Telegram Web Link
🔸اتکا به خواب و رویا و انتساب سخن به ائمه ی معصومین علیهم السلام

🔹میل به معنویت فارغ از این که پیرو چه دین و آیینی هستیم امری مشهود، فراگیر، جذاب و تقریبا بدون تاریخ مصرف است؛ اما پرداختن صرف به مقوله ی معنویت و خلاصه کردن همه چیز در آن، نه با تعبد و طاعت خداوند همگون است و نه با عقلانیت و وجدان.

🔹خواب و رویا از آن گونه های حال معنوی است که علی رغم صحت و راهنما بودن در برخی موارد نادر، به بازاری عجیب تبدیل شده است. خواب دیدن و حجت قرار دادن آن برای کسی که خواب می بیند، الزاما حرف غلطی نیست و چه بسا بتواند حقایقی را برای انسان روشن کند؛ اما تبدیل شدن خواب دیدن به یک حرفه❗️ و نتیجه گرفتن از آن از سویی و انتساب سخنانی به معصومین (ع) و فراگیر کردن آن ها از سویی دیگر، نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت.

🔹در مورد خواب دیدن ها ما با دو وضعیت نامناسب مواجه هستیم.👇

1⃣ افرادی که مدام خواب گذشتگان خود را می بینند که موضوع سخن ما نیست.

2⃣ انتساب برخی صحبت ها به ائمه ی معصومین علیهم السلام.
👈مثلا خوابی از فردی مجهول الهویه نقل می کنند که امام حسین علیه السلام در خواب به او گفته اند: "ما از شما گله داریم که چنین و چنان هستید" البته چه بسا ماهیت آن حرف صحیح باشد و واقعا چنان گلایه ای از نظر وجدانی بر جماعتی وجود داشته باشد؛ اما این که یک حرفی را بی حساب و کتاب به امام معصوم منتسب کنیم، هم خطراتی در آن نهفته است و هم چه بسا حرمت شرعی داشته باشد.

🔹شاید فردی در رویا با یکی از معصومین علیهم السلام محاوره ای داشته باشد یا چه بسا علمایی که در عالم رویا از امام عصر علیه السلام دستوری مبنی بر نگاشتن یک کتاب گرفته باشند که این مساله موضوع سخن ما نیست.

👈مشکل آن جاست که این محاوره را به امری تبدیل کند که قرار است از آن، قوانین یا رسوم یا پیامی فراگیر برای دیگران استنتاج کند که این امر مخاطرات فراوانی خواهد داشت.

⁉️کدام یک از مراجع تقلید و علمای طراز اول، خواب را مبنای صدور احکام شرعی و اعتقادی کرده اند که حالا یک فرد ناشناس منویات قلبی خود -که چه بسا خوب هم باشند- را منتسب به یک امام معصوم کند؟

بر شیعیان لازم است به اعتبار تاسی از امامان خود، در هر امری از جمله ترویج حرف ها و انتساب ها به معصومین علیهم السلام از رفتارهای عوام گرایانه پرهیز کنند و بدانند حتی نقل حدیث توسط علمای ما (از علمای بزرگ متقدم گرفته تا متاخرین) همیشه همراه با دقت و بر مبنای علوم حدیثی بوده است.

⬅️ بنابراین باید مراقب بود صرف زیبایی و معنوی بودن حرف ها، نه به این سادگی آن ها را باور کرد و نه به راحتی رد یا ترویج کرد.

🔹چنین امور مبهمی را باید به خدا و حجت های خدا واگذار کرد و در ترویج حرف ها، جانب احتیاط را رعایت کرد که مشی علمای شیعه در تمام قرون غیبت👈 مبتنی بر احتیاط، عقلانیت و پرهیز از هیجانات بوده است.

🌺 @DiNneVeSht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّـهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَن يَعْصِ اللَّـهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا💠 (احزاب/۳۶)

👈یکی از کانال هایی که ظاهرا مشغول به ترویج خداناباوری است، اما در واقع در حال تخریب و هجمه به تشیع است، با نقل آیه ی ۳۶ سوره ی احزاب آن را فاشیستی❗️ و محدودکننده ی اختیار آدمی خوانده بود.

ترجمه ی آیه از این قرار است👇

💠و برای هیچ مرد و زن مومنی روا نمی باشد؛ آن هنگامی که خدا و رسولش امری را حکم کنند برای آنان در امرشان اختیاری باشد و هر کس خدا و رسولش را نافرمانی کند، به تحقیق به گمراهی آشکاری گرفتار شده است💠

و اما تحلیل

◀️ باید ببینیم حوزه ی اختیارات ما در دنیا چقدر است و آیا محدودیت ها به معنای فاشیستی بودن عالم خلقت است؟

◀️ مثلا این ما نبودیم که انتخاب کردیم دو چشم داشته باشیم و اصلا در چگونگی جسم خود هیچ نقشی نداشتیم.

⁉️آیا این به معنای فاشیستی بودن تکوین است؟

◀️ یا این که ما اختیاری نداشتیم که در کدام جغرافیا به دنیا بیاییم و اصلا زمانی که خدا کوه را خلق می کرد، نظر ما را در مورد چگونگی شکل آن نپرسید. همچنین در مورد دریا و کهکشان و...

⁉️آیا این به معنای فاشیستی بودن جریان خلقت است؟

خلقتی که با آدمیزاد ارتباط دارد و تمام زندگی او را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

فضا را تغییر دهیم👇

⛔️ما نباید از چراغ قرمز🚦عبور کنیم و نباید ورود ممنوع برویم و هزار نباید مدنی دیگر، اختیارات ما را محدود می کنند.

⁉️آیا این به معنای فاشیستی بودن قوانین مدنی است؟

👈بنابراین هر محدودیتی که برای اختیارات آدمی اعمال می شود را نمی توان فاشیستی تلقی کرد.

آیه ی فوق الذکر می فرماید: وقتی خداوند امری می کند، دیگر مومنین از خود اختیاری ندارند؛ به این معنا که نمی توانند گزینه ای دیگر را انتخاب کنند.
اینجا حرف از خداست و نه قانونگذارِ قوانین مدنی.

🔹خدایی که امر او و رسول او با هیچ فرمان مدنی و غیرمعصومانه ای قابل قیاس نیست.

🔹خدایی که ظالم و نامهربان نیست.

🔹خدای خالق، حکمی رانده و به هر طریقی آن را به ما رسانده است. ما نیز موظفیم همان را عمل کنیم؛ حتی اگر موافق طبع ما نباشد.

🔹خدا خواسته است که چنین چیزی برای رسولش نیز وجود داشته باشد و اگر پیامبر نیز حکمی داد و امری فرمود، همه به آن عمل کنند و در برابر آن، امر دیگری را انتخاب نکنند که این شرط مسلمانی است.

⬅️ اگر انسان بر اساس عقل و وجدان خود مطمئن شد که پیامی الهی است و واقعا خداوند بر آن فرمان داده است، اگر دوست خدای خود باشد، با جان و دل امر را می پذیرد و روی چشم می گذارد. این گزاره نه شاعرانه و نه احساس گونه است. حقیقتی است که در بطن وجدان قلبی یک انسان قابل درک است.
---------------------------------------------------
پ.ن: روزی روزگاری رسول خدا، علی بن ابیطالب را به عنوان جانشین خود برگزید، اما عده ای حکم را زیر پا گذاشتند و آیه ی قرآن را نادیده گرفتند و شد آنچه نباید می شد.😓
شاید آن ها هم حکم خدا را فاشیستی تلقی کرده بودند...

🌺 @DiNneVeSht
رسولان گفتند: «ما از مردم مزدى نمى ‏خواهیم، تنها اجر ما بر خداست‏».
http://yon.ir/7b3Y

☝️اگر اعتقاد به شفاعت شرک است، اولین کسی که بر این اساس از مردم خواسته که مشرک شوند، خدا است ‼️
http://yon.ir/7yuX

💠 نگاهی ساده به مفهوم عصمت:
http://yon.ir/TJ47

☝️چرا معصومین علیهم السلام در ادعیه، اظهار ندامت می کنند؟
http://yon.ir/kc1y

اخیراً متنی در تلگرام منتشر شده است که داستان مرد شیک پوشی را مطرح می کند؛ در حالی که با همه ی مردم شهر متفاوت است❗️
http://yon.ir/51le
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🏴 میراث اربعین

◀️ پیاده روی به سوی کربلا در ایام منتهی به اربعین حسینی علیه السلام، نه رسم این چند سال است و نه حتی میراث دوران قاجاریه و مانند آن است.

🔹میراث اربعین ریشه در فرهنگ "پیاده برای زیارت" و همچنین موضوع مستقل "زیارت" دارد و حفظ این امانت و نگاهداشت آن امری بسیار مهم است.

◀️ آنچه اولین قدم در پاسداشت این امانت شناخته می‌ شود، شکرگزاری به درگاه خداوند متعال است و همچنین تشکر و قدردانی از تمام کسانی که این میراث را امانتداری کرده اند. همچنین قدردانی از کسانی که بی ریا و خالصانه از زوار در طول مسیر و طول سفر میزبانی می‌ کنند و امنیت را برقرار می‌ دارند.

🔹دومین نکته توجه دائم زائران عزیز به حضرت صاحب الامر علیه السلام است. باید دانست که صاحب تمام آیین های الهی، حجت خداست و احترام و بزرگداشت و متذکر بودن به ایشان نه تعارف است و نه شعار و نه لحظات "احساس گونه" و گذرا.

◀️ کسی که التزام به ولایت و زنده و ناظر بودن حجت الله داشته باشد، نه تنها خود را مدام با آیین های اخلاقی شیعه مطابقت خواهد داد؛ بلکه روحیه ی تعبد و خدادوستی در این سفر برایش دوچندان خواهد شد.

🔹پس تذکر دادن یکدیگر به امام عصر علیه السلام و ترویج روحیه ی تعبد، خضوع و انتظار، توقع دیگری است که از زوار و پیاده روندگان آستان قدس حسینی علیه السلام انتظار می‌رود.

◀️ وقتی روحیه ی دعا به درگاه پروردگار و ابراز خضوع و نیاز به او در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد و بنده واقعا خود را "بنده" ببیند، آن وقت دعایی مانند دعا برای فرج امام علیه السلام معنا و مفهوم خود را بازیابی می‌ کند و دعا و درخواست از خداوند برای ظهور، از شعار به جایگاه اصلی خود بر می‌ گردد.

پس دعا برای فرج مولا را باید که بسیار و بسیار تکرار نمود و بر آن پافشاری کرد.

🔹نکته ای دیگر که همیشه مورد تاکید بزرگان و عقلا و علمای ما بوده، توجه به عدم سوء استفاده از این اجتماع بزرگ در راستای اهداف شخصی و گروهی است.

⛔️نباید اجازه داد که اصالت این رویداد به دست فراموشی سپرده شود.

◀️ مساله ی دیگر این است که باید از تزریق کردن فخرفروشی، تبختر و تجملات به موکب ها جلوگیری کرد و بهترین راه، اقبال کردن به موکب های بی ریا و ساده است.

🔹دعا کنیم که خداوند این میراث و این رویداد بزرگ را از ما نگیرد و به ما توفیق دهد وارثانی خوب باشیم و در انتقال آن‌ به نسل‌ های بعد، خوبتر...

🌺 @DiNneVeSht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠فأَعِينُونِي بِقُوَّةٍ أَجْعَلْ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ رَدْمًا💠

◀️ تصور کنید، فردی گرسنه وارد شهری غریب می شود و برای رفع گرسنگی خود و همراهانش، از مردم شهر غذا🍲 و نان🍞 طلب می کند. یا مثلا به او می گویند: "سراغ فلانی برو و از او کمک بخواه و او نیز چنین کند".

⁉️آیا او مرتکب شرک و کفر شده است که از یکی از مخلوقات خدا درخواست کمک کرده است؟

⁉️آیا ما و شما به او می گوییم 👈باید از خدا کمک می خواستی و نه از مخلوق خدا؟

◀️ شرک انگاری، موضوعی جدی در آموزه های "وهابیت" است. وهابیت☠️ می گوید: "کمک خواستن از غیر خدا شرک و مشرک، مستوجب مرگ است".

◀️ آن ها در مصادیقی چون کمک خواستن از روح نبی گرامی (ص) و امامان معصوم (ع) نیز موضوع را جدی تر و درجه ی شرک را شدیدتر اعلام می کنند.‼️

👈حال آن که روح همانند جسم خاکی، نعمتی از جانب خداوند به انسان ها است؛ چه بسا روح یک انسان بزرگ هم بتواند بعد از مرگش منشا خیر و برکت برای دیگران و زندگان باشد.

◀️ به این اعتبار وقتی از روح امام رضا علیه السلام استمداد می کنیم، به معنای کنار گذاشتن خدا نیست؛ بلکه توان و قدرتی را -از جانب خدا- در اختیار او می دانیم که ایشان می توانند به خاطر آن توان، به دیگران کمک کنند. همانند افرادی که به آن فرد گرسنه ی مثال بالا، کمک کردند.

◀️ استمداد و درخواست کمک از یک سو و کمک کردن به دیگران از سویی دیگر امری عادی و ارتباطی دو سویه در زندگی اجتماعی مبتنی بر همیاری می باشد و هیچ کتاب و پیامبر و امامی هم نگفته اند که این کار شرک است؛ همچنان که در قرآن نظیر این امر را بارها دیده ایم. مانند حضرت ذوالقرنین (ع) که به وضوح از مردم خواست، یاریش کنند.👇

💠فأَعِينُونِي بِقُوَّةٍ أَجْعَلْ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُمْ رَدْمًا💠

پس مرا با نیرویی یاری دهید تا میان شما و آن ها سدی محکم و استوار قرار دهم.
(الکهف/۹۵)

◀️ کمک گرفتن از مخلوقات نیز محدود به کمک گرفتن از اجسام خاکی نیست و می تواند به دیگر موجودات، نظیر ارواح نیز توسعه داشته باشد.

بنابراین اتهام شرک به زائران حرم و قبور ائمه علیهم السلام بر هیچ مبنای عقلی استوار نیست.

🌺 @DiNneVeSht
◀️ وقتی مصائب یک جامعه زیاد و حوادثی چون زلزله گریبانگیر آن می شود، نگاه عموم مردم بیشتر متوجه قشر مذهبی می شود و انتظارات از آن ها بالا می گیرد؛ تا جایی که از آن ها درخواست می شود به جای انجام دادن مناسک و اعمال مذهبی، به آسیب دیدگان جامعه بپردازند.

◀️ معمولا (و نه قطعا) بسیاری از افرادی که بیشترین هزینه ها را دارند و سطح سبد کالا🍱 و خدمات و سفرهای خانوادگی🛫 و شخصی آن ها از سطح جامعه بسیار بالاتر است، در این بین فراموش می شوند.

👈مثلا در حوادث و مشکلات، کسی به مسافران میلیارد دلاری💵 ترکیه نمی گوید هزینه ی سفر امسال را خرج زلزله زده ها کنید؛ اما زائران اربعین که خرج سفرشان به مراتب کمتر است، مورد سوال قرار می گیرند.

◀️ بر مومنان به ولایت علی بن ابیطالب (ع) لازم و ضروری است که در این مواقع، بدون توجه به هجمه ها بلکه برای انجام وظیفه ی دینی و انسانی، بیشتر از دیگران به یاری آسیب دیدگان بشتابند و هر آنچه از دستشان بر می آید، برای آنان هزینه ی مالی و شخصی کنند و حتی حضورا به یاری آن ها بشتابند.

◀️ هیئات مذهبی و موکب های حسینی، گرچه در اواخر ماه صفر خسته شده اند، اما با مدد از مولایشان باید در صف اول یاریگری باشند؛ آن هم در قالب NGO ها، همانگونه که هیئت های آن ها غیر دولتی و کاملا مردمی است.

◀️ از آن جا که در ایام عزاداری و در روضه های حسینی و فاطمی، برای فقرا پول های زیادی از شرکت کنندگان جمع می شود، لازم است که این عزیزان مثل همیشه در جمع آوری کمک های خالصانه ی مردمی، پیشتاز باشند و در این بین از مداحان و سخنرانان انتظار ویژه ای طلب می شود. برای مداحان و روحانیان سرشناس ما خوب نیست که از سایر اصناف جامعه دیرتر به صحنه ی یاری رسانی حاضر شوند.

فراموش نکنیم که ما پیروان بانوی شهیدی هستیم که سه شبانه روز غذای خود، فرزندان و شوهر خود را به مسکین و یتیم و اسیر داد؛ در حالی که خودشان روزه بودند. بانویی که این الهی بودنش را جامعه ی آن روز تاب نیاورد و او را به شهادت رساند.

با سلام بر آن بانوی شهید و با توسل به ایشان، همت همیشگی خود را بیش از پیش نشان دهیم...

🌺 @DiNneVeSht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠 حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به روایت قرآن

◀️ بی گمان نمی توان گفت که توصیف نبی گرامی (ص) از ظاهر آیات قرآن به کاملترین وجه، قابل دریافت است؛ چه این که ظاهر قرآن به تنهایی برای هیچ موضوعی کافی نیست.

👈اما اگر یک غیر مسلمان اراده کند تا نبی گرامی (ص) را از قرآن بشناسد، می تواند محورهای اصلی را بیابد و آن گرانقدر را، به قدری گران دوست داشته باشد و بشناسد.

1⃣ خلق و خوی نبی گرانقدر اسلام توسط قرآن با صفت "عظیم" شناخته می‌ شود. (قلم/۴)

وقتی خدا کسی را با این عنوان یاد می‌ کند، یعنی آن فرد برای مهربانی، صبر، مروت، درستکاری و هر آنچه مثل آن ها است، شاخص و معیاری انحصاری می باشد.
چنین فردی همیشه و همواره بی آن که لب باز کند، آدم را یاد خدا خواهد انداخت و این خود معجزه ای آشکار برای نشان دادن نبوت آن والامقام است.

2⃣ بسیار دلسوز است؛ آن هم به طور تمام و کمال. (شعراء/۳)
مانند پدر برای فرزند و مادر برای طفل صغیر است؛ به همین راحتی! تا آن جا که خدا می فرماید از این دلسوزی بسیار، انگار که می خواهی جانت را بدهی...

3⃣ خداوند برای هر امتی شاهدی بر اعمالشان و نبی گرامی را شاهدی بر تمامی آن ها قرار داد و به این بیان او را "والاپیامدار" و والای تمام پیامبران معرفی کرد. (نساء/۴۱)

👈 یعنی فراتر از قدرت تکوینی عیسای نبی که پرنده خلق می کرد و کور مادرزاد را شفا می داد و به علم غیب مجهز بود (آل عمران/۴۹) و فراتر از سلیمان بزرگ که در عالم تصرف می نمود، باد در تسخیر او بود و با حیوانات و جنیان سخن می گفت. (انبیاء/۸۱، نمل/۲۰ و ۳۹) همچنین نجات بخش تر از موسی که نیل را با تکه چوبی شکافت (شعرا/۶۳) و یوسف تر از یوسف پیامبر که به تبرک پیراهنش، چشمان نابینای پدر را شفا داد. (یوسف/۹۳)

4⃣ خداوند آسمان و زمین، فرمان پذیری از او را فرمان پذیری از خود یاد فرمود. (نساء/۸۰) تصرف در تکوین و شفا دادن بیمار در برابر این چنین مقامی، ناچیز به شمار می آید.

5⃣ راه بخشش امت را شفاعت او قرار داد. (نساء/۶۴)

6⃣ او را علاوه بر مقام ابلاغ رسالت، به مقام بشیر (بقره/۱۱۹) و رحمت (انبیا/۱۰۷) و ولایت (مائده/۵۵) نیز برگزید.

🌺 @DiNneVeSht
⁉️ادیسون به جهنم می رود یا به بهشت؟

◀️ سوالی که همیشه از مذهبیون مخصوصا شیعیان پرسیده می شود، این است که مخترعین، مکتشفین و به طور کلی کسانی که به جامعه ی بشری خدمت کرده اند، علی رغم این که کافر هستند، به بهشت می روند یا جهنم؟

◀️ قبل از پاسخ به این سوال باید سوال کلی تری را پاسخ بدهیم.👇

معیار بهشت و جهنم چیست؟
ایمان به خدا یا خدمات بشری؟

◀️ اگر خدمات بشری معیار بهشت و جهنم باشد، آن کسانی که از هوش و توانایی لازم برای ارائه ی خدمات بشری ناتوانند به جهنم می روند؟
یا به طورخلاصه در قامت همین صورت مساله می پرسیم:👇

⁉️آیا کسانی که برق را اختراع نکرده اند، به جهنم می روند؟

◀️ باز هم از سوال کننده، سوال دیگری می پرسیم:👇

⁉️اگر ادیسون مرتکب ضایع کردن حق الناس در سطحی وسیع، گسترده و خانمان سوز شده باشد و اتفاقا شما همزمان با او باشید و از ظلم او دچار خسارت های مادی و روحی فراوان شده باشید، این بار چه خواهید گفت؟ باز هم معیار بهشت و جهنم را منطبق بر اختراع برق تعریف می کنید؟

◀️ مساله این است که بهشت و جهنم، یک اختراع بشری یا یک قانون اجتماعی نیست. یک واقعیت بیرونی است که معیارهایش را همان خدای بهشت و جهنم باید بگوید و نه دیگران و نه احساسات.

غایت بهشت، مبتنی بر دوست داشتن واقعی خداوند و تعبد و خضوع در برابر او و همچنین فرمانبرداری از او و کتب و رسولان اوست و غایت جهنم، مبتنی بر دشمنی و مخالفت با خداوند و سرکشی در برابر او و سر باززدن از فرمان او و کتاب و رسولان اوست.

🌺 @DiNneVeSht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹دعا برای فرج امام زمان علیه السلام؛ هیجانی زود گذر یا واقعیتی الهی؟

◀️ موضوع دعا بر فرج امام زمان علیه السلام مثل بسیاری از مفاهیم اعتقادی دیگر می تواند از مسیر واقعی و مفهوم حقیقی خود خارج شده، در فضایی نامناسب مورد ارزیابی قرار بگیرد.

◀️ اصولا پس از آن که انسان به چیزی نیازمند می شود، دعا به درگاه خداوند بیشتر خودنمایی می کند. همچنین نیاز به موضوعات مختلف دارای شدت و ضعف های متفاوت است و نمی توان همه ی نیازها را در یک سطح دانست.

◀️ حقیقت این است که انسان برای نفس های بعدی، استمرار سلامتی و سایر نعمت ها حتی نمک غذایش، باید مدام متوجه و متذکر خدای خود باشد و دعا و درخواست را پیوسته در دستور کار خود قرار دهد که اصولا چنین امری در میان نوع بشریت فراگیر نیست و دلیل آن هم عدم معرفت به خدای خالق است.

◀️ به همین خاطر در نیازهایی که برای انسان جنبه ی حیاتی و ضروری پیدا می کند و نزدیک است که انسان را به ورطه ی نابودی بکشاند، این سطح از معرفت رخ نمایی می کند و انسان خدای خالق خود را از صمیم قلب می خواند و دعا می کند. 👈مانند کسی که در کشتی توفان زده گرفتار شده یا کسی که در معرض از دست دادن همه چیز زندگی خویش قرار گرفته است.

◀️ اگر شیعه به امام زمانش معرفتی راستین داشته باشد، هر لحظه ای که در غیبت او به سر می برد را لحظاتی سخت، دشوار و ناراحت کننده خواهد دانست؛ از این رو لحظه ای را بدون درخواست از خداوند متعال برای پایان دوران غیبت نخواهد گذراند.

◀️ شیعه معتقد است که عبادت تمام و کمال خداوند و شناخت قلبی توحید و فراگیری آن در همه جای زمین، به ظهور امام زمان علیه السلام رخ خواهد داد. شیعه می داند که تغییرات در تمام این کره ی خاکی و فزونی برکات آسمان و زمین و صلح و آرامش در سایه ی ظهور به وقوع خواهد پیوست و از این رو، همانند فردی مستاصل و طالب، خدایش را عاجزانه خواهد خواند.

◀️ به یاد داشته باشیم که دعاهای هیجانی و شوق انگیز، گرچه یک حس خوبی القا می کنند، اما با مفهوم درخواست قلبی از خداوند، فاصله ای بسیار دارند.

بنابراین برای تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام باید خدای متعال را عاجزانه خواند و اشک ریخت و دعا کرد.

🌺 @DiNneVeSht
دین نوشت 📝
💠 حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به روایت قرآن ◀️ بی گمان نمی توان گفت که توصیف نبی گرامی (ص) از ظاهر آیات قرآن به کاملترین وجه، قابل دریافت است؛ چه این که ظاهر قرآن به تنهایی برای هیچ موضوعی کافی نیست. 👈اما اگر یک غیر مسلمان اراده کند تا نبی گرامی…
◀️ پیش از این پستی درج کردیم و در آن پست اشاره کردیم👈 گرچه از ظاهر قرآن نمی شود همه چیز را استخراج کرد، اما اگر کسی بخواهد نبی گرامی را از قرآن بشناسد، می تواند به سطحی از شناخت دست یابد.

◀️ یکی از خوانندگان محترم این متن، ایرادی مطرح کردند که ضمن نقل قول مستقیم ایرادشان، به پاسخ و تبیین می پردازیم.

👈فرموده اند:

"اگر نامسلمان بخواهد می تواند پیامبر را از قرآن بشناسد بعد در ادامه از قرآن پیامبر را معرفی فرمودیدخوب ظاهرا برای مسلمانان این کار را کرده اید به نظرتان تناقض نیست؟"

👈و در ایراد دیگری فرموده اند:

"چه کسی گفته پیامبر را برای مسلمانان از قرآن نمی توان معرفی کرد ومعرفی قرآن برای نامسلمانان است وبه بهانه مجمل بودن قرآن دست از آن برداشت وانگهی که در جواب به آیات قرآن استناد شده وتناقض همین جاست"

◀️ ایراد ایشان به سخن ما در دو محور کلی خلاصه می شود. ایشان به ما می گویند:👇

1️⃣ می شود از قرآن همه چیز را استخراج کرد و این حرف شما نادرست است.
2️⃣ سخن شما متناقض است؛ چون یکبار گفته ایم نمی شود از قرآن همه چیز را فهمید و در گام بعد، اقدام به استخراج یک مفهوم کرده ایم.

🔹اولاً: سخن ما این نبود که از قرآن نمی شود مفاهیم را استخراج کرد؛ بلکه عرض کردیم از "ظاهر قرآن" نمی شود "مفهوم" را استخراج کرد.

👈وقتی می گوییم از "ظاهر" قرآن نمی شود به اجزای دقیق یک مفهوم دست پیدا کرد، به این معنا نیست که از بطون آیات و تاویل آن ها حقایق قابل برداشت نیستند؛ که البته دسترسی به آن بطون کار نبی گرامی و امامان معصوم علیهم السلام است.

🔹ثانیاً: عرض ما این بود که گرچه نمی توان به همه ی اجزاء دقیق از "ظاهر آیات" دست یافت، اما محورهای اصلی ویژگی های نبی گرامی را می توان فهمید. این که بگوییم شناخت همه چیز با جزئیات ممکن نیست، اما می توان محورهای اصلی و شاهراه ها را از "ظاهر آیات" شناسایی کرد، تناقض نیست. (تقاضا می شود به تاکید ما مبنی بر "ظاهر" آیات دقت بفرمایید و تقاضا می شود با پیش داوری به مطالعه ی متون نپردازید)

🌺 @DiNneVeSht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◀️ خوانده بودیم که وقتی سوار بر کشتی می شوند و توفان می شود، همه به خدا پناه می برند و آنان که ادعای بی خدایی دارند هم خالصانه خدا خدا می کنند.

💠فَإِذا رَكِبوا فِي الفُلكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخلِصينَ (سوره عنکبوت آیه ۶۵)

◀️ اما فقط خواندیم و هیچ وقت حس نکردیم؛ زیرا زیر پایمان محکم بود و توفان های دریا لرزه بر ما نیانداخته بود.

◀️ اما وقتی زمین لرزید، حس کردیم زیر پایمان محکم نیست. تمام دغدغه ها و نگرانی ها را فراموش کردیم. نامهربانی ها و بدخلقی ها را از یاد بردیم و فراموش کردیم که از زندگی خسته بودیم و حتی برخی نه به دل که بر زبان آرزوی مرگ داشتیم.

◀️ تمام این تعارف ها کنار رفت و متوجه حقیقتی خالی از تعارف شدیم.👇

🌺نعمت زندگی و حیات

...همه می دویدیم که زنده بمانیم.

🤲خدایا! ببخش که فراموش کردیم که هستی و یادمان رفت تو خالق مایی و حق حیات بر گردن ما داری و تازه فهمیدیم که👇

💠انَّ اللَّهَ يُمْسِكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ أَنْ تَزُولَا همانا خداوند، آسمان ها و زمین را نگاه می دارد تا از نظام خود منحرف نشوند. (سوره فاطر آیه ۴۱)

◀️ درست است که همه به نقد نشستیم که چرا ساختمان های زیر پایمان را محکم نساختیم و به این و آن و زمین و زمان ایراد گرفتیم -که البته حق است، باید فکری به حال این بی تدبیری هایمان بکنیم- اما در نهان، پناهنده به وجود خدا شدیم، هر کس به طوری و طریقی.

اینجا بود که فهمیدیم خدایا چقدر مظلومی. تو را فراموش کردیم و حالا می توان گفت که «باید از خدا نوشت». از او باید بیشتر بگوییم. از حقی که او برگردن ما دارد. از حرف هایی که با ما دارد و او شایسته ی هر اطاعتی است👈 فقط و فقط به خاطر همین حق حیات.

🌺 @DiNneVeSht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
◀️ قبلا گفتیم و همه می دانیم؛ اما فراموش می کنیم که خدا حق بزرگی بر گردن ما آدمیان دارد و آن حق حیات و زندگی است. ترس و فرار همگی ما از مرگ یادآور چنین حق بزرگی است. 👈پس خدا به خاطر همین حق هم عقلاً شایسته ی هر اطاعتی است.

◀️ اما سوالی اینجاست که آیا خدا از ما اطاعتی خواسته است؟ آیا خدا اوامر و نواهی دارد که باید به آن ها عمل کنیم و برخی را ترک کنیم؟

◀️ هنگامی که تاریخ بشر را نگاه می کنیم به انسان هایی برخورد می کنیم که داعیه دار این بودند که از سوی خدا در زمین ماموریت یافته اند که حرف خدا را به گوش ما برسانند. از حضرت نوح (ع)، حضرت ابراهیم (ع)، حضرت موسی (ع)، حضرت عیسی (ع) و حضرت محمد صلی الله علیه و آله که انبیا عظام بودند تا حضرت شعیب‌ و حضرت صالح و دیگر انبیا علیهم السلام که پیام خدا را برای ما آورده اند.

◀️ فاصله ی زمانی بین برخی از این بزرگان چون حضرت عیسی (ع) و حضرت محمد (ص) قریب به ۶۰۰ سال بوده و برخی دیگر کمتر یا بیشتر. اما این فاصله ی زمانی فرقی نمی کند که ۶۰۰ سال باشد یا ۱۴۰۰ سال؛ مهم این است که این بزرگواران از سوی خدا پیام هایی را برای ما آورده اند و به گواهی تمام تاریخ در پیام تمام این بزرگواران اوامر و نواهی ای هرچند به ظاهر مختلف از جانب خداوند وجود داشته است.

◀️ مردمان اسم این پیام ها و اوامر و نواهی را دین گذاشتند. پس آن کس که به نام دیندار شناخته می شود👈 یعنی کسی که دینی بر گردن خود دارد و خود را ملزم به اطاعت از خدا می داند -حداقل به خاطر آن نعمت حیات-

پس دین و دینداری بسیار مهم است و بیش از این باید برای دین نوشت چون باید بیشتر از خدا نوشت.

🌺 @DiNneVeSht
2025/07/12 17:33:23
Back to Top
HTML Embed Code: