Telegram Web Link
آغاز فعالیت مدرسه بین المللی روابط میان فرهنگی ایران و گرجستان

🔴 مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات در ادامه سلسله نشست ها و وبینارهای آموزشی و مطالعاتی خود، مدرسه بین المللی روابط میان فرهنگی ایران و گرجستان را از امروز پنج شنبه آغاز کرد.

🔴 شروع مدرسه: ۹:۳۰ صبح به وقت تهران به مدت یک ترم (۱۷جلسه) هر هفته دو جلسه.

🔴 طیف مخاطبان: یادگیران زبان گرجی، پژوهشگران و دانشجویان میان رشته ادبیات تطبیقی.

🔴 فرم ثبت نام:
https://forms.gle/cigXCVQomtBak3dL7

🔴 ورود از طریق لینک زیر:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter

🔴 به شرکت کنندگانی که تا پایان دوره حضور یابند، گواهی معتبر ارائه خواهد شد.

🆔 @comparativeliterature 💯
آغاز فعالیت مدرسه بین المللی روابط میان فرهنگی ایران و گرجستان

🔴 مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات در ادامه سلسله نشست ها و وبینارهای آموزشی و مطالعاتی خود، مدرسه بین المللی روابط میان فرهنگی ایران و گرجستان را از امروز پنج شنبه ۶ آبان ۱۴۰۰ آغاز کرد.

🔴 مدت زمان مدرسه: به مدت یک ترم (۱۷جلسه) هر هفته دو جلسه. ۹:۳۰ صبح به وقت تهران، روزهای پنج شنبه و دوشنبه.

🔴 طیف مخاطبان: یادگیران زبان گرجی، پژوهشگران و دانشجویان میانرشته ادبیات تطبیقی.

🔴 برای تکمیل فرم ثبت نام به این نشانی وارد شوید:

https://forms.gle/cigXCVQomtBak3dL7

🔴 ورود از طریق لینک زیر:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter

🔴 به شرکت کنندگانی که تا پایان دوره حضور یابند، گواهی معتبر ارائه خواهد شد.

🆔 @comparativeliterature 💯
کانال مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات

🔴 مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات در شمار مراکز پژوهشی و مطالعاتی وابسته به دانشگاه علامه طباطبائی است که در ماه های اخیر فعالیت خود را آغاز کرده است.

🔴 این مرکز می کوشد با انجام فعالیت های تحقیقاتی و برگزاری رخدادهای علمی با رویکردی میان رشته ای، به گسترش و تعمیق مفهوم میان رشتگی و تفکر میانرشتهمحور در جامعه دانشگاهی و عمومی کشور یاری رساند.

🔴 برای اطلاع از فعالیت های مرکز تحقیقات، از پژوهشگران، استادان، دانشجویان و دانش آموختگان گرامی دعوت می کنیم به کانال مرکز تحقیقات بپیوندند.

🔴 نشانی کانال مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات:

▶️ @CenterofInterdisciplinaryStudies ◀️


🔴 قدردان حضور ارزشمندتان در کانال مرکز تحقیقات هستیم.

🆔 @comparativeliterature 💯
اولین نشست ملی چشم انداز ادبیات تطبیقی در ایران

🔴 #مطالعات_تطبیقی_ادبیات حوزهای نوین و نوپا در ایران قلمداد می شود و همین نوپا بودن آن باعث شده تا چالش هایی فراروی آن قرار گیرد. طبیعتا، رفع این چالش نیازمند هماندیشی و تبادل نظر میان متخصصان این حوزه مطالعاتی است.

🔴 بر همین مبنا، مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات به زودی اولین نشست ملی چشم انداز و آینده ادبیات تطبیقی در ایران را برگزار خواهد کرد تا متخصصان این میانرشته درباره چالش های فراروی #ادبیات_تطبیقی در ایران و راهکارهای رفع آنها به هم اندیشی و رایزنی بپردازند.

🔴 در روزهای آینده جزئیات بیشتری در این باره منتشر خواهیم کرد.

🆔 @comparativeliterature 💯
نشست علمی: نقد روانشناختی و ادبیات

🔴 مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات در روزهای آتی، نشستی علمی با عنوان "نقد روانشناختی و ادبیات" برگزار می کند.

🔴 از علاقه مندان به مطالعات میان رشته ای در حوزه ادبیات و روانشناسی برای شرکت در این نشست دعوت می کنیم.

🔴 لینک نشست:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter

🔴 نام استادان سخنران در این نشست و زمان برگزاری در پوستر آمده است.

🆔 https://www.tg-me.com/comparativeliterature 💯
چشم انداز ادبیات تطبیقی در ایران

🔴 ادبیات تطبیقی در شمار میان رشته های نوپا و نوپدید در ایران قلمداد می شود و همین مسئله باعث شده تا درک و دریافت ها از آن متنوع و گاه متناقض باشد. از سوی دیگر، دانش آموختگان این #میان_رشته با چالش هایی نظیر فرصت های شغلی، ادامه تحصیل و موارد دیگر مواجه اند.

🔴 در همین سیاق، مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات در نظر دارد در روزهای آینده میزبان استادانی در حوزه #ادبیات_تطبیقی باشد تا درباره چشم اندازه و آینده این حوزه تخصصی در ایران به هم اندیشی و گفت وگو بنشینند و ضمن مطرح کردن چالش های فراروی #ادبیات_تطبیقی، برای کاستن از این چالش ها و یا رفع آنها راهکارهایی به دست دهند.

🔴 از علاقه مندان به ادبیات تطبیقی، دانشجویان و دانش آموختگان این #میان_رشته نوین دعوت می کنیم تا ضمن شرکت در این نشست، دیدگاه ها، دغدغه ها و راهکارهای پیشنهادی خود را با استادان این نشست علمی مطرح نمایند.

🔴 امیدواریم این نشست بتواند بستر مناسبی برای شناخت و درک عمیق تر از این میان رشته فراهم آورد.

لینک: https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter


🆔 https://www.tg-me.com/comparativeliterature 💯
دغدغه های دانشجویان و دانش آموختگان ادبیات تطبیقی

🔴 یکی از دغدغه های دانشجویانی که در میان رشته #ادبیات_تطبیقی مشغول تحصیل اند، آینده تحصیلی و شغلی آنان است. چرا که این میان رشته در حال حاضر در قالب یک گرایش دوره کارشناسی ارشد تدریس می شود و تاکنون مقطع دکتری آن ایجاد نشده است.

🔴 ایجاد نشدن مقطع دکتری برای این گرایش محصول علل و عوامل مختلفی است که می توان آنها را در دو حوزه آکادمیک و آموزشی صورت بندی کرد.

🔴 از سویی دیگر، دانش آموختگان این #میان_رشته همچون همتایان خود در دیگر رشته ها و میان رشته ها با کمبود یا نبود فرصت های شغلی مواجه اند. طبعا، یکی از عوامل این چالش، شرایط کنونی کشور در سطح اقتصادی است. اما، علاوه بر این عامل، عوامل دیگری نیز در بروز این معضل سهیم اند.

🔴 شاید بتوان سومین چالش بنیادین فراروی #ادبیات_تطبیقی در ایران را نوپا بودن و در عین پویایی بالای آن دانست. نوپایی این میان رشته باعث شده تا ذهن و اندیشه دانشگاهیان درباره آن به طور دقیقی فرصت تکوین نیابد و از سویی دیگر، پویایی آن مستلزم مطالعه، تحقیق و پژوهش و به روز بودن پیوسته است.

🔴 وجود این چالش ها و چالش های دیگر مانع از آن نمی شود که عقب بنشینیم و این میان رشته را به کناری نهیم بلکه، مناسب تر آن است که راهکارهایی بیابیم و ادبیات تطبیقی را در ایران تثبیت کنیم و پایدار سازیم.

🔴 با همین اندیشه و انگیزه، شماری از استادان دانشگاه های مختلف کشور، روز یکشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰، از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۵ بعداز ظهر گردهم خواهند آمد تا راهکارهایی برای این چالش ها به دست دهند اما، این استادان زمانی می توانند دید دقیق و جامعی را به سیاستگذاران کشور منتقل نمایند که دانشجویان و دانش آموختگان میان رشته ادبیات تطبیقی نیز سخنان و دغدغه های خود را مطرح نمایند؛ دغدغه هایی که نه از جایگاه استادان بلکه از جایگاه دانشجویی و دانش آموختگی بهتر قابل رؤیت اند. بر همین اساس، از علاقه مندان، دانشجویان و دانش آموختگان این میان رشته نوین و پویا دعوت می کنیم با شرکت در این نشست، مسائل، دغدغه ها و راهکارهای پیشنهادی خود را بیان نمایند.

🔴 برای شرکت در این نشست، می توانید به این نشانی مراجعه نمایید:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter

🔴 این نشست به همت مرکز تحقیقات میان رشته ای زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی برگزار خواهد شد.

🆔 https://www.tg-me.com/comparativeliterature 💯
این نشست رأس ساعت ۱۰ آغاز خواهد شد.

نشانی:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter
نویسنده رمان دایی جان ناپلئون درگذشت

🔴 #ایرج_پزشکزاد، نویسنده و طنزپرداز سرشناس درگذشت. وی از نوادگان میرزا ابراهیم‌خان ظهیرالدوله (پسرعمو و داماد فتحعلی‌شاه قاجار و حاکم کرمان) و پسر شاهزاده‌خانم فکری ارشاد، دختر معیرالممالک (نمایشنامه‌نویس و روزنامه‌نگار عصر مشروطیت) بود.

🔴 شاخصترین اثر وی، رمان معروف #دایی_جان_ناپلئون بود که آن را در اواخر دهه چهل خورشیدی منتشر کرد. وی در این رمان با زبانی طنزآمیز به برخی از جنبههای فرهنگ اجتماعی ایران پرداخته بود.

🔴 این اثر به چند زبان از جمله انگلیسی و فرانسه ترجمه شده است.

🆔 https://www.tg-me.com/comparativeliterature 💯
مجموعهای از عکسهای #ایرج_پزشکزاد در گذر زمان.

🔴 برگرفته از شبکههای اجتماعی.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
داستان کوتاه زندگی امروزین ما

🔴 اگر این ویدئو را باز کنید، مشاهده خواهید کرد که چگونه مجموعهای از میز و صندلی ها با آهنربا به روی دیوار فشرده و چسبانده شده اند، به طوری که در نگاه نخست، درنمییابیم که اینهمه میز و صندلی در این فضای محدود جای گرفته اند.

🔴 حال، با در نظر داشتن این ویدئو، به سراغ داستان کوتاه امروزی برویم. داستان کوتاه، به اختصار و فشردگی اش شناخته می شود اما، برخلاف رمان، پیچیده و دیریاب است. در حقیقت، ما در نگاه نخست تصور می کنیم که داستان کوتاه را می توانیم در اندک مدتی بخوانیم و البته، همین طور هم هست با وجود این، دریافتن و تفسیر داستان کوتاه زمانبر و طولانی است.

🔴 نوعی تناظر را میتوانیم میان زیست امروزینمان و داستان کوتاه بیابیم. طبعا، این تناظر یکی از بسیار تناظرهایی است که می توان میان این دو پدیده اجتماعی و انسانی مشاهده کرد. البته، این مسئله امری طبیعی است چرا که ادبیات همچنان بازتابی از زیست انسان و انعکاس دهنده جوانب مختلف زندگی مان می ماند.

🔴 این تناظرها را میتوان در جاهای دیگر زندگی هم یافت. اگر بیشتر تأمل کنیم بیشتر خواهیم یافت.

🆔
https://www.tg-me.com/comparativeliterature
💯
این نشست تا نیم ساعت دیگر آغاز خواهد شد.

نشانی:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/researchcenter
معرفی یک کتاب در روز جهانی کتاب

🔴 امروز ۲۳ آوریل ۲۰۲۲، روز جهانی کتاب است. شعار امسال این روز از طرف یونسکو چنین اعلام شده: بخوان؛ تا آنجا که چیز ناشناخته ای باقی نماند.

🔴 ضمن تبریک این روز به دوستان #کتابخوان باید بگویم که در باب ارزش و اهمیت کتاب آنقدر سخن گفته شده که نیازی به تکرار آنها نیست. از همین روی، بهترست #کتابی را در این روز معرفی کنیم تا از سطح تئوری به عمل گراییده باشیم.

🔴 یکی از آثار داستانی ارزشمندی که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید، رمان کوتاه "خانه" از خانم #تونی_موریسون است. این اثر اهمیت خود را از آنجا بازمییابد که با وجود آنکه با رویکردی پسامدرنیستی نوشته شده اما، مایه گرفته از واقعیت است و نویسنده در همسوسازی ارزشهای پسانوگرا و نگرشهای واقع گرایانه موفق عمل کردهاست.

🔴 خانم موریسون در سالهای گذشته برنده جایزه نوبل ادبیات و جایزه پولیتزر شده و از این اثر وی، دو ترجمه در بازار موجودست: ترجمه نخست از یگانه وصالی؛ چاپ مروارید و ترجمه دوم از میچکا سرمدی؛ چاپ چشمه است. خودم شخصا همان ترجمه نخست را خواندم و لذت بردم.

🆔 https://www.tg-me.com/comparativeliterature 💯
محمدعلی اسلامی ندوشن و ادبیات تطبیقی

🔴محمدعلی #اسلامی_ندوشن از شخصیتهای دانشگاهی معروف دانشگاه تهران، در تورنتوی کانادا درگذشت.

🔴 ندوشن علاوه بر تدریس در حقوق بین الملل، درباب ادبیات نیز آثار متعددی داشت که از میان آنها #جام_جهان_بین و #آواها_و_ایماها با #ادبیات_تطبیقی مرتبط اند.

🔴 وی در شمار استادانی قرار میگیرد که برداشتی عام و اولیه از ادبیات تطبیقی داشتند و این حوزه معرفتی را در معنایی اولیه، کلی و نه چندان علمی می دیدند. علت این امر نیز ناآشنایی دقیق با این حوزه معرفتی در بدو ورود آن به ایران بود و همین ناآشنایی باعث شد همان فهم اولیه بر فضای دانشگاهی حاکم شود، خاصه اینکه این استادان از آتوریته علمی در میان دانشگاهیان برخوردار بودند و سخن شان فصل الخطاب محسوب می شد. البته، درباب اسلامی ندوشن، نامرتبط بودن رشته ایشان و عدم تحصیل در این رشته را هم باید افزود.

🔴 با این حال، اسلامی ندوشن و هم نسلانش نظیر زرینکوب و فرشیدورد با آثار و گفتارشان، راه را برای پژوهشگران بعدی هموار کردند و از این منظر، تلاش شان شایسته احترام و قدردانی است.

🆔 https://www.tg-me.com/comparativeliterature 💯
2025/07/04 23:42:21
Back to Top
HTML Embed Code: