This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📜🕯️🖋️صف اهدای خون ارتش ایران


وطن عشق من هم وطن جان من

وطن روح من عز و ایمان من

وطن در رهت جان نثاری کنم

که ارزش بود در رهت جان دهم

به خاکت ز خون لاله کاری کنم

🆔
@conference_iranvich🔥
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📜🕯️🖋️ﻫﻤﺎی مرغ سعادت

ﻫﻤﺎ ﯾﺎ  ﻫﻤﺎﯼ، پرنده ايست در ﺍﻓﺴﺎﻧﻪ ها و اساطير ايران ﮐﻪ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻣﯽ ﺧﻮﺭﺩ ﻭلی هيچ جانداری ﺭﺍ ﻧﻤﯽ آزﺍﺭﺩ ﺩﺭ ﮐﻮه ﻫﺎﯼ ﺑﻠﻨﺪ ﺳﮑﻮﻧﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﮐﻤﺘﺮ ﺳﻮﯼ آﺩﻣﯿﺎﻥ ﻣﯽ آﯾﺪ

بر طبق داستان های کهن ايران همای ﺑﺮ ﺳﺮ ﻫﺮ ﮐﺲ ﺳﺎﯾﻪ ﻣﯽ ﺍﻓﮑﻨﺪ آﻥ ﮐﺲ ﯾﺎ ﭘﺎﺩﺷﺎه ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﯾﺎ ﺑﻪ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ ﺩﺭ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺩﺍﺳﺘﺎﻧﻬﺎ ﻭ ﺍﻓﺴﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺷﺎﻫﯽ ﺩﺭ ﻣﯽ ﮔﺬﺷﺖ ﻭ ﺟﺎﻧﺸﯿﻨﯽ ﻧﺪﺍﺷﺖ ﻫﻤﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻣﯽ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﯾﻦ ﭘﺮﻧﺪه ﺑﺮ ﺳﺮ ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﻣﯽ ﻧﺸﺴﺖ ﺍﻭ ﭘﺎﺩﺷﺎه ﻣﯽ ﺷﺪ

ﺩﺭ ﺍﺩﺑﯿﺎﺕ، ﺍﻓﺴﺎﻧﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺩﺍﺳﺘﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﻫﻤﺎ ﯾﺎ ﻫﻤﺎﯼ ﻣﺮﻍ ﺳﻌﺎﺩﺕ  ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﻈﻬﺮ ﺷﮑﻮه ﻭ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﺍﺳﺖ.

ﺩﺭ ﻓﺮﻫﻨﮓ پاﺭﺳﯽ ﻣﻌﯿﻦ ﻫﻤﺎ ﭘﺮﻧﺪه ایست ﺍﺯ ﺭﺍﺳﺘﻪ ﺷﮑﺎﺭﺑﺎﻧﺎﻥ ﺭﻭﺯ، ﺑﺎ ﺟﺜﻪﺍﯼ ﻗﻮﯼ ﮐﻪ ﺑﺠﺰ مغز ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻧﺨﻮﺭﺩ ﻭ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥﻫﺎﯼ ﺑﺰﺭﮒ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﻠﻨﺪﯼ ﺑﺮ ﺻﺨﺮﻩﺍﯼ ﺍﻓﮑﻨﺪه ﺗﺎ خرد شده و سپس ﺁﻧﺮﺍ ﺑﺨﻮﺭﺩنقش همای نيز امروزه که نماد هواپيمايی ايران ميباشد

ﺷﺎﻋﺮﺍﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺩﺭ ﺍﺷﻌﺎﺭﺷﺎﻥ ﺍﺯ ﻫﻤﺎﯼ ﯾﺎﺩ ﮐﺮﺩهﺍﻧﺪ

جهان ويژه کردم به فر خدای
به کشور پراکنده سايه همای 
(ﻓﺮﺩﻭﺳﯽ )

ﻫﻤﺎﯼ ﺑﺮ ﻫﻤﻪ ﻣﺮﻏﺎﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺷﺮﻑ ﺩﺍﺭﺩ
ﮐﻪ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺧﻮﺭﺩ ﻭ ﺟﺎﻧﻮﺭ ﻧﯿﺎﺯﺍﺭﺩ
(ﺳﻌﺪﯼ )

همای اوج سعادت به دام ما افتد
اگر تورا گذری بر مقام ما افتد 
(حافظ)
🆔
@conference_iranvich🔥
#بخش_اول

📜🕯️🖋️موسیقی در دوران ساسانی

دوران ساسانی را به استناد مدارک موجود میتوان دوران طلایی یا شکوفایی موسیقی ایران باستان نامید یکی از عومل بسیار مؤثر در این کار علاقه شهریاران ساسانی به موسیقی بود؛ زیرا بعضی از آنان آن چنان به این هنر دلبستگی داشتند که خود تا حدی موسیقیدان بودند برای نمونه اردشیر اول (۲۲۴-۲۴۱م) بنیان گذار سلسله ساسانی به ستورگاه نشسته و تنبور میزد و سرود و دیگر خرمی می کرد (کارنامه اردشیر بابکان ؛۲۳ )یا بهرام پنجم معروف به بهرام گور (۴۲۰-۴۳۰م) یازدهمین شهریار ساسانی هنگامی که به دستور پدرش یزدگرد در حیره به سر میبرد از باب علاقه ای که به موسیقی داشت آزادۀ چنگی را با خود به شکارگاه میبرد تا برایش چنگ بنوازد و این داستان آن چنان در یادها مانده بود که قرنها پس از آن سخنورانی چون فردوسی شاهنامه: از آن سخن گفته یا نگارگران هنرمند ایرانی در شاهکارهای هنری خود همین شهریار وقتی به پادشاهی رسید از شنگل  یا شنگل فرمانروای هند خواست تا گروهی خواننده و نوازنده را به ایران بفرستد و این خنیاگران بعدها نام ،لوری، زوت یا جاتی مشهور شدند.

به طور کلی موسیقی دانان در دوره ساسانی پایگاه والایی داشته و از امتیازاتی برخوردار بوده.اند اردشیر اول در آغاز دوران شهریاری ،خود موسیقی دانان را در طبقه ویژه ای قرار داد و برای آنان مزایایی در نظر گرفت (جاحظ التاج ۲۵) کریستنسن( ۱۳۱۴ ؛۴۵) خسرو انوشیروان (۵۳۱-۵۷۹) بیست و دومین شهریاری ساسانی نیز موسیقی دانان را مورد توجه قرار داد  و خسرو پرویز (۶۲۸-۶۲۹ م) بیست و چهارمین شهریار ساسانی که موسیقیدانان بسیاری مایۀ شکوه دربار او بودند، در جشن مجللی که به مناسبت افتتاح سد اروندرود ترتیب داده بود موسیقی دانان را در ردیف شهربها (ساتراپها) شرکت داد.

در آثار گوناگون و متعددی که از دوران ساسانی به دست آمده، جلوه موسیقی به خوبی محسوس و مشهود است. از جمله میتوان از تنگ سیمینی یادکرد که بر آن صورت بانوانی در حال نوازندگی و دست افشانی نقش بسته است؛ و نیز جام سیمینی منقش به نگاره نوازنده نوعی ساز بادی (احتمالاً) سرنا و موزاییکی از بیشاپور فارس با نقش بانویی چنگ شایان ذکر است.

در میان این گونه ،آثار دو صحنۀ شکارگاه تاق بستان کرمانشاه که شهریار ساسانی را در حال شکار گراز و گوزن نشان میدهد دارای امتیاز ویژه ای است؛ زیرا در آن دو صحنه نوازندگان بسیاری با سازهای گوناگون دیده میشوند که در صحنه نخست درون قایق و در دومی بر روی سکویی مشرف به شکارگاه (ظاهراً برای مصون ماندن از گزند جانوران وحشی) قرار دارند این دو صحنه از دیدگاه سازشناسی به ویژه از لحاظ اثبات هم نوازی درخور توجه است.

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️جشن چهارشنبه سوری شاد باد


شب سوری که اشاره به آن به موجب تاریخ بخارا تا سال ۳۰۰ هجری قمری به عقب می رود، بی گمان شکل درست تلفظ این جشن است در دوران ساسانیان. واژه سوری فارسی، در پهلوی به گونه سوریکه صفت است چون سور به معنی سرخ و «ایک» پسوند صفت می باشد به معنی سرخ، و سرخ رنگ، چنانکه گل سوری به معنی گل سرخ است و به این جشن را از آن جهت سوری گفته اند که عنصر اصلی مراسم آن، افروختن آتش سرخ بوده است.


بسیاری از مراسم که حالیه در پایان سال و شب چهارشنبه سوری باقی مانده، کنایه و نشانواره است از اهدای نذور و فدیه به  فروهرها. مراسم آتش افروختن بر بامها میان زرتشتیان و بسیاری از مردم روستاها جهت راهنمایی فروهرها و اهدای آجیل مشکل گشا که همان لرک Lork یا آجیل هفت مغز زرتشتیان است و مراسم فال کوزه و کجاوه بازی و شال اندازی میان مردم آذربایجان همه و همه جای پایی مشخص در رسوم ایرانیان قدیم دارد.

🆔
@conference_iranvich🔥
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔥جشن چهارشنبه سوری شاد باد🔥

♥️ایرانیان شـب سـرد
🔥را بـه آتـش می کشند

♥️به امید روزهای گـرم و نیک
🔥کـانـون زنـدگی تـون
♥️همچـو آتـش اهورایی
🔥گــرم گــرم


🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️فرا رسیدن جشن نوروز این میراث کهن ایران زمین بر شما مبارک باد

🔥جهان است شادان به پندار نیک

🔥ز پندار نیک است گفتار نیک

🔥چو پندار و گفتار نیک شد

🔥نیاید زتو غیر کردار نیک…

نمی‌میرد ملتی که کوروش ها در سینه دارد

کیست کوروش ؟همان داریوش
کیست کوروش ؟همان ارشیر
کیست کوروش ؟همان مهرداد
کیست کوروش ؟همان انوشیروان
کیست کوروش ؟همان یعقوب لیث
کیست کوروش ؟همان فردوسی

🆔
@conference_iranvich🔥
‏این گربه کز کرده چسبیده به دیوار

ته مانده ای از بیشه شیر وطن ماست

ای آنکه به آیین عجم خرده گرفتی

نوروز همان پاسخ دندان شکن ماست

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️دختر مغول دوست و تخم دو زردینه

شوربختانه در سرزمینی زندگی میکنیم که حاکمانش جوانان  را بخاطر آتش زدن سطل اشغال اعدام می‌کنند،اعتراض به مسایل معیشتی را فعالیت علیه امنیت ملی قلمداد می‌کنند،ولی یک نهاد دولتی با وقاحت تمام دختری مغول دوست را که خواهان تکه تکه شدن ایران و تمام هنرش برای تجزیه ایران به کار گرفته شده نه تنها برخوردی باهاش نمیشه
بلکه لوح تقدیر هم نصیبش میشه
لعنت بر شرف نداشته تان،جرم مهسا و نیکا و مجید رضا و....از این هرزه بیشتر بود؟؟کمترین کاری که با این دختر مغول دوست باید  کرد آتش زدنش و خاکسترش رو در دشت اورخون  رها کنید که با روح چنگیز محشور بشه.

لابد از دید آقایان روسری از سر بر داشتن فعالیت علیه امنیت ملی،فعالیت برای تجزیه ایران ایرادی نداره و باید بهش جایزه داد

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️زادروز اشو زرتشت شاد باد

🌊🌿هنگام زادن و بالیدنش، آبها و گیاهان شادمان شدند.

🌊🌿هنگام زادن و بالیدنش، آبها و گیاهان بالیدند.

💎🧚‍♀️هنگام زادن و بالیدنش، همه آفریدگان سپند مینو به خود مژده رستگاری دادند:

🔥خوشا به روزگار ما، اینک آتُربانی زاده شد: سِپیتمان زردشت
...
(اوستا ـ فروردین یَشت ـ کرده 24 ـ شماره 93 و 94 )🔥

📯🔥📯ششم فروردین زادروز اشو زرتشت بزرگ، پیام آور
"اندیشه نیک، گفتار نیک، کردار نیک" خجسته باد. 🔥

🆔
@conference_iranvich🔥
بیا با رای نو، پندار نو، دلدار نو، سیزده بدرکن تو آن خوی بد، آز و ناز و فکر بد، از سر بدر کن

به امید رسیدن فردایی روشن و آزاد برای ایران زمین 🔥🔥🔥

سیزده بدر فرخنده باد 🧚‍♀️🍀

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️جشن فروردینگان شاد باد

🔥فروشی های اشؤن مردان همه سرزمینها را می ستاییم.

🔥فروشی های اشون زنان همه سرزمینها را می ستاییم.

🔥همه فروشی های نیک توانای پاک اشونان را از گیومرت تا سوشیانت پیروزمند میستایم.

🔥بشود که فروشی های نیکان، بزودی در این جا به دیدار ما بشتابند. بشود که آنان به یاری ما آیند
بشود که ما را - هنگامی که به تنگنا افتاده ایم - با یاوری آشکار خویش، نگاهداری کنند؛ با پشتیبانی مانند مزدا اهوره و سروش پارسای توانا و «منثروی ورجاوند» دانا - آن پیک دشمن دیو که از مزدا اهوره ی دیو ستیز است - که زرتشت را به پناه بخشی جهان استومند فرستاد.

🔥ای فروشی های اشوان! ای نیکان! ای آبها! أی گیاهان!
شادمان و گرامی در این خانه فرود آیید و آرام گزینید و بمانید.

📘
#اوستا_فروردین_یشت

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️فارسی میانه

زبان فارسی ،میانه که گاه پهلوی یا پهلوی ساسانی نیز خوانده میشود از زبانهای ایرانی میانه جنوب غربی و بازماندۀ یکی از گونه های فارسی باستان است. این زبان زبان رسمی شاهنشاهی ساسانی بود و در آن زمان Parsīg «پارسیگ» خوانده میشد زیرا خاستگاه آن استان پارس بود از سده سوم هجری به ،بعد واژه پارسی/ فارسی از (پارسیگ) تنها به فارسی دری اطلاق میشد و فارسی میانه به کار رفته در متن های زرتشتی را پهلوی/ فهلوی می نامیدند.


اصطلاح پهلوی/ فهلوی در زمان ساسانیان به صورت Pahlawig* «پهلویگ» تنها به زبان پارتی اطلاق میشد،به دیگر سخن واژه «پهلویگ» که در روزگار ساسانیان تنها به زبان پارتی اطلاق میشد در دوره اسلامی به صورت پهلوی فهلوی به نامی برای زبان ساسانیان که خودشان را پارسیگ مینامیدند بدل شد.

از این رو اکنون برای رفع ابهام زبانی را که خاستگاهش استان پارت بوده است پارتی یا پهلوانی یا پهلوی ،اشکانی و زبان رسمی شاهنشاهی ساسانی را فارسی میانه یا پهلوی ساسانی یا فقط پهلوی مینامند اصطلاح پهلوی و به ویژه صورت معرب آن فهلوی (جمع: فهلویات)، بعدها به گویشهای محلی غرب ایران نیز اطلاق میشد.

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس شاد باد


دلیل نام‌گذاری دهم اردیبهشت اما این است که نیروهای پرتغالی از ۲۱ تا ۳۰ آوریل ۱۶۲۲ میلادی، یعنی حدود ۴۰۰ سال قبل، سواحل جنوب ایران را پس از ۱۱۷ سال حضور یا اشغال ترک کردند.
شاه عباس بزرگ  صفوی در سال ۱۶۲۱ هرمز را از چنگ پرتغالی‌ها درآورد و سال بعد در آوریل ۱۶۲۲ و در پی رشادت‌های لشکریان ایران به فرماندهی «امامقلی‌خان»، نیروهای پرتغالی خلیج فارس را ترک کردند.

هویت ملی و سرزمینی ایران با خلیچ فارس به عنوان آبراه استراتژیک عجین شده طوریکه همبستگی و وفاق ملی ایرانیان، امروز با خلیج فارس معنی و مفهوم می‌یابد.


‏۲۵۱ سال قبل، مجله پلیس لندن در ۲۶ نوامبر ۱۷۷۳ میلادی، برای روایت اخبار خاورمیانه، از عنوان ‎
#خلیج_فارس استفاده میکرد؛
۱۵۹ سال قبل از ایجاد کشور عربستان سعودی و ۱۹۸ سال پیش از تاسیس امارات متحده عربی.
منبع: آرشیو تاریخی مطبوعات بریتانیا
#روز_ملی_خلیج_فارس
#persiangulf

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️پیشگوییهای جاماسب


جاماسب که نامش در گاهان( یسن ۴۶ بند ۱۷؛ یسن ۴۹ بند ۹؛ یسن ۵۱ بند ۱۸) اوستای جدید و متنهای ،پهلوی بارها آمده است نمونه دانایی و خردمندی در روزگار باستان است. او دومین گرونده به دین ،زردشتی داماد ،زردشت وزیر گشتاسب برادر فرشوشتر و از خاندان هوو (Hvova) خاندان همسر ،زردشت است. جاماسب در سنت زردشتی پیشگوی بزرگی است که از همه آگاهی ایزدی برخوردار است. توصیفی از آنچه که خرد ابر انسانی او را آشکار می سازد، در یادگار زریران در جنگ مذهبی ایرانیان علیه تورانیان به سرکردگی ارجاسب تورانی آمده است بندهای (۳۵-۳۸) پیشگوییهای او با آنچه در زند و همن یسن آمده شباهت ها و اختلافاتی دارد بخشی از پیشگوییهای جاماسب در جاماسب نامه یا جاماسبی پهلوی و بخشی در یادگار جاماسبی آمده است که از تلفیق مطالب این دوآگاهی های نسبتاً کاملی از جاماسب به دست می آید.

🆔
@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️موبد کوروش نیکنام درگذشت

موبد کورش نیکنام نویسنده و پژوهشگر فرهنگ ایران باستان نماینده زرتشتیان در هفتمین دوره مجلس در پی بیماری سرطان در فرانسه در گذشت موبد کورش نیکنام شامگاه پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و به روز رام ایزد از ماه اردیبهشت ماه ۳۷۶۲ زرتشتی دور از زادگاهش دیده فروبست.

در سال ۱۳۶۰ به مدت ۱۰ ماه در جبهه نبرد با عراق شرکت کرد. چون با بینش فردوسی در پاسداری از ایران افتخار می کرده، چو ایران نباشد تن من مباد از سال ۱۳۶۱ دوره آموزش موبدی را به استادی موبدان زنده یاد فیروز آذرگشسب مهربان فروهر و بهمن اهورایی گذرانده و گواهینامه آن را از انجمن موبدان ایران دریافت داشت.

از سال ۱۳۷۵ با کارشناسی زبان انگلیسی در دانشکده دینی زرتشتیان هندوستان ثبت نام و به فراگیری آموزشهای دینی و فلسفه زرتشت پرداخت در سال ۱۳۷۸ در رشته علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال پذیرفته شد در سال ۱۳۸۰ پس از ارایه پایان نامه آداب و رسوم سنتی و دینی زرتشتیان ایران درجه دکتری فلسفه زرتشت را از دانشکده زرتشتیان هندوستان دریافت.

🆔@conference_iranvich🔥
📜🕯️🖋️فرخنده باد بیست و پنجم اردیبهشت روز بزرگداشت نگهبان تاریخ و فرهنگ ایران،پاسدار زبان فارسی، فردوسی بزرگ گرامی باد.

فردوسی، هنگامی که جهانشاهی برونی و مرزهای ایرانزمین از هم پاشیده بود، گونه ای جهانشاهی فرهنگی را پدید آورد. این بوم های پراکنده را که در آشفتگی، پریشانی و بی سامانی به سر می بردند و با یکدیگر همواره در ستیز بودند، با رشته ای به هم پیوست که به آسانی گسستنی نیست. با رشته ی فرهنگ؛ با رشته ی زبان . اگر شاهنامه در آن روزگار باریک و دشوار، سروده نمی شد، شاید ما امروز با سرزمینی به نام ایران روبرو نبودیم. ایران به بومهایی خرد بخش شده بود. اگر فردوسی شاهنامه را نمی سرود ، جهانشاهی پهناور زبان پارسی نمی توانست آمد که از کاشغر در بخشهای آپاخترین (شمالی) چین تا قیروان در مراکش را در بر گرفت. قلمرویی را که فردوسی پایه نهاد، بسیار پهناورتر از قلمرو ایران کنونی است.

ملک‌الشعراء بهار:


فردوسی استخوان بازوی ایرانیان را قوی ساخت و قلب مردم پارسی‌زبان را فراخ و سینه‌های آنان را پهن و قدمهای آنان را در راه مردی و مردانگی و رشادت و غیرت استوار و ثابت ساخت


🆔
@conference_iranvich
#بخش_اول

📜🕯️🖋️اشکانیان و هویت ایرانی

ً درباره شکل گیری پادشاهی اشکانی یکی از مباحثی که عموما مـورد غفلـت واقـع شـده اسـت مساله اخراج سلوکیان ِبیگانـه و در نتیجـه بیگانه سـتیزی و رویکـرد ملـی دودمان اشـکانی اسـت. برخی مورخان البته به شکل گذرا و موردی به این مسئله پرداخته اند و گذشته از انگیزه های اقتصادی و سیاسی، احتمال وجود حسی شبیه وطن پرستی یا بیگانه ستیزی و به تعبیر بهتری، برخی مؤلفه های ملی در شکل گیری دودمان شاهی اشکانی را منتفی ندانسته اند. بنابراین دور از واقعیت نیست که اشکانیان که دارای پیوستگی نژادی زبانی و دینی روشن و معناداری با سنتهای ایرانی هستند تقویت و احیای هویت ایرانی به تعبیر امروزی و دلبستگی به سنتهای ایرانی به تعبیر کهن تر را به عنوان یکی از پایه های پادشاهی نوبنیاد خود مدنظر داشته باشند.

بررسی و تحلیل تلاشهای بی وقفه شاهان نخست اشکانی در تأسیس و سپس نگاهداشت قلمر و مفتوحه و جنگ های دشوار با سلوکیان، نشانگر عزمی راسخ و هدفی متعالی است که اخراج بیگانگان و برپایی دودمان شاهی ایرانی و پیگیری برنامه های ایدئولوژیک از دستاوردهای سیاسی و فرهنگی آن به شمار می رود. بنابراین در شکل گیری پادشاهی اشکانی میتوان بنیانهای هویت زایی که در تقابل با دشمنی خارجی تجلی پیدا میکرد را ردیابی کرد این دشمن شناخته شده در ابتدا در وجود سلوکیان و سپس تر در قالب امپراتوری روم که از قضا سرشتی متجاوز نیز داشت تجلی پیدا کرد. اشکانیان در گستره طولانی فرمانروایی خویش در حفظ قلمرو سرزمینی ایران در غرب و شرق کوشیدند. گذشته از برخی ناکامیها و شکستهای نظامی آنان رومیان را در پشت مرزهای فرات زمین گیر کردند و شکست های فضاحت باری به سپاه جنگ آزموده و سراپا مسلح روم تحمیل کردند.

در مرزهای شرقی و شمالی نیز، شواهد تاریخی، مرگ دست کم دو پادشاه اشکانی در مواجهه با بیابانگردان و طوایف جنگجوی نیمه وحشی را تأیید میکند. یکی از مبانی اساسی و اولیه هویت هر ملتی با قلمرو سرزمینی و سرحدات مرزی در ارتباط است. شگردها و تاکتیکهای جنگی اشکانیان در نگاهداری و تثبیت مرزهای تاریخی در غرب و شرق نشانگر توجه آنان به این مؤلفه هویت بخش است.

#منبع :اشکانیان و هویت ایرانی مؤلفه های هویت ایرانی در دورۀ اشکانی

فرشید نادری

🆔
@conference_iranvich🔥
2024/05/16 20:14:02
Back to Top
HTML Embed Code: