Telegram Web Link
مشاری العفاسی /جزء 16
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_شانزدهم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
6
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، رضى الله عنه قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم أَفْضَلُ الصِّيَامِ بَعْدَ رَمَضَانَ شَهْرُ اللَّهِ الْمُحَرَّمُ وَأَفْضَلُ الصَّلاَةِ بَعْدَ الْفَرِيضَةِ صَلاَةُ اللَّيْلِ
مسلم(۱۱۶۳) نسائی(۱۶۱۳)
ترمذی(۴۳۸)

از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلى الله عليه وسلم فرمودند: بهترين روزه پس از روزه ی رمضان، روزه گرفتن در ماهِ الله، محرّم است و بهترين نماز پس از نماز فرض، نماز شب است.

روزه گرفتن ماه محرم که اولین ماه سال هجری قمری می باشد، بهترین روزه بعد از روزه ی رمضان است. چون محرم ابتدای سال جدید است و آغاز کردن آن با روزه از برترین اعمال می باشد.
و اینکه از ماه محرم به ماه الله یاد می شود، خود دلیلی بر تعظیم و بزرگداشت و مزیت این ماه بر سایر ماه ها است.
و از میان نمازهای نافله، نماز شب بهترین آنها می باشد چون خشوع در آن بیشتر است و با حضور قلب و خلوت با رب همراه است؛ الله متعال می فرماید:
إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا
سوره مزمل: (۶)
بی گمان، شب زنده داری [بر نفس] دشوار است و برای گفتار [و نیایش] مناسب تر و استوارتر است.
و از طرفی شب وقت آرام گرفتن و استراحت است که اگر به عبادت گذرانده شود، برای نفس انسان سخت و دشوارتر است و بدن را بیشتر خسته می کند و به این ترتیب نزد الله بهتر و افضل است.
24👍1
دروازه‌ای که روزه داران از آن وارد میشوند، چه نام دارد؟
Anonymous Quiz
94%
ریان.
6%
ضحی.
1%
نمی‌دانم.
22
احادیث صحیح نبوی
دروازه‌ای که روزه داران از آن وارد میشوند، چه نام دارد؟
سَهْلٍ رضي الله عنه ، عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه و سلم ، قَالَ: إِنَّ فِي الجَنَّةِ بَابًا يُقَالُ لَهُ الرَّيَّانُ، يَدْخُلُ مِنْهُ الصَّائِمُونَ يَوْمَ القِيَامَةِ، لاَ يَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَيْرُهُمْ، يُقَالُ: أَيْنَ الصَّائِمُونَ؟ فَيَقُومُونَ لاَ يَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَيْرُهُمْ، فَإِذَا دَخَلُوا أُغْلِقَ فَلَمْ يَدْخُلْ مِنْهُ أَحَدٌ
متفق‌علیه
بخاری(۱۸٩۶)مسلم(۱۰۲۷)

از سهل رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلى الله عليه و سلم روایت است که فرمودند: «در بهشت دروازه‌ای است که (ریَّان) می‌گویند، روزه داران در روز قیامت از آن دروازه داخل می‌شوند، و به غیر از آن‌ها هیچ کس دیگری از آن دروازه داخل نمی‌شود». «گفته می‌شود که روزه داران کجا هستند؟ آن‌ها می‌ایستند، و هیچ کسی جز آن‌ها از آن دروازه داخل نمی‌شود. و چون داخل بهشت شدند، آن دروازه بسته می‌شود، و هیچ کس دیگری از آن داخل نمی‌شود»

ريان، يعني تَر و تازه یا شاداب و پُرآب و نامِ یکی از دروازه‌های بهشت است که ویژه‌ی روزه‌داران می‌باشد و نامش تناسب جالبی با عمل‌کردِ روزه‌داران دارد؛ زیرا روزه‌داران تشنه می‌شوند؛ به‌ویژه در روزهای گرم و طولانیِ تابستان. لذا ریان، نام مناسبی برای دروازه‌ای‌ست که به روزه‌داران اختصاص دارد
26
مشاری العفاسی /جزء 17
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_هفدهم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
8🕊2
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ  رضى الله عنه  قَالَ كَانَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم يَعْتَكِفُ فِي كُلِّ رَمَضَانَ عَشْرَةَ أَيَّامٍ، فَلَمَّا كَانَ الْعَامُ الَّذِي قُبِضَ فِيهِ اعْتَكَفَ عِشْرِينَ يَوْمًا‏.‏
بخاری(۲۰۴۴)
ابوداود(۲۴۶۶)

از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم در هر رمضان ده روز به اعتکاف می نشست. اما در سالِ وفاتش بيست روز اعتکاف کرد.

رسول الله صلی الله علیه وسلم در هر رمضان ده روز را به حضور در مسجد جهت عبادت الله متعال اختصاص می داد و در ابتدا ده روز وسط ماه رمضان را به امید درک شب قدر به اعتکاف می نشست. اما زمانی که متوجه شد شب قدر در ده روز آخر رمضان است، این ده روز را به اعتکاف می نشست. و در سالی که وفات یافت، جهت افزایش عبادت و تقرب به الله متعال بیست روز را به اعتکاف نشست.

شرایط اعتکاف در لینک زیر👇

https://www.tg-me.com/ahadis_sahihe/4898
24😢1
مشاری العفاسی /جزء 18
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_هجدهم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
8
آیا رمضان یکی از نام های الله متعال است ؟
Anonymous Quiz
16%
بله !
75%
خیر!
9%
نمیدانم!
13👍4
روزه گرفتن کسی  که فجر، طلوع می  کند و او هم  چنان در جنابت بسر می  برد

عَنْ عَائِشَةَ وَأُمِّ سَلَمَةَ رضی‌الله‌عنه زَوْجَيْ النَّبِيِّ صلی‌الله‌علیه‌وسلم أَنَّهُمَا قَالَتَا: إِنْ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وسلم لَيُصْبِحُ جُنُبًا مِنْ جِمَاعٍ، غَيْرِ احْتِلاَمٍ، فِي رَمَضَانَ، ثُمَّ يَصُومُ.
مسلم(۱۱۰۹)

ترجمه: از عایشه و ام سلمه رضی‌الله‌عنه، دو همسر گرامی  نبی اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم، روایت است که: گاهی، فجر طلوع می  کرد و رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم در ماه مبارک رمضان به علت همبستری نه احتلام، در جنابت بسر می برد و روزه هم می گرفت.

عَنْ عَائِشَةَ رضی‌الله‌عنه: أَنَّ رَجُلاً جَاءَ إِلَى النَّبِيِّ صلی‌الله‌علیه‌وسلم يَسْتَفْتِيهِ، وَهِيَ تَسْمَعُ مِنْ وَرَاءِ الْبَابِ، فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ تُدْرِكُنِي الصَّلاَةُ وَأَنَا جُنُبٌ، أَفَأَصُومُ؟ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وسلم: «وَأَنَا تُدْرِكُنِي الصَّلاَةُ وَأَنَا جُنُبٌ فَأَصُومُ». فَقَالَ: لَسْتَ مِثْلَنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ، قَدْ غَفَرَ اللَّهُ لَكَ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَمَا تَأَخَّرَ، فَقَالَ: «وَاللَّهِ إِنِّي لأََرْجُو أَنْ أَكُونَ أَخْشَاكُمْ لِلَّهِ، وَأَعْلَمَكُمْ بِمَا أَتَّقِي»
مسلم(۱۱۱۰)

از عایشه رضی‌الله‌عنه روایت است که: مردی نزد نبی اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم آمد تا از ایشان استفتا نماید در حالی که عایشه رضی‌الله‌عنه صدایش را از پشت دروازه می  شنید. آن مرد گفت: یا رسول الله! وقت نماز (فجر) فرا می رسد و من در جنابت بسر می  برم؛ آیا روزه بگیرم؟ رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: «وقت نماز فرا می رسد و من نیز در جنابت بسر می  برم و روزه هم می  گیرم». آن مرد گفت: یا رسول الله! تو مانند ما نیستی؛ الله گناهان گذشته و آینده  ات را بخشیده است. رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: «فکر می کنم من بیشتر از همه ی شما از الله می ترسم و امور تقوا را بهتر از شما می  دانم».
26
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌺صبر مؤمن

الله در آنچه میدهد و میگیرد حکمتی دارد!
😢97
مشاری العفاسی /جزء 19
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_نوزدهم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
9
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وسلم قَالَ: «إِذَا جَاءَ رَمَضَانُ فُتِحَتْ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ» وفي رواية عنه قال: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وسلم «إِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَغُلِّقَتْ أَبْوَابُ جَهَنَّمَ وَسُلْسِلَتِ الشَّيَاطِينُ».
(بخاری(۱۸۹۹)

از ابوهريره روايت است كه رسول ‏الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: «وقتي ماه رمضان فرا مي رسد، درهاي بهشت گشوده مي شوند». و در روايتي ديگر، ابوهريره مي گويد: رسول اكرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: «وقتي ماه رمضان از راه مي رسد، درهاي آسمان، گشوده مي شوند و درهاي دوزخ، بسته مي گردد و شياطين به زنجير كشيده مي شوند.


درهای بهشت گشوده می شود تا کسانی که برای بهشت می کوشند، عبادات بیشتری از قبیل نماز و صدقه و ذکر و قرائت قرآن و غیره انجام دهند. 

درهای دوزخ بسته می شود، زیرا در این ماه گناهان مومنان کمتر می شود.  شیطان ها به زنجیر کشیده می شوند؛ یعنی شیاطین سرکش به زنجیر می شوند.
 منظور از شیاطین سرکش، آنهایی هستند که با بنی آدم به شدت دشمنی دارند. تصفید به معنای زنجیر است، یعنی: دست های آنها بسته می شود تا همچون سایر ماه ها آزاد نباشند تا هر شری می خواهند انجام دهند. تمام مواردی که رسول الله صلی الله علیه وسلم به ما خبر می دهد، حق است که برای نصیحت امت و تشویق آنها به کارهای خیر و بازداشتن از بدی ها بیان می فرماید
15👍2
مشاری العفاسی /جزء 20
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_بیستم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
9
کسى که بمیرد و روزه رمضان را بر عهده داشته باشد وارث و نزدیکان او مى‌توانند به جاى او روزه بگیرند؟
Anonymous Quiz
62%
بله.
33%
خیر.
5%
نمی‌دانم.
7
السلام علیکم

دوستانی که سوال دارن میتونن از طریق این ربات به طور ناشناس سوال بپرسند. و با همین ربات هم جواب خواهیم داد ان شاءالله
مناسب برای کسانی است که در جمع شرم میکنن سوال بپرسند.

@p_aya_m_bot

کافیه استارت کنید و سوال خود را بپرسید.

@p_aya_m_bot

اگر تا ۱۲ ساعت جواب ندادیم دوباره سوال خود را بفرستید. چون ربات بیش از ۱۲ ساعت جواب را ارسال نمیکند.
👌5👏31👍1
فضایل‌ شب‌ قدر

شب نزول قرآن: ‏
﴿إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ‏﴾
‏ما قرآن را در شب با ارزش « لیلةالقدر » فرو فرستاده‌ایم
.‏﴿ شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَی وَالْفُرْقَانِ﴾
( آن چند روز معیّن و اندک ) ماه رمضان است که قرآن در آن فرو فرستاده شده است ( و آغاز به نزول نموده است ودر مدّت 23 سال تدریجاً به دست مردم رسیده است )
تا مردم را راهنمائی کند و نشانه‌ها و آیات روشنی از ارشاد ( به حق و حقیقت ) باشد و ( میان حق و باطل در همه ادوار ) جدائی افکند.

این شب از هزار ماه بهتر است:

‌﴿ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ ‏﴾
‏شب قدر شبی است که از هزار ماه بهتر است.
رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: ( کسی که از پاداش شب قدر محروم شود از همه خوبی ها  محروم می گردد). نسایی

شب آمرزش گناهان:

رسول الله صلی‌الله علیه‌وسلم می فرمایند: ‍« کسی که این شب را از روی ایمان داری و طلب ثواب قیام کند، گناهان گذشته اش آمرزیده می شود ». بخاری

شب نزول فرشتگان:

﴿‏ تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن کُلِّ أَمْرٍ﴾ ‌‏
فرشتگان و جبرئیل در آن شب با اجازه پرودگارشان ، پیاپی ( به کره زمین و به سوی پرستشگران و عبادت کنندگان شب زنده‌دار ) می‌آیند برای هرگونه کاری ( که بدان یزدان سبحان دستور داده باشد ).‏ رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: ( فرشتگان روی زمین در شب قدر بیشتر از ریگ هاست)
مسند احمد

شب سلامتی:

﴿سَلَامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ ‏﴾
‏آن شب ، شب سلامت و رحمت ( و درود فرشتگان بر مؤمنان شب زنده‌دار ) است تا طلوع صبح.‏

تعیین شب قدر:

جستجو در روایات وارده در خصوص شب قدر ما را به این نتیجه می رساند که شب قدر در دهه اخیر رمضان و شب های طاق می باشد. امام بخاری در کتاب صحیح البخاری بابی تحت عنوان( جستجوی شب قدر در شب های طاق دهه اخیر رمضان) نام گزاری کرده است. اجماع علماء بر این است که شب قدر در شبهای طاق دهه اخیر ماه مبارک رمضان می باشد. ابن عباس می گوید: عمر رضی الله عنه از یاران رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم شب قدر را جویا شد، همه اتفاق داشتند که در دهه اخیر رمضان می باشد.

پنهان بودن شب قدر:

دانستیم که شب قدر در دهه اخیر رمضان می باشد؛ اما مشخص نیست که کدام شب است؛ چون رسول الله صلی الله علیه وسلم این شب را می دانستند و به خاطر حکمتی که خداوند اراده کرده بود، پوشیده ماند و رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم علت فراموشی را چنین بیان می کند« شب قدر را دیدم، کسانی مرا بیدار کردند که فراموشم گردید پس شب قدر را در دهه اخیر رمضان جستجو کنید».
اما فرموده رسول الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم در حدیث صحیح بخاری موقع بیان سبب پوشیده گی شب قدر می فرماید: « این کار به خیر شماست»؛ چون خفی بودن شب قدر باعث می شود که برای دریافت آن بیشتر تلاش کنیم و عبادت بیشتری انجام دهیم و برعکس اگر وقت معین می بود به آن شب اکتفا کرده و از قیام شب های دیگر کوتاهی می کردیم، از همین جهت پیامبر صلی الله علیه وسلم دهه اخیر رمضان را تا وفات شان به اعتکاف می نشستند.

فعالیت‌ در شب‌ قدر

عائشه رضی الله عنها روایت نموده که رسول الله صلی الله علیه وسلم در دهه اخیر رمضان شب زنده داری می کرد و اعضای فامیلش را بیدار می نمود. یعنی بیشتر عبادت نموده و از همسران شان دوری می کرد.
در حدیث دیگری آمده که ( رسول الله صلی الله علیه وسلم در دهه اخیر رمضان آنقدر تلاش می کردند که در غیر رمضان چنین نبودند) مسلم.
از الله جل جلاله می خواهیم که ما را از شب قدر بهره مند سازد و از خوبی و پاداش آن محروم مان نگرداند.
3👍1
مشاری العفاسی /جزء 21
🌙رمـضــان بــهار قــرآن
🌙رمـضــان بــهار قــرآن

🌸#هرروزیک_جزء

🔸ترتیل #جزء_بیست_یکم قرآن کریم

🎧با صوت زیبای
#مشاری_العفاسی
1
اعتکاف باید در خانه باشد یا در مسجد؟
Anonymous Quiz
48%
هم در خانه . هم در مسجد
50%
در مسجد.
2%
نمیدانم.
عَنْ عایشه رضي الله عنها قالَت: كَانَ رسولُ اللهِ صلى الله عليه و سلم يَجْتَهِدُ في رَمَضَانَ مَا لا يَجْتَهِدُ في غَيْرِهِ، وَفِي العَشْرِ الأوَاخِرِ مِنْهُ مَا لا يَجْتَهِدُ في غَيْرِهِ.
مسلم(۱۱۷۵)

از عایشه رضي الله عنه روایت است که رسول‌الله صلى الله عليه و سلم آن‌قدر که در ماه رمضان در عبادت می‌کوشید، در غیرِ آن نمی‌کوشید و آن اندازه که در دهه‌ی پایانیِ رمضان در عبادت کوشش می‌کرد، در وقتِ دیگری آن‌همه تلاش نمی‌کرد.
7
عَنْ عَبْدَ اللَّهِ بْنَ عَمْرٍو رضى الله عنهما يَقُولُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏أَرْبَعُونَ خَصْلَةً أَعْلاَهُنَّ مَنِيحَةُ الْعَنْزِ، مَا مِنْ عَامِلٍ يَعْمَلُ بِخَصْلَةٍ مِنْهَا رَجَاءَ ثَوَابِهَا وَتَصْدِيقَ مَوْعُودِهَا إِلاَّ أَدْخَلَهُ اللَّهُ بِهَا الْجَنَّةَ
بخاری(۲۶۳۱)
ابوداود(۱۶۸۳)

از عبدالله بن عمرو بن عاص رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: چهل خصلت نيکو وجود دارد که برترين آنها، به عاريت دادنِ بُزِ شيرده می باشد تا از شيرش استفاده کنند. هرکس به اميد ثواب و با ايمان به پاداشی که وعده داده شده، يکی از اين خصلت های نيک را انجام دهد، الله متعال به پاسِ آن، او را وارد بهشت می گرداند.


رسول الله صلی الله علیه وسلم امتش را به نیکی کردن تشویق نموده و به چهل خصلت اشاره می کند. همه ی آنها را مبهم گذاشته و تنها یکی از آنها را ذکر می کند که البته برترین آنها می باشد. و آن عبارت است از اینکه انسان بزی داشته باشد و بخاطر (خشنودی الله سبحان) آن را به فقیری بدهد تا از شیر آن استفاده کند. و چون نیازش برطرف شد، آن را به صاحبش بازگرداند. و به این ترتیب این اعمال اندک و زیاد را یادآور می شود تا مردم در عمل نیک با هم رقابت کنند.
8
2025/07/14 09:16:45
Back to Top
HTML Embed Code: