Telegram Web Link
📝 سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا؛ از ابزار اقتصادی تا اهرم فشار ژئوپلیتیکی

✳️ برآورده‌های جدید از ابعاد ژئوپلیتیکی و اقتصادی سیاست‌های تجاری ایالات متحده نشان ‌می‌دهد که آمریکا از تعرفه‌های تجاری نه صرفا به عنوان ابزار اقتصادی، بلکه به‌عنوان اهرمی برای بازتعریف جایگاه خود در ساختار قدرت جهانی استفاده می‌کند.

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در گزارشی با عنوان «تاثیر سیاست تعرفه‌ای دولت آمریکا بر اقتصاد جهان»، با بررسی سیاست آمریکا به این نکته اشاره کرده که برخلاف تصور رایج مبنی بر اینکه تعرفه‌ها صرفا در خدمت تنظیم تجارت خارجی و حمایت از تولید داخلی هستند، این گزارش نشان می‌دهد که آمریکا در حال استفاده از تعرفه‌ها برای پیشبرد اهداف ژئوپلیتیکی و شکل‌دهی مجدد به نظم اقتصادی بین‌المللی است، در این خصوص می‌توان به اعمال تعرفه بر فولاد، آلومینیوم و ... تا محدودسازی صادرات فناوری به چین، همه این اقدامات با هدف بازتعریف موازنه قدرت میان بازیگران کلیدی اقتصاد جهانی اشاره کرد.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 بررسی بازسازی کارخانجات آسیب‌دیده

✳️ به دنبال حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به اماکن مسکونی، شهرک‌های صنعتی و حتی کارخانجات تولید دارو مقرر شده تا در سومین جلسه بررسی ابعاد خسارات جنگ ۱۲ روزه با حضور رئیس جمهور، وضعیت واحدهای صنعتی و کارخانجات خسارت دیده بررسی شود.

در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، ۹ شهرک صنعتی در ۷ استان کشور آسیب دید که طی آن ۱۵ واحد صنعتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد خسارت دیدند.

✳️ دشمن به دنبال ضربه زدن به تولید ملی بود و حتی از حمله به کارخانجات ساخت دارو از جمله کیمیدارو و آذریت نیز ابایی نداشت.

با این حال آنطور که مدیرعامل سازمان صنایع کوچک گفته است تولید در این دوره نه‌تنها متوقف نشد، بلکه در برخی اقلام اساسی به دلیل افزایش تقاضا، رشد نیز داشت. زنجیره توزیع، حمل‌ونقل و لجستیک نیز همگام با تولید فعال بود و نقش موثری در پایداری بازار ایفا کرد.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 شرط بازگشت اعتماد به بورس از زبان الیاس کردی/ سرمایه ها به سمت بازار طلا و دلار رفته اند

✳️ بازار سرمایه ایران در هفته‌های اخیر زیر سایه‌ سنگین تشدید تنش و درگیری نظامی ایران و اسرائیل از یک سو و ابهام بر سر مذاکرات ایران و آمریکا بوده است.

«پیام الیاس کردی»، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو بااقتصادنیوزبا تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران و نقش دولت در تحولات اخیر بورس، از پنج تیپ رفتاری فعالان بازار سهام در این شرایط می‌گوید و تأکید می‌کند که «جز مداخله‌ی مستقیم دولت، فعلاً راهکار پایداری برای حفظ تعادل در بازار دیده نمی‌شود.»

✳️ از او درباره نسبت آتش‌بس با بازگشت اعتماد به بازار سرمایه پرسیدیم و الیاس کردی ضمن تشریح سناریوهای احتمالی پیش‌رو، گفت: «اگر بازار نسبت به استمرار آتش‌بس اطمینان پیدا کند، می‌توان انتظار رشد حداقل ۲۰ درصدی شاخص را در هفته‌های آتی پیش‌بینی کرد.»

مشروح گفت‌وگوی «اقتصادنیوز» با الیاس کردی، تحلیل‌گر بازار سرمایه، درباره دلایل ریزش بورس، نقش دولت، رفتار حقوقی‌ها و چشم‌انداز بازار را در اقتصادنیوز بخوانید.

🌐 @donyayebourse_com
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 رفتارهای اقتصادی مردم در دوران جنگ و پساجنگ

▫️رفتار اقتصادی مردم در زمان بحران‌ چه تغییری می‌کند؟ برخی روایت‌ها نشان می‌دهد که مردم در شرایط بحرانی مانند جنگ، دست به خرید اقلام غیرضروری می‌زنند، برخی دیگر از روایت‌ها از جنگ‌های گذشته رفتار قحطی‌گونه مردم را تایید می‌کنند. مردم ایران در شرایط جنگ 12 روزه چه اقداماتی انجام دادند؟

▫️سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس حوزه اقتصادی در گفت‌وگو با اکوایران این رفتارها را تشریح کرده است.

▫️این پژوهشگر به اثرات تعطیلی بورس و برخی بانک‌ها هم در رفتارهای اقتصادی مردم در دوران پساجنگ اشاره می‌کند.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
📝 اکونومیست: آمارسازی به سبک رهبران کوبا

✳️ در کوبای استوایی، تابستان هرگز آسان نیست. گرمای خفه‌کننده و رطوبت شدید با شبکۀ برق ناکارآمد دست‌به‌دست هم می‌دهند تا ناتوانی و بی‌کفایتی دولت را بیش از پیش نمایان کنند. صبر مردم به‌سر می‌آید.

امسال اوضاع از همیشه بدتر به نظر می‌رسد. شبکۀ ضعیف برق کشور حتی زمستان گذشته، که تقاضای برق کمتر بود، در آستانۀ فروپاشی قرار داشت. اکنون خاموشی‌ها طولانی‌تر از همیشه شده‌اند.

✳️ بیشتر ساکنان هاوانا، پایتخت، اگرچه فقط چند ساعت در روز برق داشتند، خود را خوش‌شانس می‌دانند. آنها از فاسد شدن مواد غذایی در یخچال‌ها و بی‌خوابی‌های شبانه در اتاق‌های بدون نسیم و گرمای خفه‌کننده‌شان شکایت دارند. و ممکن است اعتراضات ضد دولتی در راه باشد. آخرین موج بزرگ اعتراضات در ژوئیۀ ۲۰۲۱ رخ داد و به بازداشت صدها نفر انجامید.

گرمای طاقت‌فرسا تنها مشکل نیست. گردشگری نسبت به دوران پیش از کرونا ۵۰ درصد کاهش یافته و برداشت محصولات کشاورزی هم ناچیز بوده است و این کشور را با کسری بودجه‌ای غیرقابل‌دوام مواجه کرده است.

✳️ ریکاردو تورس، اقتصاددان کوبایی تبار دانشگاه آمریکایی واشنگتن که در سال ۲۰۲۱ کوبا را ترک کرد، می‌گوید: «کوبا به اقتصادی تبدیل شده که اساساً قادر به تولید هیچ‌چیز نیست». حتی خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها کسری بودجۀ امسال را حدود ۱0 درصد از تولید ناخالص داخلی تخمین می‌زنند که یکی از بالاترین نرخ‌ها در جهان است.

ناخشنودی به موج دیگری از مهاجرت دامن زده است. جمعیت کوبا طی دو سال گذشته 20 درصد کاهش یافته است، از ۱۱ میلیون به کمتر از ۹ میلیون نفر. بیشتر مهاجران جوان هستند. رفتن آن‌ها فعالیت اقتصادی را محدود کرده و بار نگهداری از یک‌چهارم جمعیت بالای ۶۰ سال را افزایش داده است؛ نرخی بسیار بالاتر از بیشتر کشورهای حوزۀ کارائیب.

✳️ کارلوس آلزوگارای، دیپلمات پیشین کوبایی که در هاوانا زندگی می‌کند، می‌گوید: «من و همکارانم وضعیت را یک "چندبحران" می‌نامیم.»

رهبران کوبا همچنان ایالات متحده و تحریم اقتصادی چنددهه‌ایش را مقصر مشکلات کشور می‌دانند و هرگونه توصیه برای تغییر مدل اقتصادی سخت‌گیرانۀ سوسیالیستی را رد می‌کنند. هم‌زمان، آن‌ها اساساً منکر وجود هرگونه مشکلی هستند و در پیش‌بینی‌های رسمی خوش‌بینانه، وعدۀ معجزه‌ای در آیندۀ نزدیک می‌دهند.

✳️ دولت اوایل امسال پیش‌بینی کرد که تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۵ یک درصد رشد خواهد کرد؛ در حالی که اکثر ارزیابی‌ها از رکود اقتصادی حکایت دارند.

پایه‌های این پیش‌بینی‌ها بسیار غیرواقعی‌اند. مقامات به مشوق مالیاتی‌ای به ارزش یک میلیارد دلار اشاره می‌کنند که هدف آن جذب سرمایه‌گذاری از روسیه است. آن‌ها این واقعیت را نادیده می‌گیرند که روسیه در سال ۲۰۱۴ نود درصد بدهی کوبا را بخشید، اما هنوز سه‌ونیم میلیارد دلار بدهی باقی مانده است.

✳️ در یک نشست اقتصادی در ۲۷ ژوئن در بلاروس، میگل دیاس‌ـ‌کانل، رئیس‌جمهور کوبا، فرصت‌های به‌ظاهر جذاب سرمایه‌گذاری در هاوانا را ستود. پاول ویدال، اقتصاددان کوبایی دانشگاه پاپی خاویر کلمبیا می‌گوید: «این حرف‌ها جدی نیست». او می‌افزاید که ناتوانی کوبا در بازپرداخت بدهی‌ها مزمن و شدید است و در گذشته نیز بارها شرکای تجاری خارجی از کشور اخراج شده‌اند.

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
2
Forwarded from اقتصادنیوز (N H)
🔴 سران بریکس حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ایران را محکوم کردند

🔹️رسانه آمریکایی بلومبرگ:

▫️سران کشورهای عضو بریکس حملات آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کردند و از دولت نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خواستند که نیروهای خود را از نوار غزه خارج کند. همچنین خواستار راه‌حل‌های "عادلانه و پایدار" برای درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه شدند./ ایسنا

@EghtesadNews_com
👍5
🔴 افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند

شرکت دولتی آرامکو قیمت نفت خام عرب‌لایت -درجه ممتاز این شرکت- را در ماه آگوست یک دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد و به 2.20 دلار در هر بشکه یعنی بالاتر از شاخص منطقه‌ای برای مشتریان آسیایی خواهد رساند. مقامات مرتبط با پالایشگاه‌ها در آسیا از این میزان افزایش قیمت، ابراز شگفتی کرده‌اند.

به نوشته بلومبرگ، بر اساس لیست قیمتی که توسط این خبرگزاری مشاهده شده است، شرکت دولتی آرامکو قیمت نفت خام عرب‌لایت -درجه ممتاز این شرکت- را در ماه آگوست یک دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد و به 2.20 دلار در هر بشکه می‌رساند؛ یعنی رقمی بالاتر از شاخص منطقه‌ای برای مشتریان آسیایی.

مقامات مرتبط با پالایشگاه‌ها در آسیا از این میزان افزایش قیمت، ابراز شگفتی کرده‌اند. طبق نظرسنجی انجام‌شده از معامله‌گران و پالایشگاه‌ها، انتظار می‌رفت که آرامکو قیمت عرب‌لایت را تا 65 سِنت به‌ازای هر بشکه افزایش دهد.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 شرکت‌های فرانسوی به‌دنبال سرمایه‌گذاری 947 میلیون دلاری در مالزی

وزارت سرمایه‌گذاری، تجارت و صنعت مالزی اعلام کرد که چندین شرکت فرانسوی به دنبال سرمایه‌گذاری 947 میلیون دلاری در مالزی هستند.

به نوشته بلومبرگ، این وزارت‌خانه روز یکشنبه (15 تیر) در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرکت‌ها قصد دارند در صنایعی از جمله تولید فناوری پیشرفته، هوافضا، انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگری، اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های پایدار سرمایه‌گذاری کنند.

مالزی صادرات بالقوه 675 میلیون رینگیت را برای صنایع هوافضا، خودرو، انرژی‌های تجدیدپذیر، داروسازی، اقتصاد دیجیتال، سبک زندگی و حلال پیش‌بینی می‌کند.

انور پس از سفر به فرانسه، برای شرکت در اجلاس بریکس به ریودوژانیرو رفته است. خبرگزاری برنامای مالزی گزارش داد که او روز یکشنبه در حاشیه این نشست با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، دیدار خواهد کرد.

🌐 @donyayebourse_com
1
🔴 آغاز فراخوان نصب سامانه‌های خورشیدی پشت بامی از هفته آینده

وزیر نیرو از آغاز فراخوان ملی برای توسعه سامانه‌های خورشیدی پشت‌بامی ۵ کیلوواتی در هفته آینده خبر داد و گفت: مردم می‌توانند با نصب این سامانه‌ها، برق مصرفی خود را به‌صورت مستقل تأمین کنند.

عباس علی‌آبادی با اشاره به اهمیت توسعه تولید پراکنده برق در کشور اظهار کرد: اکنون سه نسخه متفاوت از این سامانه‌ها طراحی شده و آماده ارائه است. هدف ما این است که با جلب مشارکت مردم، گام بلندی در مسیر خودتأمینی انرژی در بخش خانگی برداریم.

به‌گزارش ایسنا، وی با تأکید بر نقش نهادهای دولتی در حمایت از این طرح افزود: یکی از اقداماتی که شهرداری‌ها یا وزارت راه و شهرسازی می‌توانند انجام دهند، ارائه مشوق‌هایی مانند تخفیف در هزینه‌های ساخت‌وساز یا افزایش درصد مجاز ساخت برای متقاضیانی است که از برق خورشیدی استفاده می‌کنند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با اجرای این برنامه، هم سهم انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش می‌یابد و هم فشار بر شبکه سراسری کاهش پیدا می‌کند. این یک تحول مهم در مسیر پایداری انرژی کشور خواهد بود.

🌐 @donyayebourse_com
7
📝 سناریوهای پیش‌ روی بورس در آتش بس/ مقصد امنی برای سرمایه‌ های خارج شده از بازار وجود ندارد

✳️ در فضای کنونی، مقصد خاص و امنی برای سرمایه‌ها وجود ندارد، چون اغلب بازارهای جایگزین نیز محدودیت‌هایی دارند.» این جمله را «هومن عمیدی»، کارشناس بازار سرمایه، در تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران پس از جنگ ۱۲روزه ایران و اسرائیل مطرح می‌کند. وضعیتی که به‌گفته‌ او باعث شده بخشی از سرمایه‌ها با تصمیم‌هایی هیجانی، بدون مقصد مشخص از بازار سهام خارج شوند.

آقای عمیدی! با توجه به تحولات اخیر سیاسی و اقتصادی، چشم‌انداز فعلی بازار سرمایه ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ پیشنهاد شما برای راهکارهای حمایتی این روزهای بازار سرمایه چیست؟

✳️ وقتی شرایط بحرانی می‌شود یا از تعادل‌های عادی خارج می‌گردد، معمولاً بسته‌های حمایتی در همه کشورها فعال می‌شوند. بسته‌های حمایتی از بازار سرمایه و بازار اوراق قرضه، در چنین شرایطی یک اقدام متعارف و طبیعی محسوب می‌شود. کاری که دولت انجام داده نیز در همین چارچوب قابل ارزیابی است؛ اما نکته مهم این است که این حمایت‌ها باید مستمر و ادامه‌دار باشند.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
1
📝 چشم‌انداز بورس در هفته سوم تیرماه؛ سایه ریسک‌های سیاسی بر تالار شیشه‌ای

✳️ بازار سرمایه در دوران پساجنگ با ریزش شدیدی همراه بود؛ به‌نحوی که شاخص کل بورس بیش از 250 هزار واحد افت کرد.حال با بسته‌های حمایتی دولت انتظار می‌رود اعتماد به بازار بازگردد و صف‌های فروش کاهش یابند. در این بین باید منتظر اخبار سیاسی ماند، چراکه این اخبار هستند که به بورس جهت می‌دهند.

پویان مظفری، فعال بازار سرمایه در این خصوص در گفت‌و‌گو با اکوایران گفت: به‌نظر می‌رسد، اتفاقی مهم که برای بازار سرمایه افتاد، آن بود که نقدشوندگی به این بازار بازگشت. البته باید دقت کرد که این موضوع از این بعد مهم بود که عملا بازار با ریزش حدود ۱۰ درصد در کلیت (به جز موارد خاص) دوباره نقدشوندگی خود را پیدا کرد.

✳️ به‌گفته مظفری، در ادامه به‌نظر می‌رسد که بازار همچنان این نقدشوندگی را داشته باشد، اما مهم‌ترین مساله پیش‌روی بازار این باشد که ریسک‌های سیستماتیک (مانند ریسک‌ نظامی-سیاسی) چه خواهد شد.

این کارشناس بازار سهام افزود: هر چقدر بازار تفکرش بر این باشد که ریسک‌های سیاسی، نظامی کاهش یابد، مشخصا می‌تواند به سمت صعود حرکت کند و یا بالعکس.

✳️ او در ادامه گفت: در این نقطه موضوعی که به‌نظر می‌رسد، این است که بازار سرمایه در‌ کلیت احتمالا همچنان فروشنده داشته باشد و هفته پیش‌رو مخصوصا دوشنبه تحت‌تاثیر اخبار متفاوت، این بازار نزولی حرکت کند، اما این بار با شیب کمتر و نقدشوندگی بهتر.

🌐 @donyayebourse_com
2
📝 آینده بازار زیر سایه نگرانی‌های سیاسی؛ 3 دلیل اصلی برای عدم افزایش قیمت طلا

✳️ بازار طلا و سکه کشور در هفته دوم تیر ۱۴۰۴ یکی از پرشتاب‌ترین دوره‌های افزایشی ماه‌های اخیر را پشت سر گذاشت. بررسی روند قیمت‌ها از روز شنبه -هشتم تیر 1404- تا پایان معاملات پنجشنبه 12 تیر 1404- نشان می‌دهد که اکثر انواع سکه و طلای خام رشد قابل توجهی را تجربه کرده‌اند؛ رشدی که حاصل هم‌زمانی افزایش نرخ اونس جهانی، تقویت انتظارات تورمی در داخل کشور و نوسانات محدود اما موثر در بازار ارز است.

در آغاز هفته قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در محدوده ۷۶ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان قرار داشت. این در حالی است که تا روز 12 تیر، بهای این سکه به ۸۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید؛ افزایشی بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان که معادل هفت درصد بازدهی در کمتر از یک هفته محسوب می‌شود.

✳️ سکه طرح قدیم نیز در همین بازه زمانی نزدیک به پنج میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و از سطح ۶۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان به ۷۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
1
📝 افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند

✳️ عربستان‌سعودی برای ماه آینده میلادی، قیمت‌ها برای گرید نفت خام اصلی خود در آسیا را بیش از انتظار مشتریانش افزایش داد؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ریاض اطمینان دارد بازار به‌اندازه‌ای قوی است که بتواند عرضه‌های اضافی از سوی اوپک‌پلاس را تحمل کند.

به نوشته بلومبرگ، بر اساس لیست قیمتی که توسط این خبرگزاری مشاهده شده است، شرکت دولتی آرامکو قیمت نفت خام عرب‌لایت -درجه ممتاز این شرکت- را در ماه آگوست یک دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد و به 2.20 دلار در هر بشکه می‌رساند؛ یعنی رقمی بالاتر از شاخص منطقه‌ای برای مشتریان آسیایی.

✳️ مقامات مرتبط با پالایشگاه‌ها در آسیا از این میزان افزایش قیمت، ابراز شگفتی کرده‌اند. طبق نظرسنجی انجام‌شده از معامله‌گران و پالایشگاه‌ها، انتظار می‌رفت که آرامکو قیمت عرب‌لایت را تا 65 سِنت به‌ازای هر بشکه افزایش دهد.

در روز شنبه (14 تیر)، عربستان‌سعودی باعث شد تا اوپک‌پلاس که در آن اعضایی مانند روسیه نیز حضور دارند، با افزایش تولید تا 548 هزار بشکه در روز در ماه آگوست موافقت کند؛

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
2
📝 شرکت‌های فرانسوی به‌دنبال سرمایه‌گذاری 947 میلیون دلاری در مالزی

✳️ وزارت سرمایه‌گذاری، تجارت و صنعت مالزی، پس از دیدار یک هیئت تجاری به سرپرستی انور ابراهیم، نخست‌وزیر این کشور، با 40 نماینده صنعت در فرانسه در روز جمعه (13 تیر)، اعلام کرد چندین شرکت فرانسوی به دنبال سرمایه‌گذاری در مجموع 4 میلیارد رینگیت (947 میلیون دلار) در مالزی هستند.

به نوشته بلومبرگ، این وزارت‌خانه روز یکشنبه (15 تیر) در بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرکت‌ها قصد دارند در صنایعی از جمله تولید فناوری پیشرفته، هوافضا، انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگری، اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های پایدار سرمایه‌گذاری کنند.

✳️ مالزی صادرات بالقوه 675 میلیون رینگیت را برای صنایع هوافضا، خودرو، انرژی‌های تجدیدپذیر، داروسازی، اقتصاد دیجیتال، سبک زندگی و حلال پیش‌بینی می‌کند.

انور پس از سفر به فرانسه، برای شرکت در اجلاس بریکس به ریودوژانیرو رفته است. خبرگزاری برنامای مالزی گزارش داد که او روز یکشنبه در حاشیه این نشست با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، دیدار خواهد کرد.

🌐 @donyayebourse_com
📊 سبزپوشی بورس در 90 دقیقه ابتدایی بازار امروز / میدان داری شاخص سازان در تهران

✳️ بازارسرمایه در نیمه نخست روز دوشنبه، -16 تیرماه 1404- با رشد محسوسی همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس صعود 30 هزار واحدی را تجربه کرد.

در این بین، 64 درصد نمادهای بورسی منفی بودند و 36 درصد دیگر مثبت معامله شدند؛ به عبارتی 547 نماد قرمزپوش و 313 نماد دیگر سبزپوش ماندند.

✳️ در 90 دقیقه ابتدایی بازار امروز؛ نقدینگی وارد تالار شیشه‌ای و صندوق بادرآمد ثابت شده است، ولی در مقابل پول حقیقی از صندوق کالایی در حال خروج است.

#بورس_تهران

🌐 @donyayebourse_com
📝 مدیرعامل بورس تهران: بعد از نقدشوندگی، نوبت ثبات و رونق است

✳️ محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران گفت: خوشبختانه نقش‌آفرینی فعالان بازار، ارکان و نهاد‌ها و همکاری بازار پول و بازار سرمایه، حرکت بورس به سمت تعادل را پس از جنگ ۱۲ روزه سرعت بخشید که جلوه‌ای از آن را در روز‌های پایانی هفته گذشته دیدیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی خاطرنشان کرد که در دوران جنگ، اولویت اصلی حفاظت از دارایی‌های سهام‌داران بود. در هفته گذشته، نقدشوندگی اولویت داشت و اکنون نوبت ثبات است.

✳️ وی افزود: در چهار روز گذشته جلسات سازمان بورس با ارکان، صاحب‌نظران و فعالان بازار، زمینه حرکت به سوی تثبیت تعادل و نقدشوندگی را فراهم آورده است.

گودرزی تصریح کرد: به عبارت دیگر، با تثبیت تعادل ایجادشده در روز‌های آینده، بازار آمادگی ورود به فاز رونق را پیدا می‌کند.

✳️ مدیرعامل بورس تهران که پس از آخرین جلسه ساعات اولیه صبح امروز در سازمان بورس گفت‌و‌گو می‌کرد، از نهایی شدن نسخه جدید بسته تثبیت بازار خبر داد و اظهار داشت: تداوم حمایت مستقیم از سهام، بهبود مدیریت سبد‌ها و صندوق‌ها، استفاده از ابزار مشتقه‌ای مانند اوراق تبعی و اختیار معامله و اصلاح برخی مقررات، بخشی از بسته تثبیت و رونق بازار هستند.

🌐 @donyayebourse_com
1
📝 رئالیسم جدید ترامپ جهان را به سوی جنگ بزرگ بعدی سوق می‌دهد؟

✳️ روشن است که دولت دوم ترامپ در سیاست خارجی خود نوعی واقع‌گرایی را دنبال می‌کند؛ اما اینکه این رئالیسم از چه نوعی است، همچنان موضوع بحث و جدل است. نشانه‌ها حکایت از نوعی «واقع‌گرایی مبتنی بر حوزه‌های نفوذ» دارد؛ رویکردی که می‌تواند به صلح و ثبات جهانی کمک کند.

یکی از ناظران نزدیک به دولت ترامپ اخیراً این رویکرد جدید را «معامله‌محوری فراگیر» توصیف کرده است؛ همان «واقع‌گرایی جدید» با مُهر یک تاجر. واقع‌گرایی سنتی غنی در تفکر دیپلماسی و جنگ است که ریشه‌های آن به مورخ یونانی، توسیدید، بازمی‌گردد - متفکری که اندیشه‌هایش هنوز هم بر چالش‌های امروز واشنگتن در قبال سیاست چین سایه انداخته است.

✳️ به نوشته نشنال اینترست، شاخه‌های گوناگون واقع‌گرایی در سیاست جهانی، همگی یک وجه مشترک دارند: تمرکز بر «قدرت» به‌عنوان مهم‌ترین عنصر تعیین‌کننده در امور بین‌الملل. برای کسانی که نگران آینده رابطه آمریکا و چین هستند، درک رویکرد دولت ترامپ به واقع‌گرایی ضروری است.

گزارش کامل در وبسایت اکوایران

🌐 @donyayebourse_com
📉 زیر پوست تولید؛ آخرین آمارها از بخش صنعت

✳️ بر اساس آخرین داده‌های مرکز آمار، شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در اردیبهشت ماه به ۱۷۱۶.۴ رسیده است. بدین ترتیب، تورم تولیدکننده ماهانه این شاخص به ۱.۹ درصد رسیده که در مقایسه با فروردین ماه با کاهش روبرو بوده است. تورم نقطه به نقطه این بخش نیز با ۴۴.۶ درصد مقداری پایین‌تر از فروردین ماه را ثبت کرده است. در مقابل، مقایسه تورم سالانه این بخش حاکی از افزایش این شاخص در مقیاس سالانه است.

بررسی تورم تولیدکننده نقطه به نقطه زیربخش‌های صنعت در اردیبهشت ماه نشان می‌دهد از ۲۳ زیربخش موجود، نیمی افزایش و نیمی کاهش را در مقایسه با فروردین ماه تجربه کرده‌اند. گروهی که بیشترین تورم نقطه‌ای را تجربه کرده «ساخت انواع آشامیدنی‌ها» با ۶۷.۱ درصد بوده است. از طرفی، زیربخش «ساخت سایر مصنوعات» با تورم نقطه‌ای ۱۸ درصدی کمترین مقدار را به ثبت رسانده است.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
1
📝 سخنگوی دولت: مذاکره با احترام ممکن است، نه با حمله به فردو

سخنگوی دولت گفت: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوز مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک کشور، دفاع حساب‌شده و مشروعی را انجام داد که پیام روشنی در حوزه بازدارندگی ارسال کرد. اما در عین حال می‌دانیم به اعلام آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی نباید اعتماد کرد. این رژیم سابقه‌ای روشن در نقض تعهدات و تحریک بحران دارد. بنابراین جمهوری اسلامی ایران همزمان با حفظ آمادگی دفاعی کامل، مسیر دیپلماسی منطقه‌ای و بین‌المللی را نیز دنبال می‌کند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا تصمیم‌ها با هماهنگی دولت انجام می‌شد، گفت: چنین اقداماتی نمی‌تواند خارج از چارچوب تصمیم‌گیری کلان نظام و هماهنگی میان نهادهای عالی امنیتی، نظامی و سیاسی باشد. دولت در جریان کامل تحولات و مشورت‌ها قرار داشته و بر لزوم پاسخ در چارچوب حق دفاع مشروع، صریح و قابل فهم برای افکار عمومی جهانی تأکید داشته است.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
👍31
📝 سیاست‌گذاری پولی در شرایط بحرانی کنونی؛ ضرورتی برای بازنگری در رویکردها

✳️ اولویت اصلی سیاست‌گذاری پولی در حال حاضر باید بر حفظ توان تولید و جلوگیری از تعدیل نیروی کار متمرکز شود. تزریق نقدینگی، اگرچه ابزار قدرتمندی است، نمی‌تواند به‌تنهایی نااطمینانی‌های سیاسی-نظامی و ضعف‌های ساختاری بازارهای مالی را جبران کند. بنابراین، پیشنهاد می‌شود سیاست‌های تسهیلاتی با فرض پذیرش ریسک نکول، به‌صورت هدفمند به سمت واحدهای تولیدی و کسب‌وکارهای کوچک و متوسط هدایت شود.این رویکرد نه‌تنها به حفظ تعادل اقتصادی کمک می‌کند، بلکه از فروپاشی زنجیره‌های تولید و افزایش بیکاری جلوگیری خواهد کرد.

تسهیلات هدفمند با نرخ‌های ترجیحی: بانک‌ها باید تسهیلات ارزان‌قیمت را با تمرکز بر صنایعی که بیشترین تأثیر را در حفظ اشتغال و تولید دارند،ارائه کنند. این تسهیلات می‌توانند با تضمین‌های دولتی یا سازوکارهای بیمه‌ای همراه شوند تا ریسک نکول کاهش یابد.

✳️ تقویت زنجیره تأمین مالی:ایجاد خطوط اعتباری ویژه برای تأمین مواد اولیه و سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی،به‌ویژه در بخش‌های کشاورزی،صنعت و خدمات،ضروری است.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
2025/07/10 22:24:26
Back to Top
HTML Embed Code: