Telegram Web Link
📝 پاریس برای عدم بازگشت تحریم‌ها علیه ایران شرط گذاشت

دولت فرانسه با اشاره به بازداشت دو تبعه فرانسوی در ایران به اتهام جاسوسی، برای فعال نکردن مکانیسم ماشه شرط گذاشته و تاکید کرد که تصمیم فرانسه برای عدم اعمال مجدد تحریم‌ها به آزادی «سیسیل کوهلر» و «ژاک پاریس» بستگی دارد.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه روز پنج‌شنبه بار دیگر خواستار آزادی فوری دو تبعه فرانسوی متهم به جاسوسی در ایران شد و برای فعال نکردن مکانیسم ماشه علیه تهران شرط گذاشت. بارو اعلام کرد که تصمیم پاریس در مورد اعمال مجدد احتمالی تحریم‌های بین‌المللی در چارچوب برنامه هسته‌ای ایران «مشروط» به آزادی دو تبعه فرانسوی متهم به جاسوسی و بازداشت‌شده توسط تهران خواهد بود.

وزیر خارجه فرانسه گفت: «آزادی سیسیل کوهلر و ژاک پاریس برای ما یک اولویت مطلق است». این مقام فرانسوی همچنین گفت: «ما همیشه به طرف‌های مذاکره خود در ایران گفته‌ایم مسئله تصمیمات احتمالی در مورد تحریم‌ها مشروط به حل این مشکل، این اختلاف بزرگ خواهد بود.»

🌐 @donyayebourse_com
👍1
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 نگرانی دستگاه دیپلماسی

نسخه صوتی

▫️محمد خواجویی، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با اکوایران اظهار داشت: توقف درگیری‌ها که از آن با عنوان «آتش‌بس» یاد می‌شود، صرفاً شرایط را به حالت تعلیق درآورده است؛ چرا که زمینه‌ی درگیری همچنان پابرجاست. ما با یک نزاع بلندمدت مواجه هستیم و بعید به نظر می‌رسد این درگیری در این مرحله پایان یابد.

▫️وی ادامه داد: بخشی از شرایطی که امروز با آن روبه‌رو هستیم، نتیجه‌ی سیاست‌هایی است که ایران در دو دهه‌ی گذشته در پیش گرفته است. طبیعتاً ما آگاه بودیم که در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که اسرائیل حضور دارد؛ موجودیتی که به هیچ قانونی پایبند نیست. بنابراین، ضروری بود که تصمیم‌گیری‌هایمان واقع‌گرایانه‌تر باشد.

▫️خواجویی همچنین با اشاره به فضای فعلی مذاکرات گفت: در حال حاضر حتی مشخص نیست که موضوع مشخصی روی میز مذاکره وجود دارد یا خیر. نگاه امروز آمریکا، نگاهی حداکثری است که هدف آن تعطیلی کامل برنامه اتمی ایران است.

▫️او در پایان تأکید کرد: نگرانی اصلی دستگاه دیپلماسی این است که در برابر این نگاه، نه پاسخ قاطع و نه توجیهی منطقی وجود دارد.

📺 @ecoiran_webtv
1
Forwarded from اکوایران
📝 ترامپ در انتظار پاسخ حماس به «پیشنهاد نهایی» برای آتش‌بس
 
▫️جنبش حماس اعلام کرد مذاکراتی با گروه‌های فلسطینی درباره پیشنهاد میانجی‌ها برای آتش بس در نوار غزه دارد و تصمیم نهایی را بعد از پایان این مذاکرات اعلام خواهد کرد.

📌گزارش کامل در وبسایت اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
📝 شرط بازگشت تعادل به بورس/ نقش ریسک‌های سیاسی در مسیر آتی بازار

✳️ بازار سهام در حالی وارد سومین هفته تیرماه می‌شود که یکی از سنگین‌ترین ریزش‌های تاریخ بورس تهران در هفته گذشته به ثبت رسید و خروج بی‌سابقه پول حقیقی نشان داد که بازگشت به تعادل تنها با تزریق نقدینگی ممکن نیست.

در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، دولت با حمایت گسترده از تمامی صف‌های فروش، سیگنالی متفاوت به بازار مخابره کرد. این حمایت که برخلاف روال گذشته فقط شامل نمادهای بزرگ نبود، به شرکت‌های کوچک و متوسط نیز تعمیم پیدا کرد و باعث شد فشار عرضه تا حدودی مهار شود.

✳️ تا پیش از این، هر زمان که بازار نیاز به حمایت داشت و دولت وارد عمل می شد، تنها صف های نمادهای شاخص ساز جمع می شد و حمایتی از نمادهای کوچک و متوسط بازار انجام نمی شد. اما این دفعه ماجرا متفاوت بود و دولت از تمام صف های فروش حمایت کرد تا اولین قدم در راه متعادل شدن بازار، برداشته شود.

اگرچه این اقدام می‌تواند اولین گام برای به تعادل رسیدن بورس باشد، اما شرط اساسی برای پایداری آن، کاهش ریسک‌های سیستماتیک است.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
5
📝 کاهش قیمت نفت با سیگنال ایران و اوپک‌پلاس

✳️ معاملات آتی نفت در روز جمعه (13 تیر) بیش از 1 درصد کاهش یافت که علت آن به فشار ناشی از انتظارات درباره این موضوع برمی‌گردد که تولیدکنندگان اوپک‌پلاس طی روز شنبه (14 تیر) تصمیم خواهند گرفت تولید را افزایش دهند. همچنین تعهد دوباره ایران نسبت به «منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» در کاهش قیمت نفت تأثیرگذار بود.

به نوشته رویترز، معاملات آتی نفت خام برنت با کاهش 70 سِنتی یا 1.02 درصدی، در سطح 68.10 دلار به‌ازای هر بشکه قرار گرفت، در حالیکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افت 72 سِنتی یا 1.07 درصدی، در سطح 66.28 دلار در هر بشکه ایستاد. به دلیل تعطیلات روز استقلال ایالات متحده، حجم معاملات کم بود.

✳️ هر دوی این قراردادها در مسیر ثبت رشد هفتگی بودند و نفت برنت حدود 0.5درصد بالاتر از بسته شدن جمعه گذشته بود و نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز حدود 1.2درصد بالاتر بود.

هشت کشور عضو اوپک‌پلاس احتمالا در روز شنبه به یک افزایش دیگر در سطح تولید برای ماه آگوست رأی خواهند داد؛

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
👍1
📝 چرا روایت‌های ترامپ درباره ایران گزارش‌های اطلاعاتی را نقض می‌کنند؟

✳️ رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ در فاصله یک هفته، ۲ بار با آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران اختلاف‌نظر پیدا کرد. در هر دو مورد، ترامپ روایت دلخواه خود را مطرح می‌کرد، اما در هر دو مورد اختلافات اساسی در جهت‌های کاملاً متضاد بود.

به نوشته ریسپانسیبل استیت‌کرافت، قبل از پیوستن آمریکا به حمله اسرائیل علیه ایران، ترامپ شهادت پیشین مدیر اطلاعات ملی، تولسی گابارد، را که در آن نظر جامعه اطلاعاتی مبنی بر اینکه «ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست»، را رد کرد و در پاسخ به سؤال درباره این شهادت گفت: «او اشتباه می‌کند.»

✳️ سپس، پس از حمله هوایی آمریکا که ترامپ مدعی شد که قابلیت‌های هسته‌ای کلیدی ایران «به طور کامل و تمام نابود» کرده است. گزارش‌های خبری درباره ارزیابی اولیه‌ای که از سوی آژانس اطلاعات دفاعی (DIA) به بیرون درز کرده بود، حاکی از آن بود که حملات هوایی آمریکا احتمالاً فقط برنامه هسته‌ای ایران را چند ماه به عقب انداخته است.

✳️ گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
1
📝 بازار مسکن تهران زیر سایه سکوت آماری/ رکود قیمتی در تیرماه ادامه دارد

✳️ از آبان‌ماه 1403 تا کنون، هیچ گزارش رسمی درباره تحولات ماهانه بازار مسکن از سوی بانک مرکزی یا وزارت راه و شهرسازی منتشر نشده است. در این مدت، نه تعداد معاملات مشخص است، نه روند تغییر قیمت هر مترمربع، و نه تصویری از مناطق پرمعامله پایتخت در دست است.

بانک مرکزی در آبان‌ماه سال گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که دلیل توقف انتشار آمار، «قطع دسترسی به سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی» است و وعده داده بود که به‌محض بازیابی دسترسی، انتشار گزارش‌ها از سر گرفته خواهد شد. اما حالا، پس از گذشت ۱۰ ماه، این وعده همچنان محقق نشده است.

✳️ در نوروز امسال نیز نرگس رزبان، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه، در گفت‌وگویی با اکوایران وعده داده بود که داده‌های بانک مرکزی، مرکز آمار و وزارت راه قرار است یکپارچه شود و دسترسی به سامانه جدید در اختیار نهادهای آماری قرار گیرد.

#بازار_مسکن

🌐 @donyayebourse_com
📈 گرانی به جان معیشت مردم افتاد/ خیز چراغ‌ خاموش تورم خوراکی‌ها

✳️ روند تورم ماهانه کل و اقلام خوراکی نشان می‌دهد در بیش از 4 سال گذشته بالاترین تورم در خرداد ماه سال 1401 اتفاق افتاده است. در این ماه تورم ماهانه کل کشور 10.6 درصد و تورم ماهانه خوراکی‌ها معادل 25.6 درصد برآورد شده است.

این افزایش شدید در سطح قیمت اقلام خوراکی به علت به کارگیری سیاست موسوم به جراحی اقتصادی توسط دولت سیزدهم در اوایل سال 1401 بود. به عبارتی در اردیبهشت این سال، دولت تصمیم به حذف ارز 4200 تومانی گرفت. ارز 4200 تومانی در آن زمان به کالاهای ضروری و به شدت مورد نیاز مردم اختصاص می‌یافت که عموما شامل اقلام خوراکی یا مرتبط با آن‌ها بودند. از همین‌رو بعد از پایان تخصیص ارز 4200 تومانی ، سطح قیمت اقلام خوراکی به طور قابل توجهی افزایش یافت.

✳️ بعد از این رخداد روند تورم ماهانه کل و خوراکی‌ها کاهش یافته و در محدوده خاصی نوسان نوسان داشته است.

همچنین در سه ماه ابتدایی سال جاری نیز تورم ماهانه کل و خوراکی‌ها بالا و پایین‌هایی را تجربه کرده است.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
1
📝 فایننشال تایمز: حمله اسرائیل به ایران، سعودی ها را هم محتاط تر کرد هم نگران/ روند آشتی ادامه دارد

✳️ احمد آل عمران و کلوئه کورنیش در مقاله‌ای در فایننشال تایمز به بررسی مناسبات ایران و عربستان در روزهای بالا گرفتن تنش در خاورمیانه پرداخته اند. از نگاه نویسندگان این مقاله علی رغم روابط خصمانه بین ایران و عربستان در گذشته اما محاسبات سعودی ها از 7 اکتبر تغییر کرده و ولیعهد عربستان روند آشتی با ایران رقیب تاریخی خود، را سرعت بخشید.

نتانیاهو عادی‌سازی روابط با ریاض را مطرح می‌کند، اما سعودی‌ها اسرائیل را نیرویی می‌دانند که مانع از ایجاد ثبات در منطقه شده است.

✳️ از زمان آغاز جنگ علیه ایران، بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ بارها به دستورکار بعدی خود برای شکل‌دادن به خاورمیانه اشاره کرده‌اند که شامل آشتی میان اسرائیل و کشورهای عربی می‌شود.

گزارش کامل در وبسایت اقتصادنیوز

🌐 @donyayebourse_com
2
📝 بازار خودرو آرام گرفت؛ این پژو 40 میلیون ارزان شد

✳️ بررسی آخرین تحولات در بازار خودرو نشان می‌دهد منحنی قیمت خودروهای داخلی (محصولات ایران‌خودرو و سایپا) ثبات و حتی در مواردی افت را طی چند روز گذشته تجربه کرده است.

این در حالی است که بازار ارز در چند روز اخیر افزایش قیمت را به خود دید اما نتوانست بازار خودرو را نیز همراه کند.

✳️ البته مدت‌هاست بازار خودرو دیگر تبعیت محض از ارز ندارد و وابستگی منحنی قیمت خودروهای داخلی به نوسان بازار ارز، کم شده است. این روند از اواسط تابستان پارسال به تدریج شکل گرفت، به نحوی که بازار خودرو تا حدی راه خود را از ارز جدا کرد و هماهنگی‌ منحنی قیمت خودروها با افت و خیز ارزی، کاهش یافت.

نه اینکه بازار خودرو در حال حاضر هیچ تاثیرپذیری از نوسان قیمت ارز نداشته باشد، مسأله این است که تغییرات منحنی قیمت خودروها، تناسب گذشته با نوسان قیمت ارز را ندارد. اگر خودرو و ارز هماهنگی ماه‌ها قبل را داشتند، حالا قیمت خودروهای داخلی در بازار آزاد (با توجه به قیمت فعلی ارز) بسیار بالاتر از آنچه هست، بود.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 رقابت پنهان چین و هند برای امنیت غذایی آینده

✳️ افزایش امنیت غذایی و ادامه مسیر به سمت خودکفایی از دیگر دلایلی است که این دو کشور را به سمت افزایش ذخایر استراتژیک سوق داده است.

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد چین با در اختیار داشتن بزرگ‌ترین ذخایر گندم و برنج جهان، همچنان به خرید و انباشت غلات از بازارهای داخلی و بین‌المللی ادامه می‌دهد. دولت این کشور با هدف ثبات قیمت‌ها و حمایت از مصرف‌کنندگان داخلی، برنامه‌های حمایتی از تولیدکنندگان غلات را نیز گسترش داده است.

✳️ از سوی دیگر هند، هم‌زمان با محدودیت صادرات برنج و گندم برای حفاظت از بازار داخلی، به سیاست افزایش ذخایر استراتژیک خود روی آورده است. این کشور به دنبال آن است تا با مدیریت دقیق تولید، توزیع و انبارداری، در برابر تکانه‌های بیرونی ایمن‌تر عمل کند.

با تداوم پیامدهای جنگ اوکراین، خشکسالی در برخی مناطق کلیدی و محدودیت‌های صادراتی برخی کشورها، بازار جهانی غلات با نوسانات قابل توجهی روبه‌رو بوده است.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
1
💰بازار طلا پس از تعطیلات به کدام سو می‌رود؟

✳️ جنگ 12 روزه میان ایران و اسرائیل به‌رغم اعلام آتش‌بس، موجی از نگرانی را در بازارهای داخلی ایجاد کرد. بازار طلا و سکه، که به‌طور سنتی پناهگاه امن سرمایه‌گذاران در زمان‌های بحران است، با آغاز درگیری‌ها وارد فاز جهشی شد و قیمت‌ها در فاصله‌ای کوتاه، رشد قابل توجهی را تجربه کردند. این افزایش شدید در پی نگرانی فعالان بازار از تبعات اقتصادی جنگ، اختلال در مبادلات ارزی، و تشدید تحریم‌ها رخ داد.

اما اعلام آتش‌بس و پایان درگیری در تیرماه ۱۴۰۴ نقطه عطفی در روند بازار بود. با کاهش التهاب روانی و سیاسی ناشی از جنگ، روند صعودی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز متوقف شد و برخی نشانه‌های اصلاح و بازگشت تعادل به بازار ظاهر شد. در عین حال، انتظارات تورمی که به‌واسطه جنگ به اوج خود رسیده بود، به‌تدریج فروکش کرد. نرخ دلار که در هفته‌های جنگ به بالاترین سطح خود در ماه‌های اخیر رسیده بود، با خبر آتش‌بس اندکی تعدیل شد و این تعدیل نیز بر کاهش فشار بر بازار طلا اثر گذاشت.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 رد پای تورمی جنگ جهانی در ۴ کشور اروپایی

✳️ جنگ بین ایران و اسرائیل که 12 روز به طول انجامید موجب شده تا سوالات و ابهاماتی راجع به اینکه در تاریخ معاصر جنگ‌ها چه چیزی به جا گذاشته‌اند پدید آید.

برهمین اساس اکوایران به سراغ مقاله معروف «توماس سارجنت» با نام «پایان چهار تورم بزرگ» رفته است. این اقتصاددان برجسته آمریکایی در این مطالعه بررسی کرده که بعد از پایان جنگ جهانی اول چهار کشور اروپایی آلمان ، اتریش، مجارستان و لهستان با مشکلات متعددی مواجه شدند که در نهایت این مشکلات به ابرتورم در این کشورها منجر شد.

✳️ سارجنت، ایجاد یک بانک مرکزی مستقل که مانع از تأمین مالی دولت از طریق چاپ پول شود، همراه با اتخاذ سیاست‌های مالی مؤثر را عامل اصلی مهار ابرتورم در این چهار کشور عنوان کرده است.

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
Forwarded from اکوایران
📝 پهپاد‌ها؛ کلید جنگ نامتقارن / درس‌هایی از اوکراین که هیچ ارتشی نمی‌تواند نادیده بگیرد
 
▫️پهپادها به کشورهای کوچک با منابع محدود، قابلیت‌های نامتقارن بی‌سابقه‌ای داده‌اند؛ درسی که هیچ کشوری نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد.

📌گزارش کامل در وبسایت اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
📝 بازار ارز در مدار احتیاط؛ آیا روند اصلاح قیمت دلار پس از تعطیلات ادامه دارد؟

▫️دلار در بازار غیررسمی تهران در کانال ۹۱ هزار تومانی به استقبال تعطیلات تاسوعا و عاشورا رفت؛اکوایران در این گزارش، رفتار دلار تهران را به‌دنبال بازگشایی بازارهای مالی پس از تعطیلات محرم از سال‌ 98 تاکنون بررسی می‌کنند.

📌گزارش کامل در وبسایت اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
1
📝 بازآفرینی سیاست پولی در قرن جدید

✳️ در زمستان ۲۰۰۷، اقتصاد ایالات متحده وارد یکی از عمیق‌ترین بحران‌های تاریخ معاصر شد؛ بحرانی که نه‌تنها وال‌استریت، بلکه خیابان‌های اصلی را نیز درنوردید و سایه سنگین خود را بر زندگی میلیون‌ها نفر انداخت. رکود چیزی فراتر از یک چرخه نزولی عادی بود؛ این واقعه ضربه‌ای ساختاری به بنیان‌های مالی، اشتغال و اعتماد عمومی وارد کرد. برای درک این رکود، تنها بررسی آمارها کافی نیست؛ بلکه باید فهمید چگونه سیاست‌گذار پولی در برابر بحرانی بی‌سابقه ایستاد و چه مسیری را برای بازسازی اقتصاد پیمود.

این گزارش با تکیه بر مقاله تحلیلی رابرت ریچ از تاریخچه فدرال رزرو، روایتی دقیق از چگونگی شکل‌گیری بحران، شدت آن، واکنش‌های پیچیده فدرال رزرو و تأثیرات ماندگار این رویداد ارائه می‌دهد. هدف، نه صرفاً مرور گذشته، بلکه درک عمیق‌تر از سازوکارهای اقتصاد مدرن در مواجهه با بحران‌های بزرگ است.

✳️ رابرت ریچ مقاله‌ای با عنوان «رکود بزرگ» (The Great Recession) نگاشته که در وب‌سایت تاریخچه فدرال رزرو منتشر شده است. این مقاله که در تاریخ ۲۲ نوامبر ۲۰۱۳ منتشر شده، توسط «هیئت مدیره نظام فدرال رزرو ایالات متحده» تأیید شده و نویسنده در آن به تحلیل علل، پیامدها و واکنش‌های سیاست‌گذاری به یکی از عمیق‌ترین رکودهای اقتصادی تاریخ معاصر آمریکا پرداخته است.

رکود بزرگ در دسامبر ۲۰۰۷ شروع شد و پایان آن ژوئن ۲۰۰۹، بود. این بازه زمانی را می‌توان طولانی‌ترین رکود اقتصادی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم دانست. اگرچه مقاله به صورت مستقیم به ریشه‌های دقیق بحران اشاره نمی‌کند، اما روشن می‌سازد که بازار مسکن کانون اصلی بحران و جرقه شروع رکود بود.

✳️ مقاله نشان می‌دهد که رکود بزرگ از نظر شاخص‌های کلان اقتصادی به‌طرز کم‌سابقه‌ای شدید بود. تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) بین پایان سال ۲۰۰۷ تا میانه سال ۲۰۰۹ به اندازه 4.3 درصد کاهش یافت که بزرگ‌ترین افت در GDP از پایان جنگ جهانی دوم بود. نرخ بیکاری نیز از ۵ درصد در دسامبر ۲۰۰۷ به ۹.۵ درصد در ژوئن ۲۰۰۹ رسید و نهایتاً تا ۱۰ درصد افزایش یافت. قیمت مسکن به طور میانگین ۳۰ درصد کاهش یافت و شاخص S&P500 نیز از اوج خود در اکتبر ۲۰۰۷ تا مارس ۲۰۰۹، به میزان ۵۷ درصد سقوط کرد. در همین بازه، ثروت خالص خانوارها و سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکا از ۶۹ تریلیون دلار به ۵۵ تریلیون دلار کاهش یافت.

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
📝 رهن کامل خانه در ونک؛ از ۱.۵ تا 9 میلیارد تومان

✳️ بررسی فایل‌های رهن و اجاره خانه در محله ونک واقع در منطقه ۳ تهران نشان می‌دهد که حداقل بودجه مورد نیاز برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۶۰ متری در این محله، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است. اگر متراژ واحد بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ مترمربع باشد، این رقم به حدود ۲ میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

همچنین باید در نظر داشت که برای رهن کامل یک واحد آپارتمان دوخوابه در محله ونک، مجهز به آسانسور، پارکینگ و انباری، حداقل بودجه‌ای در حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیاز است.

✳️ در محدوده ده‌ونک نیز، واحدی ۵۵ متری و ۱۴ سال ساخت با ودیعه ۱۰۰ میلیون تومانی و اجاره ماهانه ۲۵ میلیون تومان فایل شده است. همچنین برای واحدی ۱۹۰ متری و ۶ سال ساخت، ودیعه ۲ میلیارد تومانی و اجاره ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

در بخش‌های مختلف محله ونک، قیمت‌ها متغیر است. به‌عنوان نمونه، رهن کامل آپارتمانی ۲۴۰ متری و ۴ سال ساخت با امکاناتی همچون سالن اجتماعات، سالن ورزشی (جیم)، لابی و چشم‌انداز مشجر، ۷ میلیارد تومان اعلام شده است.

#بازار_مسکن

🌐 @donyayebourse_com
2👍1
📝 قطع اینترنت ایران بیت‌کوین جهان را دچار چالش کرد

✳️ محمد الله‌داد درباره کاهش تولید بیت‌کوین جهانی در پی قطع اینترنت در جنگ ۱۲ روزه ایران اظهار کرد: برخی سایت‌ها و متخصصین حوزه رمزدارایی‌ها اعلاام کرده‌اند بعد از قطع اینترنت ایران در دوره جنگ ۱۲ روزه افت قابل توجهی هش‌ریت شبکه جهانی بیت‌کوین رخ داده که نظرات متفاوتی راجع به میزان آن ارائه شده است، بعضا از ۵ تا بیش از ۱۰ درصد افت را به ایران نسبت داده‌اند که از نظر بنده این ارقام اغراق است و ما حدود ۵ تا ۶ درصد کاهش تولید در این حوزه را منطقی می‌دانیم که به لحاظ عددی ۲ هزار توان را شامل می‌شود.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: ما بیش از ۲۰ هزار مگاوات در اوج بار تابستان امسال ناترازی برق خواهیم داشت و میزان ۲ هزار مگاوات مصرف برق توسط ماینرها بخشی از ناترازی است. به عبارت دیگر همه ناترازی ناشی از فعالیت ماینرها نیست اما خسارت زیادی به جز مصرف برق از فعالیت ماینرهای غیرمجاز به کشور وارد می‌شود.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
💵 رقص بازار ارز بر تیغ اخبار ژئوپلیتیک؛ قیمت دلار در انتظار یک سیگنال جدید

✳️ بازار ارز ایران در تیرماه ۱۴۰۴، در حالی وارد فاز جدیدی از نوسانات شد که هنوز تبعات جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل به‌طور کامل از فضای روانی بازارها رخت نبسته است. هرچند آتش‌بس میان طرفین توانست برای مدتی امید به ثبات سیاسی و کاهش تنش‌های منطقه‌ای را زنده کند، اما تحولات پس از آن، از جمله اعلام رسمی لغو بخشی از همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شرایط را پیچیده‌تر از قبل کرده است. اکنون بازار ارز نه‌تنها درگیر پارامترهای اقتصادی متعارف نیست، بلکه بیش از هر زمان دیگری به اخبار و سیگنال‌های سیاسی و ژئوپلیتیکی حساس شده است.

در روزهای پس از آتش‌بس، دلار برای مدتی کوتاه وارد فاز کاهش محدوده شد؛ رخدادی که بسیاری آن را ناشی از خوش‌بینی اولیه نسبت به کاهش تنش‌ها می‌دانستند. اما به سرعت این روند جای خود را به افزایش تدریجی قیمت داد؛ به‌ویژه پس از آن‌که اخبار منفی از روند مذاکرات و روابط خارجی به گوش رسید. در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران ارز، بیش از هر چیز با احساس نااطمینانی مواجه هستند؛ احساسی که به شکل‌گیری تقاضای احتیاطی و رفتارهای محافظه‌کارانه در بازار منجر شده است.

✳️ در چنین فضایی، دلار در محدوده‌ای متزلزل در حال نوسان است و چشم‌انداز آن، هم در کوتاه‌مدت و هم در میان‌مدت، به‌شدت به روند تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی وابسته شده است. هرگونه تنش یا گشایش، چه در سطح مذاکرات هسته‌ای و چه در حوزه روابط منطقه‌ای، می‌تواند به‌سرعت بازار ارز را دست‌خوش تغییر کند. بنابراین، آنچه در تیرماه ۱۴۰۴ دیده می‌شود، نه بازار مبتنی بر عرضه و تقاضای واقعی، بلکه بازاری است که بیش از هر چیز به فضای روانی و انتظارات سیاسی گره خورده است.

با پایان تعطیلات تاسوعا و عاشورا و بازگشایی رسمی بازارها، همه نگاه‌ها به رفتار دلار دوخته شده است؛ آن‌هم در شرایطی که خبر لغو برخی همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فضای مذاکرات را تیره‌تر از گذشته کرده است. در چنین شرایطی، پرسش اصلی این است که دلار چه مسیری را در کوتاه‌مدت و بلندمدت طی خواهد کرد؟

✳️ مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با اکوایران در این‌باره گفت: در حال حاضر، تحلیل فضای روانی بازار اهمیت بیشتری نسبت به عوامل بنیادی دارد؛ چراکه سیگنال‌های سیاسی و امنیتی نقشی تعیین‌کننده در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران ایفا می‌کنند. هرچند برخی تحلیل‌ها از احتمال بهبود فضای مذاکرات سخن می‌گویند، اما آن‌چه به‌وضوح بر بازارها سایه انداخته، بازگشت گمانه‌زنی‌ها درباره تنش‌های نظامی است.

او ادامه داد: در هفته‌های اخیر، مهم‌ترین عاملی که رفتار سرمایه‌گذاران را تحت تأثیر قرار داده، بازگشت تدریجی پول‌های بلوکه‌شده به شبکه بانکی و صندوق‌های درآمد ثابت بوده است. البته در دوران جنگ ۱۲ روزه، بخشی از این منابع به‌صورت سپرده باقی مانده بود و حالا نیز آزادسازی آن‌ها نیازمند زمان و هماهنگی‌های تازه است.

✳️ گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
1
2025/07/10 11:15:22
Back to Top
HTML Embed Code: