Telegram Web Link
بامن از شعر نگو...!
از خودت حرف بزن،
دلتنگ حرف های معمولی ام...!
اینکه حالت خوب است؟
اینکه سرما نخورده ای؟
اینکه زود برگرد!
مواظب خودت باش...!
دلتنگ همین حرف های معمولی ام...

#منوچهر_آتشی

@adabiyat_va
‏به دخترها یاد بدید شجاع باشند نه بی نقص

یکی از زیبا ترین تدتاک هایی که دیدم مربوط میشه به Reshma Saujani
از موفق ترین زنان و‌ نویسنده کتاب Brave, Not Perfect، ساوجانی در مورد اینکه چجوری دخترامون رو تربیت کنیم تا زنان موفقی بشن میگه

‏وقتی قرار بود به دخترها و پسرها برنامه نویسی یاد بدم، اولش به نظرم اومد که پسرها خیلی با استعداد تر هستن، مربی ها وقتی تکلیفی میدادن یه خط کد بنویسن پسرها همه سعیشون رو می کردن و یه چیزی می نوشتن حتی اگه ۱۰۰ درصد هم درست نبود...

‏در حالی که صفحه کامپیوتر دخترها خالی بود و انگار هیچ تلاشی نمی کردن، ساوجانی میگه این موضوع خیلی اذیتم کرد، واسه همین کنجکاو شدم تا ببینم چه اتفاقی میفته؟!

‏متوجه شدم دخترها خیلی بهتر از پسرها تکلیف رو انجام میدن اما به سرعت اون رو حذف میکنن و حاضر نیستن نشونش بدن، فهمیدم ریشه این رفتار برمیگرده به نوع تربیت متفاوت ما از پسرها و دخترا

‏ما همیشه به دخترا القا می کنیم که باید دختر خوبی باشی باید بی نقص باشی، درحالی باوری که به پسرها القا میشه اینه که شجاع باش و نترس

‏ساوجانی میگه این موضوع خیلی برام عمیق شد، شروع کردم به مطالعه و پژوهش حتی به این نتایج رسیدیم که خانم ها وقتی برای مصاحبه شغلی دعوت میشن یا قراره کاری رو برعهده بگیرن وقتی ۱۰۰ درصد اماده نباشن کنار میکشن

‏در حالی که اقایون حتی با ۶۰ درصد امادگی هم داوطلب میشن
و همین باعث میشه خانم ها فرصت های خیلی خوبی رو از دست بدن

‏و در آخر توصیه ای که ساوجانی داره اینه که اگه می خوایم دخترانمون موفق باشند، به جای اینکه بهشون القا کنید باید بی نقص باشند بهشون یاد بدید شجاع باشند تا دنیای بهتری برای خودشون بسازن، مطمئن باشید دنیایی که توش زن ها موفق باشند برای مردها هم جای بهتری خواهد بود


@adabiyat_va
﷽          

انسان مانند درياست ؛
هر چه عمیق تر باشد آرامتر است…

انسان بزرگ بر خود سخت می‌گیرد،
و انسان کوچک بر دیگران…

انسان قوی از خودش محافظت میکند،
و انسان قویتر از دیگران….

و قطعاً این قدرت را،
فقط میتوان در پناه پروردگار داشت. 
و هرکس که به او نزدیک تر است،
آرامتر، متواضع تر و قدرتمندتر است،
و تابش نور او را،
هر لحظه حس می کند ...


شبتون آرام


   @adabiyat_va
✳️ به بهانه اکران فیلم "مست عشق" در سینماهای کشور
✳️ به قلم مژگان صبری ؛ تحلیلگر گفتمان در حوزه زبانشناسی

❇️ مست عشق فیلم درام عاشقانه _ تاریخی  محصول مشترک ایران و ترکیه به کارگردانی و نویسندگی حسن فتحی و تهیه کنندگی مهران برومند است. فیلم برشی از ارتباط دو صوفیِ عارف شمس تبریزی و مولانا را با نقش‌ آفرینی شهاب حسینی و پارسا پیروزفر به تصویر می‌کشد. علاوه بر هنرپیشگان ایرانی، بازیگران ترکیه‌ای نیز در  فیلم مست عشق نقش ایفا کرده‌اند.

◀️ حسن فتحی متولد ۱۰ شهریور ۱۳۳۸، نویسنده و کارگردان تلویزیون، سینما و تئاتر است که کار هنری خود را با کارگردانی مجموعه تلویزیونی همسایه ها در سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. مجموعه‌های پر مخاطب  پهلوانان نمیمیرند، مدار صفر درجه، شب دهم، میوه ممنوعه، زمانه، شهرزاد و جیران از آثار ماندگار حسن فتحی در عرصه سریال‌سازی است.
فتحی در مست عشق با توجه به محدودیت‌ هایی که در به تصویر کشیدن عشق زمینی است، راهی می‌یابد تا به توصیف عشق بپردازد. عشق هایی که در قالب تحولی عالمانه و بصورت دراماتیک، در بستری مذهبی_عارفانه اتفاق می‌افتند و رفته‌رفته شکل پاک و زیبا به خود می‌گیرند.

◀️ در مست عشق، عارفانه های مولانای ۴۰ ساله و شمس ۶۰ ساله، عشق و دلبستگی کیمیا خاتون ۲۵ ساله به شمس ۶۰ ساله، غفلت و بعد عشق افسر نظامی به دختر مسیحی، تقابل جنگ و حمله مغول با عشق و حل شدن در دلباختگی  موضوعاتی بودند که در فیلم مست عشق به تصویر کشیده شدند، نه بخاطر معرفی مقام علمی و بیان محتوای عرفان شمس تبریزی و مولانا ، بلکه برای درک ارزش عشق و دلدادگی در فضای عارفانه و از خودگذشتگی و غرق در معشوق شدن.

◀️ مست عشق هم بیننده عام را راضی نگه می‎دارد و هم توجه منتقدان را به سمت نویسنده و کارگردانی جلب می‎‌کند. فتحی توانایی خوبی برای روایت داستانهایی با پس‎‌زمینه‌‎ تاریخی_دراماتیک را در کارنامه هنری خود دارد و در مست عشق، فضای زندگی غبارآلود و گاه نامشخص گذشته را ماهرانه به تصویر کشیده است ولی در ارائه گفتمان عارفانه بین دو عارف و صوفی شمس و مولانا و خلق محتوای گفتمان عاشقانه از منظر عرفان ضعیف عمل کرده است.

◀️ گفتمان عاشقانه در بافت عارفانه که متصل به هدف خلقت است چنان تنیده در عرفان خداپرستانه است که به تصویر کشاندن آن نیازمند داشتن تبحر و تخصص در شناخت فلسفه و مکاتب عرفانی است. از این باب این انتقاد بر فتحی وارد است که در فیلم مست عشق،  عارفانه های عاشقانه از لحاظ تصویر قوی ولی از لحاظ محتوای گفتمان ضعیف ارائه شدند.

◀️ در ارتباط با گفتمان عاشقانه در بافت عرفان نکاتی قابل ذکر است که در ذیل به آن میپردازم.

از آنجا که عشق از صفات حضرت حق است که در سراسر هستی ساری و جاری است و در مقایسه با عشق است که نفرت و جنگ معنا میشود، شکی نیست که خلقت هستی بر پایه عشق بنا نهاده شده و از منظر عرفان، حرکت به سوی کمال نیز با نیروی عشق صورت می‌پذیرد. عشق محور اصلی هستی و عامل وحدت همه اجزای عالم هستی است.

انسان با چشیدن عشق زمینی، مراحل آشنایی با جلوه های عاشقی با خالق خود و معشوق حقیقی را طی میکند. عشق اولین گام در مسیر رشد وجود انسان خاکی است.

خداوند مظهر کمال عشق حقیقی است و سراسر هستی جلوه‌های عاشقی خداوند است. در عرفان، میان خداوند و مخلوق یک عشق دو جانبه برقرار است و خداوند نیز به آدمی عشق می ورزد.

از دید عرفا، انسان قادر است با پاک کردن وجود خود از رذائل و آراستن خود به فضائل اخلاقی، به درجه خلوص و پاکی عشق برسد که مقبول درگاه الهی است.
کانال « مخزن گروه سیری در آثار و افکار مولانا _ ملاصادقی »

@adabiyat_va
کاش دربارۀ شمس و مولانا فیلم نسازند!

#دکترمیلادعظیمی

در خبرها خواندم که  آقای حسن فتحی قرار است فیلمی دربارۀ زندگی مولانا بسازد. اسم فیلم گویا «مست عشق» است و به مناسبات پیچیدۀ مولانا با شمس تبریزی می‌پردازد. مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد؛ یکی‌دو سریال دربارۀ مولانا ساخته شد و دیدیم چقدر سبک بود. نباید منفی‌باف باشم اما نمی‌دانم چرا خیال می کنم این فیلم  در شأن مولانا و شمس نخواهد بود. لابد می‌خواهند در فیلم  از روابط عرفانی و عاشقانۀ مولانا و شمس بگویند و می‌شود حدس زد چه درهمجوش مبتذلی خواهد بود. چگونه می‌خواهند آن حالات و سخنان نازک و باریک و بلند را در فیلم به قول معروف «در بیاورند». کاش آقایان اساسا از این خیال منصرف می‌شدند.

       اما اگر در تصمیمشان مصر هستند دست‌کم ای کاش کار تحقیق را بسیار بسیار جدی بگیرند و با مولاناشناسان موثق روزگار مشورت کنند و برابر نصّ نظریات آنان قیاس و اجتهاد نکنند. منظورم از مولاناشناس محمدعلی موحد و شفیعی کدکنی و سروش است و کسانی که این استادان تأیید کنند. چارچوب اصلی شخصیت شمس را در نوشته‌های استاد موحد بیابند و مولانا را  اجمالا در قاب فروزانفر و نیکلسون و زرین‌کوب و موحد و شفیعی و سروش ببینند( البته سروش آنجا که با مولانا سیاست‌نامه‌نویسی نمی‌کند).  کاش این فیلم فقط  به وقایع عصر مولانا و شمس و روبنای زندگی آنان بپردازند و وارد معقولات و عرفان‌بافی نشود. کاش این فیلم از سلوک اخلاقی مولانا و شمس بگوید و نگاه انتقادی روشن و صریح آنان را به ساحت‌های مختلف زندگی اجتماعی روزگارشان تصویر کند. مبادا فیلمنامه‌نویس در دام کرامات‌بافی زندگینامه‌نویسان کهن مولانا بیفتد و بخواهد مکاشفات و حالات باطنی و معنوی را به تصویر بکشد. کتب مقامات صوفیه منطق خاص خودش را دارد. همچنین در زمانۀ ما انبوهی کتاب راجع به مولانا نوشته شده که بسیاری از آنها ارزش علمی ندارد. کارگردان و فیلمنامه‌نویس با چه کسانی مشورت می‌کنند تا بدانند به چه منابعی باید رجوع کنند و کدام مآخذ را باید کنار بگذارند؟ زبان و لحن و لهجۀ عصر  مولانا را چگونه می‌خواهند بسازند. زبان شمس و مولانا را چگونه می‌سازند؟ مبادا زبان شمس و مولانا بازیچۀ کودکان کوی گردد. ملفوظات شمس و مولانا و متعلقان آنها در دسترس هست و می‌توان با کمک مطلعان زبانشان را بازسازی کرد. کاش آقایان کار را سهل نگیرند. کاش حرمت شمس و مولانا و فرهنگ و ادب ایران مهم دانسته شود.

      چند نکته دیگر هم عرض کنم. اول اینکه اگر این فیلم با  مساهمت و شرکت افغان‌ها ساخته می‌شد خوب و مناسب بود اما با تهیه‌کنندۀ ترکیه‌ای به مصلحت نیست. این انتقاد را دیگران هم گفته‌اند  و من با آن همداستانم. ترکیه در این موضوع خاص معارض و غاصب حق ملّی ماست. با دروغ و جعل، حقایق علمی را زیر پا می‌گذارد و مفاخر مسلّم ایرانی را ترک می‌خواند. چرا باید دم به دم آنها داد و در موضوعی که محل نزاع است و حق با ماست، مسامحه کرد و روزۀ شک‌دار گرفت. 
       دیگر اینکه  فیلمنامه باید به نحوی نوشته شود و کارگردان طوری فیلم را بسازد که شمس تبریزی در "خوی" بمیرد. این یک مسئلۀ ملی است. تحقیق علمی شده  و دانشمندان دربارۀ آن مقالات استوار نوشته‌اند. آرامگاه شمس در خوی است نه قونیه. اگر سرمایه‌گذار ترک قبول نکرد هنرپیشه‌ها زیربار این جعل تاریخی نروند و بازی نکنند. ای وای که ما خودمان هم به آرامگاه شمس بی‌مهریم.
       سوم اینکه آسیای صغیر/ روم/ ترکیه در عصر مولانا جزو قلمرو فرهنگی ایران بزرگ و در حوزۀ زبان فارسی بوده است. نه اینکه زبان ترکی در آنجا رواج نداشته است. می‌دانیم که مولانا هم مقداری عبارات ترکی دارد. ولی زبان مولانا و شمس فارسی بوده است. همچنین مؤلفه‌های ایرانی در سراپای زندگی اجتماعی آسیای صغیر ،در قرن هفتم، تنیده شده بوده است. شاه و وزیر و امیر  در محیط زندگی مولانا، نام‌های شاهنامه‌ای داشتند و عاشق شاهنامه بودند و به زبان فارسی شعر می‌گفتند. آسیای صغیر یکی از کانون‌های شعر و ادب و زبان فارسی بوده است. کارگردان اگر می‌خواهد به علم و حقیقت وفادار باشد باید جزئیات مستند و موثق ایرانی بودن محیط زندگی مولانا را از منابع استخراج کند و در فیلمش نشان دهد. مبادا محیطی شبیه به سریال‌های تاریخی ترک که از شبکه‌های ماهواره‌ای پخش می‌شود٬ بر پرده‌های سینما بنشاند.
    نکتۀ آخر اینکه لابد در فیلم شعر خوانده خواهد شد. باید مراقبت اکید شود که شعرها درست خوانده شود و از وزن نیفتد. مبادا مولانا جلال‌الدین و مولانا شمس تبریزی سخن خود را در فیلم غلط بخوانند. مثل سریال شهریار که شهریار در آن شعر خودش را غلط می‌خواند و از وزن می‌انداخت. 

خدای را به می‌ام شستشوی خرقه کنید
که من نمی‌شنوم بوی خیر ازین اوضاع

🦋🦋

@adabiyat_va
تقویت حافظه فعال شنیداری دانش آموزان:

دانش آموزی که حافظه فعال شنیداری ضعیفی دارد، در دیکته و جمله سازی و بیان آنچه شنیده یا درک مطلب و بازگو کردن و در نتیجه در دروس دیکته و خواندن دچار مشکلاتی خواهد بود.

برای تقویت حافظه فعال شنیداری دانش آموزان می توانید از روش های زیر استفاده کنید :

جمله ای بگویید تا بعد از شما دانش آموز آن را تکرار کند

جمله ای بگویید و بخواهید دانش آموز ابتدا تا 10 بشمارد(بعدها عدد را بالاتر ببرید.مثلا تا 20یا 30بشمارد) و سپس ان جمله را تکرار کند

جمله ای بگویید تا دانش آموز فقط کلمه اول آن را بگوید

جمله ای بگویید تا دانش آموز فقط کلمه آخر آن را بگوید

جمله ای سه کلمه ای بگویید تا دانش آموز فقط کلمه وسط آن را بگوید

کلمه ای بگویید تا دانش آموز صدای اول و در نوبت بعدی صدای آخر آن کلمه و بعد هم صدای اول و هم‌ صدای آخر آن کلمه را بگوید

کلماتی را بگویید و از او بپرسید که کلمه چندنقطه داشت

برای تقویت پردازش ذهن او ، از دانش آموز بخواهید کلمه ای بگوید که یک نقطه دارد کلمه ای بگو که دو نقطه داشته باشد و نوبت های بعدی کلمات یا تعداد نقطه ها را بیشتر کنید.
دکتر بتول راهبی

@adabiyat_va
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فرکانس خود را روی موج طبیعت تنظیم کنید . این فیلم هدیه طبیعت برای شماست.


@adabiyat_va
ما به آرزوهایمان
        یک روز زیبا بدهکاربم
لحظہ بہ لحظہ زندگیتون سرشار از عشـــــق


@adabiyat_va
دخترم!
آنها هرگز از اینکه به تو بگویند: 
مطابق سن و سالت رفتار کن
دست بر نخواهند داشت.
به من هم اینها را گفتند ،
ولی هرگز تسلیم نشدم.
سن من همانی است که
روحم حس اش می کند!

آرا کمپبل

روزت مبارک



@adabiyat_va
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کشتن مرغ مینا(مقلد) اثر #هارپر_لی  یکی از جذاب ترین رمان های بلند تاریخی ست که برنده ی جایزه پولیتزر شده؛ خواندن آن برای دوست داران کتاب پر لطف خواهد بود.
#معرفی_کتاب

@adabiyat_va
شیخ با جماعتی برفتند در راه منکری بیرون آمد و شیخ را لعنت می‌کرد؛ جماعت قصد زخم او کردند. شیخ گفت: آرام گیرید که خدای برین لعنت به وی رحمت کند.
گفتند: چگونه؟
گفت: او پندارد که ما بر باطلیم لعنت بر آن باطل می‌کند از برای خدا
آن منکر چون این سخن بشنید، در دست و پای شیخ افتاد و توبه کرد.
گفت: دیدید که لعنت که برای خدای کنند چه اثر دارد.
"ذکر شیخ ابوسعید ابوالخیر رحمة الله علیه"

#تذکرة_الاولیاء_عطار
صوفی بیا که خرقه سالوس برکشیم
وین نقش زرق را خط بطلان به سر کشیم

نذر و فتوح صومعه در وجه می‌نهیم
دلق ریا به آب خرابات برکشیم

فردا اگر نه روضه رضوان به ما دهند
غلمان ز روضه حور ز جنت به درکشیم

بیرون جهیم سرخوش و از بزم صوفیان
غارت کنیم باده و شاهد به بر کشیم

عشرت کنیم ور نه به حسرت کشندمان
روزی که رخت جان به جهانی دگر کشیم

سر خدا که در تتق غیب منزویست
مستانه‌اش نقاب ز رخسار برکشیم

کو جلوه‌ای ز ابروی او تا چو ماه نو
گوی سپهر در خم چوگان زر کشیم

حافظ نه حد ماست چنین لاف‌ها زدن
پای از گلیم خویش چرا بیشتر کشیم

#حافظ



@adabiyat_va
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌••┈┈┈❥ ❤️ ❥┈┈┈••



معجون آرامش:

روزی انوشیروان بر بزرگمهر خشم گرفت و در خانه‌ای تاریک به زندانش افکند و فرمود او را به زنجیر بستند.

چون روزی چند بر این حال بود، کسانی را فرستاد تا از حالش جویا شوند.

آنان بزرگمهر را دیدند با دلی قوی و شادمان!

بدو گفتند: در این تنگی و سختی تو را آسوده دل می‌بینیم! سبب چیست؟


گفت:معجونی ساخته‌ام از شش جزء و در هر سختی و مشقتی به کار می‌برم و چنین که می‌بینید مرا نیکو می‌دارد.


گفتند:
آن معجون را شرح بازگوی که ما را نیز هنگام گرفتاری به کار آید.

گفت: آری

جزء نخست: اعتماد بر خدای،

دوم: پذیرش تقدیر،

سوم: شکیبایی،

چهارم: پرهیز از زاری،

پنجم: اندیشه به احوالی سخت‌تر،

ششم: توجه به ناآگاهی، (که از این ساعت تا ساعت دیگر امید گشایش باشد)

چون این سخنان به انوشیروان رسید او را آزاد کرد و گرامی داشت.
کافه کتاب پرنو

@adabiyat_va
♦️این یک جاندار دریایی یا موجود عجیب و غریب نیست

تصویر میکروبیولوژی از زبان انسانه! هر رنگ نشونه‌ی یک نوع میکروبه و اون سفیدی وسط هم سلولهای زبان اند


@adabiyat_va
َ
       گرچه خاکستر شب
       صیقلِ زنگار دل است

             در صفاکاریِ دل،
             دستِ دگر دارد صبح ....

       _صائب_تبریزی

               درود برشما
              
        روزتون شاد و خاطره انگیز🌤
صبر بسیار بباید پدرِ پیرِ فلک را
تا دگر مادرِ گیتی چو تو فرزند بزاید

#سعدی

زادروز "مریم میرزاخانی" ریاضی‌دان ایرانی، گرامی باد
وی در ۳۱ سالگی به عالی‌ترین جایگاه دانشگاهی، مقام استادی، رسید. و در سال ۲۰۱۴، برنده مدال فیلدز، که بالاترین جایزه در ریاضیات است، شد. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز بود.
(۱۳۵۶ ه.ش)

و روز "زنان در ریاضیات" گرامی باد.
روحش شاد و یادش گرامی
2024/05/29 08:35:10
Back to Top
HTML Embed Code: