Telegram Web Link
🔴 یک استراتژی هسته‌‌‏‌ای جدید

سید حسین موسویان؛ دیپلمات سابق ایرانی

🔹شکی نیست که اسرائیل حمله به ایران را با آمریکا، اروپا و ناتو هماهنگ کرده و جنگ را با حمایت مستقیم و غیرمستقیم آنها ادامه داده است.

🔹ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود تحت فشار نتانیاهو، توافق هسته‌‌‌‌ای با ایران را لغو کرد و در آغاز دور دوم ریاست جمهوری خود، تاسیسات هسته‌‌‌‌ای ایران را هدف حمله نظامی قرار داد.

🔹نکته طنزآمیز آن است که این حمله پس از توافق نماینده ویژه ترامپ، استیو ویتکاف، و وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، بر سر آغاز مذاکرات هسته‌‌‌‌ای در عمان و ایتالیا صورت گرفت.

🔹یک منبع مطلع ایرانی به من گفت: «عناصر کلیدی بین ویتکاف و عراقچی در سه دور مذاکره در مسقط و رم به توافق رسیدند. براساس این توافق، ایران با بازرسی‌‌‌‌ها و شفافیت حداکثری، از جمله اجرای پروتکل الحاقی و کد ۳.۱ترتیبات فرعی موافقت کرد - که بالاترین استانداردهای بازرسی در جهان است.»

🔹منبع یادشده افزود: «دوم، ایران ذخایر اورانیوم ۶۰‌درصد غنی‌‌‌‌شده خود را که برای ساخت ۱۰ بمب کافی است، یا تبدیل می‌‌‌‌کرد یا صادر. سوم، ایران غنی‌‌‌‌سازی ۶۰ و ۲۰ درصدی را متوقف کرده و به سطح غیرنظامی ۳.۶۷درصد کاهش می‌‌‌‌داد.

🔹در نهایت، ایران برای حل تمام ابهامات فنی با آژانس همکاری کامل می‌‌‌‌کرد. در مقابل، آمریکا تحریم‌‌‌‌های هسته‌‌‌‌ای را لغو می‌‌‌‌کرد.

🔹قرار بود تیم‌‌‌‌های فنی دو طرف بر اساس این چهار محور، متن توافق نهایی را تهیه کنند. اما ناگهان پس از تماس نتانیاهو با ترامپ، آمریکا از اعزام تیم فنی به مسقط خودداری کرد و با تغییر ۱۸۰درجه‌‌‌‌ای، خواستار تعطیلی کامل برنامه غنی‌‌‌‌سازی صلح‌‌‌‌آمیز ایران شد.

🔹این تغییر، روند توافق را تا انقضای مهلت دوماهه ترامپ متوقف کرد - و در حالی که دور ششم مذاکرات قرار بود در روز ۶۳ برگزار شود، اسرائیل در روز ۶۱ حمله خود به ایران را آغاز کرد. این همان تله‌‌‌‌ای بود که اسرائیل برای کشاندن آمریکا به جنگ با ایران طراحی کرده بود.»

🔹وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کایا کالاس، در روز جمعه با عراقچی دیدار کردند و توافق کردند ظرف یک هفته دوباره ملاقات کنند زیرا ترامپ در ۱۹ژوئن، دو هفته فرصت برای دیپلماسی تعیین کرده بود.

🔹تصمیم آمریکا برای حمله به ایران نشان می‌دهد که اسرائیل در آستانه فروپاشی بود وگرنه آمریکا مداخله نمی‌‌‌‌کرد.

🔹اسرائیل، تنها کشور دارنده سلاح هسته‌‌‌‌ای در خاورمیانه با حدود ۴۰۰ بمب هسته‌‌‌‌ای (طبق برخی برآوردها) است. علاوه بر این، تمام گزارش‌‌‌‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نهادهای اطلاعاتی آمریکا طی ۲۰ سال گذشته تایید کرده‌‌‌‌اند که هیچ مدرکی دال بر نظامی بودن برنامه هسته‌‌‌‌ای ایران وجود ندارد.

🔹رئیس آژانس گفت: در حال حاضر، هیچ مدرک ملموسی در دست نیست که نشان دهد ایران برنامه‌‌‌‌ای برای ساخت سلاح هسته‌‌‌‌ای دارد. «نکته کلیدی آن است که هیچ تهدید فوری و جدی وجود نداشت.

🔹حتی اگر ایران تصمیم به ساخت بمب بگیرد، ساخت سامانه‌‌‌‌های پرتاب مانند کلاهک هسته‌‌‌‌ای، یک تا دو سال زمان می‌‌‌‌برد.

🔹این نخستین بار است که دو کشور مسلح به سلاح هسته‌‌‌‌ای، به کشوری فاقد سلاح هسته‌‌‌‌ای حمله نظامی کرده‌‌‌‌اند. این امر نشان می‌دهد که معاهده منع گسترش (NPT)برای آمریکا و اسرائیل صرفا ابزاری سیاسی بوده است.

🔹بانی واتسون کولمن، نماینده کنگره آمریکا گفت: «این جنگ برای بقای سیاسی نتانیاهو تحریک شد و ترامپ داوطلبانه قدرت نظامی آمریکا را برای ادامه آن در اختیار او گذاشت.»

🔹از نگاه تهران، حملات دو کشور هسته‌‌‌‌ای نشان داد که ان‌‌‌‌پی‌‌‌‌تی نه‌‌‌‌تنها بی‌‌‌‌ارزش، بلکه مضر است. کشورهایی مانند کره‌شمالی، هند، پاکستان و اسرائیل که این معاهده را نپذیرفته و سلاح هسته‌‌‌‌ای تولید کرده‌‌‌‌اند، از حمله نظامی در امان مانده‌‌‌‌اند.

🔹این جنگ ممکن است هیچ برنده یا بازنده روشنی نداشته باشد. در عوض، ایران و اسرائیل، به همراه آمریکا، با چشم‌‌‌‌انداز نابودی متقابل، بی‌‌‌‌ثباتی منطقه‌‌‌‌ای و آسیب‌‌‌‌های ملی بلندمدت روبه‌‌‌‌رو هستند.

🔹در چنین شرایطی، همه طرف‌‌‌‌ها بیشتر از آنچه به‌‌‌‌دست آورند، خواهند باخت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #استراتژی_جدید #حمله_نظامی #جنگ #آمریکا #ترامپ #اسرائیل #سلاح_هسته_ای

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡 لبخند بازارها به آتش‌بس

‌چهار‌شنبه ۴ تیر‌ ۱۴۰۴
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
واکنش مثبت بازارهای داخلی و جهانی به توقف جنگ

🔹پس از اعلام خبر آتش‌بس در روز گذشته، بازارهای جهانی و داخلی به این اتفاق واکنش مثبت نشان دادند.

🔹در بازارهای داخلی، روند قیمت دلار و سکه کاهشی شد و به سطوح پیش از شروع جنگ بازگشت؛ به‌طور مشخص، نرخ دلار با افت قیمت حدود ۷هزار تومانی به کمتر از ۸۵هزار تومان رسید.

🔹به‌طور مشابه، کمرنگ شدن سایه جنگ نه تنها خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت بورسی را متوقف کرد بلکه منابع را دوباره به سمت بازار سرمایه هدایت کرد.

🔹در بازارهای جهانی نیز ریسک جنگ در حال تخلیه است. بازار نفت که حساس‌ترین بازار این روزها محسوب می‌شود، شاهد کاهش ۶درصدی بود و هر بشکه نفت برنت در این بازار در قیمت کمتر از ۷۰ دلار معامله شد.

🔹در روندی مشابه، بازار طلای جهانی نیز با افت قیمت از قله‌ خود در روزهای گذشته فاصله گرفت؛ انتظار می‌رود این روند نزولی در روزهای آینده تداوم یابد.

🔹کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در صورت تثبیت آتش‌بس، وضعیت بازارهای داخلی و خارجی با ثبات بیشتر همراه باشد.

#دنیای_اقتصاد #توقف_جنگ #بازارها #دلار #سهام

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
افت طلای جهانی با آتش‌بس

🔹بازار فلزات گران‌بها از جمله طلا و نقره، طی روزهای گذشته با افت‌وخیز زیادی ناشی از تنش‌های ژئوپلتیک همراه بود.

🔹 با این حال، این بازارها خنثی‌تر و محدودتر از آنچه انتظار می‌رفت واکنش نشان دادند.

🔹روز گذشته پس از پیام‌های ترامپ مبنی بر توافق آتش‌بس بین ایران و اسرائیل، بازارها با یک حرکت چشم‌گیر، تغییر موضع دادند.

🔹در این راستا طلای جهانی به سطوح پایین سقوط کرد، قیمت نفت کاهش یافت و سرمایه‌گذاران دارایی‌های خود را از پناه‌گاه‌های امن، مانند طلا، به بازارهای پرریسک‌تر منتقل کردند.

🔹در عین حال، بازارها منتظر سخنرانی رئیس فدرال‌رزرو، جروم پاول، هستند که ممکن است سرنخ‌هایی درباره کاهش نرخ بهره ارائه دهد؛ موضوعی که می‌تواند تقاضا برای طلا را مجدداً تقویت کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #طلا #آتش_بس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ادعای گروسی درباره عدم اطلاع درباره محل اورانیوم غنی‌شده در ایران

🔹رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که این نهاد از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارد.

🔹این اظهارات در مصاحبه با این شبکه آمریکایی و پس از آن مطرح شد که مقام‌های ایرانی گفتند که این مواد در راستای اجرای اقدامات حفاظتی قبل از حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای منتقل شده بود.

🔹گروسی پیشتر مدعی شده بود که به نظر وی ۹۰۰ پوند اورانیوم غنی‌شده ایران به محلی قدیمی در نزدیکی اصفهان منتقل شده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بورس شارژ شد / آتش‌‏‌بس، امیدواری را افزایش داد

🔹معاملات بورس تهران در دو هفته اخیر به حالت تعطیل در آمده و با تدبیر سازمان بورس و اوراق بهادار، از ابتدای هفته جاری، معاملات یکی از ابزارهای بدون ریسک بازار سرمایه یعنی صندوق‌های درآمد ثابت از سر گرفته شد تا بخشی از سرمایه‌‌‌گذاران به نقدینگی قفل‌‌‌شده خود دست پیدا کنند.

🔹با توجه به ریسک‌‌‌هایی که از دل درگیری‌‌‌های نظامی به صحنه معاملات سهام رسوخ پیدا کرده بود؛ قابل پیش‌‌‌بینی بود که با بازگشایی بازار در روزهای معاملاتی هفته گذشته و هفته جاری، بازار سهام با افزایش قابل توجه سطح عرضه‌ها همراه شود.

🔹به همین دلیل، نهاد ناظر تصمیم گرفت برای صیانت از منافع سهامداران، معاملات بازار سهام را به حالت تعطیل در آورد.

🔹مسعود مهدیان، کارشناس بازار سرمایه، معتقد است، تا زمانی که نشانه‌هایی از کاهش ریسک سیستماتیک و فضای آرام در شرایط سیاسی و نظامی مشاهده نشده، به‌طور واقعی، بازگشایی بازار سرمایه یک تصمیم غیرمنطقی خواهد بود.

🔹بنابراین، به نهاد ناظر توصیه می‌شود که بازگشایی بازار سرمایه را منوط به روشن‌‌‌تر شدن و شفاف‌‌‌تر شدن وضعیت و آینده جنگ بداند و تا زمانی که نشانه‌های کاهش تنش مشاهده نشده، اقدام به بازگشایی بورس نکند.

🔹در ادامه نهاد ناظر برای بازگشایی بازار سرمایه، باید تمهیدات ویژه و راهکارهای حمایتی بالایی را تدارک ببیند و بسته‌های حمایتی عملیاتی را به‌طور مستمر در بازار سهام اجرا کند تا این تصمیمات بتواند یک اعتماد حداقلی را به بازار سرمایه برای فعالان بورسی ایجاد کنند.

🔹بهتر است که این تصمیمات پیش از اجرایی شدن به فعالان بازار سرمایه مخابره شود.

🔹این تمهیدات می‌تواند شامل محدودیت دامنه نوسان باشد تا بازار سرمایه پس از گذشت چند روز به روال عادی خود بازگردد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بورس #بازار_سهام #ریسک #آتش_بس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نیویورک تایمز: حمله آمریکا تنها برنامه هسته‌ای ایران را چند ماه به عقب انداخت

رسانه آمریکایی:

🔹یافته‌های طبقه‌بندی‌شده اولیه نشان می‌دهد که حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران ورودی‌های دو تأسیسات را مسدود کرده اما ساختمان‌های زیرزمینی آنها فرو نریخته است.

🔹یک گزارش طبقه‌بندی‌شده ایالات متحده می‌گوید که بمباران سه سایت هسته‌ای در ایران توسط آمریکا، برنامه هسته‌ای این کشور را تنها چند ماه به عقب انداخته است.

🔹سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده مدعی شده بودند که ایران برای حدود سه ماه دیگر تا دسترسی به بمب هسته‌ای فاصله دارد.

🔹بخش زیادی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران قبل از حملات منتقل شده است و این حملات بخش کوچکی از مواد هسته‌ای را نابود کرده است.

🔹ارزیابی اولیه خسارت نشان می‌دهد که ادعای رئیس جمهور ترامپ مبنی بر «نابود شدن» تأسیسات هسته‌ای ایران اغراق‌آمیز بوده است./ایستا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
عراقچی: تجاوز به تأسیسات هسته‌ای، تأثیر جدی بر مسیر آینده ایران خواهد داشت

🔹وزیر امور خارجه در مصاحبه با العربی الجدید گفت: ایالات متحده نمی‌تواند از خاک دیگر کشورها به‌عنوان پناهگاه امن برای دستیابی به اهداف خود و بی‌ثبات کردن منطقه استفاده کند. در این راستا، هشدارهای لازم به‌صورت واضح و مستقیم ارائه شده است. برای مثال، در آخرین نشست محرمانه وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که روز یکشنبه گذشته برگزار شد، به این موضوع اشاره کردم.

🔹ورود ایالات متحده به جنگ نشانه شکست اسرائیل و ناتوانی این رژیم در ایستادگی بود. آنها تصور ساده‌لوحانه‌ای داشتند که با دخالت آمریکا، ایران تسلیم خواهد شد. اما وقتی دیدند که پاسخ ما با استفاده از نسل سوم موشک‌های «خِیبرشِکن» قوی‌تر و قاطع‌تر بود، از ادامه جنگ عقب‌نشینی کردند و از طریق میانجی‌ها پیشنهاد آتش‌بس دادند.

🔹آمریکایی‌ها به‌طور مداوم قبل و بعد از تجاوز پیام‌هایی از طریق کانال‌های مختلف برای ما ارسال کرده‌اند. ما پیام‌های آنها را دریافت کردیم و از طریق میانجی‌ها و کانال‌های غیرمستقیم به آنها پاسخ لازم را دادیم که این در دیپلماسی رایج است. هدف، جلوگیری از سوءتفاهم، مهار تشدید تنش و روشن کردن مواضع برای یکدیگر بود.

🔹سال‌ها تلاش کردیم به جهان نشان دهیم که به معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) پایبندیم و می‌خواهیم در چارچوب آن عمل کنیم، اما متأسفانه این معاهده نتوانست از ما یا برنامه هسته‌ای‌مان محافظت کند.

🔹فرآیند جاری میان ایران و اروپا را مذاکره نمی‌نامم، بلکه گفت‌وگویی بین ایران و اروپا است. مذاکرات معمولاً با هدف رسیدن به توافق انجام می‌شود، اما نه ما به دنبال توافق با اروپا هستیم و نه اروپا توانایی آن را دارد. توافقی که ما به دنبال آن هستیم، باید شامل رفع تحریم‌ها باشد که این خارج از توان اروپا است

🔹سال‌ها برخی طرف‌ها تلاش کردند منطقه را از ایران بترسانند و آن را خطر و تهدید جلوه دهند، اما امروز این ترس از بین رفته و دشمن واقعی برای همه شناخته شده است. اسرائیل سال‌ها سعی کرد این معادله را وارونه نشان دهد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تخلیه ریسک از بازار نفت؟

🔹با اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل در روز سه شنبه، بازار جهانی نفت واکنشی فوری و محسوس نشان داد.

🔹بهای شاخص برنت که در روزهای گذشته تحت‌تاثیر تشدید تنش‌ها میان تهران و تل‌آویو به بالاترین سطوح در پنج ماه اخیر رسیده بود، پس از اعلام این توافق با سقوط روبه‌رو شد.

🔹تا لحظه تنظیم این گزارش، نفت برنت در روز سه‌شنبه ۲۴ ژوئن، تا ۶ درصد کاهش و ۶۹ دلار در هر بشکه معامله شد؛ سطحی پایین‌تر از قیمت‌ها در ۱۲ ژوئن، زمانی که اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کرد.

🔹در بازار نفت آمریکا نیز روند مشابهی دیده شد. نفت‌خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) با ۵ درصد کاهش، ۶۴ دلار در بشکه فروخته شد.

🔹این افت قیمت‌ها در حالی رخ داد که نگرانی‌ها نسبت به احتمال اختلال در عرضه نفت از منطقه خاورمیانه تا حدودی کاهش یافته بود؛ منطقه‌ای که روزانه بیش از یک‌پنجم نفت جهان از تنگه هرمز در آن عبور می‌کند.

🔹سرمایه‌گذاران اکنون چشم‌انتظار اجرای کامل آتش‌بس و واکنش‌های احتمالی طرفین هستند.

🔹هرگونه تنش یا توافق در این جغرافیای حساس، نه‌تنها بر قیمت‌ها، بلکه بر چشم‌انداز عرضه و امنیت انرژی در جهان تاثیرگذار خواهد بود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نفت #قیمت_نفت #آتش_بس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مجلس شورای اسلامی طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس را تصویب کرد

🔹نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات و جزئیات طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تصویب کردند.

🔹مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با کلیات این طرح با ۲۲۱ رأی موافق، بدون رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

هزار راه رفته

👤 پویا جبل‌عاملی؛ اقتصاددان

🔹دفاع از سرزمین، پیروزی بزرگی است. باید آنانی را که در این راه جانفشانی کردند قدر دانست و برای حفظ استقلال و کیان مملکت سجده شکر گذاشت.

🔹حال اما زمان آن است تا رویکردها و راه‌های رفته را مورد سنجش و آزمون قرار داد.

🔹باید پرسید که در روزگار پس از این، کشور آمادگی توسعه یافتگی را دارد؟

🔹راه گذشته چه مزایا و معایبی داشت؟ آیا توانست رشد اقتصادی ایجاد کند؟ آیا توانست رفاه بیاورد؟ آیا توانست نگرانی مردم را از موضوع امنیت برطرف کند؟ آیا توانست ما را به شکل عملی به مرزهای دانش برساند؟

🔹پاسخ به‌این پرسش ها برای بسیاری از ما که در این کشور زندگی می‌کنیم مشخص است. از این رو لازم است تا در دوره آتی گام‌هایی را در جهت تغییر برداریم.

🔹این که این تغییرات چه می تواند باشد، کافی است از خود بپرسیم آیا کشورهای دیگر استقلال خود را همراه با «تثبیت جایگاهشان در اقتصاد جهانی»، حفظ نکرده‌اند؟

🔹آیا دیگر کشورهای دنیا مستقل نیستند؟ آیا اگر بخواهیم اراده ملی خود را اعمال کنیم ناگزیر به دوره‌هایی از درگیری هستیم؟

🔹در این صورت آیا کشورهای منطقه که در صلح با چندین برابر درآمد سرانه زندگی می‌کنند هیچ کدام دارای اراده نیستند؟

🔹ما نیازمند آن هستیم به شهروندان کشور اطمینان دهیم صلحی پایدار همراه با سعادت مادی در انتظار آنهاست و بدون تردید اگر تغییری رخ ندهد، همه می دانیم چه رخ خواهد داد.

🔹این راه را رفته ایم و ادبیاتی چون گذشته به هیچ کس اطمینان نخواهد داد بلکه اعتماد را نیز بیش از گذشته سلب خواهد کرد.

🔹بر صاحبان قدرت است تا هر چه سریع تر نشان دهند تغییر رخ خواهد داد و در بر همان پاشنه نخواهد چرخید.

🔹بدون یک اقتصاد پایدار و شکوفا، بدون تجارت با کشورهای دنیا، بدون دست یابی به جایگاهی قوام یافته در بازارهای جهانی، انسجام تضمین نخواهد شد.

🔹برای رسیدن به چنین جایگاهی باید با تغییر نگاه، مذاکره را به نتیجه برسانیم و استقلال کشور را در راستای تعامل با همه کشورهای جهان جستجو کنیم.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #تغییر_رویکرد #سیاستگذاری #مذاکره #تعامل #اقتصاد_جهانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آرامش پس ‌از ۱۲روز / درس‌های «۲۹۲ ساعت تلخ»

🔹اگرچه ایران توانست درس سختی به دشمن متجاوز بدهد؛ اما مردم ایران، حداقل ۲۹۲ ساعت و ۱۰ دقیقه سخت، -از زمان شروع حملات تا زمان آغاز آتش‌بس- را سپری کردند.

🔹این ۲۹۲ ساعت، ماه ها بحث را می‌طلبد که در آن از نحوه سیاستگذاری و اطلاع‌رسانی گرفته تا شیوه‌های آفندی و پدافندی بتوان گفت و درس گرفت و دستورالعمل نوشت.

🔹یکی از شهروندان، روز اول بعد از آتش‌بس، در کافه‌ای در مرکز شهر که اتفاقا همین دیروز هم اطرافش هدف حملات بوده، می‌گوید: روزهای سختی به مردم ایران گذشته، اکنون نوبت حاکمیت است که در برخی رویه‌های خود تجدیدنظر کرده و تلاش کند با رفع مشکلات و اعتماد بیشتر به مردم، سرمایه اجتماعی که اکنون حاصل شده را صیانت کند.

🔹او می‌گوید: برخی هزینه‌های غیرمترقبه‌ای که به دلیل جنگ به مردم تحمیل شد، باید از سوی دولت جبران شود؛ به این معنا که بسته‌های حمایتی که باید از قشری از شهروندان مراقبت کند، به موقع در اختیار شهروندان قرار گیرد.

🔹این شهروند معتقد است که باید فضا را برای برخی آزادی‌های اجتماعی و البته ایجاد شور و نشاط و انگیزه میان مردم فراهم کرد.

🔹یکی از شهروندان، معتقد است در دوران جنگ تحمیلی، دولت برنامه‌ریزی‌های مشخص‌تری برای حمایت از شهروندان داشت و حتی در مواقع شروع حملات، یا مردم به پناهگاه‌ها هدایت می‌شدند و یا حداقل با شنیدن صدای آژیر خطر، متوجه حملات احتمالی می‌شدند و در منزل خود یا پناهگاه‌هایی که دولت تدارک دیده بود، پناه می‌گرفتند؛ موضوعی که حالا به اعتقاد او هیچ تدبیری برای آن اندیشیده نشده بود.

🔹یکی دیگر از شهروندان به ترافیک روزهای ابتدایی جنگ در خروجی‌های شهر اشاره می‌کند و می‌گوید که حتی برای این عبور و مرورها هم مردم به درستی نمی‌دانستند که باید چه کنند و خود پلیس هم دچار دستپاچگی در ساعات اولیه جنگ شده بود.

🔹یک شهروند دیگر معتقد است تمام شهروندان و به خصوص زنان نیاز به یک دوره مراقبتی از سوی سیاستگذاران دارند تا بتوانند از فشار عصبی که در روزهای گذشته تحمل کرده‌اند، رهایی یابند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جنگ #تهران #سیاستگذاری #فشار_عصبی #برنامه_ریزی #حمایت_از_شهروندان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گروسی: جامعۀ بین‌الملل توقف بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران را نمی‌پذیرد

🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصویب جزئیات طرح توقف همکاری ایران با آژانس گفت: جامعه جهانی نمی‌تواند توقف بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران را بپذیرد.

🔹ادامۀ بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران بسیار مهم است. برای ازسرگیری ارتباط با ایران احتمالا در وین تلاش خواهیم کرد.

🔹سازوکار بازرسی از سایت‌های هسته‌ای ایران در حال حاضر مختل شده است.

🔹ایران به من اطلاع داده که اقدامات احتیاطی در خصوص ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود اتخاذ کرده است./فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
👇
@den_ir
الزامات سیاستگذاری پساجنگ

🔹جنگ ۱۲ روزه، چالش‌های اقتصادی کسب‌و‌کارها و خانوارها را بیش از پیش تشدید کرده است.

🔹بسیاری از بنگاه‌ها برای تداوم فعالیت‌های خود نیازمند باز شدن قفل‌های دست‌و‌پاگیر سیاستگذاری هستند.

🔹همچنین لازم است اصلاحات اقتصادی برای بهبود شرایط معیشتی مردم به‌سرعت عملیاتی شود.

🔹بازگشت آرامش می‌تواند در صورت تغییر نگرش حاکم بر حکمرانی اقتصادی، افق‌های جدیدی را برای تقویت اقتصاد کشور به‌خصوص در عرصه جهانی باز کند.

🔹در مقابل، تقویت توان کسب‌و‌کارها و خانوارها می‌تواند به دور شدن سایه تنش‌های آتی از کشور کمک کند.

🔹با اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، کشور فرصتی برای بازنگری در جایگاه خود در نظم اقتصادی جهانی، ترمیم پیوندهای منطقه‌ای و بین‌المللی و استفاده از ابزار دیپلماسی برای پیشبرد توسعه اقتصادی و تقویت امنیت پایدار پیدا کرده است.

🔹در سال‌های گذشته، یکی از مهم‌ترین عوامل تشدید فشارها بر ایران، انزوای اقتصادی کشور و کاهش سهم آن در تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی بود.

🔹تحریم‌ها نه‌فقط به سطح رفاهی مردم آسیب زده، بلکه عملاً ایران را از یک نظام بین‌المللی مبتنی بر «منافع متقابل اقتصادی» جدا کردند؛ عاملی که می‌توانست همچون سدی در برابر تنش‌های نظامی عمل کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ساستگذاری #پساجنگ #اقتصاد #تغییر_سیاست_ها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نشریه گاردین: وقتی جنگ، نتیجه معکوس می‌دهد / آمریکا باید سیاست خود در قبال منطقه را بازنگری کند

🔺نشریه گاردین در تحلیلی با عنوان وقتی جنگ نتیجه معکوس برای آمریکا و اسرائیل می‌دهد، می‌نویسد:

🔹در ظاهر، هدف حمله اخیر، نابودی زیرساخت‌‌های هسته‌‌ای ایران اعلام شد؛ اما نشانه‌‌ها حاکی از آن است که این عملیات بیشتر رنگ و بوی نمادین داشت تا واقعا راهبردی.

🔹سایت فردو، یکی از اهداف اصلی حملات، از پیش تخلیه شده بود و مقامات آمریکایی نیز اکنون اذعان دارند که این تاسیسات تخریب نشده است. در عوض، بحث بازگشت به مذاکره مجددا بر سر زبان‌‌ها افتاده است.

🔹از سوی دیگر، موشک‌‌های نقطه‌‌زن ایرانی، تصویری جدید از آسیب‌‌پذیری‌‌های راهبردی این رژیم ترسیم کردند.

🔹از نظر راهبردی، زیرساخت‌‌های هسته‌‌ای ایران به‌‌گونه‌‌ای طراحی شده‌‌اند که در برابر این‌‌گونه حملات دوام بیاورند و نابودی کامل آنها مستلزم حمله زمینی تمام‌‌عیار است؛ سناریویی که در تجربه عراق، به فاجعه‌‌ای تاریخی برای آمریکا انجامید.

🔹برخلاف انتظارات مهاجمان، حمله اخیر باعث بروز ناآرامی داخلی یا شورش عمومی نشد.

🔹همچنین تلاش برای معرفی رضا پهلوی به‌‌عنوان گزینه‌‌ای برای دوران پس از جمهوری اسلامی نیز از سوی افکار عمومی ایران با تمسخر و بی‌‌اعتنایی همراه بود.

🔹در واشنگتن نیز نشانه‌‌هایی از تغییر رویکرد دیده می‌شود. معاون رئیس‌‌جمهور، خواستار بازنگری در سیاست‌‌های تهاجمی شده‌‌ و بر ضرورت بازگشت به مذاکره تاکید می‌کند.

🔹تهران همواره با اتخاذ راهبرد «آستانه هسته‌‌ای» به دنبال ایجاد ابزار بازدارندگی بوده، نه دستیابی به بمب اتم. این رویکرد، اهرم چانه‌‌زنی دیپلماتیک ایجاد می‌کند، هزینه حمله را افزایش می‌دهد و در عین حال، فضای انعطاف‌‌پذیری راهبردی را حفظ می‌کند.

🔹در شرایط کنونی، آمریکا باید سیاست خود در قبال منطقه را مورد بازنگری اساسی قرار دهد. حمایت بی‌‌قیدوشرط از رژیمی که نه‌‌تنها عامل ثبات نیست بلکه منشأ تشدید تنش و درگیری است، به‌‌نفع واشنگتن نخواهد بود.

🔹جنگ اخیر، نشانه‌‌ای دیگر از شکست پروژه قدیمی غرب در قبال ایران است. در برابر چنین واقعیتی، تنها دو مسیر وجود دارد: ادامه مسیر شکست‌‌خورده‌‌ تهدید و تقابل، یا انتخاب راه گفت‌‌وگو، تعامل و بازتعریف منافع بر اساس واقعیت‌‌های نوین منطقه.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #گاردین #جنگ #آمریکا #اسرائیل #شکست #فردو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رئیس‌جمهور: همدلی ایجاد شده در کشور فرصتی برای تحول در رفتار مسئولان است

مسعود پزشکیان امروز در جلسه هیات دولت با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه:

🔹️همدلی ایجاد شده در میان مردم و مسئولان در جریان جنگ 12 روزه، یک فرصت برای تغییر در نگاه مدیریت و رفتار مسئولان است.

🔹️جنگ پدیده زشتی است و ما هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبوده‌ایم، ولی با قدرت و آمادگی کامل در برابر تجاوز نباید بی‌دفاع ماند. من از همین جا از تلاش همه عزیزان، از نیروهای نظامی، انتظامی، امنیتی، سپاه، ارتش و بسیج و اقشار مختلف مردم تشکر می‌کنم؛ این جنگ صفحه دیگری از رشادت و همدلی و همراهی را ایجاد کرد.

🔹رژیم اشغالگر قدس و حامیانش ۱۲ روز حمله کردند و البته ما هم دفاع کردیم و پاسخ آنها را دادیم، اما مهمتر این بود که مردم یک صدا ایستادند و از تمامیت ارضی خود دفاع کردند. حمله دشمن به صدا و سیما و برخی مراکز دیگر نشان داد که دشمن به دنبال ایجاد بلوا در داخل بود که موفق نشد و امیدوارم که این جنگ ما را بیدار کند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
2025/06/30 08:19:21
Back to Top
HTML Embed Code: