Telegram Web Link
مقایسه نتایج نظرسنجی مورخ ۲ و ۳ تیرماه ۱۴۰۳ چهار موسسه

میزان مشارکت در انتخابات

صدا و سیما. ۴۶.۸ درصد
موسسه خرد. ۴۸.۵
ایسپا. ۵۱.۶ درصد.
شناخت. ۵۳ درصد

رای پزشکیان

صدا و سیما. ۲۷ درصد
موسسه خرد ۲۶.۵ درصد
ایسپا ۲۴.۴ درصد
شناخت. ۲۸ درصد



رای جلیلی

صدا و سیما. ۲۶.۵ درصد
موسسه خرد. ۲۳.۲ درصد
ایسپا. ۲۴ درصد
شناخت. ۲۰ درصد


رای قالیباف

صدا و سیما. ۱۷ درصد
موسسه خرد ۲۰.۴ درصد
ایسپا. ۱۴.۷ درصد
شناخت. ۱۹ درصد


نکات کلی
▪️میزان مشارکت حدودا ۵۰ درصد خواهد بود (یعنی حدود ۳۱ میلیون نفر)در نتیجه حدود ۳۱ میلیون نفر نیز در این انتخابات شرکت نخواهند کرد .پیش‌بینی نمی‌شود در بهترین حالت بیشتر از ۵۴ درصد مردم مشارکت کنند. در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ میزان مشارکت ۴۸.۸ درصد بود که ۱۳ درصد آن آرا باطله بوده است. این در‌حالی‌است که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ میزان مشارکت ۸۵ درصد بوده‌است.
▪️بر اساس نظرسنجی‌ها تا این لحظه رای پزشکیان از همه بالاتر است اما با انصراف نامزدهای پوششی و ائتلاف احتمالی برخی دیگر، نتایج ارا تغییر خواهد کرد. احتمالا از چارشنبه عصر، انصراف‌ها شروع خواهد شد.
▪️بزودی قالیباف و جلیلی بایکدیگر به توافق می‌رسند و تغییراتی در آرایش رای‌ها خواهیم داشت.

سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳


کانال عباس کاظمی
@varijkazemi

#انتخابات #نظر_سنجی
👍27👎1
یافته‌های نظرسنجی ۶ تیرماه ایسپا

عباس کاظمی

▪️در نظرسنجی ۶ تیر نزدیک به ۵۴ درصد پاسخگویان گفتند که در انتخابات شرکت می‌کنند این میزان در طول رقابتهای انتخاباتی اندکی افزایش یافته از نرخ ۵۱.۷ در تاریخ ۲۰ خرداد به ۵۳.۹ در تاریخ ۶ تیر رسیده‌است. افزایش این میزان از منبع مرددها تغذیه شده‌است. تصور نمی‌شود که میزان مشارکت در انتخابات از ۵۴ درصد بیشتر شود با اینحال احتمال کمی وجود دارد تا روز جمعه تا ۵۸ درصد افزایش یابد.

▪️مرددین در روز چارشنبه ۶ تیرماه ۱۲.۲ درصد بوده‌اند که ۲.۶ درصد از میزان مرددین نسبت به سه روزگذشته کاسته شده‌است. علاوه بر مرددین،۱۰.۵ درصد نیز گفته‌اند هنوز نامزد انتخاباتی خودشان را مشخص نکردند. میزان بلاتکلیفی از ۴۰.۳ درصد در تاریخ ۲۴ خرداد به ۱۰.۵ در ۶ تیر کاهش یافته‌است.

▪️۳۳.۹ درصد گفته‌اند که در انتخابات شرکت نمی‌کنند در ۳ تیر این میزان ۳۳.۶ درصد و ۳۰ خرداد ۳۳.۷ درصد بوده است. نتیجه اینکه میزان تحریمی‌ها در طول رقابت انتخاباتی ثابت مانده‌است.

▪️رای پزشکیان ۳۳.۱ درصد بالاترین و در مرتبه دوم جلیلی ۲۸.۸ درصد و در رتبه سوم قالیباف با ۱۹.۱ درصد قرار گرفته‌ است. در نتیجه چه درصورت اجماع و عدم اجماع احتمال دومرحله‌ای شدن انتخابات بالاست. ۶ درصد رای ۳ نفر دیگر در صورت انصراف به سبد افراد باقی مانده سرریز می‌شود و نتیجه‌ نهایی را اندکی تغییر خواهد داد.

▪️این تحلیل صرفا براساس نظرسنجی روز چارشنبه انجام شده‌است و نظرات مردم تا روز جمعه تغییراتی خواهد داشت که ممکن است سرنوشتی متفاوت رقم بزند. برای شرح بیشتر به نوشته.همکارم آقای  دکتر دغاقله در👈 لینک مراجعه کنید‌

کانال عباس کاظمی

پنج‌شنبه ۷ تیر ۱۴۰۳
👇

@varijkazemi
👍31👎3
Audio
📢انقلاب آرام ایران؛ سرنگونی حکومت پهلوی

▪️علی میرسپاسی

🏷جنبشی که به انقلاب اسلامی منجر شد، از ۲۰ سال قبل از انقلاب شروع شد
🏷می‌توان گفت که خود حکومت پهلوی با ایجاد یکسری تغییرات، زمینه‌ساز انقلاب شد
🏷پیش از انقلاب، پهلوی بخشی از حکومت را با دستان خود تحویل جنبش اسلامی داد (برخلاف پروپاگاندای پس از انقلاب، دست‌کم بخش مهمی از حکومت پهلوی ضدیتی با اسلام نداشتند)

زمان شنیدن: ۲۰ دقیقه

@Historical_Sociology

#سخنرانی #کتاب #انقلاب

کانال مطالعات فرهنگی ایرانی

https://www.tg-me.com/culturalstudies_usc
👍13
نتایج نظرسنجی موسسه آراء
در این نظرسنجی نتایج روز پنج‌شنبه در کنار سایر موج‌های قبل ذکرشده‌است. نتایج موج‌های قبل این موسسه با نتایج ایسپا شباهت دارد. در این نظرسنجی میزان مشارکت ۵۱ درصد است. و پزشکیان اندکی(۴ درصد) بیش از جلیلی رای دارد. ۱۲ درصد نیز جمع افرادی که هنوز تصمیم نگرفته‌اند به چکسی رای بدهند و آراء باطله است.


🔍 نظرسنجی ملی (شهر و روستا) ، ۳۵۰۰ نمونه، حضوری، ۲۴ خرداد / ۳۰ خرداد / ۳ تیر/ ۶ تیر/ ۷ تیر (نمونه: ۲۵۰۵)

مشارکت: ۴۸/۴۸ /۴۹.۵/ ۵۰/ ۵۱.۵

پزشکیان: ۱۶.۲/ ۲۰.۸ / ۲۵.۸/ ۳۱.۸/ ۳۵.۱

جلیلی: ۲۵/ ۲۵.۱/ ۲۴.۵/ ۲۹.۲/ ۳۱

قالیباف: ۲۶.۱ / ۲۰.۱ / ۱۹.۱/ ۲۰.۱/ ۲۰.۵

زاکانی: ۲ / ۲.۱ / ۳.۵/ ۳/*

قاضی زاده: ۲ / ۲.۸ / ۲.۷/ ۲.۶/*

پورمحمدی: ۰.۶ / ۱.۴ / ۱.۴/ ۱.۸/ ۱.۱

نامعلوم (باطله، تصمیم نگرفته): ۲۷.۳ / ۲۷.۷ / ۲۳/ ۱۱.۲/ ۱۲.۳

🔎 رقابت دو به دو نامزدها (اگر همه نامزدها بجز این دو نفر کناره‌گیری کنند به چه کسی رای می‌دهید؟)

❇️ قالیباف: ۴۳.۷ - پزشکیان: ۴۰.۱ (۳تیر)
✴️قالیباف: ۴۸.۲ - پزشکیان: ۴۰.۸ (۶تیر)
🅾پزشکیان: ۴۳.۳ - قالیباف: ۴۱.۳ (۷تیر)

❇️ جلیلی: ۴۴.۳ - پزشکیان: ۴۱.۵ (۳تیر)
✴️جلیلی: ۴۷.۹ - پزشکیان: ۴۲.۷ (۶تیر)
🅾پزشکیان: ۴۵.۱ - جلیلی: ۴۴.۵ (۷تیر)

@varijkazemi
👍13👎7
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 بازی انتخابات بهم خورد/ رمزگشایی از نه بزرگ مرددین

▫️مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری حدود 40 درصد اعلام شده است، موضوعی که بسیاری را غافلگیر کرد. معنای عدم مشارکت 60 درصدی چه بود؟

▫️عباس کاظمی، جامعه‌شناس که روی زندگی روزمره مطالعاتی جدی داشته است، معتقد است که «نه به صندوق‌های رای» در انتخابات معانی متفاوتی دارد. او می‌گوید بازی انتخابات در بین اقشار فرودست شهری، طبقه متوسط و حتی روستاییان تغییر کرده است. او در این گفت‌وگو درباره چرایی پیشتازی مسعود پزشکیان در انتخابات هم توضیحاتی می‌دهد، او معتقد است افرادی که به پزشکیان رای دادند، لزوما رای به اصلاح طلبان ندادند.

▫️گفت‌وگوی کامل اکوایران با عباس کاظمی و تحلیل‌های او از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم را در سایت و یوتیوب اکوایران تماشا کنید.

📺 @ecoiran_webtv
👍41
آیا خطای نظرسنجی بود؟

🖊️ عقیل دغاقله


نظرسنجی ها در برآورد نرخ مشارکت خطای جدی داشتند، گرچه روند انتخابات (دو مرحله ای بودن و ترتیب نامزدها) را درست پیش بینی کردند. عددی که نظرسنجی ها پیش بینی کردند بالای ۵۰ درصد بود، در حالی که میزان مشارکت ۳۹.۹ درصد شد. چگونه می توان خطای موسسات نظرسنجی در میزان مشارکت را فهمید؟ یک پاسخ این است که مردمی که قصد شرکت در انتخابات را نداشتند، در نظرسنجی های این موسسات نیز شرکت نکردند.

بر اساس گزارش ایسپا، در نظرسنجی های انتخاباتی حدود ۶۰ درصد از مردم حاضر نبودند مشارکت کنند و تنها ۴۰ درصد پاسخ می دادند. آنگونه که یکی از دوستان که در موسسه ای دیگر درگیر این نظرسنجی ها بود می گوید: «نظرسنجی این دوره خیلی سخت‌تر بوده، خیلی‌ها راحت نیستند برای مصاحبه و ذهن‌ آنها نیز هم مردد و سیال است.» در نتیجه، نمونه مشارکت کننده در نظرسنجی ها بیشتر از افرادی تشکیل می شود که متمایل به مشارکت هستند و نتایج به سمت نرخ مشارکت بالا سوگیری پیدا می کند. این نکته را دکتر محسن گودرزی،‌ جامعه شناس، پیش از انتخابات نیز متذکر شده بودند که توجه جدی به آن نشد.

اما به نظرم خطای نظرسنجی ها دلیل دیگری نیز دارد: عدم مشارکت طبقات فرودست جامعه. در انتخابات های سابق اقشار فرودست اغلب در انتخابات مشارکت می کردند. بنابراین دلیلی نداشت که رای خود را هنگام مراجعه پرسشگر کتمان کنند. اما اینبار آنها قصد جدی برای مشارکت نداشتند. و در نتیجه به دلیل محافظه کاری و نگرانی از تبعات رای ندادن آنها ممکن بود به پرسشگر پاسخ «آری» بدهند اما در عمل پای صندوق های رای نروند. موسسه ایسپا با تفکیک دو گزینه «قطعا رای می دهم» و «به احتمال زیاد رای می دهم» این امکان را برای برخی از پاسخگویان فراهم کرده بود تا با انتخاب «به احتمال زیاد» پاسخ محافظه کارانه ای بدهند. به همین دلیل در مشارکت قطعی عدد ۴۶ درصد را برآورد کرد. اما باز بالای ۶ درصد خطا وجود دارد که ناشی از محافظه کاری و عدم پاسخگویی مردم به نظرسنجی ها است.

اما چرا برخی نخبگان، روشنفکران، و فعالان داخلی متوجه فضای سرد انتخاباتی نشدند و در دام این خطای نظرسنجی افتادند؟ به این دلیل که عمده کنشگران این میدان را مردان شیعی فارس و طبقه متوسط تشکیل می دهند که از نظر سیاسی به اصلاح طلبان نزدیک هستند. به نویسندگان روزنامه ها نگاهی بیندازید یا به نام سیاستمدارانی که مدام درباره عرصه سیاست می نویسند و می گویند، یا گفتگوهایی که می شود و ویدیوهای آنها وایرال می شود. اصلا بنشینید و نام ۱۰ نفر از تحلیلگران سیاسی و اجتماعی معاصر در ایران را بنویسید. هر کدام را که انجام دهید به احتمال قریب به یقین به این نکته خواهید رسید که همه آنها مردانی شیعه و فارس هستند که بالا ۴۰ سال دارند و بخشی از طبقه متوسط به بالا که تهران ساکن هستند. و در این موضوع بخصوص نزدیک به جریان اصلاح طلب یا همراه آن. این باعث می شود که آنها در درک فضای کلی جامعه نیز به راحتی دچار خطا شوند. در راهروهای مجازی یا غیر مجازی آنها با افرادی از جنس خود روبرو می شوند. و در نتیجه در چرخه معیوبی می افتند که خود را بازتولید می کنند. از آن مهمتری، و از آنجا که تریبون دارند می توانند این خطا را رسانه ای و در نتیجه عمومی کنند. تبعات انحصاری بودن جامعه مدنی در ایران البته تنها اینگونه خطاها نیستند. سلطه انحصاری آنها بر حوزه دانش و البته رسانه از موانع جدی جامعه در ایجاد حرکت پیشروانه است که بحث آن مجال دیگری می طلبد.

نکته آخر اینکه، خطای رخ داده در سنجش نتایج انتخابات به تغییر عمیقی بر می گردد که در رفتار انتخاباتی مردم رخ داده است، تغییری که بخشی از آن را در یادداشت «پدیده این انتخابات چه می تواند باشد؟» توضیح داده شده است. انحصاری بودن ساخت جامعه مدنی نیز باعث شد تا این حجم از خطا دیده نشود. اما علیرغم این باید گفت موسسات نظرسنجی در ایران در چند دهه اخیر بسیار حرفه ای شده اند، و علیرغم همه محدودیت ها بسیاری از روندها را به خوبی پیش بینی کرده اند. والبته که خطای نظرسنجی نه امر جدیدی است نه موضوعی غریب. قدر آنها را بدانیم.

@adagha
👍21👎2
چرا مشارکت در انتخابات کمتر از انتظار مراکز نظرسنجی شد؟

☑️مهدی رفیعی(پژوهشگر و رئیس پیشین ایسپا)

تقریبا از بعد از ظهر روز رای گیری این سوال به صورت جدی مطرح شد که چرا میزان مشارکت کمتر از پیش بینی ها خواهد شد. در این یادداشت کوتاه سعی می کنم به این سوال پاسخ بدهم.
برخی تحلیلگران این تفاوت بین نظرسنجی ها با نرخ مشارکت محقق شده را در نظر نگرفتن افرادی می دانند که حاضر به همکاری با پرسشگران نشده اند. در صورتی که برای کسانی که سال ها تجربه این کار را دارند در نظر گرفتن بی پاسخی ها یک امر بدیهی است و طبیعتا تعداد این افراد محاسبه و در فرمول مشارکت در نظر گرفته می شود. در واقع مراکز نظرسنجی با متغیرهای تعدیل کننده سعی می کنند نتایج نمونه را به نتایج جامعه مشابه نمایند. اکثریت قریب به اتفاق مراکز نظرسنجی چهار ماه پیش نرخ مشارکت در انتخابات مجلس را بسیار  دقیق پیش بینی کرده بودند. به طور طبیعی در آن مقطع هم تعدادی از مردم با پرسشگران همکاری نکردند و از این نظر تعداد بی پاسخی ها نسبت به زمان انتخابات مجلس تغییری نکرده است. با این حساب پس دلیل اصلی اختلاف نتایج نظرسنجی ها با مشارکت واقعی چه بوده است؟
واقعیت این است که در همه نظرسنجی های انجام شده جمعیت زیادی بودند که گفته بودند در انتخابات شرکت می کنند اما هنگامی که پرسیده می شد «به چه کسی رای می دهید؟» اسم نامزد مورد نظرشان را نمی گفتند. در آخرین نظرسنجی انجام شده این رقم به ۱۸.۵ درصد کل مشارکت کنندگان ( حدود ۹ درصد واجدان شرایط) رسید. اعلام نتایج انتخابات نشان داد پیش بینی بعضی مراکز نظرسنجی در خصوص رتبه بندی و فاصله کاندیداها و کشیده شدن انتخابات به دور دوم با حضور آقایان پزشکیان و جلیلی درست بوده است. به عبارت دیگر کاهش مشارکت تغییری در ترکیب آرا ایجاد نکرده است. این یافته ما را به این نتیجه می رساند که همین افرادی که در انتخاب نامزد مردد بودند در انتخابات شرکت نکردند. برخی از افراد از ابتدا قصد مشارکت نداشتند و برخی هم احتمالا تا روزهای پایانی قصد شرکت داشتند اما به کاندیدای مناسب نرسیدند. اگر غیر از این بود باید ترکیب آرا به هم می ریخت. مثلا انتظار اولیه این بود کاهش آرا باعث کاهش رای آقای پزشکیان شود که چنین چیزی نشد. اگر در آخرین نظرسنجی انجام شده کسانی که کاندیدا را نگفته اند را حذف کنیم درصد آقای پزشکیان ۴۰ و درصد آقای جلیلی ۳۵ می شود که بسیار به نتیجه انتخابات نزدیک می شود. در این بین میزان رای آقای قالیباف طبق این نظرسنجی ها و پس از حذف مرددها باید ۲۰ می شد که در نهایت ۱۴ درصد شد. این نشان می دهد ریزش رای آقای قالیباف و اضافه شدن به آرای آقایان جلیلی و پزشکیان تا لحظه آخر ادامه داشته است.
در انتخابات ۱۴۰۰ هم نسبت این افراد مردد که کاندیدا اعلام نمی کردند در نظرسنجی پایانی ۲۰ درصد بود که ۱۴ درصد آن باطله شد. اما چرا در این انتخابات این افراد نیامدند رای باطله بدهند؟ دلیلش این است که در انتخابات ۱۴۰۰ به دلیل همزمانی انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراهای اسلامی این افراد برای حضور در انتخابات شورا در محل رای گیری حاضر شدند و تعرفه ریاست جمهوری هم به آن ها داده شد که اکثر آن ها تبدیل به رای باطله شد. اما در این انتخابات به دلیل اینکه انتخابات شورا در کار نبود این افراد اصلا رای ندادند. در واقع میزان مشارکت واقعی انتخابات ۱۴۰۰ با ۱۴۰۳ تفاوت جدی نداشته است.
این هم پدیده ای است که در ۱۴۰۰ هم وجود داشت و در این انتخابات نیز خود را نشان داد و درس بزرگی برای مراکز افکارسنجی بود. مراکز نظرسنجی تصور می کردند بخشی از این افراد به کاندیداهای موجود رای خواهند داد و بخشی دیگر باطله رای خواهند داد، در صورتی که واقعیت این بوده که این افراد کلا رای نداده اند.
👍19
🔍 نظرسنجی ملی (شهر و روستا) ، ۳۵۰۰ نمونه، حضوری، ۱۱ و ۱۲ تیرماه

موسسه نظرسنجی آرا

مشارکت: ۴۳ درصد *

پزشکیان: ۵۲.۴ درصد
جلیلی: ۴۷.۶ درصد

* محاسبه نرخ مشارکت با توجه به تجربه دور قبل، تعدیل شده است.

@varijkazemi
👍35👎5
نکاتی پیرامون نظرسنجی‌ها و انتخابات دوره‌دوم

عباس کاظمی

۱. نرخ پاسخگویی به سوالات پرسشنامه در نظرسنجی‌ها نسبت به دوره‌ی قبل تغییری نداشته‌است. حدود ۵۲ درصد در زمان نظرسنجی میدانی، حاضر به پاسخگویی نشده‌اند.

۲. برحسب نظرسنجی ایسپا ۴۵ درصد واجدین شرایط، در انتخابات فردا شرکت خواهند کرد.

۳. در تمامی مراکز نظرسنجی (وزارت کشور،صدا و سیما،سازمان تبلیغات،ایسپا ، موسسه آرا و موسسه شناخت) پزشکیان پیشتاز است. تفاوت و فاصله رای این دو در موسسات ایسپا،آرا و صدا و سیما و موسسه‌شناخت به ترتیب ۵.۶ درصد،۴.۸ درصد،۲.۳ درصد، و ۲ درصد است. بیشترین فاصله را وزارت کشور با فاصله ۱۲ درصدی محاسبه کرده،یعنی پزشکیان ۱۲ درصد بیش از جلیلی رای دارد. در نظرسنجی موسسه‌شناخت(مصاحبه تلفنی) این فاصله برعکس، بسیار ناچیز(۲ درصد) است. با این‌حال،بنظر می‌رسد که فاصله ۵ درصدی بین این دو نامزد معقول‌تر باشد.

۴. در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ نظرسنجی‌ها تصویری دقیق‌تر ارائه کرده‌بودند. تفاوت میان انتخابات مجلس ۱۴۰۲ با انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در این است که در انتخابات پیش‌رو، فضای‌دوقطبی میان معترضین شکل گرفته است. (پیش از این ما فضای دو قطبی را میان طرفداران حاکمیت و معترضین داشتیم اما اینک میان معترضین این فضا شکل گرفته است).همین فضای دوقطبی امکان پیش‌بینی درست در نظرسنجی‌ها را دشوار کرده‌است.

۵. میزان مشارکت در دوره‌اول به شکل معناداری کمتر از نرخ اعلام شده در نظرسنجی‌ها بوده‌است. برخی از دلایل توسط پژوهشگران اینجا و اینجا و اینجا آمده‌است. که عمدتا درنظر نگرفتن میزان ۱۲درصد افرادی است که نامزدشان را انتخاب نکرده بودند، و جمع گزینه‌های "حتما شرکت می‌کنم"و به "احتمال زیاد شرکت می‌کنم"بود.
۶.در دوره دوم پیش‌بینی می‌شود نظرسنجی‌ها تصویر درست‌تری از میزان مشارکت نشان دهند. بنظر می‌رسد میزان مشارکت نه تنها کمتر از دوره‌اول نخواهد بود بلکه میزان آن افزایش خواهد داشت. با این حال ما در وضعیت مشارکت پایین باقی خواهیم ماند و بر مبنای نظرسنجی‌ها می‌توان گفت، حدود ۵۵ درصد جامعه همچنان در انتخابات شرکت نخواهند کرد.

۷. دو سمت طیف، در راه خود قاطعیت نشان‌می‌دهند. اصول‌گرایان با قدرت ۲۰ درصدی‌شان با قاطعیت به میدان می‌آیند، و طرفداران عدم مشارکت با قدرت قاطع بیش از ۵۵ درصد ، در این میان رای لرزان اصلاح‌طلبان و طرفداران اعتدالی‌‌شان قرار دارد که با مشارکت‌پایین و امیدی اندک درخصوص امکان ایجاد تغییر، نامزدشان را راهی پاستور می‌سازند.

۸. در این میان، جامعه آبستن شکل‌گیری نیروی‌سیاسی جدیدی‌است که ۶۰ درصد "برون‌افتادگان" را نمایندگی کند.

پنج‌شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
@varijkazemi
👍39👎3
رقابتهای انتخاباتی با پیروزی پزشکیان به پایان رسید.
ساعت ۲.۳۱ دقیقه صبح
👍115👎9
📣 مقایسه یافته‌های ایسپا با گزارش انتخابات وزارت کشور

📲با ما در ارتباط باشید
اینستاگرام | X - توئیتر | سایت | ایتا | سروش‌پلاس

📊 مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)
🆔 @ispa_polling
👍7👎1
فهرست #استان‌ها بر حسب رای داده شده به دکتر #پزشکیان
بیش‌ترین: #آذربایجان_غربی(۸۵.۳۶ درصد)
کم‌ترین: #قم(۳۰.۸۴ درصد)
👍31
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در جامعه‌ی اقتدارگرا، رویاها نیز هرچه بیشتر کم‌رمق‌تر می‌شوند و جای خود را به رویانماها می‌دهند. در عوض چشمه‌ی خلق رویاهای جدید، اندک اندک بی‌جان می‌شود. راه درست، مقاومت در برابر رویانماهاست.؛خیالی که دیگر خیال نیست "اوست نشسته در نظر، من به کجا نظر کنم"



https://www.tg-me.com/Varijkazemi
👍41
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️بازگشت به جامعه

پرسش معرف گئورگ زیمل ،"جامعه چگونه ممکن است؟" ما را به این پرسش مهم که "مقاومت چگونه ممکن است؟" هدایت می‌کند.
عباس کاظمی

@varijkazemi

دیدن سخنرانی در یوتیوب
https://youtu.be/XgxcE7hPZHk?si=1gkv5iSkFxzgB8bC


#زیمل #سخنرانی #جامعه
👍22
عباس وریج کاظمی pinned «برخی اوقات ما با وضعیت روشنی از جامعه‌ روبرو نیستیم. جامعه بیش از هر زمان دیگری کدر و مبهم می‌شود،اما همین لحظه، زمان خیزش "امر‌نوظهور" و "پدیده‌های در حال زایش" است. در چنین موقعیتی، جامعه‌شناس باید بسان گربه‌ای نیم‌خیز مترصد رویارویی با واقعیت جدید باشد.…»
2025/07/10 15:44:31
Back to Top
HTML Embed Code: