Telegram Web Link
مطالبه‌گری برای کاهش انواع تبعیض، از برنامه‌های های معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده است

📌
زهرا بهروزآذر، در اولین نشست جمعی از فعالان حوزه زنان از استان های مختلف با حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت:
مطالبه‌گری برای کم کردن انواع تبعیض، از برنامه‌های جدی این معاونت است.

📌برای دستیابی به عدالت جنسیتی، نیازمند برداشتن گام‌هایی در حوزه‌های عدالت استحقاقی و عدالت توزیعی هستیم و بدین منظور برای انتخاب زنان شایسته، در مناصب بیشتر، تلاش خواهیم کرد.

📌با حضور خانم مهاجرانی در دولت به عنوان سخنگو، خوشحالم صدای دولت را از قلبی زنانه می‌شویم. انتصاب شایسته خانم مهاجرانی به استمرار خیر موثر در جامعه یاری می‌رساند.

📌فاطمه مهاجرانی نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های فعالان عرصه انتخابات، از تلاش‌بانوان ستادی و فعال در سراسر کشور تقدیر کرد و گفت: زنان و فعالان عرصه انتخابات با تلاش خود، توانستند امید را زنده نگاه دارند.

@PadDolat
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1
🔴 نهاد سازمان ملل در امور زنان:
حرکت به سمت عدالت جنسیتی را باید از خانه و خانواده شروع کرد

📌بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، نهاد سازمان ملل در امور زنان با نشر مطلبی به مخاطبان خود در سراسر جهان یادآوری کرد که هر حرکت به سمت رفع تبعیض های ناروا علیه زنان و عدالت جنسیتی را باید از خانه و خانواده آغاز کرد. این نهاد پنج گام نخست در این مسیر را بشرح زیر متذکر شده است:

1- فعالیت ها و خدمات مختلف داخل خانه و خانواده را باید تقسیم کرد به گونه ای که مادر خانواده ناچار نباشد پخت و پز کرده، لباسها را شستشو دهد، خانه را تمیز کند، از کودکان مراقبت نماید، سفارشهای خرید نیازهای اولیه خانه را پیگیری کند و دهها موضوع دیگر. باید همه اعضای خانواده یاد بگیرند که در انجام امور خانواده سهم دارند و باید در عمل، نقش ایفا کنند و اجازه ندهند با بی عدالتی، فشار بر روی مادران یا خواهران در میان فرزندان خانواده باشد.

2- از توانمندسازی اقتصادی بانوان حمایت کنیم. رفع فقر و رشد اقتصادی فراگیر از جمله مهم ترین راهکارهای کلان در این راستاست همانگونه که باید به توانمندی های اعضای خانواده برای تولید و ایجاد در آمد و توانمندی اقتصادی سالم اهتمام ورزید و موانع آنرا رفع کرد.

3- نسل بعد یعنی فرزندان کنونی عضو خانواده را توانمند سازیم. این گونه نباشد که فرزندان و بازیگران مهم نسل آتی نگرش های تبعیض آمیز داشته یا سهم خود در برقراری عدالت را بدرستی انجام ندهند بلکه افرادی مسئولیت پذیر و توانمند و تاب آور باشند.

4-مردانگی مثبت را گرامی بداریم. برخی تصور می کنند مردانگی به این است که در امور خانه و خانواده فقط دستور دهند یا خود را برتر ببینند و برخورد آمرانه با اعضای خانواده داشته باشند یا از همراهی در امور خانه اجتناب کنند که مبادا مردانگی آنها مخدوش شود! همه این نگرشها اشتباه و زمینه ساز موانع رفتاری برای عدالت جنسیتی در جامعه نیز میشود. حال اگر مردانی مردانگی مثبت به معنای همراهی با اعضای خانواده و مهربانی و پذیرش مسئولیت های مختلف را عمل می کنند باید مورد تقدیر قرار گیرند تا این نقش آفرینی توسعه یابد.

5- به رویه های صدمه آمیز و ضرررسان پایان دهیم. در فرهنگ های مختلف ممکن است برخی سنت ها و رویه ها و عادات بدون هر گونه مبنای منطقی و عقلایی و اخلاقی طی زمان تثبیت شده باشد و نتیجه آن صدمه زدن به افراد اعم از مادران، دختران یا دیگر اعضای خانواده با توجیهات گوناگون باشد. این رویه ها و سنت های ضرر رسان را باید ریشه کن کرد و اجازه نداد که با خرافات یا مبانی غیر عقلایی و غیر انسانی رفتارهای ضرر رسان در خانواده مورد توجه قرار گرفته یا بدانها عمل شود.
https://shorturl.at/C4I7D

📌اگر این معیارها را در جامعه خود مورد توجه قرار دهیم قطعا تصدیق خواهیم کرد که هنوز در بسیاری خانواده ها در این زمینه از وضعیت قابل قبول فاصله داریم و باید تلاشهای جدی برای تحقق عدالت جنسیتی را معمول داریم.
@IHRCIRAN

@swhriran
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 زنان در دوران پیامبر بسیار آزادتر از امروز بودند

✍🏻 امیر ترکاشوند

📌در دوران پيامبر زن و مرد با هم می‌نشستند و با هم برمی‌خاستند هيچ منعی در معاشرت زن و مرد نبود و مردم بسيار راحت زندگی می‌کردند اصلا‌ در زمان پيامبر، ما زنان مجتهد داشتيم در زمان صحابه زنان مجتهد داشتيم و مردم به آنها رجوع می‌کردند در زمان تابعين هم همين‌طور ... از زمان بنی‌عباس شروع به حذف زنان کردند ... پنجاه ‌هزار حديث که بيشتر آنها هم ضدزن هستند در دوران بنی‌عباس جعل شده‌ و مابين احاديث ما آمده‌اند ...

📌زمان صحابه، زمان پيامبر، زنان مجتهد بودند و اصلا‌ زن امام جعفر صادق (حمیده) خودش یکی از مجتهدان زبردست مشهور بود به حميده مي‌گفتند "سبيکه الذهب" يعني طلا‌ ریخته شده، آنقدر که ملا‌ بود ... ببينيد چقدر آزادی بوده است کسی می‌رفت نزد امام صادق می‌پرسيد اين بچه را می‌خواهيم محرم کنيم و به حج ببريم چه کنيم؟ حضرت می‌فرمودند: "تلقي حميده" یعنی برويد حميده را ببينيد و از او بپرسيد امام صادق به زنش ارجاع می‌داد.

📌در زمان خود پيامبر از ام‌سلمه و عايشه و حضرت زهرا سوال می‌کردند. نزديک دوسوم احاديث اهل سنت از عایشه نقل شده است. مردم سوالا‌تی می‌کردند که آدم خجالت می کشد بگويد اما در کتاب‌ها هست ...

📌بعدها زمام امور و دين افتاد به دست بنی‌اميه و بنی‌عباس و عده‌ای مقدس‌نما که زنان را از مزایا محروم کردند. بعد هم که افتاد دست کسانی که منجر به مردسالا‌ری شد ...

📌نمونه‌ای به شما می‌گویم تا ببينيد تا چه حد زنان آزاد بودند پيامبر درباره اخلا‌قيات ... در ارتباط با قضایای زن و مرد و اجتماعيات سخنرانی می‌کردند (و اين را شيعه و سني هم نقل مي‌کنند) زنی بلند شد و گفت من قصد ازدواج دارم اما شوهری نیافته‌ام و در تنگنا هستم پيامبر گفت من رسيدگی می‌کنم و همان‌جا رو به مردم کرد و گفت مردم آيا کسی هست که ازدواج با اين زن را قبول کند و مردی از ميان جمع اعلا‌م آمادگی کرد پيامبر پرسيد مهريه چه می‌شود؟ مرد گفت من مالی ندارم فقط می‌توانم چند سوره قرآن را به اين زن تعليم بدهم زن هم قبول کرد و پيامبر همان‌جا در جلسه سخنرانی خود عقد را خواند و زن و شوهر بيرون رفتند یعنی تا اين حد آزادی بوده است مردم در بيان خواسته‌های‌شان آزاد بودند. حالا‌ الا‌ن چنين چيزی اصلا‌ ممکن است؟ اگر زنی چنين چيزی را طرح کند برخی خواهند گفت اين زن ديوانه است! ...
شما می‌خواهيد ناگهان پس از ۱۴۰۰ سال که ... گفته‌اند حتی زن نبايد از خانه بيرون بيايد و انگشت سبابه‌اش را هنگام حرف زدن در دهان بگذارد که صدايش تغيير کند، ناگهان همه چيز عوض شود؟

📍(بخش‌هایی از سخنان مرجع دینی محمد ابراهیم جناتی شاهرودی در مصاحبه با شیعه نیوز به تاریخ شهريور ۱۳۸۷): "اینجا"

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1
🔴 گزارشی از راهپیمایی‌های گسترده مردم هند در اعتراض به آمار بالای تجاوز جنسی به زنان در این کشور

ملاقات در خیابان برای پس گرفتن شب


✍🏻مهتا زارع

📌در ۹ اوت، به یک دانشجوی دختر ۳۱ ساله سال دوم کارشناسی‌ارشد در کالج پزشکی کار در سالن سمینار دانشکده تجاوز شد و او به قتل رسید. جزئیات این پرونده ملت را شوکه کرد و منجر به اعتراضات گسترده و راهپیمایی‌های «باز پس گرفتن شب» برای او شد. با این حال درحالی‌که مردم این کشور خواستار عدالتند، بسیاری از زنان در سراسر هند همچنان با تجاوز جنسی روبه‌رو هستند و این گزارش‌ها موجب شده که زنان احساس اضطراب و ناامنی کنند.

📌در دسامبر ۲۰۱۲، یک دانشجوی ۲۳ ساله فیزیوتراپی، کمی بعد از ساعت ۹ شب در دهلی‌نو سوار اتوبوس شد و انتظار داشت که او را به خانه برساند. در عوض، چندمرد به او تجاوز کردند و با میله آهنی چنان به او حمله کردند که روده‌هایش آسیب دید. او چندروز بعد درحالی‌که هند از خشم فوران کرده بود، درگذشت. هندی‌ها به او لقب «نیربهایا» به‌معنی بی‌باک دادند و روزها در خیابان ماندند.

👈🏻 متن کامل یادداشت

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
😱1
ویژه‌نامه_خشونت_ساختاری_شبکه_کمک.pdf
1.6 MB
🔴 خشونت ساختاری علیه زنان

📍ویژه‌نامه #شبکه_کمک، تابستان ۱۴۰۳

📌شبکه کمک در راستای هم‌اندیشی و گفتمان‌سازی در مورد بحران‌ها و مسائل اجتماعی با رویکرد تاب‌آوری، نشستی را با حضور کارشناسان با عنوان #زنان_و_خشونت_ساختاری با تأکید بر آثار و پیامدهای آن در جامعه و همچنین مرور کنشگری‌های مؤثر مدنی و حقوقی در مسیر تاب‌آوری فردی و اجتماعی در تیرماه ۱۴۰۳ برگزار کرد.

📌مجموعه منتشر شده گفتارهای برگرفته از سخنرانی برخی از پژوهشگران و فعالان اجتماعی در این نشست است.

📌با مقدمه مینو مرتاضی از اعضای شورای راهبردی شبکه کمک و گفتارهایی از:

سارا شریعتی
در ضرورت مشروعیت‌زدایی از خشونت

زهرا رهایی

خشونت اقتصادی و راه‌های مقابله با آن

لیلی ارشد
خشونت پیدا و پنهان

شهرزاد همتی

فمینیست‌ها علیه نظم نمادین

شیوا دولت آبادی
ترومای زن بودن

آرمان ذاکری

معجزه ساختن همبستگی اجتماعی

نفیسه آزاد
بستر قدرتمند قانون

فرزانه عرفانی منش

راهکار آگاهی‌بخشی است




@KomakNetwork
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍3
🔴 ساره جوانمرادی از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد

📌ساره جوانمرادی که ۴ طلا و یک برنز مسابقات پارالمپیک را به دست آورده از ورزش قهرمانی خداحافظی کرد/ صداوسیما

#ورزشی

👉🏻
@Bashgahezanan👈🏻
🔴 در نامه‌ای خطاب به معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری:
پیشنهادات مؤسسه راز برای بهبود وضعیت زنان در دولت جدید


به نام خدا

سرکار خانم زهرا بهروزآذر
معاون محترم امور زنان و خانواده

با سلام و احترام،

ضمن تبریک و آرزوی توفیق برای شما در جایگاه معاونت امور زنان، موسسه راز تصمیم گرفت به عنوان یک نهاد مدنی که در حوزه "زن و رسانه" فعالیت می‌کند، اولین نامه به شما را بنویسد.

با آمدن دولت چهاردهم، امیدی دوباره برای بهبود وضعیت و جایگاه زنان در دهه پنجم انقلاب ایجاد شده است. این امید با توجه به بیانیه دکتر مسعود پزشکیان در کارزار انتخاباتی و تمایل به حضور زنان در کابینه تقویت شد. امیدواریم که در مناصب مدیریتی آینده نیز سهم زنان افزایش یابد.

با توجه به شرایط فعلی، گرچه موضوعات متفاوتی درباره زنان وجود دارد اما پیگیری موارد زیر را ضروری می‌دانیم و امیدواریم تلاش‌های این معاونت در جامعه به‌طور ملموسی احساس شود:

۱- حضور زنان در عرصه مدیریتی بر اساس شایسته‌سالاری و عدالت، مطالبه‌ای جدی است. بر این گمانیم زنان که نیمی از جامعه هستند در تصمیم‌گیری‌های کلان هم باید بتوانند نقش ایفا کنند. این امر، با پیگیری این معاونت و معرفی زنان توانمند در سطوح مختلف مدیریت، به سمت تحقق پیش خواهد رفت.

۲- در سال‌های اخیر، خواسته‌های زنان با صدایی بلندتر مطرح شده‌اند، اما نه‌تنها این صداها شنیده نشد، بلکه سعی بر خاموش کردن آن‌ها بود. تصویب لایحه حجاب و عفاف، نمونه‌ای از این تلاش‌هاست که خوشبختانه هنوز به قانون تبدیل نشده است. امیدواریم رویکرد دولت چهاردهم منجر به منتفی شدن این لایحه شود. نیاز است که به تنوع در سبک زندگی و پوشش توجه شود و برخوردهای قهری مانند گشت‌های ارشاد حذف شوند.

۳- به رسمیت شناختن جایگاه زنان و برابری حقوق آن‌ها در شرایطی که فقر روزافزون زنان را تهدید می‌کند، خواسته‌ای مهم است. رونق کسب‌وکار زنان در فضای حقیقی و مجازی از جمله اقدامات ضروری است.

۴- مشکلات و دغدغه‌های زنان در سال‌های گذشته نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه با دیدگاه مردسالارانه، حمایت‌های موجود نیز محدود یا قطع شده است. تعطیل شدن ۵ مرکز حمایت از زنان آسیب‌دیده تهران طی ۳۲ ماه اخیر، نمونه‌ای از بی‌پناهی زنان در جامعه مردسالار کنونی است. حمایت از زنان بدسرپرست، بی‌سرپرست و آسیب‌دیده و توسعه نهادهای مدنی، ضرورتی است که باید در رأس امور حوزه زنان قرار گیرد.

۵- با توجه به نقش ستادی معاونت امور زنان و امکان ارتباط آن با همه نهادهای دولتی انتظار می‌رود که این معاونت در تمام دستگاه‌های دولتی، نظارت، توصیه و ارائه برنامه‌هایی در جهت حمایت از زنان و حقوق شهروندی آنان داشته باشد.

۶- این معاونت می‌تواند با نهادهای مدنی مرتبط با آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق، خودسوزی و تن‌فروشی زنان همکاری تنگاتنگی داشته باشد و با تعریف کارگروه‌های مشخص، ضمن پیشگیری یا کاهش این آسیب‌ها، اعتماد از دست رفته به دولت در حوزه زنان را بازگرداند.

۷- انتظار می‌رود که مسئله بیمه و حق از کارافتادگی زنان خانه‌دار غیرشاغل در اولویت دولت چهاردهم قرار گیرد. همچنین، امیدواریم خدمات مشاوره‌های روانی و اجتماعی رایگان برای زنان با همکاری انجمن‌های روانپزشکان و روانشناسان فراهم شود.

۸- حمایت و تقویت اورژانس اجتماعی (خط تماس ۱۲۳)، خانه‌های امن و تصویب لایحه سازمان اورژانس اجتماعی از جمله مواردی است که باید جدی گرفته شود.

۹-یکی از مهمترین مطالبات حقوقی زنان امروز، پیگیری تصویب نهایی لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت است و پیگیری معاونت زنان را نیز می طلبد. همچنین خواستار تصویب سند ملی تربیت و آموزش جنسی هستیم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی معطل مانده‌ است.

۱۰-انتظار است چتر حمایتی معاونت امور زنان در سراسر کشور و نسبت به همه زنان، حتی در نقاط دور از مرکز استان‌ها گسترده شود و به همه زنان با هر گرایش و عقیده‌ای، توجه لازم را مبذول دارد. همچنین، به ظرفیت و اهمیت "رسانه" در آگاهی‌بخشی، آموزش و گسترش حقوق زنان توجه شود. در این راستا حمایت و ارتباط مستمر با رسانه های زنان نیز لازم است.

با سپاس و احترام
موسسه رسانه، اندیشه، زن (راز)

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👏5👍2
🔴 نرخ مشارکت زنان در بازار کار ایران، حدود یک سوم میانگین جهانی

📍نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده دانشگاهی به ۷۱ درصد رسیده است


📌فرشاد مومنی، اقتصاددان: ساختار قدرت در ایران بساطی برپا کرده که میزان مشارکت زنان در بازار کار، جزء فاجعه آمیزترین رتبه ها است.

📌نرخ مشارکت زنان در بازار کار ایران، حدود یک سوم میانگین جهانی است. باید درنظر داشت میانگین جهانی هم شاخص ایده آل نیست، در چنین مجموعه ای نرخ مشارکت زنان در بازار کار، یک سوم است.

📌ضمن اینکه مرکز پژوهشهای مجلس، در گزارش ۱۴۰۲، اعلام کرد نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده دانشگاهی به ۷۱ درصد رسیده است! ببینید چه خبر است!؟

📌بعد وزرای کاری داریم که از فرط شادمانی و موفقیت نمی دانند چه کنند! آن وزیر کاری که خداروشکر دیگر اکنون وزیر کار نیست، معجزه ای کرد و در حالی که در سال ۱۴۰۱، وضعیت تورم مواد غذایی و اجاره مسکن و هزینه های حمل و نقل جزء بدترین سالهای پس از انقلاب بوده، گزارش داد که اندازه جمعیت فقیر در ۱۴۰۱ در ایران کاهش یافته!/ جماران

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
باشگاه زنان pinned «🔴 در نامه‌ای خطاب به معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری: پیشنهادات مؤسسه راز برای بهبود وضعیت زنان در دولت جدید به نام خدا سرکار خانم زهرا بهروزآذر معاون محترم امور زنان و خانواده با سلام و احترام، ضمن تبریک و آرزوی توفیق برای شما در جایگاه معاونت…»
🔴 نوشته زنی از کابل در باره فرمان جدید رهبر طالبان

✍🏻 نویسنده: میم.سیاوش*

📌من در کابل در جایی کار می‌کنم که تعداد زیادی از خانم‌ها به‌طور نیمه‌علنی یا با کاملا ناشناس در زمینه‌های مختلف و مهم فعالیت می‌کنند. برخی از آن‌ها در پروژه‌ها مشغول‌اند، تعدادی در حوزه‌های حفاظت، مددکاری برای زنان و کودکان و حتی ساخت و ساز فعالیت دارند. کار آن‌ها بخش وسیعی از جامعه را تحت پوشش قرار می‌دهد. آن‌ها جوان هستند و برخی از آن‌ها مادرند یا تازه مادر شده‌اند. من گاهی به شدت تحت تأثیر قدرت خستگی‌ناپذیرشان قرار می‌گیرم و به همکاری با این افراد برجسته افتخار می‌کنم.

📌اخیراً با دستوری از طرف رهبر طالبان (امیرالمؤمنین خودخوانده) روبه‌رو شده‌ایم که شامل چندین فرمان و مقاله طولانی است. در این دستورات، صدای زنان و دختران به‌عنوان عورت شناخته شده و اعلام شده که نباید با مردان روبرو شوند. اگر مجبور به خروج از خانه هستند، حتی صدایشان نباید شنیده شود. زنی که بیست سال درس خوانده و مادر یک پسر جوان است، حق ندارد بدون محرم از خانه خارج شود و در جامعه دیده شود. جالب اینجاست که همین زن، زمانی که پسر هفت ساله‌اش در کنار اوست، از نظر امیرالمؤمنین محفوظ و مورد حفاظت قرار می‌گیرد.

📌این دستورات مضحک باعث شده تعدادی از همکارانم دچار حملات پنیک، فشار خون بالا، اضطراب غیرقابل کنترل، ضربان قلب نامنظم و حتی ضعف شوند. از شدت استیصال و درماندگی، جز گریه و آسیب زدن به خود راهی برایشان نمانده است. گاهی فکر می‌کنم چه چیزی باعث شد سرزمینی با مردمانی مهربان و منعطف به چنین گودالی از لجن تبدیل شود.

📌چرا مردمی که رهبران فرهنگی چون مولانا، رازی، کاشفی و سنایی داشته‌اند، به این وضعیت دچار شده‌اند که مردی به نام ملاهبت الله رهبرشان شود؟

📌این رهبر بی‌خبر از خدا، زمانی که احساس می‌کند توجه دنیا نسبت به مسائل کشورش کم‌رنگ شده، صبح از خواب بیدار می‌شود و می‌گوید ملا فلانی بیاید و آنچه را که می‌گویم بنویسد و منتشر کند. سپس رسانه‌های مضحک‌تر از خودشان بارها این فرمان‌ها را بازنشر می‌کنند و این رهبر در گوشه‌ای نشسته و می‌پرسد: “خب، امروز درباره فرمان مبارک ما چه گفته‌اند؟” و یا شاید قاه قاه می‌خندد، شبیه شخصیت‌های منفی فیلم‌های هندی!

*یکی از فعالان زن در افغانستان که برای حفظ امنیتش از نام اختصاری و مستعار استفاده کرده است./ کانون زنان ایرانی

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 علم الهدی: رئیس‌جمهور باید لایحه حجاب و عفاف را ابلاغ کند/ اشاعه فسق و فساد و فحشاء نباید برای مسئولان بی اهمیت باشد

📌امام جمعه مشهد:خوشبختانه لایحه عفاف و حجاب با تصویب مجلس مصوبه شد و شورای نگهبان هم تصویب کرد و قطعی شد و بعد از ابلاغ مصوبه مجلس به دولت رئیس‌جمهور باید آن را ابلاغ کند و هر چه زودتر برای اجرا آن را ابلاغ کند و در ابلاغ این مصوبه نباید کوتاهی شود/شرق

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👎3
🔴 انتقاد یک امام جمعه از خانم‌های شاغل

محمد عبادی‌زاده امام جمعه بندرعباس :

📌امروز نقش زن و مرد در بحث تأمین نفقه در حال جا به جایی است و برخی مردان انتظار دارند همسرشان شاغل باشد و در تأمین معاش نقش آفرینی کنند در حالی که این موضوع به هیچ وجه منطقی نیست و تأمین نفقه بر عهده مردان گذاشته شده است‌.

📌دولت در به کارگیری افراد برای اشتغال باید اولویت بندی داشته باشد. نمی‌شود وقتی که مردان ما که نفقه بر آن‌ها واجب است بیکار هستند همه فرصت‌ها را در اختیار بانوان قرار داد بلکه در این حوزه باید تدبیر شود و مشاغل مرتبط با توانمندی‌ها و روحیات بانوان مشخص شود.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👎4🤬4👍1
🔴 اروپا با بودجه 140 میلیارد یورویی از حقوق زنان حمایت می کند

📌جماران: اتحادیه اروپا سالانه مبلغ ۱۴۰ میلیارد یورو را به حمایت از حقوق زنان اختصاص داده و مقامات ارشد آن می‌گویند که ضروری است با بازنگری در برنامه‌ها، تمرکز بهتری روی موضوع ارتقای برابری جنسیتی و چگونگی صرف این بودجه شود.

📌منظور از «بودجه‌بندی جنسیتی» این است که بودجه اتحادیه اروپا بگونه‌ای عادلانه به بخش‌های مختلف عمومی اختصاص داده شود که درنهایت پول مالیات دهندگان باعث شناسایی و رفع موانعی شود که بر سر راه پیشرفت زنان و دختران این اتحادیه وجود دارد.

📌در همین راستا، یک سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا به یورونیوز گفت که قرار است از ژوئن سال آینده در نحوه تخصیص بودجه این اتحادیه به بخش‌های مختلف (از جمله کشاورزی، زیرساخت‌ها و علم) بازنگری شود و شیوه تخصیص بودجه به گونه‌ای باشد که طی هفت سال آینده باعث تقویت جریان اصلی جنسیتی شود.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 جای خالی زنان در رهبری جهان!

✍🏻 محمد درویش

1️⃣ وقتی نگاهی به تاریخ یکصد‌ساله جهان می‌اندازیم، با شرمساری درمی‌یابیم که بیش از ۹۹ درصد کل رهبران جهان، مرد بوده‌اند. در ایران البته این رقم ۱۰۰درصد بوده است! یعنی ما فقط یک‌درصد وضعیتی شرم‌آورتر از جهان در طول یک‌قرن اخیر داشته‌ایم یا چی؟

2️⃣ حاصل مدیریت تقریباً تمام‌عیار مردانه در جهان همین نکبتی است که می‌بینیم؛ تلفات سالانه ۸میلیون‌نفری آلودگی هوا، کمبود یک‌میلیاردنفری غذا، هزاران جنگ خانمان‌براندازِ خون‌ریز، نابودی ۳۰درصد ماهیان آب شیرین، تشدید خطر جهان‌گرمایی، فساد بیشتر و اختلاس‌های نجومی‌تر ...

3️⃣ شما فکر می‌کنید اگر زنان سهم بیشتری در قدرت داشتند، روزگار امروز زمینی‌ها بدتر از اینی بود که الان هست؟

4️⃣ پاسخم منفی است. جهان به عطوفت، رواداری، پرهیز از خشونت، تحمل و بخشش نیاز دارد و زنان، فرشتگانِ مریی برای حرکت به سمت جهان عاری از خشونت، برابری، عدالت‌خواهی، فسادستیزی و دیگردوستی موثر محسوب می‌شوند.

5️⃣ به زنان اعتماد کنیم، اجازه دهیم بدون احساس گناه و با امنیت و بدون ترس از شکست و اشتباه، تجربه کنند، مملکت‌داری را ...

6️⃣ زنان استعداد شگرفی برای غافلگیری ما دارند؛ درست است که شاید اجازه نداده‌ایم تا پیروزی‌های پرشمار و چشمگیری را تجربه کنند، اما با شکست‌هایی که زنده و پرامید از آنها بیرون آمده‌اند، همواره شگفت‌زده‌مان کرده‌اند ...

7️⃣ شک ندارم جامعه‌ای که در آن، زنان بیشتر دیده و شنیده شوند، پرنشاط‌تر، ایمن‌تر و خلاق‌تر است ...

https://www.tg-me.com/darvishnameh/12706

@darvishnameh
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 سالهاست نادیده گرفته شده‌ایم

📌صحبت‌های فرشته حسینی در نشست خبری فیلم «سکونت در میان خدایان» در جشنواره فیلم سارایِوو بوسنی هرزگووین/
ما سالهاست که نادیده گرفته شده‌ایم.

📌فرشته حسینی، بازیگر افغانستانی تبار به واسطه اولین اکران جهانی فیلم «سکونت در میان خدایان» ساخته ووک روسمویچ، در این مراسم شرکت کرد.

📌او در این فیلم در نقش یک زن جوان افغان ظاهر شده که به همراه همسر و سه فرزندش به بلگراد صربستان مهاجرت می‌کند.

@WomenDemands
👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 روایت مادر «نفس» از وضعیت پرونده شکایت از گشت ارشاد؛ بعد از دو ماه شکایتم به جایی نرسیده، اما برای مامور خانم که ادعا کرده انگشتش در رفته سریع دادگاه برگزار کردند!

مادر نفس حاجی شریف در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد:

📌از ابتدای شکل‌گیری این بحران تلاش کردم از طریق قانونی موضوع را دنبال کنم. هدف از پیگیری این پرونده آن است که دختر من بداند در این کشور فرقی نمی‌کند متخلف در چه لباس و چه پست و سمتی باشد. هر زمان که تعرضی به حقوق او یا خود او صورت گیرد، دستگاه قضایی و قانون کشور از او حمایت می‌کند. نمی‌خواهم بچه‌ام از مملکت خود بترسد.

📌بلافاصله به همه نهادهای قانونی شکایت کردم. این کار را کردم تا فردا نگویند، اگر به فراجا و بازرسی و حفاظت اطلاعات و....شکایت می‌کردید، پیگیری می‌شد. بنابراین به بازرسی ناجا، حفاظت اطلاعات ناجا، بازرسی فراجا، حفاظت اطلاعات فراجا و بازرسی کل ناجا و دفتری که مربوط به آقای رادان است، شکایت کردم. همچنین به ۱۹۷ و دادسرای نظامی هم شکایت بردم. اکنون دو ماه و نیم است که من و وکیلم در حال رفت و آمد هستیم، اما نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

📌یکی از ماموران خانم که نفس را گرفته، مدت‌ها بعد ادعا کرده، انگشتش در رفته، بلافاصله برای او وقت دادرسی تشکیل داده‌اند! چطور ممکن است، شکایت ما این همه مدت به جایی نرسد و بعد افرادی که بچه مرا کتک زده‌اند بدون هیچ سند و مدرکی دادگاه‌شان برگزار شود.

📌در ون بچه را ترسانده بودند که خود و خانواده‌ات را به زندان می‌اندازیم و ولت نمی‌کنیم. او را تهدید کرده بودند تو را به زندان می‌فرستیم. این روند باعث استرس و ترس شدید نفس شده است. نفس یک دانش‌آموز نخبه، یک هنرمند مستعد و یک ورزشکار مدال‌آور است. مدال‌های قهرمانی فراوانی دارد. این روزها نفس می‌ترسد و مدام از من می‌خواهد از ایران برویم./ اعتماد

https://www.etemadonline.com/tiny/news-673809

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
🔴 مرضیه محمودی روزنامه نگار:

این هم از آمار جدیدی که محرمانه شد!
آمار نوزادان زاده شده از مادران 10 تا 14 ساله از سایت ثبت احوال حذف شد.


سال گذشته حدود 1500 کودک از مادران زیر 14 سال متولد شده بود.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍1
🔴 پر ی صابری، کارگردان سرشناس #تئاتر بعد از مدت‌ها مبارزه با بیماری شامگاه سه‌شنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ درگذشت.

📌#پری_صابری متولد سال ۱۳۱۱ در کرمان، از جمله کارگردانان باسابقه تئاتر ایران بود و نشان لژیون دونور بالاترین نشان افتخار فرانسه را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد.

📌خانم صابری پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۴۴ گروه تئاتر پازارگاد را پایه‌گذاری کرد و تالار مولوی را در تهران تأسیس نمود.

📌او در کارنامه هنری خود اجرای نمایش‌هایی همچون «بیژن و منیژه»، «شمس پرنده»، «من از کجا عشق از کجا»، «هفت شهر عشق»، «باغ دلگشا»،«رند خلوت نشین»، «یوسف و زلیخا» را دارد.

📌پری صابری شماری از نمایشنامه‌های خارجی همچون «آنتیگونه» و «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» را نیز به روی صحنه برده بود.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍2
🔴 دختر ایرانی تاریخ‌ساز شد

📌دقایقی قبل زهرا کیانی نماینده تالو زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال طلا رسید.

📌این مدال، اولین مدال طلای انفرادی تاریخ تالو ایران است.

👉🏻 @Bashgahezanan 👈🏻
👍6
2025/07/13 18:26:10
Back to Top
HTML Embed Code: