Telegram Web Link
انصاف نیوز
واکنش محمّد ‏البرادعی، مدیر کلّ پیشین آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل به تأکید صدراعظم بر حمایت از کار کثیف اسرائیل برای آنها: «اگر فکر می‌کنید کاری که ‎اسرائیل انجام می‌دهد «کار کثیف» «برای همهٔ ما» است، می‌ترسم که این شما را در نقض…
پرستو فروهر در صفحهٔ خود در شبکهٔ اجتماعی ایکس نوشت:

«شهروندان آلمانی-ایرانی به نام خود از صدراعظم [آلمان] فریدریش مرتس شکایت کیفری کرده‌اند و خواستار بررسی حقوقی اظهارات او شده‌اند.»

/

صدراعظم آلمان مدّعی شده‌بود که اسرائیل در حمله به ایران، در حال انجام کار کثیف برای آنهاست.

@ensafnews
👍2011👎1
امام حسین با محاسبه‌ی قدرت تصمیم می‌گرفت | او به قصد شهادت نرفت

سیدحسین فلاح‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم با تاکید بر اینکه امام حسین با محاسبه‌ی قدرت خود و اصحابش تصمیم می‌گرفت، گفت: صرفا به خاطر مقدس بودن یک هدف نمی‌توان آن را دنبال کرد و باید توان دست یافتن به آن هم وجود داشته باشد.

به گزارش انصاف نیوز، آقای فلاح‌زاده گفت: رهبران سیاسی برای پیش بردن اهداف خود به محاسبه‌ی قدرت می‌پردازند و صرفا با تعیین هدف نمی‌توان به آن دست یافت. پس‌ از تعیین هدف باید توان رسیدن به آن، تعداد پیروان، توان طرف مقابل و … را نیز مورد محاسبه و ارزیابی قرار داد. این قاعده مورد توجه پیامبر و ائمه قرار می‌گرفت.

او با بیان اینکه سنت الهی بر این است که طرفی که قدرت بالاتری دارد برتری پیدا کند، گفت: در اینجا بحث حق و باطل مطرح نیست. مصادیق بسیاری در تاریخ هست که بسیاری از بزرگان و پیامبران به دلیل اینکه قدرت کمتری داشتند نسبت به طرف مقابل متحمل ضرباتی شدند.

این استاد دانشگاه در برنامه‌ی تلویزیونی «ماجرا» گفت: توجه به قدرت مبنای دینی هم دارد، به این معنا که اگر قدرتی نباشد تکلیفی هم نخواهد بود. نماز، روزه، حج، امر به معروف و نهی از منکر، مبارزه با ظلم و… زمانی به گردن ما است که توان انجام آن را داشته باشیم؛ «لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفسًا إِلّا وُسعَها».

او معتقد است که سیره‌ی‌ اهل بیت نیز کاملا بر اساس همین مبنا است و می‌گوید: آنها اهداف مقدسی را دنبال می‌کنند اما صرفا به خاطر مقدس بودن یک هدف نمی‌توان آن را دنبال کرد و باید توان دست یافتن به آن هم وجود داشته باشد. برای مبارزه با یک طاغوت که نمی‌توان دست خالی جلو رفت. جنگیدن، قیام کردن و کشته شدن هدف نیست.

فلاح‌زاده با اشاره‌ به دوران پیامبر اسلام گفت: بر همین مبناست که پیامبر در مکه بیشتر صبر و تحمل می‌کند و بنای درگیری ندارد و راهبرد انتخابی او هم گریختن و هجرت از مکه است. اما هنگام حضور در مدینه و با یاری کردن انصار و افزایش قدرت است که خداوند ماموریت‌های تازه‌ای را به پیامبر محول می‌کند و وارد مبارزه‌ی نظامی هم می‌شود.

او در ادامه افزود: یا در نمونه‌ای دیگر در ماجرای صلح حدیبیه برخی اصحاب اعتراض می‌کنند اما پیامبر با محاسبه‌ی قدرت این تصمیم را می‌گیرند. در جای جای سیره‌ی رسول خدا می‌بینیم که این محاسبه‌ی قدرت و تصمیم‌گیری بر اساس آن وجود دارد.

این نویسنده و پژوهشگر گفت: در حکومت امام علی هم این مهم مورد توجه است. چه در نوع پذیرش این حکومت و چه برای مثال در جنگ جمل که امام در منطقه‌‌‌ای متوقف می‌شوند و تا پیش از ملحق شدن نیروهای کافی از کوفه به لشکر خود به سوی طرف مقابل حرکت نمی‌کند و همین نوعی محاسبه‌ی قدرت است؛ در جنگ صفین نیز به نوعی دیگر رعایت این قاعده را شاهد هستیم و آن حضرت پس از کاهش قدرت که بعد از حکمیت رخ داد، دیگر آن جنگ را ادامه نداد. وقتی که قدرت و شمار نیروهای دو طرف با یکدیگر تناسبی ندارد ورود به جنگ غیرعاقلانه است.

او با اشاره به توافق امام دوم شیعیان و معاویه بن ابوسفیان گفت: در مورد صلح امام حسن هم همین قاعده حاکم است. تصمیمی که برخی بزرگان در اصحاب او نیز با آن مخالف بودند و امام را «مذل‌المؤمنین» نامیدند. عاملی که باعث پذیرش صلح شد، محاسبه‌ی قدرت بود. وقتی فرمانده سپاه حضرت به سمت طرف مقابل رفته و اقلیتی باقی ماندند چاره‌ای به جز صلح نیست. یاران امام بر اساس توهمی از قدرت و یا غلبه‌ی احساسات و عواطف می‌گفتند که ما چهل‌هزار شمشیرزن داریم اما در واقعیت اینطور نبود و امام میزان واقعی قدرت خود و یارانش را می‌دانست.

فلاح‌زاده ادامه داد: پس از صلح جمعی از اصحاب که با آن موافق نبودند سراغ امام حسین رفتند و گفتند شما جنگ را ادامه دهید اما حضرت این پیشنهاد را نپذیرفت و همان محاسبه‌ی قدرت از سوی برادرش را تایید کرد. پس از شهادت امام حسن، نیز کوفی‌ها نامه‌هایی به امام حسین نوشتند که ما همراه تو هستیم و حرکت خود را آغاز کنید. اما امام در پاسخ تاکید می‌کنند که شرایط تغییری نکرده است و همچنان در فقدان قدرت هستیم.

او درباره‌ی شرایط پس از معاویه گفت...

ادامه در لینک زیر:

https://ensafnews.com/599745/
@ensafnews
5👍1👏1👀1
آن‌قدر سکوت کردید که نفرت و نژادپرستی فریاد کشید

نگار فیض‌آبادی، انصاف نیوز: تلفن دفتر زنگ می‌خورد. همکارم جواب می‌دهد. خانمی از پشت خط چند فحش رکیک نثار انصاف نیوز می‌کند و قطع می‌کند. فحش‌ قابل انتشارش همین کلمه‌ی «افغان‌مال» است. فردا هم همین ماجرا تکرار شد. شبیه این مخاطب‌ها کم نداریم و در کامنت‌های سایت و تلگرام هم وضعیت همین‌طور است. اما این شکل از تلفن، جسارت خاصی می‌خواست که خانم انجام داد.

مثلا مخاطبی زیر یکی از مطالب انصاف نوشته است «انصاف نیوز شیشه‌های دفترت را انداختی و شروع کردی به کار همیشگیت که سفیدشویی و جاده صاف کنی برای افغانی‌هاست. شرم کن تا کی ایران‌فروشی؟ از انصاف نیوز خائن و ایران‌فروش بیش از این هم انتظار نمی‌رود.»

حدود دو ماه پیش برای پیگیری این سوژه که آیا ما ایرانی‌ها نسبت به مهاجران افغانستانی نژادپرست هستیم یا نه، با تعداد زیادی از کارشناسان و مهاجران افغان صحبت کردم.

یکی از مهاجران مشهور، همان اول دعوتم را اینطور زیر سوال برد که «خبرنگارها باید آدم‌های باهوشی باشند. چرا می‌خواهید به این دوقطبی دامن بزنید؟ اصلا نباید درباره‌ی این موضوع حرف بزنید. هرچه بگویید بدتر می‌شود.» او اجازه‌ی مصاحبه نداد و حتی کارِ ما را به بنزین ریختن در آتش تشبیه کرد!

یکی دیگرشان هم گفت کلا اهل مصاحبه نیست، و برخی‌هایشان هم می‌گفتند صحبت کردن شما اوضاع را بدتر می‌کند. چند کارشناس هم نظرشان همین بود. همین شد که دعوتم برای مصاحبه را رد کردند و این سوژه برخلاف تلاش‌ها مدتی معلق ماند.

پشت استدلال‌هایشان یک «هیسِ» بلند می‌شنیدم و گاهی هم شکل سرزنش‌آمیزی پیدا می‌کرد که چرا «گیر» دادید به فلان مسئله؟ هر سوالم مثل جرقه‌ای بود که به انبارِ باروت می‌زدم! حالا البته همان‌ها مدام در نقد نژادپرستی استوری می‌گذارند. انگار سکوت دیگر حل کننده‌ی هیچ بخشی از ماجرا نیست.
درست زمانی که فکر می‌کنید دیگر بدتری وجود ندارد، روزگار با پوزخندی شیطنت‌آمیز به شما ثابت می‌کند هنوز برگ برنده‌اش را رو نکرده است!

دو ماه پیش اخراج مهاجران اوج گرفته بود تا اینکه رسیدیم به جنگ دوازده روزه و شایعه‌هایی از این دست که برخی از مردم می‌گفتند «دیشب در محله‌مان چند افغانی را به جرم جاسوسی گرفتند. […]ها داشتند در خانه سلاح درست می‌کردند.» برای بعضی از مردم هم اصلا مهم نیست بدانند شنیده‌هایشان شایعه هستند یا واقعی‌.

حالا از هر نظر صدای همه درآمده است. بعد از آن ویدئو که یک افغانستانی می‌گوید پاسپورتش را پاره کردند یا برخی خبرهای دیگر که نشان می‌دهد مهاجران افغانستانی با توهین و تحقیر مواجه شده‌اند، می‌خواهیم جلوی موج نژادپرستی و رفتارهای غیرانسانی بایستیم. کارِ سختی‌ست. 

ما جز حرف زدن ابزار دیگری نداشتیم و نداریم. آنچه امروز شاهدش هستیم، نتیجه‌ی سکوت کسانی است که ترسیدند و نخواستند حرف بزنند و رسانه و خبرنگار را هم به سکوت و انفعال دعوت کردند. 

ما که ساکت نشدیم و می‌دانستیم با پاک کردن صورت مسئله چیزی حل نمی‌شود؛ اما کاش کارشناس‌ها و افغانستانی‌های مشهوری که صدایشان شنیده می‌شود، همان موقع به خبرنگار اعتماد می‌کردند و حرف می‌زدند.

آن زمان فرصت بیشتری داشتیم تا برای آن زودپزِ در حال انفجار کاری کنیم. هنوز هم می‌شود، اما سخت است؛ چون در سکوتِ افراد موثر، نفرت و نژادپرستی فریاد کشید! در چنین فضایی چاره‌ای نداریم جز اینکه بلندتر حرف بزنیم.

https://ensafnews.com/599918/
@ensafnews
6👍4👎2👏2
انتشار ویدئوی مداحی محمود کریمی در صفحات مجازی سفارت روسیه

صفحات مجازی سفارت روسیه در شبکه‌های اجتماعی ایکس و اینستاگرام ویدئوی مداحی محمود کریمی در بیت رهبری را بازنشر کردند.

حساب کاربری سفارت روسیه در ایکس در کنار انتشار این ویدئو نوشته است: زنده باد ایران کبیر!

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی با یادآوری واکنش روسیه به حملات اسرائیل به ایران نسبت به واقعی بودن حمایت‌های این کشور ابراز تردید کرده‌اند.

احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

دنیا همانطور که هست!

دکتر عبدالله رمضان‌زاده از “خیانت روس‌ها به ایران” در جنگ اخیر سخن به میان آورده است.

من همواره منتقد سیاست‌های روسیه و همینطور تکیه بر توهمی به عنوان “نگاه به شرق” بوده‌ام، اما واقعیت این است که روس‌ها در این جنگ موضع غیرمنتظره‌ای نگرفتند.

آنها سال‌هاست به زبان بی‌زبانی تکرار می‌کنند که رابطۀ بدون تشنج با اسرائیل برای‌شان اهمیت ویژه‌ای دارد و در هیچ اقدامی علیه امنیت آن شریک نمی‌شوند.

در واقع این برخی از روسوفیل‌های داخلی بودند که گوش خود را بر روی این پیام‌ها بستند و مواضع رسمی روس‌ها را مصادرۀ به مطلوب کردند. عین این حرف در بارۀ چین هم مصداق دارد.

دنیا را همانطور که هست باید دید نه آنطور که خود علاقمندیم باشد!
https://ensafnews.com/600079/
@ensafnews
6👍4😡4👎1👻1
پزشکیان در گفت‌وگو با تاکر کارلسون: بازگشت به مذاکره نیازمند یک شرط است؛ اعتماد به روند گفت‌وگو

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما با مذاکره مشکلی نداریم، اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و کشور ما رقم زده وضعیت را بحرانی کرده است، گفت:

امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفت‌وگو. نباید در میانه گفت‌وگو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد.

[اعتماد]
@ensafnews
👍71
سوال تاکر کارلسون: آیا تصور می‌کنید روزی شرکت‌های آمریکایی دوباره در ایران سرمایه‌گذاری کنند و تحریم‌ها برداشته شود؟

پزشکیان: از ابتدای دولت من، اول به دنبال اتحاد داخلی بودیم، سپس روابط‌مان را با کشورهای همسایه بهتر کردیم. رهبر معظم انقلاب هم تاکید کرده که هیچ مانعی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در ایران وجود ندارد. ولی اسرائیل نمی‌خواهد صلح در منطقه برقرار شود. آمریکا می‌تواند منطقه را به سوی صلح هدایت کند یا گرفتار جنگ‌های بی‌پایان شود که نتانیاهو می‌خواهد. انتخاب با رئیس‌جمهور آمریکاست.

[هم‌میهن]
@ensafnews
👍6👏1
سوال تاکر کارلسون از رییس‌جمهور: آیا ایران به دنبال تولید سلاح هسته‌ای است؟

🔹خیر، ما هیچ‌گاه در گذشته، حال و آینده دنبال سلاح هسته‌ای نبوده‌ایم. این موضوع هم با فتوای رهبر معظم انقلاب که ساخت و استفاده از سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده‌اند، کاملاً مشخص است. آژانس هم تاکنون این مسئله را تایید کرده است.

کارلسون: اما برخی معتقدند ایران در برنامه هسته‌ای خود پنهان‌کاری می‌کند. نظر شما چیست؟

🔹ما همیشه شفاف بوده‌ایم و اجازه داده‌ایم آژانس نظارت کند. اما متأسفانه گزارش‌های آژانس به دلیل فشارهای سیاسی و تاثیرات اسرائیل، باعث سوءتفاهم شده است. این مسائل باعث بی‌اعتمادی میان مردم ایران و نهادهای بین‌المللی شده است که باید حل شود.

[هم‌میهن]
@ensafnews
6
پزشکیان: [آمریکایی‌ها] به ما گفته بودند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد

رئیس‌جمهور در مصاحبه با «تاکر کارلسون»، مجری آمریکایی:

🔹آقای کارلسون! ما بر سر میز مذاکره بودیم. در حال گفتگو بودیم و رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح ما را دعوت کرده بود. در آن جلسه به ما گفتند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد.

🔹اما در آستانه جلسه ششم، در حالی‌ که ما همچنان در حال مذاکره بودیم، عملاً روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند. درباره نظارت، بدون تردید آماده‌ایم مجدداً وارد گفتگو شده و راستی‌آزمایی کنیم.

🔹ما هرگز از راستی‌آزمایی فرار نکرده‌ایم و آمادگی داریم که باز هم بررسی انجام شود. ولی متأسفانه، در پی حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای، بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آن‌ها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم تا ببینیم آیا امکان دسترسی مجدد وجود دارد یا خیر.

[هم‌میهن]
@ensafnews
👍51👎1
رئیس‌جمهور در گفتگو با تاکر کارلسون: دولت آمریکا از ورود به جنگی که جنگ خودش نیست، خودداری کند | مرگ بر مردم آمریکا یا مسئولان آن نیست، بلکه مرگ بر جنایت‌ها و زورگویی و استفاده از خشونت است

پزشکیان در پاسخ به تاکر کارلسون:

🔹این جنگ تحمیلی از طرف رژیم اسرائیل باعث یک چیز شده و آن هم اتحاد و همبستگی بیشتر مردم ایران است. این ثابت کرد که مردم ایران، هر کجا که در دنیا باشند، به کشور و تمامیت ارضی وطن‌شان اهمیت می‌دهند. این حادثه باعث شد که بیشتر متحد شویم.

🔹پیشنهاد من این است که دولت آمریکا از ورود به جنگی که جنگ خودش نیست، خودداری کند. این جنگ جنگ نتانیاهو است که اهداف شومی برای منطقه دارد. نتانیاهو دارای برنامه خود است، جنگ‌های بی‌پایان که ادامه دارند. این پیشنهاد من به آمریکا است که فریب نتانیاهو را نخورند و وارد چنین جنگی نشوند.


🔹یادآوری می‌کنم مرگ بر مردم آمریکا یا مسئولان آن نیست، بلکه مرگ بر جنایت‌ها و زورگویی و استفاده از خشونت است

🔹من معتقدم ما در یک برهه تاریخی قرار داریم که باید اختلافات را کنار بگذاریم و با هم همکاری کنیم. ایران آماده است با همه کشورها روابط بر پایه احترام متقابل و همکاری سازنده برقرار کند. جنگ نه‌تنها به نفع هیچ کشوری نیست، بلکه همه را ضعیف و آسیب‌پذیر می‌کند.

🔹دولت آمریکا باید بداند ایران یک ملت با تمدن و تاریخ هزاران ساله است که امنیت خود را جدی می‌گیرد و هرگز اجازه نخواهد داد تهدیدی علیه مردمش ایجاد شود. اما این به معنای آغاز جنگ و خشونت نیست، بلکه به معنای آماده‌باش برای دفاع از کشور و مردم است.

[هم‌میهن]
@ensafnews
👍8👻2
تاکر کارلسون: تاکنون ایران از تلاش برای ترور ترامپ حمایت کرده؟

پزشکیان: به هیچ وجه؛ این در واقع چیزی است که نتانیاهو می خواهد القا کند


[انتخاب]
@ensafnews
14👻5
🎥 برش‌هایی از مصاحبه‌ی رئیس‌جمهور پزشکیان با تاکر کارلسون:

ما بر سر میز مذاکره در حال گفتگو بودیم و رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح ما را دعوت کرده بود. در آن جلسه به ما گفتند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد

اما در آستانه جلسه ششم در حالی‌ که همچنان در حال مذاکره بودیم عملاً روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند. درباره نظارت، بدون تردید آماده‌ایم مجدداً وارد گفتگو شده و راستی‌آزمایی کنیم

ما هرگز از راستی‌آزمایی فرار نکرده‌ایم و آماده‌ایم که باز هم بررسی انجام شود. ولی متأسفانه در پی حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای، بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آن‌ها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم تا ببینیم آیا امکان دسترسی مجدد وجود دارد یا خیر

ما با مذاکره مشکلی نداریم اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و کشور ما رقم زده وضعیت را بحرانی کرده. امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفت‌وگو. نباید در میانه گفت‌وگو مجدد به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد

@ensafnews
👍122👎2
پشت نقاب حمایت: مجتبی نوروزی و دوگانه‌ی همدلی و فرصت‌طلبی

حمید انوری، انصاف نیوز: در فضای پیچیده‌ی رسانه‌ای ایران، گاه چهره‌هایی ظاهر می‌شوند که تلاش می‌کنند میان دو قطب متضاد حرکت کنند: از یک سو ژست همدلی با اقلیت‌ها و از سوی دیگر، نزدیکی و هم‌نشینی با نهادهایی که خود بخشی از سازوکارهای تبعیض‌اند. «مجتبی نوروزی»، یکی از نمونه‌های پررنگ این وضعیت دوگانه است؛ چهره‌ای که در ظاهر، زبان به دفاع از مهاجران می‌گشاید، اما سبک روایت و بعضا سکوت‌های معنادارش، پرسش‌هایی جدی درباره‌ی صداقت و انگیزه‌اش پیش می‌کشد.

روایت‌هایی که نیمه‌تمام می‌مانند

در سال‌هایی که سیاست‌های طرد، برخوردهای خیابانی و تبعیض‌های نهادمند علیه مهاجران افزایش یافته بود، «ایراف» رسانه وابسته به او کمتر به ریشه‌های ساختاری این وضعیت پرداخت. تمرکز اغلب گزارش‌ها بر بعد فرهنگی، احساسی و روایی مهاجرت بود؛ انسان‌هایی که جدا از بستر خشونت‌زا و تصمیمات نابرابر به تصویر کشیده می‌شدند. نتیجه، نمایی است عاطفی و بی‌زمینه از رنج مهاجران؛ بی‌آنکه پرسشی از چرایی تداوم این رنج در دل سیاست‌گذاری‌ها مطرح شود.

مواجهه‌ای که سوال‌برانگیز بود

در سال ۱۳۹۶، زمانی که به‌عنوان خبرنگار انصاف نیوز با نوروزی درباره تهیه گزارشی در مورد افغانستانی‌ها تماس گرفتم، به‌جای استقبال، پرسشی سرد و تعیین‌کننده مطرح کرد: «می‌خوای درباره مردم افغانستان بنویسی یا مهاجران؟» وقتی پاسخ دادم تمرکز روی مهاجران است، گفت: «نباید بهشون توجه کنی… اعتراض‌هایی هم می‌کنند که مهم نیست، جدی نگیر.»

این مکالمه، برای کسانی که که تجربه‌ی تبعیض و طرد را زیسته، چنین پاسخی فقط یک بی‌اعتنایی ساده نیست؛ ترجمان نوعی نگاه عمیقا حذف‌گراست. نگاهی که مهاجر را نه به چشم انسان، که به‌مثابه یک دردسر حاشیه‌ای می‌بیند؛ مزاحمی که اگر نباشد، نظم جهان بهتر پیش می‌رود.

هم‌نشینی‌هایی با بار نمادین

امروز همان «مجتبی نوروزی»، در رسانه‌ی تحت مدیریتش (ایراف)، با ژست حمایت از مهاجران در کنار چهره‌هایی چون «حسام سلامت» و «آرش نصراصفهانی» قرار داده؛ فعالانی که به‌واسطه‌ی مواضعشان در دفاع از حقوق مهاجران افغانستانی هزینه داده‌اند. اما این هم‌نشینی‌ها، بیشتر به استفاده از سرمایه‌ی رنج دیگران برای ساختن جایگاه شخصی شباهت دارد. از بیرون، تصویر فردی شکل می‌گیرد که از دو سوی ماجرا بهره می‌برد؛ هم از زبان مهاجران برای کسب اعتبار رسانه‌ای استفاده می‌کند و هم از روابط پنهان با مهاجرستیزان برای تثبیت موقعیت خود در ساختار رسمی تغذیه می‌شود.

حافظه‌ی جمعی، انتخاب‌گر است

چهره‌ی امروز برخی افراد، تنها بخشی از روایت آن‌هاست؛ کسانی که سال‌هایی را در موقعیت‌های رسمی فرهنگی – چه در داخل و چه آن‌سوی مرزها – سپری کرده‌اند. اما در دل همین موقعیت‌ها، به‌جای ساختن فرصت‌های برابر، گاه زمزمه‌هایی از اولویت‌دادن به روابط خاص، شکل‌گیری حلقه‌های بسته و استفاده‌ی نابرابر از قدرت شنیده شده است.

در بخشی از جامعه‌ی مهاجر، تجربه‌هایی تلخ اما ناگفته وجود دارد؛ تجربه‌هایی که به صراحت بیان نمی‌شوند، اما در گفت‌وگوهای درگوشی، در تردیدهای تکرارشونده و در نگاه‌های پرهیزآمیز، نشانه‌هایی از خود به جا گذاشته‌اند.

این حافظه‌ی جمعی، رفتارهای امروز را نه در خلأ، بلکه در ادامه‌ی الگویی می‌بیند از چهره‌هایی که با نقاب همدلی نزدیک می‌شوند، اعتماد می‌سازند، وانمود به حمایت می‌کنند، اما در لحظه‌هایی که قدرت نابرابر است و طرف مقابل بی‌پناه، مرزهایی را جابه‌جا می‌کنند؛ چنان آهسته و با نقاب، که چیزی برای گفتن باقی نمی‌ماند، جز زخمی که با قربانی می‌ماند.

پرسش جدی اینجاست: آیا این حمایت‌های رسانه‌ای، برآمده از دغدغه‌ای واقعی است، یا بخشی از سازوکار تثبیت جایگاهی خاص؟ جایگاهی که در آن، روایت مهاجران نه برای تغییر، بلکه برای مشروعیت‌بخشی به چهره‌ها مصرف می‌شود و تکرار الگوهایی را ممکن می‌سازد که اغلب پشت عناوین فریبنده پنهان می‌کنند.

سکوتی که خنثی نیست

در نهایت، آنچه دیده می‌شود، بازنمایی‌های احساسی و گزینش ا‌ست که به جای نقد سازوکارهای تبعیض، چهره‌ای معتدل از خشونت ساختاری ارائه می‌دهد؛ تلاشی که بدون به چالش کشیدن نابرابری‌های نهادینه و ساختاری، بیش از آن‌که حامی باشد، نقش مسکن را بازی می‌کند. این سکوت و روایت‌گری انتخابی، نه نشانه‌ی بی‌طرفی، که بخشی از همان سازوکاری است که مهاجران را به حاشیه می‌راند و در وضعیت تحمل مشروط نگه می‌دارد.

شاید اکنون زمان آن رسیده باشد که میان صدای واقعی و روایت‌های بازاری، مرزی روشن بکشیم. بی‌نیاز از هیاهو، فقط با دقت و با تکیه بر حافظه‌ای که فراموش نکرده است.

https://ensafnews.com/600088/
@ensafnews
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥ادعای وزیر اقتصاد دولت رئیسی: در دولت روحانی، سپاه برای آزمایش موشک هایپرسونیک، مجبور شد که زمین‌های پادگان‌های مربوط به هوا و فضا را بفروشد

[اعتماد]
@ensafnews
👎7😐2👍1😢1🙈1
انصاف نیوز
🎥ادعای وزیر اقتصاد دولت رئیسی: در دولت روحانی، سپاه برای آزمایش موشک هایپرسونیک، مجبور شد که زمین‌های پادگان‌های مربوط به هوا و فضا را بفروشد [اعتماد] @ensafnews
پاسخ آشنا و نوبخت به ادعای خاندوزی درباره‌ی سپاه

حسام الدین آشنا درباره‌ی ادعای خاندوزی که گفته «سپاه در دولت دوازدهم برای آزمایش موشکی مجبور به فروش زمین‌هایش شد»، گفته مستنداتتان را ارائه کنید و نوبخت هم در این باره خطاب به خاندوزی گفت: اگر از سردار دهقان بپرسید کذب اظهارات ایشان را اظهار خواهند کرد.

محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه دولت دوازدهم به خبرنگار انصاف نیوز گفت: ضمن دروغ بودن ادعای آقای خاندوزی كه نگفتند كدام سردار نظامی چنين مطلب نادرستی را به ايشان منعكس نموده‌اند، برای راستی آزمايی از سردار دهقان، امير حاتمی و مسئولين بودجه سپاه سوال شود تا نه تنها كذب اظهارات آقای خاندوزی اعلام شود بلكه از مساعدت‌های ويژه و كم‌نظير دولت‌های يازدهم و دوازدهم در خصوص توان دفاعی و موشكی توضيح داده خواهد شد.

حسام‌الدین آشنا، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دولت دوازدهم نیز در واکنش به این مصاحبه‌ی خاندوزی، به خبرنگار انصاف نیوز گفت: مستنداتشان را ارائه کنند. آنچه در دسترس عموم هست این است که سال ۸۸ از آقا تقاضا کردند مقداری از زمین‌ها را برای تحقیقات بفروشند. اینکه ربطش به دولت دوازدهم چیست را نمی‌دانم!

https://ensafnews.com/600143

[انصاف نیوز]
@ensafnews
👍73
۴۵۰ فعال داخل و خارج کشور «ایران اینترنشنال» را تحریم کردند

بیش از ۴۵۰ تن از فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج کشور در تحریم شبکه‌ی «ایران اینترنشنال» بیانیه‌ ای صادر کردند.

به گزارش شفقنا، متن بیانیه به این شرح است:

رسانه‌ها بخش مهمی از زندگی امروز ما را می‌سازند و معمولا برشی از طیف مخاطبان جامعه را در نظر دارند و روایت آن‌ها را از تحولات بیان می‌کنند. در نیم قرن اخیر بعد از انقلاب، رسانه‌های فارسی خارج از کشور درصدد بوده‌اند که جای «رسانه‌ی ملی» را بگیرند، که مردم ایران از آن شوربختانه محروم بوده‌اند، و با همگان صحبت کنند ــــ گرچه تنوع گرایش‌های ایرانیان دیگر چنین امکانی به یک رسانه نمی‌دهد که رسانه‌ی همگان باشد. بنابراین به‌تدریج گرایش‌های سیاسی معینی در این رسانه‌ها بروز یافته و حاکم شده که عمدتا بیانگر آرای بخشی از اپوزیسیون ایرانی و مواضع تأمین‌کنندگان مالی این رسانه‌ها است. در تحولات رسانه‌ای چند سال اخیر شماری از این رسانه‌ها به راست افراطی گرایش پیدا کرده‌اند که با ظهور ترامپیسم هم‌زمان بوده است.

تاریخ هم بارها نشان داده که ابزار اطلاع‌رسانی، اگر بی‌پروا و مسئولیت‌ناپذیر باشد، می‌تواند محور جنگ و آشوب شود. در سال ۱۸۹۸ ویلیام راندولف هرست، سرمایه‌دار و ناشر مطبوعات آمریکا گفت: «تو اخبار را بساز، من جنگ را برایت می‌سازم». امروز، رسانه‌هایی چون «ایران اینترنشنال» در راستای ایران‌ویران‌گری به ابزاری در دست پروژه‌های جنگ روانی دشمنان ایران بدل شده‌اند. شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد شبکه‌ی «ایران اینترنشنال» از آغاز فعالیت خود نقش فعالی در جنگ روانی راست افراطی علیه ایران ایفا کرده و امروز دست در دست متجاوزان به وطن دارد.

در تجاوز اخیر اسرائیل و آمریکا علیه ایران (از ۱۳ تا ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی) شبکه‌ی «ایران اینترنشنال» آشکارا، ثابت‌قدم و تمام‌قد در جبهه‌ی رسانه‌ای دشمنان ایران‌زمین ایستاد و به تریبون تبلیغات جنگی اسرائیل-آمریکا علی ایران بدل شد. پوشش یک‌جانبه و ایران‌ستیزانه از حملات اسرائیل-آمریکا از سوی این شبکه با زبان خبری تحریک‌آمیز و آمیخته به دروغ، کژاطلاعات، خبرسازی و بزرگ‌نمایی به سود دشمن نشان داد که هدف این شبکه‌ نه اطلاع‌رسانی بی‌طرفانه و حرفه‌ای که تشدید فضای روانی و تضعیف روحیه‌ی ملی در ایران است.

در جریان جنگ اخیر، «ایران اینترنشنال» با نفی تجاوز اسرائیل به ایران و قباحت‌زدایی از این تجاوز آشکار نظامی به اهداف روانی دشمنان ایران کمک عیان کرد. هر بار که اسرائیل به ایران تجاوز نظامی می‌کرد شبکه‌ی «ایران اینترنشنال» این حمله را در قاب «حمله‌ی اسرائیل به جمهوری اسلامی» بیان می‌کرد و هربار ایران به حملات اسرائیل پاسخ می‌داد این شبکه آن را در قاب «حمله‌ی ایران به اسرائیل» صورت‌بندی می‌کرد. این شبکه با انتشار اخبار نادرست درباره‌ی تلفات نظامی ایران و ادعاهای بی‌پایه درباره‌ی شکست کشور تلاش کرد فضای یأس و تردید را در جامعه‌ی ایرانی دامن زند.

«ایران اینترنشنال» که سابقه‌ای چندساله در جهت‌دهی اخبار، تحریف واقعیت‌ و اعطای تریبون به گروه‌هایی با سابقه‌ی تروریستی دارد به اتاق جنگ روانی و عملیات شناختی دشمنان ایران بدل شده است. فراموش نکرده‌ایم که در جریان حمله‌ی تروریستی اهواز، این شبکه به صورت زنده با یکی از اعضای گروه الاحوازیه، که مسئولیت حمله‌ی تروریستی را به عهده گرفته بود، مصاحبه کرد؛ اقدامی که واکنش منفی افکار عمومی ایرانی و حتی بررسی حقوقی آفکام (Ofcom) را به دنبال داشت. در جریان تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران نیز موارد متعددی از ترویج خشونت در این شبکه پخش شد که قابلیت تعقیب حقوقی دارد.

گردش به راست افراطی در این رسانه به‌تدریج آشکار شد و گرچه گفته می‌شد برخی کشورهای عربی تأمین مالی آن را برعهده دارند امروزه تمام‌قد در خدمت اهداف تبلیغاتی اسرائیل قرار گرفته است. معلوم نبودن منابع مالی این شبکه و ایجاد ابهام عمدی در این باب از طرف مدیران «ایران اینترنشنال» این شبکه را به رسانه‌ای غیرشفاف بدل کرده که تنها ایران‌ستیزی آن شفاف است.

ما جمعی از فعالان رسانه‌ای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج ایران، از همه‌ی روزنامه‌نگاران، تحلیل‌گران و کنشگران مستقل و ایران‌دوست می‌خواهیم همکاری خود را با رسانه‌ی «ایران اینترنشنال» – حتی در حد مصاحبه و یادداشت – قطع کنند، همکاری با رسانه‌ای که زیر نام ایران به ایران‌ستیزی مشغول است و در بزنگاهِ خطر نقش خود را در همسویی با دشمنان ایران‌زمین آشکار کرده است.

ایران وطن همه‌ی ماست. اگر رسانه‌ای به جای خبررسانیِ مسئولانه و حرفه‌ای تفرقه‌ بیندازد، نفرت بپراکند و توجیه‌گر ویران‌گری ایران شود، همکاری با آن همانا پشت کردن به وطن کهن ما ایران است.

اسامی در لینک:
https://ensafnews.com/600027
@ensafnews
👏136👍3👎1
2025/07/14 13:47:45
Back to Top
HTML Embed Code: