Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین مقبلی فضانوردی ایرانی تبار ناسا، نقاشی‌هایی را که کودکان ایرانی برایش فرستاده بودند، در پس‌زمینه زیبایی از کره زمین در ایستگاه فضایی بین‌المللی به نمایش گذاشت.

خانم مقبلی که الهام‌بخش بسیاری از انسان‌ها از جمله کودکان است، در صفحه اینستاگرام خود به زبان فارسی نوشت: «باعث افتخار من است که بیشتر از صد نقاشی از کودکان ایران بدستم رسیده. ممنون که به فکر من هستید. امیدوارم بتوانید به تمام آرزوهایتان برسید.»

🆔 @big_bangpage
💠 عکس جدید آیو قمر آتشفشانی مشتری

فضاپیمای جونو ناسا تصاویر خیره‌کننده‌ای از آیو قمر آتشفشانی مشتری ثبت کرد. این نزدیکترین پرواز جونو به این قمر در بیش از دو دهه‌ی گذشته بود.

در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۳، جونو از فاصلۀ ۱۵۰۰ کیلومتری سطح آتشفشانی‌ترین جهان منظومه شمسی رسید. دومین پرواز بسیار نزدیک به آیو در ۳ فوریه انجام شد.

چیزهای زیادی برای دیدن در این عکس‌ها وجود دارد! شواهدی از یک آتشفشان فعال، قله‌ کوه‌های بلند با سایه‌های مشخص و دریاچه‌های گدازه‌ای وجود دارد که برخی از آنها به وضوح جزیره دارند...

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=107253

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به تازگی دانشمندان یک ابرسیاهچاله را کشف کردند که یکی از گرسنه‌ترین سیاهچاله‌های جهان شناخته می‌شود، چرا که روزانه جرمی معادل یک خورشید را بطور کامل می‌بلعد.

به گفته ستاره‌شناسان این ابرسیاهچاله در حال حاضر جرمی حدود ۱۷ میلیارد برابر خورشید دارد. ابرسیاهچاله در مرکز یک کهکشان اختروش به نام J۰۵۲۹-۴۳۵۱ به قدری مواد را می‌بلعد که اساساً گاز و غباری معادل جرم یک خورشید را هر روزه به درون خود فرو می‌برد.

این سیاهچاله ۱۲ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد، یعنی دوران ابتدایی کیهان را نشان می‌دهد. همچنین تابش این سیاهچاله ۱۲ میلیارد سال در سفر بوده تا به زمین برسد.

کشف این ابرسیاهچاله به مانند یک آزمایشگاه شگفت‌انگیز برای درک چگونگی رشد و تکامل ابرسیاه‌چاله‌ها است. این اجرام، سیاهچاله‌هایی هستند که میلیون‌ها تا میلیاردها برابر خورشید ما جرم دارند و معمولاً می‌توانند در مراکز کهکشان‌ها به شکل حباب گرانشی غول پیکری که همه چیز به دور آن می‌چرخد، پیدا شوند.

جزئیات بیشتر مقاله:
bigbangpage.com/?p=107279

🆔 @big_bangpage
💠 دانلود پکیج مستندهای «نجوم و کیهان‌شناسی»

شامل 10 قسمت با کیفیت عالی و زیرنویس فارسی

🔸قسمت اول: تولد منظومه شمسی
🔹قسمت دوم: کیهان ما
🔸قسمت سوم: تاریخ جهان در دو ساعت
🔹قسمت چهارم: درون کهکشان راه شیری
🔸قسمت پنجم: تاریخچه کوتاه زمان
🔹قسمت ششم: سیارات بیگانه آشکار شدند
🔸قسمت هفتم: سفر به پروکسیما بی
🔹قسمت هشتم: تلسکوپ فضایی هابل
🔸قسمت نهم: اَبَر طوفان‌های خورشیدی
🔹قسمت دهم: تب ذره

دیدن این مجموعه مستند را به تمامی علاقمندان به برنامه‌های علمی در زمینه نجوم و کیهان‌شناسی توصیه می‌کنیم.

دانلود از لینک زیر در سایت:
https://shop.bigbangpage.com/product/astronomy/

🔘 برای دانلود با سرعت بیشتر فـیـلترشـکن را خاموش کنید

🆔 @bigbangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شگفتی‌های کیهان آنقدر زیاد است تا جایی که پروفسور برایان کاکس را نیز متحیر کرده است. در جستجوی معنا آیا ما تنها تمدنی در کهکشان‌مان هستیم که میتوانیم کیهان را درک کنیم و به دنبال پاسخی برای این پرسش باشیم که چرا کیهان وجود دارد و هدف از وجود انسان در این کیهان عجیب و غریب چیست؟ این ویدئو را حتما تماشا کنید

قطر جهان قابل مشاهده حدود ۹۳ میلیارد سال نوری است... در جهان قابل مشاهده بیش از ۲ تریلیون کهکشان وجود دارد، در هر کهکشان میلیاردها میلیارد منظومه خورشیدی به همراه سیارات و اقمارشان! آیا هنوز هم می‌توان تصور کرد که ما در کیهان تنهاییم و این جهان فقط برای انسان به وجود آمده؟!!!

حتی فراتر از جهان قابل مشاهده، میلیاردها میلیارد کهکشان‌ و ستاره وجود دارد که نور آنها تاکنون به ما نرسیده و احتمالا با افزایش سرعت انبساط کیهان، نور این اجرام هیچوقت به ما نخواهد رسید… از این رو کیهان بسیار بسیار بزرگتر از چیزی که حتی بتوان تصور کرد.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی تبار ناسا ویدئوی جدیدی منتشر کرده که در حال بازی با آب در محیط ایستگاه فضایی است. وی می‌گوید: بیایید آب بازی کنیم و ببینیم چگونه در ایستگاه فضایی رفتار می‌کند. مقبلی سپس کمی از آب را به سمت بیرون هدایت می‌کند و یک حباب از آب تشکیل می‌شود که به گفته مقبلی قطرات آب در گرانش کم ایستگاه فضایی می‌خواهند در کنار هم بمانند و یک کره تشکیل ‌دهند.

او سپس کمی در این آب می‌دمد تا گوی ایجاد شده را بزرگ‌تر کند. در نهایت قطرات آب از هم جدا می‌شوند و در فضا شناور و پخش می‌شوند.

در فضا کشش میان مولکول‌ها در سطح آب باعث می‌شود، آنها مانند پوسته‌ای کش‌سان عمل کنند. هر مولکول با کششی مساوی مولکول‌های مجاورش را به سوی خود می‌‌کشد.

این گروه مولکول‌هایی که مانند آهن‌رباهایی کوچک محکم به سوی هم کشیده می‌شوند، کوچکترین به صورت کوچکترین سطح ممکن در یک حجم هندسی یعنی به شکل یک کره در می‌آیند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان برای به تصویر کشیدن فناوری‌های آینده و وجود تمدن‌های بسیار پیشرفته را براساس مصرف انرژی و قوانین ترمودینامیک پیش‌بینی و تقسیم‌بندی کرده‌اند. در اینجا با این تمدن‌های فرضی آشنا می‌شوید و اگر دوام بیاورند به یک غول عظیم کیهانی تبدیل خواهند شد و می‌توانند هر جرم فضایی را کنترل یا به آن سفر کنند.

در حال حاضر تمدن ما زیر یک است، شاید در فضا تمدن‌های پیشرفته فراوانی وجود داشته باشند اما آنها علاقه کمی به جامعه ابتدایی نوع ۰/۷ ما نشان می‌دهند. شاید ما هیچگاه قادر نباشیم به تمدن نوع یک برسیم، زیرا جنگ و از دست دادن منابع تجدیدناپذیر واقعا یک مانع بزرگ محسوب می‌شود.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵 دیدگاه اینشتین نسبت به مکانیک کوانتومی

🟠 در تاریخ علم، مشهور است که برخی از معادلات نظریه نسبیت اینشتین قبلا توسط فیزیکدانان و ریاضیدانان دیگری بدست آمده بود. اما، این اینشتین بود که توانست تفسیر فیزیکی معناداری برای معادلات ارائه بدهد. در تئوری‌های فیزیکی، تفسیر و روایت از معنای معادلات مهم است.

🟠 در مکانیک کوانتوم، با معادله شرودینگر، می‌توانیم با دقت بالایی پدیده‌ها را پیش‌بینی کنیم. اما، تفسیرهای مختلفی از نتایج وجود دارد.
در تفسیر کپنهاگی که مورد قبول بنیانگذاران مکانیک کوانتومی بود، شما نباید درباره معنا و مفهوم کوانتوم صحبت کنید. به قول دیوید مرمین:
"Shut up and calculate!"
یعنی فقط باید به محاسبه و کاربرد کوانتوم بپردازید و در مورد معنای آن سؤال نپرسید!
اینشتین، با این دیدگاه مخالف بود و معتقد بود که فیزیک باید فارغ از کاربرد، به جستجو درباره بنیان‌های طبیعت بپردازد.

🔴 جیم الخلیلی، فیزیکدان نظری، درباره انتقاد اینشتین به تفسیر کوانتوم و اختلاف نظر بین اینشتین و نیلز بور از بنیانگذاران مکانیک کوانتومی توضیح می‌دهد.#QC63

🧑🏻‍💻 تولید محتوا توسط مجله علم روز

🌀 @QuantCamp | کمپین کوانتوم
چین قصد دارد بزرگترین برخورد دهنده جهان را بسازد. با این کار این کشور به عنوان رهبر جهانی در فیزیک انرژی بالا معرفی خواهد شد.

این پروژه که برخورد دهنده پوزیترون الکترون دایره‌ای نام دارد، ممکن است ۳۶ میلیارد یوان(پنج میلیارد دلار آمریکا) هزینه نیاز داشته باشد و ۱۰ سال نیز ساخت آن طول خواهد کشید.

🆔 @big_bangage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کانال پاناما، یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس ارتباط می‌دهد.

این کانال از دو دریاچه تشکیل شده که شامل «دریاچه گاتون» در شرق و «دریاچه میرادور» در غرب می‌شوند. کشتی‌ها توسط دو مجموعه قفل بین این دو دریاچه حرکت می‌کنند. هر مجموعه قفل شامل سه قفل می‌شود که کشتی‌ها را به تدریج از سطح دریا به ارتفاع بالاتری می‌رسانند. ‌
‌‌
عبور از کانال پاناما حدود ۸ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد و هزینه‌ی عبور از آن هم بسته به اندازه و نوع کشتی متفاوت است. در مجموع می‌توان گفت که این کانال مزایای اقتصادی زیادی برای پاناما و جهان دارد و باعث کاهش زمان و هزینه‌ی حمل‌ونقل میان‌اقیانوسی شده است.

🆔 @big_bangpage
کانال علمی بیگ بنگ
The universe is within us🌌 کیهان درون ماست. 🆔 @pro_translations
🔷 کانال ترجمه تخصصی هرمینو 🔷

برای سفارش ترجمه، ویرایش، پارافریز و پروژه‌های دانشجویی، یادگیری نکات گرامری زبان انگلیسی و مشاهده‌ی انواع ویدیوهای علمی، وارد کانال زیر شوید👇👇👇

🆔 @pro_translations
🆔 @pro_translations
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فضانوردان ماموریت کرو ۷ با فرماندهی یاسمین مقبلی اگر آب و هوا خوب باشد، روز سه‌شنبه سوار بر کپسول دراگون به زمین باز می‌گردند.

این فضانوردان شش ماه در ایستگاه فضایی بین‌المللی اقامت داشتند و آزمایش‌های مختلفی در این ایستگاه در حال چرخش به دور زمین انجام دادند.

ايستگاه فضایی که در ارتفاع ۴۰۰ کيلومتری زمين قرار دارد، ۴۵۰ تن وزن دارد و ۳۸۸ متر مکعب فضای قابل سکونت برای کار، پژوهش و زندگی فضانوردان فراهم می‌کند.

نتیجه همکاری ۱۵ کشور منجر به ساخت و مونتاژ یک ایستگاه فضایی غول‌پیکر به بزرگی یک زمین فوتبال شد که با سرعتی حدود ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت به دور زمین می‌چرخد و این یعنی فضانورد هر روز شاهد ۱۶ طلوع و غروب خورشید هستند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ساعاتی پیش، فضانوردان مأموریت کرو-۷ از جمله «یاسمین مقبلی» فضانورد ایرانی-آمریکایی، پس از حدود ۲۰۰ روز دوری از سطح زمین، دوباره به سیاره خود برگشتند. این چهار فضانورد با کپسول دراگون اسپیس‌ایکس در خلیج مکزیک در نزدیکی ساحل پنساکولا در فلوریدا فرود آمدند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سومین پرتاب آزمایشی استارشیپ برای پنج‌شنبه ۲۴ اسفند برنامه‌ریزی شده است. پنجره‌ی پرتاب ۱۱۰ دقیقه است و از ساعت ۱۵:۳۰ آغاز می‌شود. مطابق برنامه‌های توسعه‌ای احتمال دارد این پرتاب لغو یا به زمان دیگری موکول شود.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
موشک غول‌پیکر استارشیپ در سومین پرتاب آزمایشی از مرزی تازه گذشت و به فضا رسید. این موشک غول‌پیکر قرار است پس از آزمایش‌های پی‌ در پی انسان را به ماه و در نهایت به مریخ ببرد.
‌‌
در مرحله نخست موشک توانست با توان کامل و با روشن شدن تمام موتورها از زمین بلند شود و پس از ۹ دقیقه با خاموش شدن موتور و جدا شدن قسمت پایینی موشک به سرعت مناسب برای ورود به مدار رسید.

قسمت پایینی موشک پس از آن به سمت خلیج مکزیک در تگزاس برگشت که البته در نهایت فرود موفقی طبق برنامه نداشت و در حالی که بیشتر موتورهایش از کار افتاده بود در آب دریا افتاد.

در هر صورت در آزمایش سوم مراحل بیشتری نسبت به دو آزمایش قبلی طی شد و موشک مرزهای جدیدی را پشت سر گذاشت.

🆔 @big_bangpage
2025/07/07 16:47:09
Back to Top
HTML Embed Code: