Telegram Web Link


خدایا...!
مرا حتی به اندازه یک چشم‌برهم‌زدن
به خودم وامگذار...

در روایت آمده است که ام‌سلمه، شبی رسول خدا (ص) را دید که آن حضرت در بستر نیست. پس نگران شد و برخاست و در خانه به جست‌وجوی ایشان پرداخت، تا آنکه حضرت را یافت که در گوشه‌ای از خانه ایستاده، دستانش را بلند کرده، گریه می‌کند و می‌فرماید: «خدایا! هرگز کار نیکی را که به من عطا کرده‌ای از من مگیر. خدایا! مرا حتی به اندازه یک چشم‌برهم‌زدن به خودم وامگذار. خدایا! هیچ دشمن و حسودى را بر من شاد مگردان. خدایا! مرا به بدی‌ای که از آن نجاتم داده‌ای، باز مگردان.»

راوی گوید: ام‌سلمه بازگشت، در حالی‌که گریه می‌کرد. پیامبر (ص) نیز به سبب گریه او به سویش بازگشت و فرمود: ای ام‌سلمه! چه چیز تو را به گریه انداخته است؟ عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت، ای رسول خدا! چرا گریه نکنم، در حالی‌که تو با آن مقام و منزلتی که نزد خدا داری، و با اینکه خداوند گناهان گذشته و آینده‌ات را بخشیده، باز از خدا می‌خواهی که دشمن و حسود را بر تو شاد نگرداند، و تو را به بدی بازنگرداند، و نیکی‌ای را که داده از تو نگیرد، و حتی لحظه‌ای تو را به خودت وا‌نگذارد؟! پیامبر فرمود: ای ام‌سلمه! چه کسی می‌تواند از عاقبت خود در امان باشد؟ همانا خداوند یونس‌بن‌متی را تنها به اندازه یک چشم‌برهم‌زدن به خودش وا‌گذاشت، و دیدی که چه بر سرش آمد!

وَ لاَ تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ
📚 تفسير القمی، ج۲، ص۷۴

🕌 @emamreza8_ir
سَرورم، من تابع جمهوری صحن توام
جان هرکس دوست داری، از وطن دورم نکن...

🕌 @emamreza8_ir
دستی به ضریح مهربانی زده‌ام
قفلی به لب از غم نهانی زده‌ام

خرسندم از این که چون کبوتر، با دوست
حرفی به زبان بی‌زبانی زده‌ام

🕌 @emamreza8_ir


آیت الله حائری شیرازی:

سلامتی‌ات را جدّی بگیر

قرآن می‌فرماید: «خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ»: «چیزی که به شما داده‌ایم را محکم بگیرید». خدا به انسان #عقل داده، این عقلش را باید محکم بگیرد. خدا به انسان #سلامتی داده، این سلامتی را باید محکم بگیرد.

کسی که دندان‌هایش را مسواک می‌کند تا مبادا پوسیده شوند، دارد به این آیه عمل می‌کند: «خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ»؛ یعنی من دندان سالم به تو دادم، محکم بگیرش. کسی که ورزش می‌کند تا تغییر وزن ندهد، سالم بماند و بتواند مدت بیشتری در این دنیا انجام وظیفه و خدمت کند، این دارد به این آیه عمل می‌کند. سلامتی، دادۀ خداست. کسی که غذای غیر بهداشتی نمی‌خورد؛ غذای مانده، فاسد و ضایع شده نمی‌خورد دارد به این آیه عمل می‌کند. می‌گوید آقا اگر این غذا را نخورم ضایع می‌شود؛ خب خودت ضایع می‌شوی! کسی که می‌داند سیگار به سلامتی ضرر می‌زند و به همین دلیل نمی‌کشد یا مثلاً ترک می‌کند، دارد به این آیه عمل می‌کند: «خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ».

🕌 @emamreza8_ir
🔴 گاهی رنگ‌ها زبانِ دوست داشتن‌‌اند!

«مالك‌بن‌أعيَن» گويد: به محضر امام باقر علیه‌السلام وارد شدم، در حالی‌که بر تن ایشان روپوشی نو و سرخ‌رنگ بود که شدت سرخی آن بسیار آشکار بود. وقتی وارد شدم، لبخندی زدم. امام (ع) فرمودند: «گویا می‌دانم چرا خندیدی! از این لباسی خندیدی که بر تن من است؛ به‌راستى كه همسر ثقفىِ من مرا بر اين كار مجبور كرده است. من او را دوست دارم و او مرا به پوشيدن اين لباس ناچار كرده است.» [۱]

پی‌نوشت: و شاید پشت رنگ صورتی این وانت هم علاقه‌ی زنی نشسته باشد...!

📚 [۱] الکافي، ج ۶، ص ۴۴۷

🕌 @emamreza8_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❤️فقط یک دقیقه این ویدیو رو ببینید و به هیچ چیز دیگه‌ای فکر نکنید!

🕌 @emamreza8_ir
🔸رونمایی از مستند «سلاح نفت» در جمع نخبگان سیاسی و رسانه‌ای

🔹مستند «سلاح نفت» به کارگردانی هادی نعمتی و تهیه کنندگی احسان شادمانی که به بازخوانی یکی از نقاط عطف ژئوپلیتیکی قرن بیستم می‌پردازد، با حضور چهره‌های برجسته سیاسی و رسانه‌ای در کافه فلسطین رونمایی می‌شود.

🔸این مراسم با حضور دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمعی از نخبگان بین‌المللی در حوزه سیاست و رسانه، روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ از ساعت ۱۰:۳۰ صبح در کافه فلسطین واقع در خیابان انقلاب، بین فلسطین و وصال شیرازی برگزار خواهد شد.

🔹مستند «سلاح نفت» محصول پردیس بین‌الملل سازمان اوج و توسط خانه مستند تهیه و توليد شده است.


تفاوت اطاعت فردی و اطاعت جمعی

احمدحسین شریفی

ایمان و تقوای فردی حتماً موجب آرامش روحی، لذت معنوی و سکینه قلبی می‌شود. اما لزوماً رفاه مادی و نعمت دنیوی را برای فرد مؤمن و باتقوا به دنبال ندارد. چه فراوان بوده و هستند افراد مؤمن و باتقوایی که در سختی‌ها و تنگناهای طاقت‌فرسای مادی، زندگی کرده و می‌کنند. و در مقابل، بی‌ایمانی و کفر هم یک زندگی سخت، بی‌معنا و فاقد روح را شکل می‌دهد هر چند با برخورداری‌های مادی منافاتی ندارد:
«وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَی؛ (طه، ۱۲۴) هر کس از یاد من روی گردان شود، زندگی (سخت و) تنگی خواهد داشت؛ و روز قیامت، او را نابینا محشور می‌کنیم.»
اما خدای متعال می‌فرماید میان «ایمان و تقوای جمعی» و «برخورداری‌های مادی» تلازم وجود دارد:
«وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ‏؛ (اعراف، ۹۶) و اگر اهل شهرها و آبادیها، ایمان می‌آوردند و تقوا پیشه می‌کردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها می‌گشودیم»
البته معلوم است منظور این نیست که گشایش‌های مادی و دنیوی برای یک جامعه مشروط به آن است که حتی «یک» فرد غیرمؤمن و بی‌تقوا هم در آن جامعه نباشد! زیرا تحقق چنین جامعه‌ای محال وقوعی است. بنابراین منظور، ایمان و تقوای جمعی به صورت نسبی است. یعنی وجهه غالب و چهره اصلی جامعه، وجهه و چهره یک جامعه مؤمن و باتقوا باشد.

🕌 @emamreza8_ir
🏮نجات جان مادر بی‌سرپرست!

مادر بی‌سرپرستی دوتا دختر داره و با هم زندگی می‌کنن؛ مادر بدلیل بیماری‌های مختلف به دستگاه تنفس ساز نیاز داره برای ادامه حیات و قیمت دستگاه حدودا ۸۰ میلیون تومنه، دخترا با فروش وسایل خونه مثل تلویزیون ۳۰ میلیون جمع کردن اما بقیه هزبنه رو ندارن! با هر مبلغی می‌تونید بهشون کمک کنید.

❞در صورت تامین مبلغ مورد نیاز، مبالغ اضافه صرف سایر امور خیر، فرهنگی و معرفی خیریه خواهد شد؛ واریز شما با نیت #عام در نظر گرفته می‌شود. ❝

📌 حساب‌
#رسمی، #قانونی و #حقوقی امور خیریه مسجد حضرت قائم(عج)👇
6037997599856011
900170000000107026251004
🏮
سلام بر حرمی که میان خود جا داد
میان آن همه مومن، گناهکاران را

سلام بر تو همیشه گره گشایی کرد
سلام بر تو عوض کرد حال انسان را

🕌 @emamreza8_ir
با نوای قدسی «حَیّ عَلی خَیرِ العَمَل»
میو‌ه‌ی صبر و ظفر، از نخل طورم داده‌اند

بانگ تکبیری که از گلدسته‌ها پر می‌کشد
مژد‌ه‌ی قرب خدا، از راه دورم داده‌اند

🕌 @emamreza8_ir


محبت مهدوی

ﺁﺩﻡ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﺎﺷﺪ. ﺷﻤﺎ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺩﺕ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺧﻮﺩﺕ ﻧﺒﻮﺩﯼ، ﻫﯿﭻ ﺩﻟﺴﻮﺯﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﻪ ﺩﺭﺩ ﻧﻤﯽ ﺧﻮﺭﺩ. ﭘﺪﺭ ﺧﯿﻠﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﭽﻪ ﺍﺵ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺍﯾﻨﻄﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﺩﯾﮕﺮ. ﺍﻣﺎ ﭘﺴﺮ ﻧﻤﯽ ﺧﻮﺍﻫﺪ. ﻣﻌﻠﻢ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺍﺳﺖ. ﺍﻣﺎ ﺷﺎﮔﺮﺩ ﻧﻤﯽ ﺧﻮﺍﻫﺪ. ﻫﺮﭼﻪ ﺍﺻﺮﺍﺭ ﻭ ﺍﻟﺘﻤﺎﺱ ﮐﻨﺪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻧﻤﯽ ﺩﻫﺪ. ﺗﺎ ﺧﻮﺩﺵ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ. ﺭﻫﺒﺮ ﯾﮏ ﮐﺸﻮﺭ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺍﺳﺖ. ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺨﻮﺍﻫﻨﺪ. ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻫﻢ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﺗﺎ ﺑﺸﻮﺩ. ﺁﺩﻡ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﺎﺷﺪ. ﺍﮔﺮ ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﻫﯿﭻ ﺩﻟﺴﻮﺯﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺳﻮﺩﯼ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﯾﺎ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﮐﻤﺘﺮ ﺳﻮﺩﯼ ﺩﺍﺭﺩ.

ﺑﺒﯿﻨﯿﺪ ﻣﺎ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯿﻢ ﮐﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ (ﻋﺞ) ﺩﻟﺴﻮﺯ ﻣﺎﺳﺖ. ﺍﯾﻦ ﻣﺴﻠﻢ ﺍﺳﺖ. ﺍﺻﻼ‌ ﻣﺎﻫﺎ ﺑﭽﻪ ﻫﺎﯼ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﯿﻢ. ﺑﻪ ﺳﻦ ﻫﻢ ﮐﺎﺭﯼ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﭘس ﺍﯾﺸﺎﻥ ﻣﺜﻞ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﭘﺪﺭ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﻣﺎﺳﺖ.

ﺍﻣﺎ ﺩﺭﺳﺖ ﺷﺪﻥ ﻭ ﺧﻮﺏ ﺷﺪﻥ ﻣﺎ ﻣﻮﮐﻮﻝ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺑﺎﺷﯿﻢ. ﺑﺤﺚ ﻣﺎﻥ ﺳﺮ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻦ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﻢ ﺧﻮﺏ ﺑﺎﺷﻢ ﯾﺎ ﻧﺒﺎﺷﻢ.

🕌 @emamreza8_ir
علامه طباطبایی (ره)

انسان باید متوجه باشد که نظام
هستی بیدار است و عملِ خطایِ انسان
را بدون واکنش و عکس العمل نخواهد
گذاشت.

🕌 @emamreza8_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥4 تغییر حرم امام رضا علیه السلام در گذر زمان

💌با اشتراک این تصاویر ، دل‌های مشتاق زیارت را به سوی حرم مطهر روانه کنیم

🕌 @emamreza8_ir


«اگر دیگر بیدار نشوی...»

آیه:
«اللّهُ يَتَوَفَّى الأنْفُسَ حینَ مَوْتِها وَالَّتى لَمْ تَمُتْ فى مَنامِها» (زمر، آیه۴۲)

ترجمه:
خداست که به هنگام مرگ ارواح بندگان را مى ‌گیرد و آن را که هنوز مرگش فرا نرسیده، در حال خواب روحش را قبض مى ‌کند.

نکته:
برخى بزرگان سفارش مى‌ کردند که به هنگام خواب تصوّر کنید که شاید این خواب بیدارى نداشته باشد و در آن حال فرشته مرگ، روح شما را قبض کند. روح در هنگام خواب، تقریباً از بدن جدا مى‌ شود و اگر اجل انسان فرا رسید، به طور کامل ارتباطش از بدن قطع مى ‌شود.
در واقع انسان در حال خواب نیمى از مسیر مرگ را پیموده است؛ لذا توصیه کرده ‌اند به هنگام خواب، فرض کنید که روح پس از جدا شدن از بدن، دیگر به آن بر نمى ‌گردد و آنگاه که از خواب بیدار شدید، خدا را سپاس گویید که جانى دوباره به بدن شما داده و پس از مردن، حیاتى دوباره به شما عطا کرده است.

📚 ره توشه، ج۱، ص۴۲و۴۳

🕌 @emamreza8_ir
باید غلام‌وار به سلطان سلام داد
دستی به روی سینه و از جان سلام داد

وز شوق دل به شاه خراسان‌ سلام داد
بر پادشاه عالم امکان سلام داد

▪️شهادت امام رضا علیه السلام(به روایتی) تسلیت باد.

🕌 @emamreza8_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥باید امتحان بدی داداش جون!

👤آیت الله حق شناس

🕌 @emamreza8_ir
با یک سلام زائر آقا شوید

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى🤲
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَ حُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهید
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیائِکَ 

🕌 @emamreza8_ir


نابودی ظالم، سنّت الهی

می فرماید به اینکه: اگر حوادثی دیدید، فراز و نشیبی دیدید، هرگز نگوئید که در نظام طبیعت ضعیف پایمال است، بلکه بگوئید که در نظام شریعت پلید پایمال است!! هرگز ذات اقدس اله به پلید فرصت ماندن نمی دهد. سنّت الهی بر این بود که گاهی از راه نعمت، گاهی از راه نقمت افراد را امتحان کند.
اگر بعد از اقامه برهان و موعظت و جدال احسن که بخش فرهنگی و فکری را به عهده دارد، و اگر با آزمون سرّاء و ضرّاء، یعنی با آزمون نعمت و نقمت که بخش عملی را به عهده دارد؛ این پنج راه برای پرورش و هدایت یک فرد یا جامعه سودمند نبود، چنین انسان پلیدی را پایمال خواهد کرد.
نظام هستی هرگز ضعیف را از بین نمی برد، بلکه نظام هستی بر این اساس است که (و نرید ان نمنّ علی الَذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین . و نمکّن لهم فی الارض و نری فرعون و هامان و جنودهما منهم ما کانوا یحذرون)*.

این پیام وحی است که در نظام طبیعت، #مستضعف به امامت می رسد؛ و در نظام شریعت پلید پایمال است، نه در نظام طبیعت ضعیف پایمال! این سخن با وحی الهی ابطال شده است.

چه اینکه شعار رسمی جاهلانِ جاهلیت این بود: (اُنصر اخاک ظالماً او مظلوماً)*؛ برادرت را کمک بکن، خواه ظالم باشد خواه مظلوم!

وحی الهی کلّاً این شعار را عوض کرد، فرمود: (اُنصر المظلوم اخاک او غیرک)؛ مظلوم را یاری کن، چه برادرت، چه غیر برادر. در جاهلیت می گفتند برادرت را کمک کن، چه ظالم باشد چه مظلوم؛ و دین آمد، گفت: مظلوم را کمک کن، چه برادر چه غیر برادر!
خیلی فرق است بین کسی که بپندارد در نظام طبیعت ضعیف پایمال است، و بین کسی که بگوید: (و نرید ان نمنّ علی الّذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین). این را به عنوان (سنّت) ذکر می کند، نه به عنوان قضیه فی واقعه! اگر فعل مضارع است و مفید استمرار، مفید سنّت است؛ یعنی ما دائماً اینچنین می کنیم!

سوره قصص / آیات ۵ و ۶
صحیح البخاری / جلد ۳ / صفحه ۹۸

📚 تفسیر موضوعی قرآن کریم
قم ؛ ۱۳۷۵/۰۲/۲۷

🕌 @emamreza8_ir
2025/07/09 08:18:57
Back to Top
HTML Embed Code: