Telegram Web Link
▪️اخلاق همیشه تحت پروکروستس بوده است.

#فردریش_نیچه


▫️پروکروستس دزد و راهزن افسانه ایِ یونانی بود که به طرزی هولناک مسافران را مجبور می‌کرد روی تختش بخوابند، اگر پای آن‌ها از تخت بیرون می‌زد آن مقدار را قطع و اگر اندازه ی آن‌ها از تخت کوچک‌تر بود، آن قدر آن‌ها را می‌کشید تا به اندازه ی تخت در بیایند؛

مقصود نیچه از بیان این جمله این است که #سیاستمداران و قدرتمندان در موقعیت‌های گوناگون، اخلاقیات و #فضائل_اخلاقی را بگونه ای مطرح می‌کنند که متناسب با چهارچوب های خودشان باشد، و به عبارتی دیگر، میزان و ملاک فضائل اخلاقی و اخلاقیات (نیک و بد)، چهارچوب های اهل قدرت است.


@art_philosiphyy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️گفتگو با دکتر #راجر_پن_رز ریاضیدان و کیهان شناس: واقعیت جهان از سه بخش مرتبط به هم تشکیل شده است، موجودات فیزیکی، موجودات ذهنی و موجودات ریاضی


#زیرنویس_فارسی

▫️تحلیل پروفسور ویلیام کریگ از این ویدیو را در پست بعد ببینید.

@art_philosophyy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▪️تحلیل پروفسور #ویلیام_لین_کریگ (فیلسوف علم) از صحبتهای دکتر #راجر_پن_رز (ریاضیدان و کیهان شناس) در ویدیوی بالا در مورد انواع واقعیت ها


#زیرنویس_فارسی

@art_philosophyy
#هنر
▪️فرانسیسکو خوزه گویا نقاش تلاطم های سیاسی و اجتماعی

@art_philosophyy
فلسفه و هنر
#هنر ▪️فرانسیسکو خوزه گویا نقاش تلاطم های سیاسی و اجتماعی @art_philosophyy
▪️#فرانسیسکو_خوزه_گویا در ۳۰ مارس ۱۷۴۶ میلادی در یکی از روستاهای بخش آراگون اسپانیا متولد شد. پدرش خوزه بِنتیو گویا فرانکو از راه زرگری زندگی را می گذراند و مادرش گریسیا لوسینته سالوادور نام داشت.

فرانسیسکو گویا نقاش و بزرگترین نابغه هنری واپسین سال‌های سده هجدهم و از آخرین بازماندگان نسل استادان کهنه‌کار اروپایی است که آثار منحصر بفرد و متنوع او در تکنیک‌های نقاشی، طراحی و چاپ دستی، تقریباً به تمامی جنبه‌های زندگی معاصر ارتباط دارند و دورانی از تلاطم‌های سیاسی و اجتماعی را به تصویر می‌کشند که خودش تجربه کرده‌ بود.
در رویارویی با مکتب نوکلاسیک، جریان #رمانتیسم به موازات آن شکل گرفت. در ظاهر اصطلاح رمانتیک از روایت های پرآب و تاب اواخر سده های میانی نشات گرفته که پیرامون سرگذشت قهرمانان افسانه ای ساخته و پرداخته می شدند.

رمانتیسم از آغاز با مضامین غیرواقعی و بعید از جهت زمان و مکان یا هر ۲ گره خورده بود تا اینکه نیمه سده هجدهم واژه رمانتیک به باغ‌های طبیعی انگلیسی با راه های پر پیچ وخم، آبگیرها و بیشه هایش گفته می شد. از این رو به عناصر ادبی غریب  و دور از ذهن، عنصری طبیعی نیز اضافه شد که تایید فلسفی آن را در نوشته های #ژان_ژاک_روسو می توان یافت.


▫️آشنایی بیشتر با این نقاش در پست بعد

@art_philosophyy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#هنر

▪️نیمه ظلمانی تاریخ در آثار #فرانسیسکو_گویا نقاش اسپانیایی


#زیرنویس_فارسی

@art_philosophyy
#هنر
▪️اعدام گروهیِ مردم شورشی مادرید توسط سربازان فرانسوی در زمان ناپلئون اول
اثر: #فرانسیسکو_گویا



▫️ما در اجتماعی زندگی می‌کنیم که در آن جایی برای آزادمردان نیست.
تنها کشیشانی در امانند که مذهب را به خدمت حکومت و بانک بگمارند و هنرمندانی که #هنر خود را بفروشند و حکیمانی که با #دانش خود سوداگری کنند. بقیه هم هر قدر که معدود باشند به زندان می‌افتند، تبعید می‌شوند و تحت نظر قرار می‌گیرند، مشروط بر اینکه مامور حاکم بنا به مقتضیات، سرشان را بی‌صدا زیر آب نکند.


📕نان و شراب
اینیاتسیو سیلونه

@art_philosophyy
#هنر
▪️ساتورن پسرش را می بلعد
اثر: #فرانسیسکو_گویا

این نقاشی به افسانه‌ای یونانی اشاره دارد که در آن «کرونوس» (نام رومی آن ساتورن است) که می‌ترسد، حکومتش توسط فرزندانش به خطر بیفتد، تک‌تک آن‌ها را در بدو تولد می‌بلعد.


@art_philosophyy
#هنر

▪️رویا
اثر: #فرانسیسکو_گویا نقاش اسپانیایی

@art_philosophyy
فلسفه و هنر
Photo
▪️رؤیا

▫️در شرایط کنونی‌مان، جایی که امکان‌های کنش‌ورزی پیشاپیش بر باد رفته‌اند، باید شروع به انتزاع کرد و با امر بیهوده سر نمود. می‌توان در گوشه‌ای آرام گرفت و هیولایِ درون را ناآرامید.
می‌توان در نیمه شبی پر از اضطراب و ناامیدی ساعت‌ها به  َترکِ دیوارِ روبرو نگریست، انتزاع کرد و وجدان را به عوض عتاب، خشمگین کرد. می‌توان فیگور نویسنده‌ای بود که به ناگاه و به تشخیص خویشتن‌اش نوشتن را کنار می‌گذارد. همان که #کافکا می‌گوید:
«نویسنده‌ای که دیگر نمی نویسد هیولایی ست که با جنون عهد اخوت بسته است»!

از خلالِ نمونه‌های تاریخی، #فرانسیسکو_گویا نمونهٔ مناسبی‌ست. و بشدت نزدیک به زمانه‌ی ما؛ زیستن در دوره‌ای که «کاری کردن» به «دوران ترور» و شکست انقلاب ختم شد و «دورانِ روشنگری» امیدها را حد زد. در چنین شرایطی او با طرح‌هایش به انتزاع پناه می‌برد؛ هیولاوشی و خواب و انکارِ خرد ناب. تنفس در دیستوپیا « ویران شهر» که یگانه امیدمان هیولای ناآرامِ درون‌مان است. طرح بالا شاید بهترین نمونه از این ناامیدی او از تغییرات است. نویسنده‌ای در خواب به آرامی در حضورِ هیولاها به خواب رفته است. چشمانِ بسته‌ی نویسنده و خیرگی رخشانِ چشمانِ هیولاها. خودِ گویا در کپشنِ طرح می‌آورد:
«انتزاعی که محصولِ ترک ناخواسته‌ی خرد، است هیولاهای درون را احضار می‌کند».
هیولاهایی انسان‌وش، خاصه آن که در پشتِ نویسنده، در خفا و در مرکزیتِ تصویر - بر خلافِ دیگر هیولاها- به ما می‌نگرد. 
 


فرانسیسکو گویا
جنبش رمانتیسیسم

@art_philosophyy
#هنر

▪️«کاپریس‌ها» شاهکاری از فرانسیسکو گویا

فرانسیسگو گویا «کاپریس‌ها» را در سال‌های 1797 و 1798 و با تکنیک‌های آکواتینت و اچینگ آفریده است.

این مجموعه با طنزی تلخ نقاط ضعف بشری، بی‌عدالتی‌های اجتماعی، مذهبی و سیاسی عصر خود را به نقد می‌کشد.


@art_philosophyy
#هنر

▪️ماجای برهنه و ماجای پوشیده / موزه دل پرادو مادرید
اثر: #فرانسیسکو_گویا

@art_philosophyy
فلسفه و هنر
#هنر ▪️ماجای برهنه و ماجای پوشیده / موزه دل پرادو مادرید اثر: #فرانسیسکو_گویا @art_philosophyy
▪️ماجا یا ماجای برهنه سر‌شناس ترین اثر «فرانسیسکو گویا» نقاش اسپانیایی سده‌های هجده و نوزده میلادی است. این نقاشی در سال‌های ۱۷۹۷ تا ۱۸۰۰ میلادی خلق شد و زنی اسپانیایی را برهنه و آرمیده در بستر به تصویر می‌کشد. به نظر می‌رسد این زن معشوقه «مانوئل د گودوی» باشد که در فاصله سال‌های ۱۷۹۲ تا ۱۷۹۷ و ۱۸۰۱ تا ۱۸۰۸ نخست وزیر اسپانیا بود و «گویا» آثاری از جمله این نقاشی را به سفارش او به تصویر کشیده بود. «ماجا» و «ماجو» نام‌هاییست که در سده‌های هجده و نوزده میلادی به زنان و مردان #طبقه_پایین اسپانیا و به خصوص شهر مادرید اطلاق می‌شد. دلیل این نامگذاری توسط فرانسیسکو شاید این بوده باشد که هدف او از نقاشی به تصویر کشیدن ساده و واقع گرایانه یک زن عامی اسپانیایی باشد و نه معشوقه یک دولت مرد اشرافی که به زنبارگی و زن پرستی در اسپانیا شهرت داشت.

فرانسیسکو چندین سال بعد اثری دیگر از‌‌ همان زن در‌‌ همان موقعیت اما پوشیده خلق کرد و آن را «ماجای پوشیده» نام نهاد. این نقاشی نیز در ابتدا نزد مانوئل د گودوی نگهداری می‌شد و او ماجای پوشیده را به نحوی بر روی اثر قبلی نصب کرده بود که با کشیدن بندهایی متصل به یک قرقره آن را بالا بکشد تا ماجای برهنه نمایان شود.

این نقاشی در جو سنگین و #مذهبی اسپانیا به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و در سال ۱۸۱۵ میلادی و پس از استقلال اسپانیا از فرانسه، فرانسیسکو به دادگاه تفتیش عقاید اسپانیا احضار شد و تا پاسخگوی سوال دادگاه در مورد هویت سفارش دهنده نقاشی باشد. در نهایت تمام القاب و مقامات دولتی او فسخ شدند. ماجای برهنه تحولی نوین در هنر اروپا پدید آورد و الهام بخش بسیاری از آثار هنری گردید. در سال ۱۹۳۰ میلادی دو تمبر در اسپانیا با نقش ماجای به صورت غیر رسمی چاپ شد که در‌‌ همان سال توسط پست اسپانیا به رسمیت شناخته شد
این دو نقاشی امروزه در کنار هم در موزه دل پرادو مادرید آویخته شده‌اند.


@art_philosophyy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#هنر

▪️ماجای برهنه و ماجای پوشیده / اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی در موزه دل پرادو مادرید

#زبان_اصلی

@art_philosophyy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#هنر

▪️مروری بر آثار فرانسیسکو گویا در موزه دل پرادو مادرید

#زبان_اصلی

@art_philosophyy
Forwarded from بینام
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مستند «گویا» دیوانه‌ای مثل یک نابغه (فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی)
ساخته‌ رابرت هیوز محصول سال ۲۰۰۷


#زیرنویس_فارسی

@art_philosophyy
▪️افلاطون: حیرت، اصل، مبدا و علت فلسفه است.

در نگاه #ارسطو، شاگرد افلاطون فلسفه زمانی به وجود می آید که فطرت دوم انسان بیدار شود و فطرت دوم یعنی بی تفاوتی ناشی از عادت را کنار گذاشتن و به محیط اطراف با #حیرت نگریستن.

در واقع شروع #فلسفه، حیرت است.
حیرتی که موجود فضایی فیلم به آن دچار می­ شود و به قول عطار، چندان كه درين پرده سفر خواهی كرد، حيرانی خويش بيشتر خواهی كرد. این در حالی است که بسیاری از انسان­ های اطرافمان بی تفاوت از کنار پدیده­ های هستی می­ گذرند.

ما تا چه حد دنبال فلسفه زندگی بوده­ ایم؟ نه به از کجا آمدنمان و نه حتی به کجا رفتنمان، چه قدر به دلیل آمدنمان اندیشیده­ ایم؟ آیا تا به حال موج­ های دریا، پیچش باد در برگ درختان جنگل و یا مه غلیظ صبحگاهی ما را به فکر فرو برده­ اند؟!

@art_philosophyy
2025/07/14 15:32:22
Back to Top
HTML Embed Code: