Telegram Web Link
🔴 حباب طلا: بدون هیجان

از پاییز ۱۴۰۱ تا میانه پاییز امسال حباب سکه طلا، تغییر فاز داد و به سطح بالاتر ۲۰ درصد رسید و در همین کانال نوسان کرد. در مواقعی نیز این حباب، ۳۰ درصد را هم پشت‌سر می‌گذاشت.

از میانه پاییز با کاهش ریسک‌های سیاسی، روند معکوس شد و حباب سکه به حداقل ۲۴ ماه گذشته خود در حوالی ۱۰درصد رسید و هفته گذشته کف ۹ درصدی را هم تست کرد. شمش معامله شده در بورس کالا و طلای آب‌شده حتی حباب منفی نیز به خود دیدند. سکه، شمش و آب‌شده هم اکنون حدود دو درصد از کف حباب دوساله بالاتر هستند، اما این فاصله چشمگیر نیست و به نظر می‌رسد درصورت مخابره اخبار ملایم سیاسی، در همین سطح از هیجان خرید خود را با دلار تطبیق دهد.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 امروز حباب صندوق موج هم منفی شد تا حباب همه ی صندوق های اهرمی منفی بشه. علی رغم جو مثبت ناشی از بازگشایی پتروشیمی ها، تقاضا در بازار به اون حدی قوی نیست که بتونه اهرمی ها را حباب مثبت بکنه.

حباب لحظه‌ای صندوق‌های اهرمی (آخرین قیمت به NAV) به شرح زیر است که ما این دیتا را از طریق ربات @Fundvestingdatabot که برای فاندوستینگ است به صورت لحظه ای چک می کنیم.

📊موج: -0.25%
📊اهرم: -2.39%
📊شتاب: -2.51%
📊نارنج: -3.38%
📊بیدار: -3.77%
📊توان: -4.11%
📊جهش: -4.92%

این حباب های منفی برای پایان معاملات است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴عملکرد هفته اول بازار توافقی: قابل قبول

در هفته اخیر بعنوان اولین هفته رسمی فعالیت بازار توافقی ارز، ۸۴۱ میلیون دلار ارز به کالاهای تجاری تخصیص یافت. میانگین هفتگی این مبلغ از ابتدای مهرماه حدود ۱۱۶۰ میلیون دلار بوده که می‌توان گفت حدود ۷۳ درصد را پوشش داده است.

همچنین ارز اختصاص یافته به خدمات ۸ میلیون دلار و ارز کالاهای اساسی ۲۴۳ میلیون دلار بود. مجموع تخصیص ارز این هفته ۱۰۹۲ میلیون دلار بوده است.
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

آزار هیجان زدگی

دیروز به موضوع هیجان زدگی و خرید به هوای بازگشایی پتروشیمی ها در تحلیل بازار اشاره شد. امروز با عدم برآورده شدن مقصد خریداران، شاهد منفی شدن بازار و برگشت همان مسیر دیروز بودیم. ارزش معاملات نسبت به روز گذشته کمی کاهش پیدا کرد و در حدود 10 هزار میلیارد تومان ثبت شد. با توجه به اینکه 72 درصد نمادها در پایان معاملات منفی بودند، می توان گفت بازار هم منفی بسته شد. تلاش خریداران در خرید به هوای بازگشایی پتروشیمی ها و پس از آن خرید خودرویی به نتیجه نرسید.

جو غالب بر بنیاد

یکی از مشکلات بازارهایی که با خبر حرکت می کند، خرید و فروش تر و خشک است. در حالی برخی نمادها در پاییز و همچنین در دی ماه گزارشهای بسیار جذابی منتشر کرده اند، اما سهامداران آنها به دلیل ترس از ریزش دسته جمعی با عجله اقدام به فروش می کنند. به نظر می رسد اینگونه سهامداران بیشترین ضرر را در روند صعودی فعلی می کنند. یکی از آزارهای هیجان زدگی دیروز همین جو زده کردن سهامداران سهام های بنیادی است.

تودلی که سوخت

با انتشار آگهی مجمع ایران خودرو و با توجه به رای سلب حق رای سهام تودلی این شرکت، به نظر می رسد دیگر باید قبول کرد ایران خودرو و مدیران دولتی آنقدر دست به دست کردند تا این سهام تودلی از ارزش بیافتد و سهامدار قطعه ساز بتواند در مجمع فوق العاده پیش رو اکثریت سیت های هیات مدیره را کسب کند. دولت سالها فرصت داشت که این سهام تودلی را واگذار کند تا هم مدیریت شرکت درست شود و هم پول وارد ایران خودرو شود ولی در نهایت با مدلی فرسایشی به قدری موضوع را طول داد تا این بلوک دیگر ارزشی نداشته باشد. اگر تا مجمع مجددا با اقدام های حقوقی یا مواردی مشابه جلوی این مجمع گرفته نشود، باید انتقال مدیریت #خودرو از دولت به بخش خصوصی را اعلام کرد.

نگه ندار

نرخ بهره ی بالا و فاصله ی کم آن با بازده مورد انتظار سرمایه گذاران باعث شده است اکثر سهامداران ترجیح دهند هر زمان احساس کنند بازار درجا می زند، نقد شوند. اگر هم سبد را کامل نقد نمی کنند، حداقل بخش قابل توجهی از آن را به صندوق فیکس اینکام تبدیل می کنند یا حداقل از اعتبار خارج می شوند تا هزینه فرصت زمانی نرخ بهره را ندهد. این هفته قرار است نرخ سود گواهی سپرده خاص جدید مشخص شود اما چیزی که مشخص است خبری از کاهش آن نیست. واقعیت کف بازار پول و بدهی نیز نشان می دهد حتی اگر در ظاهر نرخ این گواهی ها کاهش پیدا کند، تنگنای نقدینگی و نبود پول در بازارها، اجازه ی کاهش نرخ بهره را نمی دهد.
📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بررسی نماد های صنعت قند و شکر

بنظر میرسد صنعت قند تحت تاثیر افزایش میزان کشت چغندر و حذف ارز ترجیحی واردات شکر ، در این مقطع جزو صنایع جذاب و ارزنده بورس تهران باشد .

در تحلیل نماد ها فرض کردیم میانگین قیمت شکر و چغندر در سال آینده به ترتیب 45.5 و 5.15 میلیون تومان برای هر تن باشد .

شرکت هایی که سال مالی آن ها 12.29 نمیباشد اثر نرخ شکر سال 405 را نیز در عملکرد خود منعکس نموده اند .

در انتها بنظر میرسد قیستو ، قزوین ، قلرست ، قچار و قمرو جذاب ترین نماد های این صنعت جهت سرمایه گذاری باشند .
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

منفی و کم حجم

بورس امروز منفی بود و بعد از مطرح شدن مجدد داستان بازگشایی پتروشیمی ها و به نتیجه نرسیدن آن، امروز شاهد تمایل به فروش بیشتر در بازار بودیم. البته نوسان های مثبتی نیز در میانه بازار تجربه شد اما چیزی که مشخص است بازار بیشتر الان فروشنده است در حالی که ارزش معاملات نیز کاهشی است. امروز ارزش معاملات به 9 همت افت پیدا کرد و در پایان معاملات 75 درصد از نمادها منفی بسته شدند. فعلا بازار در شرایط نوسانی و درجا قرار دارد و برای خروج از این وضعیت سوخت قوی و عملیاتی نیاز دارد. داستان نوسان با بازگشایی پتروشیمی ها نیز کارکردش از بین رفته و باید دیگر این نمادها باز بشوند.

ماجرای گواهی سپرده

سال گذشته بانک مرکزی با اعلام نرخ سود ماهانه پرداخت 30 درصدی عملا داستان سیاست گذاری نرخ سود را در ایران وارد مرحله ی جدیدی کرد و نرخ های بالاتر از 30 درصد را رسمیت بخشید. امسال و با نزدیک شدن به سررسید این گواهی ها یک انتظاری وجود داشت که در صورت اجازه دادن شرایط انتظارات تورمی با کاهش نرخ سود گواهی های سپرده ی جدید، التهاب بازار پول گرفته شود. اما واقعیت حاکم بر بازار پول، رقابت بانک ها برای جذب سپرده با نرخ های بانکی بالاتر از 30 درصد و نرخ اوراق دولتی 33 درصدی است. در واقع آن انتظار بهبود ظاهرا شکل نگرفت. بورس با شرایط نرخ بهره 35 درصدی در حال قیمت گذاری سهام است و اینگونه نبود که بگوییم الان در حال خرید پی بر ای فوروراد های 6 به بالا است. در واقع بازار سهام این احتمال را به عنوان یک جایزه در نظر گرفته بود که در صورت تحقق می توانست منجر به رشد بورس شود. عدم تحقق آن تغییر در شرایط نرخ بهره ی بالای فعلی بوجود نیاورده است.

مورد عجیب فارس

در دعوای یوتیلیتی بین مبین و فجر و دیگر پتروشیمی ها برای نرخ های 1402 و قبل از آن و با توجه به رای دیوان اگر قرار باشد شرکتی متضرر شود، این دو پتروشمی هستند. در حال حاضر هم دعوا بر سر این است که چقدر از این برگشت نرخ ها را این دو شرکت در مقابل شرکت های دیگر قبول می کنند و در نهایت به یک توافق با استفاده کنندگان از سرویس های جانبی می رسند. مقدار سهامداری فارس در این شرکت و دیگر پتروشیمی ها به گونه ای است که در نهایت برآیند تغییرات به ضررش است. فرض کنید مثلا 10 همت قرار باشد مبین و فجر به پتروشیمی ها استفاده کننده پس بدهد، دو زیرمجموعه فارس این 10 همت را پرداخت می کنند به پتروشیمی های دیگر و مثلا 5 همت از آن را مجددا زیرمجموعه های فارس می گیرند. در نهایت به طور مثال فارس 5 همت متضرر می شود. این اعداد و برآیند زیان کاملا فرضی است. اما نکته ی جالب اینجاست هر جا اسمی از بازگشایی پتروشیمی ها می آید، فارس را صف خرید می کنند در حالی که در نهایت این نماد از این داستان متضرر می شود. به نظر می رسد یک نیروی پشت فارس است تا قیمت آن را بالا ببرد تا شاید برای تصفیه بدهی های دولت با جایی یا شرکتی در قیمت های بالا مورد استفاده قرار گیرد.
@fardaname
.
🔴 سود ماهانه صندوق #لبخند ۲.۵۲ درصد و سود سالانه مرکب آن ۳۴.۶۸ درصد پیش‌بینی می‌شود.

صندوق لبخند از جمله صندوق‌هایی‌ است که اگر چه سهام کمی دارد اما با استفاده از سرمایه‌گذاری در یونیت صندوق‌های مختلف علاوه بر کنترل ریسک سعی کرده بازده مناسبی از سرمایه‌گذاری‌های خود ایجاد نماید. حدود ۱۳.۵ درصد از دارایی‌های این صندوق در سهام و واحدهای صندوق، ۲۲ درصد اوراق دولتی، ۱۵ درصد اوراق شرکتی و الباقی در سپرده بانکی‌ست.

انتظار داریم این صندوق در بهمن‌ماه به بازدهی ۲.۵۲ درصدی دست یابد.

نقاط قوت: سرمایه‌گذاری در صندوق‌های اهرمی، سهامی و کالایی و همچنین وزن مناسب بخش سپرده و اوراق نقدی

ریسک‌ها: وزن کم اوراق خزانه و عدم انتفاع از کاهش نرخ بهره و همچنین نسبت موجودی نقد نسبتا بالا

این تحلیل براساس عملکرد دی‌ماه این صندوق تهیه شده و تغییرات سبد دارایی بعد از آن تاریخ در تحلیل دخیل نیست.

📱 @fardaname

#درامدثابت
انقباض اما ضعیف‌تر

در عملیات بازار باز این هفته بانک مرکزی، از ۳۰۱ همت درخواست اعتبار سیستم بانکی به ۲۲۲ همت آن مشابه هفته‌های پیش پاسخ داده شد. (معادل ۷۳ درصد)

با سررسید ۲۲۳ همت توافق، خالص عملیات بازار باز این هفته یک همت جذب پول بوده است.

همزمان در اعتبارگیری ۲۰۸.۲ همت اعتبار داده شد و ۲۰۸.۵ همت سررسید منجر به خالص حدود ۰.۳ همت در این بخش شده است.

مجموع هر دو عملیات ۱.۳ همت جذب پول بوده است.
@fardaname
#تحلیل_بازار

✔️ بازگشایی پتروشیمی ها منفی یا مثبت

امروز بالاخره اولین پتروشیمی معلق با دامنه ی نوسان 3 درصدی باز شد و صف خرید سنگینی برای #شگویا شکل گرفت. مدل بازگشایی پتروشیمی ها به گونه ای است که انگیزه ی صف نشینی ایجاد کرده و برخلاف تصور بسیاری که آن را موجب افزایش تقاضا برای کلیت بازار می دانند، به نظر می رسد با بازگشایی نمادهای دیگر انگیزه برای خرید در بقیه بازار کاهش پیدا می کند و همه به سمت صف نشینی آنها می روند. حتی اگر زمان متعادل شدن این نمادها، بازار ضعیف باشد، ممکن است تعادل پتروشیمی ها موجب اصلاح بازار شود. البته می توان امیدوار بود که این تعادل هم زمان با شرایط بهتری در بازار باشد و تقاضای بیرونی یا چیز دیگری بتواند فشار عرضه ی بقیه نمادها به نیت خرید پتروشیمی ها را بگیرد. امروز در یک روز بین تعطیلی ارزش معاملات افت قابل توجه داشت و به 7 هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد و در پایان معاملات هم 59 درصد از نمادها منفی بسته شدند.

✔️ گواهی سپرده 30 درصدی تمدید نشد

سال گذشته در حالی که نرخ سود متعارف بانکی حدود 26 درصد و نرخ سود موثر اوراق دولتی حدود 29 درصد، بانک مرکزی گواهی سپرده خاص را با نرخ سود بانکی 30 درصد که موثرش تا 34 درصد و بالاتر می شود را منتشر کرد که موجب افزایش سطح عمومی نرخ بهره در اقتصاد شد. امسال با سررسید این گواهی ها، گواهی های جدید منتشر نشد و نرخ سود پیشنهاد عملا بر عهده ی بانک ها گذاشته شد. حالا در ماه ها و یک سال آتی دست بانک ها و بانک مرکزی باز است. اگر سیاست انقباضی تداوم پیدا کند، قاعدتا نرخ سود سپرده و نرخ سود رایج صندوق های درآمد ثابت و اوراق دولتی در همین سطوح فعلی می مانند. اما اگر سیاست پولی انقباضی به انبساطی تغییر پیدا کند، نرخ سود می تواند کاهش پیدا کند. فعلا سیاست پولی انقباضی تداوم دارد.

✔️ گزارش محوری

امروز باز هم شاهد معاملات بهتر نمادهایی از گروه سیمان، دارو، قندی و دیگر گروه های بازار بودیم که گزارش های خوبی می دهند. این گزارش محوری یک مزیت دارد و آنهم معاملات بنیادی در بورس است. هر کس بنیادی جلو روند حداقل ضرر نمی کند. به نظر می رسد در شرایط فعلی که هم نرخ تورم بالاست و هم نرخ بهره، شرکت هایی که از نظر عملیاتی وضعیت مطلوبی دارند، بازدهی بهتر از شاخص و تورم بدهند. علاوه بر سه گروهی که نام بردیم، نمادهایی از گروه تجهیزات برقی، پیمانکاری، فولادی های کوچک، فلزی ها و حتی شرکت های خدمات مالی (بیمه، لیزینگ، بانک و غیره) نیز عملکرد قابل قبول و خوبی دارند. کمی سرتان را بچرخانید، جاهای خلوت میز، غذاهای بهتری پیدا می شود.

✔️ دلار هم آزاد نشد

علی رغم جو خرید ابتدای هفته ی گذشته روی دلار، این ارز هم نتوانسته رشد شتابانی داشته باشند و فعلا روی 84 هزار تومان در بازار آزاد گیر کرده است. عرضه در بازار توافقی نیز قابل توجه است و تخصیص ها به خوبی انجام می شود. به نظر می رسد با وجود جو ترس از آینده، تنگنای نقدینگی باعث شده حتی بازار ارز هم توان رشد شتابان نداشته باشد.

📱 @Fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 گواهی سپرده آبشده هر چه سریعتر راه اندازی شود.

از آقایان دکتر صیدی ریاست محترم سازمان بورس و دکتر جهرمی مدیرعامل شرکت بورس کالا تقاضا داریم هر چه سریعتر معاملات گواهی سپرده ی طلای آبشده راه اندازی شود و این معاملات دارای زمان معاملاتی حداکثری باشد.

در حال حاضر پلتفرم های خرید و فروش آنلاین طلای آبشده جایگزین بورس کالا برای این موضوع شده اند و مشخص نیست چقدر از طلایی که در این پلتفرم ها فروخته می شود واقعا پشتوانه دارد و چقدر از آن به اصطلاح خالی فروشی شده است.

این در حالی است که بورس کالا سابقه ی راه اندازی گواهی سپرده سکه طلا و شمش طلا و اخیرا شمش نقره را دارد و مشخصا تمام این گواهی ها پشتوانه دارد و نگرانی از بابت خالی فروشی وجود ندارد.

به نظر می رسد جهت جلوگیری از ضرر و زیان مردم در خرید خالی فروشی انجام شده توسط این پلتفرم ها و همچنین از بین نرفتن نقش بورس کالا به عنوان نهاد قانونی معاملات فیزیکی و بهادار انواع کالاهای مختلف، هر چه سریعتر بایستی اقدامات زیر توسط سازمان بورس، بانک مرکزی و بورس کالا انجام پذیرد.

1) راه اندازی گواهی سپرده طلای آبشده و در نظر گرفتن زمان معاملاتی طولانی برای آن (به عنوان مثال از 10 صبح تا 8 شب)

2) افزایش زمان معاملاتی گواهی سپرده ی سکه، شمش طلا، شمش نقره و صندوق های طلا (از 10 صبح تا 8 شب)

3) راه اندازی پلتفرم های ثانویه معاملات انواع گواهی و صندوق های طلا به شکل ساده یا توکنایز شده با زمان معاملاتی 24 ساعتی

4) الزام همه ی پتلفرم های معاملات طلا به اتخاذ پشتوانه به اندازه ی فروش آنلاین انجام گرفته و جلوگیری از بی بند و باری و خالی فروشی پلتفرم های فعلی.

5) بانک مرکزی در حال حاضر پلتفرم ها را الزام به پشتوانه سازی در بانک کارگشایی نمی کند. اگر این رویه ادامه پیدا کند در آینده نزدیک شاهد موج مالباختگان پلتفرم های آبشده خواهیم بود. بانک مرکزی یا بایستی پشتوانه سازی در بانک کارگشایی (یا مرکز مبادله) را کلید بزند یا این پلتفرم ها اجبار کند از طریق گواهی های سپرده طلای آبشده ی بورس کالا (بعد از راه اندازی) اقدام به پشتوانه سازی کنند.

به نظر می رسد مهمترین چالش پیش روی بازار سرمایه و فضای مالی کشور در حال حاضر این موضوع باشد و ضروری است ریاست سازمان بورس و مدیرعامل بورس کالا با تعامل بانک مرکزی و مرکز مبادله سریعا وارد این موضوع شوند تا از اتفاقات ناخوشایند آتی جلوگیری کنند.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#طلانامه
🗓 هفته منتهی به ۱۲ بهمن ۱۴۰۳

فدرال رزور مطابق پیش‌بینی‌ها در اولین نشست ۲۰۲۵ خود نرخ بهره را تغییر نداد. همچنین داده‌های منتشره نشان دادند که تورم و بیکاری هنوز با ارقام مد نظر فدرال رزرو فاصله دارند. بازارها برای سال جاری ۲ بار کاهش نرخ را انتظار دارند. در همین هفته، ترامپ اولین جنگ تعرفه‌ای خود را با همسایه‌ها شروع کرد و کانادا و مکزیک را هدف گرفت.

انس سقف جدیدی در ۲۸۱۵ ثبت کرد و در نهایت به ۲۸۰۰ دلار رسید. ۲۷ دلار رشد نسبت به هفته گذشته و ادامه روند صعودی ۵ هفته اخیر. در بازار داخل اما دلار تغییر چندانی نداشت و همان حدود ۸۴۰۰۰ تومان ماندگار شد.

مثقال طلای ۱۷ عیار (مظنه) ۲۴.۴۷۵ میلیون تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵.۶۵۰ میلیون تومان قیمت خورد. بازدهی ۱۲۰ هزارتومانی طلا در یک هفته اخیر تحت تاثیر رشد انس باعث شد هر گرم طلا حباب منفی ۱۸ هزارتومانی بگیرد.

سکه امامی به ۶۰.۸۰۰ میلیون تومان رسید و در هفته ۵۰۰ هزارتومان رشد داشت. حباب سکه امامی نیز به ۵.۲۹۷ میلیون تومان اکتفا کرد و ۱۴۷ هزارتومان وزن کم کرد. گواهی سپرده پیوسته تمام سکه بورس کالا نیز روز پنجشنبه ۶۰ میلیون تومان بسته شد.

در حراج هشتاد و پنجم مرکز مبادله ۱۳۱ کیلوگرم شمش استاندارد با نرخ میانگین ۷.۴۲۵ میلیارد تومانی مورد معامله قرار گرفت. گواهی سپرده پیوسته شمش بورس کالا نیز روز پنجشنبه ۷۴۱۰۱۰۰ تومان بسته شد که معادل هر قطعه شمش یک کیلوگرمی ۷.۴۱۰ میلیارد تومانی است.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

افت محسوس ارزش معاملات

امروز ارزش معاملات به یکی از کمترین ارقامش از آبان ماه رسید و حدود 6500 میلیارد تومان ارزش معاملات خرد به ثبت رسید. با بازگشایی پتروشیمی ها، تقاضای موجود در بازار در صف خرید این نمادها نشسته است و نمادهای عمدتا خریداری ندارد. ضعف تقاضا در بازار کاملا به چشم می آید و برای اتمام این اصلاح نیاز است تا مجددا شاهد حضور خریداران در بازار باشیم. در پایان معاملات نیز 79 درصد از نمادها منفی بسته شدند و هم زمانی آن با حجم معاملات پایین جالب نیست. بازار احتمالا چند روزی درگیر صف خرید پتروشیمی ها باشد و نحوه ی تعادل آنها و میزان رشدشان در این صف خریدها، در روند کوتاه مدت می تواند تاثیر بالایی داشته باشد. در روزهای آتی هر زمان ارزش معاملات رشد کرد می تواند انتظار داشت اصلاح تمام شده باشد.

طلا بازهم مثبت

روز چهارشنبه با توجه به تضعیف معاملات دلار، طلا منفی شد و شاهد افزایش فشار فروش در صندوق های طلا بودیم. با رشد آخر هفته ی انس و کمی رشد در نرخ دلار، امروز مجددا شاهد حضور خریداران در صندوق های طلا هستیم. اما یک نکته در مورد معاملات صندوق های طلا مشهود است. ارزش معاملات علی رغم ظاهر داغ معاملات این صندوق، نمی تواند رشد کند. از ابتدای پاییز تا به حال دوبار ارزش معاملات مجموع صندوق های طلا رشد قابل توجه داشته ولی اینبار که قیمت های صندوق ها در حال تجربه سقف های قیمتی است، ارزش معاملات رشد نکرده است. به نظر می رسد تنگنای نقدینگی حتی خریداران طلا را هم تحت تاثیر قرار داده است.

انتشار اوراق بیشتر

ظاهرا سران قوا مجوز انتشار 200 همت اوراق دولتی جدید را به دولت داده است. در جزئیات گفته شده از این اوراق 25 همت برای بهداشت، 25 همت نیروگاه ها و 20 همت یارانه نان است و مابقی منابع تامین شده در اختیار دولت خواهد بود. مشخص نشده است که این اوراق به شکل اسناد اسلامی (اخزا) و به شکل تخصیص به جای بدهی به طلبکاران از دولت خواهد بود یا انتشار اوراق مرابحه (اراد). هم زمانی این حجم از انتشار اوراق دولتی با سیاست های پولی انقباضی بانک مرکزی، فشار سنگینی را بر بازارها وارد کرده است که در نرخ بهره خودش را نشان می دهد.
📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تحلیل صندوق‌های طلا: #زر


✔️گزارش ماهانه دی‌ صندوق #زر، نشان داد که ترکیب ماه قبل دارایی‌های این صندوق حفظ شده است. سکه نزدیک به ۵۵ درصد، شمش ۳۷ درصد و سپرده بانکی ۸ درصد دارایی‌ها را تشکیل می‌دهند.

✔️بازده یک‌ماهه #زر برابر با ۱۱ درصد و نیم درصد بالاتر از میانگین بازده صندوق‌های طلا بوده است.

✔️#زر نزدیک به ۳ درصد از ارزش کل صندوق‌های طلا را در اختیار دارد. ارزش دارایی‌های این صندوق امسال از ۱۳۰۰ میلیارد تومان به ۲۸۰۰ میلیارد تومان رسیده که ۳۰ درصد از این رشد، ناشی از ورود سرمایه‌گذار جدید بوده است.

🔴 در ماه‌های اخیر به موازات کاهش حباب سکه، #زر نیز مانند بیشتر صندوق‌ها از وزن سکه در سبد خود کاست به نحوی که از سقف ۷۰درصدی تیرماه امسال،‌ در دوماه اخیر به ۵۵ درصد رسیده است. با این وجود، زر هنوز سکه‌محورترین صندوق بازار است! از این نظر بسته به استراتژی سرمایه‌گذاری می‌تواند برای بسیاری از افراد جالب توجه باشد.

📱@fardaname

#صندوق_طلا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 افزایش تعداد فروشنده در هفته قبل

در هفته قبل هم‌زمان با با روند اصلاحی بازار، تعداد کل کدهای فعال حقیقی افزایش ۲۱ درصدی داشت اما این افزایش در سمت کدهای فروشنده بازار بود و تعداد کدهای حقیقی خریدار کاهش داشت (۱۵۸،۵۴۷ کد خریدار و ۵۵۹،۵۴۱ کد فروشنده)
سهم حقیقی‌ها از معاملات خرد سهام و حق تقدم (خرید و فروش) افزایش یافت و از ۷۰درصد دو هفته قبل به درصد به ۷۳.۶ درصد رسید.


📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

مثبت کم حجم

امروز نسبت به روزهای اخیر، خصوصا دیروز بازار بهتر بود در پایان آن 54 درصد از نمادها مثبت بسته شدند اما ارزش معاملات کماکان در سطح پایینی قرار دارد. امروز هم ارزش معاملات پایین بود به حدود 7800 میلیارد تومان رسید که بازهم از 10 همت کمتر بود. بازگشایی پتروشیمی ها باعث شده است بسیاری ترجیح دهند در صف خرید این نمادها باشند و تمایلی به خرید دیگر نمادها ندارند. امروز البته اولین پتروشیمی بازگشایی شده یعنی #شگویا متعادل شد. شگویا در سال جاری وضعیت سودآوری جالبی نداشته و به همین دلیل سهامداران ترجیح دادن در سومین روز بعد از بازگشایی، صف خرید آن را عرضه کنند. در دیگر نمادهای پتروشیمی احتمالا تمایل به فروش با تعداد روز مثبت بیشتر فعال شود. در هر صورت فعلا این بازگشایی ها نه تنها به بازار کمکی نکرده، بلکه عرضه ی صف های خرید می تواند فشار فروش در بخش های دیگر بازار را افزایش نیز دهد.

حمله به 85

خریداران دلار امروز به 85 هزار تومان حمله کردند. هر چند فضای اقتصادی با تنگنای نقدینگی مواجه است اما همین اندک پول در چرخ ترجیح می دهد دلار و طلا بخرد تا دیگر دارایی ها را. ترس از شرایط سخت در دوران ترامپ باعث شده است این دلار و طلا کماکان تقاضای بالایی داشته باشد. هر چقدر احتمال مذاکره و توافق کمرنگ تر شود، تقاضا برای دلار بیشتر خواهد شد و برعکس با نشانه هایی از مذاکره، تقاضا تضعیف می شود. به هر حال همانگونه که قبلا گفته شد، فعلا در دوران نرخ تورم و رشد نرخ دلار بالا به همراه نرخ بهره ی بالا هستیم و در این مدل زمان ها، دارایی هایی خواهان دارد که نقدشوندگی قوی دارد. چه چیزی بهتر از دلار و طلا؟!

خواب توافقی

علی رغم برنامه های دولت برای کاهش فاصله نرخ ارز توافقی و نرخ ارز در بازار آزاد، این فاصله مجددا زیاد شده و به 26 درصد رسیده است. فشار بر دولت به خاطر افزایش نرخ دلار رسمی و برشمردن آن به عنوان دلیل رشد نرخ دلار در بازار آزاد و همچنین اخبار استیضاح و غیره نیز باعث شده تیم دولت به خصوص وزیر اقتصاد در افزایش نرخ ارز توافقی دست به عصاتر رفتار کنند. در گذشته نیز به خاطر داریم هر زمان نرخ دلار در بازار آزاد داغ می شد، نرخ ارز رسمی معمولا تکان نمی خورد تا بعدا که نرخ دلار در بازار آزاد تثبیت شد، سیاست گذاری جدید برای نرخ ارز رسمی صورت پذیرد. امروز اما پس از مدتها نرخ دلار توافقی بالاخره از مرز 67 هزار تومان عبور کرد. اما به نظر می رسد تا زمانی که دلار در بازار آزاد داغ باشد، بانک مرکزی و دولت جرات نکنند، نرخ دلار توافقی را افزایش بدهند.
📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴در این لایو استریم در رابطه با نماد های سیمانی صحبت خواهیم کرد
فردا ساعت ۱۸:۰۰ در استریم تلگرام منتظرتون هستیم
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/08 02:42:02
Back to Top
HTML Embed Code: