Telegram Web Link
آمارِ کارگرانِ ساختمانی را راستی‌آزمایی کنید/ فقط ۳ درصد از ۳۰ درصد پروژه‌های ساخت و سازهای کشور بیمه شده‌اند
خارج کردن بخشی از کارگران ساختمانی از فهرست افراد تحت پوشش تامین اجتماعی به خاطر تاخیر کوتاه در پرداخت حق بیمه مدتهاست که به بحثی مناقشه برانگیز میان تامین اجتماعی، دولت و کارگران ساختمانی و تشکل‌های کارگری بدل شده است.
 پس از بیان برخی انتقادات به عملکرد سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با بیمه کارگران ساختمانی توسط اکبر شوکت (رئیس کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی ایران) در تاریخ سوم اردیبهشت امسال، این سازمان جوابیه‌ای در این رابطه صادر کرد. 
موضوع خارج کردن بخشی از کارگران ساختمانی از فهرست افراد تحت پوشش تامین اجتماعی به خاطر تاخیر کوتاه در پرداخت حق بیمه و همچنین میزان افراد تحت پوشش این روزها به بحثی مناقشه برانگیز میان سازمان تامین اجتماعی، دولت و کارگران ساختمانی و تشکل‌های کارگری بدل شده است. 
بیمه کارگران ساختمانی به دلیل فقدان کارفرمای ثابت و متحرک بودن این بخش از نیروی کار کشور، همواره یکی از مجادلات پردامنه میان طرف‌های کارگری، کارفرمایی و دولت بوده است. 
در جوابیه اخیر سازمان تامین اجتماعی به مصاحبه یکی از فعالان کارگری حوزه کار ساختمانی (اکبر شوکت) که با ایلنا درباره همین موضوعات مصاحبه کرده، اشاره کرده است، روابط عمومی این سازمان با رد ادعای فعالان کارگری و نمایندگان کارگران ساختمانی مبنی بر اینکه «بیمه ۳۰۰ الی۴۰۰ هزار بیمه شده (کارگر ساختمانی) قطع شده است» اظهار کرده است: پالایش و شناسایی کارگران ساختمانی واقعی، روندی همیشگی است و طبق تبصره ۶ اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با هماهنگی وزارتخانه‌های کار و شهرسازی… و همچنین بهره‌مندی از سامانه رفاه ایرانیان و...، نسبت به شناسایی دقیق کارگران شاغل در امر ساختمان در دوره اشتغال اقدام کند.»
در ادامه این پاسخ آمده: «قانونگذار، همچنین تأمین‌اجتماعی را مکلف کرده است که ۷ درصد سهم حق بیمه را از کارگر ساختمانی اخذ و سهم کارفرمایی را از محل ۲۵ درصد مجموع عوارض شهرداری پروانه‌های ساخت دریافت کند. لیکن متأسفانه از تاریخ اجرای قانون جامع بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی؛ به‌دلیل نرخ پایین حق بیمه پرداختی این قشر، افرادی که هیچ فعالیتی در این حوزه ندارند نیز برای استفاده از این نوع بیمه ثبت‌نام کرده و بعضاً در بررسی‌های به عمل آمده مشاهده می‌شود که حتی افرادی با مشاغلی غیرکارگر ساختمانی که واقعاً در امر ساختمان اشتغال به‌کار نداشتند، از مزایای مقرر در قانون یادشده به‌صورت من‌غیرحق استفاده می‌کردند». 
همچنین در پاسخ سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با بیمه شدگان جدید کارگر ساختمانی عنوان شده است: «حتی زمانی‌که کارگران غیرواقعی شناسایی و حذف می‌شوند، ظرفیت جدیدی برای جایگزین کردن کارگران واقعی به جای این افراد فراهم می‌شود. در حال حاضر، بیش از ۷۰۰ هزار کارگر فعال ساختمانی تحت پوشش تأمین‌اجتماعی وجود دارد و نزدیک به ۹۰هزار نفر از این کارگران نیز با احراز شرایط قانونی، مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی شده‌اند که همه ماهه به آن‌ها مستمری پرداخت می‌شود.
ادامه در لینک زیر 👇👇👇

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1479805
@etehadesarasari
کارگران داروگر تهران: مسئولان پیگیر حقوق و بیمه عقب‌افتاده ما باشند

کارگران داروگر تهران، با حداقل۴ ماه حقوق و ۶ماه بیمه معوقه شرایط معیشتی نامناسبی دارند. کارگران این کارخانه خواستار رسیدگی مسئولان استانی به وضعیت پرداخت مطالبات عقب افتاده خود شدند.

یکی از کارگران داروگر تهران ، با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان استانی در واکنش به شرایط سخت زندگی کارگران داروگر تهران در نتیجه‌ عدم دریافت چندین ماه حقوق و بیمه، گفت: از مسئولان می‌خواهیم به مشکلات کارخانه داروگر و کارگران آن پایان دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر از مجموع ۴۰۰ کارگر حدود ۳۰ تا ۴۰ کارگر قراردادی در کارخانه داروگر تهران باقی مانده‌اند که از دی ماه سال گذشته (۱۴۰۲) پرداخت حقوق آن‌ها به تاخیر افتاده است.
او گفت: شرایط زندگی کارگران کارخانه داروگر تهران به دلیل‌ عدم پرداخت حقوق خوب نیست و علارغم ورود برخی مسئولان نهادهای دولتی از جمله هیات حمایت از صنایع متاسفانه روال تولیدات کارخانه داروگر همانند گذشته است و تغییری نکرده است.
این کارگر با بیان اینکه با افزایش مشکلات داروگر مهر ماه سال گذشته (۱۴۰۲) این واحد برای مدت کوتاهی به هیات حمایت از صنایع واگذار شد و مجددا مدیریت آن به کارفرمای سابق بازگشت، گفت: با وجود آنکه هر چندوقت یکبار بازرسان هیات حمایت از صنایع به همراهی نیروی انتظامی برای بازرسی از این کارخانه بازدید می‌کنند و آخرین آن روز گذشته (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت) انجام شد اما متاسفانه هیچ تغییری در بهبود وضعیت کارخانه و کارگران مشاهده نمی‌شود.
به گفته وی؛ با توجه به اینکه پرونده تخلفات داروگر در مراجع قضایی و انتظامی در جریان است به همین دلیل مسئولان کارخانه برای جلب رضایت مسئولان و اینکه نشان دهند وضعت تولیدات کارخانه و کارگران داروگر خوب است هر چندوقت یکبار با نوشتن طوماری به اجبار از کارگران امضاء می‌گیرند اما در واقع شرایط همانند قبل است و در برخی مواقع بدتر شده است.
وی در ارتباط با وضعیت تولیدات داروگر گفت: تنوع محصولات داروگر بسیار بالاست اما در حال حاضر دو خط بخش تولید شامپو و مایع ظرفشویی با حداقل ظرفیت فعال است. این کارخانه روزانه ۱۵ تا ۲۰ تن تولید دارد این در حالیست که میزان تولیدات این کارخانه در گدشته به ۲۴۰ تن در روز می‌رسید.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد: بارها برای دریافت مطالبات خود به دفتر مسئولان وزارت کار مراجعه کردیم و اخیرا هم بصورت تلفنی با شخص وزیر کار صحبت کرده‌ایم اما هنوز پاسخ نگرفته‌ایم و مشخص نیست چه زمانی به مشکلاتمان رسیدگی می‌شود.
پی نوشت:اتحاد سراسری کارگران و بازنشستگان ایران

با راه اندازی کارزار اجرای ماده 13 قانون کار به سوء استفاده کارفرمایان از عدم پرداخت به موقع مطالبات کارگری پایان دهیم !
باید به این گروگانگیری مزدی پایان داد ! چطور می‌شود کارفرمایان اجازه پیدا می‌کنند مزد کارانجام شده را نزد خود نگهدارند؟به ویژه آنکه در ماده 13 قانون کار به صراحت مطالبات کارگران از دیون ممتاز کارفرمایان است و موظف به پرداخت آن درزمان تعیین شده‌ی قانونی هستند؟ این یعنی چراغ سبز مجریان قانون و مسوولان دولتی به تخلفات کارفرمایان!
باید بطور سراسری علیه این حق‌کُشی اعتراض کرد !
"پایان هرماه اعتراض به این بی قانونی!
"
@etehadesarasari
پاسخ مطالبه گری تهدید و زندان نیست!

درپی احضار #اسماعیل_گرامی از طرف شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی وانقلاب ۳۳ (شهید مقدس <<امنیت>>)، ایشان به شعبه مراجعه کرده وپس از توضیح و تفهیم اتهام ( تجمع ... واخلال درنظم) و پاسخ های ایشان در رد این اتهامات،  بازپرس از ایشان می خواهد که تعهد بدهند که دیگر درتجمعات شرکت نکنند یا اینکه بازداشت و به زندان اعزام می شوند.

با عدم پذیرش تعهد از طرف ایشان درنهایت با تعیین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا مراحل بعدی آزاد  شدند.

# شرکت درتجمعات اعتراضی طبق اصل ۲۷ قانون اساسی حق مسلم ماست!

تا حق خود نگیریم، از پای نمی نشینیم


@etehadesarasari
🔺اعتراض مردم رمشک به ادامه فعالیت معدن مس این شهر

ساکنان شهر رمشک در استان کرمان، نسبت به تداوم فعالیت مخرب معدن مس در حوالی این شهر، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معترضان می‌گویند که اراضی‌شان برای گسترش فعالیت معدن مس وابسته به دستگاه‌های حکومتی تصرف شده و ادامه فعالیت آن هیچ تاثیری در حل معضل بیکاری اهالی نداشته است.

به گفته آن‌ها، وعده‌های قبلی مبنی بر استخدام نیروی کار بومی در این معدن، هیچگاه عملی نشده است.

@etehadesarasari
روز فردوسی و مجسمه باشکوهی که در انبار خاک میخورد!

🔹ساخت مجسمه باشکوه ابوالقاسم فردوسی به ارتفاع ۳۸ متر و با به‌روزترین تکنولوژی ساخت مجسمه‌های غول‌آسا به سفارش حسین ثابت، سرمایه‌گذار شناخته‌شده ایرانی، آذر ۱۳۹۸ آغاز شد و یک سال بعد به پایان رسید.

🔹در ساخت این مجسمه عظیم ۵۰ متخصص، هنرمند و تکنسین فنی مشارکت داشتند.نصب این مجسمه به دلیل مخالفت احمد علم‌الهدی، تاکنون انجام نشده است و اجزای آن در انبار خاک می‌خورند.علم‌الهدی گفته است: «می‌خواستند مجسمه فردوسی را در دانشگاه بسازند تا این مرد فرزانه را در مقابل امام رضا مطرح کنند، در حالی که فردوسی دلباخته اهل بیت بود.»

🔹محسن سراجی، سازنده مجسمه ۳۳ متری فردوسی نوشت:

🔹مسئولان کلاهشان را بالاتر بگذارند، درست وقتی که دارند در روز «بزرگداشت فردوسی» سخنرانی می‌کنند.

🔹این عکس‌ها که می‌بینید تکه‌های مجسمه بزرگ فردوسی است که به «هزار و یک دلیل» اجازه نداشت که در مشهد و توس نصب شود. نیمی از آن‌ها در پروژه حسین ثابت زیر درختان کاج خاک می‌خورد و نیمی دیگر در دانشگاه فردوسی گرفتار بی تدبیری مسئولان شده است.

🔹مجسمه بزرگ فردوسی یعنی این مجسمه از مجسمه مسیح برزیل بزرگتر، یعنی «بزرگترین مجسمه مفاخر ادبی جهان» به ارتفاعی بیش از ۳۳ متر! خیلی خیلی بزرگتر از دنیای کسانی که امروز برای سخنرانی فردایشان دارند به زور ابیاتی از فردوسی را حفظ می‌کنند.

🔹بعضی وقت‌ها با خودم فکر می‌کردم اگر این مجسمه در جغرافیایی دیگر ساخته می‌شد سرنوشتش باز هم همین بود؟/مشهد آوا


@etehadesarasari
4_5865955707404158565.mp3
2.7 MB
شهرام ناظری


تو را من چشم در راهم
شباهنگام
که می گیرند در شاخ تلاجن،
سایه ها رنگ سیاهی
وزان دلخستگانت راست اندوهی فراهم
ترا من چشم در راهم
شباهنگام...

در آندم
که بر جا درّه ها چون مرده ماران خفتگانند
در آن نوبت
که بندد دست نیلوفر به پای سرو کوهی، دام
گرم یاد آوری یا نه
من از یادت نمی کاهم

تو را من چشم در راهم ...

نیما_یوشیج


@etehadesarasari

شبتان آرام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آب را گل نکنیم 
در فرودست انگار کفتری می‌خورد آب
 یا که در‌بیشه‌ای دور سیره ای پر می شوید 
یا در آبادی کوزه ای پر می‌گردد
آب را گل نکنیم 
شاید این آب روان 
می رود پای سپیدار
تا فرو شوید اندوه دلی
دست درویشی شاید نان خشکیده
فروبرده در آب
زن زیبایی آمد لب رود  
آب را گل نکنیم 
روی زیبا دو برابر شده است 
 چه گوارا این آب
 چه زلال این رود.

#سهراب_سپهری

@etehadesarasari
روزتان خوش
🔴 اعزام داود رضوی کارگر زندانی به بیمارستان  فارابی  جهت درمان بدون لباس زندان

۲۵ اردیبهشت ماه داود رضوی عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که از ۵ مهرماه سال ۱۴۰۱ در بازداشت به سر می‌برد و در حال سپری کردن حکم ناعادلانه ۵ سال حبس به خاطر فعالیت های کارگری و دفاع از حق و حقوق کارگران و همنوعان خود میباشد به بیمارستان فارابی اعزام شد. پس از تعداد دفعاتی که اعزام این کارگر زندانی به دلیل نپوشیدن لباس زندان به تعویق افتاده بود، امروز اعزام ایشان با لباس شخصی خود طبق قوانین موجود برای زندانیان و پافشاری داود رضوی امکان پذیر شد.

داور رضوی در طی حبس دچار مشکلات گوارشی، بینایی و زانو درد شده است و طبق نظر پزشکان با توجه به شرایط جسمانی ایشان ادامه ی درمان برایش الزامی میباشد.

داود رضوی از نظر  چشم پزشکی، خشکی چشم و آب مروارید معاینه شدند و مجددا تحت درمان دارویی قرار گرفتند و طبق گفته ی پزشک، پیگیری درمان و چکاپ مرتب چشم پزشکی و استفاده از داروهای تجویز شده برای ایشان الزامی است.
کارگر زندانی آزاد باید گردد

منبع کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
@etehadesarasari
رشد ۳۳درصدی مهارت آموزی به کارگران

مهرداد عظیمی( رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای):

🔸ارائه آموزش‌های مهارتی در دولت سیزدهم ۳۳ درصد رشد داشته است و در این مدت به چهار میلیون و ۶۹۹ هزار نفر دوره، آموزش‌ مهارتی ارائه شد.

🔸عملکرد سازمان فنی‌ و حرفه‌ای در ۳۰ ماهه فعالیت دولت سیزدهم در مقایسه با مدت مشابه دولت قبل در بخش آموزش مهارتی به زندانیان رشد ۶۱ درصدی، در آموزش به سربازان وظیفه رشد ۵۸ درصدی و در بخش آموزش به کودکان کار و خیابان رشد ۱۱ درصدی داشته است.۶۵۷ مرکز دولتی فنی‌وحرفه‌ای در کشور فعال است که در این مراکز بیش از چهار هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی وجود دارد.مجموع تعداد مربیان فنی‌ و حرفه‌ای در بخش خصوصی و دولتی به ۴۰ هزار نفر می‌رسد.

🔸همچون کشورهای پیش‌رو در حوزه مهارتی، توسعه مراکز آموزشی جوارکارگاهی را در دستور کار قرار دادیم تا واحد آموزشی کنار بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی کشور راه‌اندازی شود که در همین راستا تاکنون چهار هزار و ۱۶۲ مرکز آموزشی جوارکارگاهی در کشور راه‌اندازی شده است./تسنیم

پی نوشت : اتحاد سراسری کارگران وبازنشستگان ایران

رئیس سازمان فنی وحرفه ای گزارش داده است که در۳۰ ماهه فعالیت دولت سیزدهم به چهار میلیون و ۶۹۹ هزار نفر دوره، آموزش‌ مهارتی ارائه شد. و این آموزش به نسبت درصدهایی در بین زندانیان، کودکان کار و سربازان وظیفه با مدت مشابه در دولت پیش از خودش رشد داشته است . اشکال رئیس سازمان فنی و حرفه ای به تبعیت از وزارت کار و هیات دولت در این است که در واقع گزارشی ارائه نداده است و تنها به تبلیغات در باره هیچ پرداخته است. چرا؟

✔️ گزارش کلی گویی وفاقد مستندات است!
✔️گزارش تنها در باره سه بخش از نیروهایی آمار مقایسه ای می دهد که بنا به تعریف از نیروهای آماده به کار نیستند و وضعیت کاملا تعلیقی در بازار کار دارند  زندانی در زندان  سرباز وظیفه در پادگان از نیروهایی هستند که بنا به وضعیت حتی اگر آموزش دیده باشند جذب بازار کار نمی‌شوند.
✔️کودکان کار عموما در سوادآموزی و حرفه آموزی تحت حمایت سازمان های غیردولتی قرار دارند و این نیروها اگر چه زمینه فراگیری حرفه و فن را دارند اما فقرو استیصال آنها را به انجام کارهایی واداشته که نیاز به آموزش ندارد .

چرا دولت و زیر مجموعه آن در مورد آموزش و اشتغال دست به آمار سازی می‌زنند در حالیکه حاشیه خیابان ها ، ایستگاه های مترو، در اتوبوس ها و قطار های شهری شاهد انبوه دستفروشان وعرضه کنندگان کالای مصرفی هستیم ؟
چرا آموزش فنی حرفه ای به کالای تبلیغاتی تبدیل شده است ؟ 

دولت ها برای پوشش دادن ناکارآمدی و سوء مدیریت  به تبلیغات گمراه کننده و پوپولیستی  می پردازند .
درآستانه ورود به سال پایانی دولت سیزدهم  تبلیغات دورغین و بی پایه قطعا افزایش خواهد یافت.


@etehadesarasari
قرارداد کارگران بعد از ۵ سال «دائمی» می‌شود؟/ قرارداد سفید امضا ممنوع است

آرمین خوشوقتی(کارشناس ارشد حقوق و روابط کار):

🔸در لایحه جدید دولت، تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار به این شکل اصلاح شده که در کلیه مشاغل چه مستمر و چه غیرمستمر- حداکثر مدت قرارداد موقت ۵ سال است و بعد از ۵ سال اگر کارگر همچنان در آن شغل که فرقی نمی‌کند مستمر باشد یا غیرمستمر، اشتغال داشته باشد، قرارداد او به قرارداد کار دائم تبدیل می‌شود. طبیعی‌ست که بازهم اگر کارگاه تعطیل شود یا کار خاتمه یابد، قرارداد قابل خاتمه یافتن است.

🔸موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که در حال حاضر کارفرمایانی هستند که تمایل به عقد قرارداد با کارگران دارند اما نیروی کار متخصص و ماهر به میزان کافی وجود ندارد.

🔸بنابراین باید نسبت به توانمندسازی نیروی کار، توجه ویژه مبذول شود؛ مهارت‌های فنی و تخصصی مربوط به شغل و همچنین مهارت‌های نرمِ نیروی انسانی باید تقویت شود. موضوع دیگر که در لایحه دولت مورد توجه قرار گرفته، این است که انعقاد قرارداد سفید امضا کلاً ممنوع است و البته اگر قرارداد سفید امضایی منعقد شود، موجب ابطال قرارداد کار نمی‌شود اما اثباتِ صحتِ آن بخش از قرارداد که بعداً توسط کارفرما به متن اصلی اضافه شود، برعهده‌ی خودِ کارفرماست؛ در واقع کارفرما باید ثابت کند آنچه که بعداً به قرارداد کارگر اضافه کرده صحت داشته و اگر نتواند ثابت کند، آن بخشی که به قرارداد اضافه شده، جزو قرارداد محسوب نمی‌شود
./ایلنا

@etehadesarasari
معمای اشتغال زنان در «سیستان و بلوچستان»

🔸آمارهای منتشر شده در مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در زمستان ۱۴۰۲ سهم زنان شاغل در بخش صنعت در کل کشور به ۲۵.۲ درصد رسیده است. سهم شاغلین زن بخش صنعت کل کشور در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ کاهش ۱.۶ واحد درصدی را تجربه کرده است.

🔸در «سیستان و بلوچستان» از هر ۱۰۰ بانوی شاغل در بازار کار، نزدیک به ۴۹ نفر مشغول فعالیت در بخش صنعت بوده‌اند. به بیان دیگر می توان گفت تقریبا نیمی از زنان شاغل سیستانی، در زمستان گذشته در بخش صنعت کار کرده اند./
اکوایران

@etehadesarasari
Havaye Geryeh
Homayoun Shajarian
هوای گریه 
همایون شجریان


دلم گرفته ای دوست! هوای گریه با من
گر از قفس گریزم، کجا روم  کجا  من؟

کجا روم، که راهی به گلشنی ندانم
که دیده بر گشودم به کنج تنگنا، من

نه بسته ام به کس دل، نه بسته کس به من دل
چو تخته پاره بر موج رها رها رها  من

ز من هرآنکه او دور  چو دل به سینه نزدیک
به من هر آنکه نزدیک  از او جدا  جدا  من

نه چشم دل به سویی نه باده در سبویی
که تر کنم گلویی به یاد آشنا من

ز بودنم چه افزود؟ نبودنم چه کاهد؟
که گویدم به پاسخ که زنده ام چرا من؟

ستاره ها نهفتم در آسمان ابری
دلم گرفته  ای دوست! هوای گریه با من


#سیمین_بهبهانی


@etehadesarasari
شبتان آرام
2024/05/17 04:00:03
Back to Top
HTML Embed Code: