Telegram Web Link
مشاهده مستقیم اثر مخروط مرده برای اولین بار

دانشمندان در پژوهش های اخیر خود نشان داده‌اند که مشاهده مستقیم اثر مخروط مرده و همچنین اندازه‌گیری مستقیم جرم ذره‌ای بنیادی که به نام کوارک افسون شناخته می‌شود، امکان‌پذیر است. مخروط مرده یکی از ویژگی‌های اساسی نظریه نیروی قوی هسته ای است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/oxjzd

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فروپاشی نظریه پیشگامی که خودآگاهی کوانتومی را توضیح می‌دهد!

منشا خودآگاهی، یکی از بزرگترین اسرار علم است. یکی از راه حل‌های پیشنهادی که برای اولین بار توسط راجر پنروز (Roger Penrose)، برنده جایزه نوبل و ریاضیدان آکسفورد و استوارت هامروف (Stuart Hammeroff)، متخصص بیهوشی، در دانشگاه آریزونا پیشنهاد شد، خودآگاهی را به محاسبات کوانتومی در مغز نسبت می‌دهد و نوعی خودآگاهی کوانتومی ارائه می‌نماید. این امر به نوبه خود به این ایده بستگی دارد که گرانش می‌تواند در چگونگی ناپدید شدن یا «فروپاشی» اثرات کوانتومی نقش داشته باشد. اما مجموعه‌ای از آزمایش‌ها در آزمایشگاهی در اعماق کوه‌های گران ساسو در ایتالیا نتوانستند شواهدی در حمایت از یک مدل فروپاشی کوانتومی مرتبط با گرانش پیدا کنند که در نتیجه امکان‌ توضیح مذکور برای خودآگاهی را تضعیف می‌کند. نتیجه این پژوهش در مجله Physics of Life Reviews گزارش شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://zaya.io/pjwab
______________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
هرساله جوایز پرشماری به دانشمندان در حوزه‌های مختلف علم اهدا می‌شود. در طول تاریخ این جوایز، همیشه ابهامات و سوالاتی نیز پیرامون آن‌ها مطرح شده است؛ از میزان عادلانه بودن آن‌ها گرفته تا ذات اهدای جوایز می‌تواند مورد بررسی و پرسش قرار بگیرد. اما این مقاله تحلیلی، در پی پاسخ به سوال بنیادی‌تری است: آیا اهدای این جوایز همیشه موجب رشد علم شده و به نفع آن بوده است؟ با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_تحلیلی
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
james_webb.png
28.5 MB
نسخه اصلی و با کیفیت عکس گرفته شده توسط تلسکوپ جیمزوب

@deeplook
A star is born!.png
3.3 MB
یک ستاره متولد می‌شود!

پشت پرده غبار و گاز در این «صخره‌های کیهانی» ستاره‌های کوچکی پنهان هستند که اکنون توسط جیمزوب کشف شده‌اند.
@deeplook
Galactic high five!.png
4.7 MB
کهکشان‌های پنج قلو!

در این تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از کوئینتت استفان، ما 5 کهکشان را می بینیم که 4 تای آنها برهم کنش دارند. این کهکشان های در حال برخورد در حال کشیدن و کشش یکدیگر در یک رقص گرانشی هستند. جیمزوب دانش ما را در مورد تشکیل ستاره‌ها و فعل و انفعالات گازها متحول خواهد کرد.

@deeplook
Galactic high five_2.jpg
3.3 MB
کهکشان‌های پنج قلو!

@deeplook
Two stars.png
1.6 MB
ستارگان عاشق!
این تصویر متشکل از یک ستاره در حال مرگ است که گاز و غبار را بیرون می زند و یک ستاره‌ی جوان‌تر که با ایجاد تلاطم به تغییر شکل حلقه‌های پیچیده این سحابی کمک می‌کند. تلسکوپ فضایی جیمزوب می تواند گاز و غبار را با جزئیات بی‌سابقه‌ای ببیند.

@deeplook
Two stars_2.png
21.3 MB
ستارگان عاشق!

@deeplook
تقریبا همه ما از کلاس‌های علوم مدرسه با مفاهیمی مثل الکترون، پروتون و نوترون آشنا هستیم. اگرچه در بین این‌ ذرات زیراتمی، نوترونِ فاقد بار الکتریکی، ساده‌ترین مورد به نظر می‌رسید، ولی ماهیت آن رازآلود است. جالب است بدانید طبق نظریه‌ای که ۸ سال پیش ارائه شد و درستی آن اکنون در آزمایشگاه‌های فیزیک هسته‌ای به اثبات رسیده، همین نوترون‌های به‌ظاهر ساده قابلیت ایجاد ترکیبی چهارتایی به نام تترانوترون را دارند که شاید وجود جهان ما کاملا به آن وابسته باشد. برای آشنایی با این پدیده‌ی تازه کشف‌شده که حالتی شگفت‌انگیز از ماده است. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
در حجم صدای کم، یک میکروفن نوری کوانتومی عملکرد بهتری نسبت به نوع کلاسیک دارد، طوری که انسان‌ها قادر به شنیدن تفاوت بین عملکرد این دو وسیله هستند. جدا از این موضوع که انسان‌ها می‌توانند برتری تکنولوژی‌های کوانتومی را تشخیص دهند، استفاده از طرح‌های تداخل‌سنجی می‌تواند در کاربردهای گوناگونی شامل تصویربرداری زیستی که سلول‌ها نسبت به قرارگرفتن در معرض نور یا فوتون‌های با طول موج کوتاه حساس هستند، بسیار مفید باشد. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
«خدا تاس بازی نمی‌کند» یکی از ماندگارترین جملات اینشتین بود که مخالفت وی با اصل عدم قطعیت را بطور آشکار بیان می‌نمود. علی رغم نظر وی، اکنون شاهد به وجود آمدن یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های جهان، برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات کوانتومی هستیم. این شبکه که دانشگاه شیکاگو را به آزمایشگاه ملی آرگون متصل می‌کند، نسخه ابتدایی چیزی است که دانشمندان امیدوارند روزی به اینترنت آیندگان تبدیل شود. با دیپ لوک همراه باشید
و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
به نظر می‌رسید کیهان تا ۳۷۹۰۰۰ سال بعد از مِهبانگ مات باشد؛ چرا که تابش زمینه‌ی کیهان، فوتون‌های رها شده‌ای هستند که فقط اطلاعات آخرین وانسطح پراکندگی را به دوش می‌کشند. برای کاوش عمیق‌تر کیهان نیاز به آشکار کردن ذره‌های گریزپی‌تند رازهای ثانیه‌های ابتدایی‌ عالم را فاش کن ند. اینایی چون نوترینوها است. نوترینوهای آغازین کیهان بنام نوترینوی زمینه‌ی کیهان شناخته می‌شوند کهم مهم نه با چشم تلسکوپ بلکه با دیدگانی از جنس تریتیوم و نه با تقابلی از نوع فوتون با ذره بلکه با برهمکنشی از نیروی هسته‌ای ضعیف ممکن است. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
کاملا واضح است که در حالت عادی می‌توانیم فاصله‌ی بین دو نقطه‌‌ی متمایز در مکان را بصورت رفت و برگشت طی کنیم. شاید اکثر مردم به نوعی به این سوال اندیشیده‌اند که چرا همانند مکان، برگشت به زمان گذشته امکان‌پذیر نیست؛یا چرا طی کردن فاصله‌ی زمانی بین دو‌ نقطه‌ی مجزا در محور زمان تنها در یک جهت، امکان‌پذیر است. این درحالی است که معادلات بنیادی حاکم بر قوانین طبیعت، هیچ جهت ارجحی برای زمان قائل نیستند. این سوال اساسی با عنوان معمای پیکان زمان شناخته‌ می‌شود و پژوهشگران در راستای پاسخ به این سوال، دست به آزمایش جالب و جدیدی روی اعصاب شبکیه چشم زده‌اند. با دیپ‌لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
این روزها با آغاز مهم‌ترین رویداد فوتبالی، یعنی جام جهانی ۲۰۲۲، تب فوتبال در تمام دنیا بالا گرفته و با نتایج عجیبی، مانند بازی دیروز ایران-انگلیس یا بازی امروز آرژانتین-عربستان، که در همین چند روز رقم خورده، بحث تحلیل‌ها نیز داغ شده است. بنابراین شاید بهترین فرصت باشد تا نگاهی به مقاله‌ی جالبی بیندازیم که به تازگی در مجله PRE منتشر شده و اتفاقا به تحلیل سبک بازی دفاعی در فوتبال پرداخته است. در این مقاله نظریه شبکه، با تحلیل نحوه جاگیری مدافعان فوتبال می‌تواند نشان دهد که یک تیم در حالت دفاعی تا چه حد عملکرد موفقیت‌آمیزی دارد. با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
به نظر می‌رسد فیزیکدانان اولین کرم‌چاله را ساخته‌اند، نوعی تونل که توسط آلبرت اینشتین و ناتان روزن نظریه‌پردازی شد و با عبور از یک بعد اضافی فضا، از مکانی به مکان دیگر می‌رود. این آزمایش بی‌سابقه این امکان را بررسی می‌کند که فضازمان به نحوی از اطلاعات کوانتومی بیرون می‌آید، حتی اگر تفسیر آن همچنان مورد مناقشه باشد. این کرم چاله مانند یک هولوگرام، از بیت‌های کوانتومی اطلاعات یا «کیوبیت‌ها» که در مدارهای ابررسانای کوچک ذخیره شده‌اند پدید آمد. در این پژوهش، محققان با دستکاری کیوبیت‌ها، اطلاعاتی را از طریق کرم چاله ارسال کردند. نتیجه‌ی این پژوهش هیجان‌انگیز دو روز پیش در مجله نیچر گزارش شد. در ادامه با ترجمه‌ی مقاله‌ی مفصلی از وب‌سایت کوانتامگزین با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
#مقاله_ویژه
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
دانشمندان یک RAM کوانتومی جدید ساخته‌اند که با استفاده از پالس الکترومغناطیسی چهچهه‌‌ای، اطلاعات را می‌خواند و می‌نویسد و یک تشدیدگر ابررسانا آن را در مقایسه با حافظه‌های قبلی، به یک سخت‌افزار کارآمد تبدیل می‌کند. با کمک پژوهشی از این دست که نتایج آن به عنوان مقاله ویژه در مجله PRX‌ منتشر شد، امید می‌رود کامپیوترهای کوانتومی آینده روزی بتوانند با RAM‌های کوانتومی، مشابه با RAM‌های کامپیوترهای کلاسیک کار کنند و در نتیجه سرعت اجرای الگوریتم‌های کوانتومی افزایش چشمگیری یابد. با دیپ‌ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری

نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
فیزیک در سال ۲۰۲۲ سرشار از مشاهدات جدید و شیرین نجومی و پیشرفت‌های وسوسه‌انگیز در فیزیک ماده‌چگال بود. سال ۲۰۲۲ درست زمانی آغاز شد که تلسکوپ فضایی جیمز وب در حال بازکردن پوشش خورشیدی خود بود، یعنی پوشش غول‌پیکر، نازک و ظریفی که پس از باز شدن، دید ما را به جهان فروسرخ باز می‌کرد. چند ساعت پس از سال جدید، این پوشش خورشیدی می‌توانست به مشکل بخورد، تلسکوپ جدید را خراب کند و میلیاردها دلار و تلاش‌های زیادی را به باد دهد، اما به درستی باز شد و سال جدید را در فیزیک آغاز کرد. با مرور مهم‌ترین اتفاقات فیزیک در سال ۲۰۲۲ به انتخاب کوانتامگزین، با دیپ لوک همراه باشید و متن کامل مقاله را از اینجا مطالعه کنید.

#مقاله_خبری
#مقاله_ویژه
نگاهی به ژرفای کوانتوم | @deeplook
2025/07/05 12:41:24
Back to Top
HTML Embed Code: