Telegram Web Link
مدتی در رابطه با اینکه تئوری معماری برای ما به جای فرایندی از «شدن»، قطعاتی بسته بندی شده از دانش تلقی می‌شود مطالبی را در اینستاگرام منتشر کردم. همچنین به معرفی کتاب های از ابراهیم توفیق اقدام کردم که در نظرم به فهم موقعیت خاص ما کمک می‌نماید. این مقاله همچون یک جمع بندی تلاش دارد تا در رابطه با طرح مسئله ای که «نامیدن تعلیق» گشوده است وضعیتی را ترسیم کند که در آن امکان فکر کردن بحرانی می شود و «رانه های شناسایی و آرشیو» جای آن را پر می‌کنند.
این نوشتار درآمدی بر زنجیره ای از نوشتارهای دیگر خواهد بود که به نوعی تلاش می‌کنند در اینجا و اکنون واشکافی کنند و با سامانه های دیگر دانش «از» اینجا و اکنون (موضعی انضمامی) گفتگو کنند.
هر چند بتوان آن را تنها تلاش هایی ابتدایی تلقی نمود. تلاش هایی برای اینجا تنش در مواضع اندیشیدن به طریقی که دیگر برای مثال ونتوری،نه قطعه‌ای از یک آرشیو بلند و بالا، که ونتوری از اینجا و اکنون باشد. به همان گونه که تمام تاریخ آگاهی.
@archresearchmethod
معماری پژوهی (معماری، نظریه و پژوهش)
13981207-1921-9-25 (1).pdf
با توجه به اینکه دوستان گفتند لینک بالا از کار افتاده است، فایل پی دی اف نوشتار اخیر بارگزاری شد. سپاس از توجه شما
متن پیاده شده سخنرانی سال گذشته با عنوان «پروژه فکری چیست» که در قم برگزار شد را میتوانید در این جا مطالعه نمایید
@archresearchmethod
معماری پژوهی (معماری، نظریه و پژوهش)
Log37_Hays_205-213.pdf
با چه ابرازهای معرفت شناسانه ای میتوان معماری را به عنوان «شکلی از دانش» تبیین کرد؟

مقاله ای مهم و راهگشا از مایکل هیز در مجله لاگ که در آن با بهره گرفتن از کانت و دلوز به این سوال پاسخ میدهد
@archresearchmethod
Homa
Mohammad_Yaser_Mousapour_@yaser_mousapour_•_Instagram_photos_and.mp4
اپیزود اول، پروژه چک پوینت چارلی از پیترآیزنمن
Homa
Mohammad_Yaser_Mousapour_@yaser_mousapour_•_Instagram_photos_and.mp4
اپیزود دوم، پروژه نمازخانه برادر کلاوس از پیتز زومتر
Homa
Mohammad_Yaser_Mousapour_@yaser_mousapour_•_Instagram_photos_and.mp4
اپیزود سوم، پروژه سفارت هلند در برلین از رم کولهاس
همزمان با شروع اولین روزهای قرنطینه و به لطف و درخواست دوستان دیده و نادیده این مجموعه ویدیویی را تحت عنوان "سه اپیزود از فهم معاصر معماری" تهیه و در اینستاگرام منتشر کردم تا یک کلاس بدون مرز و اشتراکی را تجربه کنیم. با توجه به مشکلات اینترنت فرصتی برای بازنشر اینها نشد تا اینکه دوستی دیشب این فایل ها را برایم ارسال کرد. امیدوارم به سهم خود مفید واقع شوند و به دست مخاطبان اصلی خود که فرصت دیدار نداشته ایم برسند.

@archresearchmethod
لااقل از حوالی شورش های می ۶۸ پاریس، همیشه یک گرایش روشنفکرانه/معمارانه علیه کدگذاری شدن فضا بخصوص در رابطه با فضاهای عمومی وجود داشته است. کدگذاری به این معنا که یک کانون قدرت از بالادست فضا را نه تنها توزیع کند بلکه جزئیات اشغال شدن آن را هم به همراهش معین نماید.
شورش‌ دیسیپلنی علیه برنامه‌ریزی شهری، و ایده های زون بندی شهر و عملکرد گرایی معماری مدرن بخشی از همین فرایند بود. این گرایشات تحت تاثیر دیدگاه های فوکو، دسرتو و دیگران، معتقد بودند که عملگرهای فضا و گفتمان در همدستی با یکدیگر، همه چیز را تنظیم و سوژه انسانی را به یک چرخ دنده در سیستمی بزرگتر تبدیل میکنند.
اگر در پنجاه سال گذشته وسوسه نوعی شورش علیه تثبیت فضا، برخی از معماران و طراحان شهری را رها نکرده است، حالا کرونا در حال یک شورش معکوس است. شورشی که در آن فضاهای عمومی، متر به متر کدگذاری میشوند و نحوه استفاده از آنها به دقتی بالاتر از هر زمان دیگری در تاریخ معین میشود. به همان ترتیب، آن طرح هایی که تلاش کرده بودند تا با کدزدایی از اشیا و فضاها، آزادی و امکان انتخاب بیشتری برای کاربران باقی بگذارند، توسط نوارهای زرد پس گرفته می‌شوند و در اختیار دولت قرار میگیرند. فضای عمومی هیچ گاه به این اندازه معین نبوده است.
محمدیاسر موسی پور

@archresearchmethod
2025/07/10 15:15:16
Back to Top
HTML Embed Code: