Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👏1
همیشه خیلی آسان است

میتوانی تمام عمرت را
به مقصر دانستن دنیا بگذرانی.

اما بِدان مسئولیت تمام موفقیت ها
یا شکست هایت فقط با خودت است.

💫پائولو_کوئیلو

@arvinidea
👏2👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🥰1
😳 ظرفیت مغز شما نامحدود است !

یکی از پیچیده ترین و شگفت انگیز ترین آفریده های خدا در وجود ما انسان ها ، که وجه تمایز ما با دیگر مخلوقات خداست، حافظه بی نهایت ماست. حافظه ای که در وجود همه ما به یک شکل و اندازه قرار گرفته است اما به اشتباه فکر می کنیم حافظه بعضی از ما قوی تر است و بعضی ضعیف تر .
من در این مقاله میخواهم بصورت مختصر در مورد حافظه اطلاعاتی را به شما بدهم که فکر می کنم برای استفاده بهتر از آن به این اطلاعات نیاز داریم.

چرا بعضی از اطلاعات که شاید زیاد به آنها نیاز نداشته باشیم ، سریع در مغز ما جای می گیرند و تا مدت زیادی فراموششان نمی کنیم اما بعضی اطلاعات مهم را سریعا به فراموشی می سپاریم ؟

چرا مطالبی را با یک بار مطالعه و یادگیری حفظ می کنیم و مطالب دیگر را با چند بار مطالعه نمی توانیم به حافظه بسپاریم ؟

چرا هر زمان به اطلاعات خاصی نیازمندیم از دسترس ما خارج می شوند ؟

چرا بطور مثال در حفظ اشعار و مطالب خاص حافظه قوی و سرشاری داریم ، اما در موارد دیگر نمی توانیم به خوبی مطالب را به حافظه بسپاریم ؟

اسامی سخت و دشوار فوتبالیست ها یا بازیگرا رو که هیچوقت ننشستیم حفظ کنیم رو به همراه گلهاشون و فیلمهاشون در حافظمون نگهداری می کنیم و هیچ وقت فراموش نمی کنیم ، اما فرمول های کتاب درسی رو که ساعتها براشون وقت میزاریم انگار هیچ وقت نشنیدیم !

صد درصد همه مسائلی که گفتم و مسائل مشابه اون برای شما اتفاق افتاده و این باور در شما شکل گرفته که حافظه ناقصی دارید و یا حافظه شما فقط در موارد خاص قوی عمل می کنه !

1️⃣ مهمترین و طلایی ترین نکته در مورد تقویت حافظه : « کمرنگ ترین جوهر ها از قوی ترین حافظه ها ماندگار تر هستند.» پس همیشه در خاطر داشته باشید یادداشت برداری و مرور بیشترین تاثیر را در حفظ و نگهداری مطالب دارند. بدون رعایت این دو مورد هیچ حافظه ای قدرت حفظ مطالب را در طولانی مدت نخواهد داشت .

2️⃣ نکته دوم : مرور باید بصورت اصولی انجام شود یکی از بهترین روشها برای مرور مطالب ، مرور طبق نمودار فراموشی ابینگ هاوس است که می توانید در این مورد در گوگل جستجو کنید (چیزی شبیه به مرور پنج گانه در جعبه لایتنر)و روش مرور اصولی رو یاد بگیرید .

3️⃣ و نکته طلایی سوم اینکه به حافظه خودتون اعتماد کنید و توانایی مغز تون رو دست کم نگیرید. اگر با این باور شروع به یادگیری مطالب کنید که از حافظه فوق العاده ای برخوردارید و مطالب رو در زمانهای طولانی در خاطرتون نگهداری می کنید مطمئن باشید توانایی حافظه شما چندین برابر خواهد شد . تکرار جملات تاکیدی مثل : من حافظه قوی دارم ، حافظه من در همه شرایط عالی عمل می کند و ....

4️⃣ نکته طلایی آخر : یادگیری عمیق و درست رابطه مستقیمی با تمرکز دارد . شما اگر میخواهید مطالبی را در حافظه خود در طولانی مدت جای دهید باید هنگام مطالعه و یادگیری تمرکز بالایی داشته باشید .

@arvinidea
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👏1
❇️ اختلال در حافظه کاری افراد مبتلا به اسکیزوفرنی

🔹یافته های جدید پژوهشی نشان می دهد که مشکلات شناختی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی می تواند به دلیل ایجاد وقفه در شبکه دیداری-فضایی حافظه کاری در مغز این افراد باشد.

🔹توانایی دیداری-فضایی حافظه کاری به توانایی شناختی گفته می شود که در آن فرد به طور موقتی اطلاعات دیداری و موقعیت و جای قرارگیری اشیا را در ذهن خود نگه می دارد. برای فهم بهتر این توانایی بازی شطرنج را در نظر بگیرید. در شطرنج به دلیل وجود همین توانایی مغز می تواند شکل و موقعیت مکانی مهره ها را در ذهن خود نگه دارد و دائم این اطلاعات را با توجه به حرکت مهره ها و جهت آنها در ذهن خود تغییر دهد.

🔹گلوتامات و گابا دو نوع انتقال دهنده عصبی در بدن هستند که گلوتامات از نوع تحریکی و گابا از نوع مهاری است. بدین معنا که گلوتامات موجب تحریک انتقال اطلاعات عصبی و گابا موجب مهار در انتقال این اطلاعات می شود. برای آنکه حافظه کاری در بخش دیداری-فضایی بتواند کارایی بهینه خود را حفظ کند باید بین فعالیت گلوتامات و گابا در مغز تعادلی ایجاد شود و شاید دلیل ایجاد مشکل در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، ایجاد اختلال در این تعادل باشد.

🔹این یافته ها می تواند یک راه جدید در فهم مکانیزم های مغزی درگیر در حافظه کاری باشد و به ما در درک اینکه چگونه حافظه کاری در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دچار اختلال می شود، کمک کننده باشد.

@arvinidea
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چطور تحت فشار آرامش خود را حفظ کنیم؟

از سخنرانی میترسین؟ آیا جزو کسانی هستین که تحت استرس دچار خفگی میشین یا ذهن‌تون قفل میشه و کاری که همیشه عالی انجام میدادین و براش کلی تمرین کردین رو نمی‌تونین انجام بدین؟

@arvinidea
🤔3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عادت های صبحگاهی برای افزایش تمرکز :

همیشه این سوال مطرح می شود که هر صبح برای راه اندازی مغز و افزایش تمرکز چه باید کرد؟ جیم کوییک که یکی از متخصصان حوزه افزایش بهره وری و تمرکز است به ما یاد میدهد تا با ایجاد چند عادت صبحگاهی ساده و ایجاد چند تغییر کوچک، سطح تمرکز و روند بهره وری خود را به صورت قابل توجهی بالا ببریم. با این 10 عادت ساده می توان گام های بزرگی به سمت موفقیت برداشت.

1. خواب هایتان را به یاد بیاورید.

اغلب در حالی که روزتان را صرف یادگیری و کار کردن روی حل مشکلی می کنید، راه حل مورد نظر به ذهن شما نمی رسد، جالب است بدانید که زمانی که می خوابید ذهنتان متوقف نمی شود و در واقع ضمیر ناخودآگاه شما هنوز روی آن مشکلات کار می کند و در نتیجه بینش و راه حل های فوق العاده ای به ذهنتان می رسد. پس سعی کنید رویاهای شبانه را به یاد بیاورید.

2. تخت تان را به محض بیدار شدن مرتب کنید.

این کار به دو دلیل مهم است. اول اینکه وقتی دفتر کار یا اتاق تان مرتب باشد در واقع ذهن تان مرتب می شود. دلیل دوم این است که هر کس می خواهد روزش را با موفقیت آغاز کند. بنابراین روزتان را به خوبی آغاز کنید. تنها دو دقیقه وقت بگذارید و تخت تان را مرتب کنید. همین کار کوچک حس کامیابی و موفقیت را در ابتدای صبح در شما ایجاد می کند، زیرا شما کاری را در همان شروع روز به انجام رسانده اید

3. آب بنوشید.

80% مغزتان از آب تشکیل شده است. افراد زیادی بدنشان بی آب است. برای مغزتان خیلی مهم است که به اندازه ی کافی آب بنوشید. به هنگام خواب، آب زیادی از دست می دهید. بنابراین صبح ها آب بنوشید.

4. صبح ها با دست مخالف مسواک بزنید!

کاری که انجام می دهید به این صورت است که با دست مخالف مسواک بزنید. استفاده از دست مخالف برای خوردن یا مسواک زدن، ارتباط عصبی بیشتری در مغزتان ایجاد می‌کند، عملکرد مغزتان بهبود می یابد و تمرکزتان بالا می رود.

5. نفس عمیق را فراموش نکنید.

علاوه بر آب، مغز به اکسیژن احتیاج دارد. برای اینکه احساس خستگی نکنید باید اکسیژن به بدنتان برسانید. مغز به طور متوسط 2% از وزن بدنتان را تشکیل می دهد اما 20% مواد مغزی و اکسیژن را مصرف می کند. درنتیجه بسیار مهم است که تمرین نفس عمیق و مراقبه را به یک عادت صبحگاهی تبدیل کنید. مراقبه بسیار ساده است، در همان ابتدای صبح 5 دقیقه بر روی صندلی بنشینید و چشمان خود را ببندید و به آرامی نفس عمیق بکشید و در حین نفس کشیدن فقط به دم و بازدم خود توجه کنید.

6. چای بخورید و یادداشت برداری کنید!

چای به دلیل داشتن کافئین تمرکز شما را بالا می برد، در هنگامی که چای صبحگاهی خود را می نوشید، دفترچه یادداشتی بیاورید و برنامه ی روزانه تان را بنویسید. یادداشت برداری باعث افزایش قدرت مغز می شود. با یادداشت برداری شما دقیقا می دانید که در طول روز چه کارهایی را می خواهید انجام دهید و سرگردان وقت خود را هدر نمی دهید. با این کار مغز شما روند منظمی را پیش می گیرد و تمرکزتان برای انجام کارها بالا می رود. افرادی مانند آلبرت انشتین و داوینچی همواره افکار خود را بر روی کاغذ می نوشتند، در واقع یادداشت برداری و نوشتن افکارشان بر روی کاغذ باعث شده است در زمینه کاریشان به نابغه تبدیل شوند، پس روزتان را با افکار پراکنده در سرتان آغاز نکنید، قلم و کاغذی بردارید و به افکارتان نظم دهید.

7. شکرگزاری کنید!

باید چیزهایی را که بابت آنها شکرگزار هستید بنویسید. مغز با شکرگزاری رشد و پیشرفت می‌کند؛ به عقیده جیم کوییک اگر نتوانید بابت چیزهایی که از قبل دارید شکرگزار باشید، چیزهایی که واقعا می‌خواهید به شما داده نمی شود. اگر می خواهید احساس شکرگزاری را خیلی سریع حس کنید، فقط تمام چیزهایی را بشمارید که در زندگی دارید، چیزهایی که با پول قابل خریدن نیستند، تحقیقات نشان داده اند که عادت شکرگزاری باعث طول عمر بالای شما می شود.

8. چند دقیقه ورزش صبحگاهی.

هر صبح 3 تا 4 دقیقه تمرین با شدت بالا داشته باشید به صورتی که ضربان قلب تان بالا برود. نکته ای در این رابطه هست که هر چیزی که برای قلب تان خوب باشد، معمولا برای سرتان هم خوب است. هنگامی که ضربان قلب بالا برود، خون و اکسیژن بیشتری در مغز جریان می یابد.

9. آب میوه مخصوص!

میوه های مشخصی وجود دارند که برای مغز عالی هستند. دو میوه ی زغال اخته و آواکادو بسیار برای مغز مفید هستند. می توانید با مخلوط کردن آنها معجونی صبحگاهی برای مغزتان آماده کنید.

10. 30 دقیقه مطالعه.

هر روز چند دقیقه را به مطالعه اختصاص دهید. مدیران همیشه در دسته ی مطالعه کنندگان قرار می گیرند. مدیران موفق 4 تا 6 کتاب در ماه می خوانند. پس هیچگاه عادت مطالعه را به تعویق نیندازید.

شما ابتدا عادت هایتان را می سازید، سپس عادت هایتان شما را می سازند.

@arvinidea
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در مورد روزت از روی بذرهایی که میکاری قضاوت کن، نه از روی محصولی که برداشت میکنی.


@arvinidea
ذهن را باید هر روز با افکار کوچک ولی
زیبا آبیاری کرد، فقط در این صورت به
مرور زمان جنس افکار انسان تغییر می‌کند...

@arvinidea
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/14 15:26:30
Back to Top
HTML Embed Code: