصدی نیست که افراد در انجام دادن کارها دارند، بلکه در درجه اول به معنای توانایی آنها برای انجام دادن این اعمال است... من مسئول خیلی چیزها هستم  که قصد انجام دادن آنها را نداشتم و شاید نمی‌خواستم چنین کنم اما با این حال چنین کردم ... [از سویی دیگر] "اثر ترکیب"نتیجه جمع شدن اعمال و کنشهای متعدد است.. کنش‌های فردی ممکن است نیت‌مند باشند اما "اثر ترکیب" جامعه‌ی را به سمت‌و‌سوبی دیگر ببرد.به سمتی که نتیجه نهایی نه قصد و نه دلخواه کسی بوده‌است. این وضعیت‌نهایی طوری است که گویی حامل عمل همه‌کاره و هیچ‌کاره بوده‌است.

کلاس جامعه‌شناسی از نگاه جامعه‌شناسان،۱۴۰۲

کانال عباس کاظمی
#جامعه_شناسی_بخوانیم #جامعه_شناسی
@varijkazemi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹️عباس کاظمی، جامعه‌شناس

🔸️امروزه تنهایی آدم‌ها در جامعه‌‌‌ای چون ما بی‌شباهت با تنهایی و تاریکی گودال سلیمان نیست. گاهی رنجهایی که از زیستن می‌بریم ارزش زندگی کردن را بی‌مقدار می‌کند. تجربه امروز جامعه ما به تعبیر نوربرت الیاس، تجربه‌ی تنهایی دم مرگ است.

@Varijkazemi
موعودگرایی عصر صفوی

۱." شاه اسماعیل اول(۹۳۰_۹۰۵. هجری)بنیانگذار سلسله صفویه مرد صوفی بود که خود را مهدی موعود می‌دانست و قصدش ایجاد سلطنت الهی شیعه در زمین...بود"( ص ۸)

۲." سال ۱۰۰۰ هجری ( ۱۵۹۰ میلادی) نقطه عطفی در تاریخ صفویه است،زیرا ... سرآغاز هزاره‌ای تازه نیز در تاریخ اسلام است. هزار سال از هجرت پیامبر و ظهور اسلام گذشته‌بود. باوری آخرالزمانی از آن حکایت داشت که سال ۱۰۰۰ هجری(۱۵۹۰ میلادی) منجی موعودی ظهور می‌کرد و پادشاهی خداوند را در زمین می‌گسترد. درویشی از فرقه صوفیان نقطوی برخاست و مدعی شد که آن منجی است. جذبه‌اش پیروان فراوانی برای او گردآورد که از درباریان قزلباش تا غیرایرانی‌های مقیم ایران بین آنها بودند... شاه عباس بساط نقطویه[ جنبشی سیاسی مذهبی ریشه‌دار از عصر تیموری] را برچید و با مصادره نمادهای انتظار آنها خود را مجری این حکم جهان‌شمول الهی خواند." (ص ۱۴)

۳. "ساروتقی از مهم‌ترین آبادگران خادم دودمان نوترکیب صفوی... ناظر ساخت تالار کاخ عالی‌قاپو بود که منجی غایب باید در آستانه آن ظهور می‌کرد... در معادشناسی شیعی،اصفهان ارتباط نمادینی با این گونه ظهور قدسی داشت". ( ص ۵۹)


منبع: غلامان خاصه، نخبگان نوخاسته دوران صفوی، نوشته سوسن بابایی،کاترین بابایان و همکاران، ترجمه حسن افشار، نشر مرکز، چاپ دوم،۱۳۹۳

کانال عباس کاظمی
@varijkazemi
جلسه سوم زندگی روزمره در عصر صفوی
عکس از نیما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نوبرت الیاس(1990_1897)

تاکنون ابعاد زیادی از جهانی که بشر خلق کرده ناشناخته باقی مانده، گویا آدمی بدون دانش جامعه‌شناسی نمی‌تواند هم خودش را و هم این چیز خارق‌العاده، یعنی این شکل از باهم بودن (جامعه)که درکنار یکدیگر خلق کرده را درک کند. جامعه‌شناسی می‌تواند دانشی تولید کند که برای مشکلات اساسی زیست جمعی ما مفید باشد.

"وظیفه جامعه‌شناسی تنها این نیست که جبرها و الزاماتی که انسانها در جوامع... گرفتار آن هستند را توضیح دهد.... بلکه رهایی بخشی اندیشه از چنین جبرهایی... نیز از وظایف جامعه‌شناسی است...."(کتاب چیستی جامعه‌شناسی).


کلاس جامعه‌شناسی از نگاه جامعه‌شناسان،تیر ۱۴۰۲
#جامعه‌_شناسی

کانال عباس کاظمی
@varijkazemi
چهار جلد از مجموعه سرگذشت اجتماعی اشیا منتشر شد
دبیر مجموعه:عباس کاظمی
نشر اگر

#سرگذشت_اجتماعی
#اشیا
@varijkazemi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔷پی‌یر بوردیو،جامعه‌شناس فرانسوی

🔸خشونت نمادین چیست؟
خشونت نمادین شیوه نگرش به چیزهاست به نحوی که موجب سلطه یا بازتولید سلطه می‌شود
خشونت نمادین بخش پنهان مانده خشونتی است که بر دیگران به خصوص زنان روا می‌داریم و ممکن است از آن آگاهی نداشته باشیم
از نظربوردیو سلسه مراتب اجتماعی،نابرابری و رنجی که برای ما ایجاد می‌کند بیشتر از طریق خشونت نمادین ممکن می‌شود تا خشونت فیزیکی
او از نوعی سلطه مشروعیت یافته که خودمان نیز در مسیر تقویت آن گام بر میداربم سخن گفته است.
▶️کانال عباس کاظمی
@varijkazemi
پنل‌های همایش. فاینال (1).pdf
205 KB
🆔 @irancsca#انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات برگزار می‌کند:

🔻جنبش‌های اجتماعی، رسانه‌ها و فرهنگ


سخنرانی افتتاحیه:(ساعت ۱۳ تا ۱۵)

دبیر همایش: عباس کاظمی
سخنران افتتاحیه: علی ربیعی

🔷پذیرایی

پنل‌های تخصصی:

🔸 جنبش‌ها و مفاهیم و نظریه‌ها(۱۵.۳۰ تا ۱۷)
🔸سیاست فرهنگی و جنبشهای اجتماعی(۱۵.۳۰ تا ۱۷)
🔷پذیرایی
🔸 رسانه‌ها و جنبش‌های اجتماعی (۱۷.۳۰ تا ۱۹)
🔸 تغییرات ارزشی و جنبش‌های اجتماعی(۱۷.۳۰ تا ۱۹)


▶️ورود برای عموم آزاد است


زمان برگزاری: سه‌شنبه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۲، ساعت: ۱۳:۰۰ تا ۱۹:۰۰
مکان: میدان توحید، خیابان نصرت‌ غربی، پلاک ۵۶، طبقه اول، موسسه رحمان

لینک حضور مجازی :

https://www.skyroom.online/ch/irancsca/office
نظریه کنش، پی‌یر بوردیو:

🔷نهادهای آموزشی به بازتولید ترکیب طبقات اجتماعی کمک می‌کنند. بلندمرتبه‌ترین مراکز آموزشی، که فارغ‌التحصیلان آن برترین موقعیت‌های اجتماعی را اشغال می‌کنند، هر روز بیش از پیش مورد استفاده انحصاری فرزندان لایه‌های ممتاز جامعه قرار می‌گیرد..این سیستم.... دانش‌آموزان دارنده سرمایه فرهنگی ارثی را از آنانی که فاقد این سرمایه هستند جدا می‌کند، با توجه به اینکه تفاوت استعدادها از تفاوتهای اجتماعی جدایی‌ناپذیر است،این نظام سعی در حفظ تفاوتهای اجتماعی از پیش موجود دارد....
🔸نظام آموزشی با درانداختن یک شکاف میان دانشجویان مدارس عالی برجسته و دانشجویان  دانشکده‌های معمولی،مرزهای اجتماعی‌ای را بنا می‌کند که مشابه همان مرزهایی است که در گذشته اشراف بلندمرتبه را از اعیان میان‌مایه و از مردم کوچه و بازار جدا می‌کرد. ...

❇️نهاد آموزش که می‌شد باور داشت ... نوعی شایسته‌سالاری را پی‌ریزی کند،..از طریق اتصال‌های مخفی میان استعداد تحصیلی و میراث فرهنگی،یک اشرافیت دولتی را تدارک می‌کند، که اقتدار و مشروعیت آن به وسیله عنوان تحصیلی تضمین شده‌است...
نقل قولها از کتاب👆

کانال عباس کاظمی
@varijkazemi
Forwarded from زیر سقف آسمان
♦️معرفی‌ی کتاب ”روایت ایرانی‌ جامعه‌شناسی‌ دین / جلد دوم/ بینش‌ها و نظریه‌ها
۴ مرداد ۱۴۰۲


عنوان: #روایت_ایرانی_جامعه‌شناسی_دین. جلد دوم؛ بینش‌ها و نظریه‌ها نویسنده: #حسن_محدثی_گیلوایی  ناشر: #انتشارات_تيسا  تاریخ چاپ: بهار ۱۴۰۲ نوبت چاپ: اول تعداد صفحه:  ۳۲۶ صفحه قیمت: ۱۴۹۰۰۰ تومان جلد دوم

روایت ایرانی‌ جامعه‌شناسی دین بخشی از بینش‌ها و نظریه‌هایم را دربارۀ دین و پدیده‌های دینی دربر دارد. از سال ۱۳۷۴ تا کنون جامعه‌شناسی دینْ حوزۀ مطالعاتی من بوده است و در این مدت علاوه بر انجام تحقیقاتی تجربی، تلاش‌هایی نظری برای تبیین دین و پدیده‌های دینی انجام داده‌ام و بخشی از آن‌ها در این اثر اکنون مجال انتشار می‌یابد. امیدوارم نتایج تحقیقات تجربی‌ای که شخصاً یا با همکاری دانشجویانم انجام داده‌ام نیز در یک جلد دیگر مجال انتشار پیدا کنند. 

در طی‌ ۲۷ سال گذشته اندیشیدن و مطالعه و پژوهش و نوشتن دربارۀ دین مشغلۀ همیشگی من بوده است. در این سالیان طولانی انبوهی درگیری‌ها و تجربه‌ها و مشکلات را تجربه کرده‌ام، اما برای هر محقق رشتۀ جامعه‌شناسی فهم این‌که پدیده‌های اجتماعی امری زمینه‌مند هستند و در هر زمینه‌ای مختصات ویژه‌ای پیدا می‌کنند، او را به درک ضرورت نظریه‌پردازی واقف می‌کند. نظریه‌پردازی در علم برای هر کسی که به فعالیت علمی جدی اشتغال دارد و از زیست مقلدانه گام فراتر نهاده، امری گریزناپذیر است. علم بدون نظریه تحقق نمی‌یابد.

با این حال، آن‌چه من در این سالیان طولانی انجام داده‌ام نیازمند بررسی و نقد است و امیدوارم با انتشار این اثر مجال آن فراهم شود. نکتۀ دیگر این‌که وقتی در سال ۱۳۷۴ حوزۀ جامعه‌شناسی دین را به‌عنوان حوزۀ مطالعاتی اصلی‌ام برگزیدم، یکی از دلایل چنین انتخابیْ یافتن پاسخی قانع‌کننده برای پرسش‌های دینی‌ام بود. با خوشحالی باید عرض کنم که هم‌پای کوشش‌های دین‌پژوهانه، زیست دین‌دارانۀ من نیز دچار تحولاتی اساسی شده است.

امیدوارم در آینده بتوانم اثر کوچکی دربارۀ زندگی‌نامۀ دینی‌ام نیز منتشر کنم. نوشتن چنین اثری برای من از نظریه‌پردازی دربارۀ دین بسی جذاب‌تر خواهد بود.

http://teesa.ir/Books/Book?id=11579گ


@iteesa
@drmohaddesi

🔹برای تهیه سریع کتاب:
۱. کتاب‌فروشی‌های معتبر سراسر کشور
۲. مراجعه به دایرکت
@iteesa ۳.

🔸تماس با شماره‌های :
۰۲۱-۷۷۶۰۲۸۹۹ ۰۲۱-۷۷۶۲۸۹۵ واتساپ: ۰۹۳۵۲۰۲۰۲۰۱ 
 


#انتشارات_تیسا #کتاب_بخوانیم #جامعه‌شناسی_دین #دین_و_جامعه #بینش‌ها #نظریه‌ها #ضد_دنیوی‌شدن #میشل_فوکو #برایان_ترنر #ارنست_گلنر #برایان_ویلسون #انسان‌شناخت #اقتصاد_دین #جریان‌های_فکری #جامعهُ_دینی #دین_در_ایران #انسان‌شناسی  #روایت_ایرانی #حسن_محدثی
@iteesa


@NewHasanMohaddesi
.
.
شام غریبان دانشگاه

اکنون که این یادداشت را می‌نویسم عصر عاشورا است و داریم به شام غریبان نزدیک می‌شویم. در کودکی‌ام عصر هر عاشورا مادرم یک سینی با هفتاد و دو شمع روشن می‌کرد و من با سینی پر از شمع کنار کوچه می‌نشستم و نوحه شام غریبان را می‌خواندم. در سالهای گذشته نیز گاهی در مسجد محل‌مان روضه شام غریبان می‌خواندم و از غربت حسین (ع) در این زمانه می‌گفتم. اما در سالهای اخیر، در هر شام غریبان که دلم می‌گیرد، چیزی می‌نویسم (که برخی‌ را نیز منتشر کرده‌ام، مثلا این‌جا و این‌جا و این‌جا).

امروز تصمیم گرفتم یادداشت شام غریبانم را درباره دو همکار خوب و مظلومم در دانشگاه اصفهان بنویسم.

دو هفته پیش بدون هیچ گفت‌وگویی و تذکری دو همکار فاضل، جوان و پرتلاشمان در دانشگاه اصفهان (دکتر مهدی مطیع و دکتر محمد سلطانی، استادان دانشکده الهیات و معارف) را صدا زدند و حکمی با عنوان «ابلاغ اتهام» به آنها دادند. استادانی که امید دانشجویان هستند و به گمانم اگر خرده ایمانی در دانشجویان مانده باشد را امثال این گونه استادان عالم و آزاده حفظ کرده‌اند. رونوشت همین «ابلاغ اتهام» را نیز برای امور مالی و گروه آموزشی مربوطه فرستادند تا حقوق و تدریس آنها را معلق کنند.

با این دو همکار تماس گرفتم و تفصیل قضیه را جویا شدم. اتهامات دکتر سلطانی (مولف تفسیر اَفنان) مربوط به پست‌های اینستاگرامی ایشان است که قبلا در دادگاه ويژه روحانیت بررسی و تبرئه شده است. اتهامات دکتر مطیع (مفسر خوش ذوق نهج‌البلاغه) نیز مربوط به گزارش مخدوش و مغرضانه‌ای است که از یکی از کلاس‌های ایشان داده شده است.

برای یک دانشگاهی همیشه ورود به حریم کلاس خط قرمز است. یعنی تا زمانی که حریم کلاس رعایت شده باشد هر فشاری به دانشگاه قابل تحمل خواهد بود؛ اما حریم کلاس که شکسته شود، «حریم آکادمی»‌ شکسته شده است، چرا که دیگر امکان تعامل و هم‌شنوی آزاد و واقعی بین استاد و دانشجو از دست می‌رود. یعنی وقتی فضای کلاس امنیتی شود، رابطه استاد و دانشجو را از وضعیت «علم زنده» به وضعیت «علم مرده» تغییر می‌دهد و فرایند «خلق آگاهی»، که پیش شرط تولید دانش است، متوقف می‌شود.

به همین علت به عنوان وظیفه حرفه‌ای نشستم و در دفاع از آکادمی و با وام‌گیری از نام این دو استاد، یادداشت «دانشگاه مطیع سلطانی» را نوشتم. این یادداشت روضه غم‌انگیزی است که در آن با تحلیل روندها و رویه‌های تازه‌ای که دارد در آموزش‌عالی ایران شکل می‌‌گیرد، شام غریبان یا همان آینده اندوهبار دانشگاه و علم در ایران را پیش‌بینی کرده‌ام.

یادداشت که تمام شد یادم آمد که دانشگاه اصفهان خانه دوم من است؛ من نیز همیشه از لزوم گفت‌وگو دم زده‌ام؛ همچنین من و ریاست دانشگاه نسبت به هم حسن ظنی داریم. پس تصمیم گرفتم نخست مسیر گفت‌وگو را طی کنم تا شاید مشکل این دو همکار با گفت‌وگو و تعامل حل شود. درخواست جلسه کردم و به همراه یازده استاد برجسته از دانشگاه اصفهان در نشستی صمیمی با ریاست محترم دانشگاه و همکارانشان طرح مساله کردیم و تقاضا کردیم که روند رسیدگی، شفاف و طبق قانون باشد، نمایندگان استادان در فرایند رسیدگی حضور داشته باشند و تا روشن شدن نتیجه رسیدگی، از فعالیت دانشگاهی این دو استاد رفع تعلیق شود. رئیس دانشگاه هم نظرشان بر تعامل و حل‌وفصل معقول مساله بود و در گام اول هم از حقوق این دو استاد رفع تعلیق کردند که از ایشان سپاسگزاریم. پس تصمیم گرفتم یادداشت «دانشگاه مطیع سلطانی» را منتشر نکنم تا آسیبی به تعامل مثبتی که شکل‌گرفته است نزنم.

متاسفانه بعد از این جلسه عده‌ای، که احتمالا از روند تعاملی شکل‌گرفته خشنود نیستند، شروع به فضاسازی کردند و اتهاماتی را که طی «احکامی محرمانه» به این استادان ابلاغ شده است، در نشست‌های عمومی و بدون حضور آن دو استاد، با دیگر استادان به اشتراک گذاشتند.

با این حرکت بر این باور آمدم که کسانی دست‌به‌کار شده‌اند تا با فضاسازی و فشار بر مدیریت دانشگاه، فرایند تعاملی شکل گرفته را مخدوش کنند. ما همچنان تعامل‌مان را با مقامات دانشگاه ادامه می‌دهیم و خواستار روند شفاف و قانونی رسیدگی هستیم، اما به گمانم برای خنثی کردن فشارها بر مقامات دانشگاه، نظارت و حمایت تعداد قابل توجهی از دانشگاهیان لازم است.

پیوند زیر مربوط به بیانیه حمایت از این دو استاد و درخواست از ریاست دانشگاه اصفهان برای رفع کامل تعلیق آنهاست. این بیانیه را من و چند صد نفر دیگر از استادان و دانش‌آموختگان دانشگاهی امضا کرده‌‌‌‌ایم:

https://survey.porsline.ir/s/7E891FL4

لطفا آن را امضا کنید و برای دیگر استادان و دانش‌آموختگان نیز بفرستید. بی‌گمان انتظار می‌رود استادان و دانش‌آموختگان دانشگاه اصفهان در این کار پیشتاز باشند.

از حریم آکادمی، این آخرین سنگر تولید خردورزی، دفاع کنیم.

محسن رنانی / عاشورای ۱۴۰۲
.
.
Forwarded from ته‌رنگ
عباس وریج کاظمی
Video
📌#دوره_های_نوجوان_ته_رنگ

کارگاه #چطور_وارد_جامعه_شویم

با عباس کاظمی

کارگاه برای نوجوانان است و محدودیت سنی دارد؛ ۱۳ تا ۱۷ سال.

____

◼️ روزهای برگزاری:

  این کارگاه سه‌شنبه‌ها به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.

____

زمان‌ برگزاری:

  ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰

____

📌 در این کارگاه چهارجلسه‌ای درباره‌ی این صحبت می‌کنیم که دانش جامعه‌شناسی چه کمکی به نوجوانان برای فهم جهان اطراف‌شان می‌کند. تا حالا فکر کرده‌اید که نیروی‌های اجتماعی‌ای که اطراف ما هستند چطور ما و جهان‌مان را شکل می‌دهند؟ جامعه‌شناسی می‌تواند به ما کمک کند بفهمیم که این نیروها و فشارها چگونه عمل می‌کنند، و چطور بر دنیای ما اثر می‌گذارند؟ به همین دلیل فهمیدن جامعه نیازی ضروری برای همه‌ی افراد است.
جامعه‌شناسی نه‌تنها جهان اطراف‌مان را بهتر به ما می‌شناساند، بلکه می‌تواند به ما کمک کند تا بفهمیم فکر و احساسات ما چگونه توسط جامعه شکل می‌گیرد. با فهمیدن این‌که جامعه چگونه روی ما تأثیر می‌گذارد، می‌توانیم تصمیم‌های بهتری برای ورود به جامعه و زیست در آن و همچنین در زندگی خودمان بگیریم. در این دوره ما به چهار سطح از نگاه جامعه‌شناسانه می‌پردازیم، هریک از این موضوع‌ها در یک جلسه به بحث گذاشته می‌شود.


📌 عباس وریج کاظمی، جامعه‌شناس و دانشیار مؤسسه‌ی مطالعات فرهنگی و اجتماعی و مدیر گروه مطالعات فرهنگی در این مؤسسه است. او در حوزه‌های جامعه‌شناسی شهری، نظریه‌های جامعه‌شناسی و جامعه‌شناسی زندگی روزمره در ایران و همچنین تغییرات اجتماعی‌فرهنگی پژوهش کرده و آثار زیادی در قالب کتاب منتشر کرده. آخرین کتاب او «سفر نظریه‌ها» در سال ۱۴۰۱ توسط «نشر اگر» چاپ شده.

____

📍مکان برگزاری:

مؤسسه‌ی فرهنگی‌هنری ته‌رنگ
واقع در خیابان ویلا

____

☎️ برای اطلاعات بیشتر با شماره‌‌ی‌ ۰۹۹۱۲۸۲۰۷۹۷
در تماس باشید.

 📲 همچنین می‌توانید برای برقراری ارتباط با مؤسسه‌ی فرهنگی‌هنری ته‌رنگ روی تلگرام یا در دایرکت پیام بگذارید.

____

https://www.tg-me.com/TahrangInst
2025/07/08 06:35:38
Back to Top
HTML Embed Code: