Telegram Web Link
ردپای کسوف خرد در نظام تدبیر کشور!

1️⃣ اگر فردی برای گرم‌کردن خود، اسکناس‌هایش را آتش بزند، واکنش خردمندانه، هدایتش به واحد روان‌درمانی و معرفی گزینه‌های منطقی‌تر برای گرم‌شدن است؛ اگر درعوض به او اسکناس بیشتری برای سوزاندن دهیم، مصداق کسوف خرد است.

2️⃣ اگر در جاده‌ای مرتب خودروها در چاله‌هایی بزرگ افتاده و دچار مشکلات فنی می‌شوند، واکنش باید تعمیر چاله چوله‌ها باشد و نه دایرکردن یک واحد سیار برای تعمیر جلوبندی خودروهای آسیب‌دیده!

3️⃣ اگر ناترازی آبخوان‌ها افزایش می‌یابد، واکنش باید ممانعت از صدور محصولات کشاورزی، دامی و لبنی یعنی صادرات آب مجازی باشد و نه برداشتن موانع صادرات و افزایش کف‌شکنی چاه‌ها؛ یعنی تشدید خطر نشست زمین!

4️⃣ اگر کشور مجبور به استفاده از مازوت برای جبران سوخت نیروگاه‌های تولید برق شده، واکنش باید تسهیل استحصال انرژی‌های تجدیدپذیر باشد و نه برداشتن قانون منع استفاده از مازوت!

5️⃣ اگر یزد را به عنوان پایتخت خشت و گل جهان معرفی کرده و موزه زنده سازه‌های آبی چون قنات و بادگیر است که می‌تواند بالاترین ظرفیت جذب ثروت و گردشگر را به ارمغان آورد، نباید اجازه ساخت ۳۵ کارخانه گندوله‌سازی و کلکسیونی از صنایع آب‌بر و آلاینده را داده، به نحوی که شاخص آلودگی هوا تا رقم باورنکردنی ۶۰۰ در اردکان افزایش یابد و به دریوزگی آبی گرفتار آید!

6️⃣ اگر میلیون‌ها مترمکعب پساب، فاضلاب و شیرابه در استان گیلان رها می‌شود، نباید چاره کار را در ساخت سدهای جدید و نابودی ارزشمندترین و دیرینه‌ترین جنگل ایران و جهان دید، بلکه باید تصفیه فاضلاب‌ها و مدیریت زباله را در اولویت قرار داد.

7️⃣ اگر حکومتی به چنان سطحی از ناکارآمدی رسیده که ۶۰درصد مردمش در مهم‌ترین انتخابات سرنوشت‌سازشان شرکت نمی‌کنند، نباید همچنان خود را به ندیدن و نشنیدن صدای مردم زده و با فیلتر شبکه‌های اجتماعی و سرک‌کشیدن به زندگی خصوصی و دخالت در نوع پوشش شهروندان، بر غلظت نفرت و خشم و ناامیدی از بازگشت تدبیر به نظام تدبیر مملکت بیافزاید.

8️⃣ غم‌انگیزتر آنکه می‌دانم که می‌دانید این سیاهه شرم‌آور را پایانی نیست!

9️⃣ آقایانِ بالانشین! کاش یکبار هم که شده این پند زنهاربخش را در خلوت خویش مرور می‌کردید! چه حوصله‌ای دارید برای تلافی!
به قول محمود درویش: "همین تو را بس که ما دیگر شما را آنگونه که می‌دیدیم، نخواهیم دید."

✍️محمد درویش

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
مستقیم غیر مستقیم

ترامپ: نمی توانم بگویم جلسه ی شنبه با ایران کجا برگزار خواهد شد؛ این دیدار سری و مستقیم است.

عراقچی: شنبه مذاکره با آمریکا غیر مستقیم است.

سفیر پیشین ایران در آلمان: شنبه در عمان در آغاز مذاکره غیر مستقیم و پس از یکی دو ساعت و در صورت مثبت بودن، گفت و گوها مستقیم خواهد بود.

حکم شرعی توریه، این پارادوکس سخت را حل می کند. توریه در فقه شیعه به معنای سخنی است دو یا چند پهلو. آن چه مخاطب می فهمد، ظاهر آن است، ولی گوینده نیت دیگری دارد.

کسی پشت درب منزل می آید و می پرسد حیدر آغا خونه تشریف دارند؟ خانم به زیر پله نگاه می کند و پاسخ می دهد، نه اینجا نیستند. دروغی راست مآب.

با توسل به توریه، عراقچی می تواند صندلی خود را کمی آن طرف تر برده و رو در روی ویتکاف نباشد، ولی صدای همدیگر را  بشنوند و نیز همدیگر را هم ببینند.، در عین حال رو در روی هم‌ نبوده و صندلی هایشان رو در روی هم نباشد.

هدف توریه رهایی از وضعیت های دشوار‌ دفع شر و حفط مصلحت، بدون ارتکاب به دروغ است. جواز شرعی هم صادر شده است. خوشبختانه به گفته حسین باستانی، ترامپ دهن لق بوده و افشا کننده پشت های پرده است.

خدا ایران را از شر دروغ، خشکسالی و دشمن محفوظ نگاه دارد.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
بار خر
یدالله کریمی پور

عراقِ صدام تا بُن دندان مسلح شده بود؛ توانمندترین ارتش تاریخ عرب تحت فرماندهی او بود. مسلح به صدها جنگنده میگ‌، سوخو و میراژ؛ هزاران تانک تی۷۲ و ...
دارای چندین لشگر زرهی و مکانیزه آماده و جنگدیده. سرمست از وادار کردن‌ جمهوری اسلامی به پذیرش قطعنامه و سپس اشغال کویت، خود را رهبر جهان‌ عرب و بلکه امت اسلام پنداشته و حتی دهها موشک‌ به سوی اسرائیل(اشغالگر)‌ پرتاب کرد. صدام گمان می کرد "ژنرال جیاپ" است و سربازانش پارتیزان های ویتنامی.

ولی به محض آغاز نبرد صدام و فرماندهانش پی بردند که پیکار با آمریکا و ناتو، با ایران‌ و کویت متفاوت است. به همین دلیل، قهرملن  قادسیه، جنگنده هایش را برای در امان ماندن روانه ایران کرد؛ سرلشگرهایش یکی پس از دیگری در برابر دشمن سر فرود آوردند؛ برای روحیه بخشی به میان مردم آمد و با آن ها به پایکوبی پرداخت. ولی هزله هایش با دوستداران و پیروان وفادارش سودی نبخشید؛ به دخمه خزید، تا چند روزی جان به در برد. عاقبت همان شد که ناگزیر می شد.
به قول کردها:
باری که ریک چه ک بیت گورگ ئه یخوات
اگر همه بار خر اسلحه باشد، باز هم گرگ او را می خورد.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔵🔵🔵 مذاکره در لوله پولیکا

«سه نوع مذاکره غیرمستقیم داریم. در حالت اول در دو هتل متفاوت برگزار می‌شود، در حالت دوم در یک هتل اما در دو اتاق متفاوت و حالت سوم در یک اتاق و با حضور نفر سوم.»

این تعاریف کارشناس شبکه افق از مذاکرات غیرمستقیم است. او می‌افزاید: «امیدوارم حالت سوم نباشد، چون افکار عمومی خیلی متوجه تعاریف دیپلماتیک نمی‌شود. ترامپ می‌آید و می‌گوید مذاکره رو در رو و بر سر یک میز بوده است.»

در جایی دیگر مجری برنامه‌ای در شبکه۳ با تحکم می‌گوید: «در روز شنبه هیچ عکس دو نفره‌ای از عراقچی و ویتکاف (طرف آمریکایی) نباید منتشر شود.»

حتی خود آقای عراقچی نیز در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر درباره‌ طرفین مذاکره می‌گوید: «از آمریکا آقای ویتکاف تشریف...» و بعد فعل جمله‌ خود را تصحیح می‌کند و می‌گوید: «می‌آید.» چرا که در ادبیات رسمی از عبارت «تشریف آوردن» برای احترام به طرف مقابل استفاده می‌شود.

همه چیز در هاله‌ای از کتمان و انکار پیش می‌رود. هر شکل که هست باشد، اما نباید عکسی از آن بیرون بیاید؛ که مبادا حرف مردم دامن‌مان را بگیرد و یا دشمن شادکن شویم. مراتب پرده‌پوشی و ریاکاری باید با قدرت رعایت شود.

به طرف مقابل هم توصیه می‌کنیم که این اصول را رعایت کند، چرا که نشانه‌ حرفه‌ای بودن است. اما ترامپ می‌آید و خبر از مذاکره‌ مستقیم می‌دهد و می‌زند به زیر میز اصول «حالا مردم چه می‌گویند؟» و «ریای مصلحتی». اصولی که پس از چهار دهه هنوز یکی از بندهای قوانین و بخشنامه‌های اداری ماست.

در زمان کودکی ما رسم چرکی در مدرسه رایج بود. شاید هنوز هم در میان نوجوانان رایج باشد. آن هم این بود که برای ممانعت از کاری، اصطلاحاً فحشی را وسط می‌گذاشتند و آن را نثار کسی می‌کردند که آن کار را انجام دهد.

داستان مذاکره‌ ما با آمریکا هم چنین است. ابتدا با تمام قوا به آن حمله می‌شود؛ آن را لعن و نفرین و دشنام می‌دهند ولی بعد که کمی هیجان‌‌شان از غلیان می‌افتد و به خود می‌آیند، تازه متوجه می‌شوند که شیپور را برعکس گرفته بودند. به تکاپو می‌افتند برای اقناع افکارعمومی، چرا که اکنون دارند همان کاری می‌کنند که قبلا برایش فحش وسط گذاشته بودند.

در نتیجه چاره‌ای جز توجیهات مسخره و نخ‌نما ندارند؛ مذاکره در یک اتاق با حضور نفر سوم. یا مذاکره بدون عکس و عیان. هر چه می‌شود، بشود؛ اما جلوی مردم فحش‌خور خودمان نشویم.

مسئولین ما همه دست‌کم دهه هفتم عمر خود را سپری می‌کنند، اما هنوز حرف‌هایی می‌زنند که تف سر بالاست. هنوز هیجان بر خرد و سیاست غلبه دارد.

به‌عنوان یکی از آن افکار عمومی که از آن واهمه دارید، عرض کنم که دیگر نه مواضع جار و جنجالی‌تان پیرامون موضوعات مختلف معتبر است؛ نه توجیهات کارشناسان‌تان برای رفع و رجوع آن مواضع، موثق.

ذهن خود را درگیر اصل پرده‌پوشی نکنید، مردم همه‌چیز را می‌دانند. حاشیه را رها کنید و روی کارتان متمرکز باشید. هرچند که اگر همین را هم از مردم بپرسید، می‌گویند نتیجه مذاکرات به حال ما فرقی ندارد.

اما من به عنوان فرزند دهه شصت که در اوج ایده‌ها و شعائر انقلابی شما رشد کرده‌ام، شما و نگرانی‌تان را به‌خوبی درک می‌کنم؛ راه‌حل دیگری برای شما درنظر دارم که بتوانید مذاکرات را غیرمستقیم برگزار کنید. مذاکره در لوله پولیکا.

  دو طرف در دو سوی یک لوله پولیکای سه، چهار متری بنشینید و صحبت کنید. می‌توانید در میانه‌ لوله یک زانویی هم بگذارید که یک پیچ هم در لوله بیفتد؛ این‌گونه ناخواسته چشم‌تان هم در چشم هم نمی‌افتد و مذاکره کاملا غیرمستقیم پیش می‌رود.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🟥 داستان نفت فروشي كه نم پس نداد!

گسترش تحريم هاي اقتصادي غرب عليه ايران در دوره احمدي نژاد، زمينه هاي جديدي براي فساد فراهم ساخت و در واقع به اقتصاد رانتي ايران جان تازه اي بخشيد. برخي از تجار و بازرگانان ايراني به عنوان واسطه هاي فروش غير رسمي نفت به واسطه هاي خارجي، را عهده دار شدند كه بابك زنجاني يكي از آنها بود.

اينكه آيا همه فعالان اقتصادي مي توانستند در فرايند دور زدن تحريم ها مشاركت كنند و يا افرادي براي اين كار دستچين مي شدند؟ بحث ديگري است اما از اواسط سال 1392 و آغازه دوره رياست جمهوري حسن روحاني زمزمه هاي مبني بر عدم بازپرداخت پول فروش نفت بوسيله برخي شركت ها به خزانه دولت مطرح شد و از آن زمان به بعد ابتدا از متهمي به نام «ب»-«ز» نام برده شد و سپس نام كامل او يعني بابك مرتضي زنجاني به عنوان يكي از مفسدين بزرگ مطرح شد.

بابك زنجاني متولد 1353 در شهر زنجان است كه ادعا مي كند پدرش از كاركنان راه آهن و پايه گذار شركت معروف ميني بوس راني«تي.بي.تي» بوده است. او آغاز فعاليت هاي اقتصاديش را به دوران رياست محسن نوربخش بر بانك مركزي در حدود 20 سال پيش مي رساند. او گفته است كه دوران سربازيش را به عنوان راننده نزد نوربخش گذرانده است و در پايان اين دوره، به عنوان يكي از توزيع كنندگان ارز به صرافي ها انجام وظيفه كرده كه از بابت هر بار توزيع ارز حدود 17 ميليون تومان درآمد داشته است.

او همچنين گفته است كه با در آمد ناشي از توزيع ارز رانتي يك دفتر كار در تهران خريده و سپس با اجاره يك محل در بيرون از شهر تهران به خريد پوست و روده گوسفند و صادرات آن به تركيه پرداخته است. به گفته او از محل اين كار سود سرشاري نصيبش شده و فعاليت هاي تجاري اش را با تاسيس شركت « سورینت قشم»بسط داده است.

اين البته زندگي نامه اي است كه خود او از خودش ساخته است. مسئولين دفتر محسن نوربخش هر گونه همكاري او با بانك مركزي را انكار كرده اند و مالكيت پدر او بر شركت تي.بي.تي نيز رد شده است. قاضي پرونده زنجاني مي گويد:« یک حرف راست از زبان بابک زنجانی نشنیدم».

اما آنچه در باره بابك زنجاني صحت دارد اينكه او در حوزه تجارت با تركيه يك بار ورشكست شده و در دهه 1380 بابت صدور چك برگشتي به زندان افتاده وچند پرونده داشته است. در عين حال ظاهرا او فعاليت هاي محدود تجاري در عراق ، تاجيكستان و مالزي داشته است. به همين دليل در دسامبر ۲۰۱۲ به علت آنچه «کمک به دور زدن تحریم‌های ایران از طریق داشتن نقش کلیدی در تجارت نفت ایران و انتقال پول نفت به ایران» خوانده شد، در لیست تحریم اتحادیه اروپا قرار و سپس تحريم هاي آمريكا قرار گرفت.

در هر صورت، وي در تاریخ ۹ دی ۱۳۹۲ توسط دادستاني كل كشور به اتهام بدهی بیش از دو و نیم میلیارد یورو به وزارت نفت و بانك مركزي و همچنین جعل اسناد بانکی با پرداخت رشوه به بانك ملي تاجيكستان بازداشت شد. نام وی همچنین در پرونده رضا ضراب ،ایرانی دستگیرشده درتركيه به اتهام قاچاق طلا مطرح شده‌است.

همچنين او متهم بود كه در زدوبند با سعيد مرتضوي، رئيس سازمان تامين اجتماعي تعدادي از شركتهاي مهم اين سازمان را بدون اينكه پولي پرداخت كند در اختيار گرفته است. از موارد بسيار شك برانگيز وجود تفاهم نامه اي بود كه بر اساس آن موتضوي چند فقره چك به مبلغ 5/3 ميليارد يورو به بابك زنجاني پرداخت كرده بود اما هيچ پولي از بابت فروش شركت ها به سازمان تامين اجتماعي وارد نشده بود.

در مجموع بابك زنجاني ار اقتصاد رانتي و بي سامان ايران ۱۳ هزار میلیارد تومان بالا کشید. او فقط 2ميليارد و 800 ميليون دلار بابت پول نفت بدهكاري دارد.با شناسنامه جعلي تردد مي كرد و 90 درصد اموال او در خارج از كشور وجود داشت و بيشتر شركت هاي او در داخل به نام افراد ديگري ثبت شده بود كه امكان توقيف آن وجود نداشت. به عبارتي زنجاني همه را فريب داده بود. با اينكه در پرونده او تعداد زيادي از مقامات دولت احمدي نژاد دستگير شدند و بابك زنجاني به اعدام محكوم شده است اما هنوز چيز زيادي از پول هاي از دست رفته با خزانه بازنگشته است.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
دستورالعمل قدم به قدم سرمایه گذاری برادران آمریکایی در ایران

✍️حامد پاک طینت

طی چند روز گذشته که افق بسیار روشنی از بهبود روابط ایران و آمریکا با آن جلسه دو ساعته در عمان پدید آمد خبرهایی از طرح ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری و در برخی روایتها حتی ۲۰۰۰ میلیارد دلار توسط سرمایه گذاران آمریکایی مطرح شد که به اظهار مقامات محترم ایرانی مانعی نیز برای انجام آن نیست، لذا شایسته است دستورالعملی جامع، جهت تسهیل این حرکت نوع دوستانه و خیرخواهانه تبیین، تدوین و در اختیار این عزیزان قرار گیرد

۱.برای شروع هرگونه سرمایه گذاری از بخش صدور مجوز اقدام نمایید. در این مرحله مناسب است فهرست سازمانها و نهادهایی که متولی صدور مجوز برای موضوع فعالیت شما هستند را از قبل تهیه کنید تا در روال کار، این موضوع موجب اضطراب برای شما نشود. بین ۵ تا ۱۵ مجوز را بعنوان پیش فرض و زمان تخمینی را بین شش ماه تا یک سال و نیم در نظر بگیرید. برای جلوگیری از بروز هرگونه یاس یا ناامیدی بهتر است با عنایت به رتبه ۱۲۷ ام ایران در رتبه بندی جهانی برای جایگاه فضای کسب و کار قبلا آمادگی روحی لازم را کسب نمایید. شرایط استثنایی برای کوتاه کردن این زمان وجود دارد که جزئیات آن در بند ۷ آورده شده است

۲. مرحله دوم، تامین برق، آب، گاز مورد نیاز این سرمایه گذاری نوع دوستانه است.با توجه به اختلالات جزئی و کوتاه مدتی که به حول و قوه الهی بزودی رفع خواهد شد تامین این سه نهاده با شخص سرمایه گذار است. نحوه تامین برق از هر طریق ممکن، همینطور گاز و آب با شماست و با توجه به شرایط موجود نباید انتظاری از نهادهای ذی ربط داشته باشید. در صورتیکه از بند ۷ برای حل بخشی از این معضل استفاده کردید قطع برق دو بار و به مدت ۴ ساعت در روز در تابستان و قطع گاز به مدت ۳ ماه در سال را در فعالیت اقتصادی خود پیش بینی نمایید. قطع آب متعاقبا به اطلاع خواهد رسید

۳.مرحله سوم مرحله قیمت گذاری بر کالای تولیدی یا خدماتی شماست. این تصور که در این کشور مانند آمریکا همه چیز بی حساب و کتاب است از ذهن خارج کنید. با عنایت به استانداردهای بسیار بالا و سختگیرانه ای که در این خصوص در کشور وجود دارد کلیه قیمتها باید مطابق جدول مورد تایید باشد و کوچکترین تخطی عواقبی شدید دارد. توزیع داخلی با قیمتهای مصوب و فروش خارجی با رعایت نرخ دلار نیم بها که توسط دولت و با عنوان نرخ توافقی اعلام میشود صورت می پذیرد و هرگونه سرپیچی می تواند حتی به حبس شما منجر شود. برای جلوگیری از بروز هرگونه یاس یا ناامیدی در این مرحله نیز بهتر است با عنایت به رتبه ۱۷۰ ام ایران در رتبه بندی جهانی برای جایگاه شاخص آزادی اقتصادی قبلا آمادگی روحی لازم را کسب نمایید

۴. در خصوص نرخ گذاری کالا و خدمات خود به دو پارامتر تورم و کاهش مستمر ارزش پول ملی کشورمان و همچنین نوسانات بسیار شدید نرخ ارزهای خارجی توجه لازم داشته باشید. همچنین بی ثباتی های مختلف، سخنرانی های عزیزان در جلسات مهم، بخشنامه های متنوع ممکن است بصورت جزئی در برنامه های کسب و کار شما اختلالهایی ایجاد کند که به حول و قوه الهی حل خواهد شد

۵. در مرحله جابجایی پول و درآمد به خارج از کشور یا برعکس همانگونه که اطلاع دارید بدلیل حضور مقتدرانه کشورمان در لیست سیاه FATF و نیز تحریم هایی جزئی، به روشهای رایج میسر نیست لذا مجموعه هایی مالی تحت عنوان تراستی و با هزینه هایی نوع دوستانه توسط همکاران، تعبیه شده که جزئیات آن متعاقبا در اختیار شما قرار خواهد گرفت

۶. در خصوص مشکلات جزئی احتمالی که دولتهای خارجی ملعون بدلیل ورود شما به کشور ما محتمل است بوجود آورند و یا به احتمال بسیار ضعیف شک و شبهه هایی که به خود شما یا خانواده محترم ممکن است در کشور عزیزمان مطرح شود تدابیری در دو طرف در دست اقدام است که بزودی رفع خواهد شد. با اینحال توصیه می شود نه به خاطر این موضوع بلکه به دلیل کیفیت نامطلوب هوا و رانندگی فعلا از آوردن خانواده محترم صرف نظر بفرمایید. همچنین تعطیلی های مرتبط با آلودگی هوا را در محاسبات میزان تولید و سودآوری محاسبه نمایید. در سالهای اخیر بین ۱۰۰ الی ۱۷۰ روز آلودگی در کلان شهرهای کشورمان داریم که در حال مرتفع شدن است

۷. برغم امتیاز ۲۴ از ۱۰۰ و رتبه ۱۴۹ از ۱۸۰ کشورمان در شاخص و رتبه بندی جهانی فساد، این موضوع را به هیچ عنوان با نگاه بدبینی ننگرید بلکه به عنوان یک فرصت مغتنم در حل و فصل تمام مشکلات ریز و درشتی که خدایی ناکرده اگر در هر یک از شش مرحله بالا پدید آید به راحتی آب خوردن در دسترس شماست بنگرید و اطمینان داشته باشید هیچ موضوعی بلاحل نیست. یک شراکت خوب، سالم و سودآور نیز راه حل اساسی دیگری است که در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر به فهرست ضمیمه مراجعه بفرمایید

با آرزوی موفقیت روزافزون

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
آیا این بار همه راهها به رم ختم می شود؟
✍️حامد پاک طینت

امسال دقیقا ۲۳ سال است که ایران گرفتار تنش هسته ای و پدیده ای تحت عنوان مذاکره است!

یعنی جوانی که امروز از یک رشته مهندسی یا کارشناسی فارغ التحصیل شده تمام طول زندگی خود را در عالم برزخ بالاخره می شود یا نمی شود گذارنده است !

خودمان را با حرفهای عوام فریبانه گول نزنیم که مملکت در این ۲۳ سال کار خود را انجام می داده است و معطل نماند. با عدد و رقم صحبت کردن را تبدیل به یک فرهنگ کنیم. گزارشات رسمی نشان می دهد ایران حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را در این مدت از دست داده است، فقط در سالی که گذشت حدود ۳۰ میلیارد دلار و همچنین زیانی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار از عدم سرمایه گذاری خارجی در کشور اتفاق افتاده است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران در خارج از کشور بلوکه و غیرقابل استفاده شد و محدودیت در استفاده از سیستم مالی جهانی مبادلات بین المللی برای تجار ایرانی را مختل کرد، رانت حاصل از دونرخی کردن ارز که یکی از دستاوردهای تحریم بود با سالی ۲۰ میلیارد دلار برای واردات و همچنین زیان حاصل از صادرات با نرخ غیرواقعی هم به سالی ۲۰ میلیارد دلار رسید، جمع زیان برآورد شده بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است. تورم سر به فلک کشید، نرخ دلار و هزینه زندگی مردم در این ۲۳ سال، ۱۰۰ برابر شد و نیمی از مردم ایران به زیر خط فقر سقوط کردند

با این پول ایران ما می توانست توسعه گازی کشور در پارس جنوبی را از ۲۴ فاز به ۳۲۰ فاز و ۴۰ شبکه مستقل برساند، میتوانست ۸۰۰ واحد یک گیگاواتی برق نیروگاه سیکل ترکیبی و ۵۳۰.۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی و رفع کامل هدررفت شبکه برق کشور را انجام می داد، می توانست ۲۷۰ پالایشگاه برای خودکفایی بنزین و ۱۶۰ میلیون خودروی برقی در کشور تولید یا وارد کند، می توانست ۱۶۰ مسیر انتقال آب از خلیج فارس به داخل کشور بسازد، می توانست ۴۰۰ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی را آبیاری قطره ای کند ، می توانست ۸۰۰ واحد شیرین سازی آب دریا بخرد. بله با این پول ما بزرگترین معضل کشور که ناترازی در برق و آب و گاز و بنزین است و تا پنج سال آینده غیرقابل رفع خواهد شد، نداشتیم.

می توانست ۸۰۰ خط مترو یا ۹۰۰ هزار اتوبوس هیبریدی به سیستم حمل و نقل کشور بیافزاید، می توانست ۸۰۰۰ فروند هواپیما بخرد و ۴۰۰ فرودگاه در سطح کشور بسازد، می توانست ۱۶.۰۰۰ کیلومتر خط آهن قطار سریع السیر و ۸۰.۰۰۰ کیلومتر اتوبان در این مملکت بسازد، می توانست ۱۶۰۰ بیمارستان مجهز و ۸۰۰.۰۰۰ مدرسه و ۲۰ میلیون واحد مسکن برای مردم ایران بسازد. همه این پروژه های ملی با این بودجه عملیاتی بود.

این بهایی است که پرداخت شده است. یک روز در خلوت خودمان محاسبه کنیم که ارزشش را داشت یا نداشت.

همین امروز اگر تمام تحریم ها برداشته شود ۷ سال طول خواهد کشید تا این خسارتها جبران شود آنهم به شرط آنکه تحت یک مدیریت سیستماتیک و علمی عمل کنیم مشکل اما اینجاست که همه خسارتها قابل جبران نیست. فرار مغزها و مهاجرت نخبگانی که در این ۲۳ سال از کشور رفتند را چگونه جبران کنیم؟ فرصتهای از دست رفته در بازارهای منطقه ای و بین المللی که توسط دیگر کشورها تسخیر شده است را چگونه جبران کنیم؟ فساد گسترده ای که در ساختار اقتصادی ایران ریشه دوانده را چگونه بسوزانیم؟ و از همه مهمتر عمرمان، ۲۳ سال زمان و عمر تلف شده را چگونه جبران کنیم؟

شاید اگر این متن را همه ما بیش از یک بار می خواندیم، به خصوص مسئولین محترمی که امروز مسئولیت ادامه مذاکرات ۲۳ ساله را به عهده گرفته اند و آنهایی که خط مشی مذاکرات را تعیین می کنند چاره ای دیگر می اندیشیدند ...

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
💠 ۱۰ مهارت اصلی زندگی

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در برنامه‌ی مهارت‌های زندگی كه در سال ۱۹۹۳ معرفی نمود، ۱۰ مهارت را به‌عنوان مهارت‌های زندگی اصلی معرفی نمود. اين ۱۰ مهارت از سوی يونيسف و يونسكو نيز به‌عنوان مهارت‌های زندگی اصلی شناخته شده‌اند. اين مهارت‌ها عبارت‌اند از:

۱. مهارت تصميم‌گيری (decision-making):
در اين مهارت افراد می‌آموزند كه تصميم‌گيری چيست و چه اهميتی دارد. آن‌ها همچنين با انواع تصميم‌گيری آشنا شده و مراحل يک تصميم‌گيری را گام‌به‌گام تمرين می‌كنند. همچنين با رابطه‌ی موجود ميان تصميم‌گيری و ساير مهارت‌های زندگی از يک‌سو و رابطه‌ی تصميم‌گيری با پيشگيری اوليه در بهداشت روانی از سوی ديگر آشنا می‌شوند.

۲. مهارت حل مسئله (problem solving):
اين مهارت عبارت است از تعريف دقيق مشكلی كه فرد با آن روبه‌رو است، شناسایی و بررسی راه‌حل‌های موجود و برگزيدن و اجرای راه‌حل مناسب و ارزيابی فرآيند حل مسئله تا به اين ترتيب فرد دچار دغدغه و اضطراب نشود و از راه‌های غيرسالم برای حل مشكلات خويش استفاده نكند.

۳. مهارت تفكر خلاق (creative thinking):
توانایی تفكر خلاق يک مهارت سازنده و پايه برای نيل به ساير مهارت‌های مرتبط با سبک انديشيدن است. در اين مهارت افراد فرا می‌گيرند كه به شيوه‌ای متفاوت بيانديشند و از تجربه‌های متعارف و معمولی خويش فراتر روند و تبيين‌ها يا راه‌حل‌هایی را خلق نمايند كه خاص و ويژه‌ی خودشان است.

۴. مهارت #تفكر_نقاد و تفکر تحلیلی (critical thinking & Analytical thinking):
اين مهارت‌ عبارت است از توانایی تحليل عينی اطلاعات موجود با توجه به تجارب شخصی و شناسایی آثار نفوذی ارزش‌های اجتماعی، همسالان و رسانه‌های گروهی بر رفتار فردی.

۵. توانایی برقراری ارتباط مؤثر (effective communication):
اين مهارت به معنای ابراز احساسات، نيازها و نقطه‌نظرهای فردی به‌صورت كلامی و غيركلامی است.

۶. مهارت ايجاد و حفظ روابط بين‌فردی (interpersonal relationship skills):
مهارتی است برای تعامل مثبت با افراد، به‌ويژه اعضای خانواده، در زندگی روزمره.

۷. خودآگاهی (self-awareness):
خودآگاهی به معنی توانایی و ظرفيت فرد در شناخت خويشتن، و نيز شناسایی خواسته‌ها، نيازها و احساسات خويش است. در اين مهارت فرد همچنين می‌آموزد كه چه شرايط يا موقعيت‌هایی برای وی فشارآور هستند.

۸. مهارت همدلی كردن (empathy):
اين مهارت عبارت است از فراگيری نحوه‌ی درك احساسات ديگران. در اين مهارت فرد می‌آموزد كه چگونه احساسات افراد ديگر را تحت شرايط مختلف درک كند، تفاوت‌های فردی را بپذيرد و روابط بين‌فردی خود را با افراد مختلف بهبود بخشد.

۹. مهارت مقابله با هيجان‌ها (coping with emotions):
شناخت هيجان‌ها و تأثير آن‌ها بر رفتار. همچنين، فراگيری نحوه‌ی اداره‌ی هيجان‌های شديد و مشكل‌آفرين نظير خشم، مهارت مقابله با هيجان‌ها ناميده می‌شود.

۱۰. مهارت مقابله با استرس (coping with stress):
در اين مهارت افراد فرا می‌گيرند كه چگونه با فشارها و تنش‌های ناشی از زندگی امروزی و همچنين استرس‌های ديگر كنار بيايند.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
اعداد سخن می گویند
✍️ حامد پاک طینت

۱۵۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی در یک سال
۱۳۴ میلیارد دلار مازاد تجاری
رتبه یازدهم در صادرات کالا و سیزدهم در صادرات خدمات
۶% رشد سالانه تجاری

این آماری است که دیروز سازمان تجارت جهانی در خصوص کارنامه تجاری سال ۲۰۲۴ امارات منتشر کرده است

چگونه کشوری در ابعاد شهر دماوند با جمعیت ۳.۵ میلیون نفر که اکثر آن مهاجر است نبض نیمی از کل صادرات خاورمیانه را در دست گرفته و امروز چشمها را به مقایسه کارنامه اش با کشورهایی مانند چین، آمریکا و آلمان خیره کرده است؟

چگونه ممکن است ایران با ۴۰۰ برابر وسعت و امکانات و ظرفیتهای طبیعی به مراتب بیشتر و ۲۵ برابر جمعیت بیشتر، بازاری بزرگتر و نیروهایی تحصیلکرده یک دوازدهم امارات داد و ستد تجاری داشته باشد؟ چگونه ممکن است صادرات کالایی امارات ۱۰ برابر ایران باشد؟ چگونه باور کنیم امارات با این جمعیت محدود ۱۷۷ میلیارد دلار فقط صادرات خدمات( ۱۷۷ برابر ایران ) داشته که ۵۲ میلیارد دلار آن یعنی بیش از صادرات نفت ایران خدمات دیجیتال بوده است؟! چگونه ممکن است ایران با این همه ظرفیت در همین بازه زمانی ۱۴ میلیارد دلار تراز تجاری منفی داشته و امارات ۱۳۴ میلیارد دلار تراز مثبت تجاری؟

در یک کلام ، این معجزه مدیون نوع نگاه حکمرانی است. مازاد بزرگ تجاری این کشور کوچک و کم جمعیت حاصل در هم تنیدگی امارات در اقتصاد جهانی، دیپلماسی اقتصادی فعال، سرمایه گذاری های پایدار و امن داخلی و خارجی در کلان و در اجرا ، تمرکز بر خدمات مالی، گردشگری و لجستیک و یک تحول باورنکردنی در اقتصاد دانش بنیان بوده است. امارات امروز هاب منطقه و جهان است

هیچ کس تردیدی ندارد که ایران هم می توانست در این جایگاه بلکه بسیار بالاتر از آن باشد. نیروی انسانی متخصص و ارزان تر از رقبای منطقه ای، منابع طبیعی بسیار بیشتر از امارات، شاه راه ترانزیتی آسیا و اروپا، یک بازار ۸۸ میلیون نفری، ظرفیت های ناب صادرات خدمات فنی و مهندسی و پزشکی و فناوری، زیرساختهای بنیه دار علمی و دانشگاهی می توانست ایران را واقعا در چشم انداز ۱۴۰۴ بالاتر از هر رقیبی قرار دهد اما چه شد؟

ما سیاست خارجی پرتنش را انتخاب کردیم، به صادرات نفت، گاز، فرآورده، مس، آهن و انواع مواد اولیه دل خوش کردیم و از تنوع صادراتی به دلیل ذینفعانی که داشت چشم پوشیدیم، ورود سرمایه گذاری خارجی را با رویکردهایمان بستیم، آزادی تجاری و مالی را با قوانینمان گرفتیم و حاصلش شد ۴۰ میلیارد دلار از دست رفتن صادرات غیرنفتی، ۱۵ میلیارد دلار از دست رفتن صادرات دانش بنیان، ۲۰ میلیارد دلار کاهش سرمایه گذاری، ۱۵ میلیارد دلار زیان ناشی از نبود تجارت آزاد و ۱۰ میلیارد دلار هزینه های فرصت از دست رفته در لجستیک و حمل و نقل بین المللی به جمع بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ضرر سالانه!

اما جای آن خدمت کردیم به امارات در رسیدن به این کارنامه درخشان!

هر سال ۳ میلیون تن کالای ایرانی از نفت و گاز و مواد معدنی و محصولات کشاورزی به دلیل تحریم ها یا فقدان امکانات لجستیکی از طریق بنادر امارات ترانزیت شد. امارات به دلیل تحریم ها تبدیل شد به هاب خدمات مالی برای تراکنش های محصولات ایرانی، این عدد کم نیست صحبت از ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیارد دلار است. تعداد استارتاپ ها و شرکتهای فناوری که برای رهایی از وضعیت ایران به دوبی رفتند به بیش از ۵۰۰ استارتاپ و شرکت رسید. دهها هزار نیروی متخصص ایرانی در بسیاری از پروژه های بزرگ تجاری به این کشور رفتند

با رصد کردن اثر عملکرد استارتاپها و شرکتهای فناوری ایران در دوبی یا از طریق دوبی چیزی بین ۸ الی ۱۰ % از کارنامه طلایی امارات در بخش صادرات خدمات و تکنولوژی مدیون ایران است. سهم ایران در کارنامه درخشان صادرات کالایی امارات بین ۱۲ تا ۱۵% است. با توجه با اینکه بخش قابل توجهی از کالای ایرانی در امارات می نشیند، سهم ایران در درآمد کلان ترانزیت و حمل و نقل و لجستیک امارات بین ۱۰ الی ۱۲% است. ایران در منافع ایجاد شده در شرکتهای نفت و گاز امارات بابت همکاری های فی مابین بین ۶ الی ۸% سود برای اماراتی ها می سازد و مردم عزیز ایران با مسافرتهای گردشگری پی در پی خود به این کشور سهم ۱۲ الی ۱۵% در درآمد توریستی دوبی را دارند. بنابراین بطور متوسط می توان محاسبه کرد که ۱۰ الی ۱۵% از درآمد سالانه و کارنامه درخشان امارات و آنچه شما در توسعه این کشور ملاحظه می کنید مدیون کشور عزیزمان ایران است!

به هر حال باید دستمریزاد گفت به حاکمی که با تدابیری ستودنی موفق شده از ظرفیتهای محدود کشورش و ظرفیتهای نامحدود همسایگانش در رفاه و تولید ثروت برای مردمش بهره مند شود

شاید اگر گاهی در دوبی در حال رانندگی باشید و اتفاقی حاکم دوبی را در خودروی کناری خود بدون بادیگارد ببینید دلیل آنرا بهتر متوجه شوید!

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
💢 مفسد مطلع:
↙️ وحيد مظلومين از بخشنامه هاي ابلاغ نشده خبر داشت!

آخرين قرباني جنجالي فسادهاي اقتصادي در ايران، وحيد مظلومين و يكي از همدستانش به اتهام اخلال در بازار سكه و طلاي ايران بود كه در سحرگاه بیست و سوم آبان ۹۷ در تهران همراه با همدستش محمداسماعیل قاسمی به دار اويخته شدند.

وحيد مظلومين 56 ساله و معروف به «سلطان سكه» نزديك به سه دهه در بازار ارز و طلاي ايران فعال بود و به گواهي برخي از همكارانش تا سالها از مطلعين و معتمدين حوزه كاري خودش به شمار مي رفت. شروع فسادهاي او نيز به نابساماني هاي سياسي و اقتصادي دوره احمدي نژاد بر مي گشت و در واقع اوهم در تلاش بود تا از بازار اشفته ايران به نوايي نايل شود.
فردي مثل وحيد مظلومين فقط مي توانست در دامن يك اقتصاد رانتي و بسته پرورش يابد. اقتصادي كه مهم چيزش مي تواند با تصميمات مديران دولتي و بخشنامه هاي صادره زير وروشود. در حقيقت شگرد اصلي مظلومين نه در شناخت بازار ايران بلكه بواسطه آگاهي زودهنگام از بخشنامه هاي دولتي بود. همانطور كه برخي از فعالان بازار هم اشاره كردند كه آقای مظلومین با داشتن اطلاعات دست‌ اول از حلقه‌های تصمیم‌گیری، و دسترسی پیش‌نویس بخش‌نامه‌های ابلاغ‌ نشده، از دیگر بازیگران بازار جلوتر بوده است. او روزي يك ميليارد تومان و هفته اي 7 ميليارد تومان داد و ستد مي كرد.

او كه بيش از هركسي مزه اقتصاد رانتي را چشيده بود حتي بعد از دستگيري ابراز ندامت نكرد و اعلام كرد«اگه از من بپرسی که اگر دوباره شانس بازگشت به بازار داشته باشم که ندارم، دوباره همان کار را می‌کنم.” خود او گفته است که روزانه حداقل ۵۰۰ عدد سکه طلا به ارزش یک میلیارد تومان که در هفته هفت میلیارد تومان می‌شود در بازار خرید و فروش می‌کرده است.”در نهايت مظلومين نه به اتهام چرايي دسترسي به بخشنامه هاي ابلاغ نشده بلكه به جرم اخلال در بازار اعدام شد. اگر بازار ايران دچار اختلال نمي شد مظلومين هنوز هم مي توانست فعال باشد. او در حقيقت آخرين قرباني سرشناس اقتصاد رانتي بود.

مرتضی تورک، معاون دادستان تهران در اولین جلسه دادگاه وحید مظلومین در شهریور ماه به نقل از او گفته: ” وحید مظلومین در جلسات بازجویی می‌گوید از سال ۹۲ به بعد اگر کسی یک دلار به من فروخته یا اگر از کسی یک دلار خریده‌ام رسید بدهند قبول می‌کنم»

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
📝📝مردم روانی شده اند!

✍️مازیار اوستا


♈️در حالی که هر روز از کشورهای منطقه و جهان خبرهایی مبنی پیشرفت های علمی، صنعتی و عمرانی شنیده می شود!
مثلا  می گویند  دولت عربستان در حال ساختن شهری سرپوشیده  و مدرن در بیابان های شبه جزیره عربستان  است!
امارات با تجارت و گردشگری آنهم در بیابانی خشک و بی آب علف  قطب اقتصادی منطقه شده، بلندترین برج های جهان را  در بیابان‌های این کشور ساخته است!
عراق در حال ساخت بزرگترین بندر در فاو است! و....
قطر با فروش گاز از منابع مشترک  دهها میلیاردها دلار  درآمد بیش از ایران کسب می کند!
چین مدت زمان  ساخت مسکن  را به یکماه رسانده و مدرن ترین شهرهای جهان را می سازد!
و....

♈️ما ملت ایران هم چند دهه است که فقط خبرها بد و استرس‌زا می‌شنویم!
یک روز می گویند دولت با  آمریکا و دیگر طرفهای مناقشه بر سر هیچ مذاکره می کند! قیمت دلار کاهش پیدا کرده عده ای متضرر می شوند !

♈️یک روز می گویند دولت مذاکره نمی کنند، دلار بالا می رود عده ای دیگر زیان می بینند!
یک روز می گویند قرار است مجمع تشخیص  در مورد fatf تصمیم گیری کند! مردم کمی امیدوار می شوند!
روز دیگر می گویند تا غربی ها فلان کار را نکند تصویب نمی کنیم! مردم ناامید شده بازارها به هم می ریزند!

♈️یک روز فلان شخصیت یا فلان روزنامه می گوید تنگه  هرمز را می بندیم! یک تنش جهانی ایجاد می شود!
دیگری می گوید برج های امارات را می زنیم! کشورهای منطقه نگران می شوند!
یکی  دیگر می گوید: اگر آمریکا به ما حمله کند تاسیسات نفتی تمام کشورهای منطقه را مورد حمله قرار می دهیم! جهان نگران شده متهم به شرارت و ایجاد ناامنی می شویم و...

♈️در داخل هم دائما در رسانه های یا از کارشناسان می شنویم امسال بارش باران کم است مردم آب کم‌مصرف کنند!
به خاطر کمبود برق جدول خاموشی ها را بزودی اعلام می کنیم!
بخاطر کمبود گاز برخی صنایع تعطیل شده اند!

♈️دریاچه ارومیه در حال خشک شدن است! زاینده رود آب ندارد ! در بیمارستان ها دکتر و پرستار کم داریم! در داروخانه ها دارو نیست و......

♈️ یک روز شاهد فاجعه افجار بزرگترین بندر کشور و دهها نفر کشته و صدها نفر زخمی هستیم

♈️آقایان مسیولان محترم! فکر نمی کنید یک ملت تا این اندازه توان و  اعصاب شنیدن این همه خبر بد  را ندارند؟
چرا خودتان را اصلاح نمی کنید؟

♈️ملت ایران عاشق چشم و ابروی شماها  نبودند که انقلاب کنند یک عده ای بروند شما ها بیایید با سخنان نسنجیده و اقدامات غیر منطقی هر روز یک مشکل داخلی و خارجی برای کشور و مردم ایجاد کنید!

♈️ظاهرا فراموش کرده اید که قرار بود خادم ملت باشید و به خواسته های مردم عمل کنید نه آقای آنها باشید و برایشان تعیین تکلیف کنید!

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
💢 تصویر بندرعباس تصویر روز بعد از جنگ است؛ حالا به جنگ واقعی فکر کنید!

انفجار مهیب بندرعباس تصویری بی‌واسطه از آن چیزی بود که نامش را جنگ می‌گذارند.

هر که خیال می‌کند جنگ صرفا یعنی تغییر پرچم‌ها و سقوط یک رژیم و سپس شادی‌ مردم در خیابان، باید دوباره به بندرعباس نگاه کند: کارگرانی که سوختند، خانواده‌هایی که عزیز از دست دادند و فرزندانی که گم شدند، به شهری نگاه کند که دیگر هوایش برای نفس کشیدن امن نیست.

دیروز بمبی فرو نیفتاد اما پیش‌نمایش روشنی دیدیم که حتی یک انفجار محدود چطور شهری را فلج می‌کند، حالا به جنگ واقعی فکر کن!

مسیر اندوه‌باری که در این سالیان پیموده‌ایم مردم را به موجوداتی بی‌چهره، بی‌صدا و بی‌حق فروکاسته است. عاملیت و اثربخشی‌شان کم‌رنگ شده، اما همچنان هر بار که تنش بالا می‌رود، هزینه‌ی آن از بدن‌های همین مردم کَنده می‌شود؛ از تن کارگری که در اسکله جان می‌دهد، از جوانی که آینده‌اش در بحران و تحریم‌ گم‌و‌گور می‌شود، از زنی که اولین قربانی امنیتی شدن فضاست.

هیچ جنگی‌ پایانی خوش ندارد، حتی اگر محدود باشد. تخریب در نقطه‌ی اصابت بمب و انفجار باقی نمی‌ماند، بلکه در جان زندگی رسوخ می‌کند، در آب، هوا، بازار، روابط و اعتماد اجتماعی و دست آخر در خواب کودکان.

جنگ آن معادله‌ی ساده‌ی خیالی نیست که به‌عنوان نسخه‌‌ی سریع و کم‌دردسر نجات معرفی می‌شود، آن قصه‌ی خوش‌رنگی که وعده می‌دهد فردای بمباران در خیابان‌ها جشن پیروزی گرفته خواهد شد. جنگ وقتی از راه برسد قبل از حاکمیت‌، مردم را خاکستر می‌کند.

آنکه مشتاق تغییر است باید بداند که هیچ مسیر میان‌بری در کار نیست، تغییر وقتی اصیل و عمیق است که از درون زندگی سر بر آورد، نه از بمباران و ویرانی.

راه نجات، تشویق مردم به سیاست‌ورزی، به فهمیدن، به مطالبه‌ی تغییر و رهایی از وضعیت خطرناک فعلی است. نه تشویق به تکرار فاجعه‌هایی که در تاریخ معاصر کم نداشته‌ایم.

جنگ‌طلبی شکل نهاییِ سیاست‌ِ نفی است، ما باید از این تله‌ی اجتماعی بیرون بیاییم و راهی دیگر پیدا کنیم، راهی که نه از جنگ‌طلبی بلکه از مسیر تمرکز بر احیای زندگی و بزرگ‌داشت انسان و جان عبور کند

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
📝مدیریت بحران یا بحران‌ساز
کامبیز نوروزی

♈️فاجعه بندر شهید رجایی گویی می‌خواهد بگوید نه کارشناسان، نه مجلس‌ و نه دولت را معطل نوشتن و تصویب قانون و مقررات نکنید؛ بگذارید همان‌طور که در واقعیت می‌گذرد، هرکسی در هر منصبی که نشسته است، کارش را دلبخواه و هرطور‌ دوست داشت انجام بدهد. قانون و مقررات که اجرا نشود، به چه درد می‌خورد؟

♈️مدیرانی که به قانون اهمیت نمی‌دهند، از سیر تلخ و مرگبار حوادث درس نمی‌گیرند‌ که بیش از هر چیز براساس بده‌بستان‌های رانتی به قدرت چسبیده‌اند و هر‌ خرابی‌ای هم به بار آورند، نتیجه‌اش فقط این است که از جایی به جای دیگر منتقل می‌شوند، برای حفظ منافع خود، قانون را به کاغذ‌پاره‌ای بیهوده بدل می‌کنند که بود و نبودش یکی است.

♈️نمونه تازه مدیریت بی‌قانون را باید در فاجعه بندر شهید رجایی جست.

♈️درسال ۱۳۹۸ قانون «مدیریت بحران» از تصویب مجلس گذشت

♈️درمدت کمتر از دو سال، با تلاش چند هزار نفر ساعت کارشناسان خبره رشته‌های مختلف، اسناد اجرائی مربوط به این قانون تدوین شد.

♈️یکی از این اسناد، آیین‌نامه اجرائی بند «س» ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران است. این بند مربوط است به رعایت ایمنی حمل و مصرف مواد خطرناک و در آذر ۱۴۰۰ در ۵۵ ماده به تصویب هیئت وزیران رسید.

♈️طبق بند ۶ : «مواد خطرناک: کلیه مواد با ماهیت شیمیایی، زیستی (بیولوژیک)، پرتوزا و انفجاری و... که به ‌صورت مایع، جامد و گاز در محیط وجود دارند و در صورت عدم مدیریت صحیح و عدم رعایت ایمنی در زمان تولید، حمل‌و‌نقل، بارگیری، نگهداری، تخلیه و مصرف یا امحا می‌توانند باعث انفجار، آتش‌سوزی، مسمومیت، دریافت تشعشع، بیماری و مرگ انسان و اثرات زیان‌بار بر روی گیاهان و محیط‌زیست گردند».

♈️طبق تبصره ۱ ماده ۸، واردکنندگان مواد خطرناک باید برگه اطلاعات ایمنی ماده خطرناک را تهیه و ارائه کنند.

♈️طبق ماده ۱۰، همه دستگاه‌های مرتبط با مواد خطرناک باید ظرف یک سال از تاریخ تصویب آیین‌نامه، برنامه‌های آموزشی تخصصی برای کارکنان مرتبط خود تدارک ببینند.

♈️طبق ماده ۱۶، واردات هر نوع ماده خطرناک باید با اخذ مجوزهای قانونی انجام شود.

♈️طبق ماده ۱۷، گمرک و وزارت اقتصاد و دارایی ‌باید مواد خطرناک مشکوک را شناسایی کرده و ترتیبات لازم را برای جداسازی آنها از سایر کالاها و تجهیزات و نگهداری در محل امن اتخاذ کنند.

♈️طبق ماده ۱۸، مسئولیت تأمین ایمنی مواد خطرناک در مدت حمل با متصدی حمل دارای مجوز حمل کالاهای خطرناک و پس از تحویل، با مرجع تحویل‌گیرنده است.

♈️طبق ماده ۲۴، مواد خطرناک صرفا با مجوز دستگاه ذی­‌ربط در انبارها و باراندازها نگهداری می­‌شود و حریم ایمنی آن با

♈️سازه‌­های مجاور با رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی صورت می‌­گیرد.

♈️طبق ماده ۵۵، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه بر عهده سازمان مدیریت بحران است.

♈️این چند ماده فقط بخشی از مقررات دقیق و مفصل آیین‌نامه‌ای است که برای پیشگیری از وقوع حوادث و بحران‌های ناشی از مواد خطرناک تصویب شده‌ است.

♈️حال سؤال این است که این آیین‌نامه چقدر به اجرا درآمده است؟ چقدر دستگاه‌های مسئول به وظایف خود عمل کرده‌اند؟ سازمان مدیریت بحران تا چه اندازه به وظیفه نظارتی خود برای اجرای آیین‌نامه متعهد بوده است؟

♈️در فاجعه بندر شهید رجایی که جان‌های عزیزی را گرفت، غیر از مقررات و ضوابط خاص بنادر و گمرکات که باید رعایت می‌شدند، آیا ضوابط این آیین‌نامه نیز رعایت شده‌اند؟

♈️حادثه، واقعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی است؛ اما رعایت مقررات و ضوابط، اولا احتمال وقوع حادثه را پایین می‌آورد و ثانیا آثار و عوارض زیان‌بار حادثه را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

♈️راننده‌ای هوشیار که مقررات راهنمایی را رعایت می‌کند، با اتومبیل سالم، سرعت مطمئن و کمربندهای بسته سرنشینان در جاده می‌راند، یا تصادف نمی‌کند یا اگر هم تصادف کند آسیب جانی و مالی کمتری می‌بیند؛ اما راننده خواب‌آلوده که با سرعت بالا و بدون بستن کمربندهای ایمنی و بدون رعایت مقررات راهنمایی حرکت می‌کند، محتمل است که تصادف کند ‌و همه چیز را به نابودی بکشد.

♈️اگرچه معمولا حوادث بزرگ در ایران به شکل معما باقی می‌مانند و چیزی از جزئیات و مسببان و مقصرانش اعلام نمی‌شود تا چیزی به دامان مدیران نچسبد، بااین‌حال‌ برای درمان درد بی‌نظمی و سوءاستفاده از قدرت، برای یک بار هم که شده است، علل این حادثه و نام مسببان‌ اعم از سازمان‌ها، دستگاه‌ها و اشخاص حقیقی را اعلام کنید.

♈️اگر قرار به آشکار‌شدن حقیقت است، یک هیئت تحقیق باید تشکیل شود که متخصصان غیردولتی و مستقل نیز در آن حضور داشته باشند.

♈️پنهان‌کاری پاداش به ویرانگران بوده و خواهد بود.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
احترام به معلم

نقل خاطره‌ای از دکتر مصطفی مصباح زاده، هنگامی که در زمان رضاشاه، با دکترای حقوق با درجه ستوان سومی در ارتش خدمت می‌کرد
:

خبردار ایستاده بودم.
سرلشگر شقاقی گفت: تو حقوق
خوانده‌ای؟
گفتم: بله.
گفت: دکتر در حقوق هستی؟
گفتم: بله.
گفت: اعلیحضرت دستور دادند تا یک کلاس عالی قضائی، اینجا ترتیب داده بشود. و ما فکر کردیم تو بروی در این کلاس، درس بدهی.
گفتم: هر طور امر بفرمائید.
یک هفته‌ای گذشت و دو مرتبه مرا خواست و گفت: انتخاب شما، مشکلی برای ما ایجاد کرده و آن مشکل اینست که شما ستوان سوم هستی و باید بروی برای افسران ارشد سرهنگ و سرتیپ و سرلشگر درس بدهی. سابقه نداشته برای ما که یک ستوان سومی، برود برای یک سرلشگر درس بدهد. در نتیجه معلوم نیست سر کلاس که می‌روید شما باید به این افسران ارشد سلام بدهید یا آنها باید به شما سلام بدهند.
گفتم: هر طور که بفرمائید.
گفت: دانشکده افسری نتوانست تصمیم بگیرد، پرونده را فرستادند به وزارت جنگ.
یک روز، سرلشگر نخجوان که وزیر جنگ بود، مرا خواست و تا وارد اطاق شدم، گفت: تو با این هیکلت می‌خواهی بروی به افسران ارشد درس بدهی؟
گفتم: هر طور بفرمائید.
گفت: خوب سلام بهشان بده.
گفتم: هیچ اشکالی ندارد. هر طور که امر بفرمائید.
گفت: نه، باید این پرونده را بفرستم به ستاد ارتش.

پرونده را از وزارت جنگ، فرستادند به ستاد ارتش.

سرلشکر ضرغامی، رئیس ستاد ارتش بود که مرا احضار کرد. او مردی بود خیلی متدین. بعدها فهمیدم که ریشی داشت و خیلی منظم، آدم خیلی آقائی بود. رفتم پیشش خبردار. نگاهی به سرتاپای من کرد و گفت: شما برای دانشکده افسری، برای وزارت جنگ و برای ستاد ارتش، زحمت ایجاد کردید. کس دیگری غیر از تو نبود که انتخاب کنند که حالا همه گیر کنیم و ندانیم که چه بکنیم؟
او چنین ادامه داد: خوب، برو سر کلاس و سلام بده به اینها.
گفتم: خیلی خوب.
بعد، یک مرتبه دیدم پشت میزی که نشسته بود، سرش را انداخت پائین، یک دو دقیقه‌ای هیچی نگفت. بعد گفت: «نه، ما این موضوع را گزارش شرفعرضی تهیه می‌کنیم، هر طور اعلیحضرت امر فرمودند، آن طور عمل می‌کنیم، چون سابقه ندارد یک همچین چیزی».
ما را مرخص کرد. رفتیم و یک هفته، ده روز بعدش، مرا خواست. این دفعه که رفتم توی اطاقش، دیدم وضع عوض شده است. از پشت میزش بلند شد و آمد با من دست داد. خیلی به من احترام کرد و گفت: امر اعلیحضرت را به شما ابلاغ می‌کنم. بعد، از پشت میزش بیرون آمد و به حال خبردار. من هم همین طور به حال خبردار ایستادم. گزارش را از اول که دانشکده افسری گزارش کرده بود، تا پایانی که به عرض رسیده بود، یکی بعد از دیگری، همه اینها را خواند، بعد به آنجا رسید که حالا اعلیحضرت رضا شاه، چه دستور دادند.

رضا شاه دستور داده بود و جمله‌ای که رضا شاه گفته بود این طور بود «به این ستوان ۳ ، احترام استاد شود».
بنابراین، باید افسران ارشد ارتش، در سر کلاس، به من سلام می‌دادند و پایه این کار از اینجا در ارتش ایران گذاشته شد. یعنی، قبل از من، هیچ سابقه‌ای نبود که اگر یک کسی با یک درجه پائین‌تری می‌خواست درس بدهد، چه باید می‌کردند. من، اولین افسری بودم که در باره من تصمیم گرفته شد و تا انقلاب هم دیگر این رویه ادامه داشت
.

من وقتی می‌رفتم سر کلاس، یک سرتیپ دادوری بود که رئیس امور مالی ارتش بود، او ارشد کلاس بود، من وقتی که وارد کلاس می‌شدم، می‌گفت برپا، خبردار! تمام افسران ارشد، همه به حال خبردار می‌ایستادند. منِ ستوان ۳ می‌رفتم پشت میزم، شمشیرم را باز می‌کردم می‌گذاشتم روی میز. بعد هم با خونسردی تمام می‌گفتم: آزاد.
بعد هم آنها می‌نشستند و درس را گوش می‌کردند. بعد که می‌خواستم از کلاس بیرون بیایم، باز همین برنامه اجرا می‌شد. او بلند می‌شد برپا و خبردار می‌گفت و من، یک آزاد می‌گفتم و از کلاس می‌آمدم بیرون.
وقتی که از کلاس می‌آمدم بیرون، بعضی از این افسران که اشکال داشتند. سوال داشتند. می‌آمدند در محوطه دانشکده، وقتی که از من سوال می‌کردند، دستشان را بالا می بردند، آن وقت شاگردهایی که مثل من، درس می‌خواندند، می‌گفتند که من از خانواده سلطنتی هستم که اینها به من سلام می‌دهند. ولی خوب، من رعایت ادب را می‌کردم و تا این دستش را می‌برد بالا، من دستش را می‌آوردم پائین و همین طوری، با هم صحبت می‌کردیم.
این خاطره را برای این گفتم که یک ذکر خیری از مرحوم رضا شاه کرده باشم که چقدر این مرد متوجه مقام معلم بود.

"نقل از مصاحبه دکتر غلامرضا افخمی با دکتر مصباح زاده، تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات

پ‌ن:
قابل توجه وزیر آموزش و پرورش که مدرسه را به پادگان پیوند زد.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
قصه آک کویو !
✍️حامد پاک طینت

تعجب نکنید از اینکه شاید شما هم تاکنون چنین لغتی را نشنیده اید.

آک کویو نام نیروگاه هسته ای در ساحل مدیترانه در مرسین ترکیه است که قرار است بزودی افتتاح شود. اولین پروژه مهم هسته ای ترکیه که بی سر و صدا و بدون کوچکترین جنجال خبری و سیاسی با ابعاد پنج برابر نیروگاه هسته ای بوشهر شامل ۴ رآکتور به ظرفیت ۴۸۰۰ مگاوات از اواخر امسال تولید برق را در ترکیه کلید میزند و قرار است پس از تکمیل در دو سال آینده سالانه ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت معادل ۱۰% و در فاز دوم ۲۰% از برق ترکیه را تامین کند.

با این پروژه، ترکیه از از واردات ۷ میلیارد مترمکعب گاز معادل ۲.۵ میلیارد دلار در سال بی نیاز میشود اما هیچیک از اینها مقصود نوشتن این متن نیست!

آنچه تمرکز این متن است، بررسی بینش اردوغان و نحوه سیاستگذاری کشور ترکیه برای انجام پروژه هسته ای است.

کشور ترکیه برای انجام این کار حتی یک دلار هم از جیب مبارک پرداخت نکرده است. اتفاقا، مجری این پروژه همان شرکت روس اتم، مجری پروژه نیروگاه اتمی بوشهر یعنی دوستان روس هستند. قرارداد ترکیه و روس اتم بر اساس BOO طراحی و توافق شده به این معنی که ترکیه بدون سرمایه گذاری در ساخت و احداث نیروگاه صرفا متعهد به خرید برق با نرخ توافقی به مدت ۱۵ سال است. بنابراین تمام سرمایه گذاری بر دوش شرکت روس اتم است. طبیعی است که این شرکت برای سودآوری و بهره وری بیشتر، هرآنچه از دستش بر می آید از استقرار آخرین تکنولوژی و به صرفه بودن تجهیزات تا مسلط ترین پرسنل تا سریع ترین زمان ممکن برای اتمام پروژه تا بهره ورترین حالت ممکن در تولید برق و حتی تا تضمین امنیت و بی حاشیه شدن موضوع در ترکیه بکار گیرد. توجه کنید که ترکیه مثل آب خوردن با این روش، فقط در یک فقره موفق به جذب سرمایه گذاری خارجی ۲۰ میلیارد دلاری شده، جهت اطلاع کل سرمایه گذاری خارجی در ایران در سال گذشته به ۱ میلیارد دلار هم نرسیده است.

تصور کنید امروز ۱۴ اردیبهشت سال ۱۳۷۴ یعنی ۳۰ سال پیش است و ما در حال سیاستگذاری پروژه هسته ای در کشور هستیم و مشاورین هوشمند ما چنین مدلی را به تصمیم گیران مملکت پیشنهاد داده اند، ببینیم دستاورد آن امروز ۱۴ اردیبشت ۱۴۰۴ پس از ۳۰ سال چه بود:

ایران از پرداخت ۱۱ میلیارد دلار از بودجه کشور بطور مستقیم به شرکت روس اتم حتی بدون استفاده از وام، و ۸۰۰ میلیارد دلار زیان حاصل از حواشی این پروژه قسر در رفته بود. یک پروژه ۳۰ ساله معلق توسط روسها در بوشهر، به یک پروژه 5 ساله بی نقص تبدیل شده بود. ریسک تحریم صفر یا به حداقل رسیده بود و حتی یک ریال بابت هزینه نگهداری و تعمیرات نیروگاه پرداخت نکرده بودیم.

با مدل ترکیه ما ۱۵ سال پیش بدون فرض هیچ توسعه ای، ۴ برابر نیروگاه بوشهر در شبکه برق داشتیم و می توانستیم امروز حداقل ۱۰% از برق کشور معادل ۶ کلان شهر ایران را برق بدهیم. میزان ناترازی برق حتی با همین مشکلاتی که امروز داریم ۷۰% کاهش یافته بود و ۶ ساعت قطع برق احتمالی روزانه در تابستان امسال حداکثر به ۱ ساعت میرسید

قصه اما اینجا تمام نمیشود!

از بابت صرفه جویی گازی که برای تولید برق در نیروگاههای ما مصرف میشود ، ابرچالشی تحت عنوان ناترازی گاز در کشور نداشتیم. بله با این روش ما ۱۳ میلیارد مترمکعب در سال در مصرف گاز صرفه جویی می کردیم. این یعنی ۷۰% موضوع ناترازی گاز حل شده بود. می توانستیم با همان گاز به تولید ثروت در صنعت پتروشیمی یا صادرات آن با سالی بیش از ۱۳ میلیارد دلار برسیم. می توانستیم این همه گلایه بی مورد مسئولین مبنی بر صرفه جویی برق و گاز را هر روز نشنویم. می توانستیم بدون دغدغه در کارخانجاتمان به تولید بپردازیم ، می توانستیم بدون رنج و بیچارگی محصولمان را به هر کجا صادر کنیم و می توانستیم از سرطان و مرگ هزاران نفر به دلیل آلودگی حاصل از سوخت نیروگاهها جلوگیری کنیم

قصه آک کویو و بوشهر، قصه هایی اند از صدها قصه ای که تاریخ کشورها و روزگار مردمان را می سازند.

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
🔺خودروسازی ایران و مراکش؛
صابر گل عنبری


اخیرا که با استنکاف موقت مدیر عامل سابق ایران خودرو از واگذاری پست خود دوباره مشکلات و بحران صنعت خودروسازی ایران خودنمایی کرده است، به یاد صنعت خودروسازی کشور مراکش (مغرب) در آفریقا افتادم.

اتفاقا صنعت خودروسازی دو کشور هم آغازی مشابه داشته‌اند؛ در هر دو ابتدا شرکت فیات خط تولید تاسیس کرد؛ ابتدا در ایران به سال 1953 و شش سال بعد هم در سال 1959 در مراکش. اما بعدا ایران و مغرب دو مسیر متفاوت را طی کردند. یکی همچنان درجا می‌زند و عقبگرد می‌کند و دیگری بی‌وقفه می‌تازد و پیش می‌رود.

در حالی که صنعت خودروسازی ایران تنها رشد کمی داشته و به افت کیفی مستمری مبتلاست و به صنعتی غیررقابتی و زیان‌ده تبدیل شده است، اما صنعت خودروسازی مراکش (مغرب) در دو دهه اخیر توسعه قابل توجهی یافته و به صنعتی رقابتی و پردرآمدترین بخش اقتصادی آن تبدیل شده است.

مراکش جزو معدود کشورهای عربی است که هم اکنون با صادراتی صنعتی و غیرنفتی یعنی صادرات خودرو شناخته می‌شود. نخستین تولیدکننده و صادرکننده خودرو در آفریقا و در جهان عرب و همچنین دومین صادرکننده خودرو به اروپاست.

در حالی که مجموع صادرات ایران خودرو و سایپا در سال گذشته میلادی به 50 میلیون دلار هم نمی‌رسد؛ اما صادرات صنعت خودروسازی مغرب در سال گذشته به بیش از 15 میلیارد دلار رسید و خودروهای آن به 70 کشور جهان صادر شد که 80 درصد 700 هزار خودروی تولیدی سالیانه آن به اروپا صادر می‌شود؛ خودرویی هم امکان صادرات به این قاره را پیدا می‌کند که در سطح بالایی از کیفیت و استاندارد جهانی باشد. اکنون هم دولت مغرب به دنبال رساندن ارزش صادرات بخش خودروی خود به 90 میلیارد دلار طی سال‌های آینده است.

در اصل صنعت خودروسازی مغرب مانند همتای ایرانی خود مونتاژی است؛ اما در سال‌های اخیر در جهت بومی‌سازی آن گام‌های بلندی برداشته است و هم اکنون 69 درصد قطعات خودروهای تولیدی آن با کیفیت بالا بومی‌سازی و در سال 2023 اولین خودروی کاملا بومی خود با نام «نیو» را تولید کرده است.

در چند سال اخیر هم با گسترش صنعت خودروسازی برقی در جهان اهتمام خاصی به آن داشته و سال گذشته اولین خودروی هیبریدی خود را تولید کرده و قرار است روزانه 200 دستگاه از این خودروها برای مصرف داخلی و صادرات تولید کند.

در همین حال نیز وجود زیرساخت‌های مناسب، نیروی کار حرفه‌ای و ارزان، بستر جذاب و انعطاف‌پذیر سرمایه‌گذاری، ثبات سیاسی و اقتصادی و نزدیکی به اروپا باعث شده است که این کشور به قطب مهمی در سرمایه‌گذاری شرکت‌های پرآوازه خودروسازی دنیا در آفریقا تبدیل شود.

در واقع آنچه موجب پیشرفت صنعت خودروسازی مغرب با تکیه بر دو شرکت بزرگ و رقابت تنگاتنگ این صنعت با چین و هند و کشورهای دیگری شده است، وجود مدیریتی اقتصادی و غیر انحصاری و الیگارشی است.

در کنار توسعه صنعت خودروسازی، مغرب از دو دهه قبل هم اولین گام‌ها را برای ایجاد صنعت هواپیماسازی برداشته و رفته رفته در حال تبدیل شدن به قطبی در تولید قطعات هواپیماهای مسافربری است. در سال 2023 نزدیک به 3 میلیارد دلار هم در این حوزه صادرات داشته و توانسته است که در سال‌های اخیر با جذب سرمایه‌گذاران بزرگ خارجی به صنعت هواپیماسازی خود هم رونق دهد و هم اکنون 142 شرکت خارجی فعال در تولید قطعات هواپیما در مغرب با فراهم کردن 20 هزار فرصت شغلی مشغول به کار هستند.
سال گذشته هم وزارت صنعت و تجارت مغرب از تصمیم کشورش برای تولید نخستین هواپیمای مسافربری در آینده نزدیک خبر داد.

در واقع معضل اقتصاد ایران تنها تحریم نیست و اتفاقا تحریم معضلات بنیادین آن در بخش‌های مختلف را نمایان کرد. قبلا درآمدهای هنگفت نفتی به نوعی باطن اقتصاد ایران را پوشانده بود، اما با کاهش جدی این درآمدها واقعیت برملا شد و مشکلات ساختاری رفته رفته خود را نشان داد. ریشه مشکل نبود مدیریت و حکمرانی اقتصادی است که الزامات خاص خود را دارد و بقیه مشکلات اقتصادی هم مظاهر آن هستند. رفع تحریم‌ها ضرورت انکارناپذیری برای بهبود وضعیت اقتصادی کنونی ایران است، اما بدون درمان ریشه معضلات اقتصادی توسعه و پیشرفت واقعی اقتصادی رخ نمی‌دهد

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
چین چگونه چهره جهان را در بخش انرژی تغییر داد.

اکنون سالانه حدود ۱۸۵۰ میلیارد دلار واردات سوخت های فسیلی توسط کشورهای که منابع زیر زمینی ندارند، انجام میگیرد.

اما چین این تجارت جهانی را دستخوش تغییرات بزرگی کرد. چین با پیشتازی و حتی تا اندازه ای یکه تازی در اقتصاد الکتروتکنولوژی در مسیر جدید امنیت انرژی یک استراتژی الکتروتکنولوژی دو وجهی جدید تعریف کرد:

« تغییر تولید برق به انرژی‌های تجدیدپذیر و هدایت مصرف انرژی به برق »

جایگزینی سوخت‌های فسیلی وارداتی با استفاده از سه اهرم کلیدی - وسایل نقلیه الکتریکی، پمپ‌های حرارتی و انرژی‌های تجدیدپذیر - می‌تواند واردات خالص سوخت‌های فسیلی را تا 70 درصد کاهش دهد و سالانه 1300 میلیارد دلار در جهان صرفه‌جویی ایجاد کند.

بیشترین تأثیر جایگزینی نفت وارداتی برای حمل و نقل جاده ای در سطح جهان با خودروهای برقی (33 درصد) است.

مقیاس باد و خورشید برای جابجایی همه سوخت‌های فسیلی وارداتی در تولید برق جهانی باعث صرفه‌جویی 23 درصدی می‌شود.

پمپ های حرارتی جایگزین تمام سوخت های فسیلی وارداتی که برای گرمای ساختمان در سراسر جهان استفاده می شود، 14 درصد است.

آنها با هم، مسیری سریع‌تر و ارزان‌تر برای استقلال انرژی را باز می‌کنند که در 2050 اعداد بالا براحتی دست یافتنی است.

جهان در این تکنولوژی های جدید به جنگ چین نرفت، بلکه به رقابت برای کسب بخشی از این بازار بزرگ جهانی پیوسته اند. بهمین خاطر بر خلاف بعضی خبرهای زرد، همه کشورهای جهان، آنچنان جلو میروند که سازمان های جهانی هر سال آمارهای پیش بینی را تغییر میدهند.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
🔵 رهبری که نمی‌توانست با مقامات فاسد حکومتش مبارزه کند.

✍️بیژن اشتری

🔹هیچ رهبر دیکتاتوری را ندیده‌ام که اراده و توانی برای مبارزه با مقامات فاسد زیردستش داشته باشد.دلیلش هم روشن است، رهبر برای خریدن وفاداری زیردستانش هیچ ابزاری جز اعطای رانت و امتیازهای مالی مفسدانه به آن‌ها ندارد و فساد اساسا ابزار حکمرانی‌اش است.

🔹نمونه‌اش هم لئونید برژنف رهبر اسبق شوروی که گرچه خودش دزد بیت‌المال نبود اما از بیت المال مسرفانه خرج می‌کرد تا حمایت و وفاداری وزرا و فرمانداران و مدیران زیردستش را بخرد و چند صباحی بیشتر حکومت کند.
نظام حکومتی او مبتنی بر کادرهایی بود که جملگی فاسد بودند و امکان برکناری آنها وجود نداشت چون کل سیستمش فرومی‌ریخت.

🔹در اواسط دهه هفتاد شایعات درباره  دزدی‌های یک مقام گرجی به اسم کلیموف شدت گرفت تا آنجا که کمیته مرکزی حزب کلیموف را به مسکو فراخواند تا بازخواستش کنند اما موقعی که آنها فهمیدند کلیموف مهره وفادار رهبر است از توضیحاتش «قانع »شدند و اعلام کردند این شایعات دروغ است.

🔹مورد دیگر قضیه فساد مالی خاندان علیف‌ها در جمهوری آذربایجان بود. برژنف گزارش‌های فساد این خانواده را مرتب دریافت می‌کرد اما چون از وفاداری آنها به خودش اطمینان داشت هیچ اقدامی علیه آنها نمی‌کرد و چشم بر دزدی‌هایشان می‌بست‌.

🔹سرگیی مدانوف، دبیر اول حزب در کراسنودار، مقام فاسد دیگری بود که عالم و آدم از مفاسد گسترده مالی‌اش با خبر بودند. حتی یوری آندروپف رییس ک‌گ‌ب شخصا نزد رهبر رفت و به او گفت«رفیق برژنف این فرد به قدری دزدی کرده که حفظ او در این مقام دیگر به صلاح شما نیست. من توصیه می‌کنم او را برکنار کنید و تحت پیگرد قضایی قرار دهید»
اما رهبر چگونه می‌توانست این مهره وفادار قدیمی را که همیشه در کراسنودار بهترین پذیرایی‌ها را از او کرده بود و مجسمه‌هایش را در جای جای منطقه تحت فرمانش برپا کرده بود و با پرشورترین جملات مجیزش را گفته بود از کار برکنار کند؟

🔹رهبر سکوت سنگینی کرد و به آندروپف گفت«یوری،چنین کاری ناممکن است. او رهبر سازمان حزبی ما در کراسنودار است، خیلی ها به او اعتقاد دارند، کلی پیرو و هوادار دارد و حالا تو به من می‌گویی که بیاییم و او را محاکمه کنیم؟امکان ندارد.»

🔹محاکمه مهره‌های وفادار رژیم‌های دیکتاتوری، حتی اگر مرتکب قتل هم شده باشند، هیچ جایی در دستور کار رهبران این رژیم‌ها ندارد. آن‌ها حداکثر کاری که در این باره می‌کنند مقداری موعظه اخلاقی به مقامات است که بیش از حد ندزدید و به آنچه که تاکنون دزده‌اید قانع باشید.

🔹آن ها دوست دارند بگویند فساد مالی مقامات رژیم صرفا یک لغزش اخلاقی است و نه عملی مجرمانه برخاسته از معایب ساختاری رژیم.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
⭕️ روزي براي خران بردبار

✍️ قاسم خرمي

🌀 انجمن « پناهگاه الاغ ها» 8 مي ( ۱۸ ارديبهشت) را روز جهاني خر ناميده است. خران در زندگي ما نقش خيلي زيادي و يا به قول امروزي ها، «نقش برجسته اي» داشته اند اما به دلايل نامعلومي نام و نشان و زحمات آنها در تاريخ سانسور شده است!

🌀 در گذشته، حتي بردباري و تحمل اين حيوان در مقابل مظالم و تعديات هم به سخره گرفته مي شد و مثلا مي گفتند فلاني مثل خر كار مي كند و به چيزي نمي رسد و يا اگر اندك خوشحالي بروز مي داد، مي گفتند، فلاني «خر كيف» شد و اگر بخت يار او مي شد، مي گفتند چقدر«خر شانس» است.

🌀 خرها علوفه كمتري مي خوردند و بار بيشتري مي بردند كه البته هيچ كدام از اينها داوطلبانه نبود. اين سبك زندگي اي بود كه آدم ها به خرها تحميل كرده بودند وگرنه كدام خر واقعا خري است كه دلش نخواهد جو بخورد و يونجه بچرد. در طويله جلوي چشم خر به گوسفندان و بزغاله ها جُو و به گاوها «كاه بيده» مي دادند و خرها فقط بايد نگاه مي كردند و كاه خالي خودشان را مي خوردند.

🌀 وقتي طويله شلوغ مي شد يعني تعداد گاوها و گوسفندان افرايش مي يافت، خرها را حتي بيرون از طويله مي بستند كه در معرض سرما و گرما قرار مي گرفتند و حتي طعمه گرگ هم مي شدند. اما خر اعتراضي نداشت و صدايش به جايي نمي رسيد ؛ با اينكه صداي خر يكي از بلندترين صداهاي حيوانات خداست.

🌀 خران به لحاظ جنسيت به دو دسته نر و ماده يا «ماچه» و از حيث سن سال به كره، تي خر( خرجوان) و خر پير تقسيم مي شوند. خره ماده تكليف روشني داشت، گاه كره اي مي زائيد و بقيه عمر را كار مي كرد و وقتي هم كه پير مي شد و توان كار كردن نداشت، توسط صاحبش كشته مي شد و به سگ هاي گرسنه روستا سپرده مي شد.

🌀 خر نر اما سرنوشت خيلي روشني نداشت. با شروع به سن «تي خري» كه سرگوشش مي جنبيد و حواسش پرت مي شد و كنترلش سخت مي شد يكي از دردآورترين روزهاي عمرش فرا مي رسيد؛ يعني «اخته كردن». من خودم چند باري ناظر صحنه اين شكنجه زجر آور بودم. در ظاهر، فشردن آن قيچي خاص چند لحظه اي بيشتر طول نمي كشيد اما آن خر، ديگر خر سابق نمي شد

🌀 خرهاي اخته شده به ناگهان از جنب و جوش مي افتادند. نه مثل سابق مي توانستند بدوند و نه حتي بانگ و صداي سابق آنها در مي آمد. در سكوت بار مي بردند و روزگار مي گذراندند. اما كابوس اخته شدن هميشه با آنها بود، به اندك حركتي از جا مي پريدند و رَم مي كردند. خر اخته شده ترسو مي شد و دل و جرات هيچ كار غير معمولي را نداشت. در هر صورت، خر يكي از عناصر خدمتگذار و بردبار دوران ما بود.

با مدیران نامدار ایران همراه شوید
www.tg-me.com/excellentmanagers
و اینجا در اینستاگرام با من باش
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
ترامپ در خاور میانه به دنبال چیست؟
✍️ حامد پاک طینت

چرا ترامپ اولین سفر کاری خود را خاور میانه و کشورهای عربی انتخاب کرد؟

ترامپ دنبال پول است! هر کجا پول باشد او هم هست!

او موجودی حساب عربستان، امارات و قطر را با کسر اعشار می داند و برای جذب آن از هیچ عمل یا سخنی فروگذار نخواهد کرد.

کسانی که حرکات ترامپ را زیر نظر دارند فراموش نکرده اند که او قبلا هم در دوره اول ریاست جمهوری اش از عبارت خلیج عربی استفاده کرد و اینبار هم بعید نیست برغم ابلهانه بودن این کار، برای بدست آوردن دل عربها و خراب کردن روابط تازه ترمیم شده آنها با ایرانیان چنین سخنی را تکرار کند، هرچند به بهای از دست دادن دلهای عاشقان دلباخته گروههایی از ایرانیان در داخل و خارج از کشور تمام شود!

عربستان از نگاه ترامپ یک مشتری بی نظیر و خوش حساب اسلحه، یک سرمایه گذار مودب برای پروژه های انرژی و زیرساخت آمریکا ، یک خریدار خوش ژست و بلند پرواز و مدرن برای خرید طرحهای توسعه ای، و بازیگر اصلی در طرح صلح ابراهیم و ماجرای غزه است. از این گذشته هیچ کشوری به اندازه عربستان نمی تواند در کاهش قیمت نفت به ترامپ کمک کند. او با کاهش ۱۰ دلاری نفت با یک تیر چند نشان می زند که زدن ایران فقط یکی از آنهاست!

عربستان اما دیگر یک کشور سنتی و بی برنامه نیست. بن سلمان برای آمدن ترامپ برنامه ریزی دقیقی کرده است . کنفرانسی بزرگ تحت عنوان MAGA in the Desert تدارک دیده تا با تمرکز بر سرمایه گذاری، حداکثر استفاده را از ترامپ و یارانش بکند. ایلان ماسک، زاکربرگ و لری فینک هم برای کنفرانس سرمایه گذاری مشترک، راهی این سفر هستند و همکاری با صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان توسط بزرگترین سرمایه گذاران آمریکایی در دستور کار است

قطر از نگاه ترامپ بزرگترین بازیگر گاز است که می تواند در توسعه زیرساختهای آمریکا و تقسیم بازار گاز اروپا نقش ایفا کند. قطر ایرویز هم قرار است سفارش خرید حدود ۱۰۰ فروند جت پهن‌پیکر بوئینگ را نهایی کند. قطر در طول این سالها ثابت کرده که یکی از بازیگران سیاسی منطقه و عاملی اثرگذار در طرح صلح ابراهیم و ماجرای غزه است. گسترش همکاریهای گازی با قطر بازیگری ایران در بازار گاز را از همین شرایط موجود هم کمرنگ تر خواهد کرد

امارات اما از نگاه ترامپ یک هاب مالی است که باید به سرمایه گذارن خاورمیانه ای مهربان در بازار آمریکا خدمات رسانی کند و البته در را بر روی تمام الیگارشهای ایرانی که در دفاتر دوبی مشغول تجارت کالاهای استراتژیک ایرانی هستند ببندد! محاصره مالی ایران از کانالهای غیر رسمی قطعا از اهداف این دیدار است.

سفر ترامپ به امارات خالی از معاملات ملکی شیرین و حوزه مورد علاقه او نیست. پیش فروش رسمی پنت هاوسهای هتل ۸۰ طبقه ترامپ به ارتفاع ۳۵۰ متر در اتوبان شیخ زاید با قیمتهای پایه ۲۰ میلیون دلار کلید خواهد خورد. برجی که قرار است بزرگترین استخر مرتفع جهان را داشته باشد و تاکنون یک میلیارد دلار برای آن هزینه شده است و یحتمل مراسم کلنگ زنی هفتمین دیزنی لند دنیا در ابوظبی!!

اساسا همانگونه که ملاحظه می فرمایید نیازی به صحبت یا جلسه در خصوص امنیت این سه کشور نیست. جایی که ترامپ و یارانش سرمایه گذاری کرده باشند امنیتش تضمین شده است، کافی است کسی نگاه چپ به آنها بکند...

ترامپ دست پر به خانه برمی گردد، ایضا این سه کشور عربی با دستاوردهای این میزبانی فاصله شان را از کشور شمالی خلیج فارس حداقل ۳۰% بیشتر خواهند کرد

ما می مانیم و مسائل اساسی برق و آب و نان و گاز و بنزین و زدن مشتهای محکم بر دهان این و آن

نگران نباشید، یکصد سال اولش سخت است!

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
2025/07/13 01:23:23
Back to Top
HTML Embed Code: