Telegram Web Link
فایلهای بالا، محصول گفتگویی با موضوعیت استقلال دیسیپلین معماری است که بهانه درج مقاله ای از رضا عسگری در این زمینه توسط پویان روحی پیشنهاد شد. این گفتگو در تاریخ ۲۳ فروردین امسال برگزار شده و ترتیب ایراد صحبت ها منطبق با ترتیب انتشار آنها در اینجا است.

محتوای این پنل را میتوان تمرینی برای گفتگو میان قرائت های متفاوت از معماری و یادآوری این تفاوتها دانست.

امیدوارم فارغ از وقت محدود این گفتگوها و هزاران حرفی که برای هر سه نفر ناگفته گذاشت بتواند بهانه های مفیدی برای فکر کردن دوباره و دوباره به مسئله های معماری در آینده باشد.

@archresearchmethod
معماری پژوهی (معماری، نظریه و پژوهش)
فایلهای بالا، محصول گفتگویی با موضوعیت استقلال دیسیپلین معماری است که بهانه درج مقاله ای از رضا عسگری در این زمینه توسط پویان روحی پیشنهاد شد. این گفتگو در تاریخ ۲۳ فروردین امسال برگزار شده و ترتیب ایراد صحبت ها منطبق با ترتیب انتشار آنها در اینجا است. محتوای…
این گفتگو که مربوط به فروردین سال ۹۸ هست را در اینجا باز نشر میکنم. تلاش من در این گفتگو آن بود که به بهانه پیش کشیدن نقطه نگاهی مثل نگاه رم کولهاس، نشان دهم که اساسا چیزی به اسم گفتمان جهانی معماری که روی معماری همچون دیسیپلینی مستقل و محدود به ترسیمات تفاهم داشته باشد وجود ندارد و این یکپارچه سازی کاذب و خیالی که هر شکل دیگری از دریافت خودش را به کم اطلاعی حاصل از فضای بسته ایران ربط میدهد میتواند نقد شود. و البته در نهایت این نقد را نباید به معنای نفی مطالعه نظریه های ارزشمند معماری و ترجمه های خوب تفسیر کرد بلکه باید آن را تلاشی برای مواجهه فکری با نظریه به جای فتیشیزه (بت‌واره) کردن آن دانست.
@archresearchmethod
گفتگوی یاسر موسی پور با ابراهیم توفیق پیرامون «نامیدن تعلیق» در آخرین جلسه از دوره «اشباح دومینو؛خوانش معماری از فرم تا فرهنگ.»

ابراهیم توفیق نویسنده کتابهایی من جمله نامیدن تعلیق، درباره نظام دانش، علم و علم انسانی در دارالفنون ناصری و برآمدن ژانر خلقیات است.

نامیدن تعلیق، کتابی است که به معلق شدن و نیهیلیستی تلقی شدن لحظه حال نقد وارد میکند و آن را محصول نگرش های غیردرون ماندگار و استعلایی من جمله شرق شناسی میداند.
همین شیوه برخورد با معماری و شهر هم مصداق می یابد و نتیجه آن این است که اندیشمند به جای توضیح این که پدیده روبروی ما چیست دائما توضیح میدهد که چه چیز نیست. مثلا این شهر، شهر سنتی نیست، یا شهر مدرن نیست، یا کپنهاگ نیست...
در این گفتگو که متناسب با دانشجویان معماری تنظیم شده است، ابراهیم توفیق حرفهای متفاوتی برای مواجهه ما با تاریخ بیان میکند.
برای برون رفت از بن بست کنونی در توضیح وضعیت معماری، باید مرزهای گفتگو را به سوی افق های تازه گشود و نظم های سخن گفتن را تغییر داد.
این گفتگو با اجازه ایشان در اختیار دیگر علاقمندان این حوزه قرار میگیرد و امیدوارم که گفتگوی میان معماری و دیسیپلین های دیگر من جمله جامعه شناسی گفتگویی ادامه دار و سازنده باشد.

@archresearchmethod
Forwarded from SocioMedia
بازنشر فایل صوتی گفتگو یاسر موسی‌پور با دکتر «ابراهیم توفیق» پیرامونِ کتاب «نامیدن تعلیق» و دلالت‌هایش برای معماری
🆔 @SocioMedia
@archresearchmethod
فایل صوتی بازنشر شده در رسانه سوسیومدیا، برای عزیزانی که به فایل کم حجم تری از گفتگو با دکتر توفیق نیاز داشتند.
@archresearchmethod
لایو اینستاگرام با عنوان «مرزهای معماری: سخن در سرحدات»
سلسله گفتگوهای اینستاگرامی پیرامون پرسشی بنیادین از معماری

بیستمین؛
معماری به گزینش و گزارش:
محمدیاسر موسی پور

به میزبانی: هادی فردانش

معـماریــخانه، طی هفت روز هفت اثر را، که به زعم، طعم و فهم "محمدیاسر موسی پور" مصداق معماری‌ست و فهم‌ ایشان از معماری را نمایندگی می‌کند، منتشر و معرفی خواهد کرد. سپس طی گفتگویی مورخ ۲۲ اسفند۹۹، تعریف ایشان از معماری را ناظر بر مصادیق منتخب خواهیم شنید: گزارشی از چیستی و چرایی امری به نام «معماری».

هفت روز؛ هفت اثر؛
(توضیحات تکمیلیِ هر یک از عنوان های زیر؛ به بیان و گزارش محمدیاسر موسی پور، منتشر شده در صفحه معماریخانه | پیش از زمان لایو)

اولین: «طرح جامع الجزیره»
دومین: «سفارت هلند در برلین»
سومین: «شهر فضایی؛ یونا فریدمن»
چهارمین: «دورگه ی متصل»
پنجمین: «پل خواجو»
ششمین: «پروئت ایگو؛ با نگاهی به اکباتان»
هفتمین: «خانه ی N؛ خانه ی چَلِت»


زمان لایو: جمعه، ۲۲ اسفند ۹۹، ساعت ۱۹
پخش و مشاهده از طریق:
instagram.com/memarikhane
instagram.com/yaser_mousapour

@MemarNews
فایل های آمده در بالا هفت ویدیو از محتوایی است که برای لایو جمعه شب با صفحه معماری خانه در اینستاگرام تولید شده است. در هر یک از این فایل های هفت گانه یک اثر به عنوان مصداق معماری معرفی و چیزی در آن برجسته شده است که فایل مربوط به پروژه الجزیره لوکوربوزیه توضیحاتی مقدماتی را نیز در خود دارد که بهتر است اول ملاحظه شود. فایل گفتگو هم پس از دریافت آپلود میشود. زحمت تدوین و تهیه ویدیوها با صفحه معماری خانه بوده است.
آساس نظری این معرفی ها بر این استوار است که نشان دهد چگونه معماری یک فرم فضامند است که با بازاندیشی در خود و مونتاژ مجدد اجزای خود، میتواند در فرم های زندگی بازاندیشی و مداخله نماید؛ از این رو است که معماری کنشی فکری معطوف به مداخله در جهان است.
محمدیاسر موسی پور

@archreseaechmethod
گفتگوی یاسر موسی‌پور و پویان روحی با عنوان «آینده‌های ممکن و جایی که باید رفت».
در این گفتگوی دو ساعته پیرامون آینده‌هایی که می‌شود برای نظریه معماری در ایران متصور بود دو دیدگاه ارائه می شود و طرفین استدلال‌های خود را در این باره به اشتراک می‌گذارند.

• با تشکر از علی بختیاری بابت تهیه ویدیوی مناسب از این جلسه برای انتشار در تلگرام

@archresearchmethod
2025/07/07 15:26:17
Back to Top
HTML Embed Code: