Telegram Web Link
علوم شناختی
خبر نشست برخط علوم اعصاب نظری، پژوهشکده علوم شناختی، پژوهشگاه دانش های بنیادی، ۸ بهمن ماه ۱۳۹۹، ساعت ۴ عصر : http://ipm.ac.ir/calendar/cal_popup.php?op=view&id=5535 @cognitive_science_iran
چکیده فارسی: شبکه‌های نورونی در مغز متشکل از تعداد زیادی نورون و تعداد بیشتری اتصال میان آن‌ها است. چالش جدی پیش روی علوم اعصاب فهم و تحلیل این است که چگونه این مدارهای پیچیده نورونی در ارتباط با یکدیگر کار می‌کنند، و از این طریق به کارکردهای مختلف حسی و شناختی می‌انجامند. یک شیوه موثر برای تحلیل بهتر این شبکه‌های نورونی تحریک اختلالی آن‌ها است: با ایجاد تغییرِ اندکی در میزان فعالیت نورون‌ها در شرایط طبیعی کارکردشان، اثر این اختلال بر فعالیت باقی نورون‌ها در شبکه و نهایتا تغییر رفتار سنجیده می‌شود. در سال‌های اخیر، تکنیک‌های جدید به خصوص امکان اندازه‌گیری و تحریک هم‌زمان توسط اپتوژنتیک، امکان استفاده از این رویکرد برای فهم کارکردی و محاسباتی مغز را به مراتب تسهیل کرده است. استفاده راهگشا از این تکنیک‌ها اما نیازمند فهم محاسباتی از اثر آن‌ها و در نهایت، توانایی ارائه مدل برای ارتباط آن‌ها به اتصال‌های نورونی، دینامیک تحول شبکه‌ای و کارکردهای مغزی است. این ارائه به بررسی جنبه‌های محاسباتی این تحلیل اختلالی و برخی مدل‌های مربوط برای فهم آن می‌پردازد.

@cognitive_science_iran
علوم شناختی
خبر نشست برخط علوم اعصاب نظری، پژوهشکده علوم شناختی، پژوهشگاه دانش های بنیادی، ۸ بهمن ماه ۱۳۹۹، ساعت ۴ عصر : http://ipm.ac.ir/calendar/cal_popup.php?op=view&id=5535 @cognitive_science_iran
برای دریافت لینک سخنرانی، تا پایان روز سه شنبه ۷ بهمن با معرفی خود و رشته ای که تحصیل کرده اید، به آدرس [email protected]
ایمیل ارسال نمایید.
Forwarded from مرکز شناخت
🔵 دورۀ تخصصی سرشت انسان

🎖با ارائۀ گواهی از طرف مرکز شناخت

👨🏻‍🏫 دکتر هادی صمدی
▫️عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد - واحد علوم تحقیقات

🗓 جمعه‌ها - شروع دوره: 1 اسفندماه 1399
🕰 ساعت 18 تا 20

👈 لینک ثبت‌نام | مشاهدۀ سایت و ثبت‌نام

#آنلاین #دوره #کارگاه
#سرشت_انسان #تکامل
#هادی_صمدی
Instagram
@shenakhtcenter
www.shenakhtcenter.com
🔰بازیابی حس لامسه از مسیر ترمیم مغز

هانیه علیزاده
منبع:sciencedaily

متن کامل مقاله:
http://jamejamdaily.ir/Newspaper/item/84881
Post-Doctoral Position opening in Birds Laboratory
http://scs.ipm.ac.ir/jobopening.jsp
جلسه دفاع از پایان نامه دکتری : “A Brain-inspired Computational Face-processing Network”
Forwarded from فلسفه ذهن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♻️ #دوئالیسم، جوهر نفس را بکلی متمایز از جوهر بدن توصیف میکرد. #نفس_مجرد در این دیدگاه متصدی دو نوع عملکرد است: یکی در نسبت با بدن که تدبیر آنست، و دیگری در نسبت با خودش که ادراکات است. این دو دسته افعال از نظر بوعلی مانع یکدیگرند. (شفا، ج۲، النفس:۱۹۵)

♻️ نقش بدن در افعال مختص نفس (ادراک معقولات و حتی ادراک حسی و ...) در حد «علت اِعدادی» و زمینه ساز آن معرفی شد. علیتی که از هیچ نوع چهارگانه علیت (فاعلی، غایی، مادّی، صوری) نبوده و توصیف نقش علّی مغز برای ادراکات نفس را کماکان مبهم میگذارد.

♻️ #علوم_اعصاب اما نشان داد با آسیب دیدن نواحی مختلف مغز، کارکرد خاصی از ذهن ناپدید یا مختل میشود. اگر حافظه چهره ها یا مکانها در نفس مجرد نگهداری میشود، چرا با آسیب دیدگی ناحیه خاص یا کیفیت خاص نورونها، این اطلاعات از بین میرود؟

♻️ این قبیل یافته های #علوم_شناختی، دیدگاه #تجرد_نفس بویژه از نوع #دوگانه_انگاری که جوهر و قلمرویی کاملا جدا برای نفس ترسیم میکند را به چالش کشید.
هرچند #حدوث_جسمانی در #حکمت_متعالیه نیز برای تبیین چگونگی علت مُعدّه - یا هرگونه نقش علّی مغز برای #حالات_ذهنی - با پرسشهایی جدی روبروست.

@PhilMind
Forwarded from فلسفه ذهن
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔒 کریپکی در سخنرانی مشهور خود که با عنوان «نامگذاری و ضرورت» (Naming and Necessity) منتشر شده، می‌گفت این‌همانی (یکی بودن) آب و ساختار مولکولی H2O یک رابطه ضروری است که در هر جهان ممکنی برقرار است. اما این‌همانی حالت ذهنی درد با مثلا شلیک عصب C اینچنین نیست؛ در شرایطی دیگر (ولو در یک جهان ممکن مفروض)، می‌تواند حالت پدیداری درد از طریق/طرق دیگری ایجاد شود و حالت مغزی شلیک عصب C هم می‌تواند متناظر با حالت ذهنی دیگر (غیر از درد) یا اصلا متناظر با هیچ حالت ذهنی دیگر باشد. بنابراین رابطه این‌همانی بین آنها برقرار نیست.

🔒 دیوید چالمرز نیز با استناد به #شکاف_تبیینی میان حالات مغزی و حالات ذهنی پدیداری، توضیح #آگاهی_پدیداری (#تجربه_درونی) در قالب واژگان نورو-فیزیولوژیک را ناممکن دانسته و از آن به عنوان #مسئله_دشوار یاد می‌کند.

🔒 دنیل دنت - فیلسوف مادی‌انگار دانشگاه تافتس آمریکا - و کیث وارد - فیلسوف الهیاتی بریتیش آکادمی - در این بخش از گفتگوی خود (سال ۲۰۱۸) درباره #آگاهی و امکان/عدم امکان تبیین آن براساس #علوم_اعصاب و بیولوژی صحبت می‌کنند.

مهمترین مباحث فلسفی درباره ذهن و علوم شناختی را اینجا ببینید:

@PhilMind
خبر نشست برخط علوم اعصاب نظری، پژوهشکده علوم شناختی، پژوهشگاه دانش های بنیادی، ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹، ساعت ۴ عصر : http://ipm.ac.ir/calendar/cal_popup.php?op=view&id=5568
علوم شناختی
خبر نشست برخط علوم اعصاب نظری، پژوهشکده علوم شناختی، پژوهشگاه دانش های بنیادی، ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹، ساعت ۴ عصر : http://ipm.ac.ir/calendar/cal_popup.php?op=view&id=5568
برای دریافت لینک سخنرانی، تا پایان روز سه شنبه ۲۸ بهمن با معرفی خود و رشته ای که تحصیل کرده اید، به آدرس [email protected]
ایمیل ارسال نمایید.
Forwarded from braincast | پادکست علوم شناختی و مغز (🎥 BR🧠INCAST📲)
5⃣3⃣ اپیزود سی‌ و پنجم: شناخت بدنمند

🎧 Castbox:
braincastmedia.ir/Castbox35

📻 Shenoto:
braincastmedia.ir/Shenoto35

🎙 Apple Podcasts:
braincastmedia.ir/ApplePodcasts35

🎞 YouTube:
braincastmedia.ir/YouTube35


🆔 @braincastmedia
روانشناسی تکاملی
دیوید باس
📖 روانشناسی تکاملی

🖋 نوشته: دیوید باس
📝 ترجمه: آرش حسینیان
📚 نشر مثلث - 1394

⭕️ نبرد با نیروهای متخاصم طبیعت (1)

🔸 مسایل بقای انسان
🔸 دانش زیستیِ شهودی
🔸 گزینش مواد غذایی
🔸 ترجیحات غذایی؛ نوهراسی و انزجار
🔸 ناخوشی دوران بارداری

@cognitive_science_iran
🔹مدرسه روانشناسی ریاضی

🔸ویژه دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد
۲الی ۷ اسفند
📣 قابل توجه فعالان رسانه ای

نخستین دوره
جشنواره رسانه و آگاهی از مغز


به مناسبت هفته آگاهی از مغز
۹ الی ۱۵ اسفند ماه

🌐اطلاعات بیشتر
www.cogc.ir
2025/07/13 11:08:36
Back to Top
HTML Embed Code: