Telegram Web Link
▪️رابطه‌ی میان یادگیری، طبیعت و خلاقیت در کودکی^

[عبدالحسین وهاب‌زاده]

ما در مدرسه طبیعت کلاً کاری به رشد خلاقیت در کودک نداریم چون کودک ذاتاً خلاق است. مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که کودک زیر ۵ سال ۹۸ درصد بیشتر از یک نابغه خلاق است. در واقع ماییم که با آموزش خلاقیت را می‌کُشیم پس اگر صحبت از رشد خلاقیت می‌کنیم بدین معنا است که چکار کنیم تا جلوی فرسایش خلاقیت را بگیریم و آن را کُند کنیم تا خلاقیت کودک از دست نرود و گرنه کودک اصلاً نیازی به کلاس خلاقیت یا هر تدبیر دیگری برای رشد خلاقیت ندارد.
بر مبنای مطالعه آقای جورج لند (پژوهشگر حوزۀ خلاقیت) چیزی که خلاقیت را در کودک می‌کشد، آموزش‌است؛ چون آموزش‌ دستورالعمل می‌دهد.
اگر کودک قرار است یک یافته را از هزاران معبر مختلف به دست بیاورد و آن معبرهای مختلف را با هم مقایسه کند، آموزش فقط یک دریچه را برای او باز می‌کند و بقیه را می‌بندد. ما در اینجا حتی به او اجازه اینکه راه‌حل متفاوتی برای یک مسئله پیدا کند نمی‌دهیم. این رفتار همان کشتن خلاقیت است و گرنه کودک ذاتا یک موجود خلاق است و در دوره کودکی یادگیری را بیشتر از طریق تعاملش با طبیعت به دست می‌آورد. کودک اصلاً خودش را از طبیعت متمایز نمی‌بیند. خودش را بیشتر شبیه یک جانور می‌بیند. بین خودش و دیگران مرزی قائل نیست و بنابراین دائماً غرق در طبیعت است و در این غرق بودن دو اتفاق مهم می‌افتد:
اول اینکه او تجربه می‌کند و جهان را اندک اندک می‌شناسد. مثلاً اگر به نوزاد یک ماهه نگاه کنید، می‌بینید که او روی زمین خوابیده و می‌خواهد دستش را به سمت چیزی ببرد. او اصلاً قدرت چنگ‌زدن ندارد، نمی‌داند وقتی دستش به آن شی خورد چطوری باید بگیردش اما آرام آرام در آزمایش‌های متعددی که می‌کنند شیوه کشیدن آن شی و چنگ زدن و محکم گرفتن را در این فرایند آزمون و خطا یاد می‌گیرد.
دوم اینکه مهیا و مجهز می‌شود؛ یعنی نگاهش، لمسش، حس بویایی‌اش، حس چشایی و شنوایی‌اش در این دوران تیز و ماهر می‌شوند و به تدریج از نظر فیزیکی، حسی و عاطفی تبدیل به یک موجود توانا می‌شود.
ما اعتقاد داریم که کودک باید آزاد باشد. کاملاً از هر نوع آموزشی مبرا باشد؛ با هیچ دست پنهان و آشکاری او را به سمت چیز خاصی هدایت نکنیم، طرح مشخصی برای او نداشته باشیم و اجازه دهیم که او ولگردانه و سرخوشانه خودش عناصر طبیعت را دست‌ورزی کند. در محیط اجتماعی خودش با بچه‌های دیگر از سنین مختلف و از جنس متفاوت خودش یا هم‌جنس خودش تعامل اجتماعی داشته باشد و تمام آن مهارت‌هایی را که نیاز دارد کسب کند. در این دوره هیچ نیازی به آموزش نیست مگر اینکه او به آموزش اصرار کند. در هر موردی که او اصرار به آموزش کند، ما اعتقاد داریم که باید به او کمک کنیم اما تا جایی که او دوباره می‌خواهد و نه بیشتر.


^بخشی از مقاله «ذات شورمند نوجوان»
▪️دسترسی به مطلب کامل در نوجهان

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
▪️تنهایی خطرناک
[نویسنده: استیون کلرت]
«احتمالا تا کنون هیچ جامعه‌ای مانند جامعه‌ی ما تا این حد با طبیعت بیگانه نبوده و طبیعت را از چنین فاصله دوری مشاهده نکرده و تصور تیره از حفاظت محیط‌زیست نداشته است... با این‌ حال، علاقه و هیجان برای زندگی مثل نیاز به آب، غذا و هوا حیاتی است. این علاقه ممکن است در ما آن‌قدر عمیق باشد که فقط با یک قرن دوری بیمارگونه از آن‌چنان دست‌خوش پیامدهایی شده باشیم که ما را به نقطه‌ی بازاندیشی درباره‌ی آن بازگردانید باشد... ادوارد اُ ویلسون می‌پرسد: « آیا ممکن است که بشریت زندگی را به‌قدری دوست داشته باشد که آن را حفظ کند؟» مسلماً هیچ پرسش مهم‌تری وجود ندارد...، اما به‌نظر می‌رسد تقریباً همیشه در طول تاریخ، انسان، عاشق حیات بوده‌است»
{ادامه👇}
@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
📌تنهایی خطرناک
📍نویسنده: استیون کلرت

آیا مردم بی‌دلبستگی عاطفی قوی به طبیعت به اندازه کافی برای حفاظت جهان طبیعی تلاش می‌کنند؟ مراقبت موثر از محیط زیست بیشتر نیازمند درک و تعهد عاطفی است تا درک عقلانی. برای حفاظت از زمین عقل و عاطفه باید یکدیگر را کامل کنند، همان‌طور که برای عملکرد پایه سلامت جسمی و روانی ما نیز چنین چیزی ضرورت دارد.
ما زمانی گونه‌های دیگر، مناظر طبیعی و حتی ساختمان‌ها را واجد ارزش حفاظت می‌دانیم که به آنها دلبستگی عاطفی داشته باشیم و دریابیم که چقدر وضعیتشان بر سلامت و رفاه ما تاثیر دارد. مراقبت و عشق به طبیعت انگیزه ما برای حفظ این موجودات و مکان‌ها را نه فقط در حکم عمل خیر و نیکوکارانه، بلکه به عنوان حس نوعدوستی، با فهم عمیق از منافع شخصی خود ما افزایش می‌دهد.
هنگامی‌که ارتباط عاطفی را با جهان طبیعی انکار یا تحقیر می‌کنیم، ناخواسته ظرفیت جسمی و روانی خود را کاهش داده‌ایم. آن هنگام که بشر از نظر عاطفی از طبیعت دور شود، نابودی خود را فراخوانده است. این آن چیزی است که انسان‌شناس ریچارد نیلسون آن را «تنهایی خطرناک» می‌نامد. نلسون درباره‌ی این قطع ارتباط با طبیعت به‌عنوان مصیبتی درحال رشد در زندگی مدرن چنین اظهارنظر می‌کند:
" احتمالا تا کنون هیچ جامعه‌ای مانند جامعه‌ی ما تا این حد با طبیعت بیگانه نبوده و طبیعت را از چنین فاصله دوری مشاهده نکرده و تصور تیره از حفاظت محیط‌زیست نداشته است... با این‌ حال، علاقه و هیجان برای زندگی مثل نیاز به آب، غذا و هوا حیاتی است. این علاقه ممکن است در ما آن‌قدر عمیق باشد که فقط با یک قرن دوری بیمارگونه از آن‌چنان دست‌خوش پیامدهایی شده باشیم که ما را به نقطه‌ی بازاندیشی درباره‌ی آن بازگردانید باشد... ادوارد اُ ویلسون می‌پرسد: « آیا ممکن است که بشریت زندگی را به‌قدری دوست داشته باشد که آن را حفظ کند؟» مسلماً هیچ پرسش مهم‌تری وجود ندارد...، اما به‌نظر می‌رسد تقریباً همیشه در طول تاریخ، انسان، عاشق حیات بوده‌است"
عشق به طبیعت اغلب با علاقه خاصی به یک جانور گیاه یا چشم‌انداز خاص که به موضوع دل‌بستگی عاطفی ما بدل شده‌است، شروع می‌شود. این وضعیت اغلب زمانی رخ می‌دهد که با یک قطعه زمین یا یک موجود احساس صمیمیت کنیم. در ابتدای آشنایی، حس راحتی نداریم. با این‌ حال در طول زمان و با صبر، ارتباطات قوی عاطفی و فکری با مکان‌ها و موجودات خاص تشکیل می‌دهیم. هنگامی‌که این اتفاق بیفتد، این مکان‌ها و گونه‌ها را بخشی از وجود هویت و حتی روح خود کرده‌ایم. ما اختیار جسمی و ذهنی این ویژگی‌های طبیعی از آن خود می‌کنیم و آن‌ها اختیار ما را به دست می‌گیرند. در جهان مشترکمان بدل به همکار می‌شویم و در فرایندهای محیط‌زیستی که اساس پایداری ما می‌شوند، با هم شریک می‌شویم. ما به اعضای اجتماعی از روابط بدل می‌شویم و بیشتر احساس زنده بودن می‌کنیم، آن‌هم در صلح و آرامش و عشق زمینی که بخشی از وجود ماست.
▪️منبع:
[حق مادرزاد: انسان و طبیعت در دنیای امروز | استیون کلرت | ترجمه عبدالحسین وهاب‌زاده، سید مصطفی چشمی و روشنک شهریاری| نشر نو،چاپ اول، تهران:1400 ]

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
📌[بینهایت صفر]
مهمان اپیزود ۱۴ : عبدالحسین وهاب‌زاده
خالق و بنیان‌گذار مدرسه‌ی طبیعت

▪️راوی و سازنده و تدوین: امیر حسین کاظم‌پور

{تو این اپیزود همراه میشیم با قصه‌ی استاد؛ استاد ما رو میبره به جهان بچه‌ها، از عشق میگه برامون و از فراز نشیب هایی که طی کرده تا خلق کنه و خالق باشه؛
کسی که باور داره هر چه در آینده ، برای انسان رخ میده در کودکی اون ریشه داره؛  این ریشه جز با ولگردی در طبیعت، تنومند نمیشه.}
📍با هم بشنویم:

https://castbox.fm/vb/749192562
▪️ادیت کاب و کتاب بوم‌شناسی تخیلات کودکی

📌نبوغ کودکی به معنای ابتکار فردی بسیار بالا و خلق جهان‌های شخصی، امری مداوم نیست و در بزرگسالی تنها به صورت نوعی موقعیت تخصصی بسیار پرورش یافته ادامه می‌یابد.
اما ارمغان کودکی دراز مدت انسان برای خانواده بشری، قابلیت انعطاف در پاسخ به محیط است. این پاسخ‌دهی منعطف و نیز سازگاری زیباشناختی بنیادی کودک با محیط می‌تواند از طریق حافظه به احیای مادام العمر قدرت ذاتی بشر در یادگیری و تکامل بیانجامد.
{ادامه👇}

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
▪️ادیت کاب و کتاب بوم‌شناسی تخیلات کودکی
[محمد عظیمی]

📌او در این کتاب اول در پی معرفی نبوغ کودکی به عنوان یک ویژگی مشترک انسانی است و دوم؛ نشان دهد که تخیل خلاقانه و خود جوش کودکی چه به عنوان شکلی از یادگیری و یا یکی از نیروهای سازمان دهنده سیستم عصبی یکی از عوامل اصلی سلامت روان است.
▫️نبوغ کودکی: توانایی کودکان در استفاده از حواس پنجگانه در فرایندی بازخوردی با محیط پیرامون است که از یک سالگی ظهور می‌کند. بر اساس نظریه کاب این تمرین فرایندهای حسی و ادراکی در کودکی شالوده شبکه عصبی شم انسان را می‌سازد.
تعریف شگفتی: شگفتی همان چیزی است که تمایل و « نیاز به دانستن» را در ما ایجاد می‌کند. شگفتی پاسخی است به تازگی تجربه که در کودکی امری حسی است نه انتزاعی و رسمی. ادیت کاب معتقد است« شالوده عصبی شم خلاقانه که سازنده مهمترین دستاوردها در ظرفیت و رشد بشر است، ریشه در روابط ادراکی کودک با جهان طبیعت دارد»
نبوغ کودکی که به معنای ابتکار فردی بسیار بالا و خلق جهان‌های شخصی امری مداوم نیست و در بزرگسالی تنها به صورت نوعی موقعیت تخصصی بسیار پرورش یافته ادامه می‌یابد. اما ارمغان کودکی دراز مدت انسانی ما برای خانواده بشری قابلیت انعطاف در پاسخ به محیط است. این پاسخ‌دهی منعطف و نیز سازگاری زیباشناختی بنیادی کودک با محیط می‌تواند از طریق حافظه به احیای مادام العمر قدرت ذاتی بشر در یادگیری و تکامل بیانجامد.
▫️نکته مهم در اندیشه ادیت کاب:
فرایندهای ذهنی خلاق و سازنده، نتیجه انباشت اطلاعات نیستند، بلکه از طریق تداوم پاسخ‌های منعطفی که یک ارگانیزم به اطلاعات تازه و یا بطور کلی به جهان بیرون دارد، بدست می‌آیند.
▫️مطالعات ادیت کاب بر اساس مطالعه کودک در طبیعت و جامعه نشان می‌دهد:
در اواسط دوران کودکی و قبل از بلوغ، دوره خاصی از سن پنج و شش تا یازده-دوازده وجود دارد؛ دوره‌ای خوش و آرام که کمتر شناخته شده است. در این دوره که حدفاصل تلاش‌های کودک حیوانی و توانایی‌های بزرگسالی است؛ کودک جهان را به گونه‌ای مهیج و همراه با شگفتی تجربه می‌کند و نوعی پیوستگی عمیق با فرایندهای طبیعی را درک می‌کند و این گواه آشکاری است بر اینکه شهود و شم، پایه و اساس زیستی دارد.
کاب از مطالعه مجموعه سیصد تایی از خاطرات کودکی متفکران خلاق از فرهنگ‌ها و زمان‌های مختلف از قرن شانزدهم تا کنون به این نتیجه می‌رسد که نویسندگان به این دوره میانی کودکی به عنوان دوره‌ای اشاره کرده‌اند که برای تجدید قدرت و انگیزش خلاقیت خود در ذهنشان به آن باز می‌گردنند. منبعی که آن را تجربه وارد شدن به نور آگاهی و نیز درک زنده ارتباط با جهان بیرون توصیف می‌کنند.

▫️بنابر اندیشه ادیت کاب:
آنچه کودک بیش از هر چیز می‌خواهد خلق جهانی است که در آن مکانی را برای کشف خویشتن پیدا کند؛ این امر این موضوع عمومی را که جستجوی خویشتن منجر به کسب دانش از جهان خواهد شد را معکوس می‌کند.
هویت با ادراکات اولیه ما برای ساختن جهان ارتباط پیچیده‌ای دارد.

▪️تهیه کتاب

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
Forwarded from باغ کودک شبنم
انسان نیاز ذاتی به درک طبیعت دارد و کلید اصلی رسیدن به سلامت ذهنی و روانی در دست خیال ذاتی و خودانگیخته دوران کودکی هم به عنوان شکلی از یادگیری و هم به عنوان یکی از نیروهای سازمان‌دهنده دستگاه عصبی_ادراکی است.

– ادیت کاب (Edith Cobb)
Forwarded from Ketaabforooshi
🟣به مناسبت روز جهانی کودک🟣

🔶معرفی و بررسی کتاب: «کودکی را دریابیم»🔶

🍀با حضور مترجم کتاب آقای محمد بهروز🌱
و
🍀بهمن عظیمی محقق و پژوهشگر فعال در حوزه کودک و طبیعت🌿

📌پنجشنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۷
در کتابفروشی دور میدان پارک



🌱 با ما در تماس باشید🌱

📍 کتابفروشی ۱: میدان تقی‌آباد، ابتدای احمدآباد
☎️  تلفن: ۳۸۴۱۸۰۷۰
🌐 www.tg-me.com/jdmbookstore1

📍 کتابفروشی ۲: میدان آزادی، پردیس دانشگاه
☎️ تلفن: ۳۱۹۹۷۳۲۷
🌐 www.tg-me.com/jdmbookstore2

📍 کتابفروشی ۳: سه‌راه ادبیات
☎️ تلفن: ۳۱۹۹۷۲۲۰
🌐 eitaa.com/jdmbookstore3
Audio
🟣به مناسبت روز جهانی کودک🟣

🔶معرفی و بررسی کتاب: «کودکی را دریابیم»🔶

🍀سخنرانی مترجم کتاب (کودکی را دریابیم) آقای محمد بهروز

♦️مشهد، آذر ۱۴۰۳

🔗@NobangAndisheh

#کودک‌و‌طبیعت
Audio
🟣به مناسبت روز جهانی کودک🟣

🔶معرفی و بررسی کتاب: «کودکی را دریابیم»🔶

🍀سخنرانی بهمن عظیمی محقق و پژوهشگر فعال در حوزه کودک و طبیعت

♦️مشهد، آذر ۱۴۰۳

🔗@NobangAndisheh

#کودک‌و‌طبیعت
Forwarded from از کودکی گفتن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کودکان امروز و سال ۲۰۵۰...
.
اگر فرزند شما امسال به دنیا بیاد، در سال ۲۰۵۰ حدودا جوانی ۳۰ ساله خواهد بود...
مسلما آرزوی شما برای آینده‌ی فرزندتون، رضایت از زندگی، موفقیت وخوشحالیه...

پس تلاش می‌کنید بهش راه موفقیت رو نشون بدین، اما آیا این راه از مسیر فعلی میگذره؟🤔

آیا کودک ما با آموزش‌های فعلی، توانایی سازگاری با تغییرات زیاد جهان آینده رو داره؟

🎙️ اپیزود قرن ۲۲ و کودکان امروز، با حضور جناب آقای عظیمی، پژوهشگر و فعال حوزه کودک رو میتونید از طریق کست باکس و اپل پادکست رادیو پرچین بشنوید.

https://castbox.fm/vi/754389070

کانال تلگرام رادیو پرچین:
https://www.tg-me.com/parcheen_org1396
Forwarded from کُنام 🪺
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یادگیریِ اصیل و دیرپا در پیوندی عمیق با «بازی» شکل می‌گیرد. پیوندی هم‌سو و سازگار برای کودکی - و چه‌بسا برای تمام عمر.
بازیْ نمونه‌ای واقعی و زنده از تمرینِ زیستن است. رویارویی با معناهای سهل و دشوار زندگی، تجربه‌هایی بدن‌مند، و هم‌آهنگی با احساس‌ها و نیازهای خود و آن دیگریِ بیرون از خود در بازی سامان می‌گیرد.

بازی - چنان‌چه توسط کودک/کودکان و نه بزرگسال ساخته و پرداخته شده باشد - از تنوع و پیچیدگی‌های فردی و محیطی برخوردار است. همچنین، در بستری طبیعی، غنی و پربار است که کودک به خودتنظیمی در بازی‌های خودسازمان‌ده‌اش می‌رسد.


🦥 «بی‌درنگ: بازی»
📌 پارک ملت

زمانی برای بازی و کندوکاو در زمین

زمان:
جمعه، ۹ آذرماه ۱۴۰۳
از ساعت ۱۰ تا ۱۲

👫 گروه سنی:
۱۸ ماه تا ۳.۵ سال (والد و کودک)

💌 برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیش‌تر، حداکثر تا ساعت ۱۸ روز چهارشنبه، ۷ آذرماه به شماره ۰۹۱۹۷۵۷۴۴۷۱ یا اکانت تلگرامِ @konaam_contact پیام دهید.

#کنام
#با_من_خیال_کن
Forwarded from Mehin Fasih
دعوتی به دور هم نشینی آنلاین حول مفهوم حیرت و حس شگفتی

فرصتی برای تعمق و جستجوی گمشده‌ای به نام حس شگفتی، که هدیه‌ای است از طرف راشل کارسون به کودک درون ما.

در این هم‌نشینی بر پایه کتاب حس شگفتی به این سوال پرداخته می‌شود که "چگونه راهنمای حس شگفتی کودک خود باشیم؟"

به دنیای خرم و تازه و سرشار از شگفتی کودک سر می‌زنیم و با فهم ضرورت تجربه‌ طبیعت، درگیری همه حواس و ارتباط این تجربه‌ها با بنیان‌ یادگیری کودک؛ به گفته نویسنده به پادزهری می‌اندیشیم که در برابر ملالت و طلسم سال‌های پسین و شیفتگی عقیم به چیزهای مصنوعی و بیگانگی با منشا قدرت‌مان، در کودک وجود دارد و ما بزرگسالان می‌توانیم نگهبان و راهنمای آن باشیم و در مسیر فناناپذیر کردن اثر این پادزهر قدمی برداریم.

چهارشنبه ۷ آذر از ساعت ۱۰ تا ۱۲:۳۰ ظهر
بستر گفتگو: گوگل میت


تسهیلگر: مِهین فصیح رامندی

دریافت اطلاعات و ثبت نام:
@mehinfasih
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تحلیل سیامک قاسمی درباره خیل عظیمی از نخبگان که کودکی‌و نوجوانی آنها بر سر تحصیل و رقابت اجباری تباه شده را ببینید.

▫️چگونه درباره کودک و دوران حیاتی و سرنوشت‌ساز کودکی اینچنین به بیراهه رفتیم؟
«شگفتي صفتي عميقا انسانيست كه كودكان به سرشاري از آن برخوردارند تا آن هنگام كه آموزش تحميلي چراغش را در آنها اندك اندك بميراند و زان پس ما با چشماني مات و بي روح رو به روئيم كه به همه‌ي شگفتي‌هاي اين جهان به عنوان اموري بديهي مي‌نگرد. حال ديگر زندگي چيزي جز تكرار خوردن صبحانه ، نهار و شام  نيست.
بيائيد رها كنيم كودكان را»
▪️درس‌هایی از مدرسه طبیعت [عبدالحسین وهاب‌زاده]
@madresehtabiat

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
Forwarded from باغ کودک شبنم
آنان که در زیبایی‌های زمین تعمق می‌کنند تا زندگی باقیست ذخایری از آن خواهند یافت.
– راشل کارسون

#بازی_آزاد
#یادگیری_آزاد
#کودک_و_طبیعت
باغبان باشیم یا نجار؟

آلیسون گوپنیک یکی از خبره‌ترین روانشناسان رشد در جهان است  او در کتاب باغبان و نجار دیدگاهی را علیه دستوالعمل‌ها، چگونه‌ها و اجبار در تربیت فرزند پیش می‌کشد و نشان می‌دهد که وظیفهٔ والدین نه «ساختن یک بچهٔ خاص» که پدید آوردن محیطی آمیخته به عشق، امنیت، ثبات و آزادی است. والد با عمیق شدن در آنچه او بیان می‌دارد، متوجه می‌شود که وظیفهٔ او شکل‌دادن به افکار فرزندان نیست، بلکه وظیفه‌اش این است که به افکار آن‌ها اجازه دهد تا همهٔ احتمالاتی را که جهان و زندگی پیش رویشان می‌گذارد، بسنجند. بازی کنند و بفهمند. خطا کنند و بیاموزند. عشق را تجربه کنند و بیاموزند.

در ادامه خوانش‌های جمعی و مجازی کتاب‌های کودک و طبیعت به سراغ باغبان و نجار رفته‌ایم.

در این مجال ۵ دورهم‌نشینی آنلاین روی محیط گوگل میت خواهیم داشت.

روزهای چهارشنبه ۱۰ تا ۱۲ ظهر؛
تاریخ شروع ۲۸ آذر

تاریخ پایان ۲۶ دی ماه

تسهیلگر جلسات: مِهین فصیح رامندی

▪️ثبت نام و اطلاعات بیشتر در تلگرام:
@mehinfasih

▫️▫️▫️

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
▪️حق مادرزاد
«کودکی دورانِ تأثیرات ماندگار در همۀ عمر است.»

ازجمله تجربیات ماندگار کودکی نحوۀ ارتباط با طبیعت است؛ سنگ و خاک و آب و گِل، حیوان و گیاه، تجربۀ بازی زیر باران و برف، بودن در محیط‌های باز و بسیاری از هم‌کنشی‌های دیگر با عناصر طبیعت، به‌تنهایی یا با دیگر هم‌بازیان، چیزی است که در شکل‌گیری این تجربه نقش بازی می‌کند. برخورداری یا محرومیت از این تجربه برای ما، این گونۀ موجود زنده که چندمیلیون سال بدین شیوه زیسته و تجربیاتش در همۀ عمر متأثر از آن بوده، جایگاه تعیین‌کننده‌ای در کیفیت زندگی و سلامت روح و جسم ما دارد.به همین دلیل است که تجربه کردن طبیعت در کودکی را می‌باید یک حق مسلم مادرزاد دانست، همچون حق برخورداری از والدین، سرپناه، آب و غذای سالم، چرا که عیناً مانند آنها تأثیرِ بود و نبودش بر زندگی دیرپا است و کمبودش را در بزرگسالی به‌دشواری، آن هم ناقص، شاید بتوان جبران کرد.

▪️درس‌هایی از مدرسه‌طبیعت [عبدالحسین وهاب‌زاده]
▫️عکس: پوریا قلیچ‌خانی
@madresehtabia
▫️▫️▫️
@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
📌نشست
[شناخت تاریخ کودکی و اهمیت آن در چگونگی نقش والدینی ما]
و
[باغبان باشیم یا نجار: پدر‌ و مادر بودن در دنیای مدرن]

▪️از سلسله نشست‌های تخصصی آشنایی با رویکرد مدرسه‌طبیعت

📍در این نشست‌ از منظرهای مختلف و کاربردی به کودک و کودکی و نقش بزرگسال در زندگی و رشد کودکان می‌پردازیم.

🗓 جمعه ۱۴ دی‌ماه {ساعت ۱۰ تا ۱۳}

▪️ محدوده، جردن، اسفندیاری
💳مبلغ ثبت نام ۶۰۰ تومان

📋 برای ثبت‌نام می‌توانید تا سه‌شنبه ۱۱ دی  از طریق ارسال پیام به شماره ۰۹۳۵۲۳۳۳۱۴۲ در تلگرام اقدام نمایید.

▫️▫️▫️

@cnstudy| مطالعات‌کودک‌وطبیعت‌
🌍بیست و سومین نمایشگاه ملی عکس
    "دیوارها را برداریم..."(تهران)

🔹مجموعه عکس پوریا قلیچ خانی

🔹 با رویکرد "هنر + محیط زیست"

🔹 با موضوع "کودک و طبیعت"

🔹کیوریتور: آیناز زارعی

🔹 با همکاری: انجمن انسان و زیست پایدار / فصلنامه محیط زیستی صنوبر و گروه هنری آیتیست

🔹افتتاحیه: جمعه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳ /ساعت ۱۶ الی ۱۹

🔹بازدید: جمعه ۱۴ دی تا دوشنبه ۱۷ دی ماه

🔹 ساعت ۱۶ الی ۱۹

🔹 مکان: تهران - بلوار آفریقا - کوچه تور - پلاک ۷۰ - طبقه ۱- واحد ۱
2025/07/06 18:56:12
Back to Top
HTML Embed Code: