Telegram Web Link
🔴 کارزار مخالفت با ابلاغ قانون عفاف و حجاب

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان،
رئیس‌جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران

با سلام،

احتراماً به استحضار می‌رساند که ما خانواده‌های ایرانی از شما درخواست داریم به وضعیت قانون عفاف و حجاب رسیدگی فرمایید. این قانون به نظر بسیاری از ما به عنوان دخالت در حریم شخصی انسان‌ها تلقی می‌شود و شخصیت و هویت زنان ایرانی را نشانه گرفته و انسانیت زنان و مردان شریف ایران‌زمین را زیر سوال برده است.

لذا از جنابعالی تقاضا داریم که صدای فریاد ما را در سکوتی که بر ما تحمیل شده است، بشنوید و به این موضوع رسیدگی فرمایید.

با تشکر

جهت امضای کارزار بر روی لینک کلیک کنید:

https://www.karzar.net/170153

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1🤣1
🔴 در گفتگو با امتداد مطرح شد؛
واکنش صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا امینی به قانون موسوم به عفاف و حجاب:

هدف قانونگذاران از تصویب قانون حجاب به نوعی به کرسی نشاندن حرف خودشان بوده
در صورت اجرای این قانون، تنش‌هایی بیش از سال‌های گذشته دور از ذهن نخواهد بود
اگر پزشکیان هم این قانون را امضا نکند، بعد از مدت مشخصی خود به خود برای اجرا در روزنامه رسمی کشور منتشر می‌شود
اینگونه قانونگذاری، نه تنها منجر به امنیت در جامعه نشده که اتفاقا ایجاد تقابل و تنش در بین مردم خواهد کرد


📌امتداد-محمد جعفری:
قالیباف، رئیس مجلس اخیرا در موضعی اعلام کرد که قانون موسوم به عفاف و حجاب آماده ابلاغ بوده و این اقدام بنا بر ملاحظاتی در سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱ صورت نگرفته است. به گفته رئیس پارلمان، این قانون که به صورت اصل ۸۵، نه در صحن علنی که در کمیسیون به تصویب رسیده، ۲۳ آذرماه توسط او برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد. 

📌صالح نیکبخت، حقوقدان و وکیل دادگستری که وکالت خانواده مرحوم مهسا امینی را هم بر عهده دارد در واکنش به این مسئله و ابعاد آن در جامعه ایران، اظهار داشت: این قانون به رغم تصویب آن، نه تنها نظمی در جامعه ایجاد نمی‌کند که موجب تنش و اختلاف در بین مردم خواهد شد.

📌ضابطین قضائی یا مامورین انتظامی نخواهند توانست دختران و زنان ایرانی را بر اساس معیاری که در این قانون به آن اشاره شده، محجبه کنند. در نتیجه در صورت اجرای این قانون، تنش‌هایی بیش از سال‌های گذشته دور از ذهن نخواهد بود.

📌چنین استنباط می‌شود که هدف قانونگذاران به نوعی به کرسی نشاندن حرف خودشان بوده است. والا به طور کلی، قانون در کشورها و جوامع مختلف-خواه جوامعی با حاکمیت نظام‌های ایدئولوژیک دینی باشند، خواه به شکلی دیگر-عموما برای این وضع می‌شود که هم ایجاد امنیت در میان مردم کرده و هم مقرراتی برای تامین نظم جامعه اجرا کند.

📌این قانون با مجازات‌های مختلف و همچنین با مجازات‌های تبعی و تکمیلی متعدد دیگری که در خود دارد، موجب ایجاد مشکلاتی در جامعه می‌شود و اساسا، نشان به نشان جرائمی که برای آن در نظر گرفته شده،  مردان و زنان ایرانی در مقابل آن ساکت نخواهند نشست.

📌با موضع اخیر رئیس مجلس به نظر می‌رسد که ماه‌عسل روابط خوب او با پزشکیان پایان یافته و احتمالا، اختلافات دیگری در ماورای این موضوعات، بین پاستور و بهارستان وجود دارد. به همین دلیل هم تصور می‌کنم که انگیزه قالیباف از بابت طرح این موضوع که ملاحظه‌ای برای عدم ابلاغ قانون موسوم به حجاب در سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱ وجود داشته بر همین اساس بوده است. والا، قانون به محض تصویب باید به امضای رئیس جمهور رسیده و بلافاصله منتشر شود.

📌اگر پزشکیان هم این قانون را امضا نکند، بعد از مدت مشخصی خود به خود برای اجرا در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد شد. اظهارات قالیباف درباره آنچه گفته شد نیز، نه تنها حل مسئله نیست، بلکه دامن زدن به ماهیتی است که این قانون در خود دارد. اینگونه قانونگذاری کردن در کشور، نه تنها منجر به امنیت در جامعه نشده که اتفاقا ایجاد تقابل و تنش خواهد کرد.

@emtedadnet
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 "موهای جنجالی زنان ایران" در قاب قانون

✍🏻 عذرا فراهانی

📌قانون پنج فصلی "عفاف و حجاب" که برای مدت‌های طولانی در مسیر رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان معلق بود و پس از این که معاون حقوقی رییسجمهور طرح "عفاف و حجاب" را تعلیق شده اعلام کرد، یکباره قالیباف رئیس مجلس از اجرایی شدن این قانون خبر داد.

📌فارغ از انتقادات بسیاری که به درستی و به جا بیان شده، هر روز سوالات جدیدی به ذهن خطور می‌کند که مسئولان امر باید پاسخگوی آن باشند. آیا این قانون قابلیت اجرایی شدن دارد واجرای آن معظل "بدحجابی یا بی حجابی" را حل خواهد کرد ؟ یا برعکس اوضاع وخیم‌تر خواهد شد؟

📌این قانون 74 ماده‌ایی با تعیین مجازات‌های عجیب و غریب و اِعمال سخت گیری‌های تنش زا خصوصا برای بانوان، رسما عرصه را بر همه آحاد جامعه تنگ‌‌تر کرده و باعث ایجاد هرج، مرج و بی نظمی، دعوت بخش گسترده‌ایی از مردم به رودررویی و ترویج خبر چینی علیه یکدیگرخواهد شد.

📌مجلیسان به جای ارائه راه حل برای مشکلات اقتصادی و نابسامانی‌های فرهنگی و اجتماعی با تعیین جریمه‌ها چند صد میلیونی، بر روی چند تار موی زنان زوم کرده و قراراست تمامی کم و کسری بودجه‌های این کشور که بر اثر سومدیریت ، گریبانگیر اقتصاد مملکت شده را، از تاری موی زنان جبران کنند. وااسفا!

📌این قانون همچنین وظایف امنیتی بسیارپیچیده‌ایی را برای تمامی وزارت‌خانه‌ها، معاونت‌های رئیس جمهور و سازمان‌ها و نهادهای عمومی و خصوصی و مدنی تعیین و آنها را موظف به اجرا کرده تا "سبک زندگی اسلامی خانواده محور" و "فرهنگ عفاف و حجاب" را ترویج دهند.

📌این قانون عجیب وغریب برای "افراد بد حجاب یا بی حجاب" بخوبی یک جامعه فاقد عدالت را به تصویر می‌کشد. گویی فرد "بد حجاب یا بی حجاب" موجودی است که همه جامعه باید از آن فرار کرده و سریع وجود این "موجود" را به مقامات و نهاد‌ها معرفی کنند و در قبالش جایزه بگیرند. مسئولان هم با عدم صدور ویزا و تمدید پاسپورت، اخذ جریمه سنگین، عدم تخفیف در مالیات، عدم استخدام در مراکز دولتی و لغو امتیاز مجوز دولتی، او به زندان انداخته و نهایتا او را از هستی ساقط کنند./ دنیای قلم

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
3👍1
🔴 مصطفی نیلی وکیل نرگس محمدی خبر داد: توقف حکم نرگس محمدی بدلیل درمان

📌بر اساس نظر پزشکی قانونی، دادستانی تهران اجرای حکم خانم نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، را به مدت سه هفته به تعویق انداخته و ایشان به علت شرایط جسمانی خود از زندان آزاد شدند. مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی، در این خصوص توضیح داد که دلیل این تصمیم، وضعیت جسمانی خانم محمدی پس از انجام عمل جراحی برای برداشتن تومور و پیوند استخوان است که بیست و یک روز پیش انجام شده است.

📌خوشبختانه، تومور برداشته شده خوش‌خیم بوده است، اما خانم محمدی باید هر سه ماه یک‌بار از نظر پزشکی پیگیری و معاینه شوند.

📌همچنین، با توجه به توقف اجرای حکم، ویدا و خانم مطهره گونه‌ای، که پیشتر اعتصاب غذا کرده بودند، تصمیم به شکستن اعتصاب غذایشان گرفته‌اند.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🕊1
🔴 کولایی، استاد دانشگاه تهران: قانون عفاف و حجاب یکی از مصادیق خشونت علیه زنان است

📍خشونت نباید تبدیل به قانون شود/ برای تغییر وضعیت زنان نیازمند اراده سیاسی هستیم

📍حکومت یک رویکرد انسانی را برای زنان ترویج کند؛ مانند آنچه که در ابتدای انقلاب شعار داده می‌شد


📌الهه کولایی استاد تمام دانشگاه تهران در نشست «نه به خشونت علیه زنان» با عنوان «زن کشی» گفت:
زن همانند مرد انسان است، اما متأسفانه ما در شرایطی صحبت می‌کنیم که در برخی قوانین زنان به عنوان ابزار تولیدمثل در نظر گرفته شده‌اند یا در مواردی مانند قانون عفاف و حجاب یکی دیگر از مصادیق خشونت علیه زنان است و ما بعد از ۴۵ سال شاهد چنین رفتارهایی در جامعه هستیم.

📌در کشورمان برای تغییر وضعیت زنان نیازمند اراده سیاسی هستیم و نیاز داریم که حکومت یک رویکرد انسانی را برای زنان ترویج کند؛ مانند آنچه که در ابتدای انقلاب شعار داده می‌شد. اینها باید تبدیل به عمل شود./ جماران

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 یک حقوقدان: اگر یک مقرره قانونی مورد پذیرش عمومی نباشد، با چالش گریز از قانون مواجه خواهیم شد/ قانون عفاف و حجاب بسترساز تسهیل بروز خشونت در عرصه عمومی می‌شود

نقره‌کار، حقوقدان و وکیل دادگستری:
📌اگر یک مقرره قانونی مورد پذیرش عمومی نباشد، با چالش گریز از قانون یا وضعیت معارضه با قانون مواجه خواهیم شد.
📌قانون عفاف و حجاب، منجر به صدمه دیدن همبستگی اجتماعی جامعه ما خواهد شد و زمینه تعارض شهروندان با یکدیگر را فراهم می‌کند که خود بسترساز تسهیل بروز خشونت در عرصه عمومی می‌شود و چالش‌هایی جدی را برای حاکمیت ایجاد خواهد کرد.
📌براساس اصل ۱۱۳ قانون اساسی، رئیس‌جمهور این اختیار را دارد که به عنوان کسی که برای پاسداری از قانون اساسی از مردم رأی گرفته است، در راستای اصلاح و توسعه نظام حقوقی بر مبنای حقوق شهروندی اقدام کند و از ظرفیت اختیارات قانونی تعریف‌شده برای خود، برای ارائه درخواست اصلاح و ترمیم قانون عفاف و حجاب استفاده کند. /دیده‌بان ایران

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
1
🔴 «اعتماد» در گفت‌وگو با يكي از مخالفان لايحه حجاب از فشارهاي تصويب اين لايحه مي‌گويد
پيشينه قانون حجاب

✍🏻 مهدي بيك اوغلي

📌كدام نمايندگان و كدام جريانات بيشترين تاثير را در تصويب لايحه حجاب و عفاف داشتند؟ اين روزها كه بازارهاي نقد و بررسي قانون حجاب و عفاف حسابي گرم شده، شايد برخي از مخاطبان ندانند يا از خاطرشان رفته باشد كه كدام نمايندگان و جريانات سياسي در تصويب اين لايحه بيشترين اثرگذاري را داشتند.

📌قبل از پرداختن به مدافعان اين لايحه، اما ذكر اين نكته ضروري است كه مخالفت رييس‌جمهور با اين قانون مسبوق به سابقه است و نام مسعود پزشكيان بارها ذيل مخالفان جدي و پر و پا قرص اين لايحه در مجلس يازدهم ثبت شده است. در كنار پزشكيان، اسامي افرادي چون غلامرضا نوري قزلجه وزير جهاد كشاورزي دولت چهاردهم و جلال محمود‌زاده و.... در زمره نمايندگان مخالف لايحه حجاب و عفاف قرار داشت.

📌در نقطه مقابل نام افرادي چون امير حسين بانكي‌پور از نويسندگان و مدافعان سرسخت قانون حجاب، موسي غضنفرآبادي رييس كميسيون قضايي و حقوقي مجلس يازدهم، مرتضي آقاتهراني رييس كميسيون فرهنگي مجلس يازدهم و محمدتقي نقدعلي نماينده خميني‌شهر كه اغلب در زمره اعضاي جبهه پايداري قرار داشتند در ليست موافقان سرسخت اين قانون ثبت شده است. قانوني كه هرچند مسير پر فراز و نشيبي را براي تصويب پيموده اما نه تصويب‌كنندگان، نه تاييد‌كنندگان و نه مجريان نمي‌توانند تبعات خطرناك اجراي آن را قبول كنند.

📌ماجراي اين لايحه از قوه قضاييه آغاز شد. عدليه براي تهيه نقشه راه قانوني در خصوص حجاب، ‌لايحه‌اي كلي را در 9 بند تهيه كرده و در ‌9ارديبهشت‌ماه 1402 تقديم دولت ابراهيم رييسي كرد. دولت سيزدهم هم 6ماده به 9 ماده دستگاه قضايي افزود و لايحه‌اي را در 15 بند به بهارستان ارسال كرد. اما لايحه حجاب و عفاف هرگز از بطن يك مسير روتين و عادي، روند تقنيني را طي نكرد و به تصويب نرسيد.

📌نمايندگان مجلس يازدهم كه در كشاكش آغاز رقابت‌هاي انتخاباتي مجلس دوازدهم قرار داشتند، به خوبي مي‌دانستند كه درج نام آنها به عنوان موافق لايحه حجاب و عفاف، باعث رويگرداني راي‌دهندگان از آنان و وداع هميشگي با صندلي‌هاي سبز بهارستان خواهد شد. اعضاي جبهه پايداري كه متوجه شده بودند طرح موضوع در صحن علني، لايحه را از مدار تصويب خارج خواهد كرد، موضوع را ذيل اصل 85 قانون اساسي مطرح كردند. در واقع لايحه‌اي كه قرار بود در مورد سرنوشت تك‌تك ايرانيان تصميم‌گيري كند نه در صحن علني بلكه در يك كميسيون ويژه با 10الي 12 نماينده كه حداكثر 420هزار راي به دست آورده بودند، تصويب شد. «اعتماد» براي يادآوري فضايي كه در بطن آن قانون حجاب و عفاف تصويب شده بود با جلال محمود‌زاده نماينده مجلس يازدهم و يكي از مخالفان اين لايحه گفت‌وگويي ترتيب داده تا مشخص شود چرا پزشكيان اجراي اين قانون را در شرايط فعلي ممكن نمي‌داند. جلال محمود‌زاده كه برخي معتقدند يكي از دلايل رد صلاحيت شدن او مخالفت‌هايش با لايحه حجاب و عفاف بوده در اين گفت‌وگو به تعارضات اين قانون و روند غير طبيعي تصويب آن اشاره مي‌كند.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 اکبر گرجی، استاد حقوق اساسی: مصوبه حجاب را به رفراندوم بگذارید؛ اگر اکثریت به آن آری گفتند، اجرایش کنید

گرجی:
📌به نام اصل ۵۹ قانون اساسی، کل این مصوبه را به رای مستقیم مردم بگذارید. اگر اکثریت مردم به آن آری گفتند، با خیال راحت آن را اجرا کنید./ چند ثانیه

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍3
🔴 نگرانی جدی خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی ایران از قانون حجاب و عفاف؛ مانع از اجرای این قانون بد و تفرقه‌افکنانه شوید

📌برخود لازم می دانیم نگرانی جدی خود را نسبت به قانون موسوم به حجاب و عفاف اعلام داریم.

📌نگرانی گسترده معطوف به روح ضد ملّی و تفرقه افکنانه این قانون است که واضعان آن بی توجه به اصول حکمت و عقلانیت و نیاز به مقبولیت اجتماعی با بسط وگسترش دایره جرم انگاری فراتر از نیمی از آحاد جامعه، بی سابقه ترین و بزرگ‌ترین زمینه انشقاق ملی را دامن می زنند و این جز شک غالب "نفوذ" برای تخریب آرامش جامعه را به ذهن متبادر نمی کند.

📌بنظر ما اهالی فرهنگ و هنر، قانونی که کودکان را تنها با یک ریشخند مجرم دانسته و جدایی از خانواده و زندان و کانون اصلاح و تربیت را برایشان لازم دانسته، هرگز مقبولیت مردمی برای اجرا نخواهد داشت. قانونی که زبان بیگانه را برسر خودی دراز کند جز تشتت در جامعه حاصل ندارد. قانونی که زندگی در وطن را "کیفر" بداند جز تبدیل مفهوم "وطن" به یک زندان بزرگ، معنایی دربر ندارد.

📌ما، جامعه اصناف هنر ایران از همه بزرگان این مرزوبوم، اندیشمندان، حقوق دانان، جامعه شناسان،…… و همه دلسوزان ملت بزرگ ایران تقاضا داریم با منطق و استدلال و نیک اندیشی مانع از اجرای این قانون بد و تفرقه افکنانه شوند.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴بيانيه بيش از ١٤٠ روزنامه‌نگار در اعتراض به قانون حجاب و عفاف

📍هشدار مي‌دهيم: جامعه تحمل فشار بيشتري را ندارد!


📌بيش از ١٤٠ روزنامه‌نگار با امضاي بيانيه‌اي نگراني خود را از تبعات اجرايي شدن قانون حجاب و عفاف اعلام كردند. متن كامل بيانيه در زير مي‌آيد:
ما، روزنامه‌نگاران امضاكننده اين بيانيه، با استناد به اصول حقوقي و موازين قانوني، هشدار مي‌دهيم كه اجراي مصوبه مجلس موسوم به قانون حجاب منجر به نقض گسترده حقوق بنيادين شهروندان، از جمله حقوق اجتماعي، حريم خصوصي و آزاديهاي اساسي خواهد شد. اين قانون، به‌ويژه در بخشهاي مربوط به تعيين مجازاتها و محدوديتهاي اعمال‌شده، با اصول حقوقي نظير *تناسب جرم و مجازات*، *اصل برائت*، *اصل كرامت انساني* و *اصل منع تبعيض* در تعارض آشكار است؛ مضافا بر اينكه در اين قانون مستقيما روزنامه‌نگاران را تهديد به سانسور و جرم انگاري درخصوص پيگيري مباحث مربوط به حجاب كرده است كه خود در تضاد با اصل ٢٤ قانون اساسي است.

📌اين قانون، به‌طور خاص، حقوق زنان و كودكان را هدف قرار داده و محدوديتهايي را بر آنان تحميل مي‌كند كه با اصول منع تبعيض و حمايت از حقوق گروههاي آسيب پذير در تعارض است. بر اساس اصل ٢١ قانون اساسي و همچنين تعهدات بين‌المللي ايران نظير كنوانسيون حقوق كودك، دولت موظف به حمايت از حقوق زنان و كودكان و تضمين آزاديهاي اساسي آنان است. با اين حال، مفاد اين قانون، به‌جاي حمايت، به
نقض اين حقوق منجر شده و زمينه‌ساز تبعيض جنسيتي و آسيب به كرامت انساني زنان و كودكان مي‌شود.

📌از اين رو ما روزنامه‌نگاران، با تاكيد بر انجام وظيفه خود در اطلاع‌رساني، ضمن تأكيد بر غيرانساني بودن اين قانون، مخالفت قاطع خود را با اجراي آن اعلام مي‌كنيم. جامعه تحمل فشار بيشتري را ندارد! بسياري از زنان ايراني نشان داده‌اند بر مطالبه بر حق انتخاب پوشش خود مصر هستند؛ اجراي چنين قوانيني نه‌تنها به حل مسائل اجتماعي منجر نخواهد شد، بلكه وضع قانون نامتناسب صورت مساله پاك كردن است و هيچ نتيجه‌اي جز بيشتر شدن بحرانهاي اجتماعي ندارد.

📍اسامی امضا کنندگان:
ابوطالب آدينه‌وند ، مسعود آزموده ، محمد آقازاده ، الهه ابراهيمي ، زهرا ابراهيمي ، طاهره ابيد ، نوشين احمدي خراساني ، فاطمه احمدي، محسن احمدي ، سعيده اسلاميه ، محمود اشرفي ، مهدي افروزمنش، مينا اكبري ، محمود اكبري‌كيا، نرگس امجد، مهسا امرآبادي، نزهت اميرآباديان، هدي امين، محمود انوري ، علي ايثاريكسماي، فاطمه باباخاني، مسعود باستاني، نگين باقري، مريم باقي، احسان بداغي، سعيد برآبادي، اميد بلاغتي، سوسن بلالي ، فرزانه بني‌هاشمی‌نژاد ، ژيلا بني‌يعقوب ، فريبرز بيات ، رويا پاكسرشت ، ايمان پاكنهاد ، فريبا پژوه ، رضا تاجيك ، زهرا تالاني ، سيدناصر تجاره ، بهرنگ تنكابني ، محمدعلي توحيد ، اميرحسين ثنايي ، سميه جاهدعطاييان ، مهسا جزيني ، مهدي جليلي ، فاطمه جمالي‌پور ، اسماعيل جمشيدي ، سينا جهاني ، فرشته حبيبي ، سارا حدادي ، رضا حسيني ، مجتبي حسيني ، محمد حسيني ، نورا حسيني ، شاهد حلاج نيشابوري ، هادي حيدري ، نازنين خسرواني ، مازيار خسروي ، علي دانشيان ، مهتاب ذوالقدر ، فريبا رحماني ، سودابه رحمدل ، صبا رضايي ، مريم رضايي ، حافظ روحاني ، اردشير زارعي قنواتي ، احمد زرساو ، عليرضا زرگر ، مهدي زماني ، مرجان زهرائي ، پريسا ساساني ، سونيتا سرابپور ، مهديه‌سادات شاهمرادي ، زهرا شايانفر ، علي شروقي ، حامد شفيعي ، مريم شكراني ، ماشااله شمس‌الواعظين ، مسعود شهامي‌پور ، سيما صراف ، سامان صفرايي ، كيوان صميمي ، حميدرضا عاطفي ، ثمين عباسي ، فريبا عباسي ، بهمن عبدالهي ، زهرا عرب ، اميرمسعود علمداري ، ميلاد علوي ، سعيده عليپور ، سيروس علي‌نژاد ، فريده غائب ، سارا غضنفري ، عباس غفاري ، زهرا غفوري ، بنفشه غلامي ، حسن فتحي ، مهدي فخرزاده ، عذرا فراهاني ، مهران فرجي ، نسترن فرخه ، آرزو فرشيد ، لي‌لي فرهادپور ، يغما فشخامي ، گيسو فغفوري ، ژوبين قاضياني ، سميه قدوسي ، ميرا قرباني‌فر ، سعيد قليچي ، رضا قوي‌فكر ، كيوان كثيريان ، علي كدخدازاده ، فاطمه كريمخان ، حسين كريم‌زاده ، اميد كريمي ، روزبه كريمي ، سحر كريمي ، بهروز گرانپايه ، فاطمه گوارايي ، عليرضا لرك ، مريم لطفي ، نازنين متين‌نيا ، مريم مجد ، مصطفي محب‌كيا ، صدرا محقق ، الناز محمدي ، گلاره محمدي ، آسيه مزيناني ، زهرا مشتاق ، مونا معافي ، بدرالسادات مفيدي ، مهدي ملكي ، سامان موحدي‌راد ، پژمان موسوي ، سيدغلامرضا موسوي ، ناهيد مولوي ، احمد ميرعابديني ، مريم ميري ، علي نظري ، ساناز نفيسي ، كامبيز نوروزي ، غزل نهاني ، حبيبه نيك‌سيرتي ، اعظم ويسمه ،
هدي هاشمي ، شهرزاد همتي ، مهسا همتي.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
9👍1
🔴بیانیه فعالان و نهادهای حقوق کودک:
قانون عفاف و حجاب در تقابل با حقوق بنیادین کودک است

📌در بیانیه جمعی از فعالان  و نهادهای حقوق کودک در خصوص قانون حجاب و عفاف آمده است:

📌قانون موسوم به حجاب و عفاف آشکارا در تقابل با حقوق بنیادین کودکان وفق قوانین بین‌المللی و داخلی کشور است.

📌این متن در فصل پنجم خود از ماده ۳۷ تا ۷۴ به تعیین مجازات برای طیف وسیعی از پوشش‌های عرفی تحت عناوینی از قبیل برهنگی، بی‌عفتی، کشف حجاب و بدپوششی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی پرداخته و در این میان برای کودکان ۹ تا ۱۸ سال نیز جرم‌انگاری‌های جدیدی را در نظر گرفته است.

📌این در حالیست که در دهه‌های گذشته تلاش‌های جامعه مدنی و نهادهای متولی دفاع از حقوق کودکان با پیوستن به کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۱۳۷۲و تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ معطوف به رسمیت شناختن حقوق کودکان و تضمین بالاترین استانداردها در سطح بین‌المللی و با توجه به واقعیت‌های اجتماعی جامعه ایران بوده است.

📌اصول کنوانسیون حقوق کودک و مشخصاً ماده ۳ این کنوانسیون اعلام می‌دارد که در تمام اقدامات مربوط به کودکان که توسط مؤسسات رفاه اجتماعی عمومی و یا خصوصی، دادگاه‌ها، مقامات اجرایی، یا ارگان‌های حقوقی انجام‌ می‌شود، منافع کودک از اهم ملاحظات است./شرق

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 هشدار روانپزشکان درباره «قانون عفاف و حجاب»

📍انجمن علمی روانپزشکان ایران نسبت به اجرای قانون عفاف و حجاب، هشدار داد. در بیانیه‌ای که از سوی این انجمن منتشر شده، تاکید شده که اجرای آن منجر به کاهش احساس امنیت و اعتماد به نهادهای عمومی، افزایش میل به مهاجرت نخبگان و تشدید آسیب‌های اجتماعی می‌شود. انجمن علمی روانپزشکان ایران خواهان توقف اجرای این قانون و توجه جدی به دیدگاه‌های کارشناسی است.

📌در متن این بیانیه آمده: «باتوجه به تصویب نهایی «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» که گفته شده بیست‌وسوم آذرماه برای اجرا ابلاغ خواهد شد، انجمن علمی روانپزشکان ایران، به‌عنوان یک نهاد تخصصی متعهد به ارتقای سلامت روان جامعه، وظیفه خود می‌داند هشدارهای لازم را درباره برخی تبعات ناگوار این قانون ارائه دهد.»

📌در ادامه این بیانیه براساس تحلیل داده‌های نظرسنجی‌ها، آمار آسیب‌های اجتماعی و تئوری‌های علمی، به تبعات اجرای این قانون اشاره شده است: «یکی از این موارد، کاهش احساس امنیت و اعتماد به نهادهای عمومی است. براساس داده‌های گزارش جهانی ارزش‌ها (World Values Survey) و مطالعات داخلی، سرمایه اجتماعی ایران در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

📌نظرسنجی‌های اخیر نشان داده‌اند، درصد قابل توجهی از مردم نسبت به عملکرد نهادهای عمومی احساس بی‌اعتمادی دارند. تصویب و اجرای قوانینی که با باورها و ارزش‌های بخش قابل توجهی از جامعه همخوانی ندارد، این بی‌اعتمادی را عمیق‌تر خواهد کرد و احتمال بروز نافرمانی مدنی را افزایش می‌دهد. دومین مورد، افزایش میل به مهاجرت نخبگان است.

📌براساس آمار منتشرشده توسط مرکز آمار ایران و صندوق بین‌المللی پول، در حال حاضر بیش از 30 درصد نخبگان و متخصصان کشور تمایل به مهاجرت دارند. این قانون به‌ویژه در میان زنان نخبه و جوانان تحصیلکرده، احساس تعلق نداشتن و ناامنی اجتماعی را تشدید کرده و موج جدیدی از مهاجرت نخبگان را ‌به همراه خواهد داشت. پیامد این پدیده، از دست دادن سرمایه‌های انسانی و افزایش هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی برای کشور خواهد بود.»

📌براساس اعلام نویسندگان این بیانیه، آسیب به سلامت روان عمومی از دیگر پیامدهای اجرای این قانون است: «اجرای قوانین محدودکننده و تنبیهی، مانند قانون حجاب اجباری، به افزایش تنش‌های روانی، احساس ناکامی و ناامیدی در جامعه منجر خواهد شد. به‌ویژه زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر بیشترین فشار روانی را متحمل خواهند شد که می‌تواند به افزایش آمار افسردگی، اضطراب و حتی خودکشی بیانجامد.

📌ناکارآمدی اجبار در تغییر رفتار، مورد دیگری است. براساس نظریه‌های رفتاری، ازجمله نظریه تقویت مثبت اسکینر و نظریه نیازهای مازلو، تغییر رفتار انسانی از طریق اجبار و تنبیه منجر به نتایج معکوس می‌شود. مطالعات داخلی و بین‌المللی نشان می‌دهد که رویکردهای قهری نه‌تنها به تغییرات مثبت منجر نمی‌شوند، بلکه احتمال تنش، درگیری و چنددستگی در جامعه را افزایش می‌دهند.»

📌براساس آنچه در این بیانیه آمده، تشدید آسیب‌های اجتماعی از نکات مورد توجهی است که با اجرای قانون عفاف و حجاب ایجاد می‌شود: «براساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، شاخص‌هایی مانند طلاق، خشونت خانوادگی و بزهکاری اجتماعی در ایران رو به افزایش است. اجرای قوانین تنبیهی و محدودکننده همانند قانون تشدید مجازات عدم مراعات حجاب اجباری می‌تواند به تشدید این آسیب‌ها منجر شود.

📌به‌ویژه زنان و جوانان، به‌عنوان گروه‌های آسیب‌پذیر، در معرض فشارهای بیشتری قرار خواهند گرفت که اثرات منفی آن در بلندمدت به کل جامعه باز می‌گردد.» و در پایان به مسئولان پیشنهاد دادند: «در شرایطی که کشور با بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و هویتی روبه‌روست، تمرکز بر قوانین محدودکننده نه‌تنها راه‌حل نیست، بلکه چالش‌های جدیدی ایجاد خواهد کرد. انجمن علمی روانپزشکان ایران بر این باور است که تقویت فرهنگ گفت‌وگو، احترام به حقوق فردی و استفاده از دیدگاه متخصصان، در تدوین قوانین ضروری است.» / هم‌میهن

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 رئیس سازمان ملی استاندارد تغییر کرد

📌با حکم رئیس جمهور، «فرزانه انصاری» رئیس سازمان ملی استاندارد ایران شد.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 زنان، خشونت و قانون

📍گزارش «شرق» از نشست «زنان، خشونت و قانون» که به همت مؤسسه «جمهوری فلسفه و ادبیات» برگزار شد

✍🏻 مریم لطفی

📌هفته گذشته و در توافق جهانی 16 روز نارنجی منع خشونت علیه زنان، نشست «زنان، خشونت و قانون» به همت مؤسسه «جمهوری فلسفه و ادبیات» برگزار شد. در این نشست، سیمین کاظمی، پزشک و جامعه‌شناس، در توضیح اشکال مختلف خشونت علیه زنان گفت: «خشونت علیه زنان دو شکل دارد: خشونت آشکار و خشونت پنهان. خشونت آشکار آن دسته از خشونت‌هاست که عموما آثار آن بر بدن قربانی مشهود است و می‌توان درباره آن داده جمع‌آوری و آمارگیری کرد. خشونت جنسی، خشونت خانگی، زن‌کشی و... مثال‌هایی از خشونت آشکار هستند. اما اشکال دیگری از خشونت هم هست که به مشاهده درنمی‌آید و آمار و داده هم کمتر درباره آن موجود است و از‌ این‌رو نامرئی است. این شکل از خشونت، خشونت پنهان است. خشونت نهادی یکی از اشکال خشونت پنهان است. با اینکه در بعضی جوامع خشونت نهادی می‌تواند صرفا شکل پنهان داشته باشد، اما جوامعی هم هستند که خشونت نهادی هم آشکار است و هم پنهان. مثلا تعذیب و تنبیه و مجازات جسمی توسط سیستم قضائی و پلیس مصادیق خشونت نهادی آشکار هستند».

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 شادی زنان سوری بعد از سقوط بشار اسد

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🕊1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بازشدن بند زنان زندان مخوف صیدنایا در دمشق

🗣اداره عملیات نظامی مخالفان سوری :

📌زندان مخوف صیدنایا محل نگهداری و شکنجه مخالفان سیاسی بشار اسد بود .

📌زنان زندانی سقوط دیکتاتور را باور نمی کنند.

📌وجود کودکان متولد شده در زندان از صحنه های دردناک بود./ امتداد

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🕊21👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 پافشاری قالیباف برای ابلاغ قانون حجاب اجباری

📌قالیباف: هدف از قانون حجاب جلوگیری از حرمت‌شکنی است

📌به‌عنوان وظیفۀ ریاست مجلس، باید مصوبات مجلس را ابلاغ کنم.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🤬3🤣1
🔴 با نگاهي به تصويب قانون حجاب و عفاف و پيامدهاي آن
قانون عامل شكاف اجتماعي

✍🏻عاليه شكربيگي

📌پس از جان باختن مهسا اميني در گشت ارشاد و وقوع اعتراضات «زن، زندگي، آزادي» مقام‌هاي جمهوري اسلامي بر تصويب قانوني در ارتباط با حجاب اجباري تاكيد كردند. طرح اوليه قوه قضاييه شامل 7 ماده بود، در دولت ابراهيم رييسي به ۱۵ ماده افزايش يافت و در كميسيون مجلس به 74 ماده رسيد. با اين حال طرح تهيه شده در كميسيون فرهنگي مجلس چندبار از سوي شوراي نگهبان بازگردانده شد. پس از كش و قوس‌هاي فراوان، سرانجام نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ به اجراي سه ساله اين طرح راي دادند و شوراي نگهبان چندي پيش اعلام كرد كه اين مصوبه را تاييد كرده است.

📌هفته گذشته، پنجم آذر ماه، مجيد انصاري معاون حقوقي مسعود پزشكيان گفت قانون حجاب با وجود اينكه نگاشته شده اما در حالت تعليق قرار گرفته است. اما بلافاصله پس از او مرتضي آقاتهراني، رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد كه اين قانون شانزدهم آذر ابلاغ خواهد شد. دو روز پس از آن نيز محمدباقر قاليباف، رييس مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه قانون حجاب «تاكنون بابت ملاحظات امنيتي پيرامون سالگرد ۱۴۰۱ ابلاغ نشد» گفت اين قانون را ۲۳ آذر ماه حتما ابلاغ خواهد كرد و بلافاصله محتواي اين قانون را منتشر كردند كه در اولين لحظات انتشارش با واكنش‌هاي منتقدان روبه‌رو شد.

📌طبق تعريفي كه از قانون در دست است؛ قانون يعني:
اصل، رسم، شكل، قاعده، طريقه، نظم، دستور، آداب، آيين و شريعت از جمله موارد متعددي كه در كتب لغت فارسي براي معناي لغوي «قانون» اقامه شده است. پس به اين ترتيب نقش و كاركرد قانون حفظ نظم و آداب و آيين و عدالت است. حال سوال مهمي كه در اين راستا و در ارتباط با قانون حجاب و عفاف مطرح است، اين است كه آيا محتوا و مواد اين قانون در جهت برقراري نظم در روابط اجتماعي است يا خير؟ بي‌ترديد براي پاسخ به اين سوال، ابتدا نگاهي به مواد اين قانون مي‌اندازيم و در ادامه به تحليل و كاركرد آن در برابر زنان و دختران و جامعه خواهيم پرداخت.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
👍1
🔴 عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: اجرای قانون حجاب به تعویق افتاد

سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:

📌زمان اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاده ولی نمی‌توان آن را به‌صورت ترک فعل درنظر گرفت؛ در شورای امنیت ملی نیز به این نتیجه رسیدند که اجرای این قانون چند ماه به تاخیر بیفتد.

📌اگر قانون اجرا نمی شود، به معنی مشکل داشتن قانون نیست بلکه مجریان آن را اجرا نکردند؛ چون می‌گويند شرایط طوری است که نمی توان اکنون قانون را اجرا کرد که باید با گفت‌وگو و صحبت حل و فصل شود./آنا

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
نگرانی حقوق‌دانان و جامعه‏‌شناسان درباره اثرات منفی قانون عفاف و حجاب بر زندگی کودکان ادامه دارد
پوشش ظاهری به‏‌ جای پوشش تحصیلی

زهرا جعفرزاده

📌نگرانی‌ها درباره اجرای قانون موسوم به «عفاف و حجاب»، فقط به زنان محدود نمی‌شود؛ مواد مختلفی از این قانون، کودکان زیر 18 سال را دربرمی‌گیرد، از جریمه نقدی تا حبس در کانون‌های اصلاح و تربیت.

📌لایحه عفاف و حجاب، پس از تایید شورای نگهبان در دهم آذرماه تبدیل به قانون شد و قرار است بیست‌وسوم آذرماه، یعنی چهار روز دیگر از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ شود. از زمانی که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اعلام کرده در این تاریخ، این قانون را ابلاغ خواهد کرد، حرف و حدیث‌ها و مناقشات در این باره شدت گرفته و کار به اظهارنظرهای مختلفی بین مسئولان دولتی ازجمله مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری رسیده است.

📌منتقدان زیادی از طیف‌های مختلف این روزها می‌گویند، این قانون قابلیت اجرا ندارد و مواد آن خلاف شأن انسانی زنان در ایران است. جرم‌انگاری برای کودکان در این قانون هم محل بحث بسیار شده تا جایی که دیروز انجمن حمایت از حقوق کودکان، نشستی برای بررسی آن و با حضور کارشناسان حقوقی و اجتماعی برگزار کرد. «پیامدهای قانون عفاف و حجاب بر کودکان»، عنوان این نشست بود که دیروز در انجمن حمایت از حقوق کودکان برگزار شد.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
2025/07/10 17:42:55
Back to Top
HTML Embed Code: