Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👁چگونه از فرسودگی کنشگری بهبود یابیم

👣زمانی که به عنوان یک کنشگر احساس فرسودگی می‌کنید، بهترین راه برای بازگشت چیست؟ همکار ارشد TED یانا بوهرر تاوانیر، به اکتشاف قدرت «بازی‌کنشگری» می‌پردازد -- تلفیق بازی و خلاقیت با جنبش‌های تغییر اجتماعی. ببینید چگونه این رویکرد متنوع می‌تواند ایده‌های جدیدی خلق کند، موجب اقدام شود و ترس را از بین ببرد.
ارجاع به صفحه سخنرانی در TED.com
@arvinidea
👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو کلا تحریک مغزه🧠👏😍 فقط تصور کنید این سی ثانیه رو چطور ساختن!!
@arvinidea
👍5👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دربزرگراه زندگی،"راهت"
"راحت" نخواهدبود!

هر"چاله ای"، "چاره ای" به تو خواهد آموخت .

برای جلوگیری از پسرفت،
"پس" باید رفت..!!!

@arvinidea
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
😳 ظرفیت مغز شما نامحدود است !

یکی از پیچیده ترین و شگفت انگیز ترین آفریده های خدا در وجود ما انسان ها ، که وجه تمایز ما با دیگر مخلوقات خداست، حافظه بی نهایت ماست. حافظه ای که در وجود همه ما به یک شکل و اندازه قرار گرفته است اما به اشتباه فکر می کنیم حافظه بعضی از ما قوی تر است و بعضی ضعیف تر .
من در این مقاله میخواهم بصورت مختصر در مورد حافظه اطلاعاتی را به شما بدهم که فکر می کنم برای استفاده بهتر از آن به این اطلاعات نیاز داریم.

چرا بعضی از اطلاعات که شاید زیاد به آنها نیاز نداشته باشیم ، سریع در مغز ما جای می گیرند و تا مدت زیادی فراموششان نمی کنیم اما بعضی اطلاعات مهم را سریعا به فراموشی می سپاریم ؟

چرا مطالبی را با یک بار مطالعه و یادگیری حفظ می کنیم و مطالب دیگر را با چند بار مطالعه نمی توانیم به حافظه بسپاریم ؟

چرا هر زمان به اطلاعات خاصی نیازمندیم از دسترس ما خارج می شوند ؟

چرا بطور مثال در حفظ اشعار و مطالب خاص حافظه قوی و سرشاری داریم ، اما در موارد دیگر نمی توانیم به خوبی مطالب را به حافظه بسپاریم ؟

اسامی سخت و دشوار فوتبالیست ها یا بازیگرا رو که هیچوقت ننشستیم حفظ کنیم رو به همراه گلهاشون و فیلمهاشون در حافظمون نگهداری می کنیم و هیچ وقت فراموش نمی کنیم ، اما فرمول های کتاب درسی رو که ساعتها براشون وقت میزاریم انگار هیچ وقت نشنیدیم !

صد درصد همه مسائلی که گفتم و مسائل مشابه اون برای شما اتفاق افتاده و این باور در شما شکل گرفته که حافظه ناقصی دارید و یا حافظه شما فقط در موارد خاص قوی عمل می کنه !

1️⃣ مهمترین و طلایی ترین نکته در مورد تقویت حافظه : « کمرنگ ترین جوهر ها از قوی ترین حافظه ها ماندگار تر هستند.» پس همیشه در خاطر داشته باشید یادداشت برداری و مرور بیشترین تاثیر را در حفظ و نگهداری مطالب دارند. بدون رعایت این دو مورد هیچ حافظه ای قدرت حفظ مطالب را در طولانی مدت نخواهد داشت .

2️⃣ نکته دوم : مرور باید بصورت اصولی انجام شود یکی از بهترین روشها برای مرور مطالب ، مرور طبق نمودار فراموشی ابینگهاوس است که می توانید در این مورد در گوگل جستجو کنید و روش مرور اصولی رو یاد بگیرید .

3️⃣ و نکته طلایی سوم اینکه به حافظه خودتون اعتماد کنید و توانایی مغز تون رو دست کم نگیرید. اگر با این باور شروع به یادگیری مطالب کنید که از حافظه فوق العاده ای برخوردارید و مطالب رو در زمانهای طولانی در خاطرتون نگهداری می کنید مطمئن باشید توانایی حافظه شما چندین برابر خواهد شد . تکرار جملات تاکیدی مثل : من حافظه قوی دارم ، حافظه من در همه شرایط عالی عمل می کند و ....

4️⃣ نکته طلایی آخر : یادگیری عمیق و درست رابطه مستقیمی با تمرکز دارد . شما اگر میخواهید مطالبی را در حافظه خود در طولانی مدت جای دهید باید هنگام مطالعه و یادگیری تمرکز بالایی داشته باشید .

@arvinidea
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سلولی دربدن ماوجود داره به اسم سلول قاتل،کاراین سلول ها اینه که وقتی سلول های ناسالم واردبدن ما میشن ، اونها رو می کشه ، جالبه بدونید که خنده ، تعداد سلولهای قاتل رو زیاد می کنه.

@arvinidea
👍4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💭
چيزهايى كه براشون نيازى نيست عذرخواهى كنى💡:

۱. كسى رو دوست داشتن
٢. نه گفتن
٣. دنبال روياهات رفتن
۴. براى خودت وقت گذاشتن
۵. اولويتهات
۶. پايان دادن به رابطه ى مسموم
٧. نقص های ظاهریت
٨. پاى تصميمت وايستادن
٩. حقيقت رو گفتن



@arvinidea
👍5👏2
❇️ مراقبت روزانه از مغز

1⃣ از مغز خود استفاده کنید
افرادی که از نظر ذهنی فعالیتهای چالش برانگیزی انجام میدهند کمتر در خطر بیماری آلزایمر قرار دارند.
2⃣ کتاب بخوانید
3⃣ مکالمه های طولانی داشته باشید (مثل ارائه و تدریس).
4⃣ به رادیو گوش دهید.

5⃣ نظم و ترتیب موجود را به هم بریزید.
6⃣ ورزش کنید.
با انجام فعالیت های بدنی، می توانید به حافظه، تخیل و حتی توانایی برنامه ریزی امورتان کمک کنید.
7⃣ مراقب آنچه مینوشید باشید.
می دانید که نوشیدن نوشابه های الکلی بر قضاوت، تکلم، حرکات و حافظه شما تاثیر منفی می گذارد.  مصرف مداوم الکل در طولانی مدت باعث کوچک شدن لوب های پیشین مغز می شود و این آسیب ها حتی با ترک الکل نیز برگشت پذیر نخواهدبود.
@arvinidea
8⃣ بازیهای کامپیوتری ذهن را تمرین میدهند.
چندین پژوهش نشان داده است که بازیهای کامپیوتری بخشی از مغز را که مسئول کنترل حرکت، حافظه، برنامه ریزی و مهارتهای حرکتی است تحریک و فعال میکند. برخی کارشناسان معتقدند بازی تنها میتواند مهارت شما در بازی را ارتقا میدهد. هنوز توافقی در این زمینه وجود ندارد اما میتوان به کودکان اجازه داد زمان مشخصی را به بازیهای کامپیوتری اختصاص دهند.
9⃣ موسیقی به ذهن کمک میکند.
🔟 آرامش خود را حفظ کنید.
استرس بیش از حد به بخش خاکستری مغز صدمه میزند.

🙃

@arvinidea
👍1
سالها بود که می خواستم از "فردا" شروع کنم
اما همیشه "فردا" یک روز از من جلوتر بود!
سالها گذشت تا فهمیدم باید
از همین امروز شروع کنم...

@arvinidea
👍4👏2
آرتروز فکری چیست؟

آرتروز بیماری‌ای است که به مفاصل حمله می‌کند و نتیجه اش این می‌شود که بیمار نمی‌تواند مفاصلش را به راحتی تکان دهد.

و اما آرتروز فکری
بیماری‌ای است که وقتی به انسان حمله می‌کند، فرد قدرت خلاقیتش را از دست می دهد، دیگر نمی‌تواند نوآوری کند، همیشه مستأصل است و قادر به یافتن راه‌حل‌های جدید نیست.
مغز هنوز هم این توانایی‌ها را دارد اما چون آرتروز گرفته قادر به تفکر و خلاقیت نیست و نمی‌تواند تمام قدرت خود را به‌کار بندد.

فرد مبتلا به آرتروز فکری در هر سن و سالی که باشد از فکر کردن و خلاقیت و آموختن رنج می‌برد، نمی تواند کتاب بخواند، نمی تواند برنامه‌های آموزشی و مفید را تماشا کند و نمی‌تواند از دیگران بیاموزد
درچنین حالتی فرد دوست دارد در همین وضعیتی که هست بماند و خود را از هر حرکتی دور می‌دارد. درنتیجه کارها راطوطی‌وار انجام می‌دهد و درنهایت در "تلۀ روزمره‌گی" گرفتار میشود. ایا شما تا بحال دچار ارتروز فکر شده اید؟

@arvinidea
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شخصیت فرزندانمان یک پازل چندمیلیون تکه است که هر تکه آن،با واژه هایی که مابرای او بکار میبریم ساخته میشود.

خیلی مراقب بکاربردن کلمات وجملات برای فرزندانمان باشیم.


@arvinidea
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️ قند با مغز ما چه می کند؟

🔸مغز ما بیش از هر عضوی دیگر در بدن، انرژی مصرف می کند و منبع اصلی تامین این انرژی هم قند (گلوکز) است.

🔸اما چه اتفاقی می افتد اگر که مغز ما در معرض مقدار زیادی از قند قرار بگیرد؟

🔸قند اضافی مغز را دچار مشکلاتی می کند که می تواند باعث اختلال در توانایی های شناختی (توجه و حافظه) و توانایی در مهارِ خود (self-control) شود.

🔸برای بسیاری از افراد، خوردن مقدار کمی از مواد قندی به عنوان عاملی برای افزایش میل شدید به آن مواد می شود زیرا قند مدار عصبی مربوط به سیستم پاداش را در مغز فعال می کند و حالت خوشایندی را در افراد ایجاد می کند که همانطور که اشاره شد می تواند به دلیل تضعیف شدن قدرت مهار، منجر به افزایش وزن گردد.
همچنین دانشمندان بر اساس مطالعاتی انجام شده بر روی نمونه های حیوانی (موش) که رژیم های قندی طولانی برای آنها تجویز شده بود، التهاب در هیپوکامپ را مشاهده کردند که به نوعی جایگاه حافظه می باشد.

@arvinidea
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چشم انداز تو تنها زمانی آشکار می شود که به قلبت می نگری. آن هایی که به بیرون می نگرند در رویا بسر می برند و آن هایی که به درونشان می نگرند هوشیارند.


#کارل_گوستاو_یونگ
@arvinidea
👍3
2025/07/14 21:35:17
Back to Top
HTML Embed Code: