Telegram Web Link
🔴 بزرگ‌ترین بنادر کانتینری دنیا کدامند؟

یکی از مهم‌ترین شاخص‌های عملکرد بنادر، TEU مخفف Twenty-feet Equivalent Container است. درواقع میزان جابجایی کانتینر برحسب کانتینر معادل ۲۰ فوتی در طول یک‌سال را بیان می‌کند.

لیست فوق ۱۰ بندر صدرنشین دنیا را براساس این شاخص نشان می‌دهد که عملکردی از ۱۴.۱ میلیون تا ۴۹.۲ میلیون TEU داشته‌اند.

(جمع ظرفیت اسمی تمام بنادر ایران طبق آخرین آمارها، حدود ‌۸.۷ میلیون TEU است که سال قبل از این ظرفیت تنها حدود ۳.۱ میلیون TEU عملکرد داشته‌اند)

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اهمیت بندر شهید رجایی در صادرات و واردات

بعد از حادثه تلخ بندر شهیدرجایی، یکی از نگرانی‌ها مربوط به نقش این بندر در اقتصاد ملی و خطرات ناشی از هرگونه آسیب به آن بود. طبق آمار سال قبل گمرک، سهم این بندر از صادرات و واردات به شرح فوق بوده است.

با وجود اعلام دولت مبنی بر اینکه سهم این بندر از واردات کالاهای اساسی تنها ۸ درصد است، اما در کلیت صادرات و واردات سهم این بندر به مراتب بیشتر است و این موضوع لزوم جدی گرفتن تمام استانداردهای انبارداری،‌ ایمنی و امنیتی آن را نشان می‌دهد.

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا شاخص #هم_وزن نماگر سهام کوچک و متوسط است؟

در ایران شاخصی برای نشان دادن بازده سهام کوچک و متوسط نداریم. البته درخواست در مورد ایجاد و محاسبه ی روزانه این شاخص صورت پذیرفته است. به دلیل نبود چنین شاخصی، صندوق مرتبط با سهام کوچک و متوسط نیز تا سال گذشته ایجاد نشده بود.

سال گذشته شرکت مدیریت دارایی گندم اقدام به تاسیس اولین و تنها صندوق مرتبط با سهام کوچک و متوسط کرد و این صندوق از زمان تاسیس تا به حال تنها صندوقی بوده که سهام کوچک و متوسط را با سیاست فعالانه پیگیری می کند.

سیاست مدیریت این صندوق بنا به اعلام مدیر آن انتخاب فعالانه سبد (با بررسی وضعیت بنیادی نمادها) از بین سهام کوچک و متوسط است. 50 شرکت بزرگ بورس جزو سهام کوچک و متوسط و دامنه ی انتخاب این صندوق نیستند. بنابراین اگر سهام کوچک و متوسط مورد اقبال بازار قرار بگیرد، در واقع سبد سهام این صندوق رشد می کند.

شاخص هم_وزن و پرتفوهایی که براساس آن بسته شده اند از آنجائیکه 50 شرکت اول را نیز در سبد خودشان دارند، در واقع بخش کوچک و متوسط بازار را به طور کامل دنبال نمی کنند.

به عبارت دیگر، مسیر رشد سهام کوچک و متوسط از #جوانه_کوچک می گذرد

📱 @Fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

تداوم رشد

بعد از رشد اولیه امسال که با محوریت نمادهای شاخص ساز خصوصا از گروه بانکی و خودرویی بود، نمادهای کوچک و متوسط دو هفته ای است که مورد توجه هستند. امروز این توجه به اوج خودش رسید و همین باعث شد در حالی که 81 درصد از نمادهای بورس در محدوده ی مثبت و صف خرید بسته شوند، شاخص کل مثبت چندانی نخورد. ارزش معاملات البته امروز بازهم کمی کاهش پیدا کرد و در حدود 16.3 همت به ثبت رسید. در مجموع چون هنوز مذاکرات جاری است، فضای کلی مثبت است اما چون هنوز نتیجه ی توافق مشخص نشده، پولی از بیرون بازار، وارد آن نمی شود. همین باعث شده بورس مثبت باشد اما نه با شاخص سازها، بلکه با کوچک و متوسط های بنیادی و جامانده

هشتاد

دلار مجددا به 80 هزار تومان برگشت و جو خرید بیش از یک روز طول نکشنید. البته صندوق های طلا با توجه به کاهش حباب نسبت به کف قیمت بالاتر آمده اند. در واقع جو خرید مقطعی دلار و طلا به این صندوق ها کمک کرد تا حباب منفی را کاهش دهند. اما واقعیت این است، اگر مذاکرات ادامه پیدا کند و شکست نخورد، فعلا دلیلی برای رشد دلار و طلا وجود ندارد. معاملات این هفته نیز نشان داد آن تب و تاب یک ماه پیش طلا و دلار کاملا از بین رفته است. فعلا تا زمان تعیین تکلیف مذاکرات، در خرید طلا باید تلاش شود در اصلاح ها و قیمت های پایین این کار انجام شود. ولی یک واقعیت فراموش نشود، حجم طلای موجود در کشور و در دست مردم بسیار بالاست و اگر توافق صورت بگیرد، تا مدتها طلا نمی تواند قد علم کند.

صنایع کوچک در کانون توجه

از بین صنایعی که تعداد نماد زیادی دارند، دارو، زراعت، سیمان و محصولات غذایی امروز یکدست مثبت بودند و کل گروه آنها نیز مثبت قابل توجه خورد. اما در مجموع وقتی لیست صنایع با بازده بالا در روز جاری را نگاه می کنید، عمدتا همین صنایع که سهام کوچک و متوسط در خود جای داده اند، مثبت 2 تا 3 درصد خورده اند. جاماندگی، گزارش های خوب زمستان و فروردین، افزایش نرخ ها و مواردی از این دست باعث شده است فعلا پول بورسی ها به سمت این شرکت ها و این صنایع برود. به نظر می رسد فعلا این روند در بورس ادامه پیدا کند مگر اینکه مذاکرات شکست بخورد و بورس وارد روند اصلاحی شود.

📱@fardaname
.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴بیش از ۲۱ همت جذب پول!

در چهارمین عملیات بازار باز سال جاری، بانک مرکزی به ۲۷۰ همت از تقاضای ۳۷۶ همتی بانک‌ها پاسخ مثبت داد. در همین حال با سررسید ۲۹۱.۳ همت توافق بازخرید، خالص جذب پول در این عملیات ۲۱.۳ همت بود!

در مجموع عملیات اعتبارگیری قاعده‌مند نیز ارزش اعتبار موسسات اعتباری غیر بانکی از ۵۵.۶ همت به ۷۹.۴ همت رسیده است.

#بازار_باز #ریپو #سیاست_پولی

📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌱کوچک اما 1000 میلیارد تومان🌱

⚜️صندوق جوانه کوچک گندم در کمتر از 6 ماه ،1000 میلیارد تومانی شد.

⚜️دانه کوچکی که در آبان 1403 کاشته شد و با استقبال سرمایه گذاران جوانه زد، با اتخاذ استراتژی هوشمندانه مدیریت نقد و چینش سهام مناسب، اکنون صندوق هزار میلیارد تومانی بازار است.

مدیریت دارایی گندم

@GandomFinance
🌾📊🌾
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بررسی صنعت لاستیکی ها
حسن کاظم زاده
▶️در این لایو به بررسی صنعت لاستیکی ها پرداختیم.
برای دیدن تمامی لایو های ما کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام مارا دنبال کنید.

📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴رشد کرک اسپرد پالایشگاهی

در حالیکه در مهرماه سال گذشته کرک اسپرد صنعت پالایش به زیر ۷ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود، با کاهش قیمت نفت خام و ثبات نسبی قیمت فرآورده‌ها این عدد در اسفندماه به بالای ۱۴ دلار رسید.

کرک اسپرد در بهار سال جاری پس از افت به ۱۱ دلار در هفته‌های اخیر، دوباره خود را به محدوده ۱۴ دلار نزدیک کرده است.

#کرک_اسپرد #شپنا #شتران #شبندر #شبریز #شراز #شاوان
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#تحلیل_بازار

قدرت خریداران

امروز خریداران قدرت نمایی کردند و هفته ی غم انگیز برای جامعه ی ایران را در نهایت در بورس سبز به پایان بردند. 90 درصد از نماها مثبت بسته شدند و اکثر نمادهای بزرگ برجامی از گروه خودرویی و بانکی امروز صف خرید شدند تا شاخص کل نیز رشد خوبی را تجربه کند. ارزش معاملات بازهم کاهش پیدا کرد و در مجموع حدود 13.500 میلیارد تومان سهام و صندوق های سهامی خرید و فروش شد و البته حدود 6000 میلیارد تومان تقاضای خرید نیز روی تابلو بدون پاسخ ماند. به شنبه نزدیک می شویم و بازارها بازهم خوش بین شده اند که در مذاکرات حرکتی شکل بگیرد.

نتایج مورد انتظار

امروز سخنگوی دولت در مورد لوایح پالرمو و تصویب شدنش در مجمع تشخیص صحبت کرد که باعث افزایش خوش بینی شد. از طرف دیگر هفته ی آینده ظاهرا مذاکرات فنی ادامه پیدا خواهد کرد و بعد از بدبینی اول هفته، مجددا شاهد افزایش خوش بینی نسبت به این مذاکرات هستیم. اما این خوش بینی خیلی شدید نیست و شاید ارزش معاملات کاهشی بازار به این دلیل باشد. در مجموع روند صعودی ادامه دارد و بعضی روزها تندتر می شود، مثل امروز. قاعدتا بعضی روزها هم شل تر خواهد بود.

دلار خوش بین نمی شود

برخلاف بازار سهام، بازار دلار دیگر نمی خواهد به خاطر جلسات منفی بخورد. در واقع دلار اصلاح خوبی کرده است و اصلاح بیشتر آن منوط به نتیجه ی مذاکرات و توافق است. لذا برخلاف بازار سهام که امروز خوش بین شد و صف خرید، دلار منفی خاصی نخورد و در همان 80 تا 81 هزار تومان در حال معامله شدن است. به نظر می رسد دلار تا زمان توافق نهایی چنین رفتاری را ادامه دهد، البته اگر مذاکرات شکست نخورد. اما طلا ممکن است به دلیل منفی احتمالی انس، یک افت تجربه کند. صندوق های طلا تقریبا حباب صفر کرده اند و الان حباب منفی خاصی ندارند. اما انس می تواند کمی فروشنده در این صندوق ها ایجاد کند.
@fardaname
.
بهبود تامین ارز ادامه یافت

در اولین هفته اردیبهشت‌ماه ۱.۲۲ میلیارد دلار ارز تامین شد. از این میزان ۴۷۷ میلیون دلار ارز ترجیحی به کالاهای اساسی اختصاص یافته است.

۷۳۸ میلیون دلار به کالاهای تجاری اختصاص یافت که رکورد سال ۱۴۰۴ را شکست. همچنین ۱۱ میلیون دلار به خدمات تخصیص داده شد.

#ارز #دلار
@fardaname
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
غیر بورسی، غیر اقتصادی 🏆
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رشد آخر هفته ای دلار

🗓 هفته منتهی به ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

اولین هفته بازدهی منفی در انس پس از ۲ ماه! سیگنال‌هایی مبنی بر کاهش تنش بین چین و آمریکا در جنگ تعرفه‌ها و همچنین افزایش امیدها با صحبت‌های ترامپ مبنی بر مذاکره با هند، ژاپن و کره‌جنوبی همزمان با کاهش تعرفه‌ها روی اتومبیل و قطعات را شاهد بودیم. همزمان آمار رشد اقتصادی منفی در فصل اول ایالات متحده و کاهش اشتغال در ماه آوریل باعث نشد انس رشد کند. در حال حاضر تنها ۵.۷ درصد پیش بینی می‌کنند فدرال رزرو در نشست این هفته، نرخ بهره را کاهش دهد.
در مذاکرات ایران - آمریکا نیز ظاهرا طرفین قدری از خوش‌بینی قبل فاصله گرفته‌اند و به پیچ حساسی رسیده باشند. پیچی که در سمت آمریکایی همزمان با تغییرات مهمی در تیم ترامپ و حذف چهره‌های مخالف ایران شده است. گرچه این تغییرات به نشت اطلاعات امنیتی نسبت داده می‌شود.

همان طور که گفتیم انس هفته منفی را سپری کرد و به محدوده ۳۲۳۰ دلاری بازگشت. ۸۵ دلار کاهش از هفته پیش همزمان شد با رشد در دلار با خبر تعویق مذاکرات عمان که این ارز را به محدوده ۸۴۹۰۰ تومان رساند. رشد ۳۸۵۰ تومانی در دلار نسبت به هفته پیش!

هر مثقال طلای ۱۷ عیار (مظنه) به ۲۸.۹۴۶ میلیون تومان رسید و باعث شد هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶.۶۸۲ میلیون تومانی شود. رشد ۲۸۸ هزارتومانی هر گرم طلا در یک هفته. حباب هر گرم طلا که هفته پیش منفی ۸۰ هزارتومان بود، در این هفته مثبت ۷۳ هزارتومان است!

سکه امامی هم ۷۳.۷۱۰ میلیون تومان بسته شد که ۱.۸۱۰ میلیون تومان رشد را تجربه کرد. حباب سکه هم کمی وزن اضافه کرد و به ۹.۱۶۸ میلیون تومان رسید. گواهی سپرده پیوسته سکه بورس کالا هم روی پنجشنبه در محدوده ۷۰ میلیون تومان بسته شده است.

در دو حراج ۱۰۳ و ۱۰۴ مرکز مبادله نیز مجموعا ۲۲۰ کیلوگرم شمش استاندارد با نرخ میانگین ۸.۶۸۸ میلیارد تومان معامله شد. گواهی سپرده پیوسته شمش بورس کالا هم روز پنجشنبه ۸۳۷۷۰۲ تومان بسته شده که معادل هر قطعه شمش یک کیلوگرمی ۸.۳۷۷ میلیارد تومانی است.

#طلا #دلار #انس #طلانامه

📱 @fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آخرین گزارش صندوق #عیار


✔️ طبق گزارش ماهانه فروردین، صندوق #عیار، سهم سکه را به ۱۶٪ و شمش طلا را به ۸۳.۹٪ از سبد رساند و مانند اکثر صندوق‌ها، سهم سکه در سبد را کاهش مختصری داد. این کاهش از ابتدای سال گذشته تا کنون ادامه‌دار بوده است(نمودار بالا سمت چپ).

✔️ ارزش دارایی‌های این صندوق ۴۷.۸ همت است که نسبت به ماه قبل با ۲۷ درصد کاهش مواجه شده اما در بازه یک‌ساله، افزایش ۴۱۷ درصدی داشته است.

✔️ #عیار ۳۳ درصد از ارزش کل صندوق‌های طلا را در اختیار دارد و در جذب سرمایه موفق‌تر از میانگین بازار عمل کرده است. به لحاظ نسبت وزن سکه و شمش، جایگاه #عیار را در جدول‌ صندوق‌های بازار مشاهده می‌کنید (نمودار پایین).

📱@fardaname

#صندوق_طلا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴۳۰ خرید عمده ۳۰ صندوق منتخب (فروردین)

بیشترین تغییرات سهام نسبت به وزن دارایی در ۳۰ صندوق سهامی و اهرمی منتخب، بر اساس گزارشات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در سمت خرید:

#وغدیر
#تایرا
#شسپا
#شپنا
#ونوین
#شستا
#شبریز
#خبهمن
#وتجارت
#بپویا
#مارون
#وصندوق
#سغدیر
#شیران
#وپست
#کالا
#تاصیکو
#وسینا
#وبملت
#فارس
#کانسار
#غپینو
#فملی
#ساوه
#وبانک
#دزاگرس
#وامید
#البرز
#پکویر
#تاپیکو
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴۳۰ فروش عمده ۳۰ صندوق منتخب (فروردین)

بیشترین تغییرات سهام نسبت به وزن دارایی در ۳۰ صندوق سهامی و اهرمی منتخب، بر اساس گزارشات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در سمت فروش:

#کلوند
#خودرو
#محتشم
#کاوه
#فباهنر
#سپاها
#شتران
#غسالم
#کوثر
#گنگین
#فافق
#فصبا
#توریل
#ساربیل
#دکپسول
#سیستم
#وصنا
#تپکو
#آریان
#دتماد
#نیان
#درهآور
#فخاس
#حکشتی
#تپسی
#وپارس
#زاگرس
#فزر
#وسبحان
#نوری
📱@fardaname
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/01 13:34:58
Back to Top
HTML Embed Code: