Telegram Web Link
جامعه‌شناس خوب جامعه شناس مرده است

عباس کاظمی
https://www.tg-me.com/Varijkazemi

🧊جمله ای معروف و طنز آمیز وجود دارد که با عبارت سه نقطه« .... خوب .... مرده است »شروع می شود و معمولا به جای نقطه چین هر لغتی را می توانید جایگزین کنید. اینک نوبت عبارت «جامعه‌شناس خوب جامعه‌شناس مرده است» رسیده است. نیازی به توضیح نیست که عبارت مرده است اشاره به وضعیتی دارد که در آن امور را باید به آهستگی هر چه بیشتر پیش ببری و از سرو صدا کردن و فعالیت تاثیرگذار در جامعه اجتناب کنی. اینک تصویر مطلوب جامعه‌شناس خوب یا به عبارتی استاد دانشگاه خوب روشن تر می‌شود. به این معنا محمد فاضلی هیچ گاه « جامعه‌شناس خوبی» نبوده است و در واقع پایش را فراتر از گلیمش دراز کرده است. زیاد هستند جامعه‌شناسانی که در هیچ جا غیر از کلاسهای محدودی که درس می‌دهند شناخته نمی‌شوند، نه توان یاری رساندن به دولت را دارند و نه قدرت آگاهی رسانی به مردم، نه انگیزه امید بخشی به نسل جوان دارند و نه جسارت نقد به مدیران دولتی و سیاست‌های حاکمیتی.
💧محمد فاضلی را از سال ۱۳۸۰ می‌شناسم وقتی که هر دو دانشجوی دکتری بودیم و به دانشگاه مازندران برای تدریس می‌رفتیم. کلاسهای او پرشور و اتاقش در دانشگاه همیشه شلوغ و دستش پر بود از منابع روز و تحلیل‌های روزآمد. ویژگی‌هایی که تعداد زیادی از دانشجویان رشته‌های مختلف را به جامعه‌شناسی علاقمند ساخت. بعدها من در دانشگاه تهران استخدام شدم و او در دانشگاه مازندران مشغول به کار شد که متاسفانه در سال ۹۰ از آن دانشگاه اخراج شد. امید و علاقمندی‌اش به کشور او را به ادامه کار تشویق کرد و در دولت روحانی مشغول به کار شد و نقش خود را به عنوان جامعه‌شناس سیاستگذار ایفا کرد. او توانست در سال ۱۳۹۳ در گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی جذب شود و به تدریس دروس جامعه شناسی بپردازد.
🌑فاضلی درکی عمیق از دانش جامعه‌شناسی دارد، ضمن آگاهی عمیق از نظریات علوم اجتماعی معاصر، هنر او دانش مقایسه‌ای و مطالعات تطبیقی در خاورمیانه است. فاضلی صرفا در حوزه آکادمیک فعالیت نمی‌کرد چرا که وقت او به طور موازی صرف تاثیرگذاری بر مدیران سیاسی کشور و آگاهی بخشی به جامعه شده‌است. او ادامه دهنده راه افرادی چون پرویز پیران، نعمت فاضلی و... بود که همزمان توانسته است هم در حوزه عمومی و هم قلمرو سیاست گذاری و همچنین در فضای دانشگاهی تاثیرگذار باشند. زبان فاضلی زبانی قابل فهم و دور از مغلق گویی‌های متعارف یک جامعه‌شناس حرفه‌ای است. فعالیتهای او نمونه doing sociology (کار جامعه‌شناسی) است. دلیل حساسیت به فاضلی احتمالا به فعالیتهای وسیع عمومی او بر می‌گردد. در طی چند سال گذشته فاضلی کوشید از رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی به نفع گسترش « جامعه‌شناسی درگیر و متعهد» ( engagement sociology) بهره ببرد. کانال تلگرامی و اینستاگرامی دغدغه ایرانی و پادکستی به همین نام نشان از کوشش فراگیر او برای عمومی‌سازی «حساسیتهای اجتماعی» دارد. دو کلید واژه «امید» و «موفقیت‌های کوچک» نمایانگر کوششهای فاضلی در بدنه جامعه است.
💦امیدوارم تصمیم گیرانی که در اخراج او نقش داشتند در عملکرد خودشان تجدید نظر کنند و فاضلی را به دانشگاه برگردانند. فاضلی سرمایه ملی ماست، او نماینده امید به جامعه و ایران عزیز، نماد ماندن در کشور، روزنه‌ای برای آینده بهتر است.
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
#علوم_اجتماعی #محمد_فاضلی #جامعه‌_شناسی #دانشگاه. #یاد_داشت
نامه_دانشگاه_شهید_بهشتی_pdf_دکترفاضلی.pdf
117.5 KB
نامه انجمن جامعه‌شناسی به دانشگاه شهید بهشتی.pdf دکترفاضلی.pdf
نامه رئیس جمهور (1).pdf
268.9 KB
نامه انجمن‌های علوم اجتماعی به رئیس جمهور (1).pdf
اصفهان
سخنرانی با موضوع زندگی‌حاشیه‌ای در کلانشهرها روز سه شنبه ۵ بهمن از ساعت ۱۶ در سالن سوره در خیابان امادگاه اصفهان با پخش فیلم #هومن_سیدی به همراه گفت و گوی مهمانان برگزار خواهد شد
https://www.instagram.com/p/CZAJ8IENScA/?utm_medium=share_sheet
Audio
عباس کاظمی
شنبه ۹ دی ۱۴۰۰

🔷فایل صوتی جلسه نقد و بررسی کتاب رتروتوپیا نوشته زیگمونت باومن ترجمه بهروز گرانپایه
🔸در این جلسه ابتدا آقای گرانپایه در مورد کتاب صحبت کردند،سپس دکتر آرمان ذاکری سخنرانی کردند.
💧فایل صحبتهای من ۲۰ دقیقه است.

#نقد_کتاب #امید #آینده #معرفی_کتاب #شهر #نظریه_انتقادی #عواطف
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
همنشینی پلتفرم تجربه شهری با موضوع: مال‌ها؛ فضاهای شبه عمومی شهری ▫️با نگاهی بر کتاب «مگامال‌ها و مجتمع‌عای بزرگ شهری؛ مطالعاتی جامعه شناختی» نوشته‌ی عباس وریج کاظمی و مسرت امیرابراهیمی. با حضور: اعظم خاتم عباس وریج کاظمی مسرت امیرابراهیمی محمد رضایی ایمان واقفی نوید پورمحمدرضا سه شنبه ۱۲/ ۱۱/ ۰۰ ساعت ۹ شب در کلاب تجربه شهری لینک شرکت در جلسه: https://www.clubhouse.com/join/%D9%BE%D9%84%D8%AA%D9%81%D8%B1%D9%85-%D8%AA%D8%AC%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C/OBIVyHDy/mgwj0NLV
Audio
💐این سخنرانی به هاله لاجوردی تقدیم شده است
عباس کاظمی
سخنرانی
تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ شهر اصفهان

🔷عنوان؛ تاملی بر زندگی فرودستان و حاشیه‌های شهری به بهانه فیلم مغزهای کوچک زنگ زده
🔷مکان:تالار حوزه هنری اصفهان

💦زمان شنیدن: ۴۲ دقیقه

🗣لطفا در صورت فوروارد لینک را حذف نکنید

https://www.tg-me.com/Varijkazemi

#نقد_فیلم #فرودستی #فیلم #سخنرانی #فرودستان_شهری
Audio
💐این سخنرانی به هاله لاجوردی تقدیم شده است
سخنرانی بهارک محمودی
تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰
💧سخنرانی تاملی در باب بازنمایی فرودستی در سینمای ایران، به بهانه فیلم مغزهای کوچک زنگ زده
💧مکان :اصفهان
💧زمان شنیدن: ۲۰ دقیقه
🗣لطفا در صورت فوروارد لینک را حذف نکنید

https://www.tg-me.com/baharak_mahmoodi
کانال بهارک محمودی

#نقد_فیلم #فرودستی #فیلم #سینما #بهارک_محمودی
2
عباس کاظمی
https://www.tg-me.com/Varijkazemi
این یادداشت به یاد هاله لاجوردی نوشته شده و در مجله رسانه فرهنگ در بهار ۱۴۰۰به چاپ رسیده است. و اکنون به مناسبت سالمرگ او به اشتراک گذاشته می‌شود. یادش گرامی.
عنوان: چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم

https://www.academia.edu/70450717/%DA%86%D9%88%D9%86_%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA_%D8%AF%D8%B4%D9%85%D9%86_%D8%A7%D8%B3%D8%AA_%D8%B4%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA_%DA%A9%D8%AC%D8%A7_%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%85
@DrNematallahFazeli-شهامت تدریس.pdf
636.7 KB
🔵 مقدمه کتاب شجاعت تدریس:

کتاب «شهامت تدریس» را محققی شاعر و نویسنده، تألیف کرده است.

🔻روایت پالمر از «زندگی درونی معلمان» نه تنها جذاب و خواندنی است، بلکه بکر، تازه و تکان‌دهنده است. روایت او از ترس‌هایی که معلمان و مدرسان دانشگاه تجربه می‌کنند حاصل تجربۀ زیستۀ پالمر و درک و شهود شاعرانه و درون‌بینانۀ او از این حرفه است.

🔻پالمر نه‌تنها خودشناسی و درک معلم از زندگی درونی‌اش را لازمۀ تدریس خوب و معلم خوب می‌داند، بلکه معتقد است معلمان خوب، نیازمند رسیدن به شناختی روشن و عمیق از دانشجویان و دانش‌آموزانند.

پالمر معتقد است کنش تدریس نیازمند ایجاد تعامل و یکپارچگی میان معلم، موضوع درس و دانشجویان و دانش‌آموزان است. مسئلۀ معلمی از دیدگاه پالمر «درد از هم گسیختگی» است.

🔻ترس و بی‌اعتمادی در فرهنگ دانشگاهی ایران نیز لانه کرده است. بسیاری از مدرسان دانشگاه، دانشجویان را متهم به نافرهیختگی می‌کنند و بسیاری از دانشجویان نیز مدرسان را شایستۀ مقام استادی دانشگاه نمی‌دانند.
Travelling concepts.pdf
832.8 KB
🔷Abbas Varij Kazemi & Saeid Safari

🔸Travelling concepts: the story of the commodification of higher education in Iran

📘Critique Journal of Socialist Theory(2020).#مقاله
32-33.pdf
198.2 KB
32-33.pdf

عباس کاظمی

🔷سیطره قبایل دانشگاهی بر اجتماع علمی


ماهنامه تجارت فردا
۱۶ بهمن ۱۴۰۰
فایل پی‌دی اف

https://www.tg-me.com/Varijkazemi

#دانشگاه #قبایل_دانشگاهی
Photo from Abbas Kazemi
برنامه_همایش_فرهنگ_و_دانشگاه_در_ایران.pdf
301.2 KB
برنامه همایش فرهنگ و دانشگاه در ایران.pdf
▫️
همنشینی پلتفرم تجربه شهری با موضوع:
▫️تعارضات اجتماعی-عملکردی فضاهای عمومی؛
مورد تیاتر شهر-پارک دانشجو!
▫️وجود گروه‌های اجتماعی متنوع در محدوده تیاتر شهر-پارک دانشجو که به‌واسطه‌ی عمومیت فضا از سویی و عملکردهای مجود همچون تیاتر از سوی دیگر، منجر به تعارضات اجتماعی-عملکردی در این محدوده شده است..
▫️با حضور:
سید محمد بهشتی
قطب‌الدین صادقی
عباس وریج کاظمی
ایمان واقفی
شمین گلرخ

▫️سه شنبه ۰۳/ ۱۲/ ۰۰ ساعت ۸:۳۰ شب
در کلاب تجربه شهری
▫️لینک شرکت در جلسه:

https://www.clubhouse.com/join/%D9%BE%D9%84%D8%AA%D9%81%D8%B1%D9%85-%D8%AA%D8%AC%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C/xSDHnxwl/PGeO113g?utm_medium=ch_invite&utm_campaign=-gb8VaKALBER8_yZ5MR7gQ-73843
👍1
.
👈 آسیب‌شناسی نخبگی در ایران

(انتشار فایل پی‌دی‌اف کتاب)


✍️ محسن رنانی

به تجربه دریافته‌ام که نوشته‌هایی که از دلم ریشه‌ گرفته یا بر شهودم متکی بوده، بسیار اثرگذارتر از سایر نوشته‌هایم بوده است. چهار سال روی کتاب «اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران» کار کردم. اما این کتاب که حاصل اندیشه‌سوزی و عقلانیت‌ورزی من روی موضوع بود، نه آن‌گاه که در سال ۸۷ در پنج نسخه و به صورت پوشیده برای مقامات ارشد کشور ارسال کردم و نه وقتی در سال ۹۴ نسخه الکترونیک آن به صورت عمومی منتشر شد،‌ مورد هیچ اقبالی، نه از سوی مقامات نه از سوی جامعه نخبگی،‌ قرار نگرفت و اثری بر سیاست‌های اتمی کشور نگذاشت.

همچنین است سرنوشت سه یادداشتی که با عنوان «قصه‌هایی درباره گناه و توسعه» منتشر کردم و خیلی برای نوشتن آنها فسفر سوزاندم و چند ماه روی آنها کار کردم و چند بار بازنویسی کردم. وقتی این یادداشت‌ها منتشر شد نه در میان سیاست‌گذاران نه در میان جامعه اثری در حد تلنگر نیز نداشت.

بر عکس، یادداشت «فردا اول خلقت است» کلا فقط نیم ساعت از من وقت گرفت اما در مجموع رسانه‌‌های مجازی، بیش از ده میلیون بار دیده و خوانده شده است. در شامگاه ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ بود که دکتر مرادی (فلیسوف آموزش) پیام داد که «فردا اول مهر است نمی‌خواهی چیزی بنویسی؟»؛ و من چون آن ایام خیلی با موضوع تربیت و توسعه درگیر شده بودم، گفتم چرا و قلم را برداشتم وهر چه بر دلم جاری شد نوشتم.

کتاب «آسیب‌شناسی نخبگی در ایران» نیز از همین کارهای دلی بود. اصلا قراری بر نوشتن کتاب نبود. در شهریور ۱۳۹۵ رئیس بنیاد نخبگان اصفهان تماس گرفت و گفت جلسه‌ای با نخبگان داریم شما بیا صحبت کن و من قبول نمی‌کردم. پس از اصرار فراوان، گفتم من اگر بیایم در نقد نخبگان صحبت می‌کنم و بر بیماری‌های نخبگی دست می‌گذارم و تمام عملکرد بنیاد نخبگان را زیر سوال می‌برم. ایشان گفت مشکلی نیست. راستش پیش از آن خیلی درباره آسیب‌هایی که آموزش و پرورش و آموزش عالی ما به نخبگان می‌زنند فکر کرده بودم اما هیچگاه چیزی ننوشته بودم یا درباره آن صحبت نکرده بودم. اما همیشه به دلم بود که در این باره چیزی بنویسم.

پیش از سخنرانی شاید حدود نیم ساعت روی چارچوب بحثم فکر کردم، اما یک سخنرانی دلی از کار درآمد، از آنهایی که به دل خودم هم نشست (فایل صوتی‌اش را این‌جا بشنوید). وقتی از جلسه سخنرانی بیرون آمدم به خودم گفتم این مباحث حیف است نانوشته بماند روزی کتاب «آسیب شناسی نخبگی در ایران» را خواهم نوشت. اما آن روز هیچگاه فرا نرسید و اصلا به علت سیل موضوعاتی که هر روز درگیرش می‌شدم اصلا موضوع تدوین کتاب نخبگی از دستور کار فکری‌ام خارج شد.

تا آن که در اواخر سال ۹۹ بود که دوستی پیام داد این کتاب شما که عنوانش «آسیب شناسی نخبگی در ایران» است را از کجا می‌شود تهیه کرد. پاسخ دادم من چنین کتابی ندارم. فورا تصویر جلد کتاب را برایم فرستاد. تعجب کردم بعد از پیگیری متوجه شدم که مدیران دلسوز موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی (وابسته به وزارت علوم)، چند سال بعد، این سخنرانی را شنیده اند و تصمیم به انتشار آن به عنوان یک کتاب گرفته اند. پس سخنرانی مرا به یک ویراستار بسیار حرفه‌ای و دقیق و البته دلسوز سپرده بودند؛ او هم به زیباترین نحو این سخنرانی را به یک متن نوشتاری در قامت یک کتاب تبدیل کرده بود.

وقتی کتاب را تهیه کردم از روی نگرانی ظرف یک ساعت کل آن را خواندم تا ببینم حرفهای مرا خراب نکرده باشند، اما از این همه نیک‌اندیشی، زحمت و دقت حظ کردم. به ایشان و مدیران موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی دستمریزاد می‌گویم. چنین کار باکیفیتی معمولا از یک نهاد دولتی بعید است. و متاسفانه نمی دانم چرا ناشر، نام ویراستار را درشناسنامه کتاب نیاورده است.

وقتی کتاب را خواندم انصافا هم از حرفهای نویسنده (ببخشید از سخنرانی خودم 🙈🙈) که هیچکدام یادم نبود کیف کردم و هم از کار ویراستار. خدا به هر دوی آنها سلامتی و طول عمر عطا کند!! قوانین این عالم این‌جوری است. یک کاری که از دل برآید و قصد رشوت و منتی در آن نباشد در این عالم شکوفه می‌کند و به بار می‌نشیند.

از وقتی که در ماه پیش این کتاب را در یادداشتی معرفی کردم، ‌تقریبا همه نسخه‌های موجود آن فروش رفت و نسخه‌های چاپ بعدی آن هم تمام شد.
و چنین شد که تصمیم گرفتم برای آن که علاقه‌مندان و همه کسانی که نگران تخریب استعدادهای کودکان و جوانان نخبه این کشور هستند، این کتاب را بخوانند ، فایل پی.دی.اف آن را منتشر کنم.

لطفا فقط یک ساعت وقت بگذارید و این کتاب را در فایل زیر بخوانید و برای هر کس که با کودک و نوجوان سروکار دارد، یا فرزند بین صفر تا ۱۸ سال دارد بفرستید و توصیه کنید بخواند. چهل سال آسیب زدن به جوانان و نخبگان‌مان کافی است. لطفا سیاستگذاران آموزش و پرورش و مربیان پیش دبستان و معلمان دبستان نیز بخوانند.

👇👇 فایل کتاب 👇👇
.
نشست آنلاین روزمرگی جامعه ایران در سایه انقلاب

چهارشنبه ۳۱ فروردین، ساعت ۱۸

ورود از

https://meet.google.com/dbp-sabv-fdo

🆔 @Varijkazemi
2025/07/09 00:19:11
Back to Top
HTML Embed Code: