Telegram Web Link
نکاتی برای نوجوانان مبتلا به اختلالات خوردن

1⃣🆘 درک تفاوت‌های جسمی در افراد
هر کس دارای ترکیب ژنتیکی منحصر به فردی است که بر ساختار استخوان، اندازه بدن، وزن و شکل آنها تأثیر می‌گذارد. بدن شما می‌تواند در طیف وسیعی از وزن ها سالم باشد.

2⃣🆘از مقایسه بپرهیزید
سعی کنید از مقایسه بدن خود با بدن دوستان یا افراد مشهور در تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید. به یاد داشته باشید، همه ما به طور طبیعی متفاوت هستیم.

3⃣🆘 از خود بپرسید که چه احساسی دارید
آیا متوجه اثرات سلامت جسمانی یا اثرات عاطفی رفتارهای غذایی خود شده اید؟ برای ایجاد رابطه سالم با غذا حاضرید چه تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنید؟ از عادات غذایی فعلی خود چه چیز عایدتان می‌شود؟

3⃣🆘 به دنبال حمایت باشید
وقتی متوجه شدید که عادات غذایی‌تان بر زندگی، خلق و خو و توانایی تمرکزتان تأثیر می‌گذارد، مهم است با والدین یا یک مشاور مورد اعتماد گفتگو کنید.

4⃣🆘 کمک حرفه ای دریافت کنید
کمک گرفتن از یک تیم حرفه ای مانند پزشک، درمانگر و متخصص تغذیه می تواند به شما در درک و مدیریت احساسات و رفتارهایتان کمک کند. 
@drawing_psy
📚منبع👉
👍42
۶ الگوی رفتاری که شما را در معرض حمله مهاجمان قرار می‌دهد 👇

1⃣ شل و ول بودن :وقتی فردی به آرامی راه می‌رود یا پاهای خود را به هم می زند، نشانه‌ی فقدان انرژی است.

2⃣ خمیدگی بدن:  کمر خمیده شخص را خجالتی و ضعیف نشان می دهد.

3⃣ نامتعادل راه رفتن: تلو تلو خوردن، جهشی راه رفتن یا نداشتن تعادل باعث می شود راه رفتن شما ناامن به نظر برسد. حرکات دست ها و پاها باید هماهنگ باشند و بدن صاف به نظر برسد. گامها ابتدا باید روی پاشنه‌ی پا و سپس روی انگشتان باشد.

4⃣ دست‌های پر: بنا به اعتراف جیب‌برها زنانی که دست‌شان با کیف یا گوشی مشغول است، راحت‌ترین هدف هستند.

5⃣ گام‌های کوتاه: معمولاً افراد بیمار و آسیب‌دیده؛ مثلاً به دلیل تاول پا، گام‌هایشان کوتاه است و این نشان می‌دهد نمی توانند در برابر حمله مقاومت کنند.

6⃣ هدفون: فردی که صداهای اطراف خود را نمی شنود، کنترل خود را بر محیط از دست می دهد. برای یک مجرم آسان خواهد بود که از پشت‌سر به این فرد حمله کند. برای جلوگیری از این امر، صدای هدفون خود را تنظیم کنید تا مطمئن شوید که همه‌ی صداهای اطراف خود را می شنوید.
@drawing_psy
👍61
با کسانی که در زندگی مان فضولی و دخالت می کنند چطور رفتار کنیم؟👇
👍1
۱- ببینید که نیت شان خوب است یا بد
گاهی فرد نیت خوبی دارد اما شکل بیان حرف‌اش درست نیست. سعی کنید متوجه شوید که آیا واقعاً صلاح تان را می خواهد یا خیر. ممکن است چیزهای درستی در حرف هایش باشد. اما در عین حال، ممکن است صرفاً به فکر خودش باشد.
👍4
۲- مرزبندی های واضحی داشته باشید

با جملاتی قاطع بگویید که علاقه ای به موضوع بحث ندارید، مثلاً: «من در مورد حقوقم صحبت نمی کنم»
👍1
۳- به خودتان نگیرید
در نظر داشته باشید که هرکسی مسئول رفتار و گفته‌های تنها خودش است
👍1
۴-بی اعتنا باشید

به‌شان توجه نکنید.
👍1
۵- مسائل خصوصی تان را با آن ها در میان نگذارید

اطلاعات شخصی شما برای افراد فضول مانند محرک عمل می کند، چون به محض آنکه چیزی درباره ی شما بفهمند دل‌شان می خواهد درباره اش اظهار نظر یا سؤال کنند. مثلاً اگر کسی از شما پرسید «چرا هنوز مجرد هستی؟» می توانید در پاسخ به او بگویید: «خیلی لطف داری که نگرانم هستی». علاوه بر این، می توانید با محدود کردن دسترسی آن ها به حساب های کاربری تان در شبکه های اجتماعی، مطمئن شوید که به راحتی به اطلاعات شخصی تان دست پیدا نخواهند کرد.
👍5
۶-با مهربانی واکنش نشان دهید

گاهی آدم ها به این دلیل در زندگی دیگران دخالت می کنند که از زندگی خودشان ناراضی اند. این احتمال هست که فضولی کردن در زندگی شما به آن ها کمک کند که احساس بهتری نسبت به زندگی خودشان پیدا کنند. بنابراین شاید بهتر باشد که با آن ها همدل و گوش شنوایی برایشان شوید. مثلاً اگر به شما گفتند «همسرت که خیلی خوب بود. چرا از او طلاق گرفتی؟» می توانید مؤدبانه بپرسید «شما تجربه ی طلاقی دارید که از آن پشیمان باشید؟».
👍4
۷- تا جایی که می شود با آن ها کمتر وقت بگذرانید

ساده ترین راه برای مقابله با افراد فضول این است که تعامل خود را با آن ها کمتر کنید. اگر این امکان را دارید که با آن ها برخوردی نداشته باشید، همین کار را انجام دهید. در غیر اینصورت، تعامل با آن ها را به حداقل برسانید.
👍31
۸- موضوع بحث را عوض کنید

دروغ گفتن شما را بعداً به دردسر خواهد انداخت، بنابراین یکی از بهترین راه ها برای پاسخ ندادن به سؤالات افراد فضول این است که موضوع بحث را عوض کنید. به علاوه، اگر کسی از شما درباره ی چیزی سؤال پرسید که با پاسخ به آن راحت نبودید، می توانید موضوع بحث را به گونه ای تغییر دهید که طرف مقابل تان مجبور به پاسخ به یک سؤال شود. مثلاً اگر کسی از شما پرسید که «چرا هنوز بچه دار نشده ای؟» می توانید در پاسخ بگویید «یادم است که خودت ۳ تا بچه داری. حالا چند سال‌شان است؟»
👍3
۹- احساس خود را به آن ها بگویید

مواجهه با دیگران و باز کردن در قلب خود به روی آن ها شاید باعث شود آسیب پذیر به نظر برسید، اما ممکن است به هر دوی شما کمک کند. بعضی افراد ممکن است تصور کنند که صرفاً دارند چیز بی ضرری به شما می گویند و از رنجی که حرف هایشان به شما وارد می کند، بی خبر باشند. اما اگر بعد از آنکه به آن ها گفتید که با حرف هایشان شما را معذب می کنند، حالت تدافعی پیدا یا شما را تحقیر کردند، این نشانه ی واضحی است که از آن دست آدم هایی هستند که باید از آن ها دوری کنید.
👍5
۱۰- با شوخی طبعی برخورد کنید

اگر ترجیح می دهید که حالت راحتی داشته باشید و وجهه ی خود را حفظ کنید، از حس شوخ طبعی تان کمک بگیرید. فرد فضول شاید متوجه نکته ی آن نشود یا به کلی نادیده اش بگیرد، اما دست کم می توانید به آن بخندید. مثلاً اگر از شما پرسیدند که «آیا کسی را می بینی؟ (به معنای داشتن رابطه عاشقانه با کسی)» می توانید در پاسخ بگویید «من دارم یه شیرینی آنجا می بینم که خیلی هم خوشمزه به نظر می رسد».
3
۶راهکار ساده برای برخورد با کودک خجالتی

1⃣🙇‍♀ کودک را وادار به معاشرت نکنید
بسیاری از کودکان از قرار گرفتن در جمع‌های غریبه دچار ترس می‌شوند و این طبیعی است.

2⃣🙇 درباره احساسات کودک از او سوال کنید
این کار باعث می‌شود که احساسات واقعی او را در مواجهه با موقعیت‌های مختلف بشناسید .

3⃣ 🙇‍♀برچسب زدن به کودک ممنوع!
این که در برخوردهای اولیه با یک کودک به او بگویید چقدر خجالتی هستی، دردی از او دوا نمی‌کند و اصلاً اصولی نیست و اتفاقا ین کار اعتماد به نفس او را پایین می‌آورد و منجر به اضطراب می‌شود.

4⃣🙇‍♀ به کودک کم‌رو فرصت بدهید
تغییرات ناگهانی و یکباره برای کودکان سخت و استرس‌زا است. بنابراین اگر کودک خجالتی دارید، او را به صورت ناگهانی در موقعیت‌های سخت قرار ندهید.

5⃣🙇‍♂ در برخورد با کودکان خجالتی صبور باشید
البته که خجالتی بودن هم اشکالی ندارد و در برخی مواقع مزیت محسوب می‌شود. کودکان خجالتی رفتارهای پرخطر ندارند و خود را در معرض اتفاقات بد قرار نمی‌دهند.

6⃣🙇علایق کودک خود را بشناسید
شناسایی علایق کودک کمک می‌کند که بدانید چگونه می‌توان او را به محیط‌های تازه وارد کرد.
👍2
دعوای بین فرزندان، می تواند روابط والدین را نیز متاثر کند

✳️دعواها و چالش‌های بین فرزندان می‌تواند روی رابطه زناشویی والدین نیز تأثیر بگذارد؛ زیرا در این چالش‌ها والدین مجبور می‌شوند احساساتی مانند مسئولیت‌پذیری در قبال این دعوا، احساس گناه نسبت به کوتاهی در تربیت فرزندان و تعارضاتی که بین خودشان و فرزندان ایجاد می‌شود را تحمل و حل کنند به همین خاطر انرژی زیادی از رابطه عاطفی پدر و مادر صرف آرام کردن فرزندان، پیدا کردن مقصر، مقصر دانستن یکدیگر و دنبال راه‌حل گشتن می‌شود.
👈منبع
👍101
عواقب رفتار نادرست با کودکان خجالتی


🆘اضطراب اجتماعی
🆘افسردگی
🆘گوشه‌گیری
🆘ترس از برقراری ارتباط

ممکن است ما بدون داشتن نیت بد و با گفتن چند حرف ساده، باعث آشفتگی روان کودک شویم. به همین دلیل مطالعه در مورد نحوه رفتار با کودکان، برای همه ضروری است.

🔷سخن پایانی
کودکان در سنین پایین بسیار آسیب‌پذیر هستند و از محیط تأثیر می‌گیرند. بنابراین لازم است که بسته به نوع شخصیت آن‌ها با آن‌ها رفتار کنیم.

خجالتی بودن کودک موضوع عجیبی نیست. بسیاری از افراد در کودکی خجالتی بوده‌اند و در بزرگسالی ارتباطات اجتماعی خوبی دارند.
@drawing_psy
👍11
کودکی که نادیده گرفته می شود بعد از مدتی کشف می کند که اگر دیگران را آزار بدهد آن وقت
مورد توجه قرار می‌گیرد

علت بسیاری از رفتارهای منفی بچه ها، بی توجهی والدین به رفتارهای مثبت آنهاست

🔷پس با شناسایی رفتارهای مثبت کودک او را تشویق کنید و اینگونه توجه مثبت خود را به او نشان دهید.

@drawing_psy
👍9
🔷 گفتن جمله تو فوق العاده ای به بچه ها باعث افزایش اعتماد به نفس نمیشه !!

▪️والدین معمولا با شنیدن جملاتی مثل؛ «نمیتونم هیچ کاری رو درست انجام بدم؛ هیچکس من رو دوست نداره من بدترین بچه دنیام» قلبشون بدرد میاد و فوری داد میزنن نخیرم، کی این حرف رو زده؟ و شروع میکنن به لیست کردن یه تعداد زیادی از استعداد و استثنایی بودن بچه شون.

اما عجيبه که بدونید این حرفها و گفتن نه برعكس تو خیلی هم خوبی و فوق العاده ای هر چقدرم خيرخواهانه باشه واسه بچه ای که از اعتماد به نفس پایین رنج میبره اصلا اثر گذار نیست و بیشتر مقاومتش رو بالا میاره و ميگه من خيلى وحشتناكم ....

🟩 جالب است که بدانید ‏کلید اصلی رها شدن از اعتماد به نفس پایین، دست برداشتن از خود تمرکزیه !!

📚 اعتماد به نفس کودکان
🖌 آیلین کندی مور

@drawing_psy
👍5
🔷 چگونه می توانیم به بچه ها کمک کنیم که تمرکز را از خودشون بردارند ( کلید اصلی اعتماد به نفس) و بگذارند روی کاری که انجام می دهند؟

🟢 با پرداختن به نیازهای اساسی آنها یعنی:

1⃣ ارتباط : كيفيت رابطه ای که با شما به عنوان یه والد دارد

2⃣ شایستگی: چقدر اجازه می دهید خودش کارهایش را انجام دهد

3⃣ انتخاب: چقدر اجازه می دهید که خودش تصمیم بگیرد

@drawing_psy
👍7
🤗🧒👦 فواید بغل کردن کودکان

1⃣ بغل کردن کودک مستقیما باعث ترشح هورمون اکسی توسین والد و کودک می شود؛ اکسی توسین، هورمون عشق، صمیمیت، آرامش و شادمانی است و باعث کاهش استرس شما و کودک خواهد شد.

2⃣ کاهش گرسنگی پوست (skin hunger) کودکانی که تجربه کمی از بغل شدن و بغل کردن را دارند به مرور علائمی از گرسنگی پوست مانند احساس تنهایی، ناامنی، مشکل در توانایی برقراری ارتباط، تندخویی و بیقراری را نشان می‌دهند.

3⃣ سوم کاهش شدت پرخاشگری، اضطراب و استرس.

4⃣ فقط یک پنجم ثانیه بین بغل کردن کودک و فعال شدن مناطقی از مغز که حس عمیق دوست داشته شدن را به او می‌دهد فاصله است. با بغل کردن نشان می دهیم کودک چقدر خواستنی و دوست داشتنی است این مسئله مستقیما با عزت نفس کودک مربوط است.

5⃣ بغل کردن برای رشد جسمانی کودک ضروری است. هنگام بغل کردن تالاموس با تولید اکسیتوسین و هورمون رشد و ارسال آن به غده هیپوفیز خلفی نقش موثری در تحول جسمانی کودک دارد.

✳️ شاید تایید و تشویق افراطی، کودک را به سمت خودشیفتگی پیش ببرد اما بغل کردن هیچ جنبه منفی ندارد.

راستی شما روزی چند بار کودکتان را بغل میکنید؟

📝مجله psychology today

@drawing_psy
👍52🤯1
2025/07/13 18:28:48
Back to Top
HTML Embed Code: