Telegram Web Link
#معرفی_کتاب


📗📙 متن دو زبانه انگلیسی فارسی تمثیلات و رساله های عرفانی سهروردی

Suhrawardi - The Philosophical Allegories and Mystical Treatises: A Parallel Persian-English Text


🖋 شهاب الدین سهروردی
🖋 ویلر ام. تاكستون ( Wheeler M. Thackston)
🔹 زبان : فارسی-انگلیسی
🔸 وضعیت نشر : Mazda Publishers 1999











#فلسفه_اسلامی #شیخ_اشراق #ویلر_ام_تاكستون #کتب_انگلیسی #کتب_فارسی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#فیلم


📹 مناظره چرا خداوند مانع از درد و رنج بشر نمی‌شود؟


🎤 جولیان باجینی (خداناباور)
🎤 وینس ویتالی (خداباور)


🔅 برگردان به فارسی و زیرنویس: امیرحسین زاهدی








#فلسفه_دین__کلام_جدید #وجود_خدا #براهین_اثبات_خدا #خدا #جولیان_باجینی #وینس_ویتالی

🖇 به نقل از :
📌 کانال فلسفه

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#مرور_مقالات


📄 جایگاه علم تاریخ در طبقه بندی علوم توسط اندیشمندان مسلمان (از خوارزمی تا ابن خلدون)


🖋 ناصر صدقی


▪️چکیده :

پرداختن به جایگاه و منزلت علم تاریخ در طبقه بندی های رایج علوم در نزد مسلمانان و معضلات و مسائل فراروی آن، مسئله پژوهش حاضر را شکل می دهد. حکما و فلاسفه که قائل به اصالت علوم و دانش های عقلی بودند، تاریخ را به عنوان علم نپذیرفتند. فقها و علمای دینی هم درباره جایگاه علمی تاریخ، دو موضع متفاوت اتخاذ کردند؛ غالب فقیه مورخان تاریخ را به لحاظ برخی ویژگی های موضوعی، روشی، فایده مندی و غایت در زمره علوم نقلی مربوط به شریعت قرار داده اند. طیف دیگر، تاریخ را به لحاظ موضوعی و فایده مندی، در مجموعه علوم غیردینی و مربوط به ادبیات قرار داده اند. ادیب مورخان هم به تناسب ارزش ها و موقعیت اجتماعی خودشان، تاریخ را به لحاظ موضوعی در زمره علوم ادب و از حیث فایده و غایت، از جمله دانش های خدمتگزار اهل سیاست و قدرت قرار داده اند. برخی مورخان صاحب فکر و دغدغه، همچون ابن خلدون نیز با درک چنین وضعیت بغرنج معرفتی و روشی حاکم درباره جایگاه علم تاریخ، تلاش کرده اند برای تاریخ به عنوان یکی از دانش های اجتماع انسانی، موضوع و روش های مستقل و متعلق به خود تعریف کنند. اقدامی ارزشمند که در کانون فهم و توجه مورخان و اندیشمندان متأخر قرار نگرفت و همچنان تفکرها و سنت های پیشین درباره جایگاه علم تاریخ استمرار یافت. به طوری که در نزد مسلمانان تا عصر جدید، تاریخ به لحاظ موضوعی و روشی در بین علوم دینی و ادبی و از حیث فایده مندی به عنوان علم خدمتگزار علایق و ارزش های اهل شریعت و سیاست باقی مانده است.



#تاریخ #ناصر_صدقی

🖇 به نقل از :
📌 پژوهش‎های تاریخی دوره جدید سال هشتم تابستان 1395 شماره 2 (پیاپی 30)

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
کتابخانه مجازی الفبا pinned «🔎🔎 فهرست جامع کانال الفبا 💬 مجموعه الفبا در پی جامعیت و سهولت جستجو و کاوش در منابع متفاوت می‌باشد. به همین دلیل این کانال سعی در ارائه محتوا به نحو جامع، دقیق و منظم دارد. ما مطالب کانال را در 13 دسته قرار داده‌ایم که به شرح زیر می‌باشد. ✔️ پرونده معرفی…»
#سخنرانی


📣 دین و عقل عملی در سنت اسلامی

🎤 امیر صائمی
🔹تعداد کل جلسات : 2


🔺 جلسه اول





#دین #عقل_عملی #امیر_صائمی #سنت_اسلامی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#سخنرانی


📣 دین و عقل عملی در سنت اسلامی

🎤 امیر صائمی
🔹تعداد کل جلسات : 2


🔺 جلسه دوم






#دین #عقل_عملی #امیر_صائمی #سنت_اسلامی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#فیلم


📹 آیا داشتن تجربه‌ی معنوی و مذهبی و دست دادن حال روحانی به انسان می‌تواند دلیلی بر وجود خدا باشد؟

🎤 گفتگو با والتر آرمسترانگ
🔹 برگردان و زیرنویس امیرحسین زاهدی





#فلسفه #وجود_خدا #والتر_آرمسترانگ

🖇 به نقل از :
📌 کانال فلسفه

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#تازه_های_اندیشه


💠 عواقب مرگ خدا در الهیات هگل


✍🏻 علی‌محمد اسکندری‌جو



هگل متکلم (apologist) ‏و فیلسوف ممتاز آلمانی طی سی سال غور در فلسفه و الهیات ‌‏”سه بار” به سوی خدا می‌رود و سرانجام می‌اندیشد که خدا ناگزیر رفتنی ست؛ خدایی که ‏به احتضار افتاده و اندک اندک از هستی و تعالی (transcendence) ‏تهی می‌شود. در ‏دویست سال گذشته شاید فیلسوفی و متکلمی به عظمت و جسارت هگل در جهان نباشد که ‏چنین بی‌باک خدا را از عرش به فرش (immanent) ‏کشانده باشد؛ به باور او این هبوط ‏الهی اجتناب ناپذیر است که پرودگار از پدر به پسر و از پسر به روح القدُس به آهستگی ‏نفی (negation) ‏شده یا به لحاظ منطقی در دیالکتیک هگلی “نقیض” می‌شود.

در عصر هگل دو ایده دیالکتیکی “مرگ خدا” و “پایان تاریخ” در ضمیر آگاه او به هم می‌‏آمیزند؛ دوره هگل در واقع عصری است که تاریخ با الهیات ترکیب شده و آخرالزمان (apocalypse) ‏به دوره پایان تاریخ تعبیر می‌شود. این نگرش آخرالزمانی یا پایان ‏فرهمند و شکوهمند تاریخ انسان تا امروز در هر سه ایدئولوژی سوسیالیسم، لیبرالیسم و ‏فاشیسم نهفته و پایدار است.

علت اینکه به اشتباه آغاز فرآیند احتضار و مرگ خدا را به “نیچه” نسبت می‌دهیم را به ‏درستی نمی‌دانم اما به یقین خدای مرده دیگر کشتن ندارد. اینکه چرا فریدریش نیچه ‌‏”فیلولوگ” وارد یک جدل کلامی (Polemic) ‏با هگل متکلم می‌شود تا خدای او را دوباره ‏بکشد و در رساله “حکمت شادان” اعلامیه استعاری مرگ او را نیز میان عامه منتشر کند ‏شاید به این دلیل باشد که او (نیچه) خواسته است “نیهیلیسم” را جانشین نظام اخلاقی برآمده ‏از همان خدایی کند که هگل در پایان تاریخ شاهد احتضار اوست؛ خداوندی که در گرداب ‏ایده آلیسم دیالکتیکی هگل از آسمان به “برلین” فرود آورده شده تا سپس در محراب ‌‏”الهیات” ایجابی اما سیاسی او قربانی شود پیش از آنکه فریدریش نیچه حتی چشم به آلمان ‏گشوده باشد. حذف تدریجی خدا در الهیات افراطی هگل به آن سبب است که از آن پس ‏قرار است خودآگاهی انسان، جانشین خداوند یا اصطلاحا جانشین همان آگاهی مطلق (absolute consciousness) ‏شود؛ آن خودآگاهی انسانی که تا کنون سه ایدئولوژی ‏سوسیالیسم، لیبرالیسم و فاشیسم را تولید و مصرف کرده است.

نیچه با کنایه و اهانت به کانت و هگل اصولا “مسیحیت” را یک خطای فاحش تاریخی می‌‏داند که اروپا قرن‌ها به آن تن داده و فرهنگ معطوف به دین را منحرف و آلوده ساخته ‏است؛ فرهنگی که گشتاور آن مسیحیت است و اخلاق برآمده از این دیانت هم همان اخلاق ‏اسیران و بردگان (و نه اخلاق آزادگان) است که اولیای دین در واتیکان و کلیساها آن را ‏توجیه می‌کنند.‏

هگل در فلسفه ایده آلیستی و سیستماتیک خویش مرگ تدریجی پروردگار را چنان در ‏غلاف بغرنج “دیالکتیک” می‌پیچد که سرانجام هنگامی که به ایستگاه آخر یا پایان تاریخ می‌رسیم دیگر هیچ خبری از آن خدای قادر مطلق، سرمدی و لا یزال نیست که جهان ‏هستی را از نیستی و عدم (ex-nihilo) ‏در شش روز (استعاری) آفریده است بلکه خدایی را ‏شاهدیم که خسته و خاموش گشته و در گوشه‌ای از ضمیر ناآرام این فیلسوف و متکلم ‏آرمیده است؛ حال این خدای خصوصی (monistic) ‏که هر بار در نظر هگل بر صلیب می‌شود و سپس زنده می‌گردد به چه کار آید؟ خدایی که (دویست سال پیش) نه تنها هیچ ‏پیوندی با کل بشریت و دخالتی در امور این جهان ندارد؛ خداوندی که پنداری از “نبوغ” ‏این فیلسوف برجسته آلمانی ناامید و گریان شده است که چرا ناپلئون را تجسم “عقلانیت” و ‏روح (‏Geist) زنده تاریخ شناخته است! البته هگل جوان بعدها برای رضایت خاطر خدایش ‏از “ناپلئون بناپارت” برائت می‌جوید و دیگر او را نماد عقلانیت جمعی در تاریخ نمی‌‏شناسد.


ادامه مطلب 👇🏻
(برای مطالعه ادامه این مطلب روی instant view کلیک کنید.)

#فلسفه #خدا #هگل #الهیات #علی_محمد_اسکندری_جو

🖇 به نقل از :
📌 ایران امروز

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#درسگفتار


📢 بازخوانی نقد دریدا بر تاریخ جنون فوکو

🎤 رضا صمیم

🔸 صاحب محتوا : انجمن علمی دانشگاه علم و فرهنگ
🔹 تعداد کل جلسات : 4
📆 تاریخ : شهریور 1399
🔅 سلسه جلسات نقد مطالعات تاریخی پست مدرن









#دریدا #فوکو #پست_مدرنیسم #رضا_صمیم

🖇 به نقل از :
📌 کانال SocioMedia

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
🔺 بازخوانی نقد دریدا بر تاریخ جنون فوکو رضا صمیم
🔻 جلسه اول
🔺 بازخوانی نقد دریدا بر تاریخ جنون فوکو رضا صمیم
🔻 جلسه دوم

Alefbalib
🔺 بازخوانی نقد دریدا بر تاریخ جنون فوکو رضا صمیم
🔻 جلسه سوم

Alefbalib
🔺 بازخوانی نقد دریدا بر تاریخ جنون فوکو رضا صمیم
🔻 جلسه چهارم

Alefbalib
#مرور_مقالات


📄 پیدایش منطق


🖋 علیرضا فیض


▪️چکیده :

تاریخ علم را در این تردید نیست که وضع و تدوین منطق محصول دوره های متأخر تمدن و فرهنگ بشری است، و این بدان معنی نیست که دانشمندان و متفکران دوره های قدیم با بررسی های منطقی و راه و روش فکر و استدلال و استنتاج بکلی بیگانه بوده اند و چگونه میتوان این چنین ظالمانه و دور از انصاف و تحقیق قضاوت کرد با آنکه پوشیده نیست بشر عاقل و اندیشمند همواره از دیرباز به مبانی منطقی توجه داشته و در مسائل و مطالب خود از آن بهره مند می شده و در پرتو راهنماییهای آن خود را به سر منزل مقصود می رسانیده است.

فکر و تعقل یگانه امتیاز افراد بشر از سایر جانداران است و انسان ار آغاز پیدایش همواره با اندیشه سر و کار داشته، در جهان هستی و مظاهر و نمودهای گوناگون آن غور و تامل می کرده، احیاناً به استدلال می پرداخته، و سرانجام به نتیجه و نتایجی دست می یافته است.

انسان از همان روزهای نخست که خواست به حکم فطرت و غریزۀ ذاتی با همنوعان خود زندگی دسته جمعی کند به اندیشیدن پرداخت.





#منطق #علیرضا_فیض

🖇 به نقل از :
📌 مقالات و بررسی ها 1350 شماره 7 و 8

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#سخنرانی


📣 بحران تکرارپذیری در علم

🎤 هادی صمدی
🔹 تعداد جلسات :‌ 2



▪️ درباره سخنرانی :

پنج علت را می‌توان به عنوان علل پیشنهادی بحران معرفی کرد. در این گفتار ضمن معرفی این علل خواهیم دید که مهمترین علت بحران تکرار پذیری را باید در شرایط اجتماعی تولید مقالات علمی جست و نه آنکه تقصیر را به گردن ناکارآمدی روش‌های آماری انداخت.

فشارهای وارد بر دانشمندان و پژوهشگران برای تولید هر چه بیشتر مقالات، راه را نه تنها بر کم توجهی، بلکه بر دستکاری داده‌ها به اشکال مختلف می‌گشاید.
«علم باز» و تغییرات اساسی در سیاستگذاری علم راه برون رفتی از بحران است. علم را باید از کالایی شدن روزافزون رها ساخت.



#فلسفه_علم #هادی_صمدی

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
🔺 بحران تکرارپذیری در علم هادی صمدی
🔻 جلسه اول

Alefbalib
🔺 بحران تکرارپذیری در علم هادی صمدی
🔻 جلسه دوم

Alefbalib
#فیلم


📹 سخنرانی سید حسین نصر مولف کتاب تفسیر معاصرانۀ قرآن کریم

🔆 شب تفسیر معاصرانه قرآن کریم




▪️ درباره فیلم :‌

ششصد و پنجمین شب از شب‌های بخارا به بررسی کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» به سرویراستاری سید حسین نصر، استاد برجسته‌ی مطالعات اسلامی دانشگاه جرج واشنگتن، اختصاص پیدا کرده است.
این برنامه، ساعت ۵ بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در فضای مجازی برگزار شد.

تفسیر معاصرانه قرآن کریم را گروهی از محققان مسلمان غربی و متخصص در اسلام‌شناسی با نظارت سید حسین نصر به زبان انگلیسی تألیف کرده‌اند. این کتاب به قلم انشاءالله رحمتی به زبان فارسی ترجمه شده و ویراستاری متن فارسی آن را مصطفی ملکیان به عهده داشته است. این اثر مشتمل است بر ترجمه‌ی تازه‌ای از آیات قرآن، تفسیر آیه به آیه، مقدمه‌ای بر هر سوره که موضوعات اصلی آن و زمینه و زمانه‌ی نزول آن را معرفی می‌کند و پانزده جستار به قلم محققان اسلام‌شناس درباره‌ی شیوه‌های فهم قرآن و نقش و تأثیر آن در تمدن اسلامی.
در این مراسم سید مصطفی محقق داماد، سید حسین نصر، غلامرضا اعوانی، مصطفی ملکیان، منوچهر صدوقی سها، انشاء‌الله رحمتی و علی دهباشی سخن گفتند.




#قرآن #تفسیر_قرآن #سیدحسین_نصر

🖇 به نقل از :
📌 کانال بخارا

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
#فیلم


📹 سخنرانی انشاالله رحمتی درباره کتاب تفسیر معاصرانۀ قرآن کریم

🔆 شب تفسیر معاصرانه قرآن کریم




▪️ درباره فیلم :‌

ششصد و پنجمین شب از شب‌های بخارا به بررسی کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» به سرویراستاری سید حسین نصر، استاد برجسته‌ی مطالعات اسلامی دانشگاه جرج واشنگتن، اختصاص پیدا کرده است.
این برنامه، ساعت ۵ بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در فضای مجازی برگزار شد.

تفسیر معاصرانه قرآن کریم را گروهی از محققان مسلمان غربی و متخصص در اسلام‌شناسی با نظارت سید حسین نصر به زبان انگلیسی تألیف کرده‌اند. این کتاب به قلم انشاءالله رحمتی به زبان فارسی ترجمه شده و ویراستاری متن فارسی آن را مصطفی ملکیان به عهده داشته است. این اثر مشتمل است بر ترجمه‌ی تازه‌ای از آیات قرآن، تفسیر آیه به آیه، مقدمه‌ای بر هر سوره که موضوعات اصلی آن و زمینه و زمانه‌ی نزول آن را معرفی می‌کند و پانزده جستار به قلم محققان اسلام‌شناس درباره‌ی شیوه‌های فهم قرآن و نقش و تأثیر آن در تمدن اسلامی.
در این مراسم سید مصطفی محقق داماد، سید حسین نصر، غلامرضا اعوانی، مصطفی ملکیان، منوچهر صدوقی سها، انشاء‌الله رحمتی و علی دهباشی سخن گفتند.




#قرآن #تفسیر_قرآن #انشاالله_رحمتی

🖇 به نقل از :
📌 کانال بخارا

🔗 مجموعه الفبا :
🌐 سایت 🚀 تلگرام 📺 یوتیوب 🎞 آپارات
2025/07/14 21:01:08
Back to Top
HTML Embed Code: